- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuto
aktív tag
válasz
BBéci #189601 üzenetére
CEC kell minden Kontroll linkhez, vezérléshez!
Az a baj csak hogy valami nem megy tökéletesen, egy-egy be/ki kapcsolás, egy-egy gyártóval (pld Philips...(és TV) készülékkel). Ami megy általában rendesen a TV szolgáltatók által forgalmazott STB-ok esetében csatorna váltás meg hasonlók, de gyanítom ott meg a távirányított tanítod be szinte észrevétlenül. -
Vajga
tag
válasz
BBéci #189476 üzenetére
Premium Audio Company
Erősítők belsejére érdemes rákeresni. Valószínűleg a hangfalak elektronikája is így van, de ez most mindegy is, a borítás érdekel engem jelen esetben. Talán az is azonos. -
Vajga
tag
válasz
BBéci #189319 üzenetére
Igen ez volt a terv, de ettől a 4ohmos erősítő betiltogatós sztoritól (ami a pioneernél volt a teszten) kicsit megijedtem. És a magnaté a kis polc hátsó az 4 ohmos valamelyik oldal szerint, még meg kell jobban néznem. Gondolom jó lenne mindenből 8 ohmos, nem összevissza.
-
Gergely2319
csendes újonc
válasz
BBéci #189242 üzenetére
Azért ezüst/ezüstözöttre esne a választás, mert már sokan ajánlották. Egyszer pont az ellenező kérdést kaptam: "Miért nem Ezüst kábelt keresel? Jobb mint a réz"
Arra is gondoltam már, hogy Bi-kábelezem az egészet, vagy Bi-Amp-olom. Ahogy Te is írtad természetesen ami menne a magasra az lenne a dobozon belül is.
Lassan eljutok a villanyszerelésig is és akkor az órától közvetlen lenne egy szál a Hifi-ig. (tv, avr, cd, sub) -
Gaming
csendes tag
válasz
BBéci #189213 üzenetére
Nem tudom ki az, aki egy 50ezres tételhez minimum 30ért még kihív valakit egy műszerrel, de én dolgozni járok... plusz kimérhettek nekem volna akármit, akkor sem rendeztem volna úgy át a helyet, ahogy a mérés alapján kéne.
Utánanéztem és abból meríkeztem.
1 került a hallgatási pont mögé
1-1 a frontokkal párhuzamos falra 25centivel a frontok elé /itt volt hely/.
1 a jobb hátsóval párhuzamos falra 60entivel elé /szintén itt volt hely/, a másik oldalon ott egy sarok garnitúra ami ellátja ugyanezt a feladatot.Ha ront és nem javít, akkor féláron eladom és eltakarom a helyüket lebegő polcokkal amikre a filmes szobraimat teszem. Ebben az esetben is jobban járok anyagilag mint egy méréssel.
Nem dedikált moziszoba... -
skippper
senior tag
-
Gaming
csendes tag
válasz
BBéci #189041 üzenetére
Nem vagyok egy megalomán típus.
Akinek kevés 3db 30as aktív mély, 4 álló hangfal, 4 polcsugárzó a mennyezeten /ráadásul társasházban/, annak halisten megvan a lehetősége többet, szebbet, jobbat, erősebbet és 26db dupla 50centis 4000wattos mélynyomót pakolni /majd fájdalomküszöbön túl is nyomni neki/ a saját fészkébe 👍 -
python1
veterán
válasz
BBéci #188946 üzenetére
Ezt nem is vitatom, de mint írtam, nálam eddig nem sikerült összehozni jobb hangot semmi mással, pedig járt nálam nem kevés erősítő, végfok ezért is írtam, hogy vissza már nem lépkedem, nincs értelme.
Amikor megérkezett az első T amp, ment miatta Emotiva, előtte tucatszámra álltak itt a végfokok, mind ment.
Akihez kerültek a T ampok ő jobbnak hallja mint a volt Rotel végfokát, én meg jobbnak a mostani D ampot mint a T ampokat, tehát mindenképpen előrelépés történt.
Ennyi a varázslat, ja nem, még van pár pozitívuma a D osztálynak, kevesebb hő, sokkal nagyobb hatásfok, töredék hely, súly lehetne még sorolni pár paramétert.
Tőlem azt vesz vagy hallgat valaki amit akar, de azért nem állt meg a technikai fejlődés szerencsére, és nem éppen a rossz irányfelé tart -
Power17
tag
válasz
BBéci #188908 üzenetére
Köszi!
Amúgy 25m2 re melyiket ajánlanátok?
Jamo j12 vagy jamo j110? J110 et még nem hallottam szólni.
Illetve akarok kinéztem egy Jamo E850 es sorozatot 5.0. 14cm két mély van benne. Jelenlegi Jamo s418 2x20 cm. Kevés lenne mozira?
Illetve néztem egy Dali Spektor 5.0 át, igaz hogy kb 100 al drágább sajnos. Inkább várjak ezzel a dologgal? -
embe
nagyúr
válasz
BBéci #188780 üzenetére
Igen-igen. Kimaradt valahogy. Bocsi!
Helyesen a mondat, ezt akartam írni: Az is frissítéssel kapta meg az eARC funkciót, le is volt írva pl. a gyári oldalán, és azon is csak "ARC" felirat szerepelt.
Vagyis arra gondolok, hogy egy szoftverfrissítéssel jött az ARC funkció az említett Onkyonál. -
skippper
senior tag
válasz
BBéci #188775 üzenetére
Szerintem egyetlen oldalt kell itt megnézni, a gyári specifikációját az eszköznek, amely egyértelműen feltünteti az ARC specifikációt: https://onkyo.com/tx-sr508
UI: valamiért ez a link nálam nem működik jól, de az első Google találat helyesen odavisz:
https://www.google.com/search?q=Onkyo+TX-SR508UI2: vagy itt, fura ez az Onkyo homepage
https://web.archive.org/web/20240714082556/https://onkyo.com/tx-sr508 -
gabo01
őstag
válasz
BBéci #188647 üzenetére
Az avx-re írtam fel, hogy keresem az ide is kiírt tipusokat és valaki felajánlotta, hogy eladná az övét. Azóta már ajánlottak Arcam-ot és Nad-ot is.
A Lexicon 740e Ft lett. Ami nem kevés de a nemzetközi árakat figyelembe véve ennyi az ára. Viszont ez kipróbálható, karcmentes, dobozos és csak 140km-re van tőlem. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
BBéci #188586 üzenetére
Minden megoldható, ha kulturáltan lehet kivitelezni.
A gyári paneleket elvetettem, mert iszonyat összeget emésztenének fel.
Basszuscsapdát is akarok gyártani legalább a fronthangfalak és sub mögötti sarkokba.
A hátsó fal lesz kérdéses, mert ott két nagy gardrób van két oldalt, középen pedig 100 cm üres rész(ha az nem számít, hogy 100 cm magasan van egy komód, felette pedig ilyen díszpolcok). A 100 cm üres részre valami diffuzort gondoltam. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
BBéci #188583 üzenetére
Ha nagyon megerőltetem magam, akár a 240-es bútorból csinálhatnék 200 cm széleset. Akkor nem lenne két bútor között, de jobban hasonlítana a Dolby-s képre. De a szélesebb bútor jobban tetszene mondjuk.
A frontsugárzók a TV állvány elé(46 cm mélyre tervezem az állványt) de amellé kerülnének. Tehát közvetlen mögötte a "fal" lenne(ami igazából egy kőfal változó kiállású kőméretekkel), nem pedig a TV állvány.
Ha maradna a 240-es bútor, akkor viszont csak a paint-es rajz járható szerintem. Ha az elosztást a úgy csinálnám, hogy a TV szekrényt nem a frontok fognák közre, hanem sub és amellé a front, akkor túl nagy lenne a táv és nem lenne meg a háromszög a hallgatói pozíció és a hangfalak között.
(egyelőre fixen marad egy sub, amúgy lenne hely a másik oldalon, csak már meguntam a költekezést) -
alphamooncam
őstag
válasz
BBéci #188548 üzenetére
Ha jól EQ-zott hang után hallanád az EQ-zatlant, biztosan más lenne a véleményed.
Teljesen elmerülök a filmben, nincsenek kiugróan zavaró mély túlburjánzások, hosszan tartó gerjedések, ill. a szünetekben meg mély csend van.
Persze mindig van jobb, de a felvetés a nyughatatlanságról szólt, és erre reagáltam.
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #188444 üzenetére
Van aki festményeket gyűjt, más meg audio jewelry-t. A 10 millás kábelezés nem high end a szememben, csak drága. Persze, a lumin szép, de ha csak a minőség érdekel és nincs szükséged arra, hogy egyetlen aluminium tömbből forgácsolják neked a készülék házat, akkor pár tizezer forintért kapsz hasonló tudásu eszközt. Ha már nem elég a digitális transzport, akkor mondjuk felmegy az ára 1000 euro magasságba, de ott már beüt a diminishing return, nincs érelme többet költeni.
-
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #188447 üzenetére
Az AVX-es srác ezt írta, amikor linkeltem a Temu-s tápkábelt.
"Nem ismerem azt a kábelt. Csilli villi, de nekem vastagnak tűnik. Kis áramfelvételű eszközhöz nem ideális, mert "brummogós" lehet a hangja."
Amit te linkeltél az passzol vajon a kis áramfelvételű eszközhöz/Popi A-410/? -
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #188418 üzenetére
Én már most pislogok, ahogy olvasom az árát
devil-k 188419:
Sok szempont. Az A-210 nem játszik le sok filmet, az A-410 igen. Járt hozzá egy 1 TB-os belső winchester. Összesen 25e. Jelenleg a jófogáson 50e-re tartanak egy A-410-et winchester nélkül. A Himedia Q10 pro-nál jobb hangot kerestem óccsón, ez megvalósult , képben is hangban is jobb az A-410. Közben megtaláltam, milyen tuningtáp való hozzá. Microsoft HP-AW175EF3P [link] Nincs valakinek ilyen eladó. -
válasz
BBéci #188371 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod. Nincs beszorítva sehova a hangfal, elég sok helye van csak a tv alatt.Ha magasabb akkor már a tvbe ér. Két oldalt viszont szekrény van, így a tv mellé nem fér el. Csatolok egy képet is. Sajnos így tudom csak megoldani jelenleg. Az erősítőt is természetesen cserélném akkor. Utána nézek annak amit mondtál, viszont mindenképp atmos szettet szeretnék.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #188209 üzenetére
Azért gondolom nem kizárólag amiatt épített házat. Én dedikált mozi miatt nem fogok házat építeni... Elutazom vagy megkapják a gyerekek a pénzt, de én nem kezdek ház építésbe. Tökéletes nekem a nappalis megoldás.
Void-nak teljesen igaza van, covid óta a filmipar egy nap kap sz... Szekunder szégyen érzetem van pár film megnézése közben. Éves szinten ha van 5 film ami tetszik, régieket nézem de azt sem lehet végtelenségig. Ezekből a szuperhősökből már annyira elegem van, csak a gyerekek miatt nézem meg...
-
Formaster
addikt
válasz
BBéci #188209 üzenetére
Elkövetett egy hatalmas hibát
Sosem szabad meghallgatni a tiédtől jobb rendszert.
Én élek a hülyék örömével és csak sejtem, hogy milyen lenne egy tökéletes hangzás. Azon felül meg arra a havi 3-4 alkalomra mikor időm van ilyesmire, nekem tökéletesen megfelel. "Majd, ha nyerek a lottón, talán"
ViodXs: pontosan egyet értek. A mai filmipar, főleg a streamingnek hála szvsz haldoklik. Ár/érték arányban amit beleraktam és amit, amilyen sűrűn kapok tőle, ez így még a belefér kategória, de hiába nyitnék az alagslrban THX minősített IMAX mozit, akkor sem lenne több időm, meg jobb filmjeim sem.
Ami még belefér, hogy hobbi szinten javítok a "2 falu" szoba akusztikáján, mert szeretem a kihívásokat
-
mimic1979
aktív tag
válasz
BBéci #188184 üzenetére
Tényleg semmi rosszindulatból, de nálunk szóba sem jöhetne ez a stílus, mármint a szőnyegre értve, és lehetne tőlem ingyen is akkor sem lenne leterítve. Nagyon megbontaná a nappali egységét. Sajna a kompromisszuk vannak itthon, és ha lenne egy szabad helyiségem mint pl. a pincém, akkor teljesen más lenne a helyzet. Más kategóriába fociznék hangfalakban, és technikába, de jelenleg felesleges, mert a környezet megölné a minőséget. Ergo - Nem keresem az akciós feliratokat, és nem elsődleges az ár.
-
Formaster
addikt
válasz
BBéci #188184 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Meghallgattam pár videót, ahol megszólaltak szoba korrekcióra specializálódott szakemberek. Egy érdekes szakmai vélemény, hogy a szoba akusztikát sem szabad túlzásba vinni, bizonyos mértékben szükség van visszaverődő hangokra, főleg a magasabb tartományokban. A szőnyegről is szó esett, hogy kifejezetten a magas tartományt képes elnyelni, a mélyeket szinte egyáltalán nem, ez egyezik BBéci álláspontjával, hogy minél vastagabbat érdemes.
Igazából a teljes akusztikát meg kellene terveznem. Rengeteg üres fal van, kerámia burkolat, hatalmas ablak felület. A kanapé nagy és masszív, az már egy nagyobb elnyelő felület.
A TV-t két oldalról akusztik panelekkel toldanám meg, ez a frontokat támogatná kis mértékben.
Ennek a hátoldala filc, a lécek laminált MDF-ek. Nyilván vannak jobb termékek is, de ez a fal a leginkább üres és ár/mennyiség arányban ezzel járnék a lejobban.
Balról fal van, ide akasztanék 2-3 dedikált hangelnyelő képet, ami lehet kicsit drágább is. Jobbról nyitott tér, étkező és amerikai konyha, ezzel nem tudok sokat kezdeni sajnos.Hátulról meg egy teli üveg felület, ezt egyedül egy akusztikus sötétítő függönnyel tudnám kezelni, de kérdés, hogy mennyi értelme lenne, mert piszkosul drága a méter áruk és a beépített sínbe való kapcsok sem bírnák ki a súly szerintem.
Ami még kérdéses és zsebbenyúlós, az a basszuscsapda lenne. Itt nem igazán tudom, hogy mi a snake-oil, vagy valóban hatásos termék. -
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #188178 üzenetére
Kézi gyártású, de nem perzsa hanem Dél-afrikai Köztársaság. Nem lehet akárhogy tisztítani, tehát nagyüzemi gép tisztítás kizárt.
A nővéremnek volt egy Dél-afrikai ismerőse aki Magyarországon járt mert édesapja elhúnyt és a házában csomó ilyen szőnyeg volt. Egyet megörökölt a nővérem.Ez kb 20 éves történet. Kb 10 évet csak összecsavarva volt egy fóliasátorban nem az értékéhez megfelő bánásmódba, amikor rátaláltam és megkaptam ajándékba.
A FB-n megtaláltam a Dél-afrikai gyártót. Elküldtem nekik üzenetben a címkét, hogy ők gyártották-e. Visszaigazolták hogy igen, és egy elég régi szőnyegről van szó. Szóval szerintem 30+ éves, az ára már akkor is elég szép volt.
Tehát nagy becsben van, és a nagyon jól teszi a dolgát a házimoziban is, kényelmes rajta járni, elnyeli a projektor fényeit, illetve csillapítja a hangokat és esztétikailag is nagyon jól néz ki...
Most kisebb vagyon ilyet venni. FB Link: [link] -
Formaster
addikt
válasz
BBéci #188171 üzenetére
Beszéltem a tulajjal, le is foglalóztam. Megy vissza a "baszix" dániába.
10 éve vette újonnan a Lexicont, azóta készül egy komolyabb házimozit összerakni, de sosem valósult meg és már nem is akar. Egy sztereó szettet hallgatott vele időnként, de ahhoz is van egy méregdrága csöves erősítője. Tipikus hanyatló nyugat szindróma.
Viszont sikerült bealkudnom 1500-ra, annyiért a büdös életbe nem kapni ehhez fogható végfokot, ha 10 éves, ha nem. Köszi a véleményt!
Az ott a háttérben mi lehet?
-
Gino20
őstag
válasz
BBéci #188157 üzenetére
Egy Bose 5.1 soundbar kb 1M Ft és akkor a fizika még mindig fizika, vagyis az LCR középről egy 80-100cm-es műanyag rúdból szól úgy, hogy vannak benne 3-4"-os hangszórók. Elhiszem, hogy pl DSP-vel sokat lehet nyerni/varázsolni, de ez veszett fejsze és mindezt mondom úgy, hogy bennem abszolút nincs az a soundbar gyűlölet, ami itt lehet sok emberben megvan. 1M-ből manapság összerakható egy belépő 5.1 és egy Dirac-os AVR és így már végképp nem nyerő a Bose/Sennheiser/..... SB, de még a kritikán aluli audyssey és 5.1 is hatalmas élmény volt még a fos HW-Q90R sb után is. (JBL az SB kategóriában semmivel nem jobb, ugyan úgy műanyag "kacat", kivéve esetleg a SUB-ot).
-
Gino20
őstag
válasz
BBéci #188155 üzenetére
Ami fos, az fos. Nincs ezen mit vitatni, de azzal abszolút nem tudok egyetérteni, hogy ez esetben vegyen soundbart az illető (lehet az bármilyen csúcs a fizikai korlátai miatt). Ismerős a helyzet (a képen látható elrendezés) és volt ~10-15 hangszórós soundbarom dedikált hátsó hangfalacskákkal, ahol a frontban és a surroundban is volt felső (atmos) hangszóró, fronton oldalsó hangszóró...... Ehhez képest már egy belépő Denon és Monitor Audio M300 5.1 is fényévek volt zenén és mozin is. Azt az erőt, dinamikát, színpadot és teret meg sem közelítette az SB, mint amit az M300 5.1.
-
-
I'am Dony
őstag
válasz
BBéci #188129 üzenetére
Én ezt megfordítanám. Menj el egy hazai átlag vagy akár azon felüli nappaliba és hallgass meg egy komolyabb rendszert EQ nélkül. Valóban leteszed a hajad olyan sz@rul fog szólni. Ne keverjük össze a szimmetrikusan elrendezett, dedikált helyiségeket a valódi életterekkel. Sokan beleestek már ebbe. Meghallgatták a szimmetrikus, dedikált szobában a csilliós rendszert, ahol a frontok 1.5 m voltak a falaktól és persze nem a hátsó falon ültek, aztán hazavitték és elsírták magukat. Kevés helyen van meg az adottság a valóban megfelelő elrendezéshez.
-
Formaster
addikt
válasz
BBéci #188068 üzenetére
Az ki lesz próbálva, a kérdés az MC1 vs 3800. Nem zárom ki, hogy az A7 is repül vissza és valami használt minőségibb végfokot nézek, de gyenge láncszem mindig lesz.
A hangminőségbe beletartozik szerintem az egyenletes hangerő dinamika is és ebbe most belekóstoltam a végfokkal, amiből nem engedek. Nem hiszem, hogy a 3800 az a kategória lenne, amiben ezt megkapom, azzal a 300w-os trafóval, ami benne van.
-
BBéci
legenda
válasz
BBéci #187890 üzenetére
Már nem tudtam hozzáírni az előzőhöz.
A német Video magazin tesztjei szerint az AVR850 hangja 300/279 pontos, a Lexicon RV-9 csak 271-et kapott. Az AVR750 viszont (10/2013) mindet veri: 285 ponttal.Ami az utóbbi évtized legmagasabbja.
Hitelesnek tartom a Video magazint, még akkor is, ha a Denon AVC-X8500H két ponttal többet kapott, mint a Marantz SR8015. Szerintem pont fordított a helyzet. -
buci68
junior tag
válasz
BBéci #187780 üzenetére
szia
Arcam 750 kontra 390 ha jól kiveszem némi watt teljesítmény és a Dirac a fő különbség térhatásokat még nem lestem...
Ha mindkettőt tesztelted milyen volt egyik másik mozin gyanítom a Dirac már ha full akkor "verhetetlen " a 750 be egy kis korrekciós lehetőség van tudtommal.
750 verné 2.0 ban a 390 et ? netán a Wattok miatt jiobban megtámasztott ?
Ha jól gyanítom egy bibi lehet velük nekem Tidal lehetségem van ami a maga kategóriájában jó is.
De pld a Lexikon RV9 et ( építésileg 99.9% Arcam 850 ) nem tudtam rávenni Musiclive és Mconnectel se hogy lejátsza (((
Dinamika nagyon ott volt eme hiányosság miatt a Dirac tili toli játékba már bele se mentem hisz optimális lenne nekem ha Tidal + Zene és mozi egy masinkába lenne úgy hogy a 2.0 igencsak tudjon úgy szólni mint az Arcam Solo Mouvie MKII kicsit tuningoltan.
És pont ez akaszt meg a következő választásban vagy egy mozis de az min olyan teret adjon mint a Marantz 7013 pld a Netflixen lévő Maugli esetén az ember a Dzsungelben érzi magát full....
Majdnem vennék még egy 7013 at de a Dirac és már a full verzió igencsak pickál ...Igy más vasakon töprengek ismét .
Vagy egy egybe masina ami lkicsit listában van az Arcam rv 30 de ha egy mód van rá ha veszem valóban olyan legyen....
Annak ellenére hogy Stuttgart közelében vagyok sajna itt nem látok eladót csak 400km re Még egy bemutató termet néznék már ha van ez még polcon ...Mivel új ára "sok" igy is 3000euro ...
Meg 1 amit ugyanazon a helyen van Onkyo RZ70 na de gyanús sokat tud de ha kombora gondolok 2.0 ban elmarad és az is 2200Euro ((( csak mozira lehet sok .....
Igy egyenlőre kérdezősködöm próbálok egy Rv 30 tulajt fellelni egy tesztre ...
Teloról Tidal lejátszás DLNA / DMR kontaktal ( Arcam Solo MkII igy műkszik ami röhely térben maga a Solo DAC ja megverte a LUMIND2 pedig nem olcsó DAC ) van oly jó mint ha egy Arcamban Tidal van és saját agyából játszik le ?köszi előre válaszod )))
-
I'am Dony
őstag
-
I'am Dony
őstag
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #187716 üzenetére
De ez nem Arcam sajátosság, és ahol trafózaj van, ott jó eséllyel a helyi hálózattal van gond. Nálam itthon trafózaja van az Emotiva XPA5-ös végfokomnak(Gen1). Emellett a korábbi Heed Obelisk és Heed Canopus végfokoknak is. Az Elixirnek nem. Szintén így jártam a Rythmik F12 mélynyomóval. A korábbi Pioneer,Marantz és Anthem avr-em esetén semmi, illetve a korábbi Audiolab 8000x7-es végfok se csinálta. Aztán a D osztályú végfokok közül nálam járt Behringer A800, Crown XLS1502, ill. a Behringer NX6000D Stageline 2000D végfokom közül se csinálja/csinálta egyik sem.
-
I'am Dony
őstag
válasz
BBéci #187668 üzenetére
Eszköze válogatja szerintem. Pl. Sony XR TV egy RZ70 AVR-el, mindkettő tudja az eARc. A TV-n engedélyezve van, az erősítőn nincs, így ha csak a TV kell akkor az szól és ha bekapcsolom az AVR-t, akkor magától átvált arra. Ugyanez igaz AVR550 kombóval is, azonban ott nincsen csak ARC.
-
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #187662 üzenetére
Hát ez össze vissza kapcsol mindent. Váltok a tv-n bemenetet, be van a bemenethez állítva a tv hangszóró, erre bekapcsolja a procit.
Nagyon off téma, sikerült felbasznia az agyam a kivitelezönknek. Baszogat, hogy fizessek előre (hozzá se fogott munkáért). 83 nm terasz burkolása (ami méresem szerint lépcső, terasz, lábazat) inkább 60nm, 2.2 millió. A lapok ára 15k/nm volt, amiből kapott még kedvezményt. Elmegy a büdös francba.
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #187476 üzenetére
Tényleg azt lenne fontos megérteni, hogy nem az okoz gondot az embereknek, hogy leírod, hogy mit tapasztalsz, hanem az, hogy a tapasztalásodat (máshogy hallod a hangot X időpillanatban, mint Y időpillanatban) műszaki tényként írod le, ami semmi másból nem eredhet, csak abból, amit éppen próbálgatsz (kábel, kábelbak, kék kövek az erősítőn, tápkábel, stb). Értsd a különbséget aközött, hogy:
"Teljesen másként szól az X kábel, mint az Y kábel"
vs
"Teljesen másként hallottam a zenét, miután kicseréltem (kicserélték) a kábelt X-ről Y-ra".Akkor is teljesen másként hallod majd a zenét, ha közben ásítasz és nyelsz egy nagyot (mintha búvárkodásnál nyomáskiegyenlítenél), mert megváltozik a nyomás a középfülben és a dobhártyád feszessége. (igazából még ennyi sem kell, ahogy már sokszor le lett írva, ha kétszer egymás után meghallgatsz egy zeneszámot, már másként hallod, másra figyelsz benne...)
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #187476 üzenetére
Tapasztalat... ha most beültetnél egy középkori embert egy vonatba, akkor beszámolna a tapasztalatáról: ültem egy fotelben és a világ elrohant mellettem. A nagy mágusok arréb rakták a világot, hogy egy másik helyre érkezzek. Ennyit ér a tapasztalat tudás és józan ész használata nélkül.
A kábeles tuning kb a 70-es évek hagyománya. Mivel a kábel része az LCR körnek, tényleg képes a hang megváltoztatására, emlékeim szerint a lapos kábel képes aluláteresztő szűrőként viselkedni. MIóta a minőségi DSP elérhető a konzumer piacon, a kábelek hatása érdektelenné vált.
És it jönne a józan paraszti ész haszna. Mivel alapszabály ha változtatok a rendszeren - hangfal csere, kábel csere, pozíció változtatás, akusztikai módosítások - akkor újra mérek, ki lehet következtetni, hogy a kábel hatását semissé teszi a DSP.
A tudás pedig ott számít, hogy tudod, ha 10cm-el arréb ülsz, vagy többen ültök a szobában a megszokottnál már más hangot hallasz, ehhez képest a kábel tized dB változtatása elhanyagolható.
-
lenox
veterán
válasz
BBéci #187474 üzenetére
Nezz mar utana egy kicsit a hang tesztelesnek. Onnantol, hogy tudtad, hogy van koztuk _barmilyen_ kulonbseg, es hogy mikor melyik van bent, teljesen mindegy, hogy mit irtal vagy nem irtal, az a teszt (marmint ami valakinek a hallasara van alapozva) mar semmit sem er. Teljesen mindegy, hogy mi jott ki, es hogy azt gondolod, hogy ez egyezik vagy nem egyezik azzal, amit szeretnel.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #187465 üzenetére
Ha tudod mikor szól az olcsóbbik, és mikor a drágábbik az minden, csak nem vakteszt. JBL Harmannál ezt annak idején kontrollcsoportokkal csinálták. Egyik kontroll csoport mindent látott. A második kontroll csoport esetén el volt takarva egy vékony hangáteresztő anyaggal minden. Teljesen más átlagpontszámok születtek a két kontrollcsoport esetén. Nem kicsit, hanem nagyon. Van fent egy youtube videó erről, kb. 1 órában mesél az egészről Floyd Toole, még talán grafikonokat is hozott az átlagpontszámokról.
-
lenox
veterán
válasz
BBéci #187459 üzenetére
Kar, hogy ez nem vakteszt. Ismert teny, hogy ketszer akkor se hallja a user ugyanazt, ha egyebkent minden ugyanaz. Ezen felul barmilyen info befolyasolja az elmenyt, meg az is, hogy 'valami valtozott, nem mondom meg mi'.
Akkor lenne vakteszt, ha sokszor hallgatna a user, minden esetben veletlenszeruen lenne egyik vagy masik kabel bekotve, es utana a user altal jelzett eredmeny erosen korrelalna a kabelvalasztassal. -
kkrisz91
kezdő
válasz
BBéci #187437 üzenetére
Mert a rendszer úgy megy itthon jelenleg, hogy ez a leginkább praktikusabb, csak átdugom egy erősítő csere és kész, pc-ről megy minden, 1 optikai a hangkátyából az erősítőbe, hdmi-n megy át tv-re kép, most én HD-s hangot nem akarok hallgatni, csak a DD+ kell a DD meg a DTS mellé, és még nem próbáltam de úgy javítsatok ki ha rossz az elméletem, de ha HDMI-n viszem a hangot akkor az erősítőbe megy a kábel és onnan meg a TV-be kell egy h legyen kép is, így viszont gondolom ha nem megy az erősítő a tv se kap jelet, én meg nem akarom állandóan az erősítőt járatni ha csak a tv kell.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #187338 üzenetére
Szerintem meg végfoktól ez kevés. Árához mérten meg végképp. Abba se vagyok biztos, hogy 4 ohm stabil. Egy Anthem MCA még 2ohm stabil is. Egy közel 1m huf-ba kerülő végfoktól én azt várom, hogy egyrészt legyen benne jócskán tartalék, és elboldoguljon akármilyen nehezen hajtható hangsugárzókkal beleértve itt az alacsony impedanciájú és/vagy alacsony érzékenységű hangsugárzókat. A Marantzra egyik sem igaz.
-
powerup2
addikt
válasz
BBéci #187315 üzenetére
Nem gáz a Trinnov ezt megoldotta pl két center használata egyik felül másik alul. Aztán pl ha megnézzük a samsung the wall moziját ott pl a jbl hangfal magára a mikroled falra sugároz és az veri vissza a hangot. Meg van rá a megfelelő technologia. Nekem a vászon egy olyan dolog szuper hogy van meg van élménye is csak amikor egy oled tv képét megnézem majd ugyan azt egy vetitettnél is meg lesz a hiány érzet. És akkor ha már vetitő vennék valami barco 100 ezer eurós cuccot majd hozzá kéne még madvr is újabb 20 ezer euróért. És akkor is az lenne hogy oké van egy fullos vetitőm de nem használhatom ki a hdr-t. Mert vetitőknél nincs az a hatás mint egy tv-nél. Én azt remélem 4-5 év múlva a led falak elérhetőek lesznek ilyen 100 ezer euró környékén vagy alatta és akkor már szuper lesz a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Táp ventilátor csere
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- HyperX Cloud Flight Wireless
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest