- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
Antonio #50726 üzenetére
Szia,
Power Pivot-tal így tudod megkapni az eredményt.
1. Beszúrás -> Kimutatás -t válaszd és ott pipáld be alul az adatmodellbe töltést.
2. Hozd létre a kimutatást, majd a csoport fejlécén jobb klikk és válasz az új érték opciót.
3. A képlet pedig legyen ez:
=CALCULATE(COUNT(Table1[Model]);Table1[A (<4,0)]<4;Table1[B (>10)]>10)+0
ahol CALCULATE és COUNT DAX függvények, magyar nyelvű Excelben is angolul kell őket használni.
A Table1 a tábla neve ahol az adatok találhatók, ez lehet más nálad csak írd át. Ha nincs táblában akkor Range1 vagy hasonlót lehet használni. A szögletes zárójelek, pedig az oszlop azonosítók (ezeket is változtasd ha kell).A lényeg, hogy megszámoljuk az értékeket, de közben szűrünk is. Itt 2 koncepciót is használ a Power Pivot, az egyik az ún row-context (ami azt jelenti hogy figyeli milyen mezőket húztál be a kimutatásba és azok alapján is szűr, vagyis az országnak és modelnek megfelelő adatsort adja át a képletnek). A másik pedig hogy mi is adhatunk/vehetünk el szűrőket. Ezt tettem a COUNT után, de ehhez kellett a CALCULATE függvény.
A +0 a végén azért van hogy üres eredménynél 0-t írjon ki. Elhagyhatod ha úgy gondolod, és ekkor nem jelennek meg a felesleges modelek.
üdv
-
Antonio
senior tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Antonio #48257 üzenetére
Szia!
Lehetséges, hogy a keresési értéked és a tartomány amiben keresel nem azonos formátumú!
Szöveg formátumú számot nem talál meg a kereső függvény számokat tartalmazó tartományban és fordítva. Tehát vagy mindkét helyen szöveg formátum legyen vagy mindkét helyen szám.
Ha nem lehet módosítani a formátumot, akkor a keresési értéket kell a kereséshez átalakítani a megfelelő függvénnyel számmá vagy szöveggé.
Üdv -
Delila_1
veterán
válasz
Antonio #7475 üzenetére
Másképp értem a kérdést, mint Perfag.
Úgy gondolom, hogy van egy (legalább 2 oszlopból álló) tartományod, amit két – változó – szempont szerint akarsz szűrni. A változó szempontokat egy-egy cellában adod meg, esetleg érvényesítés segítségével.
Ha így érted, add meg, hol vannak a szűrendő oszlopaid, és a két cella, amik szerint szűrni akarsz. Melyik cella változó értéke melyik oszlop kritériumát határozza meg.
Délután leszek csak gép közelében, ha addig nem kapsz választ, segítek.
-
perfag
aktív tag
válasz
Antonio #7476 üzenetére
Erre a kérdésedre inkább nem válaszolnék.
Ami az előzőt illeti: nem autószűrő, mert azzal meglévő adatokat szűrsz. Amit Te keresel az az érvényesítés, a 2007-es Excelben ez az Adatok lapon van. A Megengedve lenyílóban válaszd a Lista lehetőséget. Ehhez persze kell egy előkészített lista. -
lapa
veterán
na ja ilyet én is tudok csinálni... ahogy néztem talán nem ram, mert nekem rettentő 512-vel is dobott ilyet. nekem olyankor szereti csinálni, amikor pl. makróból elemailezném a táblát. pedig asse nagy. mondjuk teszteljétek minden mást bezárva (inkluzíve explorer.exe ha van ''futtatás'' a taskmanagerben) hátha elhiszi.
vagy esetleg meg lehet próbálni elmenteni a táblát régebbi verzióra, majd vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged