- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
Sokat agyaltam azon a tervezési fázisban, hogy a előtétfalat illetve a dobogót hogyan tudom basszus csapdaként használni. Amikor az ember nem épített még egy tucat házimozit, akkor nincs előzetes adathalmaza és tapasztalata ezen a téren. A második mozit már úgy tervezném, hogy 4 mélynyomó a 4 sarokba, vagy 8 mélynyomó DBA konfigurációban az 1/4 szélesség/magasság pontokon, előtét falba helyezve. Megfelelő időzítéssel és EQ-val szükségtelenné válnának a baszzuscsapdák. Természetesen az elsődleges reflexiós pontokra még kerülnének diffuzerek/elnyelők, mert a teljes hallható frekvencia tartományt kezelni kell.
A harmadik mozim pedig lehet, hogy szinte tökéletes lenne.
-
python1
veterán
Ezek monó kártyák, de lehetne akár egy tápról is táplálni őket.
A típus az mindegy a chip ami rajta van, at 3116D2- es, de ezt a kártyát kimondottan nem ajánlom, mert nem teljesen frankó, nincs koppanásgátló rajta, ès nagy az alapzaja.
Maga a chip az nagyon ok lenne, erőre, hangminősègre jó lenne, de sajnos magas az alapzaja.
Vannak jó kártyák kicsit drágábban, de hajtott a kíváncsiság, 3x ennyièrt már vannak tökéletes boardok, legközelebb azokkal próbálkozom. -
szly01
csendes tag
Szerintem (figyelembe véve az AVR-ek teljesítményét) az LCR-re bőven elég lenne 5-600 w-os táp. Nem sok hangfal bír többet. Nekem 2 Atmost és a centert hajtotta az 500 w-os táp, de mint írtam, szabadon variálható a két külön egység a végfokban.
pithon1 igen, a DIY öröme sokat számít (ezért is építettem ultimax-ot, ill. most egy micro Marty adja a mélyszekciót) -
I'am Dony
őstag
Igen az RZ50 nem független, de az Rz70 már független kimenetekkel rendelkezik. Ez egyébként a realitásokat figyelembe véve pont elég is. Átlag nappaliban nem gyakori a 3 v 4 szubos megoldás, inkább a dedikált szobák jellemzője, ott pedig jellemzően proci-végfok üzemel. De megoldható erről is 4 szub.
-
torma1981
veterán
Nem nagy kár érte. Mostanában a magyar szinkron kritikán aluli volt.
Hangminőség minden szempontból is. Hiába van jó hangrendszered ha a forrás nagy kaki.Már ezer éve feliratosan nézem a filmeket. Csak ott elérhető a legjobb hangminőség már nagyon rég óta. Meg a steam elterjedésével ki az aki több tízezerért vett Blu-ray filmeket, hogy a polcon porosodjon?
-
gabo01
őstag
-
ada19
senior tag
Én többször rendeltem tőlük és többször ajánlottam, mindig gyorsan, simán ment. Tőlem vissza is vettek (futárral küldtem), ott is minden rendben volt.
A 27% ÁFA nem csalás, ezt a legtöbb webshop meg fogja csinálni, valami EU-s móka.
Maga a készlet és hogy nem akarnak 500 EUR-t bukni nem teljesen világos miért az ő hibájuk, az EUR-HUF váltás meg főleg de lehet nem jogszerűen jártak el.
Sajnálom hogy rossz szájízzel távoztál
-
skippper
senior tag
Szerintem tök hasznos topic ez, kinek milyen tapasztalata van a praktikusan közel lévő külföldi shopokkal - főleg ha markánsan olcsóbban lehet venni sok házimozi eszközt, mint itthon.
Én január elején vettem Heimkinowelt-ről Denon 4800-at 1400 EUR-ért, egy hét alatt megjött, hibátlanul, semmi rejtett költség.
Audiophonicsról rendeltem Ncore végfokot, az is napok alatt megjött.
Most akustik-projekt.at-ről rendeltem be a Jamo D500 LCR-eket (250 EUR/db), egyelőre jó a benyomás. Sárga elérhetősége volt, amikor kifizettem (rendelésre), másnapra átváltott pirosra, hogy discontinued. Írtam nekik, hogy mizu és válaszoltak is, hogy egyeztettek a szállítmányozási osztállyal és az általam rendelt 3 darab rendelkezésre áll, szólnak, ha elküldték. Majd kiderül, hogy ez mennyi idő és igaz-e
-
Vhiktor
nagyúr
Én egy Spanyol odlallal jártam hasonlóan.
Előtte elketrowlettől rendeletem avrt és 5 db hangfalat, amit rendben meg is kaptam.
Majd késöbb még egy subot is rendeltem tőlük amit szintén probléma nélkül megkaptam. Eredetileg ezt a subot rendeltem Spanyolból, ki is fizettem, amire jött a válasz, hogy nem éri meg nekik magyarba szállítnai, pedig még a szállítást is kifezettem előre......Az első rendelésnél 2 db hangfal kb 1 héttel késöbb jött meg a többihez képest az elektorwelt-től, de ezt jelezte is, hogy nincs készleten, kb 1 hetet késni fog.
Ha az oldalon be vagy jelentkezve és be van állítva magyar szállítási cím, akkor a webshop is azonnal 27% áfával számol a német 19% helyett.
Szóval eddig én abszolót elégedett vagyok velük, lehet, hogy csak szerencsém volt.
Viszont a Spanyolok elmehetnek a ***ba.
-
gabo01
őstag
Én vásároltam már tőlük és semmi gond nem volt, 1 héten belül megérkezett a cucc és egy garis javítás is simán gyorsan ment.
Ki is fizetted előre vagy csak megrendelted? Mondjuk 3 hónapot biztosan én sem várnék. Hasonló áron nincs máshol?
A firmware-el kapcsolatban teljesen igazad van. Biztos nem csak nekem tűntek fel ezek a bosszantó hibák. -
python1
veterán
-
ctrlaltdel13
őstag
Nekem nem a szívem csücske az xtz szubok.
Arendalt hallottam annó Quetz-nél,az sokkal jobban tetszett. Igaz neki másik széria volt.
Egyelőre próbálkozom áthelyezéssel(mérek), hátha az elhozza mindkét fél számára a kánaánt.
Ha nem, akkor 1v lesz szerintem,nem vészes az ára. -
mettek
addikt
A kép alapján egy 2 személyes 160cm-es kanapé. Viszinylag keveseknél van ilyen. Az ülőgarnitúra elemei közül ez általában oldalt helyezkedik el, a fő kanapé elem 3 vagy több személyes.
Ugyhogy ezeken centi nélkül berajzolt mikrofon pozíciókon mindig csak ráncolom a szemöldököm
-
mimic1979
aktív tag
Köszönöm, meg is rendeltem.
Még 2 kérdés:
HDMI kábelt vennék 3 m hosszúságban.
Mennyire hallható látható a különbség az árketegóriában.
100'000 nem költenék egy kábelt.
A mostani rendszer : LG OLED + X-3800H.
eARC használom netflix-re.
A közel jövőben tv-t váltok ( csak méret)
Találtam a neten 6e illetve 40e -ért is. Van értelme a többlet költségnek.Továbbá:
Hangfalkábel: jelenleg a helyi vill.szer-ből vettem 2,5 hangfal kábelt. A mennyezetit és háttereket nem cserélném le egyenlőre de ha hallható a különbség 500 ft/ m és egy 2-3 ezer Ft. / méter között akkor a két frontot, és a centert le cserélném most.Az aprópója az egésznek hogy az állvány átalakításra kerül ahol az eszközök vannak (erősítő , media player, ps5, ,stb)
Választ előre is köszönöm
-
Khaosz55
addikt
Elektrowelt-et hagyd szerintem. Igen 27% áfát számolnak fel. Azt hiszem úgy van, hogy egy bizonyos értékhatárt elér a forgalmuk pl egy ország felé akkor a helyi adót kell felszámolni. Nekem is így volt sok esetben, pl motoros cuccoknál.
Bár amikor a komplett Elac vela szettet és a Rotel RMB 1585 vettem németből akkor 19% áfával kaptam, és alapból olyan árat kaptam, hogy a Magyar használt árak voltak kb ott.
Dobok egy privátot. -
VoidXs
nagyúr
Subokon nincs pure direct, ott a DSP kikapcs azzal egyenlő, hogy csak átengedi a hangot, de az ADC és PWM stage ugyanúgy él. Ez nem marketing, hanem elvárt működés. A nagy késleltetésnél csak egy dolog rosszabb, a változó késleltetés. A képek tökéletesen vannak időzítve, nem látok semmi problémát.
#185145 mimic1979: Egy subra nem tud mit kiegyenlíteni, szóval csak egy mezei EQ-t kap. Abban a sima Dirac is kiváló.
#185151 gabo01: Nem lehúzás, nyíltan ki van mondva, hogy több subhoz készült. A lehúzás az, amikor egy lejátszóról azt állítják, hogy azzal majd szebben szól a bitstream, és hasonló információelméletre merőleges hülyeségek.
-
VoidXs
nagyúr
A hangerőtől nem függ a távolság, és ez a jelenség teljesen normális. Az otthoni aktív subok késleltetése jellemzően hatalmas az extrém mértékű szükséges beépített DSP miatt, és csak akkor szól egyszerre a többivel, ha hozzákéslelteted őket. 90 ms azért már tényleg sok, az impulzust érdemes lenne megnézni, hogy mennyire találta el a csúcsát.
devil-k: Van benne Atmos, csak DD+. A TrueHD-t nem dokumentálta nyíltan a Dolby, ezért nincs miből dolgozni.
ada19: Vannak benne teljes és görbe exportok is. Például a Dirac célgörbét kap, nem filtereket. Cavern ugyanez.
-
I'am Dony
őstag
Ha örömködés van annak igazán örülök csak jó lett végre
Ha bemérted már nyilván késő, de volt még egy kis időm erre és csináltam egy normálisabb EQ-t a gyors után. Az alsó tartomány 2 dB erősebb és egész elfogadható a diagrammok alapján. Átdobom privátban és ha lesz kedved egy gyors mérésre beteheted aztán ha tetszik marad, bár ez még a 17 ms-re készült.
-
I'am Dony
őstag
Na vééégre
Ránéztem. Szerintem a 17 ms körül van az igazság. Csináltam egy-egy gyors EQ-t a 17 vs. 21 re, max 3.5 dB boost engedélyezve. A 21 ms-el elég sokat veszítesz, ami az alapgörbéken is már jól látszik, szóval 17 ms körül 1 ms belül még 2 tizedenként találd meg a legjobbat és arra mehet a végső. -
I'am Dony
őstag
Alapbető hiba a LPF ami most rajta maradt. Ezt állítsd át az AVR ben maxra. Ha Yamahád van akkor így marad, mert ott fix 120 Hz van.
Az MLP-n állítsd azonos hamgerőre a két szubot (REW, generator, sub cal és SPL meter).
Semilyen szürő ne legyen aktív, 0 boost, 0 delay és mérd együtt a két szubot.
Utána az egyiket 2, 4, 6, 8 ms késleltetéssel mérd meg.
Ha sehol nem lesz jó, akkor tedd ugyanezt a másikkal.
A legjobbnak látszónál finomítsd tovább.
Kizárt, hogy 20 perc alatt ne legyen jó valahol.
Utána mehet ugyanaz az EQ mindkét szub kimeneti oldalára.
Ami hiba maradt azt a bemenő oldalon még javithatod.
Ne csak a görbére állítsd, nézd a spektrogram és vízesés diagrammot is. Jelentős különbségek születhetnek pl. egy 90 dB target és 89.7 dB között is, amiket az SPL-en nem is igazán látsz). -
python1
veterán
Én mind a 4 szub késleltetését beállítottam külön külön, kaptam egy aránylag sz@r frekvenciamenetet 30-150Hz-ig bezárólag, majd csináltam hozzá egy rew EQ korrekciót, amit a minidsp-be vittem be, és egyben engedtem rájuk, tehát nem külön külön DSP-tem őket, így kaptam egy nagyon faszályos frekvenciamenetet, kis torzítással.
( én 120 Hz-nál vágok mindent)
Végül is én is úgy csináltam mint te, csak az eszközök másak nálam, meg több a szub is, de szerintem nálad is kellene jobb eredménynek lenni. -
imi4199
tag
Szia! Bocsi, hogy belekotyogok. A REW Alignment Tool-ban én is sokat szenvedtem anno, mire rájöttem, hogy EQ-nélkül jobb/kell őket összelőni (ha jól összedolgoznak, akkor az egyik kiemélését/kioltását a másik kompenzálja, de EQ-val ezt nem látod....) és utána közös, egyforma EQ-t nekik.... Próbáld ki, biztos van olyan nyers mérésed is...
-
I'am Dony
őstag
Én másfelé indulnék, mivel van dsp HD...
Nekem az MSO val az a tapasztalatom, hogy nagyobb területre, több ülőhelyre, 4 szubra, nagyon jó, de kanapéra egy sorban viszonylag szűk területen 2 szubra nem az igazi.Átkötném úgy, hogy AVR sub 1 out - a dsp in 1 be, a 2. in felesleges. Az 1 in tükrözve a 2. outra, az 1 ről. Nézd meg, hogy a 2 szub együtt mérve melyik pozíción adja a jobb átvitelt (most elől vagy az egyik hátul), a késleltetéssel játszva adódik egy használható görbe. Arra egy REW EQ ami megy mindkét szubra. Az AVR pedig egy szubként látja majd.
Ja, és gratula az új szerzeményhez!
-
koko52
nagyúr
-
modflow
veterán
Szerintem nekem elég lenne a 6100 is, bőven...
Egy kb. 35 nm-es nappaliban használom, ahol kellően rossz az elhelyezés, bútor belóg, stb. 😃
Jelenleg az alábbi házimozi hangrendszerrel rendelkezek:
~ Sony STR-DH790 erősítő
~ Yamaha NS-8900 5.0 hangfalszett
~ Polkaudio HTS12 mélyláda
~ Jamo S8 atmos hangszórókNekem ez is tökéletes, de.... jött PS5-re végre az Atmos hangzás és akadozik a hang. 😥
Ha TV-re megy az Atmos, ott nem akad. Ha eARC-al kimegy erősítőre, akkor ott meg akad. Na ez irtó idegesítő. Fura, mert XSX-el meg jó az Atmos.Arra gyanakszom, hogy az erősítő miatt van, mert az HDMI 2.0a, és az eARC-ot is egy későbbi firmware-el kapta meg. És lehet, hogy ezért akad, de tutira nem tudom. A kép a PS5-ből direktbe TV-re megy (4K/120Hz/Atmos), onnan eARC-al megy ki erősítőbe, ahol akad.
-
python1
veterán
Hogy mi szülte a diy gondolatát a gyári doboz helyett?
ès akkor a diy dobozka.
vs
Gyári hulladèk.A kèsz doboz.
Hogy mi szól a diy mellett ilyen szinten, minden.
A saját dobozaim us 20 cm mèlyek csak 12"- os hangszórókkal, de mègis tökèletes basszusra kèpesek, ok ezek extra lapos dobozok ès az aktív hangszóró sem hètköznapi.
-
-KP-
addikt
Ne legyél már vakhangya
Lavoce SAF184.03, Lavoce SAN184.03, RCF LF18X401,RCF LF18N401,Faitalpro HP1030,Faitalpro HP1060 250-370 eur között mozog darabszámtól függően. A 12-es ulti 330 eur.
https://en.toutlehautparleur.com/
Regisztrálj be itt, addig nem látod a kedvezményes árakat.
-
-
Quetz
őstag
Ez lényegtelen. A lényeg, hogy ha el akarjuk kerülni, hogy a könnyűszerkezetes héj sérüljön, akkor elé kell építeni egy keskeny előtétfalat, az in-wall hangfalak mélységnek megfelelően. A TV-nek ki lehet alakítani egy beugrót, ami elé leereszkedi a motoros vászon, vagy TV liftet is lehet csinálni.
Akinek meg lehetősége van rá, az mindezt kerüli mint ördög a tömjénfüstöt és rendes hangáteresztő vásznat használ, LCR hangfal elrendezéssel. de ez már más téma.
-
Mankó
veterán
A felállás nálam uez. Nem vagyunk szomszédok?
Én is kacérkodok az Xzt 12.17-el, akik sokat cserélgetik a cuccaikat mind dícsérte, árban is rendben van, csak ne lenne olyan fránya magas. Mondjuk szépnek se mondható.Szerintem bőven elég panelbe egy ilyen monstrum is, csak a hangja legyen szép és erőteljes, ne legyen terjengős és brummogó sem.
-
VoidXs
nagyúr
Ez akkor van, ha 90 fok körül vannak a fázisok, és egyik mérésnél úgy fúj a szél, hogy 89.99, másiknál meg úgy, hogy 90.01. A Cavern 90 és 270 fok között fordít, mások kicsit megengedőbbek szoktak lenni. Az egy trükk ennek a kisimítására, ha ráteszel a rendszerre mondjuk 5-10 HPF-et 1-2 Hz környékére, és ez annyira eltekeri a fázisokat, hogy stabilan beáll az egyik oldalra. Mérés után ki tudod szedni. B opció, és én inkább ezt ajánlom ilyenkor: ne használd a polarity correction-t.
-
Rp526
aktív tag
Ehhez annyi + talán, h ne directben mérj, hanem multi ch in. A magyarázatot anno ada19 adta és vissza tudod keresni kinek milyen problémát okozott.
-
VoidXs
nagyúr
Ez az EQ APO bug-ja, itt találsz rá megoldást (EQ APO, common mistakes, utolsó).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Windows 11
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Futás, futópályák
- LEGO klub
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest