- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
ada19 #188228 üzenetére
Egy élvezhető rendszernek 60dB dinamikaátfogást kellene produkálni, egy nappali 40-50dB alapból, nehéz jó hangot kihozni rendszerből, hogy ne csak a szomszédok vagy a család többi része élvezhesse.
Általában otthoni környezetben, hifis cucokkal, jó ha 30-40dB van meg, de akkor már torzít minden, eltűnik a normális mélytartomány, felkeményedik, elvékonyodik a hang, center elhalkul, stb....
Ezért vagyok híve a megfelelő érzékenységű dobozoknak, sok más + velejárójával együtt.
Nálam itthon lazán elég ehhez a szinthez 100W/csatorna, de ritkán kell kihasználni még azt is. -
-KP-
addikt
válasz
ada19 #188226 üzenetére
Ohm törvénye alapján ugye P=U^2/R. Minimum középiskolából ismerős kell legyen ez az egyszerű képlet. Ha 4 Ohmon adják meg az érzékenységet 2.83V-ra, az a 2W-os teljesítmény. 2.83 ugye 8 gyöke, 2.83V négyzete(8) osztva 4-el, és kijön a 2W. 8 Ohm esetén 8 osztva 8 az ugye pont 1. Ugye 2W az duplája az 1W-nak és 3dB emelkedés dupla erősítőteljesítmény. Emiatt le kell számolni 3dB-t a 2.83V-on megadott érzékenységből, hogy megkapd az 1w/1m érzékenységet 4 ohmon. Ezzel trükközik nagyon sok gyártó. Persze erre egyből rákontrázhatunk, hogy "de hát az erősítők elsősorban feszültséggenerátorok", ezért adják meg Voltban az érzékenységet W/m helyett, és az csak a matematika szépsége, hogy 8 Ohmon ez pont az 1W/m 4 Ohm-on meg nem. De érted mire akarok kilyukadni. A legtöbb erősítő/végfok nem dupláz 4Ohm-on a 8-hoz képest. Az Iotavx-es példád esetén is, 120*7 8 Ohm, 170W*7 4 Ohm amit tud. Még a 1.5x teljesítmény sincs meg, nemhogy a 2.
Akkor nézzük a crown calculatoros példád. https://www.crownaudio.com/en/tools/calculators
Ugye 87dB/2.83V értékkel számolsz, de csak a 2 millió huf-ba kerülő center és a 4 millió-ba kerülő álló ennyi. A 2.4 millió-ba kerülő Monitor már csak 85dB/2.83V, az 1.8 ill. 1.4 millióba kerülő Bookshelf és Slim estén már csak 84dB/2.83V. W/m-ben ez ugye 82 és 81 lesz. Üsd be a kalkulátorba, 100-105dB-s hangerőre 3 méteres távolságra és szörnyűlködj a kapott értékeken.
Visszatérve a konkrét számolásodra, ami nem jó. A Crown kalkulátora 1w/1m értéket kér, és oda a 87dB/4 Ohm/2.83V értéket nem írhatod be, mert fentebb kifejtettem, hogy az a 2W, és 3-al kevesebbet kell beírnod. Azaz 84dB/W/m-t. Ha ragaszkodsz a 3dB headroomhoz, akkor máris 226 jön ki. De üsd csak be ugyanezt 1528-as modellek 82-es meg 81-es értékeivel, aztán szörnyűlködj a 350-450Wattos értékeken. Vagy mondj le a 3dB headroom-ról és akkor fele ennyi lesz. Erősítsd ki ezt AB osztályú végfokokkal, ami sokkal kevésbé hatékony, mint egy D osztályú és szinte egy önálló 16 amperes ágra lesz szükséged, csak egy 5.1-es rendszerhez...
És még mindig csak 95dB-s hangerőről beszélünk, nem 100-ról, vagy 105-ről. Szóval ezért nem szimpi nekem ez az egész széria. Ekkora méretben (40-50-60kiló súlyú dobozok 2-3-4 milliós árcédula mellett), ennyi pénzért,egy kifejezetten mozira készült szériánál én ezzel nem tudok kibékülni.
-
-
válasz
ada19 #187149 üzenetére
Szerintem félreértetted.. Az erősítő addig "volt készleten" amíg meg nem rendeltem, aztán mégsem. Telt az idő, minden más boltban helyre állt a készlet, csak nála és a Heimkinoraum-nál nem de végül azoknál is. OK, a német piacon elkezdett drágulni a 4800, de már akkor látnia kellett volna, hogy nem fogja odaadni annyiért. Nyilván az árfolyam ingadozásról nem tehet, az már csak amolyan mellék zönge.
Az áfa ügyekben kevésbé vagyok jártas. Lehet csak a rossz szájíz homályosítja el a tudatom, de kicsit fura, hogy a termék ára úgy alakul, hogy német ár + 19% német áfa + 27% magyar áfa. De mondom, ezzel van a legkevesebb bajom, még így is jóval olcsóbb lett volna mint (akkor) itthon.
Hovatovább, ha már decemberben megírja, hogy csak azért fogja "január" közepén szállítani, mert amúgy Q-ra nincs egy darab sem a polcon, akkor megköszöntem volna a részvétet, oz't megrendeltem volna mástól.
És akkor vége..., na arra mennyi esély van, hogy akkor listázza be újra a terméket miután visszautalja pénzt. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
ada19 #186780 üzenetére
Próbáltam arra reflektálni, hogy sztereóba zenén,minden eq nélkül puritán kezeletlen helyiségben,mi a különbség.
A többivel egyetértek ,mozin diraccal szuper volt.
De ez nagyon megfogott így nyersen is.
2db sw115 van az alsó frekik kisegítésére, de méretbe eltörpülnek a frontok mellett.😅 -
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #186329 üzenetére
De, a hang konkrétan légnyomásváltozás. A hullámforma azt jelenti, hogy a szobai nyomástól mennyire térünk el pozitív vagy negatív irányba, ennek a deltának a mértéke a hangnyomás. A chest slam viszont csak félig függ ettől, a fontosabb, hogy milyen gyors a változás a légnyomásban. Mindkettőben a zárt marad alul.
-
Vajga
tag
válasz
ada19 #186117 üzenetére
Használt nem játszik, zene főleg tuctuc, ritkábban bármi más. Szeretem a rendes döngős-ütős basszust a morgós helyett, és a szép szisszenős magasat a csörgős helyett. Ízlésem szerint szinte bármilyen eszközön hallgatok zenét, a magasra és a mélyre adok egy kis extrát, a középből visszaveszek. TV-n pont fordítva, ott idegesítenek a hangos-dübörgő dolgok.
Megnéztem az ajánlottakat:
-Monitor Audio Silver 2db front 300as 7-800eFt, 500as 8-900eFt. Ezek már drágák... De nem tűnnek rossznak!
-Aria 936ot külföldön sem találtam emberi áron (Gino20 javasolta)
-Revel Concerta2 F35 vagy F36 talán-talán visítva beleférne, de szégyellném utána magam, hogy ennyit adtam érte. Illetve 2 utas, ebben 3db mélyközép van, az említett tuctuc miatt biztos ez való nekem? Jó rajta a techno?
-Dali Obreon 7 ez beleférne, de szintén csak mélyközép hangszórókkal van és itt már csak 2dbÉs akkor ott lenne ugye a Magnat Signature 507- ez kb 500k, elég impozáns adatokkal és tesztekkel, elvileg belépőszintnek szánták az audiofil hangfalak közé. Illetve kevésbé félek attól, hogy egy magnat ne lenne jó technora... Jó lenne ha valaki hallotta volna akinek a többivel van tapasztalata.
Egyelőre még termet sem találtam ahol össze tudnám hasonlítani a felsoroltakat.
-
powerup2
addikt
válasz
ada19 #185864 üzenetére
Kábel esetén egy dologra kell figyelni kellően legyen vastag és ennyi. Amúgy meg mozinál ahol van dirac és társai meg dsp én állitom be mit szeretnék hallani. Nem a hangfalkábelt hallgatjuk hanem a hangfalat. Ha már nagyon akarunk változtatni a hangzáson akkor a hangváltóban kell lecserélni a kondikat sokkal többre megyünk vele mint ha hangfalkábelekre locsolnánk el rengeteg pénzt. De ha valaki jobb hangot akar egy szobába kábel vásárlás helyett akusztikai kezeléssel foglalkozzon!!
-
skippper
senior tag
válasz
ada19 #185842 üzenetére
80-90mbps-es video streameket nézek rajta, eddig nem volt vele gondom (lekopogom), a kezelőfelület pedig alapjáraton reccenésmentes. A "reklámok" (szerintem inkább ajánló) nekem fel se tűnnek, személy szerint abszolút nem zavar, hogy a főképernyő hátterében nem valami állandó dolog van, hanem valami random Amazonos sorozatról egy kép. Ha persze olyan lenne, mint egy youtube reklám, hogy megállít a flowban, akkor valóban blocker lehetne, jelen formájában szerintem nem zavaró - főleg, hogy az időm 99%-át vagy a kodiban, vagy a netflix appban töltöm
.
Magyar felület az valóban nincs, akinek ez szükséges, ott ez egy jogos ellenérv lehet.
Mindezekkel együtt szerintem az árát is figyelembe véve erősen best buy tud lenni sokaknak (az új szériás stick is).
-
ada19
senior tag
válasz
ada19 #185097 üzenetére
Talán kicsit előrébb kerültem a témában:
1. Ez a leghomályosabb rész, és az sem segít hogy Joe borzalmasan magyarázza. Amennyiben jól értem itt arról van szó hogy a hagyományos módszer hogy először flat-re korrigál majd egy célgörbét ráhúz globálisan. Az MB ezzel szemben a közeli és MLP mérések különbségéből tudni fogja hogy a szoba mennyit befolyásol a hangon, és az alapján pontosabb korrekciót fog tudni végezni a hangsugárzónkénti "egyedi célgörbével".
Arról is beszélnek hogy a piacon jelenleg ez a módszer egyedi.
3. A hadonászás alatt ~40 mintavétel történik@VoidXs: viszont még mindig nem láttam semmi arra utalót hogy ez mással menne együtt, de lehet csak nem vagyok elég figyelmes. Én úgy látom hogy MB-vel mérsz, elvégzi a korrekciókat majd a végén exportálsz EQ APO-ba, Audyssey-be, Dirac-ba vagy sok más helyre.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #185101 üzenetére
A videóban van a válasz, hogy miért érvénytelen a kérdés. Egy meglevő szoftvert vesz alapul, azt egészíti ki. A Cavern + MB például egy lehetséges páros.
Azt remélem megérted, hogy nem fogok olyan termékről szubjektív összehasonlításokat és pozitívumokat írni, amiben anyagi érdekeltségem van. Nekem a topikban ólálkodó marketingesekkel ellentétben van ennyi tisztességem.
-
m3ss
veterán
válasz
ada19 #185075 üzenetére
ada19+Dißnäëß
jahjah. pedig ha az ember atgondolja ezt, tok sok penzt sporolhat meg maganakamikor ment a nuanceozas nagy volt a csend
en ha jol emlekszem meg atlag folott is voltam, pedig fulesem sem volt akkor, bw 602 s3-on toltam. az is kb. ugy kijozanitott, hogy legalabb tidalra sem koltok azota
nagyon konnyen meggyozzuk magunkat a hulyesegrol, foleg amikor az egesz marketing osztaly is ezen az ugyon dolgozikes amikor veszel egy uj kutyut, altalaban nem abban akarsz hinni, hogy mekkora hulyeseget is csinaltam most ar/ertekben
en tuti nem hallanam meg ha visszadugna vki most az elozo denon erositomet. vagy ha nem spotirol szolna a zene hanem vmi fel millas lejatszorol...de ha meghallanam es nuansznyi kulonbseg lenne, akkor se vennek ezert kulon/uj lejatszotellenben eq meresek kozott gyakran hallok nagy kulonbsegeket. vagy ha kicsit arrebb pakolok dolgokat a szobaban. most pl kanapet beraktam a hallgatoi pozicio moge, persze ujramertem de tok mas lett a hang. jobbnak tunik a mely. persze nem csoda, hogy egy jo nagy kanapenak nagy hatasa van egy kis helyiseg akusztikajara. azt, hogy milyen nem tudom, mert lusta vagyok rew-vel szorakozni...amugy a cavern mereseket meg erdemes lenne utolag piszkalni? vagy azon mar manualisan ugy sem tudok javitani? mert ha igy van, akkor nagyon bele se merulok a rewezesbe..
-
python1
veterán
válasz
ada19 #184729 üzenetére
Ebben van igazság, de azt is leírtam, hogy sz@rnak a fejünkre nagy ívben, ez a trend van kifejlődőben, TV valami cincogó mellette.
Viszont ha ez lesz a jövőkép, minek az atmosz és társai technikák, valahogyan a készülék gyártók gyorsabban tolják a fejünkre a hulladékot, mint a tartalom szolgáltatók.VoidXs
Frappáns válasz. -
python1
veterán
válasz
ada19 #184698 üzenetére
Mondjuk nálam úgymond az összes anyag 4K HDR konverzió 1080p SD-re, elég erős madvr algókkal ami a fő rendszert illeti, de tulajdonképpen csak full hd-ba megy, mert a projektorom azt támogatja csak.
Lehet, hogy nálam is probléma lenne, ha bonyolítanám magamnak, így csak élvezek egy felsőbb szintet, mint képben úgy hangban is, bugeszek nélkül. -
skippper
senior tag
válasz
ada19 #184668 üzenetére
Fire TV sokkal jobb megoldás szerintem mint az Apple TV. Ugyanúgy tud kadenciahelyes lejátszást streameken is, kapsz hozzá latest Kodit minden varázslattal, TrueHD/DTS HD:MA támogatást és Dolby Visiont is. Fire Stick 4K Max rev 2 messze a legjobb lejátszó ár/érték arányban, Fire TV Cube gen 3. kicsit drágábban kicsit erősebb. Az eddig felsorolt igényekből az egyetlen dolog amit nem tud, az az EQ APO, minden mást hibátlanul teljesít egyetlen eszközben (nem mellesleg a Cube egy ügyes Alexa kliens is). Én nagyon sokat mókoltam PC-s lejátszással, Blu-Ray lejátszóval, TV beépített lejátszójával, kínai Androidos boxokkal és csak a szívás volt velük meg a váltogatás. Amióta megjött a Fire TV, egy pillanatig sem néznék vissza - max Dirac felé kacsingatnék egy kicsit, hogy jobb legyen az EQ, de ahogy korábban kiveséztük, nálam igazából az Audyssey is nagyon jól teljesít.
-
Smiley
addikt
válasz
ada19 #184675 üzenetére
Jah de azon meg nincs DTS, szoval ha DTS/DTS-HD filmet akarsz akkor megint kell egy masik eszkoz. De mit varunk oszinten? Ha megnezzuk a statokat a parasztok 85% a telefonon nezi ezeket, persze hogy basznak ra, hogy rendes hangot meg kepet akarsz otthon. Ha ezt szerretnel kb az az egyetlen lehetoseged, hogy letorrentezed es PC-n lejatszod normalisan.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ada19 #184679 üzenetére
Most Ryzen 5 Pro 4650G beépített GPU-ján ülve Windows alatt a HDR kapcsolót ha benyomom és a Windows-om is átvált HDR-re, a HDR film jól lemegy (csak ne LCD-m lenne OLED helyett). Nem tudtam, hogy ezzel ennyi szívás van, semmit nem csináltam hozzá, csak gyári AMD driver és kész.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ada19 #184668 üzenetére
Pfűhh, nem lett könnyebb a választás. Ez még mindig töprengős.
Én is vevő voltam magamban a Cavern+APO+Umik útvonalra PC-vel..Most kicsit utánanéztem, elvileg a HDR-t tudják a Windows 10-től felfele a PC-k, még a desktop is átállítható arra, de egy ilyennel a Dolby Vision-t is (próbálta már vki esetleg?) ..
- Netflix megy 4K-n PC-ről (appból, vagy Edge-ből, de lehet kell még HEVC extension is W10 alatt hozzá + HDCP 2.2-nek aktívnak kell lennie)
- többit nem használom
- Kodi / VLC / MPC-HC megy szintén -
Smiley
addikt
válasz
ada19 #184670 üzenetére
A disney katasztrofa android-on. Nekem ugy van 5.1-es hangom, hogy ms edge-ben inditom el pc-n de ott meg bukom a 24p-t. Rakas fos ez az egesz, minden technologia adott hogy csak elvezni kelljen azt amiert az ember fizet, ehelyett kell 25 eszkoz meg 2 hosszitott muszak beconfolni ugy, hogy eleg hardcore-ban tolom az IT-t.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ada19 #184663 üzenetére
Ah köszi. Közeledünk a tűzhöz. PC kép miatt eldobva, a többi meg EQ APO és minden egyéb nyalánkság miatt eldobva.
Akinek itt profi mozija van, hogy oldotta meg a klassz képet és hangot ? Milliós motyókkal mókoltok, vagy van a "problémámra" valami bevált, jó ár/érték arányú alternatíva ?
-
ada19
senior tag
válasz
ada19 #184385 üzenetére
Sikerült megmérnem frissen Audyssey és (legújabb) Cavern kombóval, majd visszamérni REW-el. Crossover 100 Hz az AVR-en beállítva, és erre engedem rá Cavernt. EQ APO-ból Harman 4 dB görbe rá van húzva. Erre a bemenetre ki van kapcsolva a MultEQ XT32, tehát biztosan nem történik dupla EQ.
A L és R mérés egész vállalható lett, de a Centerrel számomra érthetetlen dolgok történnek. 3 pontban kalibráltam Cavernnel, MLP és 30 centi balra majd jobbra. A mérések MLP-ből történtek. Hiába vittem a mikrofont közelebb 1 méterrel, változtattam a center dőlésén, még kintebb hoztam bútor szélétől, betoltam bútor közepére, Cavernben delay-t állítottam (20 ms körül), AVR-en távolságot +- -ba, jelentősen egyiktől sem változott a görbe. EQ APO kikapcsolva és Audyssey engedélyezve még rosszabb eredményt ad.
Mit rontok el?
-
Rp526
aktív tag
válasz
ada19 #184525 üzenetére
Próbáltam kitúrni a release notes-okból, talán a "V5.20.12 24th September 2022" verzió óta van ez a változtatás. Tehát aki újrarakja a REW-et, azoknak fontos infó.
-
python1
veterán
válasz
ada19 #184385 üzenetére
Mérés nélkül is nyílvánvaló, hogy a 80Hz-s vágás neked nem jó, magasabbra kell tenni.
Egyébként sokan tévesen gondolják, hogy nagy hangsugárzók, és már abból adódóan alacsonyabban kell vágni a rendszert.
Nálam az LCR sugárzók 12"- osak a hátsók pedig 10"-os mélyközéppel vannak szerelve, de 100Hz vagy még magasabb vágással is teljesen rendben vannak, amennyiben nem kapcsolom be a 4 szubot, még így is brutális hangot képesek produkálni 100Hz-n is. -
I'am Dony
őstag
válasz
ada19 #184372 üzenetére
Köszi a beszámolót, jó volt olvasni. Sajnálom, hogy nem vagy maximálisan elégedett. Nemrég amikor jött tőlük email a 1961 akcióról nagyon elgondolkodtam rajta én is és pont a centere miatt nem vágtam bele. Egyszerűen magasnak gondolom a 78 Hz es pontot. Valószinűnek tartom, hogy nálad is ez okoz problémát a szubbal történő illesztésnél. A megoldás talán az lehet, ha megpróbálod 100 Hz-en vagy felette vágni csak az meg más problémát vet majd fel. Remélem megoldódik, bár tudom vissza is küldheted.
-
-KP-
addikt
válasz
ada19 #184372 üzenetére
Egyrészt gondolom a Klipschek 8 ohmos hangfalak, az Arendal meg 4 ohm. Ha nincs végfok és csak az avr-ről hajtod, ez is okozhat különbséget. 4 ohm jobban terheli az erősítőket. Bár a 4200W azért nem annyira gyenge. Szóvel lehet nem itt van a kutya elásva, hanem máshol. [link] Másrészt elég picik azok az Arendalok, én személy szerint a 80hz helyett egyből 100-nál kezdeném a kísérletezést. Szerintem ne add fel a kísérletezést, tudtommal 60 nap kipróbálási lehetőséged van.
-
-KP-
addikt
válasz
ada19 #184228 üzenetére
Ha nincs beszakadásod, akkor elvileg nem kellene eltűnjön a férfi hangból a "férfi erő"
Hallgasd meg egyszer a Shazam első részének elejét. De ott van a Trafó 1-2-3 is. Optimus és Ironhide egyes jelenetei is jók ezt tesztelni. Vagy akár a Venom első része. Most hirtelen hétfő reggel 4 óra alvás után nem jut több eszembe.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #184158 üzenetére
A +18 már tényleg a világ vége, vannak erősítők, ahol külön beállítás kell a feloldásához. Nálam 200 W/ch erősítéssel egyébként - 38 a referencia, simán el szoktak tolódni ennyivel a különböző belső processzálási és kódolási hülyeségek miatt.
Ref meghatározása UMIK-kal: REW, generator, pink noise, -30 dB, left channel, majd SPL meter, és addig tekered a mastrert, amíg 75-öt nem mérsz. Bármilyen hanganyagot átlagolni nem mérvadó, hiszen mindent drasztikusan máshogy kevernek.
-
I'am Dony
őstag
válasz
ada19 #184141 üzenetére
Jó lenne egy végfok oda, mert eléggé határeset a nem túl érzékeny dobozok miatt. Mivel 4 Ohm és 2.83V-on van megadva az érzékenység az 1W/1m helyett ìgy mindkét doboz értékéből le kell vonnod 3 dB-t. Azért, mert fenti értéken megadott érzékenység 2W/1m jelent. Igy az LCR 84 míg a hátterek 81 dB érzékenységűek 8 Ohm 1W/1m vetítve. Ebből tudod már számolni a hangnyomást. 1W 84 dB, 2 W 87 dB, 4W 90, 8W 93, 16W 96, 32 W 99 stb. a frontoknál és ugyanígy kiszámolhatod az SR is.
(dupla teljesítmény +3 dB) És ezek az értékek 1 m értendők. A távolság duplázása -6 dB jelent. Szóval nem biztos, hogy lesz elegendő hangerőd és 4 Ohmon jobban terheli a vasat mint a tesztben megadott 5x94.6W 8 Ohm. Másrészt nem tudni, hogy a teszten meddig terhelték. Folyamatosan én kizártnak tartom, hogy ezt tudja az összes 6xx W-ját figyelembe véve. Pl. Az Arcam 550 nek 1.5 KW ! trafója van és az tud valósan 7x90W ot. -
ada19
senior tag
válasz
ada19 #184141 üzenetére
"a 2 csatornán mért 215.9W teljesítményt úgy kell értenem hogy 5 csatornán is ennyit képes max kiadni tehát csatornánként ~43.18W?"
Itt valószínűleg félreértettem és a 215.9 W csatornánként értendő, 2 csatorna 4 Ohmos terhelésével.
Tehát akkor 5 csatorna esetén ~86 W?
https://www.soundandvision.com/content/denon-avr-x4200w-av-receiver-review-test-bench -
törölt tag
válasz
ada19 #179199 üzenetére
De akkor a Win kavar be valamit, mert Linux-on tökéletesen működik a dolog. Az AVR is felismeri az adatfolyamokat és rendben szólal meg.
Win esetében viszont nem. Szóval nem erősítő függő a dolog.
Ott csak DD és DTS van áteresztve. Szeretném, ha a dekódolás is az AVR-en zajlana Win esetében is. -
Rp526
aktív tag
válasz
ada19 #173463 üzenetére
Én is ezzel bajlódtam most. Picit szebb görbét kapok, ha a LPF-t felveszem 200-ra. Mivel a filmeknél 120 fölé LFE-re nem sok mindent kevernek, így AVR-en hagyhatom 200-on? Illetve a TV, Netflix, YT, stb appok ilyen esetben hogy működnek? LFE hangsáv pl. YT-on nincs, akkor most ott sima crossovernek fog számítani és a BASS mindig megy 200 HZ-ig?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #178868 üzenetére
Nálam az EQ APO az egyetlen, ami meghülyül az update miatt, de az évi egy újraindítás. Persze, idegesítő, és lehetne 0, de bőven megér ennyi kellemetlenséget a megspórolt pénz és a minőség. Ezen kívül semmit nem szoktam mókolni, a lejátszót sem frissítem soha, mert működik így is.
-
Dorian
félisten
válasz
ada19 #178868 üzenetére
EQ-APO-t használok, mióta bejött a topik köztudatába, egy éve. Azóta számtalan Win frissítésen vagyok túl, és sikeres frissítés után sosem kellett újraconfigolnom. Nemrég volt az első és egyetlen sikertelen Win frissítés, miután helyreállította magát valóban újra kellett configolni, ami 2 kattintást jelentett: a config panelen kiválasztottam az AVR-t kimeneti eszköznek, és bepipáltam egy jelölőnégyzetet.
A Kodit viszont már egyszer újra kellett telepítenem, ill. most 2. alkalommal problémázik: nem találja a hálózati meghajtókat. Igazából nem foglalkoztam még vele, h beállítható-e, vagy újratelepítés, mert lusta vagyok, egyszerűbb a mpchc-t használnom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #177498 üzenetére
Nem feltétlen, mert emlékszem régebben voltak Delta belsős PC tápok amik szintén nem szerették a kváziszinuszt.
Én volt hogy alulméreteztem a sajátom, akkor konkrétan újraindult a gép mintha nem is lett volna szünetmentes. Ez akkor jött ki amikor játék alatt nagyobb terhelésen ment és pont akkor volt áramkimaradás.
-
skippper
senior tag
válasz
ada19 #177428 üzenetére
Milyen módban szoktatok amúgy mérni? Ez már nekem is feltűnt, hogy hiába mérek csak LFE-t, a crossover rajta van. Mostanában ami bejött az az, hogy HDMI-n 7.1-re van állítva a rendszer, így az erősítő Multi-channel Input módban van, jó ez így? Meg ha jól értem, akkor a direct mód Audysseyt is kikapcsolja, így tudom mérni az előtte-utánát ha direct vs sima módban mérek.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #177420 üzenetére
Ha nem a mélyeken koppan, akkor nyugodtan tehetsz APO-ban a masterre 3-4 dB-t. Ameddig a 2k feletti tartomány megy kicsit pirosba, még nincs gáz, oda olyan ritkán kevernek max hangerőn (szinte kizárólag csak flashbang effektet), hogy statisztikai lehetetlenség, hogy ebből hátrányod legyen.
#177421 ctrlaltdel13: Az APO kimeneti görbéin is akkor -6 dB felett van minden csatornacsúcs? A sub ugye +10 dB-re lett mérve?
-
gab1ka
senior tag
válasz
ada19 #177402 üzenetére
Jó hogy ez másnak is feltűnt. Én pár hónapja láttam az úriemberről egy kisebb porvihart az audio-s youtuberes körökben, különösebben nem ástam bele magam, de röviden valami olyasmiről volt szó, hogy ő nem volt hajlandó az általa gyártott hangfalakat tesztelésre odaadni semelyik reviewernek, mondván hogy az emberek "nem értek meg még arra hogy szakszerűen véleményezzék a portékáját".
Megvenni meglehet, de kipróbálni nem, és természetesen az övé mindenkiénél jobb. Azért ez finoman szólva is vicces.Egy pillanatig sem kételkedem amúgy a szakértelmében, de az ilyesmi annyira béna..
-
-KP-
addikt
válasz
ada19 #177402 üzenetére
Ehhez nem kell az ő kitjeit venni. Itt magyarszkiban is vannak váltótuningos emberkék bőven, akik a világ minden pénzét ráköltenék a váltóra. Nem is azért linkeltem be a videót, hogy bárki váltó upgrade kitet vegyen tőle, csupán hogy lássák egyesek, hogy még tök drága gyári hangfalakban is csak a spórolás megy. Ezért is írtam, hogy érdemes végignézegetni mert vannak igazi csemegék.
-
-
-KP-
addikt
válasz
ada19 #177080 üzenetére
Meg kell nézni pár Floyd Toole interjút youtube-on, ahol a Harmanos vaktesztekről beszél illetve a vaktesztekről általában. Régebben(?) a Harmannál nagyon nem gyengén művelték ezt a műfajt. Hangáteresztő függőny mögé tett hangsugárzók, és egy komoly hidraulikus rendszer, ami a dobozokat cserélgeti. Volt egy videó, ahol konkrétan arról beszélt, mennyivel másabb eredmény született, amikor a tesztek előtt látták a hangsugárzókat, és amikor nem. A nagy méretű, drágábbnak vélt hangsugárzókat jól felpontozták, az olcsóbbnak vélt vagy látszó kisebb rendszereket meg lepontozták. Miután már nem volt látható mi szól, előbbi sokkal kevesebb, utóbbi meg sokkal magasabb átlag pontszámot produkált, a különbség drasztikusan csökkent. Nem vagyok 100% biztos, de mintha még a grafikonokat is megmutatta volna. Keressetek vissza a nevemre, szerintem belinkeltem ide is a videót.
-
mettek
addikt
válasz
ada19 #177077 üzenetére
A cáfolatok mellett ugyanennyit lehet olvasni az ellenkezőjéről is. Csak arra rá van sütve hogy placebó. Azt remélem senki nem vonja kétségbe hogy egy hangfalkábel beleszól a hangba (produkálhat több magasat, elvéve a mély tartományt és fordítva). És ha egy hangfalkábel beleszól akkor egy szintén analóg jelátvitelt végző IC miért ne szólhatna bele.
A másik hogy ha egyesek szajkózhatják hogy hülye vagyok akkor én miért ne hülyézhetnék ugynaugy? Mert csak egy “tudományos” igazság van? Én jobbnak hallom az egyik kábelt mint a másikat és ezt Void tudományos érvelése sem fogja megcáfolni.
köszi a cikket, már értem nyugaton miért akarnak LMBTQ gyerekeket nevelni. Szép új világ.
A tudat nagyon sokmindent meghatároz. Egyszer gyerekként beleittam egy zárt poharas üdítőbe. Narancslevet kértem de más volt benne, az agyam a narancslevet várta és elsőre azt is éreztem, 1-2 másodperc után tudatosult bennem hogy fura íze van ennek a narancslének és akkor derült ki hogy más van benne (talán almalé volt). Szóval a tudatunk alapvetően meghatározó amikor megtapasztalásról van szó.
Aki nem akarja hallani a különbséget az nem is fogja bár olvastam több olyan kommentet is hogy szkeptikusként leesett az álla egy kábel csere alkalmával. Persze lehet hogy csak erős volt a placebó. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Gyúrósok ide!
- Robogó, kismotor
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- BestBuy topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Razer Kaira Fejhallgató (Vezeték nélküli) INGYEN FOXPOST
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- ÚJ Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k (2024/2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest