- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #54382 üzenetére
Módosítás:
Ez a fránya 365-ös a számok elé nem tesz alsó kötőjelet, egyszerűen nem veszi figyelembe a címsoroknál (oszlopoknál) előforduló számokat. A régi verziókban – nem tudom meddig – még megtette.
Billentyűzetről bekopácsolt_számjegy
elnevezéseknél működik a szóköz operátor itt is. -
-
Zola007
veterán
válasz
Delila_1 #54242 üzenetére
Szia
Átalakítottam táblázattá, átkerül a formázás, de amint beszúrok egy új sort, továbbra is bepakolja az új sorokat a feltételes formázások listájába.
mi lehet a gond?
pl. az egyik táblában A2 : K1000 táblára van beállítva egy formázás, de ha beszúrok egy sort akkor utána: -
Héraklész
aktív tag
válasz
Delila_1 #54244 üzenetére
Köszönöm!
Szóval a 2. kérdésem arra utal, hogy van-e olyan lehetőség, amivel összepárosítok termékneveket cikkszámokkal úgy, hogy később manipulálom (rendezgetem) a táblázatot, de a párok örökérvényűen együtt maradjanak, nehogy elcsússzanak óvatlan szerkesztéstől, amit csak később vennék észre? -
Derron
aktív tag
válasz
Delila_1 #54229 üzenetére
Zargatnálak még egy kicsit, ha szabad.
Jól működik ez a megoldás, viszont felmerült, hogy mi történik ha félre olvassák a vonalkódot. Szóval nem a megfelelő sort (Adatot sikerül beolvasni róla) hanem egy másik értéket, pl "V0". Van olyan megoldás, hogy ebben az esetben ne lépjen tovább, vagy vissza ugorjon arra a cellára ahova ez lett beolvasva? -
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #54171 üzenetére
Mindenképpen macerás. Excel azért nem erre van kitalálva. Pár hónapra beszélgettük ez talán Fferi-vel, hogy ha valaki kicsit jobban ért hozzá, akkor nem lehet megóvni az adattáblákat, mindenképpen be lehet nyitni és bele lehet nézni, bármilyen védelmet is prbál bele építnei az ember.
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #54168 üzenetére
System.Security.Cryptography.MD5CryptoServiceProvider
Win beépített MD5 encodert meg kell hívni az eredeti jelszó megadásakos és csak a hash-t lementeni. Ellenőrzéskor ugyan ezzel a szolgáltatással vissza lehet ellenőrízni. Ha a két hash egyezik, akkor mehet tovább, ha nem akkor nem tud belépni. Szövegesen nem kell tárolni az eredeti jelszót. Aki az MD5-öt visszafejti, azzal szemben tök mindegy
-
válasz
Delila_1 #54165 üzenetére
Ha kivitelezhető és semmi (az adott feladat) nem indokolja, akkor pont az a lényeg, hogy a makró ne tartalmazzon érvényes jelszavakat, se tömbben, se máshogy, mert adott esetben "simán" kiszedhető... Ha nincs titkosítva ez a VBA kód, akkor simán bele lehet nézni megfelelő fájlba (Excel egy ZIP ki lehet tömöríteni és a vbaProject.bin fájlban ott van minden)
Ez a VBA kód
Private Sub CommandButton1_Click()
Jelszo = Application.InputBox(prompt:="Kérem a jelszót", Type:=2)
If Jelszo = "xxx" Or Jelszo = "yyy" Then
MsgBox "Jó jelszó"
End If
End SubEz meg a kicsomagolt Excel és annak vbaProject.bin állománya
Látod, hogy látom?
Fferi50
Ahogy írtam, nem kell vizsgálni a jelszó helyességét, csak simán megnyitni a megadott jelszóval, ha jó, ha nem jó. Hisztizni fog ha nem jó, és amúgy is kérni fogja újra.Private Sub CommandButton1_Click()
Jelszo = Application.InputBox(prompt:="Kérem a jelszót", Type:=2)
Set MyWorkBook = Workbooks.Open(Filename:="C:\fájlneve", Password:=Jelszo)
End Sub -
válasz
Delila_1 #54163 üzenetére
Ehhez annyi kiegészítés, hogy ez a módszer egy biztonsági kockázat, amit ki kell zárni, azaz nem kell vizsgálni a jelszót, hanem a jelszó vizsgálat nélkül megnyitni a táblázatot. Ha megnyílik, akkor jó jelszót adott meg, ha meg nem, akkor nem jó jelszót (akkor is kérni fogja), de a VBA kód ne tartalmazza beírva az érvényes jelszót/jelszavakat...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Delila_1 #54063 üzenetére
Így sikerült, köszönöm!
Jobbra lent megjelennek a kimutatás mezők, ahova a már előbb leírt helyre lehúzod fentről a márkaneveket tartalmazó oszlop címét.
Ez a rész nem volt teljesen világos, ezt esetleg elmagyaráznád, hogy kell?
Viszont a kimutatással sikerült egy listát csinálni, amibe mint az auto szűrő, kiszedte a sorcímkéket. Így lett egy listám az összes előforduló márkáról, ami mellé beszúrt oszlopba DARABTELI függvénnyel tudtam megszámoltatni az előfordulási gyakoriságukat.
-
-
royal828
csendes újonc
válasz
Delila_1 #54008 üzenetére
Köszönöm, tényleg, ez így mind oké, szerintem nem tudtam átadni, hogy mit is szeretnék és mi a bajom. Idáig eljutni nem gond, sőt 1-2 dolgot máshogy csinálok.
Nekem a D4 és D5 a =A2-HÉT.NAPJA(A2;3)(kívánt formátumban megjelenítve) - így akármi is a kezdő dátum, mindig annak a hétnek a hétfőjét kapom, ezáltal a 7 napos hetet tudom egyesíteni fölötte, és másolni is jobbra. E4 és E5 értelemszerűen D4 és D5+1.
A D3-ba én is ugyanezt írtam, annyi, hogy nem hozzáfűzök, hanem egyedi formátumban rakom mögé a ". hét" megjelenítést, illetve H3-ban nekem D3+1 van, aztán másolható szintén jobbra.
A hónapok megjelenítést nem tudom dinamikusra megcsinálni, lekövetve a napokat és heteket.
Tehát ha az A2-ben a kezdő dátum: 2025.02.01
Akkor így néz ki a táblázat:
De ha átírom a dátumot, pl a te. általad beírt 2025.05.01-re, így kellene kinéznie:
De ezt a hónapok esetén manuálisan csináltam meg. És a kérdésem pont az, hogy lehetne-e ezt valahogy pöpecül dinamikusra? Mert a napok, és a hetek egyből megváltoznak, de a hónap nem tud, és ugye máshova esik a hó eleje/vége.
És akkor lehet olyan, hogy mondjuk a dátum hó középre, vagy teljesen random 2025.07.18-ra esik és akkor így kéne kinéznie:
Itt is magam szerkesztgettem most át a hónapok egyesített celláit szétbontogatva, és a megfelelő helyen egyesítve, szegélyezve..
Most itt 2-3 hónap látszik, de mikor 1-1,5 év van megjelenítve nem annyira buli egyesével megcsinálni.
Lehet erre bármi megoldás? -
Win-T
őstag
válasz
Delila_1 #53990 üzenetére
Akkor minden alkalommal manuálisan másolgatnom kell az új oszlopba valahányszor új adatok kerülnek a táblába? Pont az ilyesmit lenne jó elkerülni. Olyan csodákat műveltek itt nap mint nap, hogy csak bámulok néha. Azt hittem megoldható ez ilyen macerák nélkül.
Az egyedi függvénnyel meg nem sikerült megbírkóznom, ahogy a feletted lévő hozzászólásban látod. -
aviator
tag
válasz
Delila_1 #53777 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Ezen én is gondolkodtam már, de szerintem ez program jelenlegi formájában nem tud működni. A [kép] en látható módon működik a dolog.
Az a gondom, hogy a userform3-ban sok minden van amik adott feltételek esetén hívódnak meg és nem tudom (vagy csak nem tudom hogy kell) egy globális if-be belerakni az egészet. Ha meg a userform3-at meghívó részbe írom be az if-et az ugyanolyan feltétel lenne mint a jelenlegi állapotban az, hogy megnyomom a gombot. -
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #53728 üzenetére
4 gyerekem van, hagyábékén.
ráadásul pont sikerült úgy összehozni, hogy idén mindenki ide jön...
Hogy sikerült, ne kérdezd, de azért puncsoltam a helyi étteremnek, hogy azért naponta rakjon össze nekem elvivős tálakat. Elég lesz nekem a sütiket lesütni.
Isten áltda a mosogatógép feltalálóját
-
attiati
veterán
-
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #53518 üzenetére
Szia Delila,
Ezt már az eredeti #53516-ban is leírtam, hogy működik. DE...!!!, nem csak ez a feladat.
Hanem ezeket úgy kell kombinálni, hogy egyszerre mondja meg, hogy az adott számhármas létezik az (teljes) adatbázisban és ha létezik, akkor pontosan hányszor fordul elő?!
-
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #53513 üzenetére
Szia Delila,
Már nem tudom mik voltak benne, csak arra emlékszem, hogy teszteléshez előre elkészített listáid voltak. Könnyű volt velük véletlenszerű adatokat felvenni, legyen az szöveges, vagy számos, akár vegyes.
UPC megszűnt, sőt azóta már a digikábeles is. Most a mail@kalijoe.hu vagy a kagvukiny@gmail.com élnek.
Köszönöm.
-
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #53506 üzenetére
Delila kedves,
Anno küldtél nekem egy olyan Excel táblát, amiben 100 számra voltak előkészített listák. Most megint szükségem volna rá (plusz tudnék én is adni Neked egy két lista ötletet), de nem találom.
Megkérlek szépen, küldd el nekem megint azt a szuper kis tábládat, szeretném betenni a sablonba.Köszönöm.
-
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #53415 üzenetére
háta lényeg, hogy lenne egy olyan sor amiben különbözö értékeket lehet beirni és ahogy irod a bevitel után egy gombbal vagy valamivel elküldeni az értékeket a megfelelő lapra.
DE már az is jo , ha van egy ilyen dedikált sor és a bevitel végén beirja az lista utolső sorába.
Mert mst már van egy listám ,de több 100 sorbol áll és minden alkalommal amikor uj bejegyzést csinálok le kell görgetnem az aljára, hogy beirja.
A lényeg, hogy lenne egy név, dátum, darabszám,ár/db ár,összérték, eladás ár/db,összbevétel .
PL: alma, 2024.11.03,5db,140ft,700ft
körte,2024.10.11,-,-,-,2db,70ft,140ft
és azt szeretném, hogy az egyező nevu tételekhez tartzó adatok egy lapra kerüljenek.az alma az alma lapra a körte a körtéhez.
mert a sumif képlettel már müködik a szétválasztás, de csak ahogy irtam, hogy egy ömlesztett listábol aminél a bevitel már kezd macerás lenni.
És még az lenne egy jo dolog ha havonta amikor a dátum serint vége a honapnak akkor automatikusan csinálna egy összesitést és beirná egy cellába -
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #53249 üzenetére
ja az oszlopokat a neki megfelelö területre gondoltam szétszorva a térképen nem csak ráillesztve egy XY tnegely mentén .
hogy vizuálisan egyértelmu legyen egybol, hogy akork az adatok ahhoz a területhez tartoznak.esetleg ezért lenne jo a 3d térkép, hogy bele lehessen nagyotani meg elforgatni interaktivan.
-
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #53242 üzenetére
igen muködik is, de ugy értettem, hogy egyszerre lenne a terület beszinezve meg a megyékre 2-3 oszlopos kijelzést is megjeleniteni, tehát nem váltogatva hanem egyidőben. a példádban
tehát mondjuk a területen a népesség létszáma, az oszlopok, meg a GDP meg az összeg és minden megyén pluszba ez a két oszlop is megjelenne. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #53060 üzenetére
Szia!
Igen, csak ez nem úgy viselkedik, mint azok. Ez elvileg(gyakorlatilag) egy cellaformátumként viselkedik. Nálam O365-ben ott van a beszúrás - vezérlés menüben, de egyenlőre nem bírtam rávenni, hogy meg is jelenjen. Eltünteti a beszúrás a feliratot és marad az üres cella. Formázásnál is az egész cellát formázza.
Üdv.
Ps. Előbb - utóbb rájövök a természetére. Remélem -
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1 #52982 üzenetére
Az A-D oszlopok alapján kell a G-K táblában megkeresni a telephelyhez, termékhez tartozó érvényes árat.
Elvileg az érv.kezdete és vége az nincs átfedésben a telephely, termék vonatkozásában, de akár az is előfordulhat. Én már azzal is megelégednék ha az első érvényes árat megtalálja, de ha megoldható akkor a legfrissebb legyen az érvényes.pl.: paks-körte 2024.10.27-et keressük.
a kereső táblában pedig van
paks-körte 2024.10.01-2024.10.31 198
paks-körte 2024.10.26-2024.12.31 155 ezt az árat adja visszaha pedig paks-körte 2024.10.05-öt keressük akkor a 198 legyen
Bár ez lehet már nem megy képlettel.
-
válasz
Delila_1 #52979 üzenetére
Öööö, lehet még korán van, de a HAHIBA hibakezelés nem oldja meg az alap problémát (vagy simán tévedek)...
Szvsz 2 dologra gondolhatott a költő:
1. E oszlopban lehet többször azonos telephely, különböző vagy azonos termékekkel, azonos vagy különböző időszakokkal (ezt tartom valószínűbbnek)ÉS/VAGY
2. A oszlopban is ismétlődhet a telephely, B oszlopban más-más termékekkel
Rég Excel-eztem, lehet tévedek, de első ránézésre a korábban adott megoldásodban szereplő képletek ezt nem tudják lekezelni.
Ha meg mégis, akkor szívből jövő elnézést! -
lanszelot
addikt
válasz
Delila_1 #52906 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Ugyanúgy dátummá alakítja.Azt már próbáltam.
És úgy se egyformák az emoji képek.Elég gáz, hogy saját magával nem kompatibilis
Google sheet -ben nincs ilyen gond. Annyi, hogy az netes, így a képeket nem támogatja, így az üresen marad.
De a számok számok maradnak.
Ezek szerint MSO365 -höz mindig kell egy harmadik fél alkalmazása, hogy használható is legyen?Ahogy megoldottam: CTRL+C world -ben
CTRL+V Google Sheet-ben
Excel -ben minden cellát oldal irányban túl húzok, hogy bármilyen hosszú szöveg bele férjen, magasságát beállítom a kívánt betűméret magasságához
CTRL+V Excel -ben /így minden kifér egy sorba, és nem torzulnak a képek/
Google Sheet-ben átírom a vesszőket pontra /mert jobban csinálja mint O365/
Kimásolom a számokat tartalmazó oszlopokat CTRL+C -vel
Excelben kijelölöm a számokat tartalmazó oszlopokat és felül iratom. -
gycs02
tag
válasz
Delila_1 #52889 üzenetére
Szia!
Most már rájöttem, hogy nem véletlenül kértek mintát arról. hogy mit szeretnénk.
Átgondoltam, s rájöttem, hogy amit legelőször írtál, az kell nekem. Ha csak 1 sor van, akkor nem megy, de a többi esetben úgy néz ki, hogy jó. Az egysoros javítást meg megpróbálom beleügyeskedni a későbbi makróid alapján.
Sikerült is a javítás, egyelőre a teszteken át ment, szerintem jó lesz.
Csak hogy átlássátok mi a folyamat.
Tehát a lényeg. Érkeznek összevissza sorrendbe az áruk. Megszűröm az A oszlopot almára, ha megtörtént a bevételezés, az almák mellé menne az x. Majd jön másik meló, legközelebb már először B-re szűrök, mert ami nem üres, azzal nem kell foglalkoznom. Amit bevételeztem, azok bizonylatát ki kell nyomtatni. Szűrés X-re a B oszlopban és C-ben üresre. Ha megtörtént a nyomtatás mehet a C-be az x. Ami nyomtatva van, azt könyvelni kell C x, D üres amivel foglalkoznom kell. Persze, ha van lehetőség mindet folyamatában csinálni, akkor nincs erre szükség.Ismét köszönet a segítségért és a Türelemért!
#52886Fferi50
Neked is!
Nem megy. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #52881 üzenetére
Szia!
Ha a 13. sorban kezdődik a szűrésre kijelölt tartomány (mert a fejléc a 12. sorban van), akkor szerintem lehet fixre venni, a látható tartományt nem fogja befolyásolni.
A ciklus pedig azért kell, mert amikor nem összefüggő a szűrt tartomány (több külön területet is tartalmaz), akkor sajnos csak így lehet beírni mindenhova az értéket. Legalábbis nálam O365-ben így viselkedett a teszten. Ha egyben van a szűrt terület, akkor ment az egyben értékadás. Mivel egy-egy terület összefűggő, így a ciklust területre vonatkoztatva nem kell minden cellán végigmenni:For Each trlt In srng.Columns(1).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Areas: trlt.Value="x" : Next
Sőt az sem mindegy milyen sorrendben határozom meg a látható cellákat.
Tartomány.oszlop.látható cellák ad jó eredményt, a Tartomány.láthatócellák.oszlop pedig sajnos nem az igazi.
Az állomány méretét tekintve szerintem nem okozhat számottevő lassulást a ciklus.
Üdv. -
gycs02
tag
válasz
Delila_1 #52883 üzenetére
Valamit nagyon félremagyarázhattam, hogy ez jött le.
Nem kell x helyett is x, az kell amit írtál elsőtől utolsóig.
Az 52880-ban ott van "makróm", ami elvileg csak annyiban különbözik a tiedtől, hogy átírtam az oszlopokat és a cellákat. Viszont ezt így futtatva nem csak a szűrt cellákba ír hanem a "fejlécbe is". Mint írtam, mintha tegnap jó lett volna, megpróbálom a tegnapi felállást előidézni, hátha rá jövök valamire. -
gycs02
tag
válasz
Delila_1 #52881 üzenetére
Próbálgattam a Tieddel variálni, de nem jutottam előrébb. Abban az esetben nem tölti az előzőekben említett cellákat, ha itt Range("cj" & elso) = "x" a cj helyett cj13-at írok, igaz így kitölti azt amit szeretnék, de kitölti az összes ezalatt látható sort is.
A Tieddel felfelé tölti a látható sorokat, az én kontárkodásommal meg lefelé.
-
gycs02
tag
válasz
Delila_1 #52876 üzenetére
Szia!
Tesztelgettem.
Az első így tökéletes.
A második akkor nem jó, ha egy szűrt sor van vagy ha a szűrt sorok egymás utániak.#52877Fferi50
Szia!
Mivel a Delila megoldása jó lett az elsőt nem próbáltam, a második viszont működik.
Így néz ki a munkalapomra aktualizált makro:
Dim elso As Integer, utolso As Integer, srng As Range
elso = 13
utolso = Range("AW" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Set srng = Range("AW13:BA" & utolso)
srng.SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy
With Sheets("VJsegéd").Range("A1")
.PasteSpecial Paste:=xlPasteColumnWidths
.PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats
End With
Application.CutCopyMode = False
A tartománynak, amit szűrök az első sora a 13, az utolsó a 1145, az első oszlop "AW" az utolsó "BA".
Jó így az aktualizálás?
Ennél a résznél: utolso = Range("AW" ha "BA"-t írok akkor is ugyan úgy működik, melyik a helyes?Nagy-nagy köszönet Mindkettőtöknek.
-
gycs02
tag
válasz
Delila_1 #52873 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
A második az jó, átalakítottam a táblázatomnak megfelelően.
Az elsővel két "gondom" van.
Lehet nem voltam egyértelmű, abba az oszlopba kellene írni, ami szűrve van. Ebben az esetben a RANGE után ha a B-k helyett A-t írsz, akkor az a jó megoldás?
A másik a melléírással van, ezt is aktualizáltam a táblázatom szerint, de elég kaotikusan működik. Van amikor jó, ha csak 1 szűrt sor van, akkor memóriahibába fut, s end után teleírja x-l a munkalapot, van amikor csak a kívánt oszlopba ír x-t, de szűrés törlés+x-re szűrés után kiderül, hogy több helyre is betette az x-t az oszlopba. Az nem lehet gond, hogy csak a 13. sortól indul a szűrt tartomány? -
lanszelot
addikt
válasz
Delila_1 #52765 üzenetére
#52753 itt próbáltam elmakogni
Csak már fáradt voltam.
A tiéd tökéletesen működik.
Én is pont úgy próbáltam, csak énCV.Value = "+A1*" & CV.Value
Így vittem be és ez nekem hibát dobottFferi50
Sub masik()
CV.Formula = "=" & Replace(CV.Text, ",", ".") & "*A1"
End Subez a kód
A1 cella értéke 2
kijelölt cella értéke 3
runtime error 424
debug kijelöli a sort -
-
lanszelot
addikt
válasz
Delila_1 #52737 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
CV.Value = CV.Value * Cells(1, 1)
Ebben a sorban a nem megszorozni kellene az A1 tartalmával, ahanem magával a képlettel kiegészíteni, de nem tudom hogyan lehetneCV.Value = "+" & CV.Value & Range("A1")
Persze ez így nem működik, de nem tudom lehetséges e képletet hozzá adni -
lanszelot
addikt
-
lappy
őstag
válasz
Delila_1 #52706 üzenetére
$A1$1*C1
lanszelot
C2 cellába beírod a képletet ha erre ráállsz akkor a jobb alsó sarokban lesz egy fekete kereszt ekkor megfogod és végig húzod a Z oszlopig
Ezután kijelölöd a kapott értékeket majd másolás a beillesztès pedig ugy történik hogy jobb gomb es csak az értékeket másolja be -
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #52658 üzenetére
Alapadatok megvannak, adatvesztés nincs, erre mindig akkurátusan figyelek. Csak időveszteség.
1 ciklus pár perc alatt fut le, 12*35 ciklus van. Egy range hivatkozást rosszul adtam meg, így minden eredmény 0 lesz (egy olyan makró ami 2 adattáblán futtat keresést, hogy mi változott, az milyen típusú beavatkozás volt, ilyenek. Most saját magához akarja hasonlítani.
Na mindegy, akkor holnap folytatom
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #52653 üzenetére
Köszi. Amire használnám, az hetente többször készülő tábla, kb 40-45 ezer sorosak, egy részénél fkeressel mozgatok át adatokat és az ott keletkezett 0 és Hiányzó értékeket szeretném törölni, hogy "szebb" legyen az eredmény. Ezt most kézzel csinálom, 5 oszlopon. Nem tudom mennyire tudnám beépíteni, hogy mindig táblázattá alakítsam.
Amit Én bemáésoltam, az nem lenne jó erre a célra? A2-re álláson kívül. Nem töröl esetleg olyan adatokat is, amit nem kellene? -
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #52651 üzenetére
Köszi, sajnos Run time error '9'-el elszáll az első sornál nálam.
Én ezzel próbálkoztam egyébként, csak nem tudom jó e a
Range("A2").Select
megadása, hogy onnan kezdje a törlést, ha az első adat mundjuk az A4-ben van:ActiveSheet.Range("A2:A" & utolso).AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=0", _
Operator:=xlOr, Criteria2:="=#HIÁNYZÓ"
Range("A2").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Selection.ClearContents
ActiveSheet.Range("A2:A" & utolso).AutoFilter Field:=1
Range("A2").Select
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Delila_1 #52603 üzenetére
Köszönöm, küzdök továbbra is
Most a gondom az alábbi: (és valószínűleg a háttérbeli ok ugyanaz: nem ismerem a formátumokat excel vba-ban)
Az alábbi függvényrészlet soha nem talál egyezőséget, pedig ránézésre (inputbox alapján) ugyanaz a két érték pl. sm=4-nél (lásd képernyőkép később)
sm = 3
Do
sm = sm + 1
'Loop Until year(right(Sheets(sob).Cells(sm, 1).Value,4)),month(mid(Sheets(sob).Cells(sm, 1).Value,4,2),day(left(Sheets(sob).Cells(sm, 1).Value,2))) = datum
InputBox (Sheets(sob).Cells(sm, 1).Value & Chr(13) & Right(Kiszallitasform.datumok.Value, 2) & "/" & Mid(Kiszallitasform.datumok.Value, 6, 2) & "/" & Left(Kiszallitasform.datumok.Value, 4))
Loop Until Sheets(sob).Cells(sm, 1).Value = Right(Kiszallitasform.datumok.Value, 2) & "/" & Mid(Kiszallitasform.datumok.Value, 6, 2) & "/" & Left(Kiszallitasform.datumok.Value, 4)(A sob sheeten az értékeket összehúzva dátumként kezeli az A oszlop értékeit.)
Egyezőségről képernyőkép:
Mi lehet a gond és főleg mi a megoldás?
kiszallitasform.datumok tulajdonságai:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged