- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
andreas49 #53939 üzenetére
Megteheted azt is, hogy nincs cellahoz rendelve a makro.
Tehat a
...Sheets("Munka2").Range("A1").Value...
helyere beirod a fix erteket, amivel novelni szeretned az oszlopok szelesseget. Ebben annyi a kenyelmeten, hogy a makron kell valtoztatni minden alkalommal, amikor masik ertekkel akarod novelni az oszlopok szelessebget. Viszont nincs se masodik munkalap, se gomb, se beviteli mezo egyik munkalapon se. -
jerry311
nagyúr
Hello újra
Két oszlopot szeretnék egybeolvasztani, úgy hogy a harmadik oszlopban felváltva vannak egymás után az értékek az első kettőből. Az internet mutatott példát többféle egyesítésre, de ezt nem sikerült megtalálnom. Pont a lényeg hiányzik mindből, hogy sorban legyenek az cellaértékek egy innen egy onnan.
A1 --> C1
B1 --> C2
A2 --> C3
B2 --> C4
... -
jerry311
nagyúr
válasz
BullZeye #48862 üzenetére
Excelben ilyen nincs.
Viszont lehet olyat, hogy ne kelljen kattintani az ablak aktiválásához. Tehát amikor az Excel ablakba húzod az egeret, akkor aktiválódik, így amikor a cellára kattintasz, akkor már a cellát választod ki, nem az ablakot aktiválod.Control Panel --> All Control Panel Items --> Ease of Access Center --> Make the mouse easier to use --> Activate a window by hovering over it with the mouse
-
jerry311
nagyúr
Jó, de az Excel úgy működik, hogy az egyik cellába írsz valamit, a másik cellában lévő képlet pedig kiszámol valamit.
Tehát az utóbbiban kell úgy kialakítani a képletet, hogy valahonnan (mondjuk A1) veszi az alap értéket, amihez hozzá kell adni kettőt, és utána a képlet második fele megnézi, hogy a feltételt tartalmazó cellában (mondjuk B1) van-e X, és ha igen, akkor az értéke 2, ha nem, akkor 0.A1: 12
B1: X
C1:=A1+IF(B1="X",2,0)
-
jerry311
nagyúr
Ha jól értem, akkor számolja meg, hogy egy cellában vagy tartományban van-e X és utána a darabszám dupláját írja be számként.
Mondjuk az A1 cellába beírod X, a B1 és B2 cellába meg berakod hogy=countif(A1,"X")*2
Ha mondjuk az A oszlopban kell számolni, akkor:
=countif(A:A,"X")*2
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48738 üzenetére
Sajnos nincs BTC-m, mondjuk ha lenne, akkor sosem ment volna olyan magasba az árfolyama, mint így, hogy nekem nincs. Ez biztos, mert ami crypto-m van, az nem akar emelkedni.
De ha lenne, akkor nem egy éppen csak összerakott, v1.0, teszteletlen Excel tábla alapján döntenék az adás/vétel pozíciókról.Mégy egyszer köszönöm!
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48736 üzenetére
A BTC az vicc volt, arra hogy nem "jó a kód ne használd" = ransomware.
Az időrendiség mindegy, ha valami a monitorozás kezdete óta (= 44 napja folyamatosan) "DOWN"', akkor az nem kell. Ha használták volna akárcsak egyszer is, akkor a Sum(DOWN = -1, UP = +1) nagyobb mint -44. Mire elkezdhetem kigyomlálni a nem használt dolgokat, addigra lesz 2 hónapnyi adat tehát még megbízhatóbb lesz a használati statisztika.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48732 üzenetére
Gyors voltam és már használtam. Már a BTC-t is elutaltam, igazán jöhetne már a decrypt kulcs.
Mennyire adott fals infót a v1 v2-höz képest?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48726 üzenetére
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #48724 üzenetére
Alapvetően erre gondolt a költő, azzal az apró módosítással, hogy a Név és ID párban van. Nincs átfedés, duplikáció, nem is lesz, a rendszer nem enged azonos nevet vagy ID-t. (nem személynév) Mindkettő egyedi ID, csak hát kettő van, mert a rendszer más-más részein vagy egyik vagy másik kell. Mindegy melyik alapján megy a lookup, a különbség, hogy az egyik csak szám a másik meg vegyes.
Name,ID,Status
bduEBQD5Yl,569,UP-ACTIVE
wfymS5IYpp,655,DOWN
8sR1m9RN37,533,DOWN
enClg3loQE,534,DOWN
nJd6CppwCT,580,UP-ACTIVE
E1kGfXGozy,580,UP-ACTIVE
okXijVRJxp,582,DOWN
TKhyM1OA13,729,DOWN
6efHP3ZxwL,536,DOWN
bM2iXGkZ2X,698,UP-ACTIVE
qdkop7sNoO,617,UP-ACTIVE
U8MS8VWizO,526,UP-ACTIVE
nLSaSqci66,729,DOWN
A8DrerJViF,560,UP-ACTIVE
CyRqjcfvtA,392,UP-ACTIVE
TI6r5n0Xy1,496,UP-ACTIVE
daBWtrEs56,493,DOWN-NEGOTIATING
És ebből szeretném azt, amit példakánt mutatsz:
-
jerry311
nagyúr
ahoj,
Elakadtam a Get Data / Power Query környékén. (szerintem, de lehet van egyszerűbb megoldás is).
Van egy mappa, ahová minden nap készül egy CSV. 3 oszlop: Név, ID, státusz.
Ebből szeretnék egy fájlt, ami az első két oszlopban tartalmazza a Név és ID oszlopokat, a többiben pedig a a napi státuszt.
VLOOKUP szívesen behúzza, de ahhoz nyitva kellene lennie mind a 30 fájlnak. Ez nyilván nem jó.
Power Query megcsinálja az importot, de még nem jöttem rá, hogy miként lehetne minden fájlból csak a Státusz oszlopod betölteni egy-egy újabb oszlopba a havi összegző fájlban.
További probléma, hogy az adatok aránylag egyeznek, de nincsenek sorban, tehát ugyanannak az elemek státusz lehet az egyik fájlban lehet az első vagy akár a 15. sorban is, de ettől még ugyanarról van szó. (ezért is gondoltam először a vlookup-os megoldásra)
Szóval, hogy ezt így hogyan?Remélem valamennyire érthető mit szeretnék.
-
jerry311
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #11856 üzenetére
Holnap munkaidőben megpróbálom újra.
-
jerry311
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #11852 üzenetére
Az igazat megvallva, magát a kódot tudom értelmeni, csak azt nem tudtam, hogy lehet életre kelteni Excelben.
-
jerry311
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #11850 üzenetére
Tthx!
De ezt nem tudom értelmezni.
Tippelem valahol be kéne adnom, mint makrót, de eddig még nem sikerült működésre bírni. -
jerry311
nagyúr
Egy oszlopot szeretnék feltölteni egy cellatartományból véletlenszerűen választott szöveggel.
Ezt lehet? Hogyan? -
jerry311
nagyúr
Delila_1
A SZUMHATÖBB nem jó, mert az számokat akarná összeadni, legalább is ez a hbaüzenet.m.zmrzlina
Ez nekem nem megy, a DARABHATÖBB az angol verzióban COUNTIFS. Beadom neki a napokat (B), meg hogy melyik nap kell (E2), a neveket (C
), meg hogy ki kell éppen (F1) és az eredmény nulla. A különbség a te táblázatodhoz képest, hogy angol napok vannak benn és abc helyett nevek, illetve más cellapozíciók.
=COUNTIFS($B:$B,$I$1,$C:$C,$H$2) -
jerry311
nagyúr
Help pls!
Adott egy excel tábla, első oszlop dátum (A), második oszlop napok neve (B), harmadik oszlop a melós neve (C).
E mellé szeretnék egy olyan táblázatot, ami darabra megmondja, hogy melyik dolgozónak mennyi hétfője, keddje, stb, volt.
COUNTIFS függvényt próbáltam, kevés sikerrel. Ha csak egy oszlopot számoltatok vele, akkor visszaadja szépen az rtéket, pls, hogy hány hétfő van a táblázatban, Ha már mellérakom a nevet is, akkor az érték nulla. Ugyanez működik, ha a dolgozók nevét számoltatom. Ha összerakom egybe a két kritériumrendszert, akkor mindig nulla. Hol a hiba?
=COUNTIFS(B:B,"Mon",C:C,"Kiss Csilla")
-
jerry311
nagyúr
Olyat szeretnék, hogy egy cella már meglévő értékéhez hozzádja az excel amit beleírok. Tehát hogy ne cserélje a cella értékét arra amit beírok, hanem adja hozzá a cella értékéhez amit beírok.
Lehet ilyet?
Egyáltalán tud ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Napelem
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest