- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #189612 üzenetére
Nem, ez. Csak az Atmos demólemezen létezik Atmos sávval, illetve néha a Dolby appban, amúgy sehol máshol.
Atomgeszi: Ja, én is csak végigtekertem a listát, nem rajtam fogják benyelni a watch time-ot vagy adrevet. Néha valaki összefoglalja egy kommentben 3 sorban a slopot, az is kedves.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #189609 üzenetére
A 2016-os Atmos demólemez, amit az elején mutat, a valaha volt legjobb demólemez. A Mad Max pl szerepel rajta. Ahogy többek közt az Overwatch, aminél dinamikusabb film kb nem is létezik, a teret tökéletesen használja, keverési mestermunka. A lista többi része is oké, gyakori demók.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #189607 üzenetére
Ez a saját listám, objektív értékelésekkel, a mérőszoftver is szabadon elérhető.
-
BIGi75
senior tag
válasz
spiky03 #189548 üzenetére
Ha a hangerőt PC-n vagy a BT lejátszón akarod állítani, akkor lehet egyszerűbb (és olcsóbb) lenne egy ilyen passzív RCA kapcsoló.
-
Rp526
aktív tag
válasz
spiky03 #189108 üzenetére
Ha PC-s ventiket nézel és nincs külön kiemelve, azok mind 12V-tosak. A Be Quite és a Noctua tipikus PC csendes fan-ok. Gyors guglizással lehet találni am 24 Voltos Noctuát, de szerintem itthon nem lesz gyakori a 24V ezeknél a termékeknél. Vannak átalakítók, vagy amit korábban python írt.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #189108 üzenetére
A sajátját is simán kötheted sorba, így le sem kell venned őket, valamivel kevesbb laesz a fordulat, de teljesen halk, ez biztos, mivel én használtam ilyen ventiket 12V- on teljesen halkan pörögtek.
Nem fog leégni nyugi, van védelmi áramköre, ha netán melege lenne, de lehet még venti nélkül sem lenne semmi problémája. -
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #188852 üzenetére
A beszédet más hangerőre keverik sajnos, hogy a lehalkított mozijainkban "jól" szóljon. Ezt még talán egy lehalkított center megoldja a problémát, de akkor meg jön a dynrng és a compr, amikről van egy ASR cikk, hogy hogyan lehet PC-n megszabadulni tőlük. Van ellenpélda, amikor a magyar hang jobb, pl. Firestarter, ahol az eredeti sávban van a dialógus az egekig keverve, csak hát ott meg a film szar.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #188839 üzenetére
Legutóbbi hasonlításkor azt vettem észre, hogy hangosabb a magyar, de az a ritkább, a fordítottja jellemző. Valamint a tér/jelenlétérzet szinte nulla a szinkronban. Forgalmas utcán ketten beszélgetnek, az eredeti hangsáv odaállít melléjük, a magyar inkább szobai társalgásnak tűnik, teljesen steril.
-
-KP-
addikt
válasz
spiky03 #188680 üzenetére
A D2V3D a nagyobb modell, ami csak picit többért szokott menni, mint amennyiért az AVM50v2-t árulják. Van egy sejtésem, hogy a tulaj is azt vett, és úgy próbálja eladni a sajátját, hogy neki a lehető legkevesebbe jöjjön ki a feljebb lépés. Szerintem megéri a felárat a D2V3D, de az AVM50V2 se rossz.
Az Anthem oldalán ott van egy összehasonlító táblázat.
https://www.anthemav.com/downloads/avm50_ComparisonChart.pdf
A fő különbség ott van, hogy a D2V3D AD és DA elvileg fejlettebb, ott van a táblázat alján.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #188592 üzenetére
Elbírja.
Amennyiben ha a PC összevan kötve bármelyik végfokkal fog zavart vinni a rendszerbe hiába van kikapcsolva, akkor nem visz csak be zavart, ha mondjuk kihúzod a PC hálózati (230V-os) kábelét a konnektorból, vagy a tápjából.
Próbáld ki, hogy teljesen áramtalanítod a PC-t. -
devil-k
nagyúr
válasz
spiky03 #188542 üzenetére
Nem b@sztatásból írtam.
Csak érdekes látni a "karakterfejlődést" egy-két kollégánál a saját rendszere kapcsán. Kevesen vannak azok akik képesek megnyugodni, kiállni valami mellett és egyszerűen csak élvezni ami van.
Általában ezeket olvasom, hogy
- miért nem volt falba süllyesztett hangdobozom?
- aztán miért nem volt különálló hangdobozom?
- de végül miért nem építettem saját hangdobozokat?
... majd kezdődik minden elölről.A vetítésnél is hasonló a szitu:
- hangáteresztő vászon kell, hiszen az az igazi, mint a moziban
- nem kell hangáteresztő vászon, hiszen rontja a kép és hangminőséget
- csak jó az a hangáteresztő vászonAztán eltelik felettünk az élet és rájövünk, hogy több időt töltöttünk építéssel, mókolgatással, mint filmezéssel.
Én pl. azért adtam el a HTPC-t most, mert azt láttam, hogy hiába van beállítva a rendszer, mindig jön valami tényező ami közbeszól, beleszól.
-
Formaster
addikt
válasz
spiky03 #188452 üzenetére
Próbáld meg testelni a gépházat az erősítő Ground csatlakozási pontjával, egy bármilyen kábellel. A coil-wine nem szokott behallatszani a rendszerbe, szerintem ez inkább földelési probléma lesz. Lehet, hogy valamilyen eszközzel összegerjedsz, vagy szomszéddal, vagy bármivel.
-
-KP-
addikt
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #188315 üzenetére
Természetesen DIY-ben megy ez a projekt is, szemtelenül olcsó kis boardok, tápok, de egyszerűen csak ámulok, hogy mire képesek ezek a gyufásdoboz méretű kis kártyák és, hogy semmit nem melegszenek, számomra ez most csodaszámba megy.
Ja, valószínű, hogy mennek a T-ampok.
Nálad, hogy muzsikálnak a Fosik Anthem-hez képest? -
Smiley
addikt
válasz
spiky03 #187531 üzenetére
Nalam a villanyszerelom, amikor a vegzett o mondta, hogy egyesevel megyunk vegig es leellenorizzuk az osszek konnektort... neki ez bele volt kalkulalva a munkaidejebe amit ugyanugy kifizettem. Minden egyes konnektor vegig lett sipoltatva es tesztelve a hozza tartozo fi rele. Amugy botranyos allapotban vannak a magyar haztartasok ilyen szempontbol... a cegekrol meg aztan nem is beszelve.
Engem a sajat hulyesegem miatt razott meg valto 60V azota tudom, hogy mennyire nem vicces... -
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #187478 üzenetére
Tehát nagyobb CPU/GPU terhelésnél? Potenciálisan kiszáradtak a táp vagy az alaplap kondijai, de előbb nézd meg, hogy Aida vagy Furmark közben is ez történik-e.
#187477 Quetz: Ez a lapos kábel mint lowpass még a szatíra része? Minden kábel lowpass, de a kábelkalkulátor megmondja, hogy hol, bőven nem abban a tartományban, ahol jelet tárolunk.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #186746 üzenetére
Ebből a videóból nem tudjuk, hogy mekkora a venti mérete.
Pedig nagyon egyszerű a képlet, az egyik csatlakozóhoz kötöd a jelenlegi 2db ventit sorosan, így feleződni fog a fordulatszámod, remélhetőleg.
Amennyiben nem. akkor 2db 12V os ventit kell venned, és azokat sorbakötni az pont max fordulaton pörögnek, de ha jó csendes ventiket veszel akkor nem probléma.
Olyan nincs, hogy egyszerűen összehozod, kezdjél el tákolgatni, lassan úgyis szükség lesz rá mindenkinek. -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #186729 üzenetére
Az enyémeim 24V-osak, de kiszedtem belőlük, azóta passzívba mennek.
Ha nagyon akarsz cserélni úgy is megoldhatod, hogy veszel bele Noctua PC-s ventit, azt külső 12V-ról hajtod meg őket, de vannak alú akár 240V-os hangtalan ipari ventik is, vagy éppen 24V-osak is.
A saját ventijei is mennek 12V-ról, úgy teljesen némák, vagy egy külső 12V-os táppal hajtod meg, vagy ellenállást kell kötni a venti elé. -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #186722 üzenetére
12 vagy 24V-os venti kell bele? Mert pl az enyémbe 24 voltos kell és nehezebb hozzá alacsony fordulatút találni, legalábbis 80x80x25-ös méretben. A 24Voltos ipari ventinek számít a 12V-os ventiből rengeteg a lehetőség.
Én 24V-ban ezt vettem [link] 1800-as fordulat max alacsony hőmérsékleten kb 11 v-ot kap és 800 a fordulat, ha jól emlékszem. Megkérdeztem anno a supportot de már nem emlékszem pontosan.
-
Khaosz55
addikt
-
m3ss
veterán
válasz
spiky03 #185495 üzenetére
nem volt ott kapcsolva vmi frame interpolacio vagy vmi motion smoothing szeru cucc?
#185494Quetz jah ezek problemak, elismerem. meg a front tavolsag is ha kozelrol nezed. nekem hasonlo a helyzet mint amit leirtal. felul van 20 cm a vaszon es mennyezet kozott kb...de azert nem annyira siralmas, mint ahogy irod. igy a centerem magassugarzoja 60 cm-nel van, a fulem meg 85-90 cm korul. kb. 3m tavolsagbol kicsit felfele forditott centerrel ez azert nem akkora tragedia sztem. nem vennek emiatt 100" tv-t a 135" helyett, ha az arkulonbseg elhanyagolhato lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged