- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bbendre
őstag
Tesztelgem a Pixel 9 Pro-t és nekem egy Káosz ami van jelenleg Hosszan tudnám írni a küzdelmeimet, de azt hiszem Én nagyon nem vagyok átlag user (remélem)
Pixel 9 Pro, Android Auto és Vezetés közben lehet sakkozni:Néha azt kéri, hogy borulj fel a kocsival
Ezek nekem korábban sohasem jelentek meg.
Órákat tölöttem a supportal, de egy csomó mindent nem tudtak nekem megoldani. Így 3 év után sincs pl "Time to leave", "Traffic notification". Sőt, valami miatt minden Google Assistant notification eltünt és nem tudják visszarakni, valamelyik korábbi Pixelemen ragadhatott
A Gemini nem tudja a continued conversation-t. Ha visszaváltok Google assztensre a következő alkalmmal automatikusan visszaáll gemini-re. Természetesen ahogy android autora váltasz a Gemini helyett Google Asszisztens lesz
Ott meg a Gemini nem megy és nem is enged vele beszélni
-
-
nutfile
aktív tag
sziasztok,
kb. 4 hónapja van meg a P8-am.
eddig engem egyetlen dolog zavar, de az tényleg bosszantó.
amikor a Launcheben vagyok, akkor néha (kb. napi 1-2 alkalom) az érintőképernyő semmire nem reagál. ki kell kapcsolni a képernyőt és újra bekapcsolás után működik minden.
nem tudom, hogy összefügg-e vele, de a Nova Launchert használom, össze-vissza átméretezve.
tapasztalt valaki valami hasonlót? -
Dare2Live
félisten
válasz
Celithrandi #5180 üzenetére
Több dolog is van de a legjelentősebb a tele. Ritkán használom de amikor ott nagyon sokat számít. Akinek nem kell annak 8asnál is talán inkább a sima. Már amíg van.
ár/értékben a 9es szériát nehéz indokolni amikor ~257ért van alzas 3év garis 8 pro, zugban meg 200 alatt.
Közben feleségem még mindig boldogan elvan a pixel 6jával, néha nyomogatom és sebességben... nagy difit nem érzek a 8 prohoz képest. Aksi lightos (1-3h SOT) használattal simán 2+nap...
-
seamus
csendes tag
Sziasztok,
Pixel 9 esetén van lehetőség arra, hogy arc alapú feloldás után is rezegjen a telefon? Az ujjlenyomat esetén működik a rezgés visszajelzés. Az előző telefonom (Pixel 4) esetén alapból működött ez a rezgés funkció.
Köszi!
-
thegaben86
csendes tag
Koszonom a valaszokat mindenkinek! Ezen meg ragodom egy darabig.
-
bbendre
őstag
válasz
Celithrandi #5180 üzenetére
sorry, ezt benéztem. Én a kettö közül a 8 Pro felé mennék akkor az ár/érték miatt
-
K82
őstag
válasz
Fradipuma #5177 üzenetére
Ami miatt én nem gondolkoztam a váltáson az az új modem és az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó. A 7-es és 8-as szériában ugyanaz a modem van ami nem mondom h rossz, de azonos évjáratú Qualcomm modemhez hasonlítva azért gyengébben muzsikál. Van akinek ez nem számít vagy nem veszi észre, nekem sem volt gondom vele (illetve tisztában voltam a korlátaival, nyűgjeivel). Egy dolog viszont nagyon is észrevehető: a 9-nek már mindegy h 4G vagy 5G hálózaton van, míg a korábbi szériánál ugyanez üzemidőben sokkal jobban megmutatkozott.
-
bbendre
őstag
válasz
thegaben86 #5161 üzenetére
- A Pixel papiron gyengébb, de a mindennapokra tökéletes
- A oneUI nagyon sokat tud. Talán túl sokat is. de ezen kívül ott van sok apró kérdés.
A Pixel sohasem fog annyi tudni mint a OneUI és nincs hozzá Good Lock mint a Samsung esetén
Sőt sok alap funkció ami neked triviális lehet nem lesz benne. Ezt neked kell tudni miket használsz a mindennapokbanSőt ott van még az akarsz Castolni (chrome vs mira) kérdés? Van valami egyébb eszközöd? Stb
- AI? AI! A Google egy évet ad a Gemini Advanced-re. után fizetni kell havi 8900 forintot vagy évi 89.000-et. Sok funkció nem érhető el az EU-ban.
https://www.whereisenabled.com/
A képszerkesztő AI-t kapod meg ingyen a Pixelekkel, amiket a Google One is tud. De itt is van amit csak a Pixel 9 széria kap meg. (Pl Image promt editing google photo reimagine)
Ezen kívül nem sok AI van benne max ami az eszközön fut pl az időjárás app-ban -
bbendre
őstag
válasz
Fradipuma #5177 üzenetére
Két adat:
- A Pixel 9 Pro XL és 8Pro között alig van tudásban különbség és kb ugyan annyi volt a nyitó áruk
- A Pixelek egy év alatt az értékük majdnem felét elveszitikTehát most a Pixel 8 Pro kb 40% olcsóbb annyi mint a 9 Pro XL de nem tud ennyivel többet a 9es széria (szerintem) Sőt nem triviális megmondani miben tud többet mindennapi használatban. (Tudod promtolni a Google képszerkesztőt
) De sok funkció az EU-ban még nem érhető el.
-
Fradipuma
tag
válasz
Celithrandi #5169 üzenetére
Köszi nekem a telefon mérete annyira nem számít. Inkább itt a tudásra lennék kíváncsi, hogy tuf-e annyival többet a 9 hogy inkább azt vegyem.mint a 8 pro-t.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Szerintem ha van pénzed és eléggé izgat a téma, akkor vedd meg a telefont és deritsd ki te magad.
Sosem lehet tudni mi buktató egy telónál meg mi nem. Rokonom azért küldte vissza a P7-et és vett újra Samsungot mert fordítva vannak a többi telefonhoz képest a hangerő és bekapcsoló gomb, illetve nem lehet a vissza és alkalmazás váltó gombokat felcserélni. Nekem az előbbi meg pont előny mert sokat használom telefonálás közben a hangerő gombot és nem szerettem a többi telónál, hogy állandóan fel kellett nyúlni magasra. Kinek mi. -
Bferibörs
addikt
válasz
A pixel8 prót egy s23u mellé vettem meg. A pixelt használom,a samu a fiókban.😏
Nekem a wifi tűnik gyengébbnek a pixelnél, hálózati gondom nincs,voda és t.kom van használva.
A samu túl sokat variál,ha úgy tetszik sziívatja a felhasználót.
Alapvetően a fotózás ami miatt a pixelt használom,nekem jobb a mozgó állatokat fotózni vele. -
ugyes
senior tag
válasz
S10e-ről váltottam P9P-re. Kamerában tényleg jobb. Üzemidőben is, de nem annyival, mint néhol kereng. Szolgáltatásokban viszont gyengébb még úgy is, hogy tényleg nem nagyok az igényeim.
Samsung pont ott erős, ahol a Google alapból elfogy. Már a névjegyzékben is többet ad, ez akkor számít, ha nemcsak gmail accountod van. Testreszabásban is, pl. a lezárási képernyőre bármit kitenni az 3rd party appokkal való küzdelem.
A Samsung kiszállít egy csomó mindent, amiből sok Samsung exkluzív, így nem fut majd Pixelen. Ha sok ilyet használsz, akkor keresned kell helyettük mást, ami időigényes és lehet fizetős. Szóval ez benne van.
Amire még készülj, hogy a bluetooth hatósugara gyengébb, mint a Samsungé (az S10e-hez képest biztosan). És nehéz a készülék.
Ha tényleg jó áron van, akkor nyugodtan vedd meg. Ugyanakkor ha pl. 10% különbséggel lenne egy neked megfelelő Samsung S23-25, akkor inkább azt vedd. -
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! Egy kis tanácsot szeretnék kérni, mert nem tudom eldönteni melyik lenne jobb választás számomra. Szóval pár évnyi Ios használat után gondolkodom azon, hogy visszaváltok androidra egy iphone 12 pro-ròl. Elkezdtem nézegetni a pixekelek és azt szeretném.kérdezni, tapasztalatotok szerint mennyire éri még meg most is megvenni egy 8pro-t mondjuk egy 9-el vagy egy 9 pro-val szemben. Akinek 8-pro-ja van megérné neki váltani sima 9-re( gondolom a 9 Pro-ra azért már igen)Nincsenek nagy igényeim, egy vállalható kamera, jó üzem és képernyő idő, és megbízhatòság amit úgymond elvárok. Egy szó mint száz szerintetek a 9 ad annyival többet hogy inkább koifizesse a felárat és ne egy régebbi 8 Pro-t vegyen? Remélem érthetően fogalmaztam.
Köszi a tanácsokat előre is!
-
juve600
nagyúr
Céges (imap) levelezéshez milyen app-ot javasoltok ? i15-ön a gyárit használtam
-
Ijk
nagyúr
Én most a Sony 10 VI-al szemezek, keskeny, műanyag házas könnyű kis telefon, kiváló akku idővel, fizikai ujjlenyomat olvasóval és a rendszer is elég letisztult. Samsungok soha nem tetszettek.
Sem a gyors SOC, sem a 60Hz feletti képfrissítés nem érdekel, ellenben kerékpározásnál nagyon nem mindegy hogy húzza a zsebem. -
melodie
tag
válasz
Egyszerű, gyors, sallangmentes rendszer, hálózati gond már A15 óta megszünt.
A Samsung nagyon más, nekem nem kéne. A Sony UI. hasonlít a Pixelre, ezért is
kedvelem. Nem igázán tudok segíteni többet... -
Puresz
csendes tag
válasz
Samsung vagy Pixel az teljesen ízlés függő.
Nekem P8, feleségemnek Samsung s23 van.
Nem cserélném el a kettőt, pedig gondolkoztam s23-on én is. Számomra a One ui olyan mintha egy gyerektelefon lenne kinézetben, a kamera sztem borzalmas, bár van akinek a pixel képi világa sem tetszik.
Hardveresen nem érzek semmi különbséget, nincs játék, csak a szokásos dolgok, pörgős a rendszer.
A pixelen nova launcher-t használok, így jobban személyre szabható.
Hálózati problémáim nincsenek, pedig a sokat szidott vodafone, mostmár one a szolgáltatóm.
Szerintem sokat nem segítettem 😁, csak a személyes véleményem írtam le.
Én samsungot biztos nem vennék, de lehet neked meg az felel meg jobban, ha megszoktad a felületét. Nekem jobban bejön az egyszerűség.
Ha van rá lehetőség kézbe kell venni, próbálgatni. -
thegaben86
csendes tag
Sziasztok! Milyen telefont vegyek topikba mar beraktam ezt, ide is beteszem, sry ha valaki mar olvasta, vagy ugy gondolja, hogy off (sztem nem teljesen az).
Alabbi kerdesben kernem velemenyeteket:
Samsung telefonom van, alapvetoen elegedett is vagyok vele. Egy ideje viszont szemezgetek a Pixel telefonokkal is (anno is egy Pixel elleneben dontottem vegul Samsung mellett), es jelenleg a Pixel 9-est eleg jo konstrukcioban (olcson) meg tudnam venni. Alapvetoen a kamera ami vonz benne, a szoftvertamogatas ugyebar ugyannyi a ket gyartonal.
Viszont:- a Pixelek hardveresen azert gyengebbek, mint a Samsungok. Semmi extra cucc-ra nem hasznalom a telefont egyebkent, jatek meg hasonlok sose, de szeretem ha porog a rendszer es nincsenek (nagyobbacska) doccenesek meg sok masodperces varakozasok multitaskingnal/alkalmazas inditasnal. Feltetelezem azert a google sajat procija is megbirkozik ezekkel, a mindenfele teszteken valo gyengebb eredmenyek ellenere?
- a masik a szoftver. Egyreszt latom elonyet is a tiszta androidnak, de hogy is mondjam, a ONE UI-hoz kepest kinezetben meg kifinomultsagban eleg fapadosnak nez ki a sima droid. Funkcionalitasban is lehet, hogy gyengebb? Volt esetleg valaki aki valtott es megbanta vagy esetleg epp forditva?
- egy harmadik szempont az AI. Eleg valoszinu hogy ezek a szolgaltatasok fizetosek lesznek hamarosan, es akkor viszont mar inkabb a google fele vonalra fizetnek be, ket helyre meg nem lenne kedvem fizetni, igy ebbol a szempontbol a Pixel tunik esszerubbnek.
- tovabba most olvasom itt, hogy szoktak volt lenni halozati/kapcsolodasi problemak a pixel telefonokkal? Ez mennyire gyakori vagy altalanos? En szolgaltatonal (nem magyarorszagi) vennem, nem kartyafuggetlenul.
Roviden annyi lenne a kerdesem, hogy szerintetek mennyi esely van a fentiek alapjan egy nagy csalodasra?
Tudom, hogy ez szemelyfuggo, kinek mi a fontos, de megis, biztos volt mas is hasonlo helyzetben (hogy sok ev utan valtott egy jol kiforott rendszerrol erre).
Koszi elore is ha jon segito valasz. -
bbendre
őstag
válasz
juve600 #5156 üzenetére
Sokmiden nem változott az utolsó Pixelem óta
(ez a 2. Pixel 9 Pro-m). Ez egy olyan szerelem-utálom kapcsolat. Amiben biztos vagyok, hogy az iPhone-t nem tudom (még) elengedni.
Ami meglep, hogy még mindig nem stabil sok funckió, pl a Live translate az üzenetekben. Nem mindig ismeri fel, hogy németül írtak nekem és zavaró, hogy nem tudom neki elmagyarázni, hogy kapcsoljon be. Ha be is kapcsol pár dolgot nem ismer fel, hogy az német. Pedig a Promo Video-ban minden olyan tökéletes
Van még pár számomra zavaró apróság, de azt gondolom, hogy a Pixel 6 után kezdik szépen kicsiszolni az Android Material You-t. Még így is vannak bugok és fura beállítások vagy öregszem és már nem értem a modern UI-t. De vicces, hogy még vannak UI elementek a régi Material Android 8as korszakból vagy nem megjelenő beállítások amik csak idővel jelennek meg
De a listám még mindig hosszú, hogy mit szeretnék vagy mitől mászok a falra (at-a-glance), de alapvetően a telefon szép, gyors és teljesen rendben van minden
Ami nagyon szuper az a billentyűzet és a hang gépelés több nyelven. Az iOS itt egy lassú bugos csiga. Viszont a Pixelen olyan gyors, hogy valóban majdnem realtime és vált a nyelvek között akár mondaton belül is (Angol-német). Közben javít. Ez tényleg WOW. Imádom minden pillanatát használat közben. Ennek kellene minden telefonban alapnak lennie 2025-ben
És végre megértettem miért lett a Google Camera "lebutitva" azaz, miért került közelebb a Google Camera az iphone kamera képi világához és nem fodítva.
Az AI funkciók pedig tényleg kezdenek egyre jobbak lenni -
-
bbendre
őstag
Ismét megint visszatértem
-
MC Pite
veterán
válasz
grizlisandor #5121 üzenetére
Ez ilyen, elfelejtették levenni a mintát a szervizben.
Amit elfelejtettem írni: Ha gariztatni külditek a telefont, ne az eredeti dobozában, mert az megy a lecsóba.
-
Ijk
nagyúr
Kicsit "unatkoztam" kipróbáltam LR-ot raw-okkal, újabb LR már támogatja a gyári alkalmazás nyers fájljait, korábbiban iszonyat fos színeket hozott pixel camera profillal.
Nem azt mondom hogy ezentúl ezzel akarok fotózni, de szerintem raw-ban hagyom és a jobbakkal szöszölök néha.
[link] -
Puresz
csendes tag
válasz
tomboy0013 #5144 üzenetére
Tudom.
Csak azt nem tudom hová tűnt a gyáriról a hdr+ vezérlő a beállításokból. -
Puresz
csendes tag
A kamera app-ból eltűnt a hdr+ kapcsoló, tegnap még megvolt, és az az érdekes hogy gcam appból is eltűnt.
Tudom hogy van olyan opció hogy megjeleníti a kapcsolót de az sincs a beállítások-speciális menü alatt.
🤔 -
hard74
senior tag
válasz
tomboy0013 #5136 üzenetére
P9-re pár órája tettem fel. Eddig nem tapasztaltam hibát,bár nem sokat használtam azóta.Appok amiket használtam mind működtek.
-
PistiSan
addikt
Szerk: Ez már lehet nem aktuális xD
Nálunk is van egy pixel 6a, párom szereti nagyon, tavaly kapott egy céges vodafone e-simet, gsm-en megy neki csak a telefonálás, vowifi nem megy. Én kaptam tavaly egy céges samsung telefont, vodafone az is, itt megy a VoLTE, bár elég gyenge a térerő, VoWifi is van, ezért nincs gond a rossz térerő miatt, városban meg szárnyal.
Korábban OnePus-t használtam, ott is voltak hívás gondok, mert még egyik magyar szolgáltatónál sem volt bent. A mostani samsung telefonomról márciusban jár le a security update, akármennyire is jó a pixel, olyan telefont fogok venni, ami a szolgáltatónál elérhető, mert azon lesz WoLTE, WoWifi, 5G, meg minden is. -
tomboy0013
veterán
Valaki feltette már a 16 bétát? Ha igen milyen telóra és mi vele a tapasztalat?
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
tomboy0013 #5133 üzenetére
Nyilván nem ugyanaz,MKBHD mondott róla jókat.De Pixel3a-hoz kozeli meretben flagship teljesitmeny más nem nagyon van. (Samsung 🤮)
-
Picco
addikt
válasz
grizlisandor #5130 üzenetére
ebben a meretben, faltol falig kijelzovel kene egy p9p kepessegu telo, azonos uzemidovel...kezem lo biliben
-
Ijk
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5128 üzenetére
Nem húzom le a mobilokat, egész egyszerűen nem üti meg az igényemet a kamerájuk minősége, és ezért nem szempont számomra telefon választásánál a kamera.
-
tomboy0013
veterán
"nem lehet jó képeket lőni ekkora szenzorral"
Ennek ellenére, hogy ne menjünk messzire pl. Drakmusz elég jó képeket lő ilyen pici szenzorral is, de van és volt is pár ember aki megmutatta hogy nem kell fényképező a jó fotókhoz. Kicsit túltolod szerintem ezt a dolgot.
Elhiszem hogy szakmai körökben fontos szempont hogy minden képpont a helyén legyen, de ott sem attól lesz egy kép jó mert tökéletes a képminőség. Lehet egy fényképezőgéppel is érdektelen fotókat készíteni és örülni neki hogyha beleközelítünk mennyire szép élesek a dolgok, meg lehet összképet tekintve egy pici szenzorral is érdekes képet alkotni.
Fényképező minőséget vársz el és ezért húzod le a mobilokat, mint írtad te is fizikai korlátok miatt sosem lesz mobilban olyan jó minőség mint egy fenyképezőnél, de a fotózásnál ez speciel nem elsődleges szempont. Kivéve ha munka irányból közelítjük meg, de ott meg eleve nem jön számításba egy mobil ugyebár. -
Ijk
nagyúr
válasz
Drakmusz #5126 üzenetére
Igen ez egy majd 1 éves bejegyzés, pontosan amikor még szórakoztam ezzel. Aztán rájöttem hogy hülyeség az egész mert nem lehet jó képeket lőni ekkora szenzorral.
Az egész onnan indult hogy az a véleményem ma tökmindegy milyen telefont veszek kamera miatt nem fogok telefont preferálni mert nem üti meg egyik sem a mércét nálam. Az hogy másnak igen az meg nekem nem releváns.
Pixel előnye számomra hogy nyers andorid van rajta, az egyszerű letusztult rendszert szeretem, Iphonért meg nem fizetek dupla annyit (SE-t hagyjuk merrt kb 10 éves kijelző, formavilág technológia).
Egyébként a Pixel 3a/4a mai napig a kedvencem, mert kicsi, könnyű, múanyag házas, fizikai ujjlenyomat érzékelős nem ez a fostalicska képernyős amit 5x kell próbálni feloldani. Készítik ezeket a nehéz házas divat telefonokat, közben az első lépés hogy beleteszed egy tokba. -
Drakmusz
addikt
Továbbra sem értem hogy minek pörögsz ezen, ha nem érdekel a téma.
Ezt te írtad: [link]
Itt van az ellentmondás, amire a múltkor céloztam.
Lehet-e egyáltalán javítani a gyárin, vagy sem.
Innen indultunk.
Nem igazán értem hogy miként lépett be a képbe a fényképezőgép.....
Teljesen más liga, felesleges összehasonlítani. -
Ijk
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5123 üzenetére
Ha megfelel neked a telefon képminősége akkor nincs kérdés, sokkal egyszerűbb mint külön fényképezőgép. Tegnap kipróbáltam a Gcam-et (Frankeistein profil), nekem így is gyatra a minőség. Persze elszórakozhatnék beállításokkal, profilozással fél napot, de minek, akkor sem fogja megugatni egy fényképező minőségét.
Régebbern szórakoztam opencamera raw-lighroom feldolgozással, szóval tudom mi a max amit ki lehet hozni ebből, de azért meg nem éri meg LR-ozni vele. -
Drakmusz
addikt
válasz
dombila #5114 üzenetére
Ezeket a verziókat állandóan változtatják a fejlesztők.
Ha van egy jól beállított konfigurációd, akkor az egyáltalán nem biztos hogy egy másik AGC változaton ugyanolyan eredményt kapsz majd.
Mostanában az LMC-t tesztelik a srácok, nekem az is nagyon tetszik.
Itt már jobban el van tolva a RAW felé a képi világ.
I!nk87
+1 szavazat az Alzára.
[link] -
tomboy0013
veterán
"Aki kamera miatt költ jóval magasabb összeget telefonra jobban jár hosszútávon dedikált fényképezőgéppel."
De az is lehet hogy egyszerűen csak másképp látja a dolgokat mint te és a mobilok lényege miatt vesz drágábbat a jobb kamera miatt (is): mert ahogy már írták mindig keznél van és nem kell külön táska hogy magammal vigyem. Itthon van egy APSC-s Nikon-om, 2 éve nem fotóztam vele. Pedig csináltam már több ezer fotót sok külföldi út alkalmával azóta telefonnal. Egyszerűen nekem nyűg a fényképezőgép, plusz a képeivel is foglalkozni kell mert amit alapból kiköp a gép egyszerűen nem tetszenek.
A képi világa meg csak a Pixelnek Pixeles, vehetek én Samsungot vagy Xiaomi-t ha a Pixel algoritmus jön be a szememnek, így egyáltalán nem mindegy melyik gyártó telefonját választom, és ennek semmi köze a kategóriához, a P7P-m fotói pl jobban bejönnek mint egy S24U képei. Itt egyszerűen eltérő igényekről van szó, lehet bármilyen jó minőségű egy fényképezőgép, ha nyűg használni akkor úgyse kínlódok vele sokáig. -
l!nk87
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni, vásárlás előtt állok, kerestem már itt a fórumba is infót, de sokat nem segített.
Tehát egy 8 pro vásárlást tervezek (eredetileg sima 8-at akartam, de kb 1 hete az alza megszüntette az "új" terméket és így néztem ki a pro-t). Alza és aqua a lehetséges vásárlási helyek, aqua-n olcsóbb, viszont magáról a bolt garis ügyintézéséről hideget és meleget is olvasni, továbbá ugye az se világos,hogy kikkel javíttatják a pixel-t.
Van esetleg itt tapasztalata valakinek az aqua-val kapcsolatban?
Vagy a ~20.000 Ft felár megéri az alzas "nyugalmat"?Köszönöm előre is
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dare2Live #5118 üzenetére
Nincs rá igényem hogy az élet minden pillanatában legyen nálam fényképezőgép. Évente 1000-1500 fotót mentek el NAS-on fényképezőgépbol, még ez is bőven sok.
Korábban vagyakoztam fotós mobil után, de rajottem hogy felesleges, abszolút másodlagos funkció, egy ma 80k-s készülék fotó képessége elég. Aki kamera miatt költ jóval magasabb összeget telefonra jobban jár hosszutavon dedikált fényképezőgéppel. Persze mindenkinek más igényei vannak. -
Dare2Live
félisten
pl ez a pencake [link] szerintem alapból kissebb mint a CM1 púpja. És maga az optika jóval kissebb itt kb azért ekkora, hogy lehessen álítani a gyűrűn. Bele lehetne suvickolni CM1 méretben egy APSCt meg egy ilyet. Cserélhető obisban flesh lenne rendesen... ekkora pencakekből elférne mégegy akárhol. De huzzuk ki a kezünk a biliből.
A teló lényege, hogy mindig nálad van és mindig elő tudod kapni és lőni egy fotót vagy videot. És amikor linkelt fotó féle van a fényképezőgép "győz". De nem lesz veled pont amikor kell mert nem hurcibálod magaddal az oviba, játszóra, jégkorongra... és persze a legtöbb fényképező gyerek videózásban, hangfelvételben se jeleskedik. (Vagy eszement drága)
-
MC Pite
veterán
Megjárta a telefonom a szervizt.
Én is úgy jártam a kijelzőcserével mint mások. A szervizes módot bekapcsoltam ugyan, de egy általuk beállított mintával jött vissza a készülék, így nem tudtam feloldani.I had recently sent by Google Pixel for screen repair. I had set the phone into repair mode using a numeric pin. Upon recieving the phone back from repair it is expecting a pattern to exit the repair mode!
Also, I can't even unlock the phone as it is expecting a pattern to unlock even to enter repair mode now! ( FYI: Under repair mode, the phone restart without any authentication screen. You only to provide a pin / pattern to exit the repair mode.)
Has anyone faced similar situation like this?
Edit 1: The device is mine as I have verified the serial using recovery mode and IMEI using the SIM tray.
Edit 2: Google support says to factory reset the phone. This does exactly the opposite as per the feature was enabled.🥲
Edit 3: The issue has been resolved. The service center guys had set an patten lock to test the finger print function.
Csak a visszaállítás maradt, nice.
-
dombila
őstag
válasz
Drakmusz #5085 üzenetére
A BigKaka gcam-ból van már 9.6 verzió is: [link]
Ugyanakkor ezzel párhuzamosan van friss update a 9.2-ből is [link] (tehát ez sincs még elhagyva, hiába van újabb)Nem találok olyan change log-ot, ami megmondaná mi a különbség a 9.2 és a 9.6 között.
Mi lehet a különbség? Annyi, hogy melyik Google Camera verzió alapján készült?
-
bbendre
őstag
válasz
juve600 #5111 üzenetére
Én személyes véleményem, hogy iPhone Pro vagy Android.
Hozzáteszem, hogy a feleségemnek van egy sima iPhone13 -ja és nem cserélné el semmi pénzért.iPhone -> mindenben közepes, de mindig működik (+FaceID szuper), még nem hagyott cserben. Mindig minden ugyan az és ezek általában működnek. De egy közép kategóriás Androidnak felel meg kb (nekem)
Pixel -> Hát a sok-sok év alatt voltak komoly ellentéteink. Imádom a szériát és az évek alatt elsírattam sok funkciót. Mivel szeretek romolni. újdonságokat telepíteni erre szuper a Pixel.
Megyünk síelni és kell egy jó fényképező telefon
Pixel 3XL vs iPhone 16 Pro kamera a saját tapasztalatom alapján:
https://photos.app.goo.gl/mRcSfx4KanC1a6so9 -
kárátékutyá
őstag
Valaki próbálta már a Xiaomi Mi TV Stick-et TV és Pixel kapcsolatra? Ha igen, milyen TV-n és milyen sikerrel?
-
bbendre
őstag
Kinn van az Android 16 Beta 1.
Remélem, remélem a Live Updates átkerül a At-A-Glance widgetre
Nemsokára tesztelem ha minden igaz -
LadaLord
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy hibás Pixel 7 Pro-ja? A lényeg, hogy a gyári kijelzője működjön, és ne legyen betörve.
Ill annyira téma most ez a gcam, hogy megjött hozzá a kedvem.
Pixel 7 Pro-hoz mi a legjobb verzió?
Köszi előre is!
Üdv,
T. -
mrszitya
senior tag
Én vagy nyolc-tíz éve használok GCam-et különféle telókon. Az anno újan kb. 40.000 Ft-os belépő Xiaomi, amire alapértelmezés szerint be lett állítva fényképezőnek a szülői telefonon, ma is meglepne - ha nem lett volna pár hónapja nyugdíjazva - minőség terén. Ott fel se tűnt senkinek, hogy egyébiránt nem az a stock kamera app.
A már félmilliós nyitóáron piacra kerülő S21 Ultrám gyenge fények között és például dokumentum "szkennelésnél" a gyári appal a 108 MP-es fő szenzorral tízből kilenc és félszer moslékot gyártott. Azt hittem rossz a lencse, amikor hozzám került, és még sokan mások is... Szervizben ezért kameramodult cseréltek volna. A GCam révén viszont kiderült, a Samsung nem volt képes megfelelő algoritmust írni rá. Végül annál a Samu saját Expert Raw appjával lehetett belőle igazán jó képeket kihozni utófeldolgozással, amik simán közelítették a MILC-em átlag képminőségét. (Videónál meg egy másik app kellett, amivel bitrátát lehetett emelni, és voilà, ott is drámai volt a változás.)
De kevés fotóst ismerek amúgy, aki a DSLR-t, MILC-et nem RAW-ban használja. Azoknál a gépeknél is sokat jelenthet minőségben. Az ég JPG-ben kiég ott is adott esetben, a nyersfájlnál ezt könnyebb kompenzálni, de nyilván a jól sikerült fotóból is többet lehet kihozni. Én is nagyrészt utófeldolgozok, ha fotókat kell publikálnom.
Na de a lényeg, ha szerencséje van az embernek, és akad egy pár jó külső fejlesztő GCam-re, akkor akár szinte teljesen nélkülözhető a gyári kamera app, vagy az utófeldolgozás. Néha sikerül megoldani nekik például a bitráta emelést is berakni adott készüléknél, de fotónál főleg kiiktatni a ma oly divatos, sztenderdé vált erős túlélesítést, és optimálisabbra tenni a zajtalanítást. A Pixel 9 széria is hihetetlenül pocsék adott esetben az én elvárásaimnak, ha őszinte akarok lenni gyári kamerával (JPEG-ben). Sajnos felültek a divatnak a szoftvernél Gugliék. Az elődeire már akad igazán jó külső GCam, erre még nem. A szoftveren, algoritmuson múlik. Hardveresen ezekben a modulokban, hiába picik, ott a potenciál, de nem akarnak, szakadnak meg kihozni belőlük mindent. Avagy mint a Gugli is mostanság, inkább mennek birka módjára a többiekkel, mondván ha túlélesítés kell a népnek, megkapják. -
Ijk
nagyúr
válasz
Drakmusz #5101 üzenetére
Miért mondok ellent? Azt mondtam ezért a hardveres képminőségért nem érdemes raw-al szórakozni. Fotózásra nem használom, csak dokumentálásra. Arra meg ott a kikapcsológomb amivel feloldás nélkül már megy is, gyorsan elindítható, megy a felhőbe automat, ez az egyszerűség a lényege.
Minőség nálam az ilyen képi világ pl. : [kép]
-
Drakmusz
addikt
Mondjuk ezzel ellentmondasz saját magadnak.
Mert ezt a gondolatmenetet követve a nyerseket is teljesen felesleges kidolgozni.
Pontosan az lenne a lényeg, hogy ezekből a vasakból sokkal több is kihozható.
[link]
Nem mondd nekem hogy egy átlagembernek ez a minőség nem elég....
Rommá veri a gyárit minden tekintetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest