- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Q
senior tag
válasz
Khaosz55 #189888 üzenetére
A vámazonosító szám igénylés pár perc, ha van ügyfélkapud és ingyenes. Ha nem tudod intézni, akkor pl. a DHL 12ezerért elintézi helyetted.
Mellettük szóljon, hogy ezt jelzik ők is és nem utólag fizettetik meg.
VoidXs
Nekem több mint egy hónapig állt egy nagy értékű csomagom a vámon, mert a szállító a számlán elírt egy kódot. DAP-ot írt DDP helyett, ezért újra ki kellett volna fizetnem a vámot, áfát, amit én a vásárláskor előre kifizettem. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #189790 üzenetére
Nem kell nagyon tanulni, én például pont azon dolgoztam, hogy pár kattintás legyen, nagyon alapos oktatóanyaggal (a Cavern doksik összesített hossza vetélkedik egy átlagos Stephen King könyvvel), illetve azokon egy kezdetleges AI-t is elkezdtem nevelni, aminek a milliós költségét a közösségért lenyeltem. A jövő, hogy minden egy böngészőből menjen, a teljes Cavern szoftvercsomagot beleértve, még kevesebb kattintással.
Mérőmikrofon nélkül, olcsó teszkós vagy headsetes csodával amúgy ott a smoother curve. Relatív mérést, időzítést, hangerőket úgy is be lehet lőni, és ez már a meló nagyja.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #189784 üzenetére
Ott a trükk, hogy ennek a subnak kb 38 Hz az alja, és ezt DSP-vel próbálják trükközni, hogy kis hangerőn extrém erősítéssel (és extrém torzítással) megszólaljon lejjebb. A nagy hangerős méréseken látod, hogy mikor fogy ez végleg el. Ez az oka, hogy sub mérések kis hangerőn egyenesen hiteltelenek.
-
Gaming
csendes tag
válasz
Khaosz55 #189777 üzenetére
Egyenlőre a rendelés leadása előtt vagyok, de mindenképp kipróbálom. Ellenben, hogy elméletben "jó" lehessen valószínűleg kell egy avr csere, mert a 2sub kimenet sajnos nem független. A szobában pedig nem tudom úgy elrendezni a 4et, hogy az első és a hátsó pár egyforma távolságra kerüljön a hallgatói pozíciótól. Akkor pedig gondot okozhat a távolságból adódó késleltetés különbség... azaz annak hiánya.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #189754 üzenetére
Az sem offolja, csak tudod korrekció után manuális szűrőkkel javítani, amit más gyártótól nem láttam. A te módszeredről nem tudom, hogy hol máshol működik. Sajnos a DLBC már abban is mindenhol különbözik, hogy milyen csatornákat groupol és melyikeket lehet szétszedni.
-
devil-k
nagyúr
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #189537 üzenetére
Igen egy Arcam ugyanúgy "tuningolva" mint Lexiconként anno. Újabb a DAC nyilván és újabb belső, de mégis azt mondom, hogy nem lesz annyival jobb, amennyivel többe fáj. Persze nem akarlak letéríteni az utadról, csak ár-értékben/minőségben nagyon magasról indulsz, ami miatt nem kapod meg azt, amit a nagyságrend alapján vársz szerintem.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #189512 üzenetére
Semmi, viszont minden 3dB + dupla hangnyomást eredményez, tehát ez számít igazán, a többi csak babla.
Vagy felesleges erőműveket kell csatasorba állítani, ami a mai világban felesleges, és elfogadhatatlan.
Nálam D erősítő 96 dB-es érzékenységű hangfal mellett, negyed annyi energiát éget csak el feleslegesen, mint egy érzéketlen (88-90dB) hangsugárzóval egy AB erősítő. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #189506 üzenetére
Vizbűl veszi ki a zoxigént.
Ez jó.
Viszont én azt vettem ki a D erősítőknél, hogy jobban szeretik az alacsonyabb Ohm- os hangsugárzókat.
Én a helyedben, bepróbálkoznék valami D végfokokban is, ha már a processzor téma lement, tudom, hogy mondtam már, de még mindíg a tart a rózsaszín köd a D körül. -
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #189492 üzenetére
"nem ismerem ARC hogy viszonyul a dirac-hoz képest?"' Nincs Dirac szinten.
A Focal Astral meg nem egy sima AVR. Több kilowatt teljesítménye van. Gyakorlatilag egy Storm Audio a cucc, végfokokkal egybeépítve. 12 csatornán egyszerre 250W 8 Ohm, 300W 4 Ohm. Illetve mivel Storm Audio a belső, ezért a Dirac ART is elérhető rá.
-
TATTOO1
csendes tag
válasz
Khaosz55 #188986 üzenetére
NCx500 ha jól emlékszem.. sőt biztos..(mert van 2db nilai 500 is)
Tavaly volt egy apollon 5ch 250es nála..küldte is vissza mert sz@r hangja volt.. valószínűleg neked is azért harsány a q250nc..valamiért én sztem nem egy annyira jól sikerült,mint pl az 500..vagy az Elachoz nem passzol éppenséggel(a q250nc) -
TATTOO1
csendes tag
válasz
Khaosz55 #188981 üzenetére
A51 már enyém,srác 5ch apollon végfokot vett helyette...para zeneibb,nekem amúgy is régi álmom volt,meg tudom,hogy a focalolokhoz passzol hangban.apollon {class d}sokkal tisztább,mélyebbre is ment/vagy csak gyorsabb lent is,,,,Elac 407(ez van a srácnak akitől vettem a parát) ,fent is több részlet,illetve 'gyorsabb'....elsőre ezeket hallottam abban a 15 perc demóban
ebben a szegmensben már mindegy az,hogy A/B vagy Class D mind 2 jó kinek mi.nem jobb hanem másabb jelzőt használnék.
Roberto11 AVX
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #188981 üzenetére
Akkor ezek szerint az én DIY végfokaim jobban szerepelnek, vagyis én nem hallok felkeményedést nagyobb hangerőn sem, az is igaz, hogy rendkívül érzékenyek az OB falaim, és nem kell akkora erőmű hozzájuk.
És itt beszél róluk a holicsos faszi, kb 13 perctől a lényeg, amit én is osztok. -
I'am Dony
őstag
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #188972 üzenetére
Szerintem neked van igazad és én néztem be. Arra emlékeztem, hogy az ncore input sensitivity értéke 1.6v unbalanced és a 6dB differencia pedig pont a balanced/unbalanced különbsége.
A harsányabbá váló hangra én két okot láttam eddig, a magas szekció elkezd felfele mászni vagy a végfok elkezd torzítani. Ezt viszont csak méréssel tudnám igazolni. Az FS409 érzékenységét 2.83v-ra adják meg, nominális 4ohm voilta miatt az 86dB/w/m, de azok a számiok amiket írtál még így is csak 100W körül jönnek ki.
Én még mindig azért torzításra tippelek, mégpedig arra, hogy a Rotel nagyobb kondenzátor tartalékkal rendelkezik (120.000 µF az audioholics szerint) és ezzel jobban át tudja hidalni a pillanatnyi teljesítmény csúcsokat. De ez csak tipp, ezt már az tudná eldönteni, aki végfokokat tervez. -
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #188966 üzenetére
6dB különbség pont az RCA vs XLR különbsége, mivel az XLR-en 2x feszültség megy át. Valószínüleg a Rotel sumákol a háttérben. Az AVforums írják is, hogy "Rotel are not fully balanced the RCA and XLR are joined internally.". Ez megmagyarázná a hangerő különbséget.
Hogy mennyi tartalék volt azt nem tudom, mert csak azt írtad, hogy 90dB-ről kezdted neki még tolni. Nem rémlik, hogy milyen hangfalad van, most hirtelen csak azt néztem meg, 4m távon, 89dB érzékenység esetén 20W, 95dB esetén 64W, 100dB esetén 200W kell kb. A audiophonics 8ohm-os impedancia esetén 125W-t tud leadni mielött kilő a torzítás.
Az igazat akkor fogjuk látni, ha fogsz csinálni pár sweepet azonos hangerőn, ugyanabból a mikrofon pozícióból.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #188963 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Kezdem azzal, hogy a T amp sem volt egy "csodafegyver* van itthon egy Nad sokcsatornás erősítőm az is jobban szól valamivel
Engem a D erősítőben nem a saját hangja fogott meg, mert az nincs, pont az fogott meg benne, hogy azt hallom amit elékötök és a felvételt, minden hibájával, ha harsány akkor avval.
Számomra így hallgathatóbb hosszan, mivel közelebb áll a természetességhez, már amelyik felvétel visszaadja.
Lehet nekem ez a karakter hiányzott.
Arra azért még kíváncsi lennék, hogy EQ - nélkül mitt hallanál, és egy jobb DAC - al. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #188800 üzenetére
Nekem is a 2db hátsónál meg kellett a polaritást cserélnem, de ez mondjuk ésszerű is, valahol olvastam, hogy ha az elsők menbránja előre mozdul, akkor a hátsóknak hátrafelé kell mozdulni, így nem oltják ki egymást, aztán lehet ez hülyeség.
gabo01
De megkapja, csak osztoznak a frontokéval, és másként szól így, nálam sokkal tisztább érthetőbb minden ha small-ra van állítva, és a szub is ütőssebb.
Egyébként lenni kell a beállítások között "fix" small beállításnak, lehet a manuális beállítások közt keresd. -
gabo01
őstag
válasz
Khaosz55 #188797 üzenetére
Valóban avr-em van de most már csak prociként használom! A belső erősítője ki is van kapcsolva.
python1: Sub-ot nem vennék 20cm-es hangszóróval.
Sajnos nálam csak egy Arendal 1691 1V van a 18-as szubok helyett.
Én eddig úgy tudtam (ezek szerint rosszul), hogy a sub csak az lfe csatornáért felel. Ha a front a dirac mérés szerint is 30Hz alá tud menni akkor is jobb ha korlátozottan kapja az alsó frekiket?
A Denon menüjében nem találok méret beállítást a hangszórókra csak vágási frekit.Viszont most úgy látom, hogy nem csak dirac görbe közötti váltásnál áll vissza a fent leírt crossover beállítás hanem akkor is ha ki majd bekapcsolom a 4800-ast.
Akinek ilyen erősítője van nem nézné meg, hogy nála is így van-e!? -
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #188786 üzenetére
Hi,
O.C.A.-nek van jópár videója erről.
Ez talán a legfrissebb.
Annyi, hogy ő egy-egy subot is több pozícióban mér, majd az azokat először cross correlation-nal időben egymáshoz illeszti, majd után készít belőle egy átlagot vector average-el.
Ezután áll neki az alignment tool --> phase alignment-tel a subokat egymással összeilleszteni. -
Gino20
őstag
válasz
Khaosz55 #188717 üzenetére
A gyártói értéket állítottam be, vagyis 0dB kimenő esetén -75dB-t a halg poziban. Ehhez 3.5V kellett szóval ezzel szerintem nagy gondom nem lehet. Amúgy procin a max hangerő nem 0dB, hanem +22dB-ig emelhető, ha annyira hajtani akarnám [kép]
PA720-hoz képest amúgy pazar számomra, főleg amit mélyfrekis hangok esetén tapasztaltam, mikor melegváltásban cserélgettem és gyors állítottam a feszültségszintet, hogy azonos hangerőt kapjak. -
Turbo73
tag
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #188363 üzenetére
Meg van még egy rakás más oka is, itt a 12-perctől mondja, hogy a D osztály már teljesen uralja a mozi piacot. [link]
Amir valami elképesztő jó sinadot mért a fosi v3 monó változatára, beteszem ha megtalálom. [link]
Tesztelés alatt a két pici TPA 3116D2 vel szerelt mono boardok, teljesen rendben vannak, egyelőre.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #188319 üzenetére
Nálam csak azért mérvadó a melegedés, mert a 14 csatornát bele tudom gyömöszölni egy CD lejátszó nagyságú házba, és azért ott egy AB osztály fogyasztása már tetemes.
Nekem sincs bajom az AB osztállyal, csak az a q..va fogyasztás, hőtermelés na meg 60kiló vs 5kg, meg egy rack szekrény, amiben forognak a ventik stb spórolok meg. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #188317 üzenetére
Bameg....
Ezt skubizd, 6 csatorna 20e forint.Ehhez kell még némi alkatrész azért, de na...
Ok ez csak egy tesztelés, hogy mit tudnak, majd jönnek komolyabbak, de atmoszt surroundokat simán kihajtanak gond nélkül.
Kb 1- órát mentek, közepes hangerővel, pont annyira melegedtek, mint mikor bekapcsoltam őket, tehát semmit, nagy respekt nekik. -
lenox
veterán
válasz
Khaosz55 #188211 üzenetére
Void-nak teljesen igaza van, covid óta a filmipar egy nap kap sz...
Szerintem ez hulyeseg. Azert tunik igy, mert egyre konnyebb filmet csinalni, ezert van egy csomo belole, ebbol kifolyolag hig a felhozatal. Nehez megtalalni ami pont neked tetszik. De biztos, hogy van olyan is, keresni kell. Hollywood nyilvan annak csinal szuperhosos filmet, akitol penzt remel a moziban, azok a 10-16 evesek. Ha esetleg mar elmultal 16, akkor lehet, hogy nem veletlen, hogy az nem neked van. -
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #188179 üzenetére
A perzsa nem a származására értendő, hanem a fajtájára, típusára; "perzsaszőnyeg".
Kedvenceim, olyan lakásban nőttem fel, amelyik tele volt ilyenekkel. Sajnos a mai ízléssel nem férnek össze a szőnyegek, még az egyszerűbbek sem, nemhogy az igazán minőségi darabok.
Utóbb olvastam a következő hozzászólásodat.
A mintája, színei, anyaga (leginkább gyapjú) és a csomózása (készítése) alapján nevezik perzsának. Rögtön láttam a tiéden, hogy bizony perzsa. (nincs köze a macskához)
#188181Formaster
Ha már szőnyeg, akkor olyan anygú és vastagságú legyen, ami érdemlegesen javítja az akusztikát.
Számomra a szőnyeg nélküli lakás rideg, sivár, barátságtalan, élhetetlen. -
Formaster
addikt
válasz
Khaosz55 #188180 üzenetére
Ha már szőnyeg a téma, nekem is be kell adnom a derekam valamire. Nem szeretnék vastagat, inkább valamit, amin a robotporszívó könnyen átmegy, ki tudja tisztítani.
Érhetnek ezek is valamit? Mert csakis a hangzás miatt lenne applikálva, személy szerint szőnyeg ellenes vagyok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #187833 üzenetére
Akkor persze még itt jön be az hogy mi a forrás, mert a Magyar DTS és az eredeti DTS-HD esetén a jelszint is lényegesen eltér.
Viszont hogy merre, az random. Nemrég néztem a Firestartert (a film szar, inkább olvasd, ha érdekel), és nem tudtam mást tenni, mint végig a sávok közt váltani, annyira dinamikusabb volt a magyar. Nagyon ritka kivétel, de létezik.#187835 Gino20: Ha az a kérdés, hogy Dirac és alapzaj, vagy egyik sem, egyértelmű, hogy a Dirac és alapzaj. Ilyen sokat jelent.
Amúgy a diskurzus miatt tehetek a Nuance-ba SNR vaktesztet, szerintem vicces eredmények születnének.
-
-
BBéci
legenda
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #187284 üzenetére
Igen pontosan, annak ellenére, hogy tulzásnak tűnhet a 4 szub, de mégse és már minimális hangerőnél is ütős tud lenni, arról nem is beszélve, hogy a sarkokban sem dúsúl fel, tehát egyenletesen oszlik szét a szobában.
Még 2 db az oldalfalakon szerintem elmenne, és akkor lenne nálam tökéletes, de már ez is elég nekem itthonra.
Egyszer, már vagy 30 éve volt egy kedvenc szórakozóhelyünk (este disco) ott pl a galérián 2-méterenként voltak igen kisméretű 4-ed rendű bandpass ládák, hihetetlen mélyekkel.
Lehet bepróbálok ilyeneket itthon, egyszer volt ilyenem, már 1db kisméretű be tudott teríteni 60nm/ 5m belmagasságú helyiséget. -
fishme
tag
-
fishme
tag
válasz
Khaosz55 #187196 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam én is 4k60hz et használok alap beállításnak. Amikor indítom a youtube videót nem kell fullscreen már kicsibe is el megy a kép és amikor vissza jön akkor ugyan úgy 4k60hz et ír az erősítő osd. Ami érdekes hogy kodit használok az tényleg vált 24hz re pl és ott nincs fekete kép. Ha a youtubeot csak görgetem nem indítok videót akkor is fekete lesz a kép. Elég fura jelenség nem tudom milyen beállítást kellene nézzek.
-
Squirrel
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged