- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtrace
junior tag
válasz
MC Pite #5072 üzenetére
"Sose lesz kanyarban sem egy telefon egy rendes fényképezőgéphez. Lebutított minőségben is jól látszik"
Persze hogy látszik, ha egy szénné processzált, gyári appal készült digitális zoom-os képhez hasonlítod...Nyilván megvannak a korlátai a mobiloknak, de sokkal jobb minőséget ki lehet hozni belőlük, mint azt sokan gondolnák. Tanulságos video: [link]
-
Drakmusz
addikt
válasz
MC Pite #5072 üzenetére
Ezt én értem, de másról beszélünk.
Pontosan az lenne a lényeg hogy a megjelenítést el lehet tolni a fényképezőgépes irányba a GCam használatával.
A gyári szoftver egyáltalán nem ad lehetőséget a korrekcióra, pusztán csak egy csúszkát kellene beletenni.
Élesítés, kontraszt, szaturáció mondjuk.
Az újabb Pixeleken már olyan mértékű élesítés van, hogy kifolyik a szemem ha elkezdem alaposabban nézegetni a fotókat.
Mondjuk nem is használom a gyárit már 2,5 éve.
A frissítéseknél szoktam néha bekapcsolni egy-két kattintásra.
Gyári
GCam -
Ijk
nagyúr
válasz
MC Pite #5067 üzenetére
Ki mondta hogy fényerőtlen kitobikkal használok APS-C-t? F1.4-es fényerejű obival használok 35mm-es szenzort, volt Ricoh GR, APS-C f2.8 fix obival. Még az utóbbihoz sem fog soha felnőni egy telefon.
Pixel képe annyira élethű hogy inkább agyondolgozott műanyag képi világú. Egy ideig bohóckodtam opencamera raw-ot LR-ban kidolgozva, de nem ér annyit inkább egy dedikált fényképező. -
Tortug@
csendes tag
Valaki esetleg meg tudna erősíteni, hogy nem csak nálam van a magyar átiratban balgaság? Az eredeti EN átirathoz semmi köze a HU átiratnak. Ezeket a lépéseket követem:
1. Angol nyelvű felvételt készítek a hangfelvevő alkalmazással, amit mentek.
2. Megvárom, hogy feltöltés befejeződjön a Google Drive-ba.
3. Megnyitom a felvételt a hangfelvevő alkalmazásban.
4. Jobb fent kiválasztom a 3 pöttyös menüből az Ismételt átírás funkciót.
5. Pár pillant múlva megjelenik az új átirat, de az átiratnak semmi köze az nyelvű felvétel átirathoz. -
K82
őstag
válasz
MC Pite #3524 üzenetére
Töltésplafon csak a 15 QPR beta 2-ben van, itt végre tényleg megáll 80%-nál.
Betázok, így nem tudom a stabilban mi van akkukímélés alatt; a betában van a standard (korlátozza a háttérfolyamatokat, sötét témát kapcsol) és az extreme (standard + minden nem létfontosságú appot lekorlátoz az értesítéseivel együtt). -
wjbhbdux
veterán
válasz
MC Pite #3512 üzenetére
Nem lett volna 140, mert azzal az akcióval még 235-volt a teljes ára. Ha vársz majd megy lejjebb, most hogy hivatalosan forgalmazzák remélhetőleg eljutnak ide a Google-re jellemző fincsi akciók is, USA-ban az új iPhone bejelentése óta megvágták az árakat, már csak 400 dollár a 8a, 500 a 8, 625 a 8 Pro.
-
-
K82
őstag
válasz
MC Pite #2424 üzenetére
Inkább mint a Mi Box. A 1st gen stick azzal az 1GB memóriájával hamar kiidegelt, de apósék tévéjébe a CC miatt még mindig jó. Lecseréltem egy Mi Box-ra, az meg összeveszett a telken lévő Sony tévével így lett helyette a 4k-s eredeti Chromecast with Google TV, a Mi Box meg költözött a saját tévémbe. A Mi Box ugyan jó hardveresen de a Google cucca mellett érződik h nincs annyira optimalizálva, épp ezért zavart h a telken jobb box van mint itthon. Megláttam az onn boxot, ennyi pénzt bőven megért (gyk. egy pizzánál olcsóbb) plusz kint zokszó nélkül visszaveszik ha mégsem tetszene. Kipróbáltam és meglepődtem mennyire gördülékeny, azóta is jobban szeretem ezt használni.
-
Rommel6600
őstag
válasz
MC Pite #2277 üzenetére
Engem az cseszett fel, hogy le akartam fotózni, hogy németben milyen szar dinnyéket árultak az egyik szupermarkiban, de konkrétan a félbevágott, halovány narancssárga(!) dinnyebelső és a világos-zöld héj tökéletesnek néz ki a képen... Mélypiros lett a képen a belseje, és sötétzöld a héja...
Értem én, hogy AI meg instafilter, de itt konkrétan az lett volna a célom, hogy a valóságot örökítsem meg, nem az instára ment volna flexelni...
Erre nincs valami megoldás? Pixel8.
-
zssas
tag
válasz
MC Pite #2277 üzenetére
Igen elvitte zöldbe, de mivel az oldalfal körben zöld,így nyilván a mennyezet is kicsit zöldes árnyalatú lesz, ha szabad szemmel nézem, amit az iPhone legnagyobb bánatomra vissza is adott! Ha valaki nem szereti a szájfont az én vagyok,de ilyen szituációkban agyonveri az iPhone a Pixelt, ezt ezek után fájó szívvel, de el kell ismernem és szerintem mindenki másnak is! Persze lehet utólag javítani meg azt mondani, hogy nem lehet elsőre minden tökéletes, meg mindenkinek más a jó, de ennyire rossz sem lehet, szerintem, egy flagship/flagship-1 telefonnál és sajnos számtalan Reddit post alátámasztja azt amit én tapasztalok!
-
-
Enclave
aktív tag
válasz
MC Pite #1985 üzenetére
De
le ne írd még háromszor amíg meg nem nézed élőbenpróbáld ki.Élőben hol lehet megnyomkodni Budapesten Pixel 8-at és Pixel 8A-t?
Alza esetleg? (bár legutóbb azt mondták hogy nincs kiállítva)
Egy ilyen 5 perces nyomkodásért nem szeretnék külföldre utazni...OFF:
Én is dilemmázom P8 és P8a között, bár nekem fontos az otthoni szerelhetőség mivel legalább 5 évre akarom megtartani (ha már 7 év a support) valamint magam akarok akkut cserélni 3-4 éves korában és azt látom, hogy P8A-t könnyebb szétszedni hátlap felől, mint P8-t kijelző felől bontva...(Ifixit guide alapján és akku repair kit is létezik hozzá)
Ráadásul P8 esetén olvastam hogy az "üveg"(?) hátlap könnyen megreped egy-egy kisebb eséstől aminek a cseréje megint iszonyat macerás a beragasztott vezeték nélküli töltő antennája miatt és a kijelző felőli bontás miatt, míg P8A esetén a műanyag "olcsóbb" érzést nyújt de cserébe strapabíróbb is és könnyebb szétszedni... -
L4mie
veterán
válasz
MC Pite #1970 üzenetére
Engem az zavar, hogy ránézésre, a p30am ami 5 éves telefon, kisebb kávával van megáldva, persze nem kell hajlított szél, tényleg zavaró, ha állandóan a tokot kell kapargatni. A kettő közötti állapot lenne az ideális, mondjuk mint a p30.
Na de majd megsasolom élőben, lehet hogy túlreagálom. Meg jön majd pár akció és winwin -
szlaci888
aktív tag
válasz
MC Pite #1765 üzenetére
Igazán nem védeni akarom a vodát, de nekünk vagy 15 éve van céges csomagunk náluk 11 előfizetéssel és gyakorlatilag nulla problémával. Sok féle telefonnal, én végig csináltam a Pixel vonalat 6-6Pro-7Pro-8Pro egyikkel sem volt hívás problémám, az elején mókolt VoLTE-t és 5G-t is használtam, tuti volt minden. Amikor lejár a hűségünk, akkor mindig körülnézek a többieknél, de nem tudtak adni hasonló áron legalább olyan csomagot, mint amiket most használunk. Megmondom őszintén a tulajdonos váltás miatt elmennék, de ha drágábbak a többiek, akkor egyenlőre maradok.
-
zssas
tag
válasz
MC Pite #1757 üzenetére
Én sem tapasztalok hálózati gondokat a P8-al Yettel hálózaton, sőt a 12X-el Békéscsaba Kecskemét vonalon mindig volt/van két szakasz ahol az online rádió hallgatás megszakadt térerő/4G hiányában, P8-al tökéletes végig. Igaz ebben az esetben mobilnetről van szó, nem a hívásokról.
-
K82
őstag
válasz
MC Pite #1744 üzenetére
"Úgyhogy újfent kérném az állásponton való pontosítást
"
Annyit pontosítok h a kezdetekhez képest javult a 4G->2G váltás (próbaképp kikapcsoltam a 4G hívást, 5-ből 4x kiment-bejött a hívás - '22 novemberében ez 0/0 volt), ettől függetlenül Eric.Draven esete a sokadik ahol VoLTE és 3G nélkül egyáltalán nem vagy alig tudsz telefonálni. -
BoB
veterán
válasz
MC Pite #1711 üzenetére
" Find My Device can now help you locate devices, even if they’re offline by encrypting and storing your device’s most recent location with Google"
Ha ez az új offline feature ennyi, akkor az majdhogynem semmit nem ér. Eddig is lehetett látni legutóbb hol volt a telefon...
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
MC Pite #1633 üzenetére
Ne haragudj, de nekem is valószínűbbnek tűnik, hogy a Te példányod volt hibás... (olvastam már tavaly is, amiket írtál).
A dimmelést és melegedést én télen nem tudtam tesztelni. Viszont Android Auto-val minden nap használtam, gond nélkül. Vezetékes AA-val, mert a kocsim csak olyat tud (vadi új Corolla).Nekem olybá' tűnik, hogy az autódnak is lehet ehhez valami köze, mert nekem még sosem merült semmilyen telefon, amit töltőre dugtam... (utoljára talán a nexus s-sel volt ilyenem 12 éve.)
Milyen az autód USB csatlakozója? USB-C vagy USB-A? tudja-e a PD-t? megmérted már, milyen áramerősséget ad le? (pl. ampere alkalmazás). Az enyémben natív usb-c van, és 3000+ mA-val tölt.
Régebbi (2015-2018 közötti) BMW-kben ültem úgy, hogy hiába dugtam rá az USB-A-USB-C kábelt, vagy nagyon lassan töltött, vagy nem töltött egyáltalán, szvsz mert nem tudta a gyorstöltést, a PD-t, mint szabványt, maga a kocsi.
Az, hogy nálad merül, illetve a samsungok is, az is talán inkább az autód hibája lehet.
Illetve lehet még a kábel is, van olyan, hogy bizonyos kábeleket nem tolerál a két eszköz, amit összekötsz...Wireless Android Auto wireless töltéssel: ezt nem tudom tesztelni, mert a corollából kispóroltak egy 5 dolláros chipet, így nincs 5Ghz-s wifi, tehát nincs wireless AA-m se.
Viszont a wireless töltés kapacitása limitálva van egy csomó telefonnál, a P7a-nál pl. 7 wattban. Csoda, ha merül? (Illetve magának az autó wireless töltőjének is van egy kapacitása.)De vezetékesen nekem tökéletesen működött az Android Auto az összes eddigi pixelemen (pixel 1, 4a, 7a, 8), több autóval is (Ford Mondeo, Opel Astra, Kia Proceed, Toyota Corolla, ebből 2 db is volt). A pixel 1 melegedett, de működésileg azzal sem volt gond.
Ezért mondom azt, hogy a Tiéd az valami speciális eset lehet, és valószínűleg nem általános, mert akkor forradalom lenne, csak eladtak belőle sok millió darabot...
-
vacs
veterán
válasz
MC Pite #1348 üzenetére
Play Store-ban is fent van a Pixel ims, szintén a friss v1.2.8!
-
MC Pite
veterán
Friss pixel IMS: https://github.com/kyujin-cho/pixel-volte-patch/releases/
Újra hozzáadva újra van vowifi, megy a volte is (apn-t nem adtam hozzá újra, csak engedélyeztem ims-ben megint). Yettelen tesztelve, de vodás javítás is van az új verzióban.
Idézet hszben a vowifi bekapcsolás annak akinek kellene. -
haénazttudná
csendes tag
válasz
MC Pite #1092 üzenetére
Ha az eduroamCAT-ra gondolsz, már megvolt a törlés. De a probléma ott kezdődik, hogy A14 reklamál, hogy régebbi verzióhoz készült az app, aztán ha végül letölti a kívánt konfigot, akkor a felhasználónév és a jelszó megadása utáni installra hibát dob méghozzá valami olyat, hogy állítsak be képernyőzárat. Csakhogy van rajta....
-
Thom!
veterán
Pixel 7-8-nak 2 nagy gondja van: fehéregyensúly próbléma, normál és éjszaka túlzó fényerő... túl világos lesz a jelenet, emellett a HDR néha csúcsfényeket nem kezeli túl jól kiégnek....Pixel messze van a hibátlantól, a többi gyártó is ezzekkel küzd vagy más problémával.
-
K82
őstag
Extend Unlock menüben van:
Magyarul tartós feloldás amit keresel, a zasszonynál magyarul van a teló de eltartott mire megtaláltam ezt a hülye fordítást...Lehet azért nem volt probléma a híváskezeléssel Nálad mert előbb utolért a VoLTE fix (vagy mint írtad, a root) minthogy lekapcsolták volna a 3G-t. Veszprém és Gy-M-S megyében mi első körösök voltunk, volt aki emiatt adta el a P7-et. Asszonynak akkor még 4a 5G-je volt, ő csak annyit vett észre h jó 5-6 mp volt mire kiment neki a hívás: vagyis a QC modem képes volt lekezelni a 4G->2G váltást. Nem volt más megoldás akkor csak root a Tensor SoC-nél - vagy váltás Telekomra, de ez sok embernek nem volt pálya.
-
K82
őstag
"Ezt most úgy jöhet le egyeseknek, mintha a pixelek valamit nem tudnának amit más meg igen." - mert így is van. Minden más telefon képes a CS fallback-re, Pixel 6-tól felfelé meg ahogy lekapcsolták a 3G-t sokan csodálkoztak h Vodafone és Yettel hálózaton nem tudnak telefonálni. Nem, még 2G-n sem. Nem véletlenül kellett rootolnom anno a P7-et, nálam az elsők között lőtték le a 3G hálózatot és csak az értesítők jöttek a nem fogadott hívásokról, hívni viszont nem nagyon tudtam. Sem én, sem azok a Pixel tulajok akik az érintett megyékben - településeken voltak. Tavaly márciusban megoldódott, de a mai napig látok posztot a FB csoportban is h híváskor eldobja a hálózatot/nem tud telefonálni/elérhetetlen pedig jó a mobilhálózat és fullos a 4G.
-
micafighter
nagyúr
-
Blamazs
senior tag
3G-re már nincs hova leváltani. 2/4G a lehetőség felénk. Lakásban inkább 2G-t próbálna mert erősebb neki. Sajnos voda a céges szám, nincs másra lehetőség. Annyit hozzátennék, hogy a sim kártya 10 éves is lehet már. Nem tudom hogy céges kártya esetén ha bemegyek cserélik-e vagy sem, vagy kellenek hozzá céges papírok? Lehet utána nem kéne kikapcsolni sem a 2G-t.
-
parzone
csendes tag
-
micafighter
nagyúr
Nálam Telekomnál hivaslistában csak a vowifi hívások mellett jelzi, hogy HD, de biztos, hogy megy a VoLTE is, mert mikor 4G/LTEről indítok hívást, nem dobja el a netet a telefon, marad 4G/LTE-n, így hívás közben is van net. Ha nem menne a VoLTE, akkor hívás közben látnád egyből (értesítési sávon a 4G/LTE ikont kell figyelni), hogy 4G/LTEről lejön a telefon, és ez esetben (amikor nem megy a VoLTE), ha hívás közben megnyitsz egy böngészőt, nem fog bejönni semmilyen oldal (ami nincs a gyorsító tárban), mert nem lesz net.
Vodafonenál viszont 1-2 hónapja még a VoWifi nekem nem ment, viszont a VoLTE az igen, és ott a hivaslistában a VoLTE hívásoknál jelezte, hogy HD. Úgyhogy a hivaslista kijelzése is a szolgáltatótol (is) függ (Vodafone HD-t jelzett a VoLTE hivasoknál [Vodanal csak VoLTE ment nekem], Telekomnál pedig VoLTE hívást nem jelzi sehogy a híváselőzményekben, csupán egy Wifi ikon jelenik meg a VoWifi hívások mellett [Telekomnál működik nekem a VoLTE és VoWifi is] - úgyhogy a híváselőzményekben való jelzések is szolgáltató függő), ezért én azt mondanám, hogy:
VoLTE tesztelés: indíts kimenő vagy bejövő hívást mobilnetrol (wifi off, teló 4G/LTE-n van) - figyeld a 4G/VoLTE ikont az értesítési sávon. Ha marad a telefon hívás indításkor/bejövéskor 4G/LTE-n, akkor működik a VoLTE. Azt is megnézheted, hogy hívás közben weboldalak bejönnek-e, mert hívás közben csak akkor lesz neted, ha megy a VoLTE.
VoWifi: pixel IMS-ben kapcsold be ezeket:
A "Network name"-et fent látod, ha lehúzod az értesítési sávot. Ha megy a Vowifi, így fog kinézni:
A másik beállítás az kimenő vagy bejövő hívás közben mutatni fogja a wifi hívás ikonját, ha VoWifin megy a hívás:
Fent látszik az ikon. A tárcsázó is jelzi magától, hogy VoWifi hívás megy.VoWifit még úgy is tudod tesztelni, hogy repülőgépes üzemmód be, wifi be, és ha működik a VoWifi, és rácsatlakozott a telefon (ha bekapcsoltad a kijelzést pixelims-ben ahogy fentebb írtam, akkor az értesítési sávot lehúzva megjelenik a hálózat nevében a Wifi Calling amikor rácsatlakozott a telefon a VoWifire) akkor tudsz kimenő hívást indítani és bejövöt fogadni repülőgépes modbol, pusztán Wifire csatlakozva.
VoLTE haszna egyébként a fentebb foglaltakon túl a jobb hangminőség és gyorsabb hívás kapcsolás, VoWifi előnye pedig ezeken felül még az, hogy ha nincs térerő, akkor is tudsz kimenő hívást indítani és bejövöt fogadni amíg van Wifi, illetve ha hívás közben elmenne a térerőd de Wifi az van, akkor nem szakad meg a hívás.
-
nagyra
tag
Ja, dede. Azért linkeltem tegnap az XDA-s linket, ahol képekkel van illusztrálva a folyamat
https://xdaforums.com/t/how-to-enable-volte-vowifi-in-unsupported-countries-without-root-requires-shizuku.4637959/ -
nagyra
tag
-
nagyra
tag
Nálam (P8P) megy a VoWifi, VoLTE gond nélkül Yettelnél és Vodafone-nál is.
Ma teszteltem kicsit a Backup Calling-ot is, a mumus Auchan-ban, ahol Vodánál csak 1 csíkos 4G van. Alapjában véve b*szik átváltani a Yettel-es mobilnetre
Viszont, ha kézzel rákényszerítem a Vodát a 2G hálózatra, akkor simán elkezdi használni a 4G Yettel hálózatát hanghívásra, és így már tisztán hallanak a másik oldalon is. Sőőt, rácsatlakoztam az Auchan Free Wifire, de megdöbbenésemre, ott egyik szolgáltatónál sem ment a VoWifi
Lehet, hogy az Access Point-nak is tudnia kell valami extra dolgot a VoWifi-hez???
-
-
MC Pite
veterán
Yettel válasza bekapcsra:
Kedves Ügyfelünk! Tàjékoztatunk, hogy a szolgàltatàs megrendelésére nem vagy jogosult. Bövebb informàciòért hìvd a +36202000000-s szàmot. Üdvözlettel: YettelAhol azt mondják, csak szamstung meg szifon esetén kapcsolják be. Mondom S22-ben is ilyen modem van, szuper. Azt mondják akkó'se!
-
-
sentry0
tag
"A juzerek tutira küldhetik a gyártónak (egyik kolléga telefonja is most érkezett vissza), de bárki nyithat hibajegyet az imei alapján, azaz a legtöbb esetben két csomagküldés jelentősen jobban megéri, mint javítani."
Nem mintha gondom lenne az értelmezéssel, de annyira meglepett ez (nem ehhez szoktunk, na
) hogy akkor jól értem: ha valaki egy gsm üzletben is vesz egy Pixelt, imei szám alapján akkor is jár rá a gyártói garancia?
Nekem azért fontos, mert szemezgetek a telefonnal (7a), és nekem sem mindegy hogy 150-160k vagy 200k. Vagy akár külföldről akcióban (amazon, vagy megbízható német/osztrák cég).
-
Technoman
őstag
Természtesen olyan mint hivatalos Pixel kereskedő Mo.-n nincs (nem hiába tettem idézőjelesbe a titulust).
Viszont abba itt már korábban -hallgatólagosan- megegyeztünk, hogy ismereteink szerint, az Alza az egyedüli, aki garanciális javításnál, ténylegesen ki is küldi a guglihoz, mint gyártóhoz, a telót javítani. Ellentétben a suffnisnál (akinél hátul a fészerbe Józsika mókolja a telót)
Pár hete olvastam itt a fórumba, hogy az Aquaánál vásárolt, majd meghibásodott telefonnál, a fórumtársunknak nem voltak hajlandók elárulni a szervizpartnerük nevét. Vajon miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mozilla Firefox
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The First Berserker: Khazan
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone 12 Kék 128GB
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest