-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Itt leginkább arról van szó, hogy szeretne -e egyáltalán a jövőben új hangfalszettet vásárolni, és hogy mikor.
Ha nem, és a jelenlegit tervezi használni a jövőben is, akkor 140 ezer forintból (amennyibe az általa kinézett Sony erősítő kerül) ha befektet egy használt erősítőre és új vagy használt kábelekre, akkor nagyobb változást tudna elérni hangzásban, minthogyha csak az az új Sony erősítőt venné, viszont a befektetett pénz valószínűleg még így sem fogja azt hozni, amennyit ennyi pénz befektetésével várna az ember.
-
törölt tag
válasz
modflow #150887 üzenetére
Ha nincs pénzed jelenleg egy új hangfalszettre, akkor annyit tudok neked javasolni, hogy veszel egy komolyabb erősítőt használtan, lecseréled a hangfalkábeleket, a mélynyomó kábelt, esetleg a tápkábelt is (bár a jelenlegi erősítődbe pont nem lehet), de olyan minőségi kábelekre, amiket a jövőben is tudsz használni az új hangfalszettedhez. Így talán kapnál egy kicsivel jelentősebb változást, de csodára nem kell számítani...
A tegnap általam javasolt Polk T50 5.0-ás szett is a belépő szintet képviseli, hiába kiemelkedő a versenytársai között, ez is inkább pénztárcabarát megoldás. A jövőben tehát ha komolyabb hangbeli változást akarsz, egy kategóriát mindenképpen feljebb kell lépned.
-
törölt tag
válasz
modflow #150887 üzenetére
Erősítőt használtan 100 ezer körül már tudsz venni, amit ha jól választasz ki, jobb lesz hangban mint az általad kinézett Sony.
A Polk T50-es szettet külföldön 5.1-es kiszerelésben a PSW110 mélyládával forgalmazzák, ebből feltételeztem hogy azonos családból származik.
-
törölt tag
válasz
modflow #150885 üzenetére
Természetesen lenne javulás, de nagyon érdemi javulást nem tudok elképzelni, amiért megérné ennyi pénzt befektetni.
A HTR-6230 nem tudja a lossless audio-formátumokat, ha ez indokolttá tenné is a váltást, valószínűleg ezek a hangfalak akkor sem fogják tudni feltárni a lossless audio előnyeit.
Tehát én csak akkor venném meg, ha a jövőben tervezed lecserélni a hangfalszettet.
A Polk PSW-110 mélyládát meghagynám, és kiegészíteném a hozzá való Polk Audio T50 5.0 szettel.
-
törölt tag
Az én listámat is szeretném megosztani, de ez csak egy gyors lista, emlékezetből:
Ne számítsatok hatalmas hangkeverésre, ez inkább olyan lista, ahol van tartalmilag egy kiváló film, és az hangkeverésben is megállja a helyét.
Íme:
A fegyvertelen katona (2016) - Magyar szinkronnal ajánlott (DTS-HD MA)
Hajsza a győzelemért (2013) - Magyar szinkronnal ajánlott (DTS-HD MA)
Django elszabadul (2012) - Magyar szinkronnal is ajánlott (Dolby, 640 kbps)
Így neveld a sárkányodat (2010) - Magyar szinkronnal is ajánlott (Dolby, 640 kbps)
Apocalypto (2006) - Eredeti maja nyelven ajánlott
A leggyorsabb Indian (2005) - Eredeti angol nyelven ajánlott -
törölt tag
válasz
#98221312 #150847 üzenetére
Én sem vagyok kibékülve a mai filmek többségével, mégis építek rendszert.
Igen, nagyon sok rossz film jön, viszont annyi jó film mindig jön egy évben, amiért már érdemes legyen rendszert építeni.
Persze ezek nem igazán ismertek itt Magyarországon, sajnos többségéhez még felirat sem készül.
A mostani sorozatok egy része pedig objektum-alapú keveréssel jön, tehát itt van még egy pont, hogy miért érdemes.
A régi filmeket pedig újra kiadják 4k-ban, illetve a hangsávjukat is kiadják losslessben. Hogy ennek van -e értelme, mindenki saját maga döntse el. -
-
törölt tag
válasz
Tonyka 2 #150837 üzenetére
Ez a lista sajnos erősen hiányos. Inkább valami nagy torrent oldalon érdemes rákeresni az "atmos" kulcsszóra, és elcsodálkozik az ember, hogy mennyi film van már Atmosban.
Magyar hangkeverésnek inkább a Saul fia lehet egy referencia...
Jigsaw04: Ezeket a filmeket inkább a tartalma miatt szeretjük, mint hangkeverés szempontjából.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Tonyka 2 #150828 üzenetére
Nem arra értettem, csak belinkeltem még azt a demó-lemez listát kiegészítésként a te listádhoz.
Az szerintem nyilvánvaló, hogy ezek a bizonyos demók pont hogy blockbuster filmekből fognak származni, és a demó-lemezekre is ezek kerülnek rá, hiszen ezekben a filmekben általában több a potencia, a lehetőség hangkeverés szempontjából.
Azt nem mondanám, hogy az Atmos filmek 99%-a blockbuster, sok kivételt tudnék mondani...
Amiről beszéltem, hogyha nekem kéne összeállítanom egy demonstrációs lemezt, akkor valószínűleg olyan filmjelenetek kerülnének rá, amikről sokan nem is tudják hogy léteznek, és valószínűleg egyik sem lenne blockbuster. Természetesen nem biztos, hogy jobbak lennének ezek, ezt nem jelenthetem ki, csak nekem jobban bejönnek az ilyen kevésbé ismert, de jó dolgok.
-
törölt tag
válasz
Tonyka 2 #150818 üzenetére
Ez a lista helytálló, de megint a blockbuster filmekről beszélünk, amit már valószínűleg mindenki látott, mindenki ismer, és lerágott csont az egész.
A legjobb élményeim egyáltalán nem blockbuster filmekhez köthetőek, inkább a kevésbé ismertekhez, és általában meg is szoktam lepődni ezen.
De elég sok demó-lemez tölthető le az internetről, DTS vagy Atmos demók is, ezeket is minden évben kiadják.
Ezeket a demo-lemezeket itt lehet megnézni, akit érdekel: [link]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
VoidXs #150800 üzenetére
Köszönöm a részletes felvilágosítást.
Zigi, van egy brutális basszus-anyag a birtokomban (de lehet csak én gondolom róla ezt), megszeretném nézni hogy hány hz-ig mehet lefelé, vagy olyan grafikonon szeretném látni, amit te linkeltél.
Milyen programmal tudom megtenni? DTS-HD 5.1 a forrás. Audacity-vel a sub csatornát vegyem ki például? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Hohocali #150785 üzenetére
Természetesen nem, csak kíváncsi lettem volna hogy mit tud a kis Jamo.
Jamo -t amúgy nem hinném hogy vennék...Szub-tesztelésre a The Ultimate Bass Demo Disc blu-ray ajánlott, amiből van 2012-es, 2013-as, és 2014-es kiadás is (különböző filmrészletek vannak rajta, ahol hangsúlyos a basszus).
-
törölt tag
A magyar szinkronokat milyen hangkeveréssel adják le a mozikban? Auro?
-
törölt tag
válasz
#09634560 #150772 üzenetére
Hol magasztaltam egekig alap subokat? Szó sem volt ilyenről, olvass vissza.
Nekem nincs Jamom, és nem is lesz, csak egy példa volt, még egyszer: azt tűnt fel, hogy a Jamot úgy akarják eladni, mint "hi-fi mélysugárzó", ergo úgy hirdetik, viszont a hasonló árkategóriájú mélysugárzók nincsenek így hirdetve, feljebb pedig "audiophile" címszóval vannak a subok hirdetve (pl. Dynavoice Thunder is).
Köszönöm a javaslatot, de nincs rá szükségem, mert ez teljesen egyértelmű számomra.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #150769 üzenetére
Hallottam már hasonló árkategóriájút, persze hogy azt venném és használnám legszívesebben, ha engednék az anyagi körülményeim, amint engedik, akkor természetesen azonnal váltok ezekre.
Az a szegény Jamo mélyláda pedig pont azért került szóba, mert úgy akarják eladni neked, mint "hifi-mélysugárzó" 50 ezer forintért, és arra lettem volna kíváncsi, hogy ér -e valamit zenéhez...
-
törölt tag
válasz
#09634560 #150763 üzenetére
Akkor akinek mondjuk ilyen ládája van egy hozzá való Jamo szettel, az hogy hallgasson 5.1-es koncertfilmet?
Akkor az ne nézzen koncertfilmet, mert hogy nem ideális a mélyláda?És mi van, ha valakit ez kielégít, valakinek ez elég? Ha ideálisan van beállítva a rendszer, akkor nem hinném hogy rossz lenne. Inkább ez, mint mondjuk egy kifejezetten házimozi mélyláda (pl. Taga) koncertfilmhez...
-
törölt tag
válasz
jaszy76 #150758 üzenetére
És mi a helyzet mondjuk a Jamo Sub 210 Hi-Fi mélysugárzóval, ami egy belépő szintű láda, az sem lenne ajánlott?
Mert a belépőládák többsége, de még a középkategóriások többsége is házimozizásra van.
Mi a helyzet a fent említett Jamo-val? Azt egyáltalán mire találták ki akkor? koncertfilmekhez? -
törölt tag
válasz
Ragadozó #150755 üzenetére
Nem volt itt szó autóhifiről. Amiről beszéltem az egy számomra visszataszító jelenség leginkább, és nem tartozik a zenehallgatás berkei közé, inkább egyfajta polgárpukkasztó viselkedés (ha köztéren műveli ezt valaki, vagy az ember háza előtt, és nem tud tőle aludni).
Sztereó anyagot felkeverni több csatornássá, azzal csak rossz tapasztalataim vannak.
Természetesen a komolyabb mélyládákra gondoltam.
-
törölt tag
Én nem szeretnék álláspontot foglalni a "sztereó mélyládával vagy anélkül" ügyben, csak eszembe jutott egy-két gondolat.
Ehhez egy játékos feladatot találtam ki.
Képzeljük el magunkat egy Nils Lofgren koncertre.
Nils Lofrgen művész úr felvezeti a koncertet a "Bass and Drum Intro" c. számával: [link]
Ezt a számot rögzítik, majd kiadják lemezen.
Ezt a lemezt rakjuk be otthon, hallgassuk meg Sztereóban.
Ezt követően támogassuk meg egy mélyládával a Sztereó hangképet.
Melyik esetben hasonlít leginkább az otthoni demonstráció a koncerten hallottakhoz?
Egyáltalán kell -e hasonlítania neki?Ezt a koncertfelvételt CD-n adták ki, sztereóban.
Sok ilyen van. Például a Deep Purple zenekar Made in Europe albuma is ilyen, tehát nem stúdióban felvett anyag, hanem élőkoncert-kiadás sztereóban.Ahhoz, hogy a fent említett zenei felvételek visszaadják a művészek eredeti szándékát, vajon szükséges -e mélyláda (pl. a nagyobb hangnyomás miatt), ilyen felvételek hallgatása esetén?
-
törölt tag
Hát mi másra tudnék következtetni ebből, ha valaki így viselkedik? Biztos nem azt mondanám, hogyha meghallanék és látnék egy ilyet hogy "nocsak, egy audiofil gépjárművezető".
Akkor nincs bajom vele, hogyha egyedül hallgatja így, és nem közterületen (mondjuk parkolóban áll), ahol nem zavar mást vele...És nekem rohadtul nem kéne hallanom... Ne szennyezze már be az elmémet az ő hülye zenéjével, nem vagyok kíváncsi rá.
Bezzeg ha egyedül lenne otthon, ahol nem hallja más, nem hallgatná így az biztos.
-
törölt tag
Na erről az jutott eszembe, hogy elég sok olyan idióta ember van, aki a kocsiban hallgatja a zenét, és van hátul egy bazi nagy mélyládája, amitől majdnem szétesik az autó, nem értem hogy ez miért jó.
Ebben az esetben már nem az ízléssel van baj, hanem az ember pszichéjével. Kicsit elkanyarodtam a témától, bocsánat, csak kikívánkozott belőlem, kevés olyan dolog van, ami ennél jobban feldühít engem...
-
törölt tag
válasz
Dorian #150696 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat.
Lenne még egy kezdő kérdésem.
Azt honnan tudom meg, hogy egy hangfalhoz mekkora teljesítményű erősítő az ideális?
Hangfalaknál megszokták adni az ajánlott erősítő teljesítményt (amit a gyártó ajánl, de ez nincs mindig megadva), illetve a folyamatos terhelhetőséget, és a csúcsteljesítményt.
Mi történik akkor, ha a csúcsteljesítménynél nagyobb végfokra kötöm rá a hangfalat?
Mert a surround és a center hangfalak megadott csúcsteljesítménye kisebb, mint a frontoké (nyilván)...Mi a tapasztalat, mikor kapom a legideálisabb, legkiegyensúlyozottabb hangminőséget, van valami bevált képlet erre?
-
törölt tag
Múltkor linkeltem be nektek több régebbi erősítőt...
Arra lennék kíváncsi, hogy ami 5-10 éve közép vagy felsőkategóriás erősítőnek számított (pl. Onkyo TX-NR906), ami 2009-ben fél millió forintba került, hangzásban lehet -e olyan szinten, mint a ma ugyanennyibe kerülő erősítők, vagy úgy kérdezem akkor, hogy ma ha újan vennék erősítőt, akkor mennyibe kerülne, hogy olyan hangzást kapjak, mint amit az Onkyo TX-NR906 képvisel?
-
törölt tag
Hello!
Házimozi erősítő vásárlás előtt állok.
Többet is találtam, használtan venném, szerintetek melyik vassal járnék a legjobban
Marantz SR6003
Marantz SR5008
Onkyo TX-NR906
Onkyo TX-SR875
Onkyo TX-NR626
Onkyo TX-NR709
Onkyo TX-NR1008Aki ismeri nagyjából ezeket, szeretném ha tudna javaslatot tenni
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest