Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilhasználat külföldön
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Grande Ale
üzenetére
Használati szokásod alapján becsült idő, ameddig bírja majd a telefon. Tehát holnap reggel 8-ra lemerül.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
A frekvencia mellett még fontos lehet amplitudó, meg az egyéni érzékenység. Ha az amplitudó görbéje viszonylag konstans és 10-20 % közötti, akkor kevesebb, vagy egyáltalán nincs gond pl.: 230-240Hz mellett nem ingadozik nagyot, stabil a görbe. Azonban nézzük a Pixel 7-est, ami 367hz pwm talán, ha jól emlékszem, csak épp 30%-os fényerőn és alatta már pl. 70-90% az amplitudó és így ugrál 60-367hz között. - én utoljára ezt a Pixelt tudtam használni, de a jelzett fényerő alatt már éreztem, hogy valami nem stimmel.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Csápájev
üzenetére
Nem. A pwm villódzást inkább úgy képzeld el, hogy aki érzékeny rá az sem látja ezt, hanem az emberi szem érzékeli a számára hibás jelet és itt probléma van az jel/információ feldolgozással, illetve zavara, amivel küzd a szem, hogy feldolgozza, továbbadja az agynak. Az információt sikeról ugyan átadnia, de közben ahogy küzd a jelfeldolgozással elindul a szem túlterhelése, ami szemszáradást, szemfáradságot és fejfájást is okoz legrosszabb esetben, vagy kifolyik a szemed. Nálam az előbbi van, kiszárad, fáj a szemem, majd hosszabb idő után a fejem is fáj.
Az ilyen videókban inkább érzékeltetetés van, amit a kamera visszatud adni, hogy milyennek kellene lennie, ha érzékeny vagy rá, de ha alacsony a pwm, akkor látható, hogy milyen az eltérés mondjuk 250Hz alatti értéken. -
ghiottone
nagyúr
Pont hogy nem tudsz értekezni, ezért nem tudod, hogy OTP esetén az adott eszközön amikor a Wallethez beakarod húzni a kártyát akkor fel kell venni a kapcsolatot a Bankkal - sms, vagy hívás. Itt nálam el se jut eddig a folyamat, mert a Bank visszautasítja hiszen túl sok eszközön regisztraltam már a kártyát. De ha beszéltem a bankkal és utána működik akkor majd megirom.
-
ghiottone
nagyúr
Otp-s vagy? Nálam a chatgpt ezt írta:
"A leírt hiba alapján 90% eséllyel a régi Google Pay tokenek ragadtak bent, tehát: A bank ügyfélszolgálata tudja véglegesen törölni. Miután megtörtént, az új telefonra gond nélkül hozzáadható a kártya."
Bankot felhívni:
„Nem tudom hozzáadni a bankkártyámat a Google Wallethez, mert azt írja, hogy túl sok eszközön volt aktiválva. Kérem a Google Pay tokenek törlését a kártyámhoz.”Az OTP ügyintézők pontosan tudják, miről van szó.
Tapasztalat:
Pár perc alatt törlik a régi eszközökhöz tartozó tokeneket → utána azonnal hozzá tudod adni az új telefonon.Gemini szerint elég a Wallet adatainak törlése az új telefonon, de mivel nálam is volt mostanában pár telefon, és ez a cache törlése, app eltávolítása sem vezette eredményre, így inkább a chatgpt megoldása tűnik validnak.
-
ghiottone
nagyúr
Nem Pixel, de most egy Op13-at néztem és a Wallet ugyanezt csinálta ma. Mellette aktív egy Honoron, meg Motorola Edge 70-en és a régi 7T-n, de itt hozzáadásnál azt írja, hogy "Nem lehet hozzáadni a kártyát. Ez a kártya túl sokszor lett hozzáadva a Google Play szolgáltatáshoz. Blabla. Másik eszközön távolítsa el."
-
ghiottone
nagyúr
Pixel 10a korai infók, cad renderek: [link] Feltehetően 2026 áprilisban jelenik majd meg.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
TaylorPro
üzenetére
Ó, sajnálom.
Én anno az S8-as Galaxynál kisérleteztem ki, hogy valami a kijelzővel nem lesz okés, utána meg elkezdtem olvasni, hogy mi lehet ez, akkor találtam rá a pwm-re
. Pixelt használnék szívesen, de a szemem nem fogom tönkretenni. A vezérlést máshol is cseszték el hasonlóan, vagy rosszabbul - pl. Op12 és Oppo Find X8 Pro - ezeknél hiába magas, 2000 feletti a pwm értéke, de a moduláció ott is ugrál. -
ghiottone
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
Ebben van valami, de ha eddig sima 7-ese volt, akkor már az árkülönbözet miatt se venném a sima 10-est.
+steewcv65: gsmarena összehasonlítást ajánlom figyelmedbe. + tényleg 1-2 teszt, te fogod használni majd, csak Te tudhatod mi fontos számodra.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
TaylorPro
üzenetére
Nálam fokozatok vannak - szem szárazság < szemfáradtság < fejfájás. Rlaci írta, hogy nála a 9-nél nem volt gond, a 10 Pro esetén meg kifolyt a szeme. Az a baj, hogyha be van kapcsolva a 480hz-es szemkímélő mód a 10 Pro-k esetén akkor az csak ront rajta, mert 97%-os a moduláció - fel le ugrál folyamatosan a minimum és a 480hz között a szabályozási érték - ergó aki érzékeny rá, annak kapufa.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Don't Panic
üzenetére
Ez tiszta sor. Annyi, hogy az összeghatár miatt a magyar jogi szabályozás miatti 3. év hosszú távon lehet még plusz normális helynél.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Don't Panic
üzenetére
"Most látsz, most nem látsz." - egy kis áfa trükközés és pár hónap múlva a cég sehol sincs...
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Starann
üzenetére
Nem tudsz elállni a vásárlástól? Online rendelés esetén ott a 14 nap.
Szoftveres dolog a dc dimming és a pwm vezérlése a kijelzőnél. A 8 Pro első firmware verziója pl. tudott 480hz-et. Rootolva és kernel cserével volt egy mód, amivel 4800hz-re is be tudták lőni: [link]
Ha a Google akarná megtudná oldani, de nem ez a fókusz, hanem a képfeldolgozás és az Ai. A 10 Pro se lenne jó az előző hszemben linkelt videó alapján. A korábbi modellek valószínűleg nem fogják megkapni ezt az opciót
- valamelyik bemutatóban volt róla szó. A sima Pixel 10-ben se található meg.Volt régebben egy fejlesztői app - pwmfree - Lehet az android 16-al már nem fog menni. 1 próbát talán megérhet.
-
ghiottone
nagyúr
Pixel 10 Pro pwm: [link] - Az amplitudó nem jó, 90 százalék fölött van, így hiába 480hz a pwm ez az érzékenyek számára még most se az igazi

-
ghiottone
nagyúr
válasz
Starann
üzenetére
Van. Sajnos más telefont kell keresned.
Pixelek közül a sima 7-es ami még jó lehet, de 25 százalékos fényerő alatt ott is ugrál 90-360hz között. Most a 10 Pro/Pro Xl, ami már legalább tud 480hz-et, ha aktiválva van a szemkímélés.8 Prot próbaltam utoljára, de pont a szemfájdalom miatt nem tudtam használni. 9 kimaradt, 10 Pro majd esetleg később. Ha fontos a pwm, akkor Honor, Op, Xiaomi, esetleg Motorola. Ott jobbak a kijelzők ilyen szempontból. Nálam most Moto Edge 60 Pro van, az is ok (720hz) de ha nálad ilyen hamar jelentkeznek ezek a tünetek, amik súlyosabbak is, így inkább Honor 200/400 Pro, Magic6/Magic 7 Pro, Xiaomi 15, Op13 felé vedd az irányt.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
ecegjegyzek alapján ezt a boltot egy 2005 óta müködő kft üzemelteti, ugyanaz, aki az almaboltot.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Rettenet lett. Vártam már mikor érkezik meg és ma csak elkezdték globálisan kitolni ...
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Postas99
üzenetére
Ez a Google felé authentikator? Mert ott más androidos eszközön belépve a Google fiókoddalal az összekapcsolás miatt fel kellene dobni az ügyfélkapus kódokat. Az utóbbi időben volt nálam pár telefon és mindig hozta automatikusan az ügyfélkapus kódokat. Most leelenőrizzem és belépett simán erről a telóról is. Amúgy net se kell neki, ha a telefon nincs net közelében, vagy repülőgép módban, akkor az authentikator altal adott kódokkal is be lehet jelentkezni.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
PACSA75
üzenetére
Itt kilépsz és küldi a legutolsó teljes stable verziót, amivel gyalul is, ha jól emlékszem.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
+1
atosan: ha tudsz, akkor inkább a 7 legyen a minimum. A 6-os jó volt, de még inkább béta (ne kövezetek meg ezért
). -
ghiottone
nagyúr
válasz
Don't Panic
üzenetére
A sima 10-esnél egy 256-os indulhatna 799 eurón, a 128-ast meg elfelejthetnék végre.
-
ghiottone
nagyúr
Yettel feltöltőkártyás esim ilyen szempontból jó. Ott kikapcsolod , majd törlöd az egyiken és a másik készüléken beolvasod a qr kódot és már hazsnálható is. A multisim, ami érdekes, mert ott már lehet, hogy pl. mint a Telekom esetében a hívások minden hívószámon megjelennek, de csak 1 eszközön lesz fogadva.
barcaforca: a BT beállításokba nézz körül.
-
ghiottone
nagyúr
Honnan vetted? Ha normál kereskedőn keresztül, akkor számlával tudod igazolni, hogy te mikor vetted. Szürke importos bolt esetén, vagy magánszemélytől már benne van a pakliban, hogy gariban cserélt a teló és ott megy az eredeti példány gari ideje.
Amúgy chaten rákérdezhetel. -
ghiottone
nagyúr
P7-el jártam ugyanígy - rengeteg kábelt (gyári kábel 3.2-es átalakítóval, op kábelek, ugrenn kábelek, motorola kábel, oppo kábel, stb.) végigpróbáltam és semmi. Azt javasolták vagy egy vezetéknélküli dongle, vagy frissítsem az autó fejegységét, mert lehet az segít - végén eladtam a telót, így már nem tudtam kipróbálni egyiket se

-
ghiottone
nagyúr
A szivárgó információk szerinti lencsék visszabutítása a leendő 10-esen nekem nem szimpi - cserébe lesz telefotó az alap modellben...
forrás -
ghiottone
nagyúr
válasz
Fradipuma
üzenetére
A rendszer miatt a Honor ismerősebb lenne iPhone után. Mindkettő jó, Pixel kamerája inkább "bolondbiztosabb" - kevesebbet hibázik. Nálunk van Magic 6 Pro, 200 Pro és volt rengeteg Pixelem, 8 Pro is, 9 már nem. Ha a szemem bírná jobban a pwm-es pixel kijelzőket, akkor amúgy a Pixelt venném, így viszont marad a Honor és remélem a 10-es szériába már jobb kijelzőt raknak ilyen szempontból.
-
ghiottone
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
Lehet akkor jobb az amplitudó görbéje. Anno az S10-eseket tudtam használni (220-240), utána próbáltam s21, S21fe, s22+ de nem voltak jók. Pár hónapja volt nálam OP12, aminél reklámozták a szemkímélő dc dimming és pwm szabályozást, de a gyakorlatban meg 1 nap után raktam fel hardverapróra. Lehet akkor teszek itt is egy próbát, hátha.
Starann - ez rendben, de ha érzékeny a szemed azt nem tudhatod, hogy bírni fogja-e. Online rendelésnél így nézve ez kb. így egy védelem a vevőnek, hogy visszaküldheti - legalábbis ezt én így fogom fel ilyen esetben.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Starann
üzenetére
Elnézve az értékeket rosszabb, sokkal. S24-25-ös szériában 480hz körüli a pwm. Pixelnél a 8-as óta 240hz. 8 Pro-t ezért is nem tudtam használni, 9-est már nem is rendeltem. Honor 200 Pro-nál maradtam, de van Magic 6 Pro is a családban. Azok azért szemkímélőbbek, jóval magasabb pwm értékekkel. Op13, Oppo Find X8 Pro és Xiaomi 14 -esek, amelyek biztos jók ilyen szempontból.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Lehet mert több darab van, nemcsak 1-1.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Talán csak a Motorolán van ilyen, de az is csak stock közeli.
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Utolsó mondattal meg is válaszoltad akkor az eredeti kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Pixelt használnék szívesen, de a szemem nem fogom tönkretenni. A vezérlést máshol is cseszték el hasonlóan, vagy rosszabbul - pl. Op12 és Oppo Find X8 Pro - ezeknél hiába magas, 2000 feletti a pwm értéke, de a moduláció ott is ugrál.
- valamelyik bemutatóban volt róla szó. A sima Pixel 10-ben se található meg.
, de na, nem egy jó deal.....
Csepy