- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
válasz
blackmoto #4199 üzenetére
Olyan átalakító kell amiben van DAC (digital/analog converter), legegyszerűbb-leggyorsabban hozzáférhető az Apple megoldása.
A szinkronizálási késés nem hiba, ilyen a technológia. Az újabb cuccoknak alacsonyabb lehet a késleltetése, vannak kifejezetten ilyen kodekek (pl. aptX LL - low latency) amik a minél kisebb késleltetésre mennek rá. De mondjuk egy Netflix, YT ha BT-n keresztül adja a hangot korrigálhatja a hangsávot automatikusan.
A Pixel 9 ugyanilyen, ahogy az összes többi telefon is. Kodek- és eszközfüggő mikor mekkora a csúszás.
-
blackmoto
senior tag
Sziasztok!
Az Alza 170ezres árának nem tudtam ellenállni és egy hete használok egy Pixel 8a-t.Az volna a kérdés, hogy milyen usb-c to jack átalakítót szabad venni, ami működik is vele?
Vagy milyen vezetékes usb-c fülhallgató az ami biztosan működik vele?
Fülbe illeszkedő és nem hallójáratos darabra gondolok.
Pl. JBL Tune 305
vagy Apple Earpods?Van valakinek itt a fórumon ilyen eszközökkel tapasztalata?
Vagy egy Platronics Bluetooth fejhallgatóm, amivel késik a kép a hanghoz képest.
Viszont a Panasonic soundbarommal és a fater JBL fejhallgatójával ugyanez a hiba nem jelentkezik.
Másnál is van ilyen szinkronitási hiba Bluetooth esetén?Pixel 9 milyen ilyen szempontból?
-
K82
őstag
Minden kombinációban működnie kell, annyi hogy híváskor a másik kártya leszakad a hálózatról.
Sokan használják dual SIM-esként a Pixeleket is, ha nem regisztrált IMS-t látsz folyamatosan akkor gyanakodnék hogy a Vodafone mégsem kapcsolta be a VoLTE-t (volt rá példa) vagy régi a fizikai SIM (szintén volt rá példa). -
-
K82
őstag
Szolgáltatótól függ hogy 4G vagy LTE amit kijelez a telefon, gyakorlatilag ugyanaz.
Ha van aktív wifi akkor is nem regisztrált ims állapotot fogsz látni; ha így is fennáll a probléma, hívni kell a Vodafone-t ahogy vacs is tanácsolta.
P7/P8 szériában ugyanaz a modem, aktív VoLTE mellett nem volt problémánk a hívásokkal. P9-ben már újabb a modem, de ezt leginkább onnan veszem észre hogy az 5G nem harap bele az üzemidőbe. VoLTE nélkül az új szériával is bele lehet futni hívási anomáliákba. -
vacs
veterán
Volte-t (4G hívás) kapcsoltasd be a szolgáltatódnál és te is a készüléken a sim kártya beállításainál, ha még nincs!
Utána így tudod ellenőrizni, hogy valóban aktív-e!
Tárcsázóba írd be a *#*#4636#*#* kódot, phone information, jobb felül 3 pötty, IMS service status. Ha ténylegesen be van kapcsolva akkor ezt írja: Hanghívás LTE kapcsolaton: Rendelkezésre áll!Vagy, kapcsold ki a WiFi-t, mobilnetet kapcsold be, majd hívj fel valakit (akár a szolgáltatódat az ingyé van) és így hívás közben böngészőben nyiss meg pár weboldalt, ha betölt, akkor aktív a volte!
-
maross
nagyúr
Udv, jol sejtem, hogy a pixel 8 szerianal is fennalnak még a vodafoneos problemak? Pixel 8 prora valtottam, de ha hivnak, neha foglaltat jelez, rogton utana mar jo. Lehet ez ellen tenni valamit? (azon kivul, hogy valtsak t-re/yettelre, ami egyebkent valid opcio, ha nincs mas megoldas, az lesz szamhordozassal, telefont nem akarom lecserelni). Két extra kerdes, pixel 9-cel is ez van még? illetve telekomra/yettelre/tokmindegy erdemes valtani, ha nem lenne megoldas? Koszi!
-
MC Pite
veterán
Vótmá?
Frissült a P8 A15-re, yetellel alapból megy (és be van kapcsolva) a wifi hívás. -
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok. Valaki indított innen esetleg garanciális ügyintézést német Amazonról vásárolt készülékkel? Ha igen, mi volt a folyamat? 40 percet chateltem a google supporttal, a végén adtak egy repair linket ahol a magyar irányítószámot nem fogadja el (mivel a 6a hivatalosan nem támogatott készülék itthon).
-
kertesz.d95
csendes tag
Ha jól emlékeszem adásvételit kaptam IMEI számmal, elvileg azzal tudom érvényesíteni a garanciát... Eddig egyetlen telefonommal sem volt garanciális gond, ezért nem is nagyon foglalkoztam vele megmondom őszintén.
Akit érdekel, van 4 db hydrogel fóliám pixel 8 pro-ra elrontott rendelés miatt (nekem sima 8 van)
Ha valakinek kell, Szegeden ingyen odaadom. -
Puresz
csendes tag
válasz
kertesz.d95 #4175 üzenetére
Köszi!
Garancia papírt kaptál hozzá? -
blendész
tag
Köszönöm!
-
blendész
tag
Sziasztok!
Pixel 8 Pro-hoz most érkezett meg egy jó értékelésekkel ellátott Amazon eladótól rendelt üvegfólia. (A telefon még úton.)
Kibontva vettem észre, hogy fekete "keret" szegélyezi az üveget. Használtam már pár üvegfóliát, de azokon nem volt. Mi ennek a szerepe? Jó lesz ez nekem? -
tomboy0013
veterán
Az új bétával megérkezett a 6.1-es kernel a régebbi Pixelekre is.
-
K82
őstag
válasz
fokukac #4168 üzenetére
Tudok, csak elsőre hirtelen nem esett le mit akarsz kihozni belőle.
ghiottone: sold by Amazon, szállítással 506€ a vége. Vicces h a fekete 128-as 799-ről van leértékelve 479-re, a hazel és pink pedig 549-ről 498.99-re. Ugyanez német oldalról egységesen 852-ről 527/533-ra.
Puresz: ha fontos a garancia, nem sokkal drágábban ott az olasz Amazon, annál jobb garit nemigen fogsz találni. 506€ ugyan nem 179 hanem ~208e Ft, viszont a garancia tutibiztos. A GSM boltos ügyintézés meg kérdéses, lehet szerencséd lesz de az is lehet h nem.
-
Puresz
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Pixel 8-as vásàrlásán gondolkozom, és kérnék egy kis segítséget.
A kijelző bubisságáról mit kell tudni, esetleg hogy lehet észrevenni.
A hardveraprón 179ezerért hirdeti az Euro-gsm, ezzel bolttal van valakinek valami tapasztalata?
Köszi a válaszokat! -
fokukac
nagyúr
Nekem megvan, és Te tudsz szöveget értelmezni?
Németországban 20% az ÁFA, Olaszországban pedig 22%. Nálunk 27%, tehát kevesebbet kell ráfizetni, ha Olaszországból rendelsz, és nem Németországból.
De a legjobb, ha Olaszországból rendelsz Németországba, akkor még olcsóbb is, mint ami ki van írva, mert még kisebb az áfa -
Vinrael
tag
Amazon UK és Google Store UK webshopokban elég jó áron vannak most most a Google Pixel 8 telefonok.
Pl.: Pixel 8 pro 128 GB 499 GBP, 256 GB verzió 559 GBP
amazon -
vacs
veterán
válasz
kárátékutyá #4151 üzenetére
Két Motorola van a családban, fél és másfél évesek, de semmi bajuk.
-
tom120514
őstag
válasz
HagaNRG #4149 üzenetére
Ugyanezt csináltam, csak korábban
mindenféle tesztek alapján vettem holmikat, a fő szempont mindig a fotók minősége volt - a vége Pixel lett és maradt a 4A5G óta. Nincs mit tenni, ha te sem akarsz utómunkával molyolni, ezek a legjobbak. Hiába bogarásztam mindig a fotó összehasonlításokat, a valóságban a Google tudja ami nekem kell
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Sajnos én leszek a fekete bárány itt, úgy érzem, hogy nem fog menni a P9 tulajlás. Köszönöm azért mindenkinek a sok hasznos infót és segítséget. (és így is cikinek érzem, hogy ilyen drága terméket küldök vissza, hisz még soha nem küldtem vissza semmit).
Fotókra kerestem a legjobbat, hetekig variáltam, mi legyen, végül meglett.
Tökéletes, de tényleg tökéletes, ami fotókat csinál. De egyszerűen ezzel az árral nem tudok megbarátkozni, hisz ha meg a fotókat félreteszem, akkor 100%-ig mindenben ugyanazt az élményt kapom, mint a nevetségesen értéktelen Realme 10-esem. De az még formára, súlyra, egyebekre szimpatikusabb és kézreállóbb is. (A gyorstöltés hiányáról nem is beszélve).
Másrészt valahol érzem, hogy ez lenne majd az út, a minőségi minimum a fotózási színvonalban, de nálam valahol 150k környéke most még egy mobilnál az, aminél nem érzem tehernek az ár-érték arányt és anélkül tudom használni, hogy örökké azon járna az eszem, hogy az árából mennyi minden hasznos és elsőbbrendű dolgot kaptam volna meg.
Szóval sajnálom, hogy így alakult, nem a mobilon múlott. -
pusha
tag
Amúgy bárki csinálta úgy, hogy először leadta online rendelést (+ kifizette), aztán pár nappal később ment be a boltba személyen leadni valami telefont?
Ahogy elnézem a kereső szerint szinte mindenki 2 módon csinálta:
- személyesen bement egy használt telóval, és ott helyben vette meg az újat (és így olcsóbban kapta meg)
- vagy online megvette, és az űrlappal pár hetes várakozás után tudta felpostázni a telót.ui.: én is Black Friday-en felbuzdulva vennék egy Pixel 9-et
-
TaylorPro
addikt
A cseretelót én leadtam easyboxban, még az nap jóváírta az ügyintéző a pénzt. Rugalmasak voltak. Felhívtak, mondtam hogy easybox, kaptam egy kódot és ennyi.
-
Rchrd91
kezdő
Sziasztok!
Aki esetleg ezt az Alzás készülékvisszaváltási kedvezményt online vette igénybe, az meg tudná mondani hogy mennyi volt az átfutási idő?
-
Dare2Live
félisten
válasz
kárátékutyá #4136 üzenetére
Nem csináltam semmit, ez a vonal tök új. És nincs nagy humorom 0ról újrarakni a telefont az míg minden felmegy, ott van 3h+.
szerk: egy watch fit 3hoz csatlakozik BTn a telefon. Eddig jól működött, fura lenne ha amiatt nem menne az ébresztés...
-
K82
őstag
válasz
Dare2Live #4133 üzenetére
Settings - apps - kiválasztott app - app battery usage menü alatt ki lehet választani h használhassa háttérben az akkut.
szerk.: az adaptive battery is belenyúlhat, látom kikapcsoltad (nálam be sincs kapcsolva)
Egyik Pixelemen se jöttek időben a gmail értesítései, Messenger/Viber/Telegram szinte mindig.
Mi az a Huawei eszköz, amihez csatlakozik? Nagyon nem szereti a Pixel a Huawei cuccait, azt meg főleg nem ha esetleg arról van költöztetve a rendszer.
-
Dare2Live
félisten
Hogy engedélyezed a háttérben való folymatos futást, lövöd ki az energiatakarékos vonalat? A "háttérbeli futtatás engedélyezése" be van kapcsolva.
Felraktam 15öt és azóta szar.
Messengeren hívnak. Nem csörög ki. Elindítom messengert, nincs ott nem fogadott hívás majd 1 sec és megjelenik.és ami a legszebb az ez:
Elfelejtett ébreszteni. Az nem vicces ha nem érek be munkahelyre...
szerk: Kikapcsoltam az alkalmazkodó akumlátor funkciót. Ott ír olyat, hogy késleltetheti az értesítéseket. -
fokukac
nagyúr
Én biztos öreg vagyok, meg minden, de nekem kb. az az első, hogy letiltom az ilyen messenger és fészbúk értesítéseket...
kinek hiáynzik, hogy állandóan pittyegjen?
Amúgy ~10 éve van folyamatosan, egymás mellett céges ájfónom és privát Nexusom / pixelem, ez utóbbi igazából cirka 13 éve.
Mindkét rendszernek vannak erősségei, gyengéi, de amúgy az évek során egyre jobban hasonlítanak egymásra, konkrétan egymástól lopnak fícsöröket.
Persze a stock androidot még mindig jobban szeretem, és általában a nexus/pixel általában féláron hozta kb. ugyanazt az élményt, amit a céges ájfón... mondjuk próbál árban közelíteni a pixel, de nem túl értéktartó.
A pixel 8 is 1000 euró körül indított, de én januárban már 620-ért vettem az amazonon...#4124 PACSA75 ezt én is tapasztalom a 15-ös adnroid óta. de majd javítják biztos.
-
kerxy
őstag
válasz
qu1cKr2k12 #4120 üzenetére
Én volt, hogy párhuzamosan használtam P9P-t és iPhone 13-at ugyan abba a Google és Facebook fiókba belépve. iOS-re mindig egyből megjelentek az értesítések, Pixelen sokszor előfordult, hogy csak picit később (vagy csak akkor, hogyha feloldottam a telefont).
-
Don't Panic
senior tag
válasz
dominating #4123 üzenetére
Messenger béta program beléptem aztán ki mert nagyon nagyon nem volt jó.... Utána megint haldoklott a Messenger minden más üzenetküldő app jól működött csak a Messenger nem 3-4 feltettem leszedtem aztán az egyik telepítés után megjavult...
-
PACSA75
őstag
válasz
tomboy0013 #4125 üzenetére
Nem minden alkalommal csinálja, csak gondolom, miután kilövi háttértárból. A lényeg, hogy A14-en tökéletesen működött.
-
PACSA75
őstag
Ez a hírpanel, ami jobbra lapozásnál jelenik meg, Android 15 re frissítés óta nagyon rosszul működik. Másodpercekig sötét marad a kép, majd betölt. Ez így nagyon idegesítő és kiábrándító. P7a és P8 on is ugyanígy működik. Nálatok is?
-
dominating
tag
nekem p7em van, páromnak nord2 és egyik telefonon sem jönnek meg időben az értesítések. van olyan fb messenger üzenet ami 6 óra múlva csipog... szóval ez szerintem függletlen a telefontól
-
kárátékutyá
őstag
válasz
Én iPhone - ról jövök. Egyszer már próbáltam lejönni a szerről Samsung telefonnal, sikertelenül. Egyebek mellett az említett értesítési delay miatt sem jött össze a deal, így maradtam. Most viszont már 3 éves lett a kicsike, és bevallom nem éreztem késztetést arra hogy 300e környékén vegyek megint valamit, így én csak mint utolsó ments vár próbálkoztam egyet a Pixel-el, igaz csak egy 7a lett a kiszemelt, mert az ára és a tesztek nagyon biztatóak voltak. Nejemnek még 13 van, lányaimnak i14 és i15 - fiam egyedül androidos - így azért maradt mivel összehasonlítani.
Mint rendszer a Pixel androidja partiban van szinte mindenben a ios - el hála istennek. Értesítések is tökéletesen megjönnek, akkumulátor kb i15 szintje minimum... Sőt.
Kamera van olyan jó...i14 - ig, i15 azért jobb, de ugye Pixel 7a a készülék. -
Celithrandi
addikt
válasz
én nem tapasztaltam ilyet, de szerintem egyértelműen pixel 9 és nem pixel 8 pro
-
qu1cKr2k12
csendes tag
Sziasztok.
Telefon vásárlás előtt állok. Jelenleg egy Xiaomi 13T nyüstölök de szeretnék megválni tőle ugyanis egyre jobban idegesít hogy az értesítésítések nem érkeznek meg időben, ugyanígy az emailekről is van hogy órákkal később kapok értesítést kb ha feloldom a telefont vagy megnyitom a Gmailt akkor kapom meg és felrobban a telefon 🥲 ( youtube tutorialokon már túl vagyok semmi sem segített )
Párom Samsung S23at használ ott szintén jelentkezik ez a delay.
P8 pro és iphone 15 pro között vacillálok.
Árban és mivel már megszoktam az androidot egyértelműen a p8 pro felé hajlok, viszont félek hogy ez a delayed notification ott is jelentkezni fog.Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban ?
-
Celithrandi
addikt
megyjött végre a P9 és szerencsére jók voltak a megérzéseim. A nagylátó kamerája ég és föld a P8 hoz mérten. Kár hogy nem volt meg 1 hónappal korábban
-
Tortug@
csendes tag
-
Tortug@
csendes tag
válasz
bbendre #4111 üzenetére
Kicsit lejjebb a Felvétel ismételt átírása alatt a rengeteg nyelv között a magyar nyelv is szerepel
.
"Felvétel ismételt átírása
A Hangfelvevő alkalmazással újraátírhatja a meglévő felvételt.
Nyissa meg a Hangfelvevő alkalmazást Hangfelvevő alkalmazás az eszközén.
Koppintson az újraátírni kívánt felvételre.
Koppintson a Továbbiak Továbbiak majdÚjraírás lehetőségre.
Válassza ki a kívánt nyelvet.
Tipp: Az újraátírás fel tudja dolgozni a Google szerverein lévő hangfájlokat.
Választható nyelvek
A Hangfelvevő jelenleg a következő nyelveket támogatja:
bengáli (Banglades)
bolgár (Bulgária)
kínai, mandarin (egyszerűsített, Kína)
kínai, mandarin (hagyományos, Tajvan)
cseh (Csehország)
dán (Dánia)
holland (Hollandia)
angol (Ausztrália)
angol (India)
angol (Szingapúr)
angol (brit)
angol (USA)
finn (Finnország)
francia (Kanada)
francia (Franciaország)
német (Németország)
hindi (India)
magyar (Magyarország)
indonéz (Indonesia)
olasz (Olaszország)
japán (Japán)
kannada (India)
khmer (Kambodzsa)
koreai (Dél-Korea)
malajálam (India)
maráthi (India)
portugál (brazíliai)
orosz (Oroszország)
kinyarwanda (Ruanda)
szvázi (Dél-Afrika)
déli sotho (Dél-Afrika)
spanyol (Spanyolország)
spanyol (Egyesült Államok)
svéd (Svédország)
tamil (India)
telugu (India)
setswana (Dél-Afrika)
török (Törökország)
tsonga (Dél-Afrika)
venda (Dél-Afrika)
vietnámi (Vietnám)
isiXhosa (Dél-Afrika)" -
Drakmusz
addikt
Van update.
-
bbendre
őstag
válasz
Tortug@ #4110 üzenetére
https://support.google.com/pixelphone/answer/9516618?hl=en
Pixel 6 and later, including Fold: US English, British English, Singaporean English, Irish English, Australian English, Japanese, German, French, Italian, Spanish, Latin American Spanish, Canadian French, Indian English, Mandarin Chinese, and Hindi. -
Tortug@
csendes tag
Valaki esetleg meg tudna erősíteni, hogy nem csak nálam van a magyar átiratban balgaság? Az eredeti EN átirathoz semmi köze a HU átiratnak. Ezeket a lépéseket követem:
1. Angol nyelvű felvételt készítek a hangfelvevő alkalmazással, amit mentek.
2. Megvárom, hogy feltöltés befejeződjön a Google Drive-ba.
3. Megnyitom a felvételt a hangfelvevő alkalmazásban.
4. Jobb fent kiválasztom a 3 pöttyös menüből az Ismételt átírás funkciót.
5. Pár pillant múlva megjelenik az új átirat, de az átiratnak semmi köze az nyelvű felvétel átirathoz. -
HagaNRG
őstag
Van az is. Tökéletes képeket tudok vele. De sosincs ott, amikor kéne. Az életem apró, elkapott pillanatai 99%ban egy ötven ezres Realme 10-zel készültek, tízezer kép egy év alatt. Hiába van rendes fényképezőgépem, ha a mobil van mindenhol....
Jelentem, közben meg is vettem a sima Pixel 9et.
Az alap kamera viszont lila, az alsó részén egy kék folttal.
Van esély rá, hogy szoftveres hiba, vagy már küldhetem is vissza?
-
Dare2Live
félisten
A pixel "csodája" hogy mozgás, gyerekfotónál vhogy tudja mi történik. És elképesztő pontosan, jól belövi az expot.
Én nem tudok olyan pro fényképezőgépről ami ezt tudná. És egy "manual app prioban pl" elképesztő nagy rutin kell, hogy beltérbe ezt gyorsan jól belödd. Van párzere gyerekfotós expo mögöttem, én úgy szoktam, hogy 15percig állítgatok... és utána kb jó. (vaku használat az esetek 95%ban kb tilos.)
És ezt jelenleg kb a Pixel/gcam tudja. Ezért vettem én (is) Pixelt.Viszont ha jól be van lőve vagy nem kell mert kint+napfény akkor egy FF gép egy Fix pl 50 és tűéles 70-200 F4 VRal olyan fotókat tudok amit semmilyen telefon. A 4/3nak én nem látom létjogosultságát a tökéletes kombó az FF+Pixel.
A gond ugye folyton az, hogy egy FF gép még a fix + "könnyű" 70-200 F4 VRel is egy nem könnyű, nem kicsi külön táska. Így aztán 99%ban otthon porosodik, évente 3-4*van elővéve (amikor viszont tényleg nagyon jó fotokat csinál)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest