- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alphamooncam #190169 üzenetére
+Lenox:
Doki ez komoly? Egy idejétmúlt optikai interfészről megy a vita? 2004-óta van köztudatban HDMI...
Ez BS+TH filmből idézet: – Az a tény, kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívatja magát a szamba országában,... na ez jutott eszembe.
Inkább arról menjen a vita, az jobban érdekelne személy szerint.
Sajna nem kérhetek senkit a személyeskedés befejezésére... az nem ide való... -
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190169 üzenetére
Ekkora ego ongolok utan, meg mindig folytatod? Hazudsz, nem irtam hanyagsagot, szo szerint ideztem (konretan copyztam) a te hozzaszolasodbol, nem azt kerdezted meg, amit ideztem, hanem megkerted, hogy a kijelolt szovegbol magyarazza el a kulcsfogalmakat (lehet, nem is erted a kulonbseget), es te trollkodsz folyamatosan. Bocs, nincs kedvem ujra vegigmenni, hogy megint egy zavaros hulyeseget irjal vissza.
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190166 üzenetére
Aha, hat ez vegig hazugsag.
Az volt a kiindulas, hogy honnan tudja a tv, hogy a vevo DD-t vagy DD+t tud. Nyilvan a valasz az lett volna, hogy nem kell tudnia, hiszen az spdif csak DD-t tud.
35: itt filoztal es megkerdezted az ai-t, hogy van-e ketiranyu kommunikacio kozottuk. Nem volt a valaszban, hogy nem is kell kommunikalniuk ehhez
#190139: Kerdeztem, hogy ha mar ennyit foglalkoztal vele, miert nem kerdezted meg pont azt a kerdest, amin filoztal, mert akkor megkaptad volna azt a valaszt, hogy nem tud az spdif DD+-t. Nem volt szo semmilyen hanyagsagrol, max odakepzelted, en nem is hasznaltam ezt a szot, csak te.
#190147: Azt allitottad, hogy feltetted azt a kerdest, de valojaban nem, beraktal rola kepernyofotot. Utana meg tobb hozzaszolasban pocskondiaztal.
Azota ezt magyarazod, engem vadolsz hazudozassal, mikor te csinalod.
Szerinted:
." Amúgy ha vetted volna a fáradtságot..."
De valojaban:
"Amugy ha vetted a faradtsagot"
Szoval en ertem, hogy felreertetted, meg le is irtad, hogy bekattansz a forumozastol, de miert kell ezt nekem elturni?
P.S.:
A #190135 számú hsz-emben karakterre pontosan ezt kérdeztem a Geminitől:
"SPDIF (Optikai) kábelen pl. egy TV és egy házimozi erősítő között, folyik-e olyan kommunikáció, hogy a másik milyen tulajdonságokkal rendelkezik."
Ezt módosítottad, csonkítottad a #190139 ben erre "" a TV honnan tudja, hogy a zsinór másik végén milyen, DD+ vagy csak DD képes a vevő", pedig nem is ezt kérdeztem.
Idezet a 190135-bol:Teszem fel a kérdést, akkor a TV honnan tudja, hogy a zsinór másik végén milyen, DD+ vagy csak DD képes a vevő, és neki akkor most át kéne-e konvertálnia azt, vagy sem, hogy az dekódolni legyen képes a hangfolyamot.
Ki is hazudik?
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190156 üzenetére
Az idezojeles nyilvan toled van idezve, es amugy nem azt kerdezted a geminitol (hazugsag), be is raktad a bizonyitekot, de en megkerdeztem helyetted:
Kerdes:
" a TV honnan tudja, hogy a zsinór másik végén milyen, DD+ vagy csak DD képes a vevő"
Valasz:
...
ha a TV és az erősítő HDMI ARC/eARC-kal van összekötve, akkor a legmodernebb formátumok (DD+, sőt akár Dolby Atmos is DD+-ban) továbbítása is megoldott, mivel a HDMI protokoll sokkal több információt tud átadni az eszközök képességeiről. Ha optikai kábelt használsz, akkor szinte biztos, hogy csak Dolby Digital-ig fog eljutni a hang.Szoval allitasod ellenere (hazugsag), ez pont oda vezetett, ahova kellett. Miert nem inkabb te fejezed be a trollkodast, meg az ilyan WOT-ok bemasolasat, illetve a hazudozast?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #190163 üzenetére
Feltehetsz egy kérdést a jósnak is, az is egyszerűbb, mint keresni. Csak hát a hasznossága AI körüli. Volt már nagyon jó keresőnk, Google-nek hívták, csak azt is hazavágta az AI, kb olyanokkal, hogy ha napi 1 követ megeszel, az egészséges. Most például nagyon jó helyette a DuckDuckGo.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #190155 üzenetére
Azért AI-t szakértőnek nevezni nagyon merész dolog, amikor a bitstream átcsomagolás egyáltalán nem ezt jelenti. Az a PCM wrapping módja, ugyanis optikain és HDMI-n is valamennyire megváltozik a PCM transzport, hogy abba be lehessen ágyazni, és a túloldalon magic word nélkül is tudhassák, hogy ez nem sima PCM, azaz támogatás hiányában inkább zaj lejátszása helyett csendben maradjanak.
És ez csak egy a sok eddigi hiba közül. Tudom, nehéz minden tündérmese mellett ezt elfogadni, de sajnos az AI alapvető ügyfélszolgálaton túl igazából semmire nem jó. Ha jó választ ad, még szövegből kivágva is, az csoda, nem a norma. Ezt úgy mondom, hogy csináltam már sajátot, pontosan értem a működését, egyszerűen soha nem lehet értelmes. Érdemes az ilyen témákat inkább magad elolvasni, a vonatkozó ETSI doksiban ez az első pár oldalon jól le van írva, nem kell hozzá low level bitstreamet elemezni.
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190150 üzenetére
Eleve toled ideztem a kerdest, ha szerinted nem volt alapos, azt magadon tudod szamonkerni. Itt se voltal eleg alapos, ha nem irtad le, hogy spdif, es lam, a valasz alapjan magad is rajottel erre, hogy hianyzott, tehat egyreszt jogos volt a szemrehanyas, masreszt kaptal is tovabb vivo infot, harmadreszt teljesen mast szemleltettel, mint amit te gondolsz. De batran nyomasd meg.
#190152: en biztos nem kertem, hogy a ai kalandjaidat bemasold, nem is valo a topikba igy szuretlenul.
-
MasterMark
titán
válasz
alphamooncam #190147 üzenetére
Ezt kár volt bemásolni annyi hülyeség van benne.
-
válasz
alphamooncam #190135 üzenetére
Na meg az optikai interfész nem ismeri a dd+-t de mivel lefelé kompatibilis és a dd+ tartalmazza a core 6.1-et, az simán átmegy az optikai (avagy a koaxon is)
-
lenox
veterán
válasz
Amugy ha vetted a faradtsagot, akkor miert nem azt kerdezted a geminitol is, amit fent, tehat, hogy " a TV honnan tudja, hogy a zsinór másik végén milyen, DD+ vagy csak DD képes a vevő", nyilvan megmondta volna egybol, hogy az optika azt tudja.
-
MasterMark
titán
válasz
Az optikain alapból nem tud kimenni DD+ csak sima DD, ezért a TV alapból tudja hogy optikain újra kell kódolni. Ennyi.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #190105 üzenetére
Ott a jó linken.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
alphamooncam #190101 üzenetére
Ez lesz majd.
[link] -
Tiger.
nagyúr
válasz
alphamooncam #190099 üzenetére
Nem terveztem gépet rá kötni. Tv és erősítőt használnám.
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190094 üzenetére
Azokkal ad nagyobb elmenyt, ahol van room correction
.
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190091 üzenetére
Igen, ilyen szinten, hogy 5.1-et el lehet erni, valoban jo. Amugy azok a reszletek szerintem fontosak, foleg, hogy ez nem a kezdo topik. Nade mindegy, kinek mi erdekes.
#190092: hol talaltad, en akarhogy keresem, nem talalok ilyet, en azt talaltam, hogy egyes kiveteles tartalmaknal lehet ilyen, de altalaban nem igy van.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #190091 üzenetére
Én közben azt találtam, hogy bár a legjobb transport 768-as E-AC-3 + JOC, adnak 640-es régi AC-3-at is.
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190081 üzenetére
Nem, hiszen ha PCM-be konvertalna, akkor onnantol vesztesegmentes lehetne, illetve a DAC is abbol dolgozik, tehat ha abba konvertalna, akkor nem lenne erdekes, hogy 'ketszer' konvertalodik, hiszen ugyanaz tortenne akkor is, ha csak az avr konvertalna. Szoval pont a PCM stereo az jol mukodne, nem lenne veszteseg, de a PCM 5.1 meg nem fer at.
-
válasz
alphamooncam #190063 üzenetére
Mert 1: visszafelé kompatibilis, és 2: core vagy embedded sávot használ ami egy magasabb MHZ 5.1.
-
MasterMark
titán
válasz
alphamooncam #190079 üzenetére
Akkor nem igaz, hanem csoda történt. ¯\_(ツ)_/¯
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190079 üzenetére
Csak a PCM 5.1 nem fer at optikan.
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #190075 üzenetére
Google szerint passthrough-nal is reencode-olnak pl. az lg-k.
-
MasterMark
titán
válasz
A TV-d átkonvertálja Dolby Digital-ba.
-
lenox
veterán
válasz
Es mi a lejatszo?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
A DD+ visszafelé kompatibilis egy minimális módosítással, amit gondolom a tv megcsinál. A tényleges kódolt adat ugyanaz, csak máshogy van rendezve előtte a meta.
-
lenox
veterán
válasz
Akkor stereorol konvertalja fel?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
alphamooncam #190035 üzenetére
Úgy nez ki tudja a dts-hdt
-
Tiger.
nagyúr
válasz
alphamooncam #190039 üzenetére
Akkor egy 4k tvt rakothetek az erositore?
Hang az optikai kábellel a kép rca? -
Tiger.
nagyúr
válasz
Nekem elég az 5.1 dts nem kell több, csak azt nem tudom, hogy van értelme így 4ks tvet venni.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Amikor be kötöttem a 3805-ot az avr 390 után, nem igazán győzött meg, de mi után felfedeztem az equalizert akkor fordult a kocka rendesen.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
alphamooncam #190024 üzenetére
Tudja az erősítő a fhd-t?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
alphamooncam #190022 üzenetére
Az újabb mint a avr 3805?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #189901 üzenetére
Nyilván ízlés mindenek felett, de azért veszélye is van, ha eltérsz a valóságtól. A felhúzott magasfreki tovább ronthatja a hallásodnak azt a tartományát, ezért is mondom például azt is, hogy a hallókészüléket addig késleltessük, ameddig csak lehet.
-
denesdr
addikt
válasz
alphamooncam #189899 üzenetére
"szóval a helyedben én igazítanék a magas tartományon."
Igen, feltéve, hogy nem a ferrofluid kezd beszáradni a magassugárzóban vagy ilyesmi... -
Tuto
aktív tag
válasz
alphamooncam #189743 üzenetére
:-) hangosság ahogy a vevő érzékeli az adást
Ha jó a füled, neked hangos ami másnak nem az ;-) -
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #189743 üzenetére
Ezt össze tudom foglalni rövidebben, a grafikon nagyon jó hozzá: az amplitúdó a hullám magassága, a hangosság az összes pontban mért magassága összeadva. Matematikailag nagyon röviden: a hangosság az amplitúdógörbe integráltja. Az ember kb 0.5-1 másodperces hangokkal működik így, azok adódnak össze és érződnek egynek. A REW ezért rajzolja ki úgy a spektrumot, hogy az amplitúdó valójában a fél másodperc alatt felgyűlt összes hangot jelenti.
A biológiája úgy néz ki, hogy a füled valójában csak annyit csinál, hogy adott frekvencián bizonyos sejtek kilengenek, és a végpontokon elektromos impulzust küldenek az agyad felé. Minél nagyobb az amplitúdó, annál gyorsabban "csapkod" az a sejt, annál több impulzust küld. Éppen ezért az agynak várnia kell kicsit, kvázi számolni az impulzusokat, abból fogod majd a hallott hangerőt meghatározni.
Ennek nagyon sok vonatkozása van, a reverb-echo barriertől kezdve, a hallásvesztés működésén át, akár addig, hogy egy sub sebessége fiziológiailag hogyan manifesztálódik. De ha ezt ismered, az aranyfülűek nagyon nagyon sok bullshitelésén csak nevetni fogsz (mert ez élből egy cáfolat), mennyire azt hiszik, hogy a természet felett állnak.
-
Joe123
senior tag
válasz
alphamooncam #189729 üzenetére
Ez a Nova nagyon fasza kis plugin, ezt használom de-essernek egyik barátom podcastjánál.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #189734 üzenetére
Én csak épp nem olvastam akkor a fórumot, amikor jött (most fejeztem be egy Cavern mértékű projektet, csak más témában, eddig nem igazán értem rá, a maradék időmet meg elrabolta a barátnőm), pedig ilyesmivel szeretek foglalkozni. Talán a legjobb, amit tehetsz célszoftver nélkül, hogy csinálsz olyan ábrát, mint amit az AH szokott a hangerő lépésenként emelésével subokhoz, hogy hol is fogy el DSP után a kakaó. Kb ugyanez a cél, hogy azt teszteld, mikor fogja meg a filter a zengő frekit. Érdemes különböző mérési hosszokkal is az attack/decay miatt. És mivel ez már nemlineáris, az is számít, hogy a sweepet melyik irányból tolod neki, mélyből magasba, vagy magasból mélybe.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #189732 üzenetére
Az eredeti kommented kérdésére válaszolva sajnos az a helyzet, hogy ezt már konzumer szoftverrel már nem lehet visszamérni. Onnantól, hogy nemlineáris a hangrendszered a DSP által, már nem a Fourier-transzformáció érvényes, hanem a Laplace, ami már 3D. A Fourier is igazából csak a Laplace legelső eleme, tehát az az általános. Sajnos a 3D miatt kirajzolni is nehézkes (nem evidens az sem, hogy melyik irányból kellene). De nagyon érdekes lenne, ha elindulna erre az ipar, végre jönne valami új, azért a FIR + mátrix mixelés lehetőségeit kezdjük kifogyasztani.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #189730 üzenetére
Na ez egy zseniális megoldás. Pont azt kutatjuk mostanában a következő generációs piaci kalibrációkhoz, hogy hol mennyire lehet EQ-zni, mi alapján mennyit korrigáljunk, mennyire is közelítsük ténylegesen a célt, hol nem érdemes, hol konkrét probléma. A módszered nagyon sokat változtat a dolgon, mert eddig kb csak direktivitást néztünk, be fogom dobni a közösbe. Legrosszabb esetben a Cavernbe kerül a rezonanciák helyére mondjuk EQ APO-ba ReaPlugs-al, amit most épp mikrofonhoz használok.
Annyi gond van vele, hogy a gyártók nagyon húzzák a szájuk az aktív (ill. nemlineáris) szűrőkre. Nem engednek saját kódot a feldolgozási körben futni, sokszor még a szűrőket is ők maguk akarják létrehozni, a kalibrálók csak gain/Q/stb értékekig mehetnek. Ez remélhetőleg javul, abból lesznek igazán fasza dolgok.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #189729 üzenetére
Na rögtön akkor javítok is, mert hülyeségeket beszélek.
Szóval nem a szomszédos frekvenciák függvényében.
Helyesebben. A rezonáns alacsony frekvenciák egy szűk sávban okoznak problémát, és ez a problémás frekvencia többségében, egy szélesebb frekvencia tartomány része, pl. egy robbanás zaja.
Továbbra is igaz az, hogy dinamikus a szabályozás, mert amint a beállított frekvencián eléri a bizonyos amplitúdót pl,. -36dB-t, onnantól kezdve arányoson csökkentve engedi emelni a számunkra érdekes frekvenciát pl. 1:4 1:5 arányban, ugyanakkor ez nem érinti a szomszédos frekvenciákat, amik viszont csorbítatlanul hangozhatnak.
Ez annyit tesz, hogy alacsonyabb, szintre engedi növekedni a rezonáns frekit, úgy hogy nem fog hiányozni a spektrumból de nem is tudja leuralni, elmaszkolni a szomszédos frekvenciákat.
Bocsi nem tudom jobban elmagyarázni...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #189726 üzenetére
A végét nem értem, arra gondolsz, hogy notch filter a rezonanciákra? Az jó ötlet, sokan tesznek így.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #189295 üzenetére
A rezonancia áttételét tudod elcsatolni, ezáltal THD-t nem visz a rendszerbe, de hangot továbbra is átenged.
-
BBéci
legenda
válasz
alphamooncam #188547 üzenetére
Ha jól EQ-zott hang után hallanád az EQ-zatlant, biztosan más lenne a véleményed.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #188392 üzenetére
Írtam a Denon Pro supportnak.
Amikor leírtam, hogy nem hiszem el, hogy nincs factory resetre lehtőség ezt válaszolták:
CX Team <customerexperienceteam@inmusicbrands.com> 11:07 (1 órával ezelőtt)címzett: én
Hi Peter,
Thank you for getting in touch! My name is Seyi and I'm from the Technical Support Level II team here at inMusic.
First and foremost, I am very sorry to hear of the issues you’ve been experiencing. Please be rest assured that resolving this case for you is my top priority.
The DN-700AV is a legacy product that has since been discontinued. I can confirm that there has never been an option to factory reset the device or update the firmware.
In reply to your questions, Denon Professional products are developed in the USA and manufactured in Asia.
Please note that service and factory contact information that you have requested is not available to end-users.
In cases like this, the DN-700AV will require an out of warranty service through one of our authorized repair facilities. We have a service centre in Budapest named Eurhythmics.
Please contact them for service options and rates."
CX Team <customerexperienceteam@inmusicbrands.com>
11:07 (1 órával ezelőtt)
címzett: én
Szia Péter,Köszönöm, hogy felvetted a kapcsolatot! A nevem Seyi, és az inMusic II. szintű technikai támogatási csapatának tagja vagyok.
Mindenekelőtt nagyon sajnálattal hallok az Ön által tapasztalt problémákról. Biztos lehet benne, hogy ennek az ügynek az Ön helyett történő megoldása a legfontosabb feladatom.
A DN-700AV egy örökölt termék, amely azóta megszűnt. Megerősíthetem, hogy soha nem volt lehetőség az eszköz gyári visszaállítására vagy a firmware frissítésére.
Kérdéseire válaszolva a Denon Professional termékeket az Egyesült Államokban fejlesztik és Ázsiában gyártják.
Felhívjuk figyelmét, hogy az Ön által kért szerviz- és gyári elérhetőségek nem állnak a végfelhasználók rendelkezésére.
Ilyen esetekben a DN-700AV garanciális szervizelést igényel valamelyik hivatalos javítóműhelyünkön keresztül. Budapesten van Eurhythmics nevű szervizünk.
Kérjük, forduljon hozzájuk a szolgáltatási lehetőségekről és árakról."
Király ! Újonan vásárolt Denon 1604-em meg napi használatban van (jelenleg a hálóban*) 21 éve és kutya baja.
-
jaszy76
aktív tag
válasz
alphamooncam #188390 üzenetére
To reset the Denon AVR-700 or any similar Denon AV receiver to factory settings, follow these steps:
Turn Off the Receiver: Make sure the receiver is in standby mode (powered off but plugged in).
Press and Hold the Buttons:
Press and hold the Tuner Preset CH+ and Tuner Preset CH- buttons simultaneously.While holding these buttons, press the Power button to turn the unit on.
Wait for Display Flashing:
Keep holding the buttons until the display begins to flash at 1-second intervals.This flashing indicates the reset process has begun.
Release the Buttons:
Once the display starts flashing, release the Tuner Preset CH+ and CH- buttons.
Restart the Receiver:
After the reset is complete, turn off the receiver and turn it back on.
This process should restore your Denon AVR-700 to its factory settings. Please note that this will erase any custom settings, so you may need to reconfigure preferences afterward. -
Borisz76
nagyúr
válasz
alphamooncam #188387 üzenetére
Beírtam a google keresőbe : Denon 700AV reset
[link]
A 2. link ezt dobta :Hi there, I am not sure if you still need this info. But, I just figured out how to engage the machine into Service Mode and clear settings to factory default, including all passwords.
While powering the unit on press together and hold down the "Stop" and "Play" buttons. It will take more than a second, so be patience. This will place the machine in Service Mode.
With the front Jog wheel, go to 001:Function Check --> 001: Initialize --> 001: All --> Execute
Reset will just take a sec to clear all and then default to the last menu item. Unplug the unit. Plug back and power on normally.
Unit is all clear with the factory default. Enjoy!
Nem tudom, hogy használható e...
Majd megírod ! -
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #185433 üzenetére
Igen, a megváltozott boundary/room gain miatt esélyesen máshova fog esni az ideális vágási pont, például ha a front/surround párok egyike állványon van, míg a másik falon. Ilyenkor megesik, hogy egyiket 60-on vágod, másikat 100-on.
-
I'am Dony
őstag
válasz
alphamooncam #185433 üzenetére
Egy mondás jutott eszembe....
"Aki tudja, hogy nem tud az buta Öt tanitsátok,
Aki nem tudja, hogy nem tud az hülye Őt hagyjátok." -
I'am Dony
őstag
válasz
alphamooncam #185420 üzenetére
Nem egyszerűbb egyforma hangsugárzókkal dolgozni, mint hat-tíz vagy akárhány különböző krosszóvereivel vakarózni, hogy összejöjjön váltás a hangszórók között figyelemmel hangnyomásra és az időzítésre is?!
Gondolod, hogy ha lesz 5 egyforma dobozod mindnek ugyanaz a vágás kell majd?! Haladóban vagyunk könyörgöm.
-
I'am Dony
őstag
válasz
alphamooncam #185418 üzenetére
Példának okáért a mainekkel sztereózni is akarnak, ami megint egy ordas nagy hiba.
Miért is?
Na ennek az indoklását nagyon várom! Ha adott egy komolyabb hangú AVR, minőségi korrekcióval.
Állítom hogy elkülönítetten érdemes kezelni a HM-t és a sztereót. Az ilyen öszvér nem lesz jó egyikre sem.
Ez megint csak egy ősrégi, téves, hifis maszlag. Azoktól ered akik az életben nem hallottak normálisan beállított, helyesen EQ-t rendszert és hallgatják a szobájuk zengését, csengését. Kábelek cseréjével hangolnak és patkányokat illesztenek a megfelelőnek vélt helyre. Ezen a szinten már hosszú évek óta túlhaladt a technika.Legyen inkább alacsonyabb kategóriájú polcsugárzó mind, minthogy álló, plusz center, meg harmadik
Erre nehéz lenne mit válaszolni a kezdő topikban is...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #185420 üzenetére
Pontosan ugyanannyi munka kézzel, és pontosan ugyanúgy kell elkészíteni hozzá egy kalibrálószoftvert is. Minden csatornát a saját maga elkülönített rendszerében számolunk, a késleltetések pedig crossover után kerülnek a rendszerbe, nem előtte, ezért a subot is teljesen külön lehet kezelni.
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #185418 üzenetére
Hülyeség
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #185412 üzenetére
Lényegtelen a hangszórók belső működése az EQ szempontjából. Van egy végéredmény, ahol még átlapolódások is simán lehetnek, de ha az összkép rendben van, és nem változik helytől függően (sőt: rosszabb illesztésekkel kevésbé probléma, illetve ezért csinál a Cavern brickwall crossovert alapértelmezetten), akkor veheted egyetlen zárt egységnek, ahogy azt a levegő és a füled is veszi.
-
I'am Dony
őstag
válasz
alphamooncam #185407 üzenetére
Ne keverjük már össze egy rosszul összeválogatott rendszer hibáit azzal, hogy sokadrangúnak nevezed a tömörítettt hangsáv minőségbeli különbségét az eredetihez képest. Föleg a haladó topikban, ha már ez lett felhozva. Senki nem beszélt jelentősen eltérő, direkt sz@rul összeállított dobozokról.
Az EQ pedig, bármennyire hihetetlen nagyon sok mindent meg tud oldani és sok esetben egy alapból egyébként hibás összeállításból is képes nagyon jó eredményt kihozni.
[link] ehhez pedig... a DIY aktivon kívül esélyed nincs egyesével váltani (és hónapokat ölni a megfelelő illesztésbe, fázisokkal szenvedni), így minden doboz eltérő lesz családon belüli 5.0 nál is, de az EQ egyként kezeli kezeli őket és mindegyiket ugyan oda illeszti, bármilyen passzív belső váltás mellett. Elmúltak már azok az idők, amikor csak 5 egyforma doboz, fix 80 Hz en vágva (ez mekkora ökörség volt), kalibráció nélkül volt a kánaán és szólt sokkal rosszabbul mint napjainkban. -
Quetz
őstag
válasz
alphamooncam #185412 üzenetére
Ez egy $6000 hangfal klippel mérés eredménye:
Nem úszod meg, hogy ne használj EQ, még ilyen árszinten sem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #185396 üzenetére
Ebben igazad van, viszont a lejátszási részt a legkönnyebb és legolcsóbb (kis áldozattal ingyenes) helyretenni. Ezért nem érdemes ezzel kapcsolatban rosszul dönteni.
és ezen az EQ sem segít
Ebben viszont nincs. A karakterkülönbségeket még a legrosszabbul beállított EQ is tökéletesen el tudja simítani, ezt még a modern EQ-k előtt is általános tényként kezelték, például a THX képzés alapelve is ez, legalábbis 2-3 éve ez volt. -
I'am Dony
őstag
válasz
alphamooncam #185404 üzenetére
Persze. A rendszer alkotóinak viszonylagos egységessége az alap, bár a mai korban megvan a technológia, eltérő karakterisztikájú dobozok hibátlan összeillesztésére is. Nagyon belépő szintű rendszernél tartom igaznak az említett sokadrangúságot. Egy magyar DD vs eredeti DTS-HD ég és föld különbség.
-
Smiley
addikt
válasz
Streaming-en persze tok jo. Youtube-ra is szinten. Itt maga a hangsav lett vesztesegesen tomoritve, szoval ez a kiindulasi alap. Szinkronrol meg szerintem ne is beszeljunk, mert amilyen minosegu szinkront csinalnak, hat az minden csak nemjo, tokmind1 mibe lett kodolva. Nekem is olyan erositom van ami optikaval van osszekotve a TV-vel, mert a Netflix-re meg a tobbi streaming-re es a Youtube-ra boven eleg. Az E-AC3 se szukseges, mert a TV megcsinalja realtime a E-AC3 -> AC3 kodolast.
Viszont egy bluray filmnel Te sem a 448kbps-es AC3 savot fogod valasztani, ha mar ott van mellette a 4600kbps-es Truehd. Tud jol szolni a mai napig a tomoritett AC3 is, de basszus akkor is egy 20+ eves codec, raadasul a halado topicban vagyunk. Ez elso HDMI-s erositok lassan 18 evesek, szoval nem az van, hogy ez valami nagyon ujkeletu dolog lenne. Plusz itt az volt, hogy fasza hangu a denon, mert jo nehez es japanban keszult 25 eve. Valoszinuleg egy rendes kalibralas utan barmelyik 5 eves kozepkategorias erosito jobb hangot csinal HDMI-n keresztul mint az... es meg szorakozni sem kell vele, mert fel ora nyomkodas utan csak hasznalni kell. -
I'am Dony
őstag
válasz
Szinkronnál teljesen felesleges ezzel foglalkozni, oda bármi elég, az optikai is. Az viszont, hogy egy rendszernél sokad rangú, hogy a tartalom tömörített-e vagy sem egyszerűen nem igaz. Attól, hogy a példában említett lánc nem mutatja meg a különbsegeket, azok még léteznek és óriási különségekről beszélünk.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
alphamooncam #184660 üzenetére
Hát a lejátszóra bíznám. Ô PCM-et tol ki már, ugyanúgy, amikor PC-n hallgatsz a Realtek-eddel akármit is az analóg kimenetén.
Elvileg.
B opció, tényleg egy márkás gyári processzor, egy mozis "preamp" kvázi, amiben viszont nem tudom, mennyire szofisztikált csatornánkénti EQ-k és szobakorrekciós lehetôségek vannak.
Végfok nem kell, analóg XLR kimenet tökéletes az aktív dobozokhoz.
- - - - - - - - - - - - - -
Igazából egy androidos tv a legáhítottabb forrás, saját Netflix-e ill. Kodi egyaránt rajta (NAS a hálózaton), ebbôl HDMI-n lehetne kiszedni a csatornákat egy hm vasba, de akkor a szoftveres, PC alapú korrekciózás lehetôsége kiesik, a mozis PRE meg ki tudja, mire képes vagy nemképes.
Cserébe van Dolby Vision is, a Philips legalábbis tudja nálam.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #183583 üzenetére
Az egy éjjellátó, de a sima irányzék sem jelent feltétlenül nagyítást (bár azok rövidebbek). A puska egy Atlas Zalán.
Khaosz55: Az ASIO otthoni felhasználásra csak egy feleslegesen bevitt hibalehetőség, nem ajánlom semmire. Kötögesd a hangszórókat Equalizer APO-ban, az működik és úgyis használnod kell más célra is.
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #183583 üzenetére
Nincs rajta
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #180309 üzenetére
Valóban meg kellene. Ha a torzítás együtt emelkedik a hangnyomással (ami eredendő EQ hiányában az alapfelállás), akkor nekem van igazam, ellenkező esetben neked.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
alphamooncam #180304 üzenetére
Rég hallattad magad, üdv újra a klubban🍻
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #180304 üzenetére
Lejjebb veszed a magas hangnyomását, kevésbé hallod a torzítását
-
cintula187
addikt
válasz
alphamooncam #177544 üzenetére
Köszi. Monitor Audio c150 center se jó akkor gondolom,mert nem a bronze családból van.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #177544 üzenetére
Na ez a probléma EQ-val konkrétan nem létezik.
-
denesdr
addikt
válasz
alphamooncam #177518 üzenetére
Nem kételkedek, hogy van benne munkája, csak olyan furának tűnik az egész. Jön egy fiatal srác és rommá veri az összes többi akusztikai korrekciós szoftverfejlesztőt/fejlesztést.
Bár miért ne lehetne. Csak elmélkedek. Persze, ha így van, annak csak örülni kell, főleg, hogy amit kínál, az ingyenes.Amúgy miért nem találok külföldi fórumokon semmit a Cavernről? Rossz helyen keresem?
-
foltang
csendes tag
válasz
alphamooncam #177506 üzenetére
"OK. Akkor HTPC-ből EQ Apo kilőve. Nincs Win, nincs EQ Apo
-->kell a HTPC mellé még külön eszköz pl. egy miniDSP."
Pulse audio alá állítólag lehet eq-t tenni, de még nem mentem ennek utána. -
denesdr
addikt
válasz
alphamooncam #177506 üzenetére
"OK. Akkor HTPC-ből EQ Apo kilőve. Nincs Win, nincs EQ Apo
-->kell a HTPC mellé még külön eszköz pl. egy miniDSP.
Így olcsó sem lesz, meg jó sem. Akkor most mi van?"
Most akkor mégiscsak kell az EQ?
Idáig látszólag ellene voltál. Amúgy miért ne lenne jó a miniDSP (persze egy PC nyilván jóval többre képes)? Viszont hamár amúgyis PC a forrás, akkor nem látom értelmét lemondani az ingyenes Cavern-ről, REW-ről, EQ-APO-ról. Ha valakinek bonyolult akkor oké, de simán megkérhet mást, hogy állítsa be vagy magyarázza el neki, hogy hogyan kell. End of story.
-
MasterMark
titán
válasz
alphamooncam #177503 üzenetére
Bárhogy kapcsolod ki az updateket egy idő után akkor is vissza fog jönni. Nálam LTSC win van fent a HTPC-n emiatt, de az is mindig akkor tud frissíteni amikor nem akarom.
---
más: Hangszóró szervizt tudtok ahol vállalnak újratekercselést?
-
foltang
csendes tag
válasz
alphamooncam #177497 üzenetére
Szerintem hiba ugyanannak érteni az EQ-s szobakorrekciót, és a HTPC használatot. Vannak olyan processzorok, amik fogadnak EQ beállításokat, szóval a kettő nem ugyanaz. Sőt, van miniDSP is, mint alternatíva. Ne mossuk össze a kettőt.
Egyébként pedig rendbe kéne tenni a PC-idet, mert az nem üzemszerű állapot, hogy egy frissítés letöltés megakasztja a normál munkát. Valami alul van méretezve a gépe(i)dben. Egyébként pedig állítsd be, hogy mikor mehet a frissítés, oszt' jóccakát. Fordulj szakemberhez, ha nem boldogulsz vele.
Az nem tudom mennyire erény, ha egy media lejátszó nem frissül. Olyat a windows is tud.
Azt is csak halkan jegyzem meg, hogy a HTPC nem egyenlő a windows-zal. -
gab1ka
senior tag
válasz
alphamooncam #177497 üzenetére
Ez egyszerű user error, az én pc-m akkor frissít amikor én akarom, ahogy minden ismerősömé is.
"A PC még mindíg nem úgy működik ahogy kellene, hanem ahogy Redmondban akarják."Na ez az ami konkrétan nem igaz, amit mindössze az szül, hogy magadból kiindulva teszel egy ténynek szánt kijelentést.
Felesleges elrettenteni másokat valamitől csak azért mert nekünk esetleg nem megy könnyen.
Ettől függetlenül teljesen egyetértek azzal, hogy tud nyűg lenni a pc-s mozizás annak, akinek nincs túl sok affinitása beállítgatni ezeket a dolgokat. Én be tudom, be is van, de még így is sokszor a tv távjához nyúlok és a Plexet használom 1-1 sorozathoz a pc-s szuper minőség helyett, ha így érzem kényelmesnek. Meg is értem azokat akik hasonlóan tesznek, csak ne ilyen túlzó, teljesen téves érvekkel legyen ez a döntés alátámasztva.
Ezt a windows updatet szívesen segítek neked is kikapcsolni, ha szeretnéd.
Ha megy az angol akkor megtalálod itt: [link] , ha nem boldogulnál vele de túl akarsz lenni rajta, akkor kérdezz. -
gab1ka
senior tag
válasz
alphamooncam #177483 üzenetére
Elég könnyen feladod ha egy eset után (te emelted ki) mazochizmusról beszélsz.
Azért pc-t használni nem azt jelenti, hogy a világon több milliárd ember egész nap telepít meg üvöltve frissít. Teljesen felesleges általánosítani meg ennyire eltúlozni ezt a kérdést. (nem kimondottan neked szólt ez, csak úgy általánosságban..)
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #177474 üzenetére
OK, te meg mettek szívtatok vele folyamatosan, mások meg nem. Szerencsére bárki kipróbálhatja ideiglenesen akár egy laptopról is, aztán tud dönteni.
Én aztán nagyon nem vagyok pécés talentum, ezért a beállításokkal szívtam, ill. sokat kérdeztem, de aztán azóta se kellett hozzányúlni és ez az azóta éveket jelent. Kérdést megelőzve win frissítések sem okoztak semmi gondot, pedig volt jópár. -
mettek
addikt
válasz
Ne is mondd. Párom már azon ki van bukva amikor a nas-t elfelejtem bekapcsolni vagy jön rá egy frissítés arra kell várni. De igazából engem is bosszant hogy emiatt nem lehet elkezdeni egy filmet.
Pc-n ezt ezer dolog szabotálhatja. Pc-n játszottam 15 évet így tudom mekkora szívás. Az más persze aki össze tud rakni egy htpc-t és letiltja a frissítéseket meg elmond pár imát. De ehhez is átlagon felüli informatikai ismeret kell meg angol nyelvtudás sem árt.
Játék terén is elengedtem a grafikai minőséget a kényelmet választottam mára. Playstationt bekpacsolom, 1 percen belul játszom gondok nélkül.
Ez pc-n ugy nézett ki hogy frissítés frissítés hátán. (Windows, játék launcherek amiből 4-5 is van, játék, nvidia driver, stb) -
Tamoo
nagyúr
válasz
Ha a rendkívüli karbantartási igény egy pipa és újraindítás, akkor igen. De ki lehet kapcsolni a frissítést és ilyen sincs.
Nem mondom hogy nem lehet szívni a pc-vel, én is szívtam már, de ne essünk már át a ló túloldalára, hogy folyamatos szívás. Ez nem igaz.
Persze nem való mindenkinek, ez is tény. -
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #177458 üzenetére
A spektrum a vízesés rétegeinek szummája, a módus pedig egy mélységi tengelyen egyenes vonal a vízesésen. Minél tovább adod össze egy egyenes pontjait, annál nagyobb számot kapsz, ezért analitikusan bizonyítható, hogy módus = kiemelés. Ha ezt összepárosítod az emberi agy zengésszűrő képességével, tehát nem hallod a szobát annyira zengeni, mint amennyire valójában zeng, akkor marad egy kiemelésed. Arra már bőven jó az EQ.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #177450 üzenetére
Megmagyarázhatsz egy olyan témát, amibe senki nem kötött bele, de ettől még nem lesz értelmes a határfrekvencia alatti mérés. Mi is a szó arra, ha olyanról írsz, ami nem a vita tárgya?
Ismét csak azt látom, hogy a módus és EQ kapcsolatát nem érted, de akkor nagyon egyszerűen: a módus felcsúcsosítja a spektrumot, a füled kiszűri a zengést (merthogy a módus egy végtelenbe tartó zengés), marad a zavaró kiemelés, ezt az EQ megjavítja, jó idő. Ha a rezonátor működését alaposan ismernéd, akkor tudnád, hogy a szintén végtelenbe tartó rezonanciája miatt csak módus ellen jó, nem pedig az általános zengés ellen. Azt kizárólag hagyományos akusztikával oldhatod meg.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #177450 üzenetére
Ha ráérsz majd subbal csinálj egy mérést 20-120Hz közt (de inkább 200-250Hz-ig, hogy a torzítást is végig mutassa) 100dB-el és töltsd fel az mdat-ot. Megnézzük rajta, hogy mindenhol esik-e 60dB-t 300ms alatt. Mit tud a betontömb.
(De a hallgatói pozícióban mérd és a sub is maradjon az eredeti helyén!) -
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #177443 üzenetére
Csak hogy érthető legyen...
A szoba módusa nem egyenlő a szoba utózengésével.
A módus egy rezonancia egy ( téglalap alapú zárt szobában három ) jól körülírható, megjósolható, kiszámolható szűk frekvencia tartományban.
Az utózengés ezzel ellentétben egy olyan halmaz, ahol közel egyenletes egy a módushoz képes széles tartományban.
Az utózengésről írtam korábban hogy képes ráülni, elfedni, szennyezni a szomszédos hangokat. A módus ezt hatványozottan teszi.
Nem vagyok EQ ellenes, de sztárolni se sztárolom. Mély tartományban arra való, hogy a kiemeléseket vágja. Kioltásokkal, utózengéssel nem tud mit kezdeni.
Ha az EQ ezen a területen való alkalmatlanságát figyelembe veszi a korrekcióra vágyó akkor nem lesz becsapva.
Persze csak szerintem.
-
skippper
senior tag
válasz
Végeredményképpen egész pontosan mi az amin most vitatkoztok? Kicsit elvesztettem a fonalat, de leírnád egy mondatban, hogy mi az, ami mellett érvelsz? (csak hogy ne menjenek el egymás mellett a vélemények)
Az alapján, amiket eddig olvastam, így tudnám megfogalmazni azt, hogy Nekem hogy jött át a mondanivalód:
"Nincs értelme mérés alapú EQ-val foglalkozni házimozi rendszerek esetén, mert a szobaakusztikai javítások nagyobb szubjektív hangminőségjavulást okoznak"
Jól értettem? -
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #177444 üzenetére
Nem vág egybe, rosszul mondtad azt is. Alsó határfrekvenciának hívják, ami alatt a szoba mérete érvényteleníti a mérést (gyártók sem mérnek ott QA-n), mert a módust lényegében végtelen időnek mutatja. Ez érzésre (pl. chest slam) fog változást okozni, nem pedig hallásra. Ha az impulzus elejére akarnád visszavinni az energiát, azt egy ilyen szobában betontömb helyett nagyon olcsón meg tudod oldani: közel teszed magadhoz a subot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
"Én még tőled sem láttam olyan mérést, ami meggyőzött volna arról, hogy neked sikerült 100Hz alatt tökéletesen rendbetenni az EQ-dal."
De én nem is állítottam ilyet soha. Nem azt mondom, hogy az EQ megszünteti az esetleges hosszabb zengést, de ha 10-15dB-t csökkentünk a problémán, akkor már egészen más a hatás. Én nem akarlak meggyőzni semmiről, csak amiket néha leírsz, azt nem bírja sokszor szó nélkül megállni az ember. -
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #177442 üzenetére
A zengésből kiemelés lesz, és az ül rá a szomszédos hangokra... Tehát mindenki más helyesen mondja, a kiemelés a hallható probléma. Ezt az EQ visszahúzza, októl függetlenül. A zengést ki tudja szűrni a hallásod (próbáld meg felvenni, ahogy beszélsz a szobában, és visszahallgatni, ha te ugyanolyan zengően hallod élőben, akkor ismét csak emberfeletti vagy), a kiemelést nem, hiszen a szomszédos hallócsontjaid hatástalanítja.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #177439 üzenetére
Én még tőled sem láttam olyan mérést, ami meggyőzött volna arról, hogy neked sikerült 100Hz alatt tökéletesen rendbetenni a betontömböddel.
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #177439 üzenetére
Basszus, ne játszd már az értetlent, Tamoo az előbb linkelte be a miértet.
-
skippper
senior tag
válasz
alphamooncam #177433 üzenetére
"Aztán rakja össze magának aki akarja, hogy van-e értelme EQ-zni vagy sem, amikor jellemzően az utózengés a legzavaróbb egy házimoziban."
Egész pontosan miért akarsz "vagy" relációt tenni ezek közé "és" helyett?
Kicsit olyan, mintha azt mondanád, hogy a krumplistésztában a tészta minősége a legfontosabb, így mindenki rakja össze magának, hogy akar-e bele egyáltalán krumplit is rakni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
A kedvedért majd legközelebb vaktesztelek.
Lehet a házimozi kalibráció is csak placebo.
Tévhitben élsz ha azt hiszed 10-15dB kiemelés nem zavaró legalább annyira mint egy magas utózengés.
"Világos, hogy a közzétett utózengés diagram miért 90Hz-től indul."
Világos? Pedig ezt már linkeltem neked párszor a 100Hz alatti RT60-al kapcsolatban [link] (fapaci hozzászólása volt)Egyébként a 100Hz alatti tartományra ott van a vízesés diagram, de afölött elsiklottál. 60dB esést nem szemléltettem rajta, mert nem mértünk 100dB fölött, de a 25dB esés eléggé korrekt.
-
Dorian
félisten
válasz
Azért onnan indul, mert alatta szakmai hiba az átlagolt utózengést vizsgálni.
EQ-nak igen minimális köze van az utózengéshez, így az EQ értelmét nem ott kell keresni, ami semmit nem von le a hasznosságából, a többi a te fantáziád. -
denesdr
addikt
válasz
A mélysávban nem az utózengés a legzavaróbb, főleg nem 100Hz alatt, hanem a módusok okozta kiemelések és beszakadások. Ez viszont szépen ki lett simítva a hallgatói pozícíó kürül, mint ahogy láthatjuk a mérési eredményekből is.
-
BIGi75
senior tag
válasz
alphamooncam #177425 üzenetére
Átrendezés most nem történt, azt én végeztem több hónapra visszamenőleg kisebb/nagyobb módosításokkal inkább fülre, mint mérés alapján. Megvannak az eszközeim méréshez, de bizonytalanságot éreztem magamban szakmailag ezért segített Tamoo. Ennek köszönhetően ha a későbbiekben módosítás lesz és mérnem kellene, most már abban is magabiztosabb vagyok, és talán ki is tudom olvasni az adatokból a számomra szükséges információt.
Én most érzem úgy, hogy egyben van az egész, kihoztuk a maximumot az eszközeimből, eddig nem így gondoltam. A feleségem észrevétele talán jobban átmegy számodra: " olyan kellemesen hűvös és tiszta lett a szoba, helyére került minden" érzése volt meghallgatás közben.
Ha találok vmi korábbi mentést, akkor megosztom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #177425 üzenetére
Nincs előzmény diagramja. Nem pakoltunk át semmit, nem láttam értelmét, meg nem is lett volna rá opció. Viszonylag szerencsés helyzet.
Ez az utózengés a szoba tulajdonsága, senki nem írta, hogy az EQ érdeme.Gyakorlatilag nem kellett szívni semmivel és még így is elszaladt kb. 4 óra. Nyilván nem nettó 4 órát mértünk, de nem is filmezés töltötte ki. Kipróbáltuk mit csinálnak a sub extra kapcsolói, hozott be BIGi75 gyapotot is, hogy megnézzük a hatását. Azok aztán kikerültek, mert némi irritáción kívül nem okozott semmi észlelhetőt. Nem a szokásos Airrock volt, hanem valami extra tömör cucc. Akusztikai célra nem tűnt jónak.
Lehetséges, hogy a subot meg kellett volna nézni máshol is, hogy megjöjjön a teteje, de akkor meg lehet máshol szakad be. Pakolászás-mérés, elmegy még egy-két óra, aztán visszakerül ugyanoda, főleg ha máshol útban van.
Nem egy délután szokott lenni mire kiismeri az ember a teljes rendszert (legalábbis nekem), itt is rengeteg időt el lehetett volna még tölteni vele. Nekem is volt otthon, hogy egy-két délután elment arra, hogy elrontsam ami jó.#177411 ctrlaltdel13: Itt is elment annyi amennyi el szokott, nem volt semmi magic. Te nagyobb hangnyomás igénnyel mozizol, ezért érzed azt a hiányt. Többségnél ennyi bele szokott férni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #177371 üzenetére
Miért van minden terelős kommentedben a terelés szó? Nem néz senki hülyének, ha mutatsz egy vaktesztet. Azonnal és végérvényesen meggyőzne mindenkit, és kb. 5 percig tart megcsinálni. Mi tart vissza? Nyilván a fizika, de az szerinted máshogy létezik, hát hajrá, akkor mennie kell a tesztnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged