Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bteebi #168135 üzenetére
ismerem, de asszimmetrikus kártyára gondoltam, 1650s vagy picit jobb..70-90-ért elérhetőek voltak csak mire öszejött, eltüntek mint a kámfor
viszont megfelelő hangdobozok se igen vannak, Dali, elac nem elérhető,se monitor audio nincs 100 alatt, olyanra gondoltam amit jövöre kibővithetek több.1-2re tehát pl centere is van, KEF-Heco-tol se zárkózok el, jamo, taga kizárt wilsonokat nemigen hallottam...Onkyo mellé hallatlanba nem vágnék bele. -
törölt tag
válasz bteebi #168132 üzenetére
Ahhoz hogy házimozi legyen vagy aktiv hangfal (amiket nem igazán kedvelek, pl hangositás macerás egy több,1 rendszerben) vagy végfok és hangfalak kelleenek. jelenleg LG megy rajta -Onkyo 9210- de érezni hogy ettől több kell, jelenlegi hd 6670-től viszont jobb kártyára lenne igény igy ugy döntöttem, -és lehet rosszul, hogy először vidkártyacsere, majd házimozi erősitő beszerzése lessz a cél de érdeklődő hiányában megmaradhat front végfoknak.. egyszer videokártyák pedig eltüntek az értelmesek.
-
törölt tag
válasz bteebi #168126 üzenetére
Talán van (relatíve újonnan) olyan Intel proci is, amiben nincs IGP,
Pl az enyém (i5 9400F) de minden -F vagy KF végű prociból hiányzik az IGP. (szigoruan magánügy de épp azért adtam volna el az erősitőt mert kellene egy jobb -1650S, 1660, 1660S- , avagy 580, 5500XT- videokártya, de most nincs a piacon megfelelő VGA, ha van, drága ) -
törölt tag
Uj Onkyok dirac live-al: [link]
Gabi 8906: +1 a KEF nek, részemről magyarázat: az elsőre megnyerő hang hossszú távon fárasztó volt számomra. KEF elsőre ridegnek tünhet viszont meglepő dinamika és részleetessség miatt soikkal jobb minőséget ad. Tremészetesen szvsz..
Falconn: Logitech HArmony és egyes drágább Philip készülékei -azaz univerzális távvezérlői- képesek tipus alapján is bekalibrálni magukat de szabadon is konfigurálhatóak.. lehet ott megtalálod a neked tetszóüt, mindkettő netről, USB-ről tanitható,programozható.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TomAce #164952 üzenetére
Denon számozás X után:
első szám a kategóriát itt 3 a középkat, 4 a felső középkategoria
második szám a kiadási évjáratot jelöli elsö megjelenés után ami kb 2013 akkor lehetett pl. x2000
9.2 az atmos magasségi sugárzókhoz kell de 30 nm-re kell 4 iggy kiegészitő erősitő kell amit tehetsz akár a frontok mellé pre outról vagy kisebbe a +2 magasságihoz de elég a 7.1 ha nem tervezel ujabb hangszórókat és atmost.
Én nagyobb mélynyomót javasolnék és akár kettót.. , max a legolccsóbb denont vedd, azzal is elleszel. -
törölt tag
válasz Khaosz55 #164205 üzenetére
te értelmezed rosszul a lényeges részt: ami 200 Wattot tud 4 Ohmon, az 8 Ohmon csak 100-at tud kipréselni. Tehát van egy tápegység ami névlegesen 200 wattot ad ki azt 4 ohmon fogja leadni de 8 Ohmon már csak 100 lesz mivel jóval nagyobb ellenállásba azaz impedanciába ütközik hangfal részéről, de: melegedni fog 4 ohmon az tuti. és mikor a maxot leadja, akkor torzitani ezerrel, akár élvezhetetlenségig
Pici segitség. General: 500W[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Engem pl érdekel a PC-téma, olvasom csak pár dolgot nem értek avagy szeretnénm jobban tudni: milyen programal lehet kikódolni (ok a lejátszó progi is játszva megcsinálja) de onan hogylehet EQ-val vagy bármivel megoldani a szoba-eq-t, távolság, és frekvenciamenet-beállitásokat, végül hogy a fenébe küldöm én azt végerősitőre ha logitechnél jobb hangot akarok, de nekem nincs 5-6-7.1 analóg kimenetem tehát egyelőre meglévő onkyo sztereóra kiküldeni de centert, subot(akár többet is) meghajtani? Ha titok vagy nagyon banális, privátban is jöhetne akár leirás akár link
-
törölt tag
-
törölt tag
Szia.
Cambridge-t én is támogatom, Többi erősitő is ok, Onkyo RZ , Anthem és NAD mehetne a sorba de mi a gond az arcammal?
Javaslatom: az arcam még belépőszint ellenére is remek erőlködő, nem-e jobb lenne inkább hangfalszett csere?
aktiv dobozokkal engem is ki lehet hajtani a világbol.. még a monitorok se okék, pc-n is kényszerből vannak..
Elac-ot el ne add, max nekem inkább jóféle erősitő kell, és biamp sztem rössz ötlet, nem lenne jobb nélküle????[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #162958 üzenetére
Vannak a kácsának saját olcsóbb termékei is.
Ott is rendelhetsz neten, és biztosan nem vágnak át[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Joshi #162600 üzenetére
Akkor nem teljesen jó amit linkeltem de az adot streamaudio boltban biztosan meghallgathatod és ha nem tetszik akkor adnak olcsóbbra is tippeket, és előrenézőt is találsz
-
törölt tag
válasz #16695808 #162591 üzenetére
milyen lg a házimozi?
Minden más megy róla? Mármint a chromecastról?
Én ebben az esetben (ha kiderül milyen lg-k ) akkor a hangot fülesről venném le, YT amugyis csak sztereóban szól, tehát azért is marad(hat) néma mert pl auto helyett dolby digitalra állitottad és az nincs a youtube-n. -
törölt tag
válasz alphamooncam #162324 üzenetére
Pedig lenne benne fantázia.. akár ugy hogy monjuk 2 kimenetes AVR-nek egyik lenne LFE, másik pedig a hangfalak 80 Hz alatti frekije,,, magamban elgondolkodtam rajta, de ehez szoftveres támogatás kellene az avr-ban..
-
törölt tag
válasz alphamooncam #162234 üzenetére
Példák állóhullámokra és mélyfrekvenciákra is: szélzúgás fák között, villám, vihar.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #98221312 #161929 üzenetére
"Nem értem miért csökkentették le ennyire a bitrátát.."
Mert rendkívül megnőtt az adatforgalom az online tanulás, Home office munka és néhány jtékletöltés pl cod ingyenes elérhetőség miatt ezért hogy a HO és az online tanulásra legyen elég sávszél ezért a neflix és néhány videomegoszto, pl a YT is csökkentette sávszéleit.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz stiri19 #161880 üzenetére
az csak azért van mert meg kell adni.. ez frekvencia függvényében változik. Annyit kell tudnod hogy minél alacsonyabb az impedancia a hangfalnál annál hangosabban szól azonos áramerősség mellett, de mivel nagyobb áramot hajt át a hangszórókon azonos idő alatt ezért ez azzal jár hogy az erősítő jobban melegszik. Ezért van megadva egynek az erősitőn az imp, ahhoz adják meg a kimenő teljesítményt, damping faktort, jel-zaj viszonyt, etc.. Ezért az eröősítő megfelelő szellőzéséről, körülötte megfelelő üres távolságról gondoskodni kell! És hogy még szebb legyen: minél alacsonyabb a frekvencia annál kisebb az impedancia -azaz eredő ellenállás a hangsugárzók rérészéről: van hogy 40 hertzen akár 3 alá is leesik ez az érték, és ezt minden erősitő károsodás nélkül elviseli! (Hangfal daatainál ezért találhats megadva 4-8 ohm értéket: kettő közé bármelyik értéket felveheti, de alá is mehet!!!) Magasabb Ohmal rendelkezők hangdobozok ezért halkabbak és nem melegítik a végfokokat annyira. Mindez az A, AB és B oszt erősítőre igaz, a D osztály kevésbé érzékenyebb. 4 az a ohm amit minden erősítőnek következmények nélkül el kell viselni és el is viselik, akár 6, akár 8 akár 16 Ohm van impedanciának megadva. Létezik + 2 de akár 1 Ohmos terhelést tartósan elviselő képezetek, pl az onkyo simán elmegy 3 Ohmos terhelésen, és meg is van adva az adatoknál. Nekem is 3-al megy régi "hifitoronyból" örökölt zajkeltőkkel, és semmi baja.... komolyabb zajkeltő beszerzése természetesen függőben... és nem az ohmok miatt csak a minőség...
ja és hogy tanácosot is hallj: jó lesz: mint ahogy zsoika is megírta, nem lesz és nem is lehet gond![ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz stiri19 #161872 üzenetére
Honnan szeded a 6-8 ohmos erősitőt? Mindig tartja magát ez a bullshit legenda???? Hány erősitőt-hangfalatt láttál-tapasztaltál hogy emiatt ment szervizbe? nem hiszem hogy 0-nál több..4 alá ne menj az a lényeg, erősitőn ha lehet állitsd 8-r,a.. nem részletezem miért, ugyse értenéd ha ilyeneket elhiszel még a 21. században.. de utánanézhetsz védelem, damping faktor, koppanásgátló elemeknek...nem lesz baj ne aggódj! vagy szerinted direkt kiadnának olyan gyártmányokat amik árthatnak egymásnak?? Max annyi hátrányod lesz hogyha alacsonyabb a hangfalad ohmja, pl 4 akkor jobban melegszik az erősitő a nagyobb áram miatt.
Nem személyednek hanem a jelenségnek ment a hangnem! És 1 sz hozzászólás! -
törölt tag
válasz lucky07 #161834 üzenetére
Ha lenne eladó is megegyezhetnénk egy párban, úgyis kellene az Onkyo mellé. (Vicc!)
Ez a gondod megoldaná, maradhatnál a 7 csatornásnál, de ez a pio megéri az árát és jó is.
Arcitec: azért ezt a piot nem nevezném keménynek, brutálnak.. ez finomabb, részletesebb emékeim szerint.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Atmos használóktól kérdezem.
Nem olyan rég hallgattam Atmosban több helyen is, legelőször allein fórumtársnál a munkahelyén, de utána is többször öszefutottam a jelenséggel: ugy a 30. percnél van egy zene és több erősitő nem tudta hova tenni, ösze-vissza keverte, nem volt a filmben se elől, se hátul, így tünt mintha nem tudna vele mit kezdeni.. Hangsúlyozom, nem egy tipus és uaz a hangsáv ami atmos volt. Más is találkozott már ezzel a jelenséggelvagy csak a fülem "csap be"? -
törölt tag
Vettem egy használt Onkyo hifi erősítőt, ide annyira tartozik hogy végfoknak is használható. Jelenleg hangfal hiányában dobozban pihen, és egy darabig ott is lesz egyelőre. Mihely tudok venni pár hangfalat akkor beüzemelem majd.
-
törölt tag
válasz dkpisti #161411 üzenetére
ebben van de hangminőség az nem az igazi.
vagy ebből alkudsz.
vagy megveszed ami hangban oké és keresel ebben a topikban BT képes médiajátszót, ezt ajánlom ha teheted, nem kerül sokba és film-zenelejátszás megoldva.
ha sztereó megfelel akkor jó vétel a yamaha.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #161409 üzenetére
HDMI CEC-et kellene kikapcsolni, akkor hátha, de ez csak tipp, mert hasonló bajban egy ismerősnél ez segitett
-
törölt tag
válasz Vicarious1 #161367 üzenetére
Én is, voltam igy de meg is jártam egyszer: nem összeillő rendszert raktam össze..
-
törölt tag
Nekem 8, ti tudjátok, csak picit zavar hogy jönnek az értesítések, erre offtopik.. BBéci szakmailag nagyon ott van, ismerem, nagyon alapos ez meglátszik írásain, és emellett segítőkész, per face-to face, rossz ómen feltételezni szakmai munkásságát... -tudom, ti nem tettétek de....
Ha bántott bárkit önérzetében, ott a modker topik, kérhetitek... de ez azért mégse facebook.. ott nem gond az esetleges helyesírási hiba.. én is sokat vétek, sajna, de ennek oka van és nem a műveltség hiánya (lehet, benne van a pakliban, de nyelvtan-helyesírás 5 alatt nemigen volt) -
törölt tag
Fiúk, az ilyent nem lehetne privátban?
-
törölt tag
válasz Boy_25 #161313 üzenetére
az valamivel jobb házimozin a CA-tól és meglepően jó a sztereó képessége, közeliti egy jobb sztereó képességét (creek-et nem ismerem) de akkor is azt tanácsolom: hagyd meg a sztereót, és lehet ugy is kötni a piot (sajna a cambridge csak a nagytesónak van olyan kimenete) hogy a Pioneer pre out kimenetet rákötöd a Creek AV Direct inputjára és ezzel a házimosi tudása megnő, mig a sztereó tudás megmarad, nem áldozol a minőségből, csak nyersz vele
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Grawens #161235 üzenetére
Kevesebb zajt enged be? Erre megfelelő zavarszűrő elektronika van az erősítőkbe beépítve.
Te villamosmérnökként biztos vagy ebben? Tuti hogy sokadik n-ig jók azok a zavarszűrők? Nem-e pont azokat támogatja meg egy jobb tápkábel mely jobb vezető az átlagnál, és nem mágneseződik fel? -
törölt tag
válasz ginola #161188 üzenetére
nem egészen így van! A Kácsát nyugodtan kérheted hajlított változatban is: ott szerelik össze és garit vállalnak az összeszerelésre, tehát nyugodtan rendelj tőlük hajlítottat, értenek hozzá! még emlékeim szerint kérhetsz akár Furutech vagy hasonló minőségi csatlakozót is felárért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ginola #161185 üzenetére
Használtam mindkettő márkát: mindkettő oké, Azt vedd amelyik olcsóbb. Ha egy árban van, amelyik elérhetőbb, de ebben a hosszban Inakustikkal se Oelbacchal tuti nem nyúlsz mellé. Ha nem vagy biztos benne akkor válassz minőségibbet Inakustikból. Én még hozzávenném az Audioquestet is: azzal se nyulsz mellé és van olcsóbb változata is
-
-
törölt tag
ezt komolyan kérded? valamit nem figyeltél...
-
törölt tag
válasz python1 #161095 üzenetére
Igazad van: nehogy már azon múljon: kinek telik több-nagyobb-drágább dobozra, kinek nem, lényeg az egyenletességen és az egységességen van, aztán van aki akciófilmet szeret , van aki vígjátékot, van aki zenélt de attól másik ízlése nem rosszabb.. bár a tul sok sub sem egészséges bizonyos mérték felett...
KP: na ez az... mondjuk 4-nél több vagy túl erős az adott légköbméterhez, pl 1000 felett egy 50 köbméteren..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tranceplanet #161035 üzenetére
Inkább AGM lenne való neked. Jobb UPS-ben vannak. Viszont töltőre elég kényesek. Létezik audiocélokra is pl accuphase vagy isotec, tehát azokat preferáld.
-
törölt tag
válasz claire78 #161025 üzenetére
az már annyira nem.. de ha nem sürgős akkor maradnék a 4-es sorozatnál és összeszedném az árát, ha lehetőséged van rá.. de a hangfalszetted paszol hozzá és elviselsz pici színvonalesést akkor jó lehet a 3600 is, bár kategóriánként kicsi az eltérés de a véleményem: a 4xxx.-től kezd "élni" a denon, onnan lesz jó tér, élettel teli hang és sztereóben is elviselhető hangzás.. bár ez azóta változhatott...
-
törölt tag
válasz Hooper #160869 üzenetére
olvasom hogy 807 van: na ezzel eléggé leadod, lefelé fejlődsz, Miért kell mennie a 807-nek? Inkább az árát hangdobozokra, jbl árát médijaátszóra költsd (ha nincs még)vagy vezetékekre.. sokkal nagyobb lesz az élmény, minthaerősitőt váltanál. Természetesen saját vélemény.. de kiváncsi lennék a részletekre.
-
törölt tag
válasz python1 #160841 üzenetére
Leirnád akár itt akár privátban, mik szükségesek a PC mint sztereó avagy házimozi processzorrá válásához? kezd érdekelni a dolog.. főleg milyen programok/eszközök szükségesek. lennék. Van médiajátszóm de ha kell beáldozom ha meholdható nélküle, és árából beujitanék pl.proci vagy PC szinten ha kézzelfogható illetve megéri a dolog.. Link is jó, ha magyar.
-
törölt tag
válasz Vincent-Vega #160702 üzenetére
Áldásom rá. Jobb avagy kb egy szint de kicsit jobb...
-
törölt tag
válasz Vincent-Vega #160700 üzenetére
nem megoldhatatlan..
Hangfal hozzávaló modern erősitővel
használt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest