- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
AZ megoldható a programban, hogy ha írok egy cellába, majd javítani akarok valamit a beírt szövegben, akkor a vissza kurzor gombbal nem lép ki és lép egy cellával balra, hanem marad szerkesztésben és karakterek közt lép vissza? (remélem érthető)
-
wolfman
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm nektek! Valami nagyon hasonlót írtam be én is, de valami lemaradhatott, mert hibákat írt ki. Most frankó.
Delila_1 verziójában a '# ##0' képlet változót takar?
-
wolfman
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mivel letörölték a k....tt PS-t a céges gépemről, Gimp-el meg csak szarakodnék mert nem ismerem, így most ez a képernyőmentés szerkesztéssel most nem fog menni, de próbálom a legérthetőbben leírni.
Szóval van egy Excel munkafüzeten belül kettő lapfül egy egy táblázattal. Elsőben beírjuk a gépjárművek havi kezdő és záró km óra állásait, ezek alatt egy cellába kiszámolja a különbséget, tehát a havi megtett km-t. Második lapfülön pedig van egy táblázat, amit ezen kiszámolt havi megtett km-eket adja össze negyedévenként. Nos, ha beírom a képletet, hogy jelen esetben:
=SZUM('elsőlapfül'!C101:H101)
Minden frankó, megkapom a pl. 851 értéket. Nekem pedig kellene mögé egy km szócska a cellában. Ha egyéni cellaformátumban megadom neki, hogy
0 " km"
Akkor a helyes 851 érték helyett azt írja ki, hogy 1, de ezen kívül mindegyik érték rossz lesz random, akár mínusz értékekkel. A 0 helyett kellene más vagy mi? -
wolfman
veterán
Na most meg másba futottam bele.
Adott két lapfül egy egy táblázattal. Második lap táblázatába szeretnék számíttatni az elsőből. Ha általános cellaformátum alatt írom be a képletet utalva az első munkafüzetben lévő cellákra, akkor jó. De ha egyéni cellaformátumban megadom neki, hogy írja a képlet által kijött eredmény után, hogy km (0 ' km'), akkor valami egészen más számokat fog nekem oda kiszámítgatni, nem is értem milyen számítás alapján. Eddig jól működött ez az eljárás, de képlettel még nem használtam. Ide valami speckó megoldás kell, nem elég csak amit fented írtam? Próbáltam alkalmazni ezt a korábbi dátumos formát is, hátha, de arra meg azt írja ki, hogy a függvényhez beírt argumentumok száma túl kevés.
-
wolfman
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!
-
wolfman
veterán
Lehet olyan csinálni, hogy egy cellába képletet is írok és szöveget is?
Egészen pontosan azt szeretném, hogy kiírja egyik cellába az aktuális dátumot, aminek '=MA()' a képlete, de elé szeretném írni a város nevet is. -
wolfman
veterán
-
wolfman
veterán
válasz
Fferi50
üzenetére
1.: Köszönöm, ez tuti!
2.: Nem nem, így nem lesz jó. Ami lapfület kimásolok külön dokumentumba, azt tovább lenne küldve az eredeti sokfüles táblázatunkból.
Azért kell, mert most kolléga (én meg a helyettese vagyok
) 5-6 különböző táblázatot (külön lapfüleken) tölt ki egymás után mert mindegyikre máshogyan kellenek számítások az általunk bevitt adatokból. Na most az első táblázatot mi töltjük, a többire meg számolná a program ezekből ami kell. Csakhogy a külön füleken szereplő táblázatokat külön osztályokra kell szétküldjünk, de nem akarjuk az egészet egyben. Hogy kimásoltam tuti, de az eredeti munkafüzet nem lesz mellette. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Lenne kettő igen égetően fontos kérdésem!
1.: Ki lehet-e menteni egy több füles táblázatból füle(ke)t külön táblázatba?2.: Ha igen: Ezen fülekben lévő táblázatokban megjelenő értékek változók és képletek alapján kerülnének be másik fülekről. Ha ezeket kimentem külön táblázatba, akkor ezek az értékek megmaradnak vagy mivel nincs mire mutassanak, lenullázódnak vagy értéküket vesztik? Ha igen, azért lehet rá megoldás? Ha nem teljesen érthető, leírom részletesebben is. Ha ezek kivitelezhetők lennének, rettentő sokat segítene a munkámban!
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Meg lehet oldani azt valahogy Excelben, hogy ha beírok szöveget egy cellába, majd kurzor gombbal vissza szeretnék lépni pár karaktert, akkor azt ne belekattintás után tehessem csak meg, hanem azonnal? Most ugye, ha megnyomod a bal kurzort kilép a szerkesztésből és balra lép egy cellát. Nekem elég lenne ha csak Enterrel nyugtázná a szerkesztés befejezést.
Erre van mód? -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Segítene valaki? Azt szeretném csinálni, hogy adott cellába beírok egy számot (pl. 30000) és mellette egy táblázatban egymás alatti cellákba ha beírok számokat, azokat kivonja az előbbi 30000-ből, úgy, hogy a kapott érték mindig felülírja a 30000-t. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
lehet olyat csinálni, hogy egy cellába egymás után valamilyen módon beírt számokat adja össze a program egy másik cellába?
Tehát beírom mondjuk a cellába, hogy '30+22+49+10+15' és ennek az értékét írja ki egy másik cellába. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1.: Legördülő menüs cellákat hogyan lehet törölni. Egyik táblázatból átmásoltam a másikba cellaértékeket, de most nem engedi átírni, mert nem szerepelt az érték a korábbi lehetőségek között. Ezt a funkciót hogyan törölhetem? Mostantól felesleges lett.
2.: Az mitől van amikor egy cellának nem lesz szegélye? Amúgy sincs rajzolva neki, de az alap szürke vonal is eltűnik és olyan mintha egyesítve lenne a mellette levővel, pedig nincs. Ezt miért vagy mitől csinálja és hogyan lehet visszaállítani alapra??? -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Rettentő gáz kérdés lesz, de hogyan lehet tartományban szereplő számokat kivonni egy cellában található számból? Azt hittem tudom, de mégsem akaródzik.Adott Egy táblázat ahol tételek vannak felsorolva egymás alá, majd melléjük az áruk. Ezek alatt az összérték szummázva. Eddig ok, de pár tétel ára nem kell a végösszegbe, így eggyel alá ki szeretnék vonni pár cella értékét a végösszegből. Bárhogy is próbálkoztam, hogy azt hittem jó lesz, nem lett az, #ÉRTÉK végeredményt kapok.
Még pontosabban: D5-D6, D23-D28 cellák értékeit szeretném kivonni a D32ben található végösszegből.Egyszerű számokkal működik, de ha cellákra hivatkozom, hibás lesz.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
ABC sorrendezési problémám van a programban. Van egy táblázatom, benne oszlopokban nevek egymás alatt. Elég sokszor azt műveli a program, hogy a neveknél, ha ABC sorrendbe rendezem, az F betűvel kezdődő nevet előre rakja, míg a C-vel kezdődőt utána.
Pl.:
Csomós Laci
Farkas Imre
Hajdú Károly
Szabó Ödönna ezt van hogy így csinálja:
Farkas Imre
Csomós Laci
Hajdú Károly
Szabó ÖdönMIÉRT?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Lehetséges olyat kivitelezni excel-ben, hogy kijelölt területen a beszínezett cellákat is belevegye a számításba a végén? Arra gondolok, hogy pl. egy sorban van 10 cella, az első 4 találomra be van színezve, aztán pár számadat és a végén a szummába kiszámolva a korábbi számok úgy hogy az első változó aszerint lenne hogy a 4 cellából mondjuk kettő van kékre színezve, akkor 2x bla bla.
Nem tudom érthető-e?

-
wolfman
veterán
válasz
Fferi50
üzenetére
Áh, a központból küldenek nekünk ki a telepre ilyen és hasonló táblázatokat, amivel dolgoznunk kell. Ez a fajta mentalitás, hogy ehhez értenek, majd a sz@rban találjuk meg mi az aranyat, ők már nem turkálnak bele. Mindegy is.
fél megoldással megcsináltam, ha így nem jó, nem is érdekel.

-
wolfman
veterán
úgy csináltam meg hogy beszúrtam egy új oszlopot és számokkal összefűztem az A oszlopot a többivel. Így ahol végeszakad a különböző kódoknak nem folytatja az üres részekkel az A oszlop szerint. Jobbat nem tudok.
-
wolfman
veterán
válasz
Fferi50
üzenetére
Nem nagyon értem amit mondasz, de meg lehetne csinálni azt is mind a 6692 sorral, hogy beleírom az A oszlopban található megfelelő adatokat, de üljön neki ekkora volumenű sz@rságnak akinek 2 anyja van.
Most meg kitalálta kolléganőm, hogy én vagyok az infó szaki, oldjam meg, holnap reggelre kell. 
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Hatalmas segítség kell!!!
Cégnél bent kaptunk egy táblázatot, ami a következőképpen néz ki.Az A oszlopban vannak adatok, a mellette levő sorokban nincsenek adatok, csak ehhez képest 2 sorral lejjebb.
Szeretnénk szűrőt beállítani úgy, hogy az A oszlopot a többivel együtt lehessen vegyítve szűrni. Most meg tudom csinálni, hogy A oszlopra beadok szűrőt + legalul az üres opciót is hozzáadom, de ha már mondjuk dátum szerint is szeretném tovább szűrni, akkor a B oszlop szerint minden adat megmarad, de az A oszlop kitörlődik és így nem tudni melyik A oszlopban látott adathoz tartoznak a dátumok stb., mert egymás alá beb@ssza mindet közvetlen.Ezt lehet valahogy orvosolni? Remélem érthető.

-
wolfman
veterán
válasz
Mittu88
üzenetére
Nem. Úgy van hogy írom a táblázatot és valami bill kombó megnyomhatok a nagy sebességemben vagy nem tudom, de néha így adja be. Klikkelek és alatta még 5 cellát kijelöl. Nagyon zavaró tud lenni.

Ha ki akarok egy cellát jelölni, akkor klikk és feljebb kell 4-el húzni az egeret.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Microsoft Excel 2010-et használok. Egy ideje észrevettem, hogy előjön olyan hiba, hogy ha rákattintok egy cellára, akkor alatta még 3 vagy 4-et is kijelöl. Ha huzogatom akkor is folyamatosan öttel alatta érzékeli a kattintást. Ez valami művelet végrehajtása után jöhet elő, mert ha bezárom az adott doksit és megynyitok egy másikat, akkor ott ez már nincs, viszont az amiben előjött, abban még ott marad.

Ez mi? Hogy lehet visszacsinálni?
-
wolfman
veterán
Szaisztok!
Az miért van, hogy az Excel 2010-ben ha rákattintok egy cellára, akkor a néggyel lejjebb lévő cellát jelöli ki? Valamint ha ki akarok jelölni sorokat, akkor is a kijelöléstől számítva pár sorral többet jelöl ki. Szóval ha csak kettőt akarok kijelölni, akkor az nem lehetséges, mert alapból vagy ötöt bejelöl. Olyan mintha egy okostelefonnak az érzékelője rosszul lenne bekalibrálva.
Erre ötlet mitől hülyült be? -
wolfman
veterán
Csak b.szott az ideg, hogy egy ennyire egyszerű dolgot nem lehet megcsinálni egy hülye táblázatkezelőben, mert ez aztán végképp nem lenne nehéz feladat, aztán egy óra ügyködés után találtam egy legördülő választéklista nevű cuccot, azzal sikerült. Kijelöltem a tartományt (beleértve a megnevezéseket (munkakör, beosztás, lakhely stb.) majd lista létrehozása, (lista rovatfejekkel kipipálva), ok, majd minden más tartományt is és így megy.
Igaz most eltűnik a nyilacska ami jelzi, hogy azt ott szűrhető oszlop, de a mezőn belül kattintva előtűnik/tűnnek! Nem értem, miért nem lehet ezt alapból megcsinálni, miért kell ez egy másik helyen előhívni!?
-
wolfman
veterán
Erre senki?

-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Adott egy táblázatom a cégnél dolgozó emberekkel. B-tól Y-ig különböző kritériumok (anyja neve, születési idő, tajszám, adóazonosító stb.), 3-95-ig pedig a nevek.
Automatikus szűrővel meg tudom csinálni, hogy az összes kritérium szerint lehessen szűrni, de én azt szeretném, hogy csak azok szerint lehessen szűrni, ami szerint van is értelme(születési hely, munkakör stb.), mert van (pl. személyigazolvány száma, tajszám stb.) ami mindenkinek más, ezeket ne vegye bele.Ezt hogy tudom megcsinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Arc Raiders
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) 5-6 különböző táblázatot (külön lapfüleken) tölt ki egymás után mert mindegyikre máshogyan kellenek számítások az általunk bevitt adatokból. Na most az első táblázatot mi töltjük, a többire meg számolná a program ezekből ami kell. Csakhogy a külön füleken szereplő táblázatokat külön osztályokra kell szétküldjünk, de nem akarjuk az egészet egyben. Hogy kimásoltam tuti, de az eredeti munkafüzet nem lesz mellette.