- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Fferi50 #54442 üzenetére
Persze, de csak otthonról. Addig is az U105-be írva =szum(S105:T105;$D$105). Az S és T oszlopok növekednek,106,107.... A D105 rögzítve. Nem túl bonyolult.Aztán a dollárt kivettem, manuálisan írtam be a D105 címett .Így nem változott. Igen, lehet sima összeadás is, nem kell a tartomány, de most már érdekelne a megoldás, talán egy bonyolultabb előfordulásnál fogom tudni, mi a teendő.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Fferi50 #54437 üzenetére
Jó szerencsét!
A kérdésekre válaszolván! Mind a 7 munkalapon egyesével nézem végig a cellákat. Igen, mindegyiknél az az üzenet. Erről írtam lappy-nak. #Hibaüzenet-et egyelőre sehol nem látok, még a kiszélesített oszlopokban sem. A képletkiértékelőt éppen most alkalmazom, eddig az még nem volt. Az a baj, hogy egyik cella sem gyanús. igen, minden munkalapnál ez a probléma, de más táblázatoknál nem, nyilván. Egyébként ez a probléma azóta van, hogy számolásnál, ami 3 cella értékét adja össze, amikből az egyiket rögzítettem.
-
huan
őstag
válasz
Fferi50 #54354 üzenetére
Sziasztok,
Működik szépen a munkalap tartományának mentése képként egy elhelyezett gomb megnyomásakor.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy beállított időben (pl. péntekenként 13:30-kor, esetleg több megjelölt időben) automatikusan meg tud történni ez a mentés? Tehát nem gombnyomásra.
Köszönöm előre is! -
Talala
senior tag
válasz
Fferi50 #54408 üzenetére
Köszönöm, remekül müködik.
#54409 Mutt, neked is köszönöm.Annyi változtatást szeretnék kérni, hogy törölhetö legyen a cellák tartalma. Ezt elfelejtettem említeni.
Jelenleg adatbevitel, majd törlés után a 3. sorban szereplő érték jelenik meg üres cella helyett.
Elöre is köszönöm. -
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #54387 üzenetére
Na ezt nem is ismertem, ez hasznos... de akkor még mindig ki kell a köztes adatokat törölni ha átmásolom az egész oszlopot vagy minden cellát egyessével átmásolni. Nincs valami képlet vagy függvény ami simán csak egymás alá teszi a definiált cellákat?
Ez a csatolt beillesztés egyébként akkor is működik ha később másik gépen, és/vagy másik excel verzióval nyílik meg a munkafüzet vagy csak helyileg?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #54377 üzenetére
Ha ez tetszett akkor feltehetően egy másik is, ami már egészen régi verziókban is működött, a szóköz operátor. Nem kell a hosszadalmas INDEX-HOL.VAN-nal bajlódni egy érték kikereséséhez.
A területet kijelölve bevisszük a kép szerint a neveket a felső sorból, és a bal oldali oszlopból. Már meg is adhatjuk a keresendő értéket szóközzel, mint a B11 cellában látható.
Vigyázat! Ha a kezdő oszlop, vagy a címsor számokból áll (pl. évszámok), az Excel automatikusan egy alsó kötőjelet tesz elé a névnél. Akkor a képlet=Imre _2025
-
huan
őstag
válasz
Fferi50 #54370 üzenetére
Szia
Igen, pontatlanul fogalmaztam.Az első "mozzanat" pillanatát szeretném rögzíteni, ez lehet cellakijelölés is (a tábla megnyitás pillanata nem jó sajnos).Valamint egy gomb megnyomásának pillanatát is, mert ezt a két dátum+időpontot szeretném a fájl nevének adni, ami egy időintervallumot jelent. (a gomb töröl minden beírt dolgot, a munka befejezését jelenti, ezért szeretném ekkor is rögzíteni az időt.)Nem lesz jó, most gondolom át, mert akár hányszor megnyitom a táblát és cellát jelölök ki, a kezdeti dátum mindig meg fog változni...holott a legelső időpontra lenne szükségem az előző gombnyomás óta.
Átgondolom még mit is akarok -
huan
őstag
válasz
Fferi50 #54354 üzenetére
Szia
Egy kis segítséget szeretnék még kérni a kép mentése témában:
A K2 cellában az aktuális dátum van.
Az O2 cellában az aktuális idő.
Egy hosszabb útvonalra szeretném menteni a képet, úgy hogy a neve dátum_idő.jpg:
S:\alma\korte\banan\2025.05.12_08.50.jpgA fenti esetben az alábbi sor hogyan néz ki pontosan?
MyChart.Export Filename:=CurDir & "\Kép4.jpg", FilterName:="jpg" 'elmentjük az aktív könyvtárba - ide add meg a saját könyvtárad és nevet
(egyébként működik szépen, köszönöm!
)
Köszönöm előre is!
-
csferke
senior tag
válasz
Fferi50 #54316 üzenetére
Szia, köszi de úgy látom nem tudtam elég pontosan megfogalmazni, hogy mit is szeretnék.
Pl. A-F oszlopok egyik "ablakban" G és a tőle jobbra a többi. Amikor az egérrel görgetek az A-F oszlopokon, bárhol, akkor csak azok mozogjanak le-fel. A G és a tőle jobbra lévők ne mozogjanak. Ez persze fordítva is így működjön. -
szbjns
újonc
válasz
Fferi50 #54309 üzenetére
Szia, neked is köszönöm a segítséget!
Ez már olyan, amit keresek, meg is próbáltam a leírásod alapján elkészíteni, de az összefűzés után nekem nem sikerül szerkeszteni a power query (mergelt) táblázatot.
Ha pedig csak simán a létrehozott munkafüzetben szerkesztem, az nem működik (ha ráeresztem a pivotot, amit beírtam, eltűnik).A te megoldásodba még az kellene nekem, hogy a bevételeket is lássam havi szinten összeadva. És akkor rögtön látni, hogy a bevétel és a terv hogy áll egymáshoz képest. A te megoldásodban azokat még össze kell adni nekem, hogy lássam - ami 20-30 tételnél nehézkes.
-
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #54172 üzenetére
Sziasztok,
Én nem szoktam használni, de lehet tartományokat jelszavaztatni.
Mark ebben a videóban bemutatja, kb. 2:40-től kezdődik. Ezzel lehet eltérő "jogosultságokat" létrehozni. A videó végén azért elhangzik, hogy az Excel jelszavas védelmére építkezni nem szabad.üdv
-
Pá
addikt
válasz
Fferi50 #54214 üzenetére
Köszi, ezen átsiklottam, mert nem értek hozzá és emiatt elsőre macerásnak tűnt.
Az a baj, hogy ez a mostani projectemnek ez csak egy kicsi és viszonylag jelentéktelen része, szóval nem éri meg az extra időráfordítást, hatékonyabb egy gyors, ismert megoldás.De hosszú távon hasznos lehet, szóval megpróbálom észben tartani és egy nyugisabb időszakban kicsit utánaolvasni, mert sok lehetőséget megnyithatna, ha része lenne ilyesmi is az eszköztáramnak.
-
Pá
addikt
válasz
Fferi50 #54206 üzenetére
Köszi! Hétvégén nem foglalkoztam a témával, majd holnap újra előveszem.
De ha csak így lehet megoldani, akkor inkább nem eröltetem a validálást, mert akár 100 sornyi is lehet, az meg már 200 textbox.Valszeg akkor az marad, hogy ha rányomnak a userform OK-ra, akkor kiírom egy lapra az értékeket és azt validálom egyben, majd újra feldobálom a userformot, amíg van benne fals adat.
User ebből annyi érzékel, hogy rányom az OK gombra, de nem történik semmi.Esetleg messageboxban ki tudom jelezni neki ilyenkor, hogy melyik sorokkal van probléma.
-
Pakliman
tag
válasz
Fferi50 #54207 üzenetére
Legalább 25 éve foglalkozom az Excel-el és nagyon sok (több százezer) sort írtam már meg, de az "osztályosdit" mindig kerültem. Most úgy gondoltam, hogy talán hasznomra válhat, mert eddig úgy csináltam, ahogy írtad is:
esetleg megoldható lenne az esetek számának megfelelő vezérlő létrehozása
.
Ha nem tudok kódból triggerelni egy eseményt, akkor maradok a régi bevált módszernél.Esetleg lehetne úgy is, hogy dinamikusan létrehozom a vezérlőt és vele együtt VBE-be a megfelelő kódo(ka)t...
Vagy még előtte teszek egy (két, há sok...) próbát a .Value (vagyis a .Change esemény) változtatásával -
Pakliman
tag
válasz
Fferi50 #54202 üzenetére
Szia!
A júzer kattintgat ide-oda-amoda, ezek alapján megváltozik (vagy nem!) az opb lista. Az éppen aktuális állapotnak megfelelően az opb listában automatikusan ki kellene választódnia a "legrelevánsabb" opciónak (itt kellene kódból meghívnom a Click eseményt!), amit viszont a júzer bármikor felülírhat. A kiválasztás hatására más dolgok megint csak változnak, amiket a Click-re programoznék.
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #54195 üzenetére
Stopra nem adja ki az ablakot, sendkey nem használ.
A PrintPreview műxik, de akkor pontosan ott vagyok, mintha manuálisan kérném a táblicskut az üzemeknek az egyedi elemzésére.
Úgy van felépítve a tábla, hogy alkalmas egyenként is, manuális kérésre is az elemzések legenerálására. A makró nagyjából csak annyit csinál, hogy sorra veszi az üzemeket, kéri az elemzést, meghatározza, hogy mennyi munkalapot kell nyomtatásra küldeni, kijelöli őket, nyomtat, a pdf-et menti. Következő üzem...
Így a 10 perces munka helyett van egy fél napos.
Minden esetre ismételten köszönöm a segítség nyújtást. Úgy érzem hogy ebben az esetben tehetetlen vagyok fejlesztési oldalról. Marad a manuális munka egyessével
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #54160 üzenetére
Kezd körvonalazódni. Csináltak egy új IT Policy-t, ami nem engedi hogy közvetlenül pdf-et nyomtassunk nyomtatási soron keresztül.
Feldob egy olyan ablakot, hogy válasszuk az exportot és onnan csinálja meg a mittuom én milyen biztosnági protokoll metaadat pecséttel ellátott biribingyót. Mivel makróból for ciklussal megyek végig a 35 üzemen, így csak simán nem menti a pdf-et, de lép tovább. Viszont makró rögzítéssel sem bírtam elkapni ezt az ablakot, hogy mégis mi a pék lehet, vagy hogy lehetne ezen túljutni.
Írtam IT-nak, kíváncsi vagyok tudnak-e vele valamit kezdeni
Már azért powerusernek gondolnak, hogy a total commanderben használom a mappa füleket
üdv, föccer
-
válasz
Fferi50 #54172 üzenetére
...ha nem elég rá az Excel által adott lehetőség.
Az attól függ, mit kellene megoldani. Gyorsan egy példa, van 1 jelszóval védett Excel fájl, amiben, attól függően ki (milyen user) nyitotta meg, attól függően van engedélye bizonyos tartományokat módosítani, mást meg nem.
Van 2 tartomány, mindkét tartománynak van külön-külön, más-más jelszava. Mindkét tartomány esetében magamat vettem fel, mint felhasználót, de azzal a különbséggel, hogy első tartománynál megtagadtam magamtól a Tartomány szerkesztése jelszó nélkül opciót, míg a 2. tartomány esetében meg engedélyeztem.
Végén persze lapvédelmet bekapcsoltam, egyszerűség kedvéért mindent.
Ennek eredményeképp az 1. tartományt csak jelszó birtokában szerkeszthetném (csak Én), egyébként nem, 2. tartományt meg jelszó nélkül is, függetlenül attól, hogy be van állítva jelszó (szintén csak Én).
Szóval Windows engedélyek bevonásával mindegy, hogy 1 gépen van pl. 10 user fiók, vagy hálózaton 10 gép, ami nyitná az adott Excel táblát, nincs szükség arra, hogy VBA-ból nézegessük, hogy ki nyitotta meg a munkafüzetet, mert innentől ez automatikus.Ez egy egyszerű példa volt, de az látható, hogy elég összetetten is be lehet határolni, hogy ki és mit csinálhat egy adott munkafüzettel.
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #54158 üzenetére
Nem akarom kinyomtatni, elektronikusan van tárolva és továbbítva a tanusító szerv felé. De az export már tartalmazza azokat az oszlopokat, amik nem kellenének. Ha ezt nyomtatom, akkor a nyomaton is rajta lesznek.
Na, ledokumentálom és kiküldöm az IT-nek, hogy csócsáljanak rajta egy sort.
A PDF export ami nem veszi figyelembe azt a beállítást, hogy csak a kijelölt területet nyomtassa. Fix nyomtatási terület nem játszik, mert változó adatmennyiség van.
Most annyit gányoltam rajta, hogy egy fehér betűszinnel, egy nem használatos cellába raktam egy x-et, és a korábbi vezérlő cellákat beképletezrem erre az eredeti vezérlőt meg elrejtettem. Így legalább az odlalszélesség helyre jött, de a sorok cella szegélyei miatt a tényleges adattartalom alatt szereplő üres cellákat is nyomtatja (aminek nincs adata, de a szegélye meg van rajzolva). itt ugye nem a feltételes formázás rajzolja a szegélyeket, mert mindig területet nyomtatta, így osztán hótra mindegy volt, hogy alatta még 342 sornyi szegély van rajzolva.
De ha a gyorsriportoló xlsm-em is tönkre ment, akkor pipás leszek, de nagyon. Az eszméletlen mennyiségű adatot számol át, rendszerez, elemez és generálja a jelentéseket és menti fel hálózatra. Havi ~1500 oldalnyi dokumentáció. (mondjuk rajtam kívül a kutya se nézi, de ez ebből a szempontból tök mindegy)
-
Pá
addikt
válasz
Fferi50 #54150 üzenetére
Amúgy sokszor már az sokat segít, hogy idejövök és leírom a nyűgöm.
Ehhez kicsit át kell gondolnom és összegeznem a problémát. Nagyon sokszor küldöm a hsz-t és utána 1-2 perccel már jön is egy újabb megközelítésre egy ötlet.
Ennek most különösen örülök, mert a csíkozás sokkal könnyebben olvashatóvá teszi a sok oszlopos táblázatokat és mindig is zavart, hogy a filter sokszor elrontja a csíkozást, szóval ezt sok helyen fogom tudni használni.
-
Pá
addikt
válasz
Fferi50 #54148 üzenetére
Közben sikerült egy egészen jól működő verziót fabrikálnom.
Betettem egy Subtotal 109-et a táblázat egyik oszlopára, ahol jellemzően 6-8 számjegyű egyedi értékek vannak, így a subtotal cella értéke 99.99%-ban változni fog, ha Autofilterezgetek.És akkor ennek a cellának a változására már lehet indítani a macrot.
Szóval a "CHECK" tartományban ez a formula=SUBTOTAL(109,S4:S100000)
Ez meg indítja a macrot, ha változik a CHECK
Private LastSubtotal As Double
Private Sub Worksheet_Calculate()
Dim NewSubtotal As Double
NewSubtotal = Me.Range("CHECK").Value
If NewSubtotal <> LastSubtotal Then
LastSubtotal = NewSubtotal
Call ZEBRA_STRIPE
End If
End Sub
Talán lehetne még finomítani ezen, de most végre elég jól működik így.
-
Pá
addikt
válasz
Fferi50 #54144 üzenetére
Hát, közben kiderült, hogy sehogy.
Van egy VBA, ami megcsinálja pont azt, amit kell, de nem tudom megbízhatóan triggerelni Autofilterre, szóval nem működik megbízhatóan. Vagy csak nagyon eröltetett megoldással lehetne, (pl másodpercenként időzítéssel betenni valami check-et, de ezt túl favágó megoldásnak érzem).Van arra ötlet, hogy mivel lehetne triggerelni Autofilterre a VBA kódot? Ez lenne a legtisztább.
Ha nincs akkor megpróbálom táblázatként. Tegnap futottam ezzel egy gyors 5 perces kört, akkor nem működött (hiába filtereztem, nem csíkozta át). De lehet, hogy rosszul csináltam, mert táblázatokat szinte sosem használok, szóval nincs tapasztalatom vele.
Vagy esetleg ha táblázatként van benne, akkor már könnyebb triggerelni a VBA-t?Amúgy ez a kód (megkeresi a range utolsó+1 sorát, aztán, azt becsíkozza, majd a végén az összes többi sort befeketézi)
Private Sub ZEBRA_STRIPE()
Dim ws As Worksheet
Dim rng As Range
Dim rowIndex, visibleRow, lastRow As Long
Set ws = Sheet1
lastRow = ws.Cells(ws.Rows.Count, "A").End(xlUp).row + 1
Set rng = ws.Range("A4:BU" & lastRow)
Application.ScreenUpdating = False
visibleRow = 1
For rowIndex = 4 To rng.Rows.Count + 3
If Not ws.Rows(rowIndex).Hidden Then
If visibleRow Mod 2 = 0 Then
ws.Rows(rowIndex).Interior.color = RGB(220, 220, 220)
Else
ws.Rows(rowIndex).Interior.ColorIndex = xlNone
End If
visibleRow = visibleRow + 1
End If
Next rowIndex
ws.Rows(lastRow + 1 & ":" & ws.Rows.Count).Interior.color = RGB(0, 0, 0)
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
-
aviator
tag
válasz
Fferi50 #54132 üzenetére
Köszönöm a választ. Az a gond, hogy a munkafüzet, tehát az adatok minden user számára azonosak. Ezért nem lehet két munkafüzetben kivitelezni a dolgot. Itt a front-end-nek kéne csak különböznie ami végülis adott, viszont mindaddig amíg minden kód lefut ha megnyitom az egyik userformot, ez nem fog menni.
-
jjohn
aktív tag
válasz
Fferi50 #54101 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet. Végül is, ha elmentem. xlsb, xlsm-be az is jó, mert csak módosítok pár adatot gyorsan makróval, aztán elmentem két formátumba, és a kollégák használhatják .xlsxt, nekik nem kell makró. Mert ugye néha, ha nem azt kiterjesztést látják akkor gond van. -
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #54086 üzenetére
...A sheet 1en ott van a H oszlopban (H2 - H607 ez mar ki van toltve minden szobahoz) a szoba tipus, az I oszlopban (I2 - I607 ha a szoba el van adva) pedig a heti ar. ....
Mondjuk eladunk egy standard bronz szobat, akkor beirjuk az I oszlopba az arat sheet 1en...
Én ebből inkább egy DARABHATÖBB/COUNTIFS-re gondolok.
=DARABHATÖBB(MasterSheet!$H:$H;$B17;MasterSheet!$I:$I;">0") -
-
Reinhardt
őstag
válasz
Fferi50 #54083 üzenetére
Megprobaljak eladni a szobakat szeptembertol 51 hetre, 90% el is megy. Par szobaban nincs lako szeptemberben, ezeket szepen lassan toltik fel az ev folyaman, de mindenki kikoltozik augusztus vegen.
Szoval csak egy Master sheet van az egesz evre.
Sheet 2n egymas alatt vannak a Tierek (ar mindig a C oszlopban).
Most megneztem, nincs olyan hogy mondjuk egy Tier 1 standard silver megegyezne arban egy Tier 2 bronzzal, szoval a szoba tipussal nem kell foglalkozni, minden Tier minden szoba tipusa mas aron van.
Szoval ha a Master sheeten beirom az ar oszlopba, hogy mondjuk £402, akkor Sheet 2n a megfelelo cellaba a D oszlopban (a peldaban ugye D20) noveli 1gyel az eladott szobak szamat. -
válasz
Fferi50 #54034 üzenetére
Előkerestem az eredeti O2021-es DVD-t, ezt adta ki az MS 2020-ban. Feltelepítettem, nem frissítettem, és lőn csoda ott figyel a darabteli fx...
Lefrissítettem legújabbra Microsoft® Excel® 2021 MSO (2501 buildverzió16.0.18429.20132) 64 bitesSzerinted?
Úgy látszik MS remake-eli a Bosszúállókat, az Office "Thanos" munkacsoport meg eltünteti az Excel univerzum függvényeinek a felét...
Hogy a pöcsükre nőjön köröm... -
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fferi50 #54014 üzenetére
Folytatás és finomítás:
2024.11.302025.02.01
2025.05.01
A képlet változások:
D2 cella=HA(NAP(D5)>=15;D5;"")
E2 cella=HA(NAP(E5)=15;E5;"")
ez húzható jobbra
2. sor utolsó cella=HA(NAP(BN5)<=15;BN5;"")
D3 cella=HA(HÉT.NAPJA(D5;3)=3;HÉT.SZÁMA(D5;2);"")
húzható jobbra
A 3. sor jobb szegély feltételes formázásának képlete:=(ISO.HÉT.SZÁMA(D5)<>ISO.HÉT.SZÁMA(E5)) lett a =(HÉT.SZÁMA(D5;2)<>HÉT.SZÁMA(E5;2)) helyett.
Így az év átlépés is megfelelően formázódik.
Persze ez még mindig csak egy kiinduló lehetőség.
(A2 változtatása esetén az automatikus oszlopszélességet kézzel állítani kell a teljes tartományra.)
Elfelejtettem írni még, hogy a beállításokban a rácsvonalak megjelenítése le van tiltva.
(Fájl - Beállítások - Speciális fül - A munkalap megjelenítése csoportban)
Üdv. -
royal828
csendes újonc
válasz
Fferi50 #54007 üzenetére
Szia!
Abszolút nem ragaszkodom az egyesített cellához, csak megjelenítésileg úgy néz ki jól.
Máshogy nem tudom, hogy tudnám akkor is kiírni a napok/hetek fölé, hogy február ha abból 20-28 látszik, meg akkor is ha 1-28. És nyilván ha átütöm a dátumot, a napok, hetek dinamikusan megváltoznak, de a hónapokkal ugyanezt nem tudom megcsinálni.
Az a baj , lehet nem tudom normálisan elmagyarázni. -
Win-T
őstag
-
-
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #53994 üzenetére
Na ez így már alakul, de a -1-el a végén pont egyel kevesebb a végeredmény mint ami a helyes. Nélküle pont jó eredmény jön ki (19).
Viszont ha a második oszlop végéről törlöm a 'banán'-t akkor egyel nő az eredmény, holott nem kellene. A harmadik oszlop végéről ha törlöm a 'kivi'-t akkor - helyesen - nem változik az eredmény.
És teljesen darabokra hullik az egész ha bármi új dolgot beírok egy üres cellába. -
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #53992 üzenetére
Erre meg ez lett az eredmény.
Nem húztam lefelé semmit, beírtam E5 cellába a képletet és enter után berakta végig lefelé azt a sok értéket meg -1-et. Tényleg nem tudom mit csinálok rosszul.Makró lehet opció, de ahhoz még annyira sem értek mint a függvényekhez, pedig az is édeskevés. Ott teljesen nullán vagyok.
-
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #53981 üzenetére
Lehet már kicsit túlbonyolítottuk az eredeti poszthoz képest a dolgot.
Semmi extra faxnit nem szeretnék... táblázat, több oszlop, bennük szöveg. A DARAB2 megszámolja nekem, hogy hány cellában szerepel valami (a példaképen 23), de én azt szeretném, hogy az esetleg ismétlődő szöveget csak egyszer számolja (példán pl. az eper, kivi, banán, őszibarack többször szerepel), tehát itt 19-et szeretnék végeredménynek kapni, hiszen ennyi fajta gyümölcs van a táblában. -
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #53979 üzenetére
Én tök hülye vagyok ezekhez, fogalmam sincs hogy mit kellene beírni argumentumoknak. Próbálkoztam, de ez nemhogy azt nem csinálja amit szeretnék, de még megfejteni sem tudom, hogy egyébként honnan és miért veszi azt a marhaságot amit kiad eredménynek.
Teljesen tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban megmondom őszintén. -
Traxx
őstag
válasz
Fferi50 #53896 üzenetére
Szia!
Bocsánat a késői válaszért. Tételesen reagálnék, és kiegészítem olyan infókkal, ami még szükséges lehet, mert a probléma továbbra is fennáll a segítséged ellenére is
"=SUMIF($D$2:$D$15000;$D35087;$H$2:$H$15000)"
Kétlem, hogy ez lenne ott a képlet. A tartománycím végéről biztosan lemaradt egy 0, (a makró szerint 150000). Ez valószínűleg elírás itt."
Valóban, a képletből egy nulla lemaradt, de csupán azért, mert korábban másoltam ki a képletet. A táblázat és a makró ilyen szempontból szinkronban van, 150000 a tartománycím vége."Az utolsó sor pedig biztosan nem a 35087."
Ugyanaz a helyzet, ez tényleg figyelmetlenség volt a részemről.A táblázat egyébként úgy működik, hogy csupán az utolsó sor tartalmaz képletet. Az az előtti sorokba a makró az aktuális értékeket beírja, így csak szám fog megjelenni. Viszont amit nagyon nem értek, az az alábbi:
Megjegyzésbe írtam bele a képleteket, ami megjelenik. Nem növeli a darabszámot, és képtelen vagyok rájönni az okára, pedig régebben teljesen jól csinálta
A címsorban pedig láthatod az utolsó cella képletét.Köszönöm újra ha Neked, vagy bárki másnak van ötlete, hogy mi a hiba
-
hunniaa
újonc
válasz
Fferi50 #53905 üzenetére
Szia!
Szuper a makró köszike igy gondoltam! De nekem az "Alapanyag" lapra kéne hogy hivatkozzon hogy onnan szedje össze az alapanyagokat...az "Összetevők" lap az az etiket címkéhez a mérleghez kell nekem (ott egyszerűbb elnevezés is elég nekem mert nem férne rá az etiketre), a B3 csak azért hivatkozik oda mert igy a lista elején az aktuális fagyik vannak és nem kell végig görgetnek mind a 120 fagyit az elmult évekből. -
hunniaa
újonc
válasz
Fferi50 #53865 üzenetére
Szia!
Ha office 365-re gondolsz akkor, sajna csak office 2016 van nálam. Kitöröltem mindent amit mondtál egyesítést is megszüntettem mindenhol neveket is ellenőriztem mindenhol, de sajna "#NÉV?" hibát ír a képlet.Gondolom a 2016os nem ismeri ezt a képletet....valami más megoldásod lenne esetleg? Köszi az eddigitFagyi lap.xlsx
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #53884 üzenetére
Pár óra szokott lenni.
Igazándiból 35 üzemben, üzemenként néhányszáz összetételen fut végig egy elemzés, adatösszesítés, még pár tucat mellékszámolás. 1 tétel meglenne gyorsan, de több ezer tétel van.
Üzemenkétn pdf riport mentés, biztosnági másolatok készítése. Új üzem, betöltő adatfájl megnyitása, onnan kiolvasni a szükséges adatokat, vissza adminisztrálni, hogy milyen időbélyeggel vettem ki az adatot, visszamenteni, újra futtatni az elemzést, menteni az eredményeket.
Egyszerű, de dög unalom.
-
karlkani
aktív tag
válasz
Fferi50 #53877 üzenetére
Sajnos ki kell egészíteni a képletet. Ha üres valamelyik cella, ami alapján szűrne (J1, K1), vagy nincs egyezés, #SZÁMÍTÁS! az eredmény.
=HAHIBA(SZŰRŐ(SZŰRŐ(A1:D4;ÉV(A1:A4)=J1);HÓNAP(INDEX(SZŰRŐ(A1:D4;ÉV(A1:A4)=J1);0;1))=K1);"")
Így már korrektül működik ez a megoldás is...
Ha elég lenne az egyik feltétel alapján szűrni (VAGY), akkor összeadást kell alkalmazni.
=SZŰRŐ(A1:D4;(ÉV(A1:A4)=J1)+(HÓNAP(A1:A4)=K1);"")
Ezt csak érdekességképp, hátha jó lesz valakinek, valamikor.
-
-
karlkani
aktív tag
válasz
Fferi50 #53869 üzenetére
Kipróbálnád, hogy J1-be 2025-öt írsz? Nálam hozza a 2025-ös dátumokat (Excel 2021, de gondolom a Google Táblázatok is hasonlóképp működik), függetlenül, hogy hónapnál 12 szerepel. Ellenben ez a képlet már csak akkor ad eredményt, ha mindkét feltétel teljesül.
=SZŰRŐ(A1:D4;(ÉV(A1:A4)=J1)*(HÓNAP(A1:A4)=K1);"")
-
repvez
addikt
válasz
Fferi50 #53867 üzenetére
valami hasonlóval próbálkoztam, de ezzel nem tudom, hogy tudok a feltételt beállítani, ha az egyik munkalapon dátumként egy cellában van az érték, mig a másikon meg csak azt adom meg ,hogy melyik év melyik hónap legyen átmásolva.
Illetve nem látom , hogy itt hol lenne a dinamikus cellabeviteli rész, itt már a képletbe meg kell addni a feltételt, tehát , hogy melyik honap érdekel, nem egy cellában modositható az érték ,ha jol látom és értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged