- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grawens
senior tag
válasz
szrobert #162834 üzenetére
A TV lesz a ludas, kezeli a 2.2-t ?
-
válasz
szrobert #152602 üzenetére
Szia,
Nekem MA RX8-as volt ez a silver 8 elodje. 180-ert sikerult eladnom vegul, realisan valahol ott is van az ara. Nem gyozott meg, magasba huzott es keves volt a mely tartomany. Olyan vekonyka hangja volt. Azert vettem, mert elotte egy kis nappaliban hallgatva elegedetten doltem hatra, igaz csak kozepes hangeroig tekertem fel.
Erdemes otthon is meghallgatni, ha van ra lehetoseg, mert lehet csalodas lesz belole.
pontyos
Aria 906 ara a linkelt oldalon 490 euro/par, a szallitast nem kerdeztem. Szerintem 1500 euro kornyeken el is kuldik a 6 db-ot, az pedig boven 600e forint alatt van. -
válasz
szrobert #148135 üzenetére
Összefoglalót idézve:
"Az ideális ár/teljesítmény arányról:
5.1-es rendszerben, a front-center-surround dobozokra költendő összeg, az erősítő árának körülbelül duplája legyen"
Innentől fogva meg már ízlés kérdése a márka szvsz. Érdemes őket meghallgatni élőben a boltokban a kiszemelteket legalábbis.
-
törölt tag
válasz
szrobert #145645 üzenetére
" Nekem teljesen jónak tűntek a szintek, arányok, nem üvöltöttek a surroundok, mint előtte.."
Ebből is látszik mennyire pontosak ezek a mèrèsek...
Nálam konkrétan 10 mèrèsből 10-szer más hangképet kevert ki, úgy, hogy a mérési körülmènyeken nem változtattam...
Nyugodtan vedd le a Mult EQ-is, ès hallgasd meg, hogy tetszik-e nèlküle a kapott eredmèny.. -
VoidXs
nagyúr
válasz
szrobert #145608 üzenetére
Vannak selejtes önbemérők, amik a surroundok hangerejét ugyanoda állítják, mint a frontokét, holott 3 dB-el lejjebb kell lenniük.
(#145610) szrobert: A "dynamic" dolgok egyszerre piszkálnak minden csatornát. A dyn EQ egy nem létező problémára kínál "megoldást", míg a dyn volume a nevével ellentétben pont a dinamikát veszi el, és ez nem mellékhatás, hanem definíció.
-
Quetz
őstag
válasz
szrobert #145555 üzenetére
A D+M csoport csinált egy android/iphone appot hozzá, amivel az Audyssey beállításait lehet mélyebben változtatni. Többet tud, mint a sima bemérés, de kevesebbet, mint az Audyssey PRO rendszer. Ezen a néven találod meg a google playen: Audyssey MultEQ Editor App. Az audioholics cikkében vannak screenshotok, érdemes lehet megnézni.
Nekem megérte a 20 eurót, még úgy is, hogy nem tökéletes az app jelenleg. De egyszerűen tudok vele kipróbálni különböző beállításokat, ha ahhoz van kedvem.
-
törölt tag
válasz
szrobert #144944 üzenetére
Szia!
Próbáld elhelyezni úgy a hangfalakat, illetve a mikrofont, hogy azok minél távolabb legyenek a faltól, illetve a centert minden oldalról nyitott helyre érdemes rakni.
Sajnos addig amíg az elhelyezés, és a szobaakusztika nincs rendben, addig a mérés is olyan lesz amilyen.Ja, és a csak egy poziciót mérj, utánna "complete".
-
Csabroncka
addikt
válasz
szrobert #144952 üzenetére
Van kellő mennyiségű szövet (Függöny, szőnyeg, kanapé) a szobában? Azért kérdezem mert nekem a MCACC akkor csinálta amikor nem volt és visszhangzott mint állat a szoba (persze türelmetlenül végre összeraktam a rendszert a lakásban). Miután előbbiek a helyükre kerültek tökéletesen beállította a távolságokat is.
-
-
antistati
tag
válasz
szrobert #144137 üzenetére
Szia Robi!
Szerintem a quadral Argentum az jobb mélyben az ELAC hoz képest, ami szerintem döntő lehet, s az ELAC ot a tesztében is a mélyrészénél húzták le..... Nekem volt Argentum is illetve most is quadralom van, amit először mondani szoktak az Argentumnál, hogy stereon kapcsold le a sub ot és ilyenkor szokott jönni a döbbenet, hogy az be sincs kapcsolva
Nyilván hallgasd meg Őket, hogy a te ízlésedhez mi illik...
-
BBéci
legenda
válasz
szrobert #143633 üzenetére
A 4520 nekem is tetszene, de még mindig nem mondtam le az elő/végfok kombóról. Valamint az AVR-X7200W is izgatja a fantáziámat. Talán év végére felbukkan a használt piacon 1200 euró körüli darab, hiszen akkor már 4 évesek lesznek!
1500 euróért újat lehet venni: [link] -
Norbi 72
veterán
válasz
szrobert #143629 üzenetére
Ahhoz kevés a keret..
Esetleg ezt hallgasd meg.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szrobert #135852 üzenetére
Ha nem rockzenét mondtál volna rávágom az Ethosz EAL07-et.
Ebből már rendelhető jó minőségű háttér illetve majd valamikor center is. Az hogy rock-on mit tud az még bennem sem körvonalazódott tisztán (még járatom illetve összeszokás van). Na meg kérdés, hogy részedről mi az elvárás. Biztosan másvilág mint az előbb ajánlott Polk. Szerencsére lehet (illetve ha érdekel kötelező) kérni a gyártótól kipróbálásra. (sok infót nem találsz róla, ÍGY néz ki illetve 245-től kezdődik az ára ami furnér függvénye)
-
adamsfamily
tag
válasz
szrobert #135857 üzenetére
Nagyon egyénfüggő egy hangfal.
A helyedben először elmennék oda,amit tanácsoltam,meghallgatnék párat,akár drágábbat is(hátha lesz használtban).
Az is szempont lehet,hogy később házimozi építésekor van-e jó minőségű centere,hátterei.Esetleg megfontolandó lehet 5(6,7)egyforma hangsugárzó,és még folytathatnám.
Nem egyszerű döntés főleg ha nem akarsz később anyagilag bukni a dolgon.
Itt jó pár embernek van Focal,Monitor Audio,nagy megelégedéssel használják. -
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest