- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolty20
senior tag
válasz Calogero #56420 üzenetére
Nem köszönöm, arra nincs szükségem.
Nincs olyan TV-m, s várhatóan nem is lesz.
Viszont annyi még a csavar, ha egyáltalán számít, hogy lesz az egyetlenben egy erősítő is. Egy YAMAHA RX-V4A, nem tudom, hogy befolyásol-e bármit, de erre lesz rákötve a TV és ha megoldható akkor a PC is. -
stev65
tag
válasz Calogero #55316 üzenetére
Köszi a választ, eddig csak inteles prociaim voltak, de ez ugye HTPC lesz. Memória vásárláskor mire kell ügyelni, egyáltalán mekkora az ajánlott mennyiség? (mATX alaplapnak az msi B450 mortar max-ot néztem ki, bár nem tudom hogy ez mekkora túlzás)
[ Szerkesztve ]
Ne ess pánikba!
-
zsolt_64
senior tag
válasz Calogero #55306 üzenetére
Ennek utánajártam és félrevezető, mert a megrendelt kit HX424S14IB2K2/16 (ez egy 2 db-os kit)
benne van a javasolt ramok között. [link] Továbbá van itt fórumtárs akinek a j5005 simán megy 16GB rammal. mint tudjuk a j5040 nem más mint egy húzott j5005 , és a fórumokon is lehetett olvasni hogy egy bios frissítés után a j5005 is eszi a 16GB.
Persze a puding próbája az evés.... de jó eséllyel működni fog.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Calogero #55252 üzenetére
Lapnak nem feltétlen kell kezelnie, mármint ahogy a pcie-4-et is viszi a B450 lap, nagyjából, csak le van tiltva, így a HDMI2.1-et is lehet vinné a lap, mert igazából csak drót kivezetés. Magát a HDMI2.1-et a procinak (IGP)-nek kellene tudnia. De lehet nagyon nem így van.
-
CirrMee
addikt
-
cooi11
senior tag
válasz Calogero #55200 üzenetére
Ezt végig játszottam .
a végén a megfelelő felírat volt
Ott van egy rész ahol egymás alatt
felvan tüntetve —nem tudom pontosan
HDR nem ( itt valmi fojamatos lejátszás~)
HDR igen
HDR igen
és van valahol egy olyan rész ahol kapcsolni lehet.
HDR ( ki ) itt próbáltam a kapcsolást de mihelyt
át kapcsolna vissza áll. -
devil-k
nagyúr
válasz Calogero #54133 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. De akkor miért van az, hogy inkább a VGA-s megoldást választják többen? Nyilván egyszerűbb egy VGA-t belerakni egy bármilyen konfigba, mint egy új alaplapot venni, processzort stb. Csak azért kérdem, mert aktuális nekem egy teljes gépcsere es hogy érdemes-e ennek függvényében VGA-t is rakni bele, ha 4K mozira akarom használni? Nyilván ha madvr a cél, akkor igen.
- mozi bolondéria -
-
-
-
Calogero
addikt
válasz Calogero #45316 üzenetére
Egyedül a Blu Ray filmek lejátszása nem megy lemezről.
Most már minden gondom megszűnt.
Innen leszedtem a 2 két file-t[link] (KEYDB.cfg, libaacs.dll (32bit))
A KEYDB.cfg filet bemásoltam: C:\ProgramData\aacs\ könyvtárba (ha nincs aacs könytár akkor létre kell hozni)
libaacs.dll filet pedig bemásoltam eredeti néven: C:\Program Files (x86)\Kodi\system\players\dvdplayer könyvtárba.
libaacs.dll filet átneveztem ibbdplus.dll-re és azt is bemásoltam C:\Program Files (x86)\Kodi\system\players\dvdplayer könyvtárba.Így már nem kell külön programot használnom, hogy a blu-ray lemezet le tudjak játszani.
Most már megy KODI alatt is, csak beteszem a lemezt és indul is.Amit próbáltam az nem 3D-s film volt.
-
Patice
Topikgazda
válasz Calogero #44802 üzenetére
Én a 2x2GB-ommal tökéletesen elvagyok, ebből is legtöbbször bőven 2 GB alatt marad a használt mennyiség pl. Ubuntu + Kodi közben. De Windos esetében sem szólt még, hogy kevés lenne neki.
Asrock Braswell lapjain dual-channel-es a memóriavezérlő a prociban és mivel az IGP a rendszermemóriából kap saját részt, így a sebesség miatt szvsz. fontos a dual-channel. Lehet amúgy, hogy FullHD-ig nem számít nagyon ez, így azt javaslom, hogy indulj el a meglévő 4 GB-al és majd látod mire elég. Ha nem elég, akkor mondjuk veszel még mellé egy másik 4 GB modult (és így lesz a jövőben is bőven), vagy cserélsz 2x2 GB-ra.
Max. 1600 MHz DDR3-at kezel, én ilyet vettem a sajátomba.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
zsolt501
nagyúr
válasz Calogero #44802 üzenetére
Én a Dual channel módra szavazok, érezhetően jobban reagál a rendszer, és kevesebb az akadozás.
De kipróbálhatod a 4GB-os modullal, és ha az neked megfelel akkor használod úgy, ha észlelsz akadást akkor meg lépsz Dual channel módra.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Patice
Topikgazda
válasz Calogero #44769 üzenetére
Grat a házhoz, pofás darab.
Optikában nem tudok véleményt mondani, szerintem mindegy melyik. Amelyik halkabb lejátszás közben.
Hangkártya szerintem nem szükséges, max. akkor, ha aktív PC-s hangfalakat hallgatsz, bár ezekkel szvsz. csak a gond van.
Én is inkább az előttem linkelt ITX-es lapot választanám a több csatlakozó miatt.
Szoftver: LibreELEC. Csinálsz a linkelt tool-lal egy Pendrive-ot és erről bootoltatod a gépet.
(#44773) sixer66:
N3150: 4 magos CPU, IGP-ben 12 EU, 6 W TDP
J3160: 4 magos CPU, IGP-ben 12 EU, 6 W TDP, csak újabb stepping, minimálisan magasabb Turbo órajelekkel.
J3710: 4 magos CPU, IGP-ben 18 EU, 6.5 W TDP, legerősebb variáns a Braswellből, legnagyobb órajelekkel.A J3710 szerintem nem ér 10.000-rel többet a J3160-tól, de ha szükséges a valamivel erősebb proci, akkor tényleg minden HTPC-s igényt képes kielégíteni (madVR-t leszámítva )
(#44774) zsolt501:
N3150-es lapom van, 4K HEVC 8bit nem gond neki. Az 1.4-es HDMI miatt max. 30 fps megy át a 4K-ból.
Pár ilyen filmmel próbáltam és nálam vitte az N3150 is. Persze vannak olyan demo videók, amik megakasztják, de elég jó kis mindenes proci szvsz.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Calogero #44769 üzenetére
[link] én inkább ezt javasolnám alaplapnak.
Az a baj hogy mind a két alaplap kompromisszumos sajnos csatlakozók szempontjából.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Patice
Topikgazda
válasz Calogero #44707 üzenetére
Ilyen igényekkel csodálkozom, hogy HTPC-ben gondolkozol és nem valamilyen gyári megoldásban. Pl. lehet egy blu-ray lejátszó pontosan ellátná azt a feladatot, amit várnál a HTPC-től.
Na de ha HTPC + kell optikai meghajtó, ráadásul blu-ray, akkor első lenne a ház, ami az egészhez megadná a "keretet".
Mivel inkább lemezeid vannnak, ezért gondolom túl sok tárhely nem kell a gépbe, ezért akár egy pendrive is elég lehet a rendszerhez, ami ha minél egyszerűbb megoldás kell, akkor OpenELEC, vagy LibreELEC lehet. Ehhez nem kell Linux tudás, elkészíthető a pen Win alatt is és kész. DVD lemezeket fog tudni kezelni, max. eredeti Blu-ray nem fog menni vele, gyakorlatilag csak olyan amin nincs másolásvédelem.Szóval először nézz ki egy házat magadnak és utána tudunk tovább gondolkodni, segíteni a komponensek kiválasztásában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.