-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilacipaci
tag
válasz
Dare2Live #6112 üzenetére
Nekem ez az első telefonom Google Pixel 8 Pro ami tudja az adaptív töltést. Mondjuk új korában 0-ra merülve volt, ráadásul akkor még nem jött meg a gyári 30w töltője, szóval Toockival húztam fel 100-ra. 20w írt az elején a 30w töltő. Azóta már a Googleval töltöm. 20-80% között, bár eddig többnyire 35-40% körül volt este. Onnan fél óra neki a 80%. 100-ra majd néha töltöm, ha tudom hogy több energia kell. Meglátjuk hogy szuperál. A régi telom a 4 éves Realme 8 akksija még jó, de már nehéz tölteni. 30w helyet csak 9w tölt és azt is leginkább csak a saját gyári Dart töltővel.
-
gretzky77
veterán
válasz
Dare2Live #6112 üzenetére
Beállítások--> telefonról--> akkumulátor adatok, itt van pár adat és ciklus szám.
Beállítások-->akkumulátor-->akkumulátor élettartam.
Tény én nem használok 5-6 évig egy telefont, viszont ha tervezném addig akkor simán belefér egy gyári akksi csere. Mindenki úgy használja, ahogy kényelmes neki és szeretné. Amíg nem írták a telefonok valahogy nem pörögtek ezen az emberek, használták max amikor már érezhető volt a degradálódás akkor léptek! -
válasz
Dare2Live #5772 üzenetére
60%nyi használat esetén értelemszerűen gyakrabban kell tölteni, mintha a kapacitás 80%-át használom, így értettem a kevesebb ciklust.
#5773:
, a 0-100at kihagyták
, de még egy életszerű 10% környéke is jó lenne. Szóval, 3652 db ciklus esetén (minden nap 1x töltve = 10év) a még épp életszerű 25-75 mellett kb 90%-os lesz az akksi, az ábrán leggyúrósabb 25-100 meg 80%. Háát, nem ebbe fogunk belepistulni...
Akksi jellegű rendszerbakik (reboot, stb) még a 8éves s7 edge-emen se jelentkeznek, pedig csak az első 4 évében figyeltem oda a töltögetésre, azóta kb 0-100 üzemben megy.
-
ugyes
senior tag
válasz
Dare2Live #5378 üzenetére
Nem tudok róla. Már az első napokban is merült, mint a nyeletlen balta. Ugyanakkor több fórumban is írták, hogy az elején ilyen. De nekem kb. 3,5 hónap telt el így merülve. A múlt hét óta jó.
Ha a zárolási képernyőt is tudnám alakítani (dátum + idő kijelzés és pozíció), akkor már tényleg elégedett lennék. -
Ijk
nagyúr
válasz
Dare2Live #5118 üzenetére
Nincs rá igényem hogy az élet minden pillanatában legyen nálam fényképezőgép. Évente 1000-1500 fotót mentek el NAS-on fényképezőgépbol, még ez is bőven sok.
Korábban vagyakoztam fotós mobil után, de rajottem hogy felesleges, abszolút másodlagos funkció, egy ma 80k-s készülék fotó képessége elég. Aki kamera miatt költ jóval magasabb összeget telefonra jobban jár hosszutavon dedikált fényképezőgéppel. Persze mindenkinek más igényei vannak. -
-
bbendre
őstag
válasz
Dare2Live #4993 üzenetére
Ez egy nagyon régi sokakat érintő bug, talán a Pixel 6 szériával érkezett meg
Én kb 10 ticketet nyitottam a saját "Accountomra" különböző bugokra.
Volt amit tudtak javítani és volt amit nem.
A kedvencem, két Pixel telefon az asztalon, Pixel 1 és Pixel 8 Pro: "Ok Google"
válasz: két eszköz is válaszolt. Melyik legyen az alapértelmezett?
- Google Pixel
- Google Pixel
Ha válaszottál egyet akkor csak support tickettel tudod törölni a választásodat
Majd megint van egy 50-50 esélyed eltalálni amelyiket szeretnéd
De a BuglistámultraPro hosszú volt pár éve -
-
válasz
Dare2Live #4528 üzenetére
ha vízszintesen veszed fel, kevesebbet kell svenkelni (a kép fele végig üres függőlegesen), és két kézzel meg tudod fogni a telefont, úgy pedig stabilabb
ha hosszabb videóra kell ilyen helyzetben, inkább állványt vennék valami használhatóbb fejjel, amivel normálisan lehet svenkelni.
-
emitter
őstag
válasz
Dare2Live #4523 üzenetére
"fotó/vido vonalon a pro legnagyobb előnye a tele. Ha az kell tényleg megérheti. Ha nem a sima bőven elég."
Sima alatt itt a 8A-ra (is) gondolsz?Az eddig elmondottak alapján akkor a 7 Pro és a 8A között vacillálok, nekem a hátralévő ~3 év támogatás kevésnek tűnik, én szeretem a végkimerülésig használni a teleofnomat, a mostani is 4,5 éves. Telét nem sűrűn használnék valószínűleg, hogy csak ezért megérje a Pro.
Cserébe a 8A-ra még 2 év gyártói garancia is lenne, míg egy használt 7 Pro-ra nincs gari.
-
-
K82
őstag
válasz
Dare2Live #4133 üzenetére
Settings - apps - kiválasztott app - app battery usage menü alatt ki lehet választani h használhassa háttérben az akkut.
szerk.: az adaptive battery is belenyúlhat, látom kikapcsoltad (nálam be sincs kapcsolva)
Egyik Pixelemen se jöttek időben a gmail értesítései, Messenger/Viber/Telegram szinte mindig.
Mi az a Huawei eszköz, amihez csatlakozik? Nagyon nem szereti a Pixel a Huawei cuccait, azt meg főleg nem ha esetleg arról van költöztetve a rendszer.
-
Gexxx
tag
válasz
Dare2Live #3937 üzenetére
Ez volt az egyik fő érv a Pixel mellett, - egy újabb Xiaomi ellenében - a hosszú ideig tartó terméktámogatás.
Plusz a kamera valós képességei, meg a vízállóság.Sajnos van pár szoftveres fícsör, ami viszont hiányzik, de úgy néz ki hogy inkább az AI-ra fókuszálnak a használhatóság helyett.
Ilyen például a gyorskapcsolóval ki-be kapcsolható automata fényerő, vagy a gyorskapcsolóval váltogatható mobil adat kapcsolat a 2 sim között.
Helyette túrkálhatok a beállításokban, pedig nem gondolnám hogy hatalmas erőfeszítés lenne lefejleszteni... -
szkorhetz
őstag
válasz
Dare2Live #3175 üzenetére
Én nagy Pixel hívő vagyok, de még júniusban váltottam 8P-ről S24U-ra.
Mindennapokban, app megnyitásoknál brutális a különbség, az akksi idő legalább két óra SOT-tal jobb, kb sosem melegszik, elégedett vagyok vele. A 9P XL megmozgatta a fantáziámat, főleg, ha tényleg igazak az akksi idő javulásáról szóló hírek és tesztek, nagyon hiányzik a Pixel kamera és a UI, de egyszerűen ennyi felárat nem ér egy gyengébb hardware. -
-
morfondőr
addikt
válasz
Dare2Live #3140 üzenetére
Ha magyarra van állítva a nyelv, akkor természetesen érti mit mondok, és a diktálás nálam is teljesen pontos, viszont úgy nem működik asszisztensként. Ha meg angolra állítom a nyelvet, akkor az ilyen lefordíthatatlan dolgok, mint a "Petőfi Sándor utca" kifog rajta.
Nekem már azzal is aggályaim voltak, amikor a prezentáció minden második mondatában benne volt, hogy az adatok a készüléken maradnak. Na persze! Egy részük biztos!
-
Technoman
őstag
válasz
Dare2Live #3007 üzenetére
Én a garanciális javításban látom a legfőbb gondot (most nem csak a fenti topikmárkára gondolok)
Szerinted hol és hogy fogják megjavítani pld a szürkeimportos S24-es telókat? Elküldik a Samsunghoz? Bár sokan mondják, de én nem hiszek benne -némely nagyobb, nem hivatalos üzlettől eltekintve- hogy saját költségen kiküldenék a náluk vásárolt Pixel 8 Pro telómat, ha elromlana.
Aztán van még egy másik is. Ugye kint is megy az operátori részletre vásárlás + előfizu kombó. Mivel jelenleg csak 3 helyen kapható a 9-es széria, a többi meg nincs hivatalosan forgalomba, kivéve a 8a, ezért vele példálózva: Ha "fillérekért" megveszem a 8a telót (jelenlegi sufni ár:168k - kontra hivatalos hely: 230-260k), akkor elképzelhető egy -akár külföldi- előfizus telefon is. Nem szeretném ha nemfizetés miatt, pld. a holland T-Mobile imei alapján letiltaná a telót egy idő után.De lehetne sorolni még ezer érvet.
Persze vannak becsületes(ebb), több éve működő GSM boltok is (én is vettem tőlük 1x olyan mobilt, ami Magyarországon nem volt forgalomba), ettől függetlenül én már túl öreg és tapasztalt vagyok, hogy ilyenbe beleszálljak. -
Bazsi84
aktív tag
válasz
Dare2Live #2962 üzenetére
Igen,pont ezért utálom mar most.van uj fotok app mar a 6-osra is,megneztem miket tudnek szerkeszteni.Es marhara elmegy tole a kedvem,h eloben 5-10 perc vagy akarmennyi amig elkeszul egy jobb kep,de az ai meg csinal egy sokkal jobb valtozatot abbol 1 perc alatt.Persze,tudom,erre eddig is volt lehetoseg,ott a millio fotoszerkeszto app.Csak ezzel en meg nem szembesultem eddig igy telon.
-
ghiottone
nagyúr
-
dragon1993
őstag
válasz
Dare2Live #1944 üzenetére
A IT fórumon vagyunk, itt sokakat érdekel.
A valóságban az emberek a kínai, samsung, iphone vonalat ismerik és ez a Pixel dolog teljesen idegen nekik és a pure felület szerintem inkább negatív nekik.Kedvencem volt, hogy a Vodefone ügyfélszolgálattal akartam valamit intézni a Nexus 4 (akkor a legújabb) telefonommal és az ügyintéző modott egy olyat, hogy ilyen kínai telefonokat nem igazán ismernek valami rendes Androidos Samsung jobb lenne.
Ott elmagyaráztam, hogy EZ AZ Androidos telefon.
-
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #1896 üzenetére
Nem én raktam össze, hanem a GSMarena, én csak elmondom mit látok a gyakorlatiasabb tesztképeken.
Pixel 4 még más algoritmust használt, mint az 5, az még kizárólag alexpós képeket stackelt, így az csalóka. A Xiaomi képfeldolgozása meg aztán tényleg teljesen más, ebből nem lehet megmondani, hogy ténylegesen a szenzor mennyivel jobb.
De akkor itt a 6a teszt, ebben vannak 6 Pro-val is összehasonlító képek, ez ugyanaz a generáció.
Nem mondom, hogy nincs különbség, de na... 3x-osára növelt szenzor néz ki így egyforma (amennyire lehet) szoftverrel.
Ha ezt a különbséget elosztjuk kettővel, kb akkora mértékű előrelépést jelentene egy 1"-es szenzor a mostanihoz képest. Az én értelmezésem szerint legalábbis az nem egy világmegváltó dolog. -
K82
őstag
válasz
Dare2Live #1889 üzenetére
Olyan nagyon nem bíznék még a cserében, az IMX363 szenzort is négy éven keresztül futtatták a P2-től kezdve az 5a 5G-ig. Pedig 2020-ban már volt 108 megapixeles megoldás is (pl. a Note 20 Ultra) vagy nagyobb szenzorméret - aztán az egész nem ér semmit (mint ahogy írtad is) ha nincs mögötte a megfelelő képfeldolgozó algoritmus.
-
Thom!
veterán
válasz
Dare2Live #1887 üzenetére
Úgy tudom hogy...
Pixel 8 és a Pixel 9 illetve Pixel 8 Pro és Pixel 9 Pro széria ugyanazt a kamera hardvert kapja!
Talán szelfiben lesz eltérés.Én úgy gondolom hardver szempontból nincs gond a Pixellel. 50MP módban nagyon erős a Pro.
Szoftveren várok csiszolást mert lenne mit. Lencséket is fejleszthetik.
Google AI zoom(SuperRes Zoom 2.0) tavaly bejelentették azóta nagy csend!Ha van infom akkor közzéteszem.
A Pixel 8a-hoz hasonlóan a Pixel 9 sorozat is többnyire ugyanazt a kamerabeállítást kapja majd, mint a Pixel 8 sorozaté, jelentős változás nélkül. Az újdonság a Tensor G4, a dizájn és a jobban meghatározott 3 készülékcsalád -
Thom!
veterán
válasz
Dare2Live #1873 üzenetére
jól látod, nincs nagy gond a saomival de elszálltak az árak 2-2,5*! ...hardverben erős de szoftver vonalon van mit behozni.
Pixel 8 sorozat szerintem jó lett, Exynos a gyengesége de Tensor 1-2 óta van fejlődés proci vonalon, nekem a CPU/GPU erő sose volt gond egyik telóban sem hogy kevés lenne, játszani nem játszom de nem hiszem hogy gond lenne bármelyikkel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest