Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz powerup2 #187932 üzenetére
Na de a hangerő/hangnyomás is számít a mély hangoknál nem? Ha teszem azt hallkan hallgatja, akkor csak pici puffogás lesz a földrengés helyett. Ezért jó, alacsony hangerő mellett a DEQ.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
python1
veterán
válasz powerup2 #187313 üzenetére
Na, ez jól hangzik!
Amennyiben megléped, biztosan örömöd leled majd benne, pláne jó úton haladsz ha az igazi mozihangzásra törsz.
És én is remélem azért, hogy nem marad ennyiben a mostani felhozatal, bár most 1-2 sorozattal elvagyok, és töltöm megfele a tárakat jóféle anyagokkal, míg lehet.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz powerup2 #187304 üzenetére
Szopjanak hanyatt!
Lassan mindenből kimaradnak a népek.
Én biztosan nem tekerem a kerekét egyiknek sem, legalábbis amit csak tudok hanyagolok.
Lassan leépítem az egész moziverzumot itthon, lesz helyette más.
Visszatérek az alapokhoz, csak kicsit másként, lesz nagy tökéletes kép, meg lesz egy bitang 2- csatornás rendszer 4db szubbal.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz powerup2 #186603 üzenetére
Másra gondolsz szerintem. Olyat csinál néha a dirac, hogy program indítása után az első csatorna mérésekor beállítod az értékeket, de alig szólal meg adott csatorna. Ilyenkor csak meg kell "pöckölni" a master output-ot valamelyik irányba és rögtön megjön a teljesítmény, de utána mehet vissza ahová szeretnéd.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #186386 üzenetére
Ha nem is a lézer lesz olcsóbb, simán LED-re fogják cserélni, az meg már most is olcsóbb, tovább tart, fényesebb, nagyobb a színtere. Ugye a LED és lézer képességei azonosak, hiszen a technológia alapja pontosan ugyanaz a jelenség, csak hát nem lehet egy jobb vevőnek 10x is eladni.
Quetz: igen, az új autók ott mozognak, és azonos felszereltséggel adják az ársávokat, csak a hagyományos messzebb megy, a villanyé meg az összes többi előny.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #186379 üzenetére
Ez egy jó dolog, csak olcsóbb lesz a lézer. Emlékeztetőül, amikor bejelentették a robbanómotoros tilalmat, 30%-ot esett az elektromos autók ára, ma az azonos minőségű hagyományosokkal egy kategóriában mennek.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #186334 üzenetére
Nem igazán értem a kérdést. A koaxot leginkább azért használjuk, mert a direktivitási problémák szinte mindegyikére megoldást ad, és vannak konstrukciók, amikkel kimagasló eredményt érnek el, például a Tannoy VQ100 -60 és +60 fok közt majdhogynem pontosan ugyanúgy szól. A JBL is újonnan a koaxra esküszik, lásd Spacially Cued Surround széria, ami az Atmos szigorú, több széket ugyanúgy lefedő szabályaihoz kell is. Egy vicces sztori, hogy ezt a követelményt kb senki más nem tudta teljesíteni, ezért enyhítéseket hoztak a mozikkal szembeni igényekkel, többek közt megengedték az aggregálást.
Az Aurea a line array-re esküszik(szerk: kevertem mással, bocsi, de a lényeg miatt itt hagyom), az is nagyon jó dolog. Messze az egyik leghihetetlenebb mozihangos élményemet egy line array rendszer adta a Christie-től. Ott is ezek a pozitívumok, az ár már kevésbé.Az ART a crossover freki alatt nem dobál szét main-re. Felette megnézi, mennyi idő más hangszóróig a hullámfrontnak, majd ott kiolt, alatta MSO-ként működik, ezért kell fél órákat várni az eredményre. Ami a main-ekre is szór jelentős basszust, az a Cavern UCC, de abból is csak a régi, a 2.0 már kb MSO-alapon működik. Az ART tehát tökéletesen barátkozik a koax darabokkal, nem kell semmi különös bánásmód, extra alsó frekik, vagy igazán borzalmas teljesítmény, csak a szokásos, kb 20-30% növekedés.
Infrának, amennyiben lehetséges, a rotary-t, az infinite baffle-t, vagy a kettő keverékét javaslom. Jelentősen olcsóbbak, lemennek 1 Hz-ig ezek is, ugyanakkor fényévekkel gyorsabbak, mint egy rohadt nagy példány. Persze, azon a frekin már nem számít, de akkor úgy nézz rá, hogy hány négyzetméter és hány millió.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz powerup2 #186334 üzenetére
Az ascendo jó választás. Lübeck-ben a movie core-ban nagyon tetszett az ascendo rendszer az infra subbal együtt.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #186331 üzenetére
Egy adott hangnyomás tök mindegy, hogy hány subból jön, ugyanaz lesz. Igen, a mennyiséggel kárpótolhatsz az ellen, hogy nem használsz ART-ot vagy MSO-t, ez igaz. Ugye a subok számának duplázása felezi a tranziens hosszát, tehát általánosan, mérési statisztikák után elmondható, hogy egy reflexest két zárttal ki lehet váltani. A 8 subos szinten viszont már az áramszolgáltatóval kell beszélgetned, annyira abszurd.
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz powerup2 #186327 üzenetére
Az hogy több szub nyomás alá helyezi a szobát az valóság hiszen levegőt mozgatnak meg. Minél több sub dolgozik a szobába annál jobban nyomás alá helyezik a szobát és élvezhetőbb lesz egy robbanás egy film effektnél.
Nem egyértelmű mire gondolsz, de sokan félreértik, hatalmas tévhit: NEM légköri nyomásról beszélünk amikor "pressurize" szóba kerül, szimplán hangnyomás. Egy 50 nm helyiségben is lehet jó mélyed, ha a subon ülsz, ha a sarkokban van viszont hasonló élményhez több kell.
Mégsenem
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #186311 üzenetére
Zártból több fog kelleni ugyanahhoz a hatáshoz mind hangerőben, mind tranziensben, viszont valóban sokkal szabadabb az elhelyezésük. Egyébként a használt Velodyne 1200-ak felkutatását én is javasolni tudom, az is messze kategóriaelső, és talán az egyetlen zárt, amit érdemes számításba venni.
-
Gino20
őstag
válasz powerup2 #186307 üzenetére
"komoly házi moziknál"
Na ez nem az Én rendszerem és helyiségem .
Vannak dolgok amit pusztán "logika" alapján nem vonok kétségbe (persze ettől még tévedhetek). Ilyen pl Void által kifejtett téma zárt vs breflex esetén, vagyis zárt esetén fizikailag nem tud alacsonyabb lenni mondjuk a lecsengés vagy Dony által tapasztalt különbség az Arendal 1961S vs 1961V esete között.
Imádom a témát, de azért annyira nem hobbim (és a tárcám sem olyan vastag), hogy 1000x euros termékeket cserélgessek tesztelés céljából. Én maradnék a breflex kivitelnél és abból 2db-ot tudok majd "értelmesen" elhelyezni a nappalimban. -
Rp526
aktív tag
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz powerup2 #183918 üzenetére
Én 2020 óta nem voltam moziban, amióta itthon is van projektorom.
Már semmi nem indokolja, hogy menjek, főleg ezek nem hiányoznak, amiket te is leírtál. Meg már türelmes vagyok, megvárom amíg kijön streamen vagy a kölcsönzőben azz adott film.
Ezektől már csak azok jobbak akik végig dumálják a filmet, vagy épp a telefonjukat nyomkodják. Nem értem az ilyen minek jár moziba.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183909 üzenetére
Igen, mert Xenonos gépek, Christie CP2230, 2012-ből. A székek Cinema City fennhatóság, értsd, a legolcsóbb, legócskább mindenből. Egy normális üzemeltető (Diagonal Del Mar) IMAX-e így néz ki (igen, motoros):
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183907 üzenetére
Igen, kellenének már az RGB lézeres gépek oda, de sajnos külföldön is csak akkor lépték meg a fejlesztést, amikor a konkurencia nyitott szemben saját IMAX-et a jobbik gépekkel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183878 üzenetére
A több magyarázatra még jobban reagált: "ok". Pedig még meg is dicsértem, hogy végre valaki mér, és mondtam, hogyan lehetne bizonyítani, hogy mégse hibázott. Nyilván azt már nem csinálja meg.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183873 üzenetére
A válasz: "The input impedance of the Prism dScope is 100kOhm. The speaker is 8 Ohm nominal. I don't see the issue." Tényleg az audio alfája. Közelében nincs annak a témának, hogy a hangszóró mikrofonként működik. Szóval gyerekek, a hangszóró mikrofonszerű viselkedése azért nem probléma, mert az autóm zöld.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183873 üzenetére
A veszteséget meg is mérte, de nem jött ki neki semmi. Ami azért furcsa, mert kéne, lásd kábelkalkulátor vagy AH mérések, csak ugye ez semmi más, csak minimális hangerőkülönbség.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183871 üzenetére
Konkrétan azzal kezdi a videót, hogy "itt az egyetlen módszer, amivel hitelesen lehet kábelt mérni, de baromság, mert mindig ugyanazt mutatta". Ezt hova tudod elhelyezni?
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183856 üzenetére
Azt senki nem mondta el neki, hogy ha már hangszóróval mér, érdemes lenne nem eszement zajban, belebeszélve csinálni, ugyanis a membrán mikrofonként is működik, és ez az általa tökéletesen mért zajként jelentkezik?
-
python1
veterán
válasz powerup2 #183858 üzenetére
Köszi!
Ahogyan lesz valami haladás, jönnek a képes beszámolók.
Ja és a másik megnyugtató hír, teljesen rendben van a center irányítottsága a vászon közepére, lehet a 21:9-es képaránynak, és ami talán segíthet másnak is a center pozícionálásában, valamivel feljebb emeltem az előlapját, így feljebb került a hallgatói pozíciótól a center szórása, így nincs bokacenter hangzás.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz powerup2 #183810 üzenetére
Több dolog miatt szereztem be ezekből a gèpekből 2db- ot is, egyik a szinte hangtalan működès másik az igen èles kèpet produkáló optikájuk, így egy prizmával egy darabig hátra is dőlhetek, elèggè a zsebbe kellene nyúlni, hogy csak hasonlót is találjak, LCD èlből kilőve, volt modernebb ès láttam is modern projektor vetített kèpèt, inkább maradok továbbra is ezen a vonalon.
Igen a hangsugárzóknak jót tett, hogy kikerültek oldalra, de nem csak ez tett jót a hangnak, előre is lettek húzva, így pont elkerültem azt amit eddig kellett, a kanapèt húztam 70cm- rel előrèbb, így az foglalt több helyet a nappaliból, így a hangsugárzók kevesebb helyet foglalnak, a beforgatást már nem is említem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-KP-
addikt
válasz powerup2 #183805 üzenetére
Már elnézést, de az mi az hogy a frontok oldalra kerültek? Eddig hol voltak? Egy akkora méretű hangáteresztő vászonnal ami akkora, mint a mostani vászna+a 2 hangsugárzó ugyanúgy oldalt lennének. Illetve az áteresztő vászon mellé ugyanúgy oda lehet tenni kétoldalra a két frontot, és a centert meg meghagyni középen, vászon mögött.
-
python1
veterán
válasz powerup2 #183798 üzenetére
Folyamatos a tesztelés, a kép teljesen jó irányba halad, de tulajdonképpen a hang fényévet javult, hogy kikerültek a vászon mögül.
Csodálkozom is folyamatosan, hogy mekkora basszusa lett a hangsugárzóknak, large állásban nem kell szub, az LCR-ekben lévő 12"-os hangszórók 30 Hz-ig lazán lemennek, ott vágom őket meredeken, tömény dinamika jellemzi most a rendszert.
Nálam minden szempontból bukott a vászon mögötti elhelyezés, mind képminőségben mindpedig hangban, ha a centert sikerül a mostani szintre emelni, és a vászon alá a paravánba varázsolni teljes lesz a siker.
A festésre kell még valamit kitalálnom, na meg az akusztikai kezelésre, de lehet az akusztikai kezelés megoldja a sötétitést is. -
python1
veterán
válasz powerup2 #183795 üzenetére
Egyelőre van 1-2 befejezetlen más projektem, de azért közben próbálok a sajátommal is haladni, most ami a hetekben készül az még a képpel kapcsolatos lesz.
Eddig a hang volt a fő prioritás a mozimban, de úgy látszik, hogy a vizuális hatás legalább annyira fontos, ha nem fontosabb.
A lényeg, hogy örükök az új helyzetnek, főleg annak, hogy nem oldalra léptem hanem jóval magasabb szintre -
python1
veterán
válasz powerup2 #183793 üzenetére
Nálam sem fehér a lambéria, szürke, de azért tud világítani rendesen, főleg most, hogy az új vászonról több fény verődik vissza.
Most tesztelem a centersugárzó hangját, hogy jó-e a vászon alól, de teljesen középre teszi a hangot, semmit nem venni észre, hogy nem a vászon mögött van, lehet a nagy hangszóróknak köszönhetően, és a meredeken döntött pozíciónak, és a vásznam sem 16:9-es.
Három útnak kábeleztem be a centert, de a jelenlegi 2-út is kristálytiszta, érthető hangot ad, de a centersugárzó jobb minőségű hangszórókat fog kapni 2db 25cm-es mélyközéppel.
Ennyire veri vissza a fényt a mennyezet.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz powerup2 #183787 üzenetére
Már maga az, hogy a frontok 1,5m - rel szèlesedtek ès így be is lehet őket forgatni jobban fokuszáltak lettek, szèlesedett a színpad, akár 2 csatornában is közèpre helyezi, èrthetőbben, tisztábban a dialóbusokat
Előrehúzás meg meghozta a basszust, közèptartomány jóval tisztább lett, nem hazudok ha azt mondom, hogy szinte fele hangerőn jóval több rèszletet hallok, így senkit nem zavarok a másik helyisègekben.
Majd a következő projekt a szoba akusztikájának kezelèse lesz, ès kicsit sötètek a falakon is.
Hasonló centert kap a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz powerup2 #183767 üzenetére
Azért nézz utánna annak is ,hogy a filmek milyen valós színtérben vannak rögzítve. HDR esetén még a DCI-P3 sem mindennapos nem hogy a BT.2020
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
VoidXs
nagyúr
-
powerup2
addikt
válasz powerup2 #183770 üzenetére
Itt egy nagyobb és a szerelése sem tűnik olyan de bonyolultnak videó alapján. [link]
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz powerup2 #183769 üzenetére
De itt egy másik link [link]
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Quetz
őstag
válasz powerup2 #183767 üzenetére
Néztem, 27"-os panelekből építik a ledfalat. 3m széles felület esetén ez 25 modul, aminek a hűtését és áramellátását meg kell oldani. Fizikai paraméterek a jelenlegi csúcs Barco truepix esetén (25 panel):
- 1875kg + a vázszerkezet súlya, ami ismeretlen.
- 1250W átlagosan, 3750W csúcs fogyasztás.A közel két tonna terhelés miatt már statikus mérnököt kell fogadnod. Belátom, igazad van, ez egy tömeg termék.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183765 üzenetére
És a filmek legtöbbje nem is növeli a csúcs fényerőt, csak újratömörítik bennük az xyz színterű 10 bites DCI anyagot, hogy szebb legyen. A túl fényes HDR csak user error vagy skill issue, ki hogy hívja.
-
Q
senior tag
válasz powerup2 #183752 üzenetére
" tőlünk nyugatabbra nem nagy tétel az ilyesmi"
Nem tudom miért gondolják sokan, hogy tőlünk nyugatabbra kolbászból van a kerítés. Ez mindenhol nagy tétel, ahogy a komoly projektorok is rettenetesen drágák. Ami jó vagy legalábbis jól marketingelt, annak soha nem fog az ára a mindenkinek megfizethető szintre csökkenni.
"Led fal a jövő a moziba és előbb utóbb az otthoni mozikba is ha tetszik ha nem !!!"
Ez még nagyon messze van és nem is tetszik.
Eladó: QSC DCA2422
-
Quetz
őstag
válasz powerup2 #183731 üzenetére
Azért ízlelgessük ezt a 30 milliót. Ennyiért kaphatsz:
- BMW M340i null kilométeres autót, 374LE, 4.4s 0-100 gyorsulás
- 40m2 használt lakást
- Házimozis cég által kivitelezett dedikált mozit, hangáteresztő vászonnal, 2 irányú motoros maszkolással, mozin kívüli vetítővel, atmossal, legalább 4 mélynyomóval az optimális basszushoz, két sor motorizált fotellel, egyedi dizájnal.Biztos, hogy tömegek fognak ugrani ezekre a ledfalakra?
-
-KP-
addikt
válasz powerup2 #183747 üzenetére
Még nagyobb problémának tartom, hogy a legtöbbször ezek a dolby atmos enabled hangfalak köszönő viszonyban sincsenek a család többi részével. Adott mondjuk egy frontsugárzó 2 20cm mélysugárzóval, 16.5 cm középsugárzóval és akkor rárakunk a tetejére egy 12 centis koaxiális, 85dB érzékenységű 50 watt terhelhetőségű teljesen eltérő és egyébként is olcsó kicsi gagyi magassugárzóval szerelt valamit, aztán várjuk csodát. Ami vagy jön, vagy nem, de igazából leginkább nem jön. Tisztelet a kivételnek, elég gyakori a történet.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz powerup2 #183731 üzenetére
"Egy jó projektor ami 4k egy ház árával vetekszik és még ott sem olyan a hdr mint egy tv-n."
Nem is kell olyan legyen. Rengeteg régebbi filmet megnéztem mostanság még a HDR előtti korszakból és valahogy egyszer sem jutott eszembe, hogy hiányozna pont a HDR."megnézed a filmet egy nagy oled tv-n és akkor megnézed egy projektoron akkor azt látod hogy wow mennyivel jobb a tv"
Hát én nem ezt látom. Alig vártam hogy vetíthessek, és semmi pénzért nem térnék vissza tv-re. Meg még valamit látok, a képméretbeli különbséget. Ez pedig olyan mint a lóerő. A méretbeli hiányosságot nem fogod pótolni mással. Ez nem az a műfaj.
-
devil-k
nagyúr
válasz powerup2 #183719 üzenetére
De miért kell összehasonlítani egy tv-n látott képet és egy vetített képet? Mi köze a kettőnek egymáshoz azon kívül, hogy filmet lehet rajta nézni? Ezt sosem értettem. Más technológia,
más élményfaktor…
Annak idején a 3D-s filmeknél, TV-knél volt ez a kör, hogy na most akkor minden megváltozik. Bukás lett belőle.- mozi bolondéria -
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183727 üzenetére
Ettől még mi vagyunk az olyan szinten kisebbség, hogy a mi érdekeink (pl. dinamika) egyáltalán nem anyagi faktor. Nagyobb költség lenne nekik jó hangsávokat tárolni, mint amit visszafizetnének az érdeklődők.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183723 üzenetére
Az közel nem ennyire irányított. Ott nincs 2 milliós waveguide, sem arra elkészített textúra, itt van. Hallgasd meg Ausztriában, a Cineplexxnek van pár ilyen terme.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
-
Quetz
őstag
válasz powerup2 #183719 üzenetére
A hatalmas TV esetében lesz/van egy hatás, amikor már nem tudod a panel stuktúrális szilárdságát biztosítani. Nem véletlen, hogy a ledfal is csak 20-30" képátlójú elemekből építkezik. Ez viszont már custom installer telepítést jelent, csak az erre szakosodott cégek foglalkoznak vele. Senkinek sem érdeke tehát, hogy DIY vonalon sikeres legyen a dolog, amikor a milliomosok megfizetik ezt a luxust.
Ennzi erővel jósólhatnánk azt is, hogy 5-10 éven belül mindenki számára elérhető lesz a Kaleidescape szolgáltatása. -
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183714 üzenetére
Ilyet használnak hozzá. Simán rálövi a hangot a LED-re, és olyan szűk helyről pattan vissza, hogy pl. centernek érződik. Felülről végigrakják a "vásznat", de teljesen úgy hangzik, mintha középen lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz powerup2 #183714 üzenetére
Nem fog, mert niem lesz rá pénze mezei usernek. Még annyira sem lesz tömegtermék, mint a vászon + vetitő.
Don't expect to get an Extreme Home Cinema at any store, though. Like Samsung's The Wall, LG's LED home theater wall is only available through custom installation dealers, and is priced on the very, very high end of home cinema displays. The MSRP of an Extreme Home Cinema ranges from $70,000 for the smallest 1080p screen to $1,700,000 for the 325-inch 8K one.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183671 üzenetére
Nem az alkatrészek minőségével szokott a bajuk lenni, hanem hogy a V karakter érdekében rossz helyre pakolják a crossover frekit. Ebből filléres moddal is csodálatos flat hangot lehet csinálni, mint ahogy azt linkeltem is az előbb.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz powerup2 #183429 üzenetére
Belefér, kisebbekben gondolkodom én is.
Őket a tilitoli miatt nem kábelezném fixen a falba. Legalábbis elöl semmiképp.Max a hátsókat - ha egyáltalán lesz - ekkor a beépített részt veszem szűkebbre és a hátsók csövébe elfér 1-1 sub jelkábel is. Hátsók magasságában kijövök, lemegyek inkognitóban talajszintre és voilá. (Bár emelném a sub-okat kicsit).
De amúgy perverz dolog - fentre is tehetek sub-ot, plafonra. Mint a diszkókban régen.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Mankó
veterán
válasz powerup2 #183302 üzenetére
Mennyi használati idő letelte után ajánlatos kalibráltatni egy tv-t?
LG 77G3 érkezik a héten, és előbb utóbb lehet ránézetek egy szakival. Egy időben terjengtek olyan hírek, hogy a G széria kalibráltan érkezik, aztán hogy most ebben mi az igazság jelenleg arról nincs információm. -
python1
veterán
válasz powerup2 #183298 üzenetére
Simán kiegyeznèk egy olyannal is, azèrt a 4k nagy előnnyel indul a mèretre sem lehet már panasz, hangsugárzókat is lehet igènyesen kivitelezni.
Nekem már megmondom őszintèn, macera a vetítès, egyszerűen kiábrándultam belőle, ès minden bizonnyal a TV - felè orientálódik a piac.
Meglepő dolgokat láttam erről a youtube- on, ès bizony gyorsan erre tendálnak majd az AVR- ek is, a 2 centeres megoldásokkal.
Igaz ez mèg távlati, de ki tudja, hogyan alakul az èlet.
Egy biztos, számomra a lèlektani határt, átlèptèk mèretben a TV-k. -
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183291 üzenetére
Ezt jó hallani, hogy van kivétel, mert az osztrák és német mozikultúrában a nálunk is kisebb hangerő él, ott voltam egyedül hallgathatatlanul halk IMAX-ben (Sinsheim). Pazarlás is lenne, hiszen full line array és 8 db dupla 18" LFE sub van a teremben, ahol voltál, valamint 4 ugyanilyen crossover sub.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183285 üzenetére
Aréna jobb esetben (14/15-ös terem): Barco DP2K-23B+ és Dolby SLS hang
Aréna átlagos esetben: mezei Barco 2K (természetesen méretlenül) és valami legalja QSC hang
Etele: Christie 4K lézervetítők és JBL Pro hangSzerintem elég könnyű választás, bár mindkettő természetesen le van halkítva, mert "jaaaj, nagymama panaszkodik, brühühü". IMAX viszont az Arénában van, azt ugye tilos lehalkítani, ott még lehet értelmes moziélményed.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183280 üzenetére
Rosszabb környékeken okkal van több szekus, de hallottam már olyat is, hogy rendőrt kellett hívni.
#183279 devil-k: A Barbie-hoz ki kell öltözni, ne szórakozz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest