- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nincs védettségi igazolványa.
Minden más részére:
Ezt meg a többit nagyon helyesen törölte a topikgazda: "akinek a hitelesség fontos (mondjuk az AVO-nak pont nem)"
Ez ócsárolás, ennek semmi értelme, ha tudsz konkrétumot, azt le lehet írni (de azért ne erről szóljon a topik 300 hsz-en keresztül...), de az ehhez hasonló általánosításokat hagyjuk már.
A hsz-re adott válaszokat is helyesen törölte a topikgazdaÉs mégegyszer: nincs védettségi igazolványa, ezt mindenki fogadja el. Mindenki. Mondom mindenki...
-
Quetz
őstag
Tisztában vagyok a 14 nap limitációival, a beszélgetés így zajlott:
- Mi van, ha az 500k-s hang nem tetszik otthon, mert ...
- Semmi baj, 7%-ért visszavesszük
- És mi van, ha kimegyek a boltból, mobilon megrendelem és kihozza a futár. Ekkor 14 napig ingyen visszaküldhetem
- Ilyen szabály/törvény nincs -
Tudom, én is így szerettem volna összekötni. Még arra tudok gondolni, hogy a Kodi állandóan állítja a frissítési rátát, meg a felbontást, és ezt nem szereti az erősítő. Mire képet tud megjeleníti, addigra beállt alapértelmezett 1024x768-ra a Kodi.
Mintha olvastam volna olyat a TV leírásában, hogy van valami HDMI késleltetési beállítás. Majd megnézem.Viszont a következőre jöttem rá:
AAC-t nem lehet átereszteni Kodi-ban. Ezt nem értettem pontosan, hogy mihez kapcsolódó limitáció. Ebben az esetben 2.0-ra (!) kell rakni Kodi-n a csatornákat és az áteresztésnél bekapcsolni a Dolby Digital (AC3) transcoding-ot (különben ez az opció meg sem jelenik). Ez esetben már nem PCM-et ír a házimozi, hanem DD-t, és rendben átjönnek a csatornák. Forrás.
Ez azért érdekes, mert amikor a TV natív lejátszójával játszom le ugyan azt a filmet (UPnP / DLNA), akkor rendben felismeri az AAC csatornákat és DD+-ként jelenik meg a házimozin.
Írják is, hogy ezt az AC3 transcoding-ot modern eszközöknél nem kéne alkalmazni.
Rákérdezek a Kodi fórumban. -
gab1ka
senior tag
Attól hogy valami nem régi még lehet bugos, lásd a hdm 2.1 specifikációs malőrök korábbról. A lejátszóját a tv-be egyenesen kötve van képe és hangja is ergo a probléma nem itt van, ugyanakkor az elképzelhető hogy a korábbi láncban használt valamelyik HDMI kábel tényleg nem jó, de ezt kiszűrni is alig egy pár másodperces művelet.
-
dino_m
senior tag
Az úgynevezett túlárazott cikkek is úgy jöttek létre, hogy van az a réteg aki ezt is ki tudja fizetni. Ha az adott áron nem menne el valamilyen termék, akkor lejjebb vinnék az árát. Pontosan ezért kezdik túlárazottan az új dolgok bevezetését. Így mérik fel a valós piacot.
Egyébként van olyan réteg, akik számára már most sincs értelme a túlárazott szónak. -
dino_m
senior tag
"Ezzel nem értek egyet, mert ha egy 5 Ft-os fakanalat eladok neked 100 Ft-ért, az akkor is 5 Ft értékű marad."
Ott hibás a fakanál példa, hogy figyelmen kívül hagytad a hajlandóságot.
Akkor tudnál rám sózni egy egy 5 forintos fakanalat, 100 forintért, ha én hajlandó lennék érte 100 forintot fizetni. De ha hozzátennéd, hogy ez egy híres szakács fakanala volt, akkor az 5 forintos fakanálból simán lehet 100 forintos fakanál, de akkor az eredete miatt, ennek a fakanálnak az értéke már 100 (+) forint. -
Dorian
félisten
Abban igazad van, hogy pusztán ettől nem lesz művèszi egy film. Az ilyen típusú filmek a filmipar McDonald's-ai, ilyesmi ùgysem segìt rajtuk.
Amùgy mùltkor emlìtettem, h az utòbbi èvek legjobb film-èlmènyèt egy alacsony felbontású, magas alapzajù, sztereò film adta?
Ès mèg látvány, szuperhősök, meg robbantások sem voltak benne -
BBéci
legenda
Az a b@szogatás, hogy szétcincálod a hozzászólásaimat. Képes vagy időt pazarolni arra, hogy visszakeresd és egy piszkálódó hozzászólásodba linkeld, idézd.
Te ezt minek nevezed?
Ha bajod van velem, írd meg privátban, senki nem kíváncsi rá!Mi a toszért kapnám meg a referencia kábeleinket, ha nem azért, hogy egy vagy több komponenst teszteljek velük? Csak úgy, játszásiból? Mindig annál az AVO munkatársnál vannak, akinek éppen szüksége van rá. Ez annyira magától értetődő, hogy felesleges folyton emlegetni.
Az megesett, hogy a készülékek mentek, a kábelek még maradtak egy ideig, olyankor nem hagytam a dobozukban pihenni, hanem használtam őket. Miért ne?
Ennek a fordítottja is előfordult, előbb érkeztek a készülékek, utána a kábelek. A köztes időben a sajátjaim voltak használatban. 5-6 év alatt mindenféle variáció előfordult, akkoriban kaptuk a Heimdallokat. -
BBéci
legenda
Nem dohányzom és a saját rendszerem, (házimozi erősítő-hangdobozok) nem indokolják a 700000 forintos kábel megvásárlását. Még akkor sem, ha jóval olcsóbban, kedvezményesen jutnék hozzá.
A legutóbbi két "Kánaán" Triangle Signature Delta és Thiel TT1 hangdobozokkal és Norma IPA-140, Audia Flight Three S sztereó erősítőkkel érkezett hozzám. Azok mutatták meg a kábelek közti jelentős különbséget, nem a sajátjaim, amikhez pont megfelel a Kimber 8TC.
Érthető? -
alphamooncam
őstag
Ez egy fórum, ahol jó esetben egyenlő tagok beszélgetnek.
Egy szakmunkás, esetleg mérnök vagy bárki más hozzáértő (?) megbízása egy munkával bizalmi viszonyt feltételez.
Semmilyen munka elvégzését nem várok itt el senkitől, nem is értem hogyan vonhattál párhuzamot a két élethelyzet között.
-
VoidXs
nagyúr
Annyira vicces, hogy pont az AQ terjeszti azt a hazugságot, hogy rövid távolságon nem számít a távolság, erre 12 méteren már csak Vodkát árulnak, a legdrágábbat nem ([link]). A marketingeseik, akik ezeket terjesztik, vagy megpróbálják rádsózni a rövid szemetet drágán, de ha épp egy vaktesztre kerül sor, ahol mindenki megbukik, főleg ők esnek a seggükre, akkor hirtelen "túl rövid a távolság, hogy kijöjjön a különbség".
A valóság az, hogy ahol számít a különbség (pl. hangszórókábel), ott 10 centin is, ahol pedig egyáltalán nem, csak a jelveszteség (pl. HDMI, optika), ott bármekkora távolságon is csak annyi a lényeg, hogy a jel megérkezzen. Példának okáért a világ leghosszabb és legfontosabb kábelei (1000-2000 km, amiken az internet megy az USA és EU közt) mind optikák, a legolcsóbb anyagból, az óceán alatt.
-
Pityke78
őstag
Hangból nekem elég a DTS HD és a TrueHD, amúgy is csak 5.1-em van, nincs atmosom.
De ha jól értem, akkor a 4K film esetén kép tekintetében ki kell kerülnöm az AVR-t.
Ez a splitter hogy működik? Mert jelenleg be van húzva egy kb 10 m-es HDMI kábel, amit nem szívesen szednék ki, illetve nem is fér el mellette egy másik kábel.Szóval nekem az lenne a legjobb, ha az erősítő előtt szét lehetne bontani a jelet és a kép menne a TV-be, a hang meg az AVR-be.
Van ilyen opció?
-
VoidXs
nagyúr
Egyre jobb megoldásokat hallunk itt, már nem csak egy tüskével akarjátok a lecsengésetek rontani, hanem többféle űrtartalmú, nyakú, és ettől más frekvencián is csengő üvegekkel.
Ha elég sokat tároltok, olyan hangja lesz a szobátoknak, mint egy templomnak, de végülis elég fura dolgokat szoktak szeretni a hifisek.
-
BBéci
legenda
Az a 20 évvel ezelőtti változat.
A mostanit ennyiért adják: [link].
9B Cubed a neve.
Nem kérdés, hogy boldog lennék egy ős kiadásúval is, de azért minimum az SST2-t céloznám meg.(#164899)
Nincs szükségem óriási teljesítményre, 5x100 W 8 ohmon bőven elegendő. Viszont a minőséget roppant fontosnak tartom, azért vágyom csúcskategóriás, netán high end végfokra. Van bőven összehasonlítási alapom, azok alapján dumálok. -
VoidXs
nagyúr
Tessék, a Dolby Atmos Full Package ilyen kábelekkel jön, sima 1.5 mm^2, kb. 70 ft/m. Amúgy a hangszórók is a Dolby saját tervezései, abszolút minőségi darabok, és bőven elég ez a kábel, mert nem éri meg, hogy +1 dB-t nyerj azzal, hogy 10x vagy 100x drágább.
(#164542) powerup2: Ugyanez érvényes. Az igazi mozikat olyanok építik, akik megfelelő (nem marketinges) képesítésekkel rendelkeznek, így tudják, hogy a kábel hatása olyan kicsi, hogy nem éri meg vele foglalkozni, mert a bemérés úgyis megoldja.
-
viera
őstag
Köszi
Van egy Dune HD Max 4K médialejátszóm.
De van lemezen Blu-Ray gyűjteményem és azoknak jó lenne egy jó és megbízható lejátszó hosszú távra.Van egy PS4 Pro-m is de az annyira nem jó szerintem filmekre.Meg az nem is tudja a 4K-t.A PS5 már le tudja játszani de azt egyelőre még nem veszek. -
VoidXs
nagyúr
Igen, az egy béna film, de ettől még az emberek többségének véleményét tükrözi, és kb. így értékeli a legnagyobb eséllyel, ha valakinek megmutatod. Emellett a Metacritic sokszor 10 ember véleménye sincs, és szinte csak blockbustereket értékelnek magasra, miközben az IMDb-n sokszor többszázezer szavazat érkezik.
-
Dorian
félisten
Értem én a viccet
Úgy értettem, hogy ahol nem a rombolás a lényeg, hanem a színészi teljesítmény. De a művészfilm csúnya szóAmúgy Ford vs Ferrari nagyon jó volt, majd belenézek újra, vagy az új Blade Runner, de amin anno meglepődtem, ha jól emlékszem A legsötétebb óra elején volt egy jó kis kitartott hullámzó mély, nagyot adott a hangulathoz
-
Quetz
őstag
A TV lift pont azért kell, hogy amikor mozizik a család, akkor leengedje a vászon elöl. feltételeztem, hogy ez egy nappali, ahol a háttérhangot a TV szolgáltatja, és mozira röffentik be a teljes rendszert.
Ha akusztikailag áteresztő vászon mögött vannak a hangfalak, akkor a hangfalak akusztikai közepe a vászon magasságának 1/2 - 5/8 között kell elhelyezkedjen. A hifivel ellentétben itt a hangot igazítod a képhez, mert nem akarod, hogy túl magasra emelt vászon esetén a beszédhang a szereplők cipőjéből szóljon. Persze ha a vászon közepe szemmagasságban van, akkor a hangfalak akusztikai közepe is fülmagasságban lesz.
-
gab1ka
senior tag
Már hogy ne kapcsolna be, azért azt nehéz nem észrevenni
@BBéci:
Igen látom hogy ő is zártakat használ, bár a korábban tőle látott képek alapján jóval nagyobb helyiségre emlékeztem valamiért és azt is hittem hogy ez magával vonzza a reflex szükségességét.Most kicsit fel is bátorodtam hogy a kisebb szobában "nem fogok lemaradni semmiről", azaz mellbe vághat ezek szerint egy zárt láda is, megspékelve további előnyökkel.Egész kíváncsi lettem, az nsd-t csak példaként írtam, valamiért amolyan aranyközépútnak gondolom ár/értékben mások véleményei alapján, de ha eljön az ideje akkor igyekszem majd jobban körbejárni az ajánlatokat.
-
-
VoidXs
nagyúr
Azért a magyar hifilapok sem állnak egy influenceri reklámtól távol... De ez minden iparra igaz, a videojáték-újságok körében például kiborult egy egész szép bili, amikor erre vonatkozó e-mailek szivárogtak, azóta mindenki tudja, hogy működik, és mit jelent egy értékelés.
-
BBéci
legenda
Nem kell azzal semmit tennem, mert a tv elé ereszkedik le a vászon, ahogy Doriannál.
Sokszor elmeséltem, hogy amikor 2003 őszén terveztem a házat és a szobát, még a 42 colos tévék számítottak király méretűnek. Simán lehetne 10-15 centivel távolabb egymástól a két ablak. De nincs jelentősége az előbb említettek miatt.
-
BBéci
legenda
Az a Denon sem ér annyit, 1,25 milliót, legfeljebb a kétharmadát.
A szobámat eleve házimozis szempontok alapján terveztem, építtettem. Két ablak közötti falra van felszerelve a tv, már az 50 colos is belóg kissé. Ezért sem vettem 55 colost. Nem lehet 180 fokkal elfordítani, mert ott van kialakítva a vetítő helye (áram és HDMI) valamint padlótól plafonig érő, 2000 könyvet befogadó U alakú könyvespolc, ami akusztikai szempontból kiváló és helyet ad a háttérsugárzóknak.
Volt nálam 63 colos Samsung plazma, kikapcsolva durván, nyomasztóan utalta a szobát. -
BBéci
legenda
"Ha meg UHD tévém lett, akkor miért nézzem a filmet FHD-ban?"
Olyan felbontásban nézed, amilyen számodra szimpatikus.
Majd szeretett GT60-am végleges tönkremenetele után kénytelen leszek UHD tévét venni, de tutira nem fogok olyan felbontású filmeket beszerezni. Mostanában sem törekszem 1080p-re, 80 %-ban 720p sorozatokat (Bron/Broen, Yellowstone, Homeland, The Blacklist, Bodyguard, Line of Duty, Berlin Station, Bosch, New Amsterdam, stb.) nézünk. A nézési távolságból adódóan szinte semmi különbséget nem látunk. Ezt a Broen utolsó évadának nézése során is tapasztaltam, amit kivételesen 1080p-ben szereztem be. -
BBéci
legenda
Semmi értelmét nem látom annak a mondatnak, amit írtál.
Azért nem nézünk VHS-t és DVD-t, mert a Full HD az a felbontás, amit ésszerű és életszerű keretek között lehet nézni. Sokszor elmagyaráztuk, hogy az UHD olyan csekély nézési távolságot kíván, ami miatt a hangrendszert akár kukázhatnánk. A center- és frontsugárzóktól való optimális távolság 3-4 méter közötti
Ha viszont nem ülsz a 65 colos tévé elé 2 méterre, lófüttyöt sem látsz az UHD részletességéből. Ha beülsz 2 méterre, akkor szemmozgással csak erőltetve tudod a két szélét látni. Valamint, ha nem OLED vagy plazma, akkor halványulás és színtorzulás lép fel a kis betekintési szög miatt.
Az pedig egyáltalán nem szempont, hogy a többség egérmozit néz házimozihoz illő nagy vászon helyett. -
arcitec
addikt
Nem mondom, hogy nem lehet jó a 4K, bár sokat nem láttam belőle(MMARKT), csak hát forrás is kell megfelelő,nem FHD-ból mókusvakító 4K. Ugyan is sok FHD sem az igazi, ezt értsed úgy , ha egy FHD úgy meg van csinálva ahogy kell, akkor kiüti a kép a szemed annyira jó. Az Atmos meg igen is egy nagyon is jó kiegészítő plus élményt adó fejlesztés.
Az mond mást, akinek nincs. -
arcitec
addikt
Igen ezeket ismerem,- de köszi - csak épp szerezz be nekem egy példányt ...
De úgy egyébként az a lényeg, hogy az említett filmben miféle az Atmos hangsáv
(hogy került oda) ... A jelenséggel még nem találkoztam, pedig ha lehetséges beszerzem az Atmos, illetve DTS X filmeket.. -
mettek
addikt
-
Khaosz55
addikt
Ok rendben,
még 1 csavar van a dologban. A videó kártyámon 3 display port és egy HDMI-van. HDMI-t használom a projektorhoz falban elvezetve stb. Az a célom, hogy VGA HDMI kimenetét a projektorhoz használom, egyik display portot meg arra használnám, hogy kiküldjem a hangot.
Létezik display port - HDMI kábel is? Vagy átalakító kell , akkor meg működne a True HD?Nem az erősítőből akarom a jelet a projektor felé küldeni mert akkor 2 db 10 méteres HDMI kábel kell ami elviszi a 4K HDR-t ekkor a távolságra.
-
Nem tudom. Már eladtam a Denonom hál Isten, a Yamahán meg nem találtam ilyen beállítást.
Jigsaw04: Az korábban ki lett tárgyalva, hogy az a fal ebből a szempontból nem számít. Inkább előnye van a kis elnyelő képességével, és a mély hangok szempontjából nem ver vissza semmit. Ebből a szempontból a másik szoba végében lévő szintén beton fal számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rainbow Six: Siege
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- LEGO klub
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest