- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BigBadPlaYeR #52444 üzenetére
Szia!
Lehetséges, hogy nem a példa szerint helyezkednek el az adataid, ezért a képletet át kell valószínűleg alakítani.
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #52444 üzenetére
A (sor(B1)-1*5) képlet 0-át ad eredményül, ami nem értelmezhető sor azonosítóként. Azon csodálkozom, hogy nem HIV hibát ad.
-
lappy
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #52441 üzenetére
=ELTOLÁS($B$1;(SOR(C1)-1)*5;0)
ezt lefele tudod húzni és oszlopokba rendezi -
mika55555
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR #50804 üzenetére
Megnézem, hogy mit tud ez a megoldás.
Előre is köszönöm szépen a segítséget. -
Mutt
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #49102 üzenetére
Felraktam egy újabb változatot, amelyben lehet választani hogy minden lapon keressen-e vagy sem.
Mindig először az aktuális lapon keres, majd utána sorban nézi a többi lapot. A rejtett munkalapokat átugorja.
Pár apróbb módosítás is van benne.A makró a Windows registry-be menti a választott beállításokat, hogy ne kelljen minden induláskor megadni őket. A HKEY_CURRENT_USER\Software\VB and VBA Program Settings\<appname> alatt lehet megtalálni ezeket.
-
lappy
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #48805 üzenetére
Igen hasonló az elképzelés, de olyan kellene ami be is ír vmit és mivel céges így korlátozott a telepítési lehetőség
Ráadásul még van egy program ami figyeli a tevékenységedet (nem minden számít aktív munkának) de ha az excelt használod az jó, ezért kellene ebben megoldani -
válasz
BigBadPlaYeR #48798 üzenetére
-
lappy
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #48793 üzenetére
esetleg ez segít
-
ny.janos
tag
válasz
BigBadPlaYeR #48759 üzenetére
Akkor lehet, hogy valamiért az én excel verzióm nem szereti, mert nálam ez nem működött, de örülök, hogy nálad igen.
Ha több cella kitöltését szeretnéd, akkor használd az előbbi függvényt egy ÉS függvénybe ágyazva, pl:=ÉS(NEM(ÜRES(A1));NEM(ÜRES(B1));NEM(ÜRES(C1));NEM(ÜRES(D1)))
-
ny.janos
tag
válasz
BigBadPlaYeR #48748 üzenetére
Szia!
Feltételezéssel élek, ha ez nem igaz, akkor a javasolt megoldás feltételezhetően nem használható a számodra:
Ha a kérdésed oka az, hogy aki a táblázatba adatokat rögzít, az rendszeresen elfelejti valamely hozzá tartozó további adatok töltését, akkor adatérvényesítésben próbálkozhatsz képlettel lekorlátozni az adatbevitelt. Ha arra a cellára teszed az adatérvényesítést, melyet mindenképpen tölteni kell annak, aki az adatot rögzíti, akkor csak azt követően fogja tudni azt kitölteni, ha a többit már kitöltötte.
A képletben az ÉS és a DARAB2 függvények kombinációját próbálnám a helyedben (az ÜRES függvény a NEM függvénnyel kombinálva érdekes módon nem működik az adatérvényesítésben). -
lappy
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #48748 üzenetére
csak makróval lehet
-
Magnat
veterán
válasz
BigBadPlaYeR #48254 üzenetére
Nagyon köszi, próbálom
-
Magnat
veterán
válasz
BigBadPlaYeR #48246 üzenetére
Közi előre is, addig meglesem amit küldtél!
-
gdodi
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR #31108 üzenetére
Azzal kezdtem.
-
gdodi
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR #31106 üzenetére
Próbáltam, nem szereti. Lehet, hogy csak szintaktikailag nem fogadja el, de nem jöttem rá, hogy lenne jó.
-
maestro87
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #30959 üzenetére
Köszi, de ennyire nem értek hozzá.
C-ben számokat összehasonlítani nem lenne gond, de az Excel függvények elnevezését, parancsait nem vágom. (soha nem írtam még szkriptet Excel-ben)
Az URL címet sem tudom kiolvasni a link mögül.
Ezért egy teljes kódot megköszönnék.Egyébként google táblázatokban is van szkript szerkesztésre lehetőség, meg lehet ha elkészítem excel-ben, akkor működni fog ott is, de ha mégsem akkor még mindig át lehet térni Online Excel használatra, abban talán már működne.
Amúgy jelenleg nem kell dinamikus tömb, fixen 5(sor)x60(oszlop)-as a táblázat ami a linkeket tartalmazza. -
Anonymus23
veterán
válasz
BigBadPlaYeR #30954 üzenetére
Köszönöm, akkor sajnos ez 2010-es fícsör.
A 2-es megoldást csinálom, csak amikor 5-6 fájllal kell dolgozni, akkor kicsit bosszantó, hogy ide-oda kell ugrálni. Nah mindegy, ez van. Köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged