- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lappy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #50174 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #50169 üzenetére
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #50093 üzenetére
Köszi, de nem is a gyakorlati haszna, hanem az elvi megvalósítás miatt lenne érdekes számomra! Nem kell tudnia a makrónak mikor nyomtattam rajta kívül, csak annyit, mikor nyomtattam a segítségével, és ha letelt az idő nyomtasson, ha nem, nem.
Ez tényleg már csak érdekesség, hogyan lehetne makróval megoldani (ketyeg az idő, ha letelt, nyomtasson valamit, ha nem várjon)... -
Hunter2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49164 üzenetére
Az miért lehet hogy az 110 soros táblában ha egyszerre jelölöm ki a 110 sort hogy a linkeket kattinthatóvá tegye akkor random átírja a linkeket az előtte vagy az utána levő linkre , ha pedig 10 soronként futtatom a scriptet akkor jól megcsinálja?
-
marec1122
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49655 üzenetére
így működött, szóval köszönöm szépen
#49656: furcsállom mert én is csak annyit csináltam, hogy átcseréltem a a ; ,re -
marec1122
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49646 üzenetére
megpróbáltam a jegyzettömbbel meg a notepad++ al is a vesszöcserét de ugyan az a végeredmény sajnos.
-
Agony
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49644 üzenetére
Köszi, az már megvolt, de nem oldotta meg, viszont közben meglett a megfejtés.
A MyPath = "q:\Megrendelések\Alapanyagigeny\Ütemezés" hivatkozással volt baja, az ékezetek miatt. Ékezet nélkül tökéletesen megy hálózati meghajtóról is, úgyhogy annyival át lett hidalva, hogy fel lett neki csatoltva a Q:\Megrendelések\Alapanyagigeny\Ütemezés egy A: meghajtóként, így eltűnt belőle az összes ékezet és működik.
De hogy mi változott az évek óta működő makró működésében azt nem tudom.... talán valami Office frissítés volt és azzal kavartak bele.
-
marec1122
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49642 üzenetére
köszi, teljesen igazad van. most már csak az a gáz, hogy miután lecserélem a ; sima , re és be akarom importálni outlookba megint elkúsznak az ékezetes betűk krikszkrakszokká
-
Salex1
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49633 üzenetére
Köszönöm neked is és MUTT kollégának is. Nemsokára neki esek és kipróbálom.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49628 üzenetére
2 dolgot kell beállítanod a makróban, hogy HONNAN (eredeti adatok) és hogy HOVA (átalakított adatok) másolódjanak az adatok.
Mindkét állítandó érték elé az[EZT KELL BEÁLLÍTANOD]
kommentet tettem.Module1-be másolandó kód
Option Explicit
'Fire/SOUL/CD - 2022
Public Sub Fire_Salex1_Process()
'kötött formátum elválasztó karaktere
Const MYDELIMITER = "-"
'a feldogozandó adatok ebben az OSZLOP-ban és azon belül ebben a SOR-ban kezdődnek
Dim MySrcColumn, MySrcColumnFirstCell As String
'tartomány, amit a makró a MySrcColumn és MySrcColumnFirstCell értéke alapján határoz meg/generál
Dim MySrcRange As Range
'a feldolgozott adatokat ebbe a tartmányba írja a makró
Dim MyDestRange As Range
'a MySrcRange tartományban található aktuális cella tartománya (1 cella)
Dim MyCell As Range
'Variant típusú dinamikus tömb, ami az N számosságú halmaz N0 - N-1 elemét tárolja
Dim MyUniqueSubStrArray() As Variant
'Variant típusú dinamikus tömb, ami az N számosságú halmaz N0 - N-1 elemének feldolgozottságát tárolja (True/False)
Dim MyUniqueSubStrProcessedArray() As Variant
'szöveg típusú dinamikus tömb, amelynek elemei az aktuális cella
'SPLIT parancs segítségével, MYDELIMITER paraméterrel elválasztott elemeit tartalmazza
Dim MyTempArray() As String
'átmeneti változó
Dim MyTempStr As String
'átmeneti változó, ami meghatározza, hogy a MyTempStr változó szerepel-e a MyUniqueSubStrArray-ben
Dim MySubStr As Variant
'nem megfelelő cella adat esetén megjelenő ablak visszatérési értéke
Dim SelectedOptionOnWarningBox As Integer
'makró-ciklusokban használt Long típusú változók (ciklus-számlálók)
Dim i, j As Long
'hogy gyorsabb legyen a makró, pár eseménykezelőt letiltunk
Application.ScreenUpdating = False
Application.EnableEvents = False
'[EZT KELL BEÁLLÍTANOD] - forrástartomány kezdetének beállítása (itt a példában A1) innen kezdődnek a feldolgozandó adatok
MySrcColumn = "A"
MySrcColumnFirstCell = "1"
Set MySrcRange = Range(MySrcColumn & MySrcColumnFirstCell & ":" & MySrcColumn & Cells(Cells.Rows.Count, MySrcColumn).End(xlUp).Row)
'[EZT KELL BEÁLLÍTANOD] - ettől a tartománytól kezdve írodnak ki a feldolgozott adatok (itt a példában B1-től)
Set MyDestRange = Range("B1")
'dinamikus tömbök méretének beállítása, egyéb változók inicializálása
ReDim MyUniqueSubStrArray(Cells(Cells.Rows.Count, MySrcColumn).End(xlUp).Row)
ReDim MyUniqueSubStrProcessedArray(Cells(Cells.Rows.Count, MySrcColumn).End(xlUp).Row)
MyTempStr = ""
i = 0
j = 0
'végignézzük a forrástartomány celláit egyenként
For Each MyCell In MySrcRange
'ha az aktuális cella üres, akkor kihagyjuk, egyébként feldolgozzuk
If Not IsEmpty(MyCell.Value) Then
'aktuális cellát feldaraboljuk az elválasztó-karakter szerint, kvázi, mint szövegből oszlopok
MyTempArray = Split(MyCell.Value, MYDELIMITER)
'kötött formátum szerint a MyTempArray elemeinek a száma 5-nek kell, hogy legyen
'ezért megvizsgáljuk, hogy annyi-e
If WorksheetFunction.CountA(MyTempArray) = 5 Then
'igen, 5 eleme van a tömbnek
'a MyTempStr dinamikus tömbbe bemásoljuk a MyTempArray első 4 elemét
MyTempStr = MyTempArray(0) + MYDELIMITER + MyTempArray(1) + MYDELIMITER + MyTempArray(2) + MYDELIMITER + MyTempArray(3)
'megvizsgáljuk, hogy a MyUniqueSubStrArray tömb elemei (az összes) tartalmazzák-e a MyTempStr-t
MySubStr = Filter(MyUniqueSubStrArray, MyTempStr)
'ha igen, akkor az elemeire bontott értékeket a MyDestRange + j + index címre másoljuk
'és a MyUniqueSubStrProcessedArray aktuális indexű elemét TRUE-ra állítjuk
'hogy a továbbiakban ne kelljen feldolgozni
If UBound(MySubStr) < 0 Then
MyUniqueSubStrArray(i) = MyTempStr
MyUniqueSubStrProcessedArray(i) = False
If (InStr(1, UCase(MyCell.Value), UCase(MyUniqueSubStrArray(i)), vbTextCompare)) And (MyUniqueSubStrProcessedArray(i) = False) Then
Cells(MyDestRange.Row + j, MyDestRange.Column) = MyTempArray(0) + MYDELIMITER + MyTempArray(1)
Cells(MyDestRange.Row + j + 1, MyDestRange.Column) = MyTempArray(0) + MYDELIMITER + MyTempArray(1) + MYDELIMITER + MyTempArray(2)
Cells(MyDestRange.Row + j + 2, MyDestRange.Column) = MyTempArray(0) + MYDELIMITER + MyTempArray(1) + MYDELIMITER + MyTempArray(2) + MYDELIMITER + MyTempArray(3)
Cells(MyDestRange.Row + j + 3, MyDestRange.Column) = MyCell.Value
j = j + 4
MyUniqueSubStrProcessedArray(i) = True
End If
i = i + 1
Else:
'ha nem, akkor az adott cella értékét be kell másolni a MyDestRange + j címre
Cells(MyDestRange.Row + j, MyDestRange.Column) = MyCell.Value
j = j + 1
End If
Else:
'ha nem megfelelő a kötött formátum, akkor feltesszük a kérdést, hogy mi legyen
'kihagyja a makró a feldolgozásból, avagy kilépjen
SelectedOptionOnWarningBox = MsgBox("Nem szabványos formátumú adat a(z) " & MyCell.Address & " cellában:" & vbLf & _
MyCell.Value & vbLf & vbLf & _
"[OK] - hibás cella kihagyása" & vbLf & _
"[Mégse] - makró megállítása", vbQuestion + vbOKCancel)
If SelectedOptionOnWarningBox = vbCancel Then
Exit Sub
End If
End If
End If
Next MyCell
'eseménykezelőket újra engedélyezzük
Application.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
End Sub
-
Salex1
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49624 üzenetére
A tagolás megegyezik minden esetben, de most láttam, hogy került bele hibásan olyan, aminél a 4. tag csak 7 karakter, ez javítva lesz.
Lehet egyező azonosító. -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49618 üzenetére
Hát ez szuper. A felső megoldás jó lett. Nagyon köszönöm. Hárman nem jöttünk rá.
-
the radish
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49513 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
Szikravadász
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49453 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49404 üzenetére
Osztott munkafuzetes megoldást használtunk de ott fulek helyett munkafuzetekbol hivja be az adatokat es mi egy munkafuzettel szerettuk volna megoldani. Már ha ilyenre gondoltal. S nem haragszom nem tagadom magas egy két dolog.
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49404 üzenetére
Vagyis akik hasznaljak azok hasznaljak a legujabb excelt es akkor megokdva?
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49383 üzenetére
De ha azt szeretném hogy a teljes fuzetet mindenki lathassa viszont a lapot csak az akinek jelszava van hozza.
-
Oryctolagus
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49378 üzenetére
KOSZONOM!
Mukodik.
Elnezest, neha mar nem tudom melyik nyelvet használom.
-
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49365 üzenetére
Köszönöm.
Siker. -
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49362 üzenetére
Köszönöm de a makrót kihagynám.
Akkor pötyögök.Illetve még egy fügvényben kérnék segítséget.
Dátum.A1 cellába beírom a mai dátumot és B1 cella tartalmaz valamit akkor a c1 cella kiírja a A1 cellához képest beírt előző hónap utolsó napját
Vagyis:A1 2022.07.01
B1 valami szöveg
C1 2022.06.30.Illetve:
A1 2002.07.01.
B1 "üres"
C1 "üres"=HÓNAP.UTOLSÓ.NAP(A1;-1) fügvényt kellene valhogyan beillesztenem a c1 cellába ami csak akkor jelenik meg ha B1 igaz
Talán Függvények egymásba ágyazása? -
Syl
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #49322 üzenetére
Webes Office. Akárhány új dokumentumot nyitok, mindig ilyen nyomi a dátumkezelés.
-
kartalhu
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49309 üzenetére
Minden korábbi dátum ugyan abban a formában átállítódott a mai napra.
-
andreas49
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49210 üzenetére
Köszi az előző válasszal együtt is a részletes magyarázatot. Ez a szűrős megoldás látszik a leghatékonyabbnak. Az alapadataimban a kép neve megegyezik az országnévvel.
-
Hunter2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49164 üzenetére
Kösz a segítséget, működik.
Bár a billentyű kombinációk egyáltalán nem csináltak semmit. -
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49134 üzenetére
Szia,
Nem kell hozzá semmi extra, egyszerúen csak a makrós Excel-t el kell menteni Excel-bővítmény (.xlam) formátumban. Ilyenkor az addin munkafüzete "eltúnik" az applikációból, de a VBA Editorban továbbra is látható és az IsAddin tulajdonsága True-ra állítódik. Ha látni akarjuk az addin-hoz tartozó munkafüzetet (ami akkor lehet hasznos ha ott tárolunk adatot (pl. változók/köztes számítások eredményei) és azon változtani akarunk akkor ezt az IsAddin-t kell False állítani.
Amire egy addinnál érdemes figyelni azok a cella hivatkozások, az Activesheet és hasonlók kerülendők.
Amivel lehet még bővíteni, az hogy automatikusan eléthető legyen menüben. Ehhez tudom javasolni a http://www.cpearson.com/Excel/CreateAddIn.aspx oldalon található leírást.
üdv
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49048 üzenetére
Tudod, sokszor nem a megoldás értelme a lényeg, hanem maga a megoldás, mert én rendkívül sokat szoktam tanulni belőle. A fentiekből is tanultam...
-
escsé
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49035 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Erre gondoltam. A táblázatokat átnézem majd.
Üdv -
p5quser
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49062 üzenetére
"Milyen filter függvényről van szó?"
A google sheets FILTER függvénye. Jó kis cucc cellaérték alapú lekérdezésekhez.=FILTER(raw_data!A:V;raw_data!A:A=X2;raw_data!B:B=W2)
Ebből az A:V oszloptól tartó sort akartam transzponálni, de csak a C:V oszlopokat. Viszont a szűrési feltételek pont a "lecsípendő" oszlopban vannak, szóval úgy hiszem szükséges a segédsor. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #49055 üzenetére
Szia!
Igazán nincs mit. Mivel a többi megyénél ragaszkodott a hivatalos megnevezéshez, gondolom az volt a baj, hogy Budapest tartalmazza a pest szót, ezért kellett hozzá a megye.
Persze nem előszörre sikerült eltalálnom a baját.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #49053 üzenetére
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49038 üzenetére
Köszönöm szépen. Sajnos kell az eltolás (vagy valami hasonló, FKERES, stb) függvény, mert a Keres munkalapra hozom át az Összes munkalap válogatott sorait.
Keres munkalapon beírom az utcanevet, és csak az ennek megfelelő sorok jelennek meg, ide szerettem volna nem csak a N0: oszlop tartalmát, hanem a hivatkozásait is áthozni...
Keres munkalap:
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49028 üzenetére
-
Salex1
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49029 üzenetére
Köszönöm működik.
Mutt a tiédet is próbáltam, de az nem megy. Azt írja ki a cellába: ?NÉV
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49029 üzenetére
Egy harmadik megoldás
=HA(A1=INT(A1);0;KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(",";A1)+1;15))
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49023 üzenetére
Köszönöm szépen!
Sajnos a függvény nem egészen azt teszi, mint amit én szeretnék.
Összes!A$2 cellába beszúrt hivatkozás: https://ingatlan.com/salgotarjan-acelgyar/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/32587041
Ez a képlet:
Viszont ezt a hivatkozást adja vissza: https://onedrive.live.com/?id=8895ecab85694e80%210%2AL0xpdmVGb2xkZXJzL0Rva3VtZW50dW1vay9NZW50w6lzZWsvX19fU2FsZ8OzdGFyasOhbmkgaW5nYXRsYW4vNDQ&cid=8895ECAB85694E80 -
3DFan
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48817 üzenetére
Szia! Hogyan lehet ilyen több oszlopos legördülőt készíteni (a makró mentes megoldás érfekelne)? Köszönettel.
-
Salex1
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48855 üzenetére
-
dave0825
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48840 üzenetére
Neeem, 9 betűs a megoldás, mindegyik betűt fel kell használni.
Ezt az oldalt én is megtaláltam, de nem ismerte azt a szót, ami a megoldás lett. Akit érdekel, üzenetben elküldöm, de ide nem akarom kiírni a játék vége előtt.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48836 üzenetére
Az a nagy kérdés, hogy hány magyar 9 betűs szó van, és az honnan tölthető le.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48834 üzenetére
Mihez?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48799 üzenetére
Ez valóban egyszerűbb és megbízhatóbb! Köszönöm
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48738 üzenetére
Sajnos nincs BTC-m, mondjuk ha lenne, akkor sosem ment volna olyan magasba az árfolyama, mint így, hogy nekem nincs. Ez biztos, mert ami crypto-m van, az nem akar emelkedni.
De ha lenne, akkor nem egy éppen csak összerakott, v1.0, teszteletlen Excel tábla alapján döntenék az adás/vétel pozíciókról.Mégy egyszer köszönöm!
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48736 üzenetére
A BTC az vicc volt, arra hogy nem "jó a kód ne használd" = ransomware.
Az időrendiség mindegy, ha valami a monitorozás kezdete óta (= 44 napja folyamatosan) "DOWN"', akkor az nem kell. Ha használták volna akárcsak egyszer is, akkor a Sum(DOWN = -1, UP = +1) nagyobb mint -44. Mire elkezdhetem kigyomlálni a nem használt dolgokat, addigra lesz 2 hónapnyi adat tehát még megbízhatóbb lesz a használati statisztika.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48732 üzenetére
Gyors voltam és már használtam. Már a BTC-t is elutaltam, igazán jöhetne már a decrypt kulcs.
Mennyire adott fals infót a v1 v2-höz képest?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #48732 üzenetére
radi8tor gyors volt (Thx innen is), most már okés a kód.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #48730 üzenetére
Ne használd, valamit elfelejtettem ellenőrizni, nem működik megfelelően a kód...
Kajálok egyet, aztán megigazítom, aztán szólok egy moderátornak, hogy cserélje ki a helyes kódra... -
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48726 üzenetére
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48724 üzenetére
Alapvetően erre gondolt a költő, azzal az apró módosítással, hogy a Név és ID párban van. Nincs átfedés, duplikáció, nem is lesz, a rendszer nem enged azonos nevet vagy ID-t. (nem személynév) Mindkettő egyedi ID, csak hát kettő van, mert a rendszer más-más részein vagy egyik vagy másik kell. Mindegy melyik alapján megy a lookup, a különbség, hogy az egyik csak szám a másik meg vegyes.
Name,ID,Status
bduEBQD5Yl,569,UP-ACTIVE
wfymS5IYpp,655,DOWN
8sR1m9RN37,533,DOWN
enClg3loQE,534,DOWN
nJd6CppwCT,580,UP-ACTIVE
E1kGfXGozy,580,UP-ACTIVE
okXijVRJxp,582,DOWN
TKhyM1OA13,729,DOWN
6efHP3ZxwL,536,DOWN
bM2iXGkZ2X,698,UP-ACTIVE
qdkop7sNoO,617,UP-ACTIVE
U8MS8VWizO,526,UP-ACTIVE
nLSaSqci66,729,DOWN
A8DrerJViF,560,UP-ACTIVE
CyRqjcfvtA,392,UP-ACTIVE
TI6r5n0Xy1,496,UP-ACTIVE
daBWtrEs56,493,DOWN-NEGOTIATING
És ebből szeretném azt, amit példakánt mutatsz:
-
Magnat
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48713 üzenetére
Köszi, ezt olvastam és tudtam is, h depricated, most visszakerestem azt a táblát amikor teszteltem Office 2021-ben, ahol ezt adja vissza:
Aztán nekiálltam tesztelgetni és kiderült, hogy a fenti képletet valami példából dobtam át és valami elb@szott kódlap lehetett a weblapon ahonnan másoltam, íme alatta a működő képlet:
Mondjuk kissé félrevezető, hogy nem vmi argumentumhibát dob, hanem olyan mintha magával a fv-vel lenne baja...
-
Colin111
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48673 üzenetére
Köszönöm Mindkettőtöknek! ez nagyon jó!!
-
lappy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48673 üzenetére
Gondoltam azért tud egy ha függvény osszerakni meg akkor is ha negatív logikaval kell dolgozni
Meg most a kisbetu jutott eszembe -
andreas49
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48644 üzenetére
A leg legálisabb O365 van/volt W10 és W11 alatt. minden esetben friss telepítés a váltást követően. Volt már teljes Office eltávolítás és teljes takarítás is, majd új telepítés. A W10 és a W11 szintén Microsoft forrásból való.
-
Exodius
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48626 üzenetére
Király vagy!
-
Exodius
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48624 üzenetére
Sima Excel-ben nincs ilyen függvény csak a 365-ösben. Meg oda kell írnom a tólig dátumot, ami ugye felesleges, mert az minden nap változik. De rossz. Inkább átváltok angolra és megoldom úgy. De szomorú.
Azért köszönöm a segítséget.
-
wolfman
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48616 üzenetére
Köszönöm nektek! Valami nagyon hasonlót írtam be én is, de valami lemaradhatott, mert hibákat írt ki. Most frankó.
Delila_1 verziójában a '# ##0' képlet változót takar?
-
válasz
Ez szerintem nem igazán jó, mert utána már nehéz számolni vele.
-
válasz
Bocsesz, ez természetesen nem neked akart menni, hanem wolfman-nak...
-
wolfman
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48613 üzenetére
Mivel letörölték a k....tt PS-t a céges gépemről, Gimp-el meg csak szarakodnék mert nem ismerem, így most ez a képernyőmentés szerkesztéssel most nem fog menni, de próbálom a legérthetőbben leírni.
Szóval van egy Excel munkafüzeten belül kettő lapfül egy egy táblázattal. Elsőben beírjuk a gépjárművek havi kezdő és záró km óra állásait, ezek alatt egy cellába kiszámolja a különbséget, tehát a havi megtett km-t. Második lapfülön pedig van egy táblázat, amit ezen kiszámolt havi megtett km-eket adja össze negyedévenként. Nos, ha beírom a képletet, hogy jelen esetben:
=SZUM('elsőlapfül'!C101:H101)
Minden frankó, megkapom a pl. 851 értéket. Nekem pedig kellene mögé egy km szócska a cellában. Ha egyéni cellaformátumban megadom neki, hogy
0 " km"
Akkor a helyes 851 érték helyett azt írja ki, hogy 1, de ezen kívül mindegyik érték rossz lesz random, akár mínusz értékekkel. A 0 helyett kellene más vagy mi? -
wolfman
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48610 üzenetére
Köszönöm!
-
Dilikutya
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #48600 üzenetére
Köszi, közben én is erre jutottam, és az INDEX valóban azt is adja, ami nekem kell.
-
zeeland66
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48604 üzenetére
Szia, tökéletes a megállapításod, valóban nem értek hozzá, amit tudok azt magamtól tanultam.Köszönöm szépen a segítséget, így valóban működőképes
-
Colin111
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48509 üzenetére
Köszi a fáradozást, de ezeket már végigpróbáltam.
A probléma, hogy nekem egy többszintű json file-om van, de ebből csak a két első fejléc mezőt ismeri fel beolvasáskor az excel, a többi mezőt észre sem veszi.
Az "account" és a "transactions" csak egyszer szerepel a json elején, aztán soha többet, és csak ebből a kettőből csinál oszlopot az Excel Adat feldolgozás...
A kérdésem az lenne, hogy mit kell tenni ahhoz hogy a többi mezőt is észrevegye? -
Nixon18
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48501 üzenetére
Eszméletlen!
Delila_1 neked is köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
Hihetetlen, mire nem vetemedsz!
-
Magnat
veterán
válasz
Poén volt, de úgyis tudod
-
Magnat
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48498 üzenetére
Még beletehetnéd, h az elválasztást is a helyesírás szabályai alapján csinálja
-
lappy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48498 üzenetére
szép kis függvény lett
de még a helyesírást gyakorolni kell -
eszgé100
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #48469 üzenetére
Pedig valahogy kenytelen leszek elkuloniteni oket.
Ugye az egesz ciklus vegigmegy kulonbozo munkafuzeteken, es azokbol szemezgeti ki a munkalapokat. Egy-egy munkafuzetbol tobb lap is hasznalva van, de a ciklus kulonbozo reszein. Ha mindent read-onlyra allitanek, akkor azzal nagyon lelassitanam a ciklust.
Olyasmi megoldason gondolkozok, hogy amikor megvizsgalok egy fajlt es 0 a hibakod nincs megnyitva, akkor megnyitja, plusz valahova eltarolja, hogy en nyitottam meg, es legkozelebb, mikor ugyanehhez a fajlhoz erek, akkor a 70-es hibakodnal meg azt is megvizsgalom, hogy en nyitottam-e meg, ha igen, akkor nincs mit tenni, mehet tovabb, viszont amikor talalok egy olyan 70-es hibakodu fajlt, ami nincs eltarolva az altalam megnyitott munkafuzetek kozott, akkor azt read-onlykent megnyitja, majd ugy fut tovabb a ciklus -
sajog159
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48482 üzenetére
Igazad van! és köszszönöm.
-
sajog159
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48474 üzenetére
Bocs, kissé módosítottam.
Nekem 7x5 táblázatot kéne kitölteni a B2 oszlopból kiválasztott véletlenszerű karakterekkel. Egy oszlopban nem ismétlődhetnek a karakterek, de az 1-7 oszlopokban lehetnek azonosak. Ez így világos?
Valami ilyesmi:
Amit csináltam. Lemásoltam a C segédoszéopot 6-szor. A képletedben kitöröltem $ jelet az oszlopok másolása miatt. Ez így jó lesz? -
sajog159
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48471 üzenetére
Egy "apróságot" nem említettem meg: az egyszer kiválasztott szám csak 1x fordulhat elő.
A Te példában: nem lehet 2db "10".
Megoldható? -
morfondőr
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #48457 üzenetére
Köszönöm, kezdem kapizsgálni!
-
stigma
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #48425 üzenetére
Hi, köszi ez egy nagyon jó ötlet, megpróbálom holnap.
Az általam említett Excel fájlok , melyből adat kell xlsm - tehát makrós Excel - , zárolt cellákkal és képletekkel, tehát úgy simán csak beszúrni a következő sorba nem tudok mert a struktúra fix sajnos.Ötletek jók, köszönöm, megpróbálkozom velük holnap
Ha kapufára futok 2 ötletem van ami tutira jól fog menni.
1. megoldás: Csinálok egy makrós fájlt, aminek 2 funkciója lesz. 1 gomb ami makrózza az adatokat 1 Excel fájlba a fontos cellákat külön külön munkalapra, így minden munkalapon lesz 50 sorom ami fontos cellákat + egyedi mezőket (A1,A2 ) tartalmazza.
2 gomb pedig a Powerpivot/Access import gomb lesz ami beviszi az értékeket.
2. megoldás: Csinálok egy makrós fájlt amivel a 50 fájlból kiolvasott adatokból 50 csv-t csinál, majd azt importálom be.Első megoldás szipmatikusabb, de alszok rá egyet és az ilyen fontos dolgokra iszok egy sört
, mert az megmozgatja az agyam
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48418 üzenetére
Tökéletes
Köszönöm
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48389 üzenetére
Figyelmetlen voltam, köszönöm, javítom!
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48387 üzenetére
Kicsit máshogy, de lényegében ezt írtam be: compile hibát ír:
"Can't assign to read-only property"Ezt a tulajdonságot, hogy "listcount" nem is látom a userformon a combobox kiválasztásánál
-
válasz
Fire/SOUL/CD #48322 üzenetére
Igazából azt akarom, hogy mindig azt a napot nézze ami éppen van és csak akkor váltson amikor a dátumot elérte szóval
Cell Value <= TODAY ()
lett a megfelelő nekem és így le próbálva működik is!De lett egy másik gondom is. Vannak linkelések is az excelben viszont le kell védenem az egész worksheetet, hogy csak nézni lehessen teljes mértékben és amint le védem nem tudja megnyitni őket.
Ezt hogyan tudom át hidalni?
A védésnél, ha bepipálom, hogy Edit Scenarios és a többi minden marad üresen úgy működnie kell (nyilván a select és unselect kivételével)? -
válasz
Fire/SOUL/CD #48320 üzenetére
My bad.
Igen angol az office és csak cellákat akarok át színezni amiket a képet szemléltettem.
Ahol most DÁTUM van akkor azt íjram át DATE-re?
Tehát így kell kinéznie:Így az a cella amiben a dátum van és most zöld, piros lesz?
Vagy ez csak akkor változna, ha a cellában lévőt át írom és máshogy kellene ezt kivitelezni?
-
cekkk
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48294 üzenetére
Szia!
Erre gondoltam, csak ez esetben nem lesz jó
A honlapot szívsen megosztanám veled, de mivel nem publikus oldal, így nem fogod látni.
Priviben elküldhetem neked, hogy mit másoltam ki? -
Darth_Revan
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48279 üzenetére
külön cella
-
Fundiego
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48276 üzenetére
Köszönöm!
48271-nek is! -
Antonio
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48258 üzenetére
köszönöm a választ megnyugodtam, Fkerest használtam én is a képlet jó volt, de most utólag rájöttem, hogy a legelején mikor is átváltottam számformátumra a szükséges oszlopokat nem csinálta meg végig (vagy valami szűrés be volt kapcsolva), a lényeg hogy megvan a hiba, újra kijelöltem egész oszlopot számra állítottam és voálá, minden okés.
valahogy a leg triviálisabb dologra néha nem gondol az ember
-
karlkani
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48123 üzenetére
Vegyél lottószelvényt!
Valóban lehagytam a szöveg végéről a pontot... -
karlkani
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48120 üzenetére
Köszönöm!
Az eredetire adatokra nincs szükség, azt kellene módosítani a makrónak. Megcsináltam, lehúztam a képletet végéig (több száz sor), megcsinálta. Aztán visszamentem a modulba, átírtam, amit kell, erre úgy szarrá fagyott az egész gép, hogy öröm volt nézni. Szerencsére bezáródott az excel néhány perccel később. Megnyitottam a füzetet, majd a modult, erre megint 100% a processzorhasználat, a modul fejléce meg villódzik, hogy rohadjon meg...
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48099 üzenetére
"Ismerlek" annyira, hogy ne vegyem kekeckedésnek.
Nem valószínű, hogy egyetlen cellára gondolt a kérdező, mikor A1-et írt. Ha csupán 1-ről lenne szó, nem kérne segítséget, hanem Ctrl+0-val bevinné a dátumot.
A dátumot és az időt a síma Now is beviszi. Csak a formátumot kell helyesen megadni.Range("FIRE_RANGE").Offset(, 1) = Now
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48096 üzenetére
Miért?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48090 üzenetére
Kiküszöbölve.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Count = 1 Then
If Target.Column = 1 And Target > "" Then Cells(Target.Row, 2) = Date
If Target.Column = 1 And Target = "" Then Cells(Target.Row, 2) = ""
End If
End Sub
-
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #48031 üzenetére
Én nem vagyok sem matekos, sem túl nagy Exceles, pont ezért kérdezek.
Így néz ki kb. a képlet:
SZUMHATÖBB(Forrás!C:C;Forrás!A:A;B5;Forrás!B:B;"<>VAGAS 2. GEP";Forrás!B:B;"<>VAGAS 3. GEP";Forrás!B:B;"<>VAGAS 4. GEP";Forrás!B:B;"<>VAGAS 5. GEP";Forrás!B:B;"<>FUVARKOLTSEG";Forrás!B:B;"<>HULLADEK";Forrás!B:B;"<>ANYAGMOZGATAS";Forrás!B:B;"<>RAKLAP/ALATET";Forrás!B:B;"<>HASZNALATI DIJ";Forrás!B:B;"<>MEGMUNKALAS";Forrás!B:B;"<>INGATLAN";Forrás!B:B;"<>JEGYZŐKÖNYV";Forrás!B:B;"<>PERKOLTSEG";Forrás!B:B;"<>BERLETI DIJ AFA";Forrás!B:B;"<>DARABOLT ACÉL";Forrás!B:B;"<>U-ACEL*")*1000
A Forrás! C oszlopban vannak az értékek ugyebár
A Forrás! A-oszlopban a dátum
Az aktuális lap B5 cellában szintén ennek megfelelően a dátum
A Forrás! B oszlopban vannak a cikkszámok, amelyeket össze kell adni, kivétel a leírtak.Az egyik megoldás az lenne (szerintem), hogy a szűrendő cikkszámok mindegyikét átírom magában a számlázó programban (ahonnan kimásolom az adatokat, hogy az Excel összeadja őket), mondjuk teszek elé egy "+" jelet és utána a képletet átírom ennek megfelelően (azt hiszem "<>+*). Így maradna egy szűrési kritériumom. Így viszont tizenx cikkszám múltját kitörlöm és amúgy meg szép hosszú idő lenne. Ezért gondoltam, hogy nem lehetne egy külső felsorolásra hivatkozni a SZUMHATÖBB függvénynél?
-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48005 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ.
-
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #47934 üzenetére
Jobb lesz ha hosszabban leírom mit is szeretnék mert nem szeretném ha fölösleges köröket futna velem bárki is.
Amit szeretnék:
Készíteni szeretnék egy adott lapot ami nevekkel jelenléti felsorolást tartalmaz.
Illetve elvégzett munkálatokat
Afféle műszaknaplóAdott névhez adott jelenlét x-elhető.
(beteg, jelen, szabi, egyéb)Ezeket kitöltöm ma és elmentem.
Holnap megnyitom és vissza tudom keresni dátum szerint ki volt aznap és mit csinált a csapat.
Illetve egyben nyitnák egy új lapot aminek a neve az aznapi dátum illetve a lap tartalma az kitöltetlen jelenléti ív.
Vagyis csak neveket tartalmaz és én beírom ki van ki nincs illetve az aznapi munkát.
Másnap kezdődik előröl.
Új lap ami kitöltve előre az adott nevekkel én beírom aznap ki van ki nincs stb....
pm küldtem képetlappy
Köszönöm.
Működik -
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #47928 üzenetére
Szuper.
Esetleg megoldható még, hogy az előfej elő-láb mező mindig a lap neve legyen?
Vagy pl az A1 mező legyen midig a lap neve
Nem jó ha a =MA() függvényt használom mert akkor mindig az a dátum lesz ott amelyik napon megnyitom. (Azt hiszem.)Illetve, hogy az új lapon mindig az az adott mentett sablonom jelenjen meg.
Elnézést ha sok vagyok.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #47913 üzenetére
Köszönöm, ez így megfelelő lesz nekem!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #47905 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy félreértettem valamit.
Volt egy ilyen mondatod: A modulban deklarált ugyanilyen nevű változó, csak a modulban található kódok számára látható.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #47901 üzenetére
Szia!
Téves az az információd, hogy a modul elején publikusnak definiált változót csak az a modul tudja használni, amelyben definiálták. Mivel publikus, így valamennyi eljárás hozzá tud férni, ehhez meg kell adni a teljes nevét, ami Modulnév.Változónév forma és így bármilyen másik modul is tudja használni, sőt a globális modulok, amelyek nem egy-egy objektumhoz (munkalap, userform stb.) kapcsolódnak, a Modulnév nélküli változót is tudják használni.
Amire te gondolsz az a modul elején DIM utasítással létrehozott modulszintű változó. Az valóban csak az adott modulban használható.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #47901 üzenetére
Szia!
Megfelelő kódfelépítéssel igen, de nem kifejezetten ajánlatos. A példát látod a képen:
Itt egy modulban van a függvény és a főprogram.
Ahhoz, hogy egy függvényben számolt változó értéket kapjon, a változót publikusnak kell definálni a modul elején, eljáráson kívül, majd meg kell hívni hozzá a függvényt, ezt látod a sárgával jelölt sorban.
Üdv. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #47803 üzenetére
Nálam egyébként nem törődik bele, szóval, ha valakinek van valami ötlete, hogy mi a retekért csinálja ezt...
Ha B4 : K80 -at adok meg, akkor egy bezárás és újra megnyitás vagy egy-egy hónap be-ki csukás-nyitás után eltűnik az egész feltételes formázás.
Valamiért csak, és kizárólag az A oszlopon marad meg tartósan, ill. magától úgy átírja, hogy az A oszlop legyen benne, valamint azok a sorok, amik már túllógnak a Kimutatás-on. -
moma
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #47781 üzenetére
A Notepad++ irány is jó lenne! leírod esetleg nekem egy offban?(vagy privátban, de lehet másokat is érdekelhet itt) Ha a makrót is akkor már szuper hálás lennék, vagy ha sok, akkor azért is ha valami irányt mutatsz.
Fferi50: akkor ez a gond. mert az egész szám több mint 15. És ez nem csak a megjelenítésre vonatkozik, hanem ténylegesen a cella tartalma nem lehet több, mint 15 számjegy sehogy sem?
-
eszgé100
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #47708 üzenetére
annyiban kellett módosítanom, hogy a 2 feltételre keressen.
Előző példánál maradva az itthon gépen "nyomtatóinak" listája:viszont a kulcsszavam, amit keresek "Microsoft" -> BW nyomtató
"Microsoft Print" -> Col nyomtató
Mivel a Microsoft mindkét esetben előfordul, ezért a két változó egyforma eredményt hozott.Így már tökéletes:
Sub Testprinters()
Dim Printers() As String
Dim N As Long
Dim S As String
Dim Col As String
Dim BW As String
Printers = GetPrinterFullNames()
For N = LBound(Printers) To UBound(Printers)
S = Printers(N) 'S & Printers(N) & vbNewLine
If InStr(S, "Microsoft") <> 0 And InStr(S, "Print") <> 0 Then Col = S
If InStr(S, "Microsoft") <> 0 And InStr(S, "Print") = 0 Then BW = S
Next N
MsgBox Col, vbOKOnly, "Colour Printer"
MsgBox BW, vbOKOnly, "BW Printer"
End SubNagyon szépen köszönöm a segítséged
-
eszgé100
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #47705 üzenetére
írtam is, hogy ezt az itthoni gépemen próbáltam, ezért nem ugyanaz a telepített nyomtatók listája, de ha az elv jó, akkor csak a "XPS" és "PDF"-et, mint keresési feltételt kell kicserélnem majd a megfelelő kulcsszavakra.
-
eszgé100
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #47661 üzenetére
Itthoni gépen ez az eredmény:
Amennyiben az XPS... on Ne00: szeretném beállítani színesre és a PDF on Ne01:-et fekete-fehérre, akkor elég az alábbiak szerint módosítanom a kódot, vagy van még valami, amire külön oda kellene figyelnem?
Sub Testprinters()
Dim Printers() As String
Dim N As Long
Dim S As String
Dim Col As String
Dim BW As String
Printers = GetPrinterFullNames()
For N = LBound(Printers) To UBound(Printers)
S = Printers(N)
If InStr(S, "XPS") Then Col = S
If InStr(S, "PDF") Then BW = S
Next N
MsgBox Col, vbOKOnly, "Colour Printer"
MsgBox BW, vbOKOnly, "BW Printer"
End SubCol és BW lesz a két nyomtató teljes neve.
Megnézem, hogy S tartalmazza-e az XPS vagy PDF kifejezést az adott ciklusban majd a végén kiíratom, hogy talált-e egyezést, ha valamelyik MsgBox üres, akkor sz.r van a palacsintában.
A cilkus elejéről még módosítottam az S-t, hogy mindig csak az aktuális nyomtató neve legyen benne, és ne adódjanak össze a ciklus végére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest