Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
A 9-es szériánál már nincs, én legalábbis nem tapasztalok észrevehető változást. Nem úgy mint a P7-nél, ott szemmel láthatóan beleharapott az üzemidőbe.
Mindegy hogy határvidék, 5G-t a használt frekvenciától függően simán leárnyékolja egy épület is. Tetőtérben van az irodám, itt váltogatja a 4G-t és az 5G-t, alsóbb szinteken ahol vastagabb a fal csak 4G. -
t72killer
titán
Van fogyasztási előnye, ha kikapcsolom az 5G-t? Határvidéken élek, ahol hol látom az 5G hálót, hol nem
. P9Pro#5798: privát videó, nem tudtam megnézni.
-
WolfLenny
senior tag
Sziasztok!
Ma nyomkodtam kicsit a pixel 9et es a videon látgató "szellemkép" volt görgetésnél. Smooth be volt kapcsolva. Tényleg ilyen? Mellette egy pro XL volt azon nem igy nézett ki.. -
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Öreg töltő megvan, de mivel ezt a dupla USB-C portos Ugreen husit akciózzák, berendeltem a modernizáció jegyében. A jumpstarteres bankom szivargyújtó csatijába ezt is bele tudom passzítani, így a tábori töltés megoldva. Az öreg "20Ah"-s xiaomi bankom (ez a modell) se dobom ki, az max marad lassú töltögetésre.
-
t72killer
titán
Autós töltő témában (nem találom a Blitzwolf QC3-as töltőm, szóval esélyes, h így is úgyis újat veszek) használ valaki olyat, ami igazoltan képes 2 eszközt komolyabb teljesítménnyel tölteni?
Pl a pixelt nyomná minimum 15W körül és az öreg csamcsung tabletet az ősrégi 5V/2A-rel, vagy asszonypajti A52 5G-jét szintén 15W környékén (az is PD képes teló)
Vagy inkább vegyek két kicsi, 40W környékén reklámozott elosztós töltőt, ami továbbítja a szivargyújtó csatit?#5794
, akkor matatok még a kábelgyűjteményben, és megpróbálom a Blitzwolfimat levadászni a fiókrengetegben. Fájna szegény után a szívem, alig használtam. -
K82
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Amit használok autóban, nem tud se QC-t se PD-t (Roidmi alias Xiaomi 1C, Baseus Power Column); van egy öreg 20e-es Anker power bankom, ami szintén nem mai darab (se ki se be nincs gyorstöltés). Ezekkel mind megvan az USB 5V/2-2.4A (10-12W) sebesség az esetek nagy részében. Van egy Blitzwolf power bankom ami már PD-s, azzal a 18W is megvan.
Ha hazamegyek muterékhoz, az ott lévő Huawei töltőkkel és kábelekkel nem áll szóba csak a Samsunggal.
Válogatós a Pixel (ugyanez volt a 4XL-lel és a 7-tel is), de annyira azért nem. -
t72killer
titán
válasz
Hieronymus
üzenetére
A sebességet én egyszerűen időméréssel állapítom meg, mennyi idő, míg pl 10-ről 90%-ra eljut a teló, normál esetben egész 90%-ig full gázzal szokás tölteni. Ennél megbízhatóbb módszer nincs.
Nálunk a nyár kb 15-20 fokos (igen, akkor is, amikor lent Angliában 35 fokokban izzad le a háj a népekről), szóval nyomja csak, ha kell
.Arra lennék kíváncsi, hogy faék 5V/2A-t vajon megeszik-e
? Mert ez a mostani performansz csak ~1A-re sikeredett. Van pár régi töltőm, ami ilyet tud, illetve a legtöbb QC töltőnek ez a kiindulópontja. Jó A->C kábeleim vannak, legalábbis még a feszkóhisztis raspberry se panaszkodott rájuk.A jump starterre legrosszabb esetben az lesz a megoldás, hogy a szivargyújtós kimenete kap egy modern PD-s autós töltőt.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Mielőtt bármit kukáznál.
Nem teljesen egyértelmű melyik töltővel, mennyit teljesít a Pixel telefon. Ehhez jön még a melyik kábellel mennyit teljesít a telefon.A töltés sebességét a telefon indirekt jelzi. Az akku menüben megmondja, kb. mikorra lesz kész a töltés. Kocsiban amúgy sem előny a gyorsabb töltés. Nyáron biztosan nem tesz jót a telefonnak.
-
t72killer
titán
Rákerestem, háát, az ilyen usb-A ->C adapterek eléggé kutya vacsorája, ahogy az amazon visszajelzések közt szokásos 2000x jujjdeszépacsomagolás 5*, aztán ja, 1 júzer próbál újabb pixel telót tölteni vele és bukta. De a powerbankjaim miatt azért keresek még olyat, ami tuti megy 5V/2A-től kezdve qc4-ig.
-
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Re töltés: ezek nóóórmálisak? A 15W-os samu QC töltőmnek majdnem 5 órába tellett, míg telenyomta árammal a gépezetet, úgy néz ki, hogy a faék 5V/2A-t se szereti
.Aztán találtam egy ilyet mindenféle kiakasztó kijelentésekkel, hogy ennek csak a PD a jó, ÉS az USB-A aljat felejtsem is el
. Namostakkor, ez azt jelenti, hogy a nagyvilágban karnyújtásnyira elérhető max QC3, USB-A csatlakozású töltőket el is lehet felejteni??Most hirtelenjében: mindegyik autós töltőm és mindkét power bankom cserére szorul, ha ezekből is csak 5V/1A szintet tud a teló kiszipkázni. És ez csak a gond egyik fele, ha bárhol "kölcsöntöltőzök" úgy olyan 2 és 5% az esélye, hogy egy modern PD/PPS töltőfejjel dobják meg az embert.
-
t72killer
titán
válasz
BossBoss
üzenetére
Ill a második üveg helyett EZT még meglépem a felrakottal, legalább marad egy tartalék itthon

-
t72killer
titán
válasz
BossBoss
üzenetére
Az is van, de egyelőre elhordom így. Ránézésre porszem nincs az üveg alatt, azaz remélhetőleg nem fogok instant karcolásokat belevésni a kijelzőbe

Mostmár emlékszem, a Tab A-mmal jártam így egyszer - az ugye jó nagy tepsi. Az üveget azzal mentettem meg, hogy egy kis izopropanolt csepegtettem a kijelzőre, azzal bubimentesen feltapadt végül, második körben is. Aztán nem derült ki hosszú távon, hogy kiszárad-e, mert kb következő héten már törött is rajta a védőfólia, szval nagyonis jó, hogy feltettem.

-
t72killer
titán
Nna ma végre megjött az üvegfólia: kicsi még tokosan is, és persze nagy volt a szám korábban és jól elb.sztam a felrakást: a kb 5 másodperc alatt, ami a kiejlzőpucolás és a felrakás közt eltelt, ráült 3 porszem a kijelzőre (vagy pont a felrakás közben én "löktem rá"), így muszáj lett leveni, újrapucolni, visszrakni: node így meg levegős
. Egy darabig hagyom így, aztán kint a kertben, eső után felrakom a pótüveget.Érdekesség: ma töltöm először a kicsikét, a samsung gyári töltőm (15W-os) csak lassan tölti, bár lehet régi a kábel.
-
t72killer
titán
válasz
mrszitya
üzenetére
Igen, valószínűleg a komolyabb hőterhelés (játék, soksok videózás) többet árt még a 0-100 gyúrásnál is
.Az óccó akksik, óccó eszközök már csak ilyenek, óccó fotógép akksim pl volt olyan több is, ami 30% környékéről kopp, nullára bukta. De mind az öreg Tab A-m, és a mégöregebb s7edge-em is szép becsületesen gyűjti az éveket, 1%-on is működnek.
-
mrszitya
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Értelemszerűen labortesztek alapján készült elemzés, utalnak is rá, írják, hogy a valóságban azért más lehet a helyzet, hiszen előfordul, valaki Szibériában használja a telót, valaki más az Egyenlítő környékén, egy harmadik meg az állandó 20 fokos irodában. Valaki sokat játszik, fényképez, videóz, más szinte csak telefonál, stb. Tehát nem pont ennyit fog degradálódni mindenkinél. Az arányokat viszont jól szemlélteti.
Nekem volt több teló, tablet is a családban a közelmúltban is, amelyek már produkáltak random újraindulásokat több év használat után. A teló pedig még limitálva is volt töltési maximum tekintetében. Egy másik, pont annyi idős, pont ugyanolyan teló meg jóval tovább bírta gond nélkül. Teszem hozzá, ezek olcsó, alsó kategóriás eszközök voltak, így az elektronika valszeg' kevéssé tudta a random, pillanatnyi feszültségeséseket tolerálni. Plusz/mínusz a véletlen faktor...
-
t72killer
titán
válasz
Dare2Live
üzenetére
60%nyi használat esetén értelemszerűen gyakrabban kell tölteni, mintha a kapacitás 80%-át használom, így értettem a kevesebb ciklust.
#5773:
, a 0-100at kihagyták
, de még egy életszerű 10% környéke is jó lenne. Szóval, 3652 db ciklus esetén (minden nap 1x töltve = 10év) a még épp életszerű 25-75 mellett kb 90%-os lesz az akksi, az ábrán leggyúrósabb 25-100 meg 80%. Háát, nem ebbe fogunk belepistulni...Akksi jellegű rendszerbakik (reboot, stb) még a 8éves s7 edge-emen se jelentkeznek, pedig csak az első 4 évében figyeltem oda a töltögetésre, azóta kb 0-100 üzemben megy.
-
válasz
t72killer
üzenetére
A ciklusokat ma már nem így számítják.
Több mindentől függ. A töltési idő hosszától, hőmérséklettől, , a betolt energia mennyiségtől.
Van akku app amelyik mutatja a töltési ciklusok számát és az utolsó töltés ciklus növelő értékét. Mennyivel van 1 alatt vagy fölött.Valamelyik pixel témában mutatták néhány napja.
-
mrszitya
senior tag
Az alábbi ábra szemlélteti nagyjából jól a helyzetet ilyen szempontból. (Például egy műhold akksijainál is drasztikusan limitálják a használati tartományt, ott nyilván muszáj, de legalábbis célszerű...
)A magas feszültség és hőmérséklet nyírja igazán az élettartamot és/vagy kapacitást, amelyek nyilván 80-100% között lesznek értelemszerűen a csúcson.
Bővebben pl. itt: link
Szerk.: ahogy egyre többet veszít az akksi a kapacitásból, úgy jelentkezhetnek egyszer csak a váratlan és random újraindulások is egy készüléknél, hiába lenne még csökkent kapacitás mellett is egy darabig használható. De persze, aki biztosan cseréli a telót 1-2-3 év után, annak szinte mindegy a kérdés.

-
t72killer
titán
Re akksitöltés: mi a jobb, 20-80 (60% kapacitás) vagy 10-90 (80% kapacitás)? Utóbbi lényegesen kevesebb ciklus...
Tudom, a 90%-hoz ügyeskedni kell
. Az a52s-nél ezt úgy oldottam meg, h aktiváltam a 80%-os védelmet, majd amikor elérte, deaktiváltam és hagytam még kb 10 percig töltőn. Ha jól rémlik, csak a legutolsó pár % igazán pusztító az akksi számára. -
dombila
őstag
A márciusi update óta nálam megkergült a 80%-os maximum töltés. Tudom, hogy időnként feltöltheti 100%-ra is, hogy tudja kalibrálni, de az update óta minden eddigi töltésnél (háromszor) 100%-ra töltötte.
Amikor eléri a 80%-ot, a battery státus azt mondja, hogy "Done charging", de ettől még simán tovább tölt. (P8)
Az update előtt talán egyszer töltött 80%-on túl.Más is találkozott ezzel?
-
ez a backup calling nagyon nem akar összejönni, bárhogy állítgatom a kártyákat, pedig az otthoni kártyával megy a vowifi

-
-
t72killer
titán
válasz
manokaki
üzenetére
Fólia? Miféle fólia? A p9pro-m a lezárt dobozában csak egy papírzacskóban volt... értékeltem volna, ha van vmi műanyag védőréteg rajt' amit csak akkor húzok le, ha megérkezik az üvegfólia... (nem tudom, borzasztó lassúk lettek az ebay eladók errefele (uk) : a tok egy egész hétre érkezett a fizetési időponttól, kis övtatyó detto, és a tokról kibontáskor derült ki, h nem csomagoltak hozzá a megszokott üvegfóliát - így nem vártam már, beüzemeltem a telót, pucolászhatom ha végte a fólia is ideér. Minden belföldről rendelve, szimplán b.sznak 24h-n belül postára menni)
-
manokaki
addikt
válasz
emitter
üzenetére
Szia
Én vettem , mondjuk azt csak felbontotnak hirdették az tökéletes volt , csak a kijelzőfolia hiányzott rola de 100%-os volt. De olvastam olyat is aki az újszerüt vette hibátlánnak. Megnézni nem lehetett fizetés előtt , én kézpénzel fizettem az üzletben igy azt mondta az eladó ,ha nem tetszik azonnal visszaszámláza és visszafizeti , igy kifizettem de nem volt vele gond.
-
Free Rgc
tag
Frissítés után kihangosítva alig hallom a másik felet teljes hangerőn. ( Pixel 8 ) Otthon elég a hangerő, de a kocsiban eddig kihangosítva mindent hallottam, most nagyon halk lett! Felettébb gyanús hogy a frissítés miatt van.... Majd írjatok hogy egyedi vagy nálatok is változott. Köszönöm szépen.
-
nyitom
aktív tag
Sziasztok, van itt köztetek olyan kolléga akinek a one hálózatán működik a vo-wifi ? Nálunk a családban két alzás p9 es van de sehogyan sem bírom működésre bírni őket. A kapcsoló be van kapcsolva és minden más rendben van. Próbáltam újraindítással is de semmi. Köszönöm szépen.

-
K82
őstag
válasz
emitter
üzenetére
Konkrét használt eszközről eddig csak az Allegronál láttam fotókat, és azok is úgy készültek hogy látszódjon is ha valami nem kerek. Ez pl. egy 8 Pro amivel nem bánhattak túl szépen ("használt"), míg ez a sima 8 úgy néz ki mintha új lenne és csak a tokban hordás látszódna rajta ("korábban kiállított darab"). 14 napod itt is van a visszaküldésre.
-
emitter
őstag
Sziasztok!
Alzán a használt mobilok mennyire zsákbamacskák? Vajon kapható a vétel előtt bővebb infó (akár képek) a konkrét használt eszközről? Van valakinek idevágó tapasztalata?
Oké, hogy nagy sérülés nincs rajtuk (bár nem tudom, hogy komolyabb kijelző karcok ide tartoznak-e az ő értelmezésükben), de mondjuk az akku élettartama már gondolom már kérdésesebb lehet.
Olykor elég jó áron vannak (most konkrétan a Pixel 8-at nézem), és 1 év gari is van rá, 30 napos visszaküldési idővel. Végülis ennyi idő alatt a komolyabb hibák kiderülhetnek már..
"A használt termékek gyakoribb vagy komolyabb kozmetikai hibákkal rendelkeznek, de még mindig teljesen működőképesek."
"Minden használt mobiltelefon mindig teljesen működőképes, azaz teljesítménye megegyezik az újakéval. A kozmetikai hibák nem befolyásolják a készülék működőképességét."
"Az akkumulátor kapacitása újszerű vagy használt elektronika esetén kissé csökkenhet."
"A Használt kategóriába tartozó mobiltelefonok nem tartalmazzák a lecsorbult sarkokkal vagy élekkel rendelkező vagy egyéb módon mechanikailag sérült darabokat. Ezért nem áll fenn a veszélye annak, hogy olyan mobiltelefont kapsz kézhez, amelynek a kijelzője vagy a borítója megrepedt, vagy olyan darabot, amelyet eltávolíthatatlan szennyeződések csúfítanak." -
tomboy0013
veterán
válasz
bbendre
üzenetére
Januárban frissítettem utoljára a QPR2 bétát, mikor megjött a 16 akkor kiléptem mert nem akartam frissíteni. Elvileg kellene jönnie kilépő update-nek, tavaly ugyanígy léptem ki a 15 bétából, előtte meg a 14 bétából is. De tavaly pl. egy napon belül megkaptam, most meg semmi.
-
bbendre
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Az utolsó Android 15 QPR2 Beta 3 Januárban jelent meg:
https://developer.android.com/about/versions/15/release-notes
Release date: January 21, 2025
Itt nem lehetett kilépni (ha jól tudom) wipe nélkül
Mivel megszűnt a 15 Beta és helyette a 16 beta van valószínűleg nem készül olyan update amivel ki lehet lépni a Beta-ból?
Ez a legjobb tippem -
zoltanz
nagyúr
Nem tudok fájlokat másolni (P3A Droid 12) se pendrivra (másik aroidos 10 teló látja) se másik robotos telefonra (Droid 10). a wifi átvitel lassú panel tele wifi router-rel)
Köszi a segítséget.
-
szkorhetz
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Csak ha majd kijött a végleges 16
-
tomboy0013
veterán
Több mint egy hónapja kiléptem a béta programból, még az Android 16 telepítése előtt, de hiába jött meg a márciusi feature drop még mindig a data wipe-os frissítést ajánlja fel. Már nem lehet wipe nélkül kilépni a bétából vagy mi lehet?
-
Tényleg írja, az apró betűs résznél, de hát 1x beállítja az ember, utána meg ki emlékszik az apró betűs részre.
-
l!nk87
aktív tag
Segítségre volna szükségem. P8p telóm van, látom, hogy erre is van frissítés, bár szerintem még nem töltötte le, csak jelzi, viszont reggelig ügyeletben vagyok, telefonon hívnak ha van valami nyügük, egyébként aludhatok. Na de azt írja,hogy frissít mikor nem használom a telót, ez nála a ma éjszakát jelöli? Vagy megkérdez majd a frissítés előtt?
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha figyelmesen olvasnál, akkor a 80%-os töltési korlátozás alatti résznél írja, hogy néha fel fogja tölteni 100%-ra!

-
Misogi
aktív tag
Egy iPhone 13-ról váltottam Pixel 8-ra a héten, és hát azt kell mondjam...ég és föld a kettő.
Ez a Pixel tényleg okosnak érződik, míg az iPhone 13 nem annyira.
Mindent is tud amire szükség lehet, a Face ID ami a Pixelben van még gyorsabb is mint az iPhone 13-omban...egyszerűen 1 hét használat után annyit tudok mondani hogy legjobb döntés volt a Pixel 8 és az AI funkciókat még ki sem próbáltam. Na meg a 120Hz...hát igen, ezek után a 60Hz förtelmes. 
-
kutkut
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Máskor - frissítés nélkül - is előfordulhat, hogy teljesen feltölti a kalibrálás végett.
-
-
Xelo
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
masodik toltesnel is? azt olvastam frissites utan az elso toltessel ujrakalibral azert tolt 100-ig de meg nem teszteltem.
-
Jó ez a frissítés, a 80%-ra fixált töltésnél 85%-nál tart a telefon.
-
K82
őstag
válasz
Don't Panic
üzenetére
Yettelnél megy a VoWifi már hónapok óta P7-en is. Megrendelted a szolgáltatást?
-
nyitom
aktív tag
válasz
Don't Panic
üzenetére
Alzás p9p-m van és Mármint a oan ős csomagom
-
zzola
titán
válasz
kissvendel
üzenetére
-
TaylorPro
addikt
válasz
kissvendel
üzenetére
Igen, és hibátlanul működik végre.
-
nyitom
aktív tag
válasz
kissvendel
üzenetére
Megjött és be is kapcsoltam, mégsem használható.
-
t72killer
titán
válasz
kissvendel
üzenetére
"Màrcius 5-i security update, március 4-én"
Öőő...
-
kissvendel
tag
A frissítéssel megjött a nativ VoWifi One-ra, nem kell bindzsizni
Màrcius 5-i security update, március 4-én
-
bbendre
őstag
-
Xelo
addikt
-
Xelo
addikt
valszeg hnap vagy csutortokon erkezik a marciusi feature drop.
-
-
melodie
tag
Android biztonsági javítás érkezett OTA Márciusban?
-
Starann
tag
Sziasztok, honnan érdemes most p9/p9pro telót beszerzni? Nem igazán látom át, mi az az összeg, ami reális érte. Tud valaki esetleg valami helyet, ahol most jó áron van? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. P9Pro
.
? Mert ez a mostani performansz csak ~1A-re sikeredett. Van pár régi töltőm, ami ilyet tud, illetve a legtöbb QC töltőnek ez a kiindulópontja. Jó A->C kábeleim vannak, legalábbis még a feszkóhisztis raspberry se panaszkodott rájuk.

Hazudok PD2.0-->PD3.0, de ugyanúgy 17W. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Egy darabig hagyom így, aztán kint a kertben, eső után felrakom a pótüveget.

Csepy