- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A minap írtam egy kérdést amire adott választ sajnos nem tudtam használni (nyilván az én hibám). Kicsit módosítva tenném fel újra a kérdést és picit konkretizálva hátha így jó lesz nekem is.
Kérés:
tudnátok egy egyszerű megoldást adni arra, hogy az excel egy cellába mindíg az "a"oszlop utolsó 2 kitöltött elemének összegét adja vissza eredményül a "b1" cellába?
bocsánat az éretlenségért.
Köszönöm előre is. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
tudnátok egy egyszerű megoldást adni arra, hogy az excel egy cellába mindíg egy adott oszlop utolsó 2 kitöltött elemének összegét adja vissza eredményül?
előre is köszi
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy ha egy táblában az első minden sor első oszlopában össszesűrítve infó ;-vel elválasztva azt hogy lehet szétdszabdalni külön oszlopokba?
-
marec1122
senior tag
köszönöm szépen mindenkinek
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Linkelek egy videót ahol a kolléga egy sima legördülő listát hoz létre. Érdekes módon neki autómatikusan bővül a lista ha új elemet ad hozzá az oszlopban. Valaki meg tudja mondani, hogy ezt hogy éri el mert nekem akárhogy állítgatom nem bővül. Vagy csak nem találok egy opciót?
-
marec1122
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49655 üzenetére
így működött, szóval köszönöm szépen
#49656: furcsállom mert én is csak annyit csináltam, hogy átcseréltem a a ; ,re -
marec1122
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49646 üzenetére
megpróbáltam a jegyzettömbbel meg a notepad++ al is a vesszöcserét de ugyan az a végeredmény sajnos.
-
marec1122
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49642 üzenetére
köszi, teljesen igazad van. most már csak az a gáz, hogy miután lecserélem a ; sima , re és be akarom importálni outlookba megint elkúsznak az ékezetes betűk krikszkrakszokká
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
.csv-be szeretnék kimenteni egy excel fület de az ékezetes betűk helyére krikszkrakszokat ír. Találtam egy weboldalt ahol ajánl egy Unicode Text.xlam fájl letöltését és beimportálását excelbe és szerinte ez megodlja a problémát. Kérdés, hogy valóban ez a megoldás és ha igen akkor megbízható e amit ajánl letöltésre?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Ha belról szeretnék kivágni egy szövegrészletből úgy hogy egy adott karakterig pl emailből a @ ig akkor arra van alap képlet?
Köszi -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy állandóan frissülő lista megvalósítása lenne a cél. A oszlopban egész számok vannak, B oszlopban pedig dátumok vagy vannak vagy nincsenek. Kellene egy állandó lista azokról a cellákról ahol van dátum és mellette a hozzá tartozó A oszlop beli számról. Megvalósítható ez? Az lenne az örömteli hogy ha beírok egy dátumot akkor a listában jelenjen meg az új dátum és a hozzá tartozó szám.
előre is köszi
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Azt valaki meg tudja mondani hogy egy 2007 excelben miért nincs szumha? És ha ez normális mivel lehet funkcionálisan helyettesíteni?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
meg tudnátok mondani , hogy tudok egy ilyen dátum formátumból 2020.11.02 9:12:03 feltételhez való formátumot alakítani? pl A1: 2020.11.02 9:12:03 akkor ha A1>16:00 tehát az idő rész 16 óránál nagyobb akkor valami interakció
köszönöm
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne hozzátok. Lehúzok egy oszlopban dátumokat, és a hétvégi napokat szeretném pirossal jelölni. Van erre valami feltételes formázás vagy hasonló lehetőség?
-
marec1122
senior tag
válasz
m.zmrzlina #45325 üzenetére
köszi
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani hogy mi okozza azt a jelentséget, hogy az iránygombokra nem a cellákon át ugrál a kijelölés hanem az egész tábla mozog?
-
marec1122
senior tag
Elnézést kérek választ kaptam a kérdésemre [link] ebben a videóban.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Kaptam némi "információ cseppet" azzal kapcsolatban, hogy az fkeres függvény mechanizmusa könnyebben megvalósítható power query-vel. Tudnátok tippet adni mire gondolhatott a szerző?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy számotokra vélhetően egyszerű kérdésem. 2 oszlopban vannak adatok nevezzük A és B nek. A ban levő számokat kéne összesiteni C1-be és mondjuk D1-be, úgy hogy a B- celláira írunk feltételeket. Tehát C1 ben szumma A oszlopból aza cella ahol B cellája mondjuk "kék" szöveget tartalmazza.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, aminek az írása le van jelszavazva. Olvasásra meg lehet nyitni. Valaki esetleg meg tudja mondni, hogy a jelszó birtokában hogyan lehet törölni végleg a jelszót? Tehát indításkor ne kérjen semmit egyből lehessen szerkeszteni. Előre is köszi
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Azt valaki meg tudja mondani, hogy hogyan lehetséges hogy ezt a számot 3086782541806230 nem tudom átírni egy excel cellában erre 3086782541806232. Csak a végi 0 -t 2 -re írom át ?
-
marec1122
senior tag
válasz
Delila_1 #42860 üzenetére
ne haragudj , kicsit zavaros lett. Szóval A,C,E tartalma megnevezések. pl. kispista. Ezekhez az oszlopokhoz tartoznak szám érték oszlopok. Ezek B,D,F oszlopok. pl A1: kispita B1:20; A2:nagyjeno B2:13... Az a kérdés hogy egy cellába pl: G1: szummázni lehet e a 3 oszlop A,C,E kispita adatához tartozó szám értéket.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott A,C,E oszlop amik megnevezéseket tartalmaznak pl.: kispista. Namármost B,D,F oszlopok számot tartalmaznak. Az a kérdés, hogy egy cellába adok egy feltételt mondjuk ha B,D,F oszlop bármely eleme kispista, akkor a mellette található egész számot adja hozzá a cella tartalmához. Tehát szummázzuk a feltételnek megfelelően.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne megvalósítható e, hogy egy kijelölt cellacsoportba legyenek jelölő négyzetek minden cella közepén, úgy hogy ne kelljen minden egyes cellára beszerkeszteni egy "külső objektumot"?
Válaszotokat előre is köszönöm
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok. Olyan feltételes formázásra lenne szükségem ami a következő dolgot tudja. Van egy táblázat melynek "a" oszlopától "f" oszlopáig van mindenféle adat. Van egy "g" oszlop amiben egy képlet vagy kiír egy olyan szöveget, hogy "foglalkozni kell a sorral" vagy nem. Az kéne nekem, hogy lehet e feltételesen formázni egy sort minden sor egy adott cella értéke alapján. Tehát pl. ha g1="foglalkozni kell a sorral" akkor az egész sor pirosodjon be "g" oszlopig.
előre is köszi a segítséget
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék két kérdést feltenni.
-Egy cellatartomány amiben képletek vannak (mondjuk I:1-K:5) át lehet e másolni képletestül a többi munkalapra anélkül ,hogy egyesével ctrl v-zném be minden fülre? 50-60 fül magasságában elég sziszifuszi.
-A másik hogy ezek ugye eredményt adnak minden munkalapon I:1-K:5 cellatartományban. Van e módszer arra hogy ezeket egy külön munkalapon egymás alá vagy mellé rendezve lehessen "egybeönteni"?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem. Lehetséges kiszűrni egy oszlop azon elemeit, ami előzőleg piros hátteret kapott?
Tehát nem feltételes formázás történt,csak simán "be lett pirosozva". -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Egy táblázatban ha függvényekkel kategóriákat hoztam létre a következő módon.
(Kérlek nézzétek el ha nem ez a legszebb vagy legegyszerűbb megoldás)=HA(F8<26;"KAT 0-25";HA(F8<76;"KAT 26-75";HA(F8<151;"KAT 76-150";HA(F8<1500;" KAT 151-2000"))))
Szóval ennek az oszlopnak az eredményét egy Pivot táblába raktam bele. Az lenne a bajom hogy a 151-2000 kategória a pivot táblába mindig előre jön és ez zavaró a szemléltetés szempontjából. Hogy lehetne megoldani hogy sorban legyenek az adatok?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen akkor lesz ez a segédoszlopos megoldás
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Ismét segítségért fordulok hozzátok.
Van egy cellánk A1 amiben zsákok száma van megadva, A2 amiben az van megadva hány zsák fér el egy raklapon. A3-ba kiszámoljuk az előző kettő hányadosaként hogy mennyi raklapunk van. például A1:125 A2:20 akkor A3:6,25. Az a kérdés hogy létezik e olyan lehetőség hogy ez speciális számformátummal legyen megadva. pl: 6,25= 6rl és 5zs (rl=raklap zs=zsák).Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Egymás melletti oszlopcsoportokat (6-osával) szeretnék csoportosítani, de ahogy az első utáni következő 6-os csoportra rányomom a csoportosítást összevonja az előzővel. Ez hogy kerülhető el?
-
marec1122
senior tag
-
marec1122
senior tag
Köszönöm szépen. élnék még egy kérdéssel ha lehet. Ha úgy akarnám megoldani hogy van eleve elrendelve 3 időszak(kategória) ami csak simán szöveg 6-8;8-12 és 12-. És az lenne a feladat hogy ahogy lehúzom az oszlopon (persze több napnyi adatmennyiség van) írja ki hogy az adott időpont mondjuk 2018.09.03 6:12 melyik kategóriába tartozik bele. ez az uccsó megígérem
-
marec1122
senior tag
válasz
föccer #39393 üzenetére
egy kicsit átalakítom a kérdést. van egy oszlop tartalma a következő. Megoldható e makró nélkül hogy kiszűrjük hogy hány időpont van 6-8 óráig, 8-12 óráig és 12 óra után. ha megoldható akkor pontosan hogyan ?
2018.09.03 6:12
2018.09.03 7:11
2018.09.03 9:02
2018.09.03 8:30
2018.09.03 7:59
2018.09.03 8:35
2018.09.03 10:19
2018.09.03 9:18
2018.09.03 9:37
2018.09.03 11:07
2018.09.03 11:30
2018.09.03 12:54
2018.09.03 12:32
2018.09.03 12:59
2018.09.03 13:41
2018.09.03 13:12
2018.09.03 13:20
2018.09.03 14:06
2018.09.03 14:24
2018.09.03 16:05
2018.09.03 16:01 -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen idő formátumot lehet e valahogy ha függvénybe rakni.
PL A1 = 2018.09.03 6:12:49 és a ha Függvény A1< valamely időpontnál. Létezik valami ilyesmi és ha igen hogy lehet alkalmazni? -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
kérnék egy kis segítséget ha lehet.
Namármost: Van egy oszlopom különböző szövegekkel (A oszlop 50 cella). Minden szöveghez tartozik egy súly (B oszlop). Az a kérdés hogy megoldható e a C oszlopban, hogy ha egy legördülőből kiválasztok adott A oszlop béli szöveget a mellette levő cella a B oszlop béli cella súlyát adja vissza.
A1:alma B1:10
A2:körte B2:20C: oszlopba legördülő menü alma és D oszlpba kiírja a 10-et.
Lényegében a D oszlophoz kéne egy képlet ami nem rettenetes mennyiségű HA függvényt tartalmaz egymásba ágyazva mert az elég rabszolga megoldás. Valami tömb rendszerű kéne ha lehetséges makró nélkül. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem idevaló de mindenképpen meg kéne oldanom ezt a problémát. Szóval feldobtam egy excel táblát az androidos mobilomra. Írtam bele mentettem nem is volt gond. De egyik pillanatról a másikra nem enged menteni csak új dokumentumba vagy drive-ra és nem tudom megoldani hogy simán csak mentsen. Van valakinek ötlete miért ez a jelenség és esetleg mi lehet a megoldás?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy több lapon lévő ugyan olyan típusú oszlopokból lehet e közös pivot táblát csinálni? Lényegében csupán annyi lenne hogy több lapon vannak póló méretek és ha nem muszáj nem szeretném egy oszlopba bemásolgatni minden fül ezen oszlopának tartalmát.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Elnézést kérek a három hosszú hozzászólásért de mindig lejárt a szerkesztés lehetősége.
Szóval még1 kérdés aztán átmenetileg megszűnök.
Szóval ilyen formátumból (2018.02.09 11:17:00) szeretnék ilyet csinálni (2018.02.) hogy tudjak a pivot táblában hónapra szűrni. Ez lehetséges és ha igen mi a legésszerűbb megoldás? Kell új oszlop vagy meglehet csinálni önmagában is? -
marec1122
senior tag
válasz
ny.janos #38440 üzenetére
Szia,
továbbra is gondolom elég laikus a kérdés, de mi az hogy nincs címe. A fejléctől a legaljáig fel van töltve adattal. Ha ez az oszlop rendszámok felirattal kezdődik és alatta csak rendszám van akkor annak jól kéne működnie nem? Vagy másképp értendő a cím?
cellák a táblában nincsenek egyesítve azt megnéztem.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Lenn egy kis problémám egy pivot táblával. Igazából lehet hogy triviális, de én akkor sem találom a megoldást.
Próbálok létrehozni egy pivot táblát, de a következő hibát írja ki (a kimutatás egyik mezőneve érvénytelen A kimutatás létrehozásához lista vagy feliratozott oszlopok formájában rendezett adatokat kell használni. Kimutatásmező nevének módosításakor be kell írni a mező új nevét.)Azt kiderítettem hogy melyik oszlop a probléma, de nem látok rajta semmi különöset. Sima rendszámokat tartalmazó oszlop.
esetleg tipp hogy mi a gond?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
egy számotokra talán egyszerű kérdésem lenne.
van egy cella melynek random szám tartalma van(mondjuk 1-10) és az a1-es cellán
hogy nézne ki a makró kód ami azt tudja hogy gombnyomásra frissíti a cella tartalmát? -
marec1122
senior tag
a hardmadik problémám pedig az lenne hogy összefűzök 2 cella tartalmat. ez 2 szövegrészlet mely együtt egy url-t ad ki. az a gond hogy ha belekattintok a cellába nem a szöveget adja eredményül hanem a képletet. tehát nem tudom kimásolni az eredményt sehogyan sem.
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
azt hogy lehet beállítani egy excelbe hogy a nem aktív cellákat ne írja ki teljes szélességben csak annyira amennyire a cella mérete engedi és csak akkor lássam a teljes szöveget ha rákattintok a cellára?
a másik kérdésem z lenne hogy megoldható lenne e egy fügvénnyel hogy egy cella tartalmát egy adott karakterig másolja egy másik cellába?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Opel topik
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest