- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Attas
aktív tag
Sziasztok! Legördülő listával van gondom. Olvastam itt a témában, amit találtam az nem müködik nekem, mert a cella tartományt nem engedi elnevezni szóközt tartalmazó névvel, jelen esetben pl "példa kft"
Van egy muinkalap B3 cellája ahol legördülő listában a cégeket szeretném kiválasztani, amit figyelembe véve a B5 cellában csak az kiválasztott cég dolgozóit lehessen szintén legördülő listában kiválasztani és valasztás után a C5, D5, E5... cellákban a dolgozóhoz rendelt adatok jelenjenek meg. Csatoltam egy képet hogy érthetőbb legyen. Nagyon köszönöm a segedelmet. Ha meg lehet oldani makró nélkül az is jó, de a makrós megoldásnak is nagyon örülnék. -
Attas
aktív tag
Sziasztok. Létezik olyan macrókód ami egy cella szövegéből datamátrix-ot tud generálni? Tudom, hogy létezik bővítmény erre, de mivel céges környezetben van, telepíteni nincs engedélyem bővítményt, viszont a makró az lehetséges!
Köszönöm előre is a választ -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Kis segedelemre lenne szükségem!
Egy olyan makróra vagy bármire lenne szükségem amely, ha a munkafüzetet pl 15 percig nem használják, de nyitva van, mentse majd zárja be. Van egy közös fájl melynél gyakran előfordul, hogy valaki úgy megy haza, hogy nyitva marad, így nem tudjuk szerkesztésre megnyitni. Van benne bőven makró, emiatt azt hiszem nem lehet úgy megosztani, hogy többen is szerkesszék egyszerre.. (de lehet tévedek) Nagyon köszönöm ha tudtok segíteni!! -
Attas
aktív tag
Sziasztok. Létezik olyan macrókód ami egy cella szövegéből datamátrix-ot tud generálni? Tudom, hogy létezik bővítmény erre, de mivel céges környezetben van, telepíteni nincs engedélyem bővítményt, viszont a makró az lehetséges!
Köszönöm előre is a választ
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48418 üzenetére
Tökéletes
Köszönöm
-
Attas
aktív tag
Üdv! Létezik olyan függvény ami ha az A3 beírom a dátumot akkor B5 -től lefelé az adott hónap napjait írja ki szöveggel? Vagy erre már makró kell?
[link]Köszönöm
-
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #48392 üzenetére
Nagyon köszönöm. Remek. Kicsi probléma.. Ha a gépen futtatom, oda menti ahol az eredeti fájl is van. Fel kellett másolnom egy nas hálózati mappájába, viszont, bár a mentés látszólag megtörténik, (nincs hiba) de a mentett pdf fájlt nem találom sehol. Ez hogy lehet? Esetleg egy olyan kiegészítés a makróban ami a mentési utvonalat egy cellában beírva tudommegadni?
Hálás köszönet a segedelemér Delila!!
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Kis segedelem kellene. Olyan kódra lenne szükségem, ami ha lefut, akkor egy adot excel munkalapot, pdf-be ment egy cellába beírt útvonalon lévő könyvtárba. A fálj neve a munkalap adott cellában lévő tartalom legyen legyen.Nagyon köszönöm előre is!
-
Attas
aktív tag
Nagyon köszönöm a gyors választ. Kicsit félre írtam. Annyiban csak hogy a füzet ezen 54 lapon kívül tartalmaz még 3darabot ami teljesen más tartalommal bír és nem akarom zárolni.
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Kis segedelemre lenne szükségem. Van egy munkafüzet 54db tartalomban formában megegyező lappal. Minden hétre 1db és egy összesítő (KW1, KW2..stb. Szeretném lapvédelemmel ellátni minden lapot, bizonyos cellák illetve terület kivételével. Hogy tudom egy makróval ezt egyben lezárni, illetve ha akarom akkor feloldani?Köszönöm előre is a válaszokat
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni tőletek egy kis segedelmet.
Olyan makróra lenne szükségem, ami a futtatásakor, egy mappa tartalmát (pdf fájlok és excel fájlok kb 15db) átmásolja illetve felülírja a hálózaton lévő más mappák tartalmával. Leheteséges ez? Igazából hetente kb 2-3 fájl jön hozzá a régiekhez csak kb 30 hálózati mappába kell bemásolgatni..Nagyon köszönöm a segítséget előre is!!
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #41761 üzenetére
Szia Delila!
Nagyon szépen köszönöm a segedelmet! Megint csak tökéletes!!
Még egy problémába ütköztem. Egy olyan makró kellene, ami a munka1 lap A -tól G oszlopból mindent kitöröl, formátum, cella tartalom és alakzatok.
Nem tudom megoldható. nyilván a formátum és a cella tartalom igen, de az alakzatokba beletörik a bicska.köszönöm előre is.
-
Attas
aktív tag
Sziasztok Mesterek!
Kis segedelemre lenne szükségem. Egy MACRO kellene ami az alábbi feladatot hajtja végre.
Egy excel munkalapot kellene a mentés gombra kattintva elmenteni úgy hogy elmentse az eredeti fájlt és még egyidőben úgy 6 elérési útra , de oda átkonvertálva PDF formátumba, felül írva az ott találhatókat. Naponta kell ezt csinálnom, ezért a felülírás. De ha csak okéznom kell az is jó
Megoldható?
Nagyon hálásan köszönöm előre is a segedelmeteket!Üdv
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Kis segedelem kellene. Adott egy kb 2000 soros adatbázis, mely egyik oszlopa dátumot tartalmaz ilyen formában pl.: 2.5.1988, vagy 12.6.1985
Szeretném sorba rendezni, de csak az év lenne fontos. Ebben a formában mindig a napot veszi alapul. Hogy lehetne csak az évet figyelembe venni sorrendbe rakásnál? vagy elsősorban az évet..? Köszönet a válaszért előre is!! -
Attas
aktív tag
Sziasztok!!!
Szeretnék segedelmet kérni. Olyan makróra lenne szükségem, ami egy munkafüzet elmentésekor átkonvertálja pdf-be az ép módosított munkalapot és lehetőleg automatikusan elküldi egy megadott e-mail címre. A cím ugyan az minden esetben. Létezik ilyen megoldás az excelben?
Előre is köszönöm a válaszokat... Akár rész megoldások is érdekelnek.
pl mentéskor konvertál és figyelmeztet, hogy küld el mailbe... vagy ilyesmi.. -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Van rá mód, hogy egy olvasásra megnyitott dokumentum, bezárás és újra megnyitás nélkül, bizonyos időközönként automatikusan frissüljön?
Köszönet előre is a válaszokért.
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Elakadtam. Egy UserForm-on lévő TextBox vagy Combobox-ban beírt, ill. listából kiválasztott alkatrész fotóját (kis méret) szeretném megjeleníteni az UserFormon. Van erre lehetőség? A Pl Ha beírom: Alma, jelenjen meg az alma fotója az UserFormon elhelyezett "image" felületen. A képfájl neve is alma. A képeket lehet az excel fájlon kívül, mondjuk ugyan abban a könyvtárban tárolni? Az lenne az igazi...
Köszönöm a helpet előre is!!! -
Attas
aktív tag
Szia! Még egy kis help kellene. Olyan makró kellene ami a munkafüzetben a sorsolás és összesítő nevü lapokon kívül minden más lapot kitöröl. a törlésre kerülő lapok száma változó, de a nevük a hónapok nevei. legjobb esetben 12 lapról van szó. Megoldható lenne? Vagy ha ezen lapok nevei így kezdődn, hogy 1 Január; 2 Február..stb akkor ez működne?
Private Sub CommandButton1_Click()
start_sheets = 1
Sheets(start_sheets).Select
Application.DisplayAlerts = False
For i = start_sheets To Sheets.Count
ActiveSheet.Delete
Next i
Application.DisplayAlerts = True
End SubDe szebb lenne, ha nem kellene számozni a hónapokat.
Köszönöm előre is!!!
-
Attas
aktív tag
Üdv! Elakadtam.. Nagyon. 2 feladatban kellene segítség.
1: Van egy munka1 lap aminek N10; N11 ;N12; N13 cellájában nevek vannak : Géza, Peti, Feri, Csaba,
Az, hogy melyik név melyik cellába kerül, minden alkalommal más és más. Rendszertelen. A mellettük lévő cellákba (M10; M11; M12; M13) alkalmanként számok kerülnek. Egy olyan makrót szeretnék, ami ezen számokat a lefutásakor, hozzá adja a munka2 lap található ugyan ezen nevek melletti cellájához. De itt a nevek sorrendje nem változhat, és ezen értékekhez mindig hozzáadja a makró lefutása az munka1 lapon említett számokat a nevekhez párosítva.opsz... a másikat megoldottam...
Köszönöm előre is
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Egy olyan makróra lenne szükségem, ami egy "sorsolás" nevű gomb megnyomására, 4 nevet véletlen szerűen beszámoz 1-4 ig. Vagy fordítva is jó, hogy van A2; B2; C2; D2 cella és egy klikkre véletlen szerűen beírja ide a 4, előre definiált nevet. Előre is köszönöm a segedelmet!!! -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lapom legyen a neve AW amelyen az adatok L oszlopban vannak 10- 52 ig. Egy másik lapon a neve ZÉ viszont vízszintesen kellene képletekkel hivatkoznom az előző lapon említett adatokra. Ez a képletem B1 cellában: =HA(A1<HÉT;AW!L10;"")
Na ezt a képletet akarom vízszintesen elhúzni hogy a B2 ezy legyen: =HA(A2<HÉT;AW!L11;"")
B3: = =HA(A3<HÉT;AW!L12;"")
De sajna a képletben ha húzom akkor az L11 helyett M10 kapok majd N10
Ha csak át kéne írnom emiatt 52 képletet nem lenne gond, de sok ilyen sornyi képlete lesz.
Lehet ezt valamilyen INDIRECT megoldással megcsinálni?Köszönet
-
Attas
aktív tag
Üdv!
Az lenne a feladatom, hogy egy munkafüzet1 GEN nevü lapját szeretném átmásolni egy munkafüzet2-be. Ezt megoldottam, de olyasmi kellene, (merthogy ezt hetente kellene megcsinálnom, ugyanazzal a lappal csak persze más adatokkal), hogy mikor legközelebb is átmásolom a munkafüzet2 -be kapjon egy új nevet. Mondjuk KW2 . Majd legközelebb KW3 ...stb
Így kapnék egy munkafüzetet KW1, KW2, KW3..stb nevü munkalapokkal.
Köszönöm a segítséget.. -
Attas
aktív tag
Sziasztok.
Még egy kérdés felmerült bennem. (persze kitudja mennyi van még a víz alatt)
Van egy makró, ami igazából csak makrókat hív meg pl:
Sub Össz()
Első
Második
Harmadik
Negyedik
End subAhoz kellene segítség, hogy ha pl a "Második" makró lefutásakor valamilyen feltétel nem teljesül, hogy tudom befejeztetni a "Össz" makró lefutását. Az megvan, hogy ha a másodikban if feltételekbe írt valami nincs meg akkor end sub. De sajna ettől még a Harmadik és Negyedik lefut.
Köszönöm a helpet -
Attas
aktív tag
Üdv!
Egy ComboBox1 RowSource tulajdonságába beírom, hogy Diagram adatok!A10:A20
Ezt miért nem fogadja el? Van még valami amit ki kell töltenem? A fül létezik természetesen.Köszönöm előre is.
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #20339 üzenetére
Ez vajon miért nem működik újfent?
Option Explicit
Sub TípusVálasztás()
Dim WÜM As Worksheet
Set WÜM = Sheets("Ütemidő műveletenként")
WÜM.Select
If WÜM.Cells(13, "C") = "x" Then UserForm1.Controls("AF10") = True Else UserForm1.Controls("AF10") = False
If WÜM.Cells(13, "D") = "x" Then UserForm1.Controls("AF20") = True Else UserForm1.Controls("AF20") = False
If WÜM.Cells(13, "E") = "x" Then UserForm1.Controls("AF30") = True Else UserForm1.Controls("AF30") = False
If WÜM.Cells(13, "F") = "x" Then UserForm1.Controls("AF40") = True Else UserForm1.Controls("AF40") = False
If WÜM.Cells(13, "G") = "x" Then UserForm1.Controls("AF50") = True Else UserForm1.Controls("AF50") = False
If WÜM.Cells(13, "H") = "x" Then UserForm1.Controls("AF60") = True Else UserForm1.Controls("AF60") = False
If WÜM.Cells(13, "I") = "x" Then UserForm1.Controls("AF70") = True Else UserForm1.Controls("AF70") = False
If WÜM.Cells(13, "J") = "x" Then UserForm1.Controls("AF90") = True Else UserForm1.Controls("AF90") = False
If WÜM.Cells(13, "K") = "x" Then UserForm1.Controls("AF100") = True Else UserForm1.Controls("AF100") = False
If WÜM.Cells(13, "L") = "x" Then UserForm1.Controls("AF110") = True Else UserForm1.Controls("AF110") = False
If WÜM.Cells(13, "M") = "x" Then UserForm1.Controls("AF120") = True Else UserForm1.Controls("AF120") = False
If WÜM.Cells(13, "N") = "x" Then UserForm1.Controls("AF130") = True Else UserForm1.Controls("AF130") = False
If WÜM.Cells(13, "O") = "x" Then UserForm1.Controls("AF140") = True Else UserForm1.Controls("AF140") = False
If WÜM.Cells(13, "P") = "x" Then UserForm1.Controls("AF150") = True Else UserForm1.Controls("AF150") = False
If WÜM.Cells(13, "Q") = "x" Then UserForm1.Controls("AF160") = True Else UserForm1.Controls("AF160") = False
If WÜM.Cells(13, "R") = "x" Then UserForm1.Controls("AF180") = True Else UserForm1.Controls("AF180") = False
If WÜM.Cells(13, "S") = "x" Then UserForm1.Controls("AF210") = True Else UserForm1.Controls("AF210") = False
If WÜM.Cells(13, "T") = "x" Then UserForm1.Controls("AF215") = True Else UserForm1.Controls("AF215") = False
If WÜM.Cells(13, "U") = "x" Then UserForm1.Controls("AF216") = True Else UserForm1.Controls("AF216") = False
If WÜM.Cells(13, "V") = "x" Then UserForm1.Controls("AF220") = True Else UserForm1.Controls("AF220") = False
UserForm1.ListBox1.List = WÜM.Range("CellTípusok").Value
UserForm1.Show
End SubEddig működött amíg a rövidítést nem alkalmaztam
Hibaüzenet " Method of 'range' of object'_Worksheet' failed -
Attas
aktív tag
Sziasztok!!
Kis segítség kellene.
De időközben rájöttem... (még belefért a szerkesztésbe) -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudok egy képletet lehúzni úgy 60 soron át, hogy autómatikusan kitöltse a képlet hivatkozásait? Konkrétan.
munka1 lap a1 cella = munka2 D256
munka1 A2=munka3 D256
munka1 A3= munka4 D256
K
öszönöm a segítséget! -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Kérhetnék egy olyan makrót, ami egy munkafüzet bezárásakor kitörli a Muna3 lap, B, C, D, E, F, oszlopok 4 cellájától lefele, addig amíg van adat? (ez változó, van mikor 70000 ezer sor de van hogy ennek többszöröse. (A tartomány elnevezése nem olyan jó, mert ennyi cellát nem lehet egyben elnevezni)Köszönöm előre is a segítséget
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #20187 üzenetére
Szia Delila!
Mint már oly sokszor, most is köszönöm a segítséged! Valamiért nem működik. Kicsit átalakítottam, mert azt szeretném, ha a makró tartalmazná a keresési feltételeket. Vagy esetleg a Munk4 A1 és B1 cellája. A makró lefut de nem visz át időadatot.Sub Atmasol()
Dim WS As Worksheet, sor As Long, usor As Long, v$, WF As WorksheetFunction
Dim oszlop As Integer, sor1 As Long, f As Boolean
Application.ScreenUpdating = False
Set WF = Application.WorksheetFunction
Sheets("Adatok").Activate
v$ = "C"
If v$ = "B" Or v$ = "b" Then
Set WS = Sheets("Munka2")
oszlop = 2
v$ = "AF230"
GoTo Keres
End If
If v$ = "C" Or v$ = "c" Then
Set WS = Sheets("Munka1")
oszlop = 3
v$ = "AF0230M01SP1-Station2"
GoTo Keres
End If
Exit Sub
Keres:
usor = WF.CountA(Columns(oszlop))
f = False
For sor = 1 To usor
If Cells(sor, oszlop) = v$ Then
If WS.Range("C6") = "" Then sor1 = 6 Else sor1 = WS.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Cells(sor, "D").Copy WS.Cells(sor1, "C")
f = True
End If
Next
'Rendezés
WS.Activate
Range("C6").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Sort Key1:=Range("C6"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Sheets("Adatok").Activate
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy makró megírásában. A feladatom az lenne, hogy van egy, a képen is látható adathalmazom. (a kép csak egy része, az adathalmaz 70000 sorig tart, de nem mindig van addig betöltve) Olyan makróra lenne szükségem, amibe beírom, hogy a C oszlopban keresse ki azokat a cellákat amiben az szerepel pl., hogy "AF0250M01SP1" és ha talál ilyet, akkor a mellette a D oszlopban szereplő időadatot (időformátumba másolja be a Munka1 C6-ba majd a következőt találatnál a C7-be...stb, de a végén a sok száz talált és átvitt időadatot még tegye növekvő sorrendbe is. Valamint egy ugyanilyen makró, azzal a különbséggel, hogy a keresendő feltételt a B oszlop tartalmazza. Tehát "AFS" re keres és az vele egy sorba lévő időadatot másolja illetve rendezi majd növekvő sorrendbe. Tudom hogy nagy kérés, de nagyon elakadtam.
Előre is köszönöm az iránymutatást és a segítséget!!
Üdv
Attas -
Attas
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy makró kellene, ami egy munkafüzet mentésekor autómatikusan jelszavas lapvédelemmel látná el a Munka1 lapot. Van rá megoldás? Előre is nagyon köszönöm. Már nagyon sokat segítettetek itt a fórumon.:-)
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Olyan védelemmel el lehet látni munkalapot vagy akár cellákat, hogy azokba beleírni lehessen, de másolni , másik cellából ne lehessen bele. Vagy ha ilyen lehetőség nincs, akkor olyan, hogy ha Ctrl+C, Crtl+V másolás történik a formátuma ne változzon a cellának. Szóval elég lenne ha a formátumot le lehetne védeni!
Remélem nem bonyolítottam agyon a kérdést! Köszönöm a válaszokat!! -
Attas
aktív tag
Köszi a válaszod.
Megnéztem nála...a makrók engedélyezve vannak. Ugyanabban a mappában van a 2 fájl.
Sub HetiMasolasTípus1() 'Statisztikába másolás Típus 1
Workbooks("Statisztika").Sheets("Típus 1.").Protect Password:="**********", UserInterfaceOnly:=True
Application.ScreenUpdating = False 'Frissítés tiltása
Dim sor As Integer
Range("Gépek").Copy
Workbooks("Statisztika").Activate
Sheets("Típus 1.").Select
Range("C1").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
Workbooks("Ütemidő_számolás_ZKG_FLEX.xlsm").Activate
Sheets("Kimutatás").Select
Application.ScreenUpdating = True 'Frissítés engedélyezése
End SubÍgy néz ki a programkód. 8 típus van, ugyanezzel iiletve van egy hasonló makró ami töröl adatokat a Statisztika fájlból. Nálam minde tökéletessen működik. A főnökömnél meg egyik sem. Próbáltam úgy is, hogy a védelmet levettem akkor itt akad el a makró futása:
Workbooks("Statisztika").Activate
Ha a védelem marad akkor már a védelem feloldásánál... Nos nemtom..... -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdés illetve probléma motoszkál bennem pár napja.. Van két excel fájl. Az első egy makró lefutásával adatokat másol a másikba. Otthon ez tökéletesen működik, sőt a munkahelyemen, az ottani gépemen is. De átküldve ezeket az egyik főnökömnek mailben, már nem működik. Átmentem hozzá, megnéztem a fájlokat és valóban nem mükszik... Nem jövök rá a hibára... Hiába van megnyitva a célfájl, olyan mint ha nem találná.. (természetesen jól vannak elnevezve meg ilyesmi)
Valaki találkozott már ilyennel? Előre is köszönöm ha van ötlet... -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #16636 üzenetére
Még egy kérdés. A nyomtatási területtel van gondom. Mivel a makróban van egy olyan sor, ami kitörli az előző kereséskor átmásolt találatok sorait, az előzőleg kijelölt nyomtatási terület is megváltozik. Lehet ezt módosítani úgy hogy csak az értékeket törölje?
WS2.Rows("8:5000").Delete shift:=xlUp
Vagy egy olyan makró ami A1:I50 újra kijelöli mint nyomtatási területet?
A nyomtatás makrórögzítéssel....hogy ez miért nem jutott eszembe...Köszönöm előre is
-
Attas
aktív tag
válasz
Excelbarat #16627 üzenetére
Nagyon köszönöm!!!!
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan makró segedelemre lenne szükségem ami egy adatbázis (A oszloptól W oszlopig) utolsó 3 oszlopának adataira keressen rá és azokat a sorokat másolja át egy másik munkalapra. pl. utolsó három oszlop
Lada, kék, benzin
Opel, kék, benzin
Audi, zöld, diesel
Opel , kék, benzin
Opel, zöld, benzin
Nos ha most a keresési feltételeknél megadom, hogy Opel, kék, benzin, akkor csak azokat a sorokat másolja át ahol e feltétel megvalósul A-W-ig
Köszönöm ha segítetek.. -
Attas
aktív tag
Üdv Mesterek!
Kaptam egy feladatot. Van egy adatbázisom. A oszloptól T oszlopig. Az utolsó 3 oszlopban a Hónap, nap és végül 06-18, vagy 18-06 szerepel. Csináltam egy formot ahol épp e három adatot lehet 3 comboboxban kiválasztani. Combobox1 a Hónap, a 2ő a nap és a 3om a 06-18 vagy 18-06. Olyan makróra lenne szükségem ami e három feltétel alapján kikeresi az adatbázisból azokat a sorokat, aminek az utolsó három adata az itt megadottakkal egyezik, és ezen sorok bizonyos oszlopait átmásolná egy munkalap A oszlop 10 sorától lefele, nyomtatás céljából.. Tehát nem az egész sor kell csak pl a B a C az F a H és I oszlop adatai.
Lehet kicsit nem jól fogalmaztam, de talán érthető. Köszönöm előre is -
-
Attas
aktív tag
Sziasztok! Egy formátumos problémába szaladtam bele és valahogy nem lelem a jó megoldást.
A1 cella tartalma: 06H125125L
Ezt az amit én adok meg.
B1 cellát szeretném ez alapján automatikusan kitöltetni úgy, hogy ez legyen a végeredmény:
*P06H125125L*
Próbálozásaim:
1.) B1 = A1
Egyéni formátum "*P"Normál"*"
Ez akkor jól működik ha A1 cellában csak szám van. De ha betű a vége már nem jó.2.) B1 = A1
Egyéni formátum "*P"@"*"Ez jól működik, de a végén az L és a * között szóköz lesz.
Összefűzés sem jó mivel a végén a *-ot ne fűzi hozzá. A végeredményben nem lehet szóköz.
Amúgy a B1 vonalkód leszVárom ötleteiteket. Köszönöm előre is!!!
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15446 üzenetére
Szia! Bocs, lehet nem tettem fel jól a kérdést. A ComboBox hátérszínét tudom hogy kell változtatni. Azt akartam kérdezni, milyen makróval lehet tartalom függővé tenni a színt. Tehát ha ComboBox -ban az szerepel, hogy I.O. akkor zöld legyen autómatikusan, ha N.I.O. akkor piros. Bocs ha félreérthetően fogalmaztam
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15440 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod!!! Ismét megmentetted a projektet.
Már maradt a TextBox megoldás de a leírásod alapján már sikerült megírni a kódot. A TextBox-ok Locked tulajdonságát True-ra állítottam, így nincs belepiszkálás a felhasználó által.Ehol az eredmény
Sub MsgBoxMérésVége() 'A mérés vége bevitele előtti felugró kérdés
Dim iReply As Byte, iType As Integer
Dim vége As Date
vége = Format(Now, "yyyy.mm.dd hh:mm:ss")
iType = vbYesNo + vbExclamation
iReply = MsgBox("Biztos végzett a méréssel?!", iType, "Figyelmeztetés!")
If iReply = vbYes Then
If TextBox2.Text = "" Then
ElseIf TextBox3.Text = "" Then
TextBox3.Text = vége
End If
End If
TextBox4.Text = Format(CDate(TextBox3.Text) - CDate(TextBox2.Text), "hh:mm:ss")
End Sub
A másik egy részlete:
Dim most As Date
most = Format(Now, "yyyy.mm.dd hh:mm:ss")
TextBox2.Text = most -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15430 üzenetére
Köszönöm válaszod. Tökéletes lett.Lassan a segedelmeidből összeáll egy könyvre való.
Van két TextBox-om, az TextBos1 Now() al az aktuális dátumot -időt (mérés kezdete), a TextBox2 -be ugyanígy a )mérés vége) írtam be. Egy harmadik TextBoxba hogy tudom beíratni e két időadat különbségét? Hogy mennyi idő telt el a kezdés és a vége között?
Köszönöm már előre is -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15423 üzenetére
Ö...valamit nem jól csinálok...
Ez miért nem működik úgy ahogy kellene? Az első és második ComboBox tökéletes, de a harmadik valamiért csak a Sheets("Adattábla").Range("C2 : C6").Value dolgozik hiába változik a ComboBox2 tartalmaPrivate Sub ComboBox1_AfterUpdate()
ComboBox2.Text = ""
If ComboBox1.Text = "ZK7" Then
ComboBox2.List = Sheets("Adattábla").Range("B2:B5").Value
ElseIf ComboBox1.Text = "ZK6" Then
ComboBox2.List = Sheets("Adattábla").Range("B8:B11").Value
End If
End Sub
Private Sub ComboBox2_AfterUpdate()
ComboBox3.Text = ""
If ComboBox2.Text = "GE Gen2" Then
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C2:C6").Value
ElseIf ComboBox2.Text = "GE Gen3" Then
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C7:C12").Value
End If
End Sub -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15423 üzenetére
Szia Delila! Nagyon köszönöm a válaszod. Simán elsőre megértettem.
Arra van lehetőség, hogy ha a ComboBox1 adatát Gyümölcs-ről Autó-ra váltom (az aktuális választás CB1: Gyümölcs CB2: Alma volt) akkor a CB2 üresre váltson, és ki keljen választani az autótípust. Szóval ne fordulhasson elő az, hogy véletlen Gyümölcs és Lada kerüljön a Munkalap első sorába másoláskor. Köszönöm nagyon a segítséged
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Egy , illetve két makrót szeretnék kérni tőletek. (a többit már ez alapján meg tudom csinálni)
Adott egy UserForm1 -en elhelyezett MultiPage1 azon pedig ComboBox1 és ComboBox2.
Azt szeretném hogy a ComboBox1 az Adattábla nevű lap A2:A3 cellákból válaszon adatot. (A1:Gyümölcs,A2: Autó) De ez a tartomány el is van nevezve pl kategória. A ComboBox2 Aszerint kínáljon fel választható adatokat, hogy a ComboBox1 mit tartalmaz. Pl Gyümölcs akkor ugyanezen lap B25 (Gyümölcs-nek elnevezett) tartományból lehet kiválasztani pl körte, alma, szilva... Ha ComboBox1 Autó, akkor ComboBox2 B8
11 (Autó nevű tartományból legyen választható. (lada, audi...)
Ha a kiválasztással megvagyunk akkor a CommandButton1 egy lenyomásával, a ComboBox-ok választott adatait Másolja be Munka2 lap első sorába.
Huha...azthiszem már eddig is sokat kértem. Köszönöm előre is!!! -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Ez a Pivot tábla nagyszerű dolog. Bár van pár dolog amit nem értek.
Lehetne egy olyan pivot táblát csinálni amiben meg lehetne adni a kiértékelés időszakát?
ld. kép
Valamint azt, hogy a tábla kövesse az adattábla bővülését?
A frissítése hogy működik?Más:
Van egy folyamatosan bővülő adattáblám A - O oszlopig.(lefele bővül) Ha csinálok egy UserFormot, amin mondjuk egy Szövegmezőbe beírva a D oszlopban lévő adatok egyikét, egy makró z adat egész sorát kikeresné és bemásolná egy másik munkalapra. Vagy ha olyan adatot adok meg ami több sorba is megtalálható, akkor az összes sort keresse ki és másolja be egy munkalapra. Az FKERES függvényt próbáltam, de az csak a bal oldali legszélső oszlopban keres és a tőle jobbra lévőket lehet mellérendelni.
Köszönöm előre is a segítségeket!! -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15389 üzenetére
Mint írtam elég nagy a fa és kicsi a fejsze...
Adatokat kellene átvinnem egy makróval "WSB" nevű lap több cellájából (H18, J18, H21, H23, H14, J14)kb de még több, a WSA nevű lapra, A2-től egy sorba, úgy, hogy a következő átmásoláskor már a 3. sorba rakja az adatokat, majd a negyedikbe..stb. -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15383 üzenetére
Szia Delila!!
A belinkelt, általad írt leírás a problémámra, több mint tökéletes...megint csak. Nagyon köszönöm.
Volt egy másik kérdésem is. Bár olvasgattam a fórumot de nem igazán tudtam mit keressek, így lehet, hogy csak megint egy link kellene. Azt szeretném, hogy egy gomb lenyomásakor az ép aktuális dátum, idő (év, hó, nap, óra perc, másodperc) beíródna egy, mondjuk A1 cellába. és nem változna természetesen. Később ezt az adatot át kell majd másolnom egy adattáblába, ahol majd valami pivot tábla segítségével sok adatból kimutatások kellenek.Köszönöm előre is a rám fordított időd és a segítséged!
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Olyan lehetséges az Excelben, hogy van egy cella (B1), amire bekapcsoltam az érvényesítést, legördülő listával, de Én ezt úgy szeretném megcsinálni, hogy szintén legördülős listával ellátott (A1) értékét figyelembe véve (B1) akár több listát kezeljen?
pl.: A1 Gyümölcs, akkor B1 legördülő lista Körte, Alma, Citrom.stb...
Ha A1 Bútor, akkor B1 legördülő lista Szék, Asztal, Szekrény stb...Belevágtam megint valamibe a fejszém, mondjuk, játékbalta VS mamutfenyő jó hasonlat. (de fejlődöm)
Még egy kérdés. Az ép aktuális dátumot és időt be lehet íratni egy cellába egy gombnyomásra?
ééés még annyi, de annyi kérdés.(lehet egy UserForm-os megoldás szítmakrózva jobb lenne?)
-
Attas
aktív tag
Szép napot!
Van rá mód, hogy egy makróval egy cella tartalmát ("A1") bemásoljam egy másik munkalapon lévő diagramon (diagram 1) elhelyezett szövegdobozba (Szövegdoboz 1)?
Köszönöm előre is a segítséget!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest