- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
kezo0 #176696 üzenetére
KEMAR szettekkel el tudsz érni 36000-et. Van Cavern HRTF motor hozzá.
#176697python1 A terv az, hogy hálózatra kötöd az erősítőket, a Cavern pedig felderíti mindet. Van belőle Behringer, Yamaha, Storm Audio, szóval tetszőleges ársávban és kategóriában lehet nézelődni. Most még ne kezdj el bevásárolni, még nem ellenőriztem, hogy változatlan protokollt használnak-e, de ha igen, és lehet velük dolgozni, majd szólok.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kezo0 #167676 üzenetére
Én aztán nem vagyok ilyenre érzékeny, csak nem értem a problémát.
A haladóba szerintem belefér ha érteni akarja az ember, hogy mi miért van.
Akkor úgy kérdezem, miről szeretnétek beszélgetni, mit hiányoltok?A rakhatok-e virágcserepet a hangdoboz tetejére meg hány centiméter kell az erősítő fölött témákat hagyjuk meg a kezdőbe szerintem. Mi lenne a "közép-haladó szint"? Szerintem kb. ez ami itt van most.
#167677 mpo: Aki csak használja és nem ez a hobbija az nem olvas fórumot.
-
-KP-
addikt
válasz
kezo0 #161446 üzenetére
Ez nem jelenti azt, hogy a még több képkocka ne lenne még simább. Te magad is leírtad, a 24 fps a csúcsminimum, amit már folyamatosnak érzünk. Aki rendszeresen játszik pl. magas fps-en játékokat, annak ez teljesen természetes. Akik megmaradt a konzol 30fps-en vagy pl. nem is játszik soha semmivel, annak meg fura, de szimplán csak azért, mert nincs hozzászokva. De szerencsére a fejlődést soha sem a dinoszauruszok diktálták. Én nagyon szívesen megnéznék mondjuk egy katasztrófafilmet, vagy egy Alien szerű horrort ezzel a technikával.
De nem csak játékokról van szó, a VR szemüvegek is 80-90hz-en mennek tudtommal.
-
BBéci
legenda
válasz
kezo0 #161446 üzenetére
Egyetértek, számomra is a 23,976 és a 24 fps A FILM, de tegyük hozzá, hogy olyat sosem látunk!
Már nagyon régen, legalább 75-80 éve, a filmes korszak mozijaiban is háromszor villantottak fel minden egyes képkockát, tehát 72 fps-t láttak a nézők. A mai, modern tévék és vetítők minimum négyszerezik ezt a frekvenciát, de ötszörözés és hatszorozás is létezik. -
mettek
addikt
válasz
kezo0 #161440 üzenetére
De azt jelenti. Minél több a frame per second annál simább és folyamatosabb a kép. 10 fps-sel kb a diavetítésnél tartunk. Szóval 23 fps-nél az én szememmel szaggat a film, darabos ami nekem zavaró.
Ugyanígy nem birom a 30fps-sel futó videójátékokat sem pedig több 10millióan elvannak vele konzolon. Na én ezért játszom pc-n 80-120 fps-sel egy 144hz-es monitoron. Ég és föld. -
Hohocali
aktív tag
válasz
kezo0 #161368 üzenetére
Ne értsd félre, nem ellened vagyok, de bizony beleálltál a vitába. Simán le kellett volna csak írni a véleményedet. A vitának semmi értelme, mert ugyse tudsz meggyőzni senkit, viszont jó nagy sz@rdobálás lesz belőle.
A fórumnak meg az lenne a lényege, hogy az emberek leírják a véleményüket. Ha mindenki csak jót írhat, nehogy megbántson másokat, akkor ennek semmi értelme nem lesz. Volt pár évig Denon-om, volt, aki lesz@rozta a fórumon, mégse vágtam be a durcit.
És felesleges ezt emberhez kötni, az AVX-en ugyanez megy, pedig ott nincs BBéci. -
szgaborsz
tag
válasz
kezo0 #161368 üzenetére
Én totál megértelek, évek óta csak csendesen olvasgatok a vezér stílusa miatt. Engedd el, és lépj tovább a hozzászólásain, hidd el, hogy sokan vannak itt olyanok, akiktől érdemes tanulni, akik úgy osztják meg a drágán szerzett tapasztalataikat illetve nyújtanak segítséget, hogy közben nem emelkedik meg a pulzusszámod.
-
sixpak
nagyúr
válasz
kezo0 #161368 üzenetére
Nyugi, a többség egyetért veled, illetve a mondanivalóddal, de a legtöbben, köztük jómagam is, nem látjuk értelmét az egésznek.
Ajánlom figyelmedbe Viszlát hozzászólását, egy másik topikból, ahol napi szintű a hasonló ámokfutás, néhányseggnykövetővel karöltve.
Legutóbb, amikor szóvátettem a dolgot, egy órán belül felszívódtak a témában írt hozzászólásaim....persze a vitaindító szarrágás azóta is olvasható.
Szóval próbáld elengedni a dolgot.
Skippeld a hozzaszólasokat, nyugodtabb leszel. -
-
BBéci
legenda
válasz
kezo0 #161339 üzenetére
Konkrétan elkezdtél vitatkozni, amire itt nincs szükség.
Maximálisan elfogadom, amikor valaki az enyémmel ellenkező véleményt fogalmaz meg. Akkor is, ha általánosít. Én nem azt tettem, csupán az általam ismert és kipróbált készülékek hangja alapján vontam le következtetést. Pont ugyanolyan vélemény az enyém, mint bárki másé, nem több és nem kevesebb. Szerinted kevésbé kompromisszumos az RZ900, mint a többi, ezt is elfogadom, sőt, azt mondom, igazad van. De szerintem a hangja magán viseli azokat a jellegzetességeket, amik miatt nekem nem tetszenek - szubjektíve - annak a gyártónak a termékei. Neked tetszik, hajrá, használd egészséggel!Egy vessző, ott, ahol szerinted felesleges, nem akkora helyesírási hiba, amin rugózni kell.
-
BBéci
legenda
válasz
kezo0 #161337 üzenetére
Nem haragszom.
Az a szubjektív véleményem, amit leírtam. Mindenki más megteheti, hogy ellenkező tapasztalatokról számol be. Csak azt tudom leírni, amit én hallottam és annak alapján ingyen sem kellene.
Azt írtad, kevésbe (ékezet nélkül) kompromisszumos, amit nem vonok kétségbe. De ezek szerint valamennyire mégiscsak kompromisszumos.
Ne velem vitatkozz, írd le a véleményedet, engem hagyj békén! -
Z0mbi
senior tag
válasz
kezo0 #159076 üzenetére
Aki nem hiszi nem sert meg vele
tudod ez olyan mint amikor valaki azon rohog autohifinel hogy melyik barbar allat nem ezustozott kabelt visz a magashoz- szarok a magasok. A masik meg nem hallja a kulonbseget suketszobaba se.
Egyszoval: nalam van kulonbseg, vakteszten ezt a ket kabelt 100% ra megkulonboztetem az en forrasomon+tv men -
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #158545 üzenetére
Pont úgy jó 1-2 hete, próbáltam a tv-t az erősítőn keresztül és némaság volt. Néztem beállítást, erősítőn,tv-n, optikai kábelt, semmi. Le is tettem róla, max a kábelt még tesztelhettem volna, de úgysincs nagyon ez a funkció használva. Most már a firmware csere után megért - véletlen gondolat - egy próbát. Működik. Nem tudom mi lehetett. Talán a kábel lehet sérült? Járt már így valaki? Néztem a GT60-on nem igazán találtam erre némítási lehetőséget vagy bármi mást.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
kezo0 #157276 üzenetére
Akkor a lényeg az,hogy a tüske,golyó,kúp közvetlen kapcsolatot hozzanak létre a talapzattal,ami szilárd vagy minimálisan rugalmas lehet,és a rezonanciát gond,akadálymentesen vezesse le. A filc egy elcsatoló köze, ami szinte megszünteti a tüske jótékony hatását,az öntapadós tüskét sem javaslom,pont emiatt,de még az szódával elmegy. A legjobb az lenne,ha a beton aljzattal érintkezne közvetlenül a hangsugárzó,de ugye közben van a parketta,alatta pedig valami rugalmas anyag,ami elcsatolja a hangsugárzót,azért lehet pont,vagyis nem hoz sokat némelyik hangsugárzónál a tüskézés parkettán.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
kezo0 #150261 üzenetére
Pedig kár többet gondolni a dolog mögé.
Teljesítmény/alacsony torzítás/szolgáltatások/egyedi karakter/dizájn .... ehhez jönnek az elvárásoknak megfelelő, de legolcsóbb alkatrészek. Hamár valamiből is "extrább" dolog kerül egy készülékbe (vagy több vele a kézimunka) akkor az árak nem pár százalékkal emelkednek, hanem akár sokszorózódhatnak is ....
De már elég sokszor leírtam az előállítási költség vs bolti listaár arányát, ahol pl. egy 200e-es erősítőnél egy 2e Ft-os "extra" tápkábel is akár 5-7 %-kal dobná meg a gyártási költséget .... ezt nem sok gyártó vállalná be ....
-
válasz
kezo0 #150246 üzenetére
Rengetegszer felmerült már ez a kérdés, és sohasem érkezett rá értelmes, releváns válasz, mert valójában senki nem tudta. A "hívők" szerint azért nem, mert az erősítőgyártók az userre bízzák, milyen tápkábelt használ majd, és ők így csökkentenek költséget. Ez részben logikusnak hangzik, de valójában nem az. A "hitetlenek" szerint meg azért nem csomagolnak jobb kábelt, mert nem javít annyit, mint amennyibe kerül. Tégy igazságot.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
kezo0 #150246 üzenetére
Szerintem erre magadtól is tudod a választ, ha újra átgondolod a kérdésed....
(De csak egy példa: a Naim főmérnöke megesküdött, mikor egy közeli ismerősöm ott járt, hogy ami gyári tápkábeleket adnak a készülékekhez, azok minden szükséges paramétert teljesítenek. Arra a kérdésre viszont, hogy mi van olyan környezetben, ahol elektromágneses és rádiófrekvenciás zavarok is lehetnek (wi-fi, több kábel egymás mellett, zavart elektromos hálozat, stb) az volt a válasz, hogy ezeket nem vizsgálják.
De, hogy az eredeti kérdésre is kapj választ: ha egy alkatrészen/kiegészítőn 1 centet is tudnak spórolni a gyártók úgy, hogy az megfelel az előirásoknak, akkor bizony sporolni fognak ....
#150242) ELACielvtárs
Nagyon helyes, ne is áruld el az eredményt azoknak, akik nem érdemlik meg. A többieknek meg írd meg privátban .... -
Chrys_
addikt
válasz
kezo0 #148854 üzenetére
igen ARC, elírtam
Plasma TV megint túl hangos volt világos képtartalom esetén, ezért le kellett vennem a hátlapot a panelcsavarokat meghúzni. TV-t kikapcsoltam, de ez ezekszerint nem elég a HDMI kábel leválasztásához, teljes áramtalanítás kell. Csináltam már néhányszor, de most megadta magát az erősítő HDMI kimenete. Először azt hittem, a TV-ben ment tönkre a csatlakozás, de ez így most a jobbik eset.
-
válasz
kezo0 #145403 üzenetére
Pont úgy jártam vele mint anno a Nokia PV 808-al, ők is a csúcson hagyták abba a symbiant azzal a készülékkel. Mai napig a legjobb kamerás mobilok közé lehet sorolni, tudjuk miért. Oppo-t meg sajnálom, bár szerintem a 203-as ki fogja húzni 4-5 évig ha nem tovább. Ennél jobb bluray lejátszót nem láttam. Az anyaghasználattól kezdve a csúcs IC-ig, hangtalan működés stb...
-
tomyka74
senior tag
válasz
kezo0 #145210 üzenetére
Én is egyetértek vele! Ahogy olvasgattam utána én is ,HDMI -ba nem érdemes annyi többlet pénzt bele ölni mert tényleg néha egy olcsóbb noname jobb mint egy drágább "akármilyen" nevű.
Nekem is egy noname 10 m-es HDMI van ( ez ér el odáig ahová szeretném ) és simán elégedett vagyol vele gond nélkül visz 3D-fullHD filmeket+hangot. -
VoidXs
nagyúr
válasz
kezo0 #145210 üzenetére
Nem volt kár, itt az említett teszt. Rendszeres az eredmények közt, hogy a dupla árú rosszabb. Az se kis meglepetés, hogy a 350k-s kábel nem tudott gond nélkül átvinni 1080p-t se.
-
dunkel
őstag
válasz
kezo0 #139812 üzenetére
Ezekkel az általánosításokkal az a baj, hogy nagyon sok sebből véreznek. Nagyon kényelmes ilyen frázisokat puffogtatni és legyinteni minden törekvésen ami a fejlődés irányába mutat, de a különbségek megítélése leginkább adott rendszeren belül értelmezhető amibe beletartozik még maga a közönség is.
Egy belépő kategóriás rendszerben lehet, hogy nem fogja tudni megmutatni egy nívós forráskészülék, hogy miért kerül annyiba. Míg ha átvisszük egy felső kategóriásba könnyen előmásznak a készülékek közti különbségek. Ami addig kicsi/semmilyen/jelentéktelennek tűnt most már jól elkülönül és lehet a megítélése is más lesz.
A mozinál maradva a hétszeres ár nagyon durva minőségi ugrásokat jelent, egy belépő 250e Ft CAV + kis erősítő + médiabox helyett egy Monitor Audio Silver rendszer + egy felső közép erősítő a süket számára is audionirvánát jelent. Ugyaninnen a hétszeres ugrás már elvisz a JBL Synthesis rendszerhez ami nemhogy hétszeres minőségi ugrás hanem százszoros! A példa pont annyira sarkos mint az alap kijelentés, nincs ilyenekre szükség.
-
Pepszi
tag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
kezo0 #139311 üzenetére
Mellesleg a "színes pöttyökről" jutott az eszembe; ha állítható (menetes) tüskéken vannak a dobozaid, akkor az egyik tüskét tekerd kicsit beljebb (csak annyirra, hogy kicsit "billegős" legyen a doboz, nem kell nagyon), utána hallgasd meg és döntsd el, hogy máshogy szól e vagy sem, vagy esetleg csak maga a "tudat" zavar, hogy "nem úgy van, ahogy lennie kellene" .... egyszerű és ingyenes kísérlet ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
kezo0 #139311 üzenetére
Darvas korában (de 2.0-ban manapság sem nagyon) volt elterjedve a szobakorrekció, ami (ha valóban csapnivaló az akusztika) "csodákra" képes a "pure direct" helyett is, persze ehhez is megfelelő "kategória" kell, de ha már ott van az AVR-ben és zene is szól 2.0-ban és az ember nem akara panelekkel telerakni a szobát (mert pl. egy nappali az alany) akkor érdemes kipróbálni a "hangszínek tekergetése helyett" ....
(persze a különböző dyn/vol/stb kikapcsolása mellett .... és kérem a "keményvonalas" hifisek ne nyílvánítsanak véleményt, én is tisztában vagyok az "optimális" helyzettel, de ugye az egy "nagyonsokváltozós" dolog ....
)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kezo0 #139306 üzenetére
Értem, koszi a válaszod.
Hidd el ha valaki nem vak tesztel, az pont én vagyok
Én egy cambridge audio topaz am10 (40 ezer ft) erősítővel zenélek és az siman helyben hagyja a jelenlegi 710es avrt.
Nem kell szerintem drága sztereó erősítő hogy hallható legyen a különbség.
Persze szombaton derül ki a CA vs 900 teszten a végeredmény.
Én a fulemnek fogok hinni, es az első benyomásnak.Amugy nekem mániám hogy ne 'szinezzem' a hangot, mert ha színezi kell, akkor valami gyenge.
Az az erdekes hogy az elacaim ha elkezdem tekergetni a CA erősítőn a magas vagy a mély hangot, pluszba vagy minuszba, egyre csak 'rosszabb' hangot kapok.
A nulla állásban tökéletes, no meg persze ha pont közepén van a fejem.
Eddig ezek az elacok ahol azonnal hallom a különbséget ha más irányba 'néznek' a dobozok vagy ha nem ülök/fekszek a hallgatási pozíció közepén. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kezo0 #139304 üzenetére
Alapvetően mindenki véleményére adok, meghallgatom, de a döntést úgy is en hozom meg.
Anno amikor megvettem az jet elacokat, és beuzemeltem a CA erősítővel, akkor napokig csak zenéltem.
Ahogy mondod , az ember egy jó rendszeren, szinte képes ujra élni az elmúlt évtizedeit.Amúgy te hasonlitottad már ossze a 900ast egy sztereó erősítővel, ugyanazon szobába ugyanazon hangsugárzón?
Pure audio vagy direkt módban hallgatod rajta a zenét? -
Joshi
titán
válasz
kezo0 #134318 üzenetére
Én azzal kezdtem hogy kikapcsoltam a CEC és egyéb idegesítő funkciót, egyébként is ezerszer több értelme van egy univerzális távnak mint pl a Logitech Harmony. De igen anno a Harman erősítőmnél is volt valami hasonló gomb, ezek szerint ez általános funkció. Mindenesetre köszi hogy felhívtátok rá a figyelmemet.
-
justaview
senior tag
válasz
kezo0 #132284 üzenetére
#132284) kezo0
(#132285) arcitecKöszönöm az infókat!
A "nem tölti ki a képernyőt" dolgot 4K-s TV-re írták, és egyáltalán nem biztos, hogy az RZ sorozatra (sajnos nem mentettem el az oldalt, most meg nem találom), de felejtsétek is el, főleg, ha nálatok minden működik.
Nem könnyű döntés előtt állok; az Onkyo TX-RZ710 ugyanúgy tetszik, mint a Yamaha RX-A850, vagy a Denon AVR-X3300W. Majd valami apróság fogja eldönteni.
De az is igaz, hogy érdemes lenne meghallgatni őket, mielőtt választok, mert az is fontos, milyen szimpatikus a hangja (nem csak a funkcióbőség a lényeg).
Köszönöm még egyszer.
-
BBéci
legenda
válasz
kezo0 #131210 üzenetére
Még körön belüliként sem igazán értem az Audio Centrum görcsös ragaszkodását a szóban forgó rendezvény iránt. Állítólag támogatni akarják részvételükkel (honlapjukon bannerrel, hirdetéssel) a rendezőt.
Valós értelme, konkrét haszna nincs a kiállítóknak, ezt azoktól hallottam, akik évek óta éppen ezért nem vesznek részt a "sókon". Kidobott pénznek tartják a bérleti díjat, az időt és energiát, amit a szállításba, pakolásba ölnek. Ezzel szemben a nyílt napok tisztes bevételt generálnak. Ráadásul a látogatók is jobban járnak, mert normális akusztikai és egyéb körülmények között, a készülékek valós tudását hallhatják és láthatják. Végül, de nem utolsósorban, nem kell belépődíjat fizetni és néhol kávéval, egyebekkel is megkínálják őket. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
kezo0 #131094 üzenetére
Vannak AVR-ek, ahol a 2 sub kimenet a házon belül közösítve van (egy egyszerű Y megoldással, mint a sub kábeleknél csak itt nem látod, de így lehet őket árulni x.2 AVR-nek) és vannak típusok, ahol a 2 sub kimenet egymástól független, nos az 1. esetben nincs gond, de mondjuk értelme sem, a 2.-ban már lehetnek "elektromos" problémák e miatt (az RZ 900-on nem tudom melyik megoldás van, de "jobb a békesség"), a második részben feltett kérdésedet pedig nagyon szépen meg is válaszoltad ....
(az SW 700 egy egész jó darab, csak ne szorítsd be sehova és próbáld minél messzebb tenni a faltól/saroktól, megéri "teret hagyni" neki ....
)
-
-
MasterMark
titán
válasz
kezo0 #130955 üzenetére
Nem, nem ment mellé. Azért mert az előzővel ment az csak annak a szerencséje.
A HDCP egyébként is egy nagyon ezoretikus, mert van hogy megy, van hogy nem. Van hogy problémázik stb.
Attól hogy Cisco még szar, mert az UPC belemókól mindenbe.
Kiváncsi lennék más normális Blu-ray lejátszóval vagy bármivel van-e gond? Mert ha nincs akkor az vissza is vezette, hogy mégiscsak az UPC-s vacak rossz.
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #130941 üzenetére
Szia. Ahogy látom, akkor nem az erősítő a ludas, hanem az eszköz nem kompatibilis a HDCP 2.2 szabvánnyal, de az akkor nem is tudja a 4K jelátvitelt... Estlegesen ahhoz azt is cserélni kell majd ...ha ...
Az előző erősítőd , akkor meg még nem tudta a HDCP 2.2 , azért nem volt ezzel gondja... Ha jól értelmezem..
Amúgy mi a véleményed a "vas-ról" ?. Nálam szépen megy, nem bántam meg a választást. Most van olyan szettem amit már házimozinak lehet nevezni.Zenét is sokat hallgatok rajta.. (Komplett értem, erősítő,hangfalak ,sub,TV ,lejátszó..) -
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #130936 üzenetére
Megkaptam
Sorry ... Egyébként megoldódott a dolog?
Nemir Ombe :>> for the foreseeable future .. ( gondoltam volt
)
Apropó, ha már irok a Dolby setup-nál találtam ( már több hete) egy loudness "kapcsolót" - volt itt szó a hirtelen dinamikáról. Nos kikapcsoltam, nem tudom , hogy az hatott-e (sok próbálkozásokra nem sok a kedvem) de észleletem bizonyos magas hangoknál (eléggé magas) mintha kicsit sok lett volna. A beállítástól, vagy az egyébként film függő volt nem tudom, de most már elég sok film után eltünt. Egyértelműen kiegyensúlyozott most a mozi, a hasonló magas hangoknál is(nem lővi túl). (Persze az erő/dinamika meg van)
-
rappit4
őstag
válasz
kezo0 #130013 üzenetére
Specifikációk alapján jónak tűnik bár sajnos a hátoldal kicsit szegényes, nyilván az analóg 7.1ch kimenet magasabb kategória. Hangilag milyen egy 20-30k-s cd lejátszóhoz képest? Vagy ez vagy egy LP lejátszó lesz plusz valami egyszerűbb CD, de most nagyon az LP javára áll a dolog.
(#130014) Norbi 72 :
Igen vele szemeztem, bár hasonló kétségek merültek fel, mint a Denon-al. Amit keresek akkor úgy néz ki magasabb árfekvésben helyezkedik el. -
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #129873 üzenetére
Szia,
beszéltem a Lurdyban levő üzlettel, és ott tényleg ki van téve egy RZ900-as. Kipróbálható, meghallgatható, de hozott eszközt nem engednek rákötni.Mondjuk erre számítottam... Azt mondták, hívjam fel az Onkyo szervizt, beszéljek velük. Hát én ettől nem sokat remélek, mert minimális az esélye, hogy miután már mindent kipróbáltam, ők még tudnak nekem valami okosat mondani telefonon. Nekem egy másik 900-as kéne, amire kb. 10 perc erejéig rádughatnám a UPC-s boxomat, hogy lássam, az is ugyanúgy reagál-e rá, mint az enyém.
-
Smiley
addikt
válasz
kezo0 #129875 üzenetére
Valoszinuleg semmit nem kell allitanod rajta, folyamatosan tolja ki magabol optikan is a hangot. Legalabbis a sok evvel ezelott upc-s box-ok ilyenek voltak. Ezert irtam hogy kenyelmetlen, mert a TV-t es az erolkodot is at kell lokni egy masik bemenetre, plusz az erositot a sajat taviranyitojaval kell hangositani vagy halkitani.
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129867 üzenetére
Márpedig van, meghallgatás után vettem, pl csak Marantz-t nem halottam tehát úgy kb tudom mit tudnak a többiek. Ahol forgalmazzák ott van rá esély. De itt van, mert vagy 1-2 hete kérdeztem kábel okán ..
[link]
u.a a kettő
[link]MasterMark
Akkor mit kellene tennem, hogy az ARC működjön CEC nélkül a pana GT60-al , nem nagy probléma az optikai sem, ez nekem úgy lenne célszerű, ha nem kapcsolgatnák egymást, csak ha össze vannak "eresztve" ne optikain menjen a hang és persze halkuljon el a TV. -
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129863 üzenetére
Az AIDA.hu - val(vagy a szervizével) váltanék pár szót hátha tudnának mondani valamit. A "boxot" bevinném egy olyan helyre, ahol van Z900 és ha belemennének , ki kellene próbálni vele. Vissza is küldheted 14 napos elállási joggal, lehet a kinti még több is akár, bár itt nálunk is kb 1 hónap , de 1-3 hét biztosan míg a pénz is visszajön. (1x már itthon kihasználtam).
Nekem is Z900 van de pl az ARC az nem jött össze a Pana GT60-al , igaz nagyon nem is erőltettem, mert úgy baromi sokat fogyaszt stand by -ban is. -
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #129701 üzenetére
Sziasztok,
akkor megpróbálom összefoglalni, hogy mire jutottam az újonnan vásárolt Onkyo TX-RZ900-as AVR vs. UPC Cisco HD DVR box ügyében - elnézést, ha hosszú lesz.
Az erősítőn hátul összesen 7 db HDMI-bemenet van, az első 5 db HDCP 2.2-kompatibilis, az utolsó kettő nem.
1.) Ha a boxot az első 5 bemenet egyikére dugom, függetlenül attól, hogy a box menüjében a HDMI-felbontás hogy van beállítva (opciók: Auto, 720p, 1080i): egy pillanatra megjelenik a box normális képe, az erősítő kiírja az aktuális felbontást, majd a kép elmegy, az erősítő gondolkodik, mintha nem tudná eldönteni, milyen jelet kap, aztán kiírja, hogy "Resolution Error". Utána pár mp után megint megjelenik a rendes kép, megint kiírja az erősítő a helyes felbontást, aztán megint elmegy a kép... stb. stb. stb., és ez ismétlődik végtelenítve, akármilyen csatornára is van állítva éppen a box tunere.
2. a.) Ha a boxot az utolsó 2 bemenet egyikére dugom, és a box menüjében a HDMI-felbontás "Auto"-ra van állítva (elvileg ez a legjobb beállítás, mert így mindig az épp nézett csatorna felbontásának, képfrissítésének és képarányának megfelelő jelet küld ki a box): egy pillanatra megjelenik a box normális képe, majd a kép elmegy, az erősítő gondolkodik kicsit, ezután pár mp múlva megint megjelenik a kép, aztán megint elmegy... stb. stb. stb. DE! Ha ekkor a boxot az M4-es csatornára kapcsolom, akkor megjelenik a kép, és marad is! Innen kezdve bármelyik 1080i felbontású csatornát választom a boxon, annak rendesen megjelenik a képe. DE! Amint átkapcsolok egy kisebb felbontású csatornára, onnan kezdve megint kezdődik elölről az elmegy-a-kép/megjön-a-kép játék, egészen addig, amíg nem kapcsolok megint az M4-re, mert onnantól megint nézhetők az 1080i-s csatornák... De csakis azok.
2. b.) Ha a boxot az utolsó 2 bemenet egyikére dugom, és a box menüjében a HDMI-felbontás fixen "1080i"-re van állítva (ilyenkor minden tévécsatorna jelét 1080i/50Hz-re konvertálva küldi ki a box, ami azért nem szerencsés, mert a még 4:3-ban sugárzó csatornák képét is fixen széthúzza 16:9-re): ilyenkor az erősítő némi gondolkodás után kiadja a rendes képet, és ez így is marad, akármilyen csatornára kapcsolom a boxot. Viszont ha ekkor a tévét átváltom az erősítőből jövő jelről (tehát az AV-bemenetről) a saját tunerére, majd visszaváltom megint az Onkyotól érkező jelre, akkor megint az történik, hogy felváltva megjelenik a kép, majd elmegy a kép, és közben mindig gondolkodik pár mp-et az erősítő, csak most nem írja ki, hogy "Resolution Error". Ez alól egyetlen kivétel van: ha a box épp az M4-es csatornára van kapcsolva! Ekkor ugyanis megérkezik a normál kép, és innen kezdve már bármelyik másik csatornára átválthatom a boxot, marad is...
Parajelenség, ugye? És baromira nem tudom, hogy ez most valami egyedi hibája-e az Onkyo 900-asomnak, vagy a UPC-s box bármelyik Onkyo 900-assal ugyanígy viselkedne, tehát ezek alapból nem szeretik egymást valamiért?
Ami tény: 2 db egyforma UPC-s boxom is van, mindkettővel kipróbáltam, és mindkettővel ugyanígy viselkedik az erősítő. Tehát maga a box nem hibás. Szabványos jelet ad ki a HDMI-kimenetén, amivel ez az erősítő valamiért nem tud rendesen megbirkózni. Az eddig használt régebbi Onkyo-m (TX-NR828) simán tudta ezt a jelet bármelyik bemenetén kezelni, pedig annak is vannak 4K 60Hz-et tudó bemenetei, bár tény, hogy még nem HDCP 2.2 jelölésűek. Az összes forrás, a megjelenítő és a kábelek is maradtak ugyanazok - egyvalami változott csupán: a jel útjába iktatott erősítő. Tehát az én logikám szerint azzal nem stimmel valami.Mit tennétek a helyemben? A boxról nem szeretnék lemondani, ilyet ne tanácsoljatok. Ez egy elég gyakran használt műsorforrásom, megszoktam és szeretem a szolgáltatásait, és a régebbi erősítővel (amit most el szeretnék adni) barátságban volt. Lehet vele műsort rögzíteni, miközben egy másikat nézek, nagy kincs ez mostanság a UPC-nél (a UPC-sek tudják, mire gondolok).
Szóval a kérdés az, hogy tudnám megállapítani, hogy valami egyedi hibája van-e az új erősítőmnek, vagy ha kicseréltetném, az is ilyen lenne. A csere nem lenne egyszerű, mert Németországba kéne visszaküldenem ezt a 18 kilós jószágot, feltéve, hogy az eladó egyáltalán ki akarná és tudná is cserélni egy másikra... Amit bizonyára hosszas, angol nyelvű levelezésnek kéne megelőznie, amitől szívesen megkímélném magam.
Utóirat: most kényszerűségből, ideiglenesen úgy használom a boxot, hogy közvetlenül a tévére van kötve, egy másik, ARC-t tudó HDMI-bemenetre, mint amelyikre az erősítő van kötve. Igy azonnal megjelenik a képe, akárhogy van beállítva a menüjében a felbontás, a hangot pedig az ARC-n keresztül szolgáltatja az erősítő. Ezt a kompromisszumot (mármint, hogy a box miatt mindig egy külön bemenetre kell a tévén kapcsolni) még duzzogva el is fogadnám, csakhogy a boxból a tévébe 5.1-es hanggal érkező adások hangja az ARC-n már csak 2.0-ban jön vissza, szóval ennek a felállásnak meg ez a hátulütője...
Bocs, mondtam, hogy hosszú lesz.
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129712 üzenetére
Az lehet , hogy valami oknál fogva az UPC eszköz mégsem tud valamit, vagy nem kompatibilis az új HDMI szabvánnyal, de hívd fel a hivatalos szervízt(nyilván az a tuti ( vagy nem)) szerintem fognak válaszolni, azt nem kell feltétlen mondani, hogy EU vétel volt, bár az EU garancia akár ide is vonatkozhat, a beszélgetés végén rákérdezhetnél
Nem hinném, hogy az erősítő lenne a rossz, ráadásul tutira nem rosszabb mint egy "másik fajta", sőt .....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest