- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sajog159 #48481 üzenetére
"Amit csináltam. Lemásoltam a C segédoszéopot 6-szor. A képletedben kitöröltem $ jelet az oszlopok másolása miatt. Ez így jó lesz?"
Jó. Csak legközelebb, mielőtt kérdezel, jó lenne letisztázni magadban, hogy mit is szeretnél, mert ha az elején tudtam volna, hogy ez lesz a vége, lehet, hogy makrót írtam volna...
(remélem következőre megint nem azzal jössz, hogy pl. "Bocs, kissé módosítottam., jelszógenerátor lesz"...) -
válasz
sajog159 #48472 üzenetére
Kell egy segédoszlop, amelyben a VÉL() függvényt használjuk, azért, mert 0 és 1 között generál véletlen számokat, az általa használt algoritmus pedig biztosítja, hogy matematikailag esélytelen, hogy 2 egyforma szám generálódjon le, ezáltal "egyedi azonosítókat" hozunk létre.
C2 képlete ->
=VÉL()
(lemásolod, ameddig kell (ahány betűd van))F2 képlete ->
=INDEX($B$2:$C$11;SORSZÁM(C2;$C$2:$C$11;0);1)
(lemásolod -esetedben- 5x) -
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
sajog159 #44747 üzenetére
Szia!
Egyértelmű, hogy az ominózus cellában szöveg szerepel és nem dátum (csak dátum, időnek látszik). Ezért ez cellaformázással nem alakítható dátummá.
Az Adatok - Szövegből oszlopok varázslóval elérheted, hogy csak a dátum része maradjon meg, az "időt" pedig ne írja ki sehova:
A darabolási opcióknál válaszd a Tagolt típust. A következő párbeszédpanelnél jelöld be a szóközt is. A 3. lépésnél pedig az első oszlopra bejelölheted, hogy dátum:
a második oszlopnál pedig az oszlop kihagyása opciót:
Ezután magára az adott cellára/oszlopra visszaírathatod az eredményt - egy dátum oszlopot, a rendeltetési hely megadásával.
Üdv. -
butch3r
senior tag
válasz
sajog159 #32325 üzenetére
Szia
Nem jól
Az általam másol macro egy sok diás ppt-ben az összes dián fogja az excelből linkelt elemeket (leginkább chartok) és kicseréli képekre (kivágja majd beilleszti ugyan oda ugyan akkora méretben csak képként). Viszont automatikusan előre teszi őket, viszont vannak olyanok amiket hátra kéne, hogy tegyen, hogy bizonyos feliratok látszódjanak (amik külön szöveg dobozból vannak beillesztve és részben -direkt!- takarják az említett képeket, de ha a kép van előrébb akkor az takarja a szvöeg dobozt és nem fordítva)
Ezért kéne nekem valami olyan kiegészítés a fenti makróba, hogy a kivágott és beillesztett képeket küldje hátra, azaz sorrendileg mélyebben legyenek és ne takarják ki a szöveg dobozokat.
Remélem valaki tud segíteni
Köszi -
fecske13
tag
válasz
sajog159 #32268 üzenetére
Szia.
Köszönöm! Ez a megoldás működik. Excel 2010 úgy nyitja meg mint eddig (figyelmeztető ablak...)
Az érdekes még, hogy nekem 2 tök egyforma gépem van itthon (hardver, szoftver ugyanaz) csak annyi a különbség, hogy az egyiket használom napi szinten a másik meg csak van tartaléknak, néha bekapcsolom, frissítés, meg a felhő szinkronizálások lefutnak és kész.
Azon a gépen simán megnyitható, mint eddig, nem kell semmi trükk, tehát valamelyik frissítés ami már ezen a gépen fent van okozhatja a galibát. -
Male
nagyúr
válasz
sajog159 #32233 üzenetére
Igen, pontosan ilyet!
Közben megoldottam, nem túl szépen, de működik. (Ha másnak is kéne, így csináltam meg: Készítettem egy teljes dátum oszlopot, amin minden naptári nap szerepel, aztán mellé az egyes adatsoroknak egy-egy oszlop, mindegyik oszlopban FKERES függvénnyel kikeresi a dátumnak megfelelő értéket az adott adatsorból, ha meg nincs ilyen dátummal értéke, akkor mindig a korábbi utolsót másolja oda (utolsó paraméter IGAZ beállítással). Persze így most vannak felesleges adatpontok (napok), amikor semmi nem változik, de nem vészes, és legalább teljesen időarányosan jelenik meg.Fferi50 neked is: Köszönöm!
-
sajog159
aktív tag
válasz
sajog159 #32117 üzenetére
Meglepő e-mailt kaptam az OTP-től:
„Tisztelt Sajó Gábor!
Szíves elnézését kérjük, hogy az OTPdirekt internetes szolgáltatás igénybevétele során kellemetlenséget tapasztalt.
Bankunknak tudomása volt a levelében jelzett átmeneti technikai problémáról. A hiba elhárítását szakembereink elvégezték, ezért az OTPdirekt internetes szolgáltatás újra zavartalanul igénybe vehető.
Köszönjük türelmét és megértését.
Az OTP Bank NyRt. szolgáltatásaival a továbbiakban is állunk az Ön szíves rendelkezésére.
Tisztelettel:
XXXXX Gabriella
OTP Bank Nyrt. ”A levél azért meglepő, mert most leellenőriztem és a probléma egyáltalán nem szűnt meg!
De nagyon örülnék, ha valaki itt a fórumon hozzá tud szólni ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged