- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58888 üzenetére
Régebben nálam sem, amikor a natív approl átálltak böngészőre.
De pár hete elinditottam valamit és a beszéd nem a frontokbol szólt hanem a centerből. Talán az új Deadpoolba néztem bele.
Utána beírtam a Disney fórumra, hogy tesztelje olyan is akinek az AVR kiirja, és más is ezt tapasztalta.
Nálam sajnos a végfok nem írja ki. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #58843 üzenetére
Mármint a HDR->SDR konverzióra gondolsz, nem a 4K-ra. Mert az szokott lenni natív SDR-ben is.
-
Gombinyó
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #58647 üzenetére
Sehogy, neked nem igazán van alternatíva. De abban igaza van, hogy sokaknak jó megoldás lehet egy mp is. A nagy átlagnak biztos.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #58647 üzenetére
Amelyik ilyen lejátszó Box-nál opció a Kodi, akkor abban van "némi nemű" közép kiegyenlítési lehetőség. De amúgy én sem tudok olyanról (még a többszázezres kategóriában sem), amiben lenne legalább egy fránya DRC kapcsoló, vagy ilyesmi. Gondolom a fő gond az, hogy eleve úgy képzelik a fejlesztők, hogy biztos úgyis valami szuper AVR-re lesz rákötve, aminél nem gond az ilyesmi.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58286 üzenetére
+1
Én is, ha műkszik, jöhet hozzám is egy ilyen. -
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #58219 üzenetére
Én meg lavírozok a "fasza hangos mozi" és az "egy film alatt csak párszor szóljon rám a feleségem, ha túl hangos" között. Tegnap ez a First Man esetében nem nagyon sikerült
-
mandju
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58219 üzenetére
Én, ha demozok, akkor szoktam 120-125 dB csúcsokat is mérni... emellé 90-95 dB AVG
Mindezt a trinnov -15 és -20 között, a hangsáv minőségétől függően.
Ha csak "mozizok", akkor ez -25 körül szokott lenni.Azt mondom AVG 85 dB és 110-115 dB csúcsokkal
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #58208 üzenetére
Nem tudom milyen hangosan filmezek. A feleségem szerint hangosan
De nem hangnyomás-verseny ez sztem. Én mindig úgy lövöm be a filmet, hogy a párbeszéd olyan hangos legyen, mintha a szobában beszélgetnének, aztán innentől a film dinamikáján múlik, milyen csúcsok lesznek. Egy normálisabb filmnél ilyenkor nem lehet érteni, mit mond a melletted ülő. -
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58177 üzenetére
Amik ott voltak neki pc-s házak, azokból kellett választani, hogy haladjon a dolog. De szerintem teljesen jók.
A nagyobb összegek majd a HTPC-re kellenek, mint pc-ház, táp, SSD stb. -
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58144 üzenetére
Újabb akadály, nem lett elég a pc vastagsága, hogy belekerüljön a Xonar D2 hangkártya. Hát az idegbaj kerülgetett
/de csak csendesbe, külsőleg nem látszott
/.
Kitaláltam, hogy nem lehetne az összes hóbelevancot átrakni egy nagyobb pc házba, persze a Xonar D2-vel együtt. Hát de, és vót is neki. Na csak megmertem kérdezni, hogy mennyibe kerül a nagyobb ház, ami ott vót neki több is használtan. Azt mondja 2500. Gondoltam, nem hallottam jól valamit és visszakérdeztem, hogy 2500 Ft?!
És annyi.Én jóval többre számítottam. Az összes munkálatot is megkérdeztem. A táp előtt is kell valamit szabosgatnia a lemezen., meg magyarázott, hogy miket kell ide-oda, ventilátor stb. összbe 5-6000 Ft
, hát ez szerintem teljesen jó, én a pc-házzal együtt fel voltam készülve vagy 15-20 ezerre. Na mostmár tutti lesz, szellősebb, vezetékelésnek is jobb stb. 2 nap múlva elvileg kész. Szuper. Driver-t is letölt hozzá, kipróbálja a hangkártyát. Ez megoldódni látszik, pedig nem jól indult.
Ja, ez még nem a HTPC, csak a pc-m lett módosítva, amit persze majd használok a méréshez, kalibráláshoz és filmnézéshez, amig kész nem lesz a HTPC.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58172 üzenetére
Nem tudom, Aliról vettem.
Azért mert ezen van optikai bemenet, mert az Xbox-ot is tervezem rákötni, mert ugye kifog kerülni az AVR a rendszerből, ha teljesen végfokra váltok. Erre meg elvileg rátom kötni, még tesztet nem csináltam, hogy hogy is fog működni. De a napokban tesztelem majd.
A kép meg egy HDMI switchbe megy majd a PC és az Xbox képe, kifelé meg egyik fele a TV-re másik meg a projektrra.Ez a terv.
-
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58168 üzenetére
"Neked kell eldönteni milyen alapokra építessz, utána meg azt hogy mit nézel el a helyiségbe, ha egyáltalán szem előtt lesz."
Ez nálam nem különösebben számít, ha a használhatóság a maximumon van.
A célszerűséget kapásból az esztétika elé helyezem.
Persze azért az jó, ha jól is néz ki.Dorian:58170 Én úgy gondoltam, hogy a HTPC-be mindenhova tetetek ventillátort/azt a nagyon halkat/, ha valamennyire is igényli a rendszer.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58168 üzenetére
Nálam is hangtalan ház, mondjuk nekem alpalapi VGA van benne és nincs benne semmi extra.
Akkor van csak hangja, amikor kikapcsolom és felpörgeti a ventit. -
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58144 üzenetére
Köszi. Nehogy má elszúrjam, amikor eddig minden flottul ment/majd ellesem a mozdulatokat és a technikát.
. Na meg átnézi a számítógépet, megnézi a működést. Beszélni is akarok vele a távirányítós HTPC indításról, meg, hogy tegyen e ventilátort a kártyához, úgy olvastam, hogy melegedős.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #58060 üzenetére
Ha csatlakoztatva van, anélkül is meg kell jelennie. Biztonsági okokból van egy alap kalibrációs fájl beépítve, hogy ne legyen akkora gond, ha kimarad.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58038 üzenetére
Ja, az megegyezik a kalibrálási metodikával, csak akkor A REW-be is a 90fokos file-t kell betölteni a beállításoknál.
-
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58038 üzenetére
Nem arra, annak ott lesz a görbéje, a kalibrációs görbe mellett.
A front közelire vagyok kiváncsi. Meg a többire is, ha meg lehet oldani/sourrundok és a center/
A mélyközép/egy van, bár a mély is ugyanolyan, de az nincs vágva tudtommal/ közepe és a magas közepe közt húzott vonal felezési pontján?Python1:58035 Akkor ott a mikrofon a hangfal felé fog nézni, nem a plafon felé.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #57854 üzenetére
Kodi-ban a Keymap Editor add-onnal nézd meg mi van azon a gombon.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #57645 üzenetére
Miért kell a 4K->1080p konverzióhoz MadVR, meg dedikált, erős videókártya? Szebben, jobban csinálja, mint pl. az MPC-BE+MPC Renderer alapból?
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #57254 üzenetére
5db vègfok ( 10csatorna), mert az LCR-t aktívban váltom egyelőre.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #57254 üzenetére
Hangban nem hiszem, hogy elnyomná az F22 hangját.
Igen a legegyszerűbb az lenne, ha találnék valami jó 5 csatornását és akkor nem kellene "tornyot" építenem.
A szubhoz jelenleg egy Crown XLS1002 van, de szerintem az marad is és csak az 5 db Jamo D6 LCR kap majd végfokozást.Ha 4cs+2cs+2cs végfok lesz, az akkor csak 3 db kell, de igen barátibb, ha csak 2 db van.
Persze előbb legyen meg a PC meg feltéve rá, amit fel kell.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #57252 üzenetére
Èn csak a 7 db sugárzót hajtom velük (LCR, surround), szubn hajtásához kell a venti, az biztos.
Tamoo az cserèlte bennük a ventit, de nem kell bele, főleg csak normál hangerővel hallgatva . -
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #57250 üzenetére
Köszi az infót!
Mondjuk vsz nem nyomja el az F22 hangját.
De pl phyton venti nélkül használja évek óta és nincs baja.
Nah meg nálam 95%-ban este menne halkabb hangerőn, havonta csak párszor lenne meghajtva rendesen, amikor délutános vagyok a lányok meg bölcsi/oviban.Nem tudom melyik lenne jobb megoldás:
- 1 db 4 csatornás + 1 2 csatornás (t.amp E4-130 + t.amp E400)
- 3 db 2 csatornás (t.amp E400)
- 1 db 5 csatornás (ebből Rotel, Emotiva, amiket "ismerem") -
rudi77
tag
válasz
ctrlaltdel13 #57239 üzenetére
REW manual eq megcsinálom a görbémet. Utána Rephase egyengetem még.
Kapot eredményt (CONVULITION) felhasználom a Jriver-be. Jriver-el 5.1 to 7.1 felskáláz.
(Megjegyzem nagyon jól dolgozik). Ezután Topping DM7 asion keresztül megkapja a jelet Audiocontrol savoy G3 végfok.
És végül a hangszórók.
Front: Dali oberon 9,
Center: Dali opticon mk2
Surroundok: Dali oberon 3
Sub1: Wharfedale SW-15
Sub2: Wharfedale SW-12Mivel a a subokon nincs xlr ezért egy átalkító szükségesé vált beszereznem.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #57225 üzenetére
Én aki már a B oldalt hallgatom, már mindegy
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #57225 üzenetére
Remélem tudja, hogy azokban a lyukakban gyorsan forgó ventilátorok vannak
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #57217 üzenetére
Miért ne lehetne PC-s EQ egy PC -> HDMI -> AVR felépítésű rendszerben?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #57217 üzenetére
Ezt még úgy írtam,hogy nem tudtam a proci + végfokról....
-
cof
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #57130 üzenetére
Itt vannak. Pár napja jött ki a stabil Nexus is: [link]
De ott más gond lesz szerintem, driver, vagy hardver probléma.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #57088 üzenetére
Nem mondtam semmi igénytelenséget... Csak lehetőséget.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #57079 üzenetére
Lehet azért áll fel lassan a rendsze mert sok felesleges progi indul el indításkor. Édemes megnézni mi van bent az automatikus indításokba. Illetve ráküldeni egy kis cleanert amit kitakarítja a felsleges registry bejegyzéseket.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #57003 üzenetére
Na, ja. Nappaliba valóban nem való, kivéve ha van valami hangszigetelt rack szekrényed amit el tudsz dugni valahova.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #56995 üzenetére
Pedig nekem 3 végfokom van és 1 processzorom.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56976 üzenetére
Biztosan jobb lesz!
Egyébként így első nekifutásra van változás a a processzorba integrált GPU-hoz képest? -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56974 üzenetére
Akkor a HTPC vonalat fejleszted fel, kártyát akkor elhoztad?
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56970 üzenetére
4K vetítőre gyúrsz?
paler
Silverston nagyobb, simán gond nélkül beférsz, csendes hűtést lehet kiépíteni benne, és stabil nagyon.
AMD-s kártyákkal ha lehet így mondani, szinte kevesebb a probléma, vagyis HTPC-nek tökéletes vélasztás, mindkét márkával dolgozom. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56865 üzenetére
AMD vonalon ez is megfelelő, ilyenem volt, és tényleg hűvös és halk, akár passzívan fullhd-ban.
SunMount3r
Én semmit nem vettem észre a jelenleg itthon lévő 3db NV kártyánál, az AMD RX széria sem tolt jobb képet, vagyis nem látok különbséget a 2 gyártó között kadenciahelyes lejátszásban.
Vagy nem veszem észre, azért pár tesztet lenyomok, mielőtt kinyilatkoztatok 100%-ban. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56865 üzenetére
Tudod monitorozni a ventiket, nálam a régi RX kártyáknál (560-570)50C- alatt be sem kapcsolt a ventilátor, fullhd-ban gyenge madvr, 35%-os max forgást adtam a kártyának.
Szóval bátran vehetsz egy nagyobb ventivel szerelt kártyát, vagy akár 2-vel is, biztosan nem fogod hallani, és akkor már élvezheted a madvr adta lehetőségeket is.
Én jelenleg egy 1060-as NV-t ajánlanék 30-körül mennek, olyat vegyél ami nem kér segédtápolást.
[link] valami hasonlóra gondoltam. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56859 üzenetére
Minek neked passzív, processzorod sem passzív?
Már rengeteg szinte 0dB-es megoldás létezik, pl: nekem 5dB-es ventik tolják a levegőt a HTPC-be.
Esetleg arra gondolsz, hogy bármit befolyásol hangban?
Én biztosan nem építenék HTPC-t passzív kivitelben, de igazából PC-t sem.
Most alakítottam át a gyerek 1070-es kártyáját, megkapta egy 1080TI hűtőjét, és 2db 12 cm-es fúvókát aplikáltam rá, hangtalan és hűvös, de a képminőségben, vagy akár hangban sem venni észre semmit. -
nihil41
tag
válasz
ctrlaltdel13 #56861 üzenetére
Igen
-
nihil41
tag
válasz
ctrlaltdel13 #56859 üzenetére
Nem tudom, én most egy rx550-et rendeltem, az erősebb, de van rajta egy ventilátor, ami csak akkor megy, ha kell.
GT 1030-nál szokták mondani, hogy nem megy neki a kadenciahelyes lejátszás. -
nihil41
tag
válasz
ctrlaltdel13 #56857 üzenetére
Ddr5
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56852 üzenetére
Nem hinném, hogy a mostaninál habgosabb lenne, de már ezt sem lehet hallani.
Egyébként egy hangszigetelt rack szekrénybe fog kerülni minden komponens, már csak a pormentesség és a megfelelő hűtés miatt is, na meg halkabb is lesz a bazár. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56850 üzenetére
Most nézem, hogy ami kell hozzá kártya, hogy tudjunk külső forrást csatlakoztatni, eléggé húzós.
Szerencsére nem érint a dolog egyelőre.
Az új konfig amit kizárólag HTPC-nek terveztem, egy asus Tuf 450-es (ATX) chippes alaplapra épül, ryzen 5 1600-as processzorral, 16 GB rammal a GPU-t RTX 3060-ra.
Ezzel biztosan kihajtom az igényeimet úgy, mint kép mint hangi tekintetben, de egyelőre a "mankó"-nak használt konfig is zavarbaejtő minőséget produkál. Azért majd a hangra kíváncsi leszek. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #56745 üzenetére
Hát volt már itt is, aki azt állította, hogy MadVR-el a HDR->SDR konverzió esetén még "szebb" képet is kaphatunk, mint a "natív" SDR verzióval (részletes technikai magyarázattal körítve, ami bevallom nekem kicsit már "sok volt"). Én ebben bár nem nagyon hiszek, de tény, hogy vannak akik így gondolják. Az én véleményem lényege: a HDR->SDR konverzióra nincs egy egységes technikai "szabvány" eljárás. Mert eredetileg sem úgy tervezték, hogy a HDR videó "visszafelé kompatibilis" (alakítható) legyen SDR-e. Minden lejátszó a maga módján oldja meg, több-kevesebb sikerrel. Ezek közül a PC-s MadVR lehet az egyik legjobb megoldás a fejlett algoritmusai révén, de szerintem még így is csak "ízlés kérdése", hogy preferáljuk e a végeredményt az eredeti SDR verzióhoz képest. A referencia továbbra is az eredeti "natív" SDR verziójú videó képe.
Ha csupán a 4K->FHD visszaskálázást néznék és egy eleve ("natív") 4K SDR videóból csinálnánk FHD SDR képet, akkor az eredmény legtöbbször egyértelműen pozitív lenne. Jobb kodek (HEVC), jobb tömörítés, nagyobb bitráta stb... De amikor már a HDR is bejátszik a "képbe", akkor már olyan átalakításról van szó, ami a képminőség szempontjából sok mást is befolyásol (színek, kontraszt, gamma stb.).
Ha mást nem, ki kell próbálni és összehasonlítani egy jó minőségű FHD SDR verziót egy átkonvertált 4K HDR verzióval. De mint írtam szerintem ez innentől már ízlés kérdése, de objektíve semmiképp sem lehet egyértelműen HDR->SDR konverziót "jobbnak" ítélni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #56740 üzenetére
Már nem biztos, hogy kell hozzá MadVR, pl. az ebben a Topic-ban lévő összefoglalóbeli módszert próbáltad (MPCHC-BE + MPC Video Renderer)? Elvileg sokkal "erőforrás kímélőbb" módszer, bár a leskálázásban nem tudom, hogy teljesít a MadVR-hez képest.
Amúgy meg inkább néz jobb (FHD) forrás után, a 4K->FHD konverzió még jót is tehet a képminőség szempontjából, de a HDR->SDR konverzió már nem annyira.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #56740 üzenetére
Pedig bírnia kellene - nekem 2400G volt, simán 4k-ztam vele Kodival..!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #56591 üzenetére
Igen, elképzelhető.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #56589 üzenetére
Bios-ban engedélyezve van az IGP ?
Driver fel van telepítve hozzá ? -
Borisz76
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #56586 üzenetére
Általánosságban :
- Húzz le mindent az alaplapról.
Csak egy memória modul , VGA és a rendszer lemez maradjon csatlakoztatva.
Ez kizárja a többi komponens hibáját.- Netről töltsd le a memtest86+ pendrive-ra kiírható változatát.
Készíts boot-olható pendrive-ot vele és boot-olj be róla.
Majd futtas memória tesztet.....az összes modul legyen a gépben.Ha minden rendben, akkor lehet még táphiba.
Ezt csak másik tápegységgel tudod ellenőrizni.Szerezz kölcsön másik VGA-t és azzal is teszteld a gépet.
Hőmérsékletek rendben ? CPU , VGA
Ha magas a hőmérséklet érdemes lehet újra pasztázni.
CPU-t könnyebb....VGA-t szétkell kapni hozzá.Kábelek jók ?
Érdemes széthúzni a kábeleket és kitakarítani, kifújni a csatlakozókat az alaplapon is és a kábelek végét is.Lemez jó állapotban / kondícióban van ?
Hard Disk Sentinel megmondja az állapotát.Indulásnak kb ennyi......bár nem írtad, hogy konkrétan mi a hibajelenség.
Így csak tippelgetek. -
válasz
ctrlaltdel13 #56586 üzenetére
Hibaleírás nélkül nem lehet segíteni sem útbaigazítani
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #56583 üzenetére
Hirtelen pl. ez, de nagy a (kínai) piac, lehet van több ilyen is, de a minőségéről (pl. hogy milyen a tapipad, nincs semmi infóm). Kínai webshop-okban is szétnézhetsz, mert a nagyobb PC-s gyártók bill.-zetei közözz biztosan nincs ilyen. Félmegoldásnak meg pl. vannak ilyenek (a kínai webshop-okban meg tucatnyi hasonló fajta: Ali, Bangood, Gearbest). Ezt a kínálatot is érdemes lehet átnézni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
ctrlaltdel13 #56483 üzenetére
Kodiban be kell állítani, hogy milyen felbontás+képfrissítési frekvencia párosokat szeretnél látni.
Lehet, hogy most nálad minden engedélyezve van. -
Patice
Topikgazda
válasz
ctrlaltdel13 #56481 üzenetére
A Downscale-nek sokkal kisebb az erőforrásigénye, mint a felfelé konvertálásnak.
Próbáld ki, szerintem mennie kell a jelenlegi konfigoddal is. -
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #56270 üzenetére
Sosem láttam még ezt a programot amúgy (a mostani HTPCm-re, ami ezentúl zene PC lesz felesleges lenne feltenni, olyan gyenge), úgy olvassátok.
Szóval a hozzáértő TW-en keresztül beállítja. De azt honnan fogja tudni, hogy az adott beállításokkal még nem jönnek elő anomáliák, nem szaggat a lejátszás?
Vagy ha ilyen előfordul, megvan, hogy melyik pár csúszkát kell lejjebb venni, és azt már meg tudom tenni?
Ha ez így van, akkor ez pipa.Akkor most szeretnék kérni egy komplett PC összeállítást ezzel az említett procival
Annyi még az igény, hogy mivel főleg nem akciófilmeket szoktunk nézni, a csendes filmjelenetek alatt se halljam a ventillátorokat. -
Hattori1986
csendes újonc
válasz
ctrlaltdel13 #55768 üzenetére
Köszi, ez jól hangzik.. tehát akkor nem kell nagyon komoly konfig..
Inkább a mérőmikrofon a kérdéses, mert UMIK1-et nem lehet kapni sajnos...
-
MasterMark
titán
válasz
ctrlaltdel13 #55583 üzenetére
És nem megy fel 8.1-re? Mert akkor nem tudsz mit csinálni, mint Win 10-re váltani.
-
MasterMark
titán
válasz
ctrlaltdel13 #55581 üzenetére
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #55370 üzenetére
Akkor a legegyszerűbb de nem elegáns megoldás: fejhallgató kimenet be a PC Line in vonalába.
Van valami más bemenet a gépeden, valamilyen kártyán? Végfokon csak 1 pár bemenet van? -
Borisz76
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #55368 üzenetére
Tv-ből az erősítőbe, HDMI Arc vagy optika.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #55129 üzenetére
Ha arra pár dedikált gombra gondolsz, ami általában az előre/hátra léptetés/Play&Pause/Stop szokott lenni pluszban, akkor magad is láthatod hogy sehol. De az összes ilyen légegéren a középső nagy Ok gomb alapból Play/Pause és a körülötte lévő iránygombokkal meg tudsz léptetni vagy tekerni előre/hátra, a Back gombbal pedig leállítani. De ezek mind beállíthatóak gyak. bármelyik gombra egy PC-s lejátszóprogramban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #55125 üzenetére
Erre gyak. bármelyik alkalmas. Komfortérzeteben/minőségérzetben lehetnek azért eltérések (pl. könnyebb vagy vékonyabb és jobban kézre áll) ill. még a giro-s légegér pontossága, kezelhetősége is eltérhet azért.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #55122 üzenetére
MX3-mam nincsen, de írtam, hogy milyenem van, az pedig ránézésre (és árra) nagyon hasonló kategória, de lehet, hogy azért az MX3 jobb nála valamivel. Van viszont egy régebbi fajta Minix A2 Lite-om és annak a gombjai érzésre/nyomásra és az anyaga sokkal jobbnak tűnnek.
De ezek közül is lehet választani.
Kérdés még, hogy nagyon fontosak e a dedikált média gombok és a hátsó billentyűzet és a világítás, mert ha nem akkor van még egy pár, ami olcsón jobb minőségűnek tűnik (pl. a W1).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #55109 üzenetére
MX3 van világítós is, az már elég jó és olcsó.
Ha kicsit minőségibbet akarsz, akkor Minix NEO W2, viszont ezen nincs tanítható IR gomb, ha az is kellene. -
Patice
Topikgazda
válasz
ctrlaltdel13 #55037 üzenetére
Gondolom ezek mind leginkább dózeren futnak, így Win10 + valamelyik optimalizáló progi.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54996 üzenetére
Ez is nagyon halk 600rpm körül forgatva.
Persze jobb a Noctua, csak nekem az annyit most nem ért. Ráadásul van még itthon egy TR Macho HR-02, csak AM4 kombatibilis backplate kellene hozzá.
Elhasalt egy másik gépem alaplapja két hete, inkább konfigot cseréltem és abba is ugyanilyet raktam ugyanezzel a procival. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54994 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #54916 üzenetére
itt szabad jeleznem, h lesz nemsoká két ATXes htpc házam eladó? (chieftec hifi meg silverstone gd7) csak időm nincs még velük foglalkozni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54919 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
[link] Viccet félretéve, sajnos nem vagyok naprakész fekvő házakkal kapcsolatban.
(#54915) MasterMark: Én is az autóhoz vettem, onnan maradt. Körbetapétáztam vele a gépet mert miért ne.
RGB 24Hz továbbra sem megy, black screen-t dob. Rádugtam már közvetlenül a projektort is, hogy nincs közte az AVR, de ugyanaz a helyzet. RGB 24Hz nem megy, 60Hz megy. YCbCr 24Hz megy.
-
MasterMark
titán
válasz
Fractal Design Node 605 ha találsz.
-
MasterMark
titán
válasz
ctrlaltdel13 #54912 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54912 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54910 üzenetére
Mennyit szánsz rá?
Mekkora alaplaphoz? (Ha vga és dupla hangkártya is lesz akkor inkább ATX.)
Álló/fekvő ... passzív hűtéses csoda? -
Sefter
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #54553 üzenetére
nem mondtam, hogy baj van vele...én még nem hallottam pc alapú rendszert jobbnak soha, mint dedikált eszközt, legyen szó zenéről vagy moziról. Bele értve a milliós épített pc-ket is, ezért furcsálltam.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #54550 üzenetére
Nézz valami jobb nem teljesen belépő AMD lapot 8-16 giga ram,valamirevaló ryzen3 procit azt helló, GPU legyen jó erős,tápot már ajánlottam, az a lényeg, hogy minél alacsonyabb DC szivárgása legyen.
Sefter
Valahogy úgy igen, elég jó paraméterekkel vannak megáldva, pl jobb mint egy dedikált processzor, de rugalmasságát a HTPC-nek még csak nem is súrolja.Mint írtam már, nem mindenkinek ajánlott, van vele meló, de a végeredmény igen jónak mondható. Az, hogy mennyibe kerül egy processzor, meg, hogy valójában, hogyn szól vagy mit tud itt semmit nem számít. A kiszolgálást illetően, továbbra is azt vallom, hogy jó végfok, hangsugárzó kombinációval hallgatva, nincs most számomra ,péztárcámhoz mérten jobb alternatíva. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #54539 üzenetére
A i3-procid is elég hozzá, bár én AMD-t jobbnak tartom HTPC-be, hogy miért, mert legalább 4 komolyabb HTPC van itthon, meg néhány sallang, szerver,vékonykliens stb, és az AMD felülmúlja mindet hangban, és zajtalanok az alaplapok általában.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Igen. A mostani proci mellé elég egy halk RX560 vagy ha nagyon bele akarsz mélyülni a madVR-be egy RX570 és megvagy.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kb. ennyi, azt hittem külön új gépet akarsz rá. Az a proci bőven elég. Itt ami még számíthat (igénytől függően) az a hűtések hangossága/ventik/hűtők cseréje minél halkabbra és persze annak a hűtésnek a hangszintje ami a VGA-n lesz.
A hangkari felől meg még mindig zavaros nekem, hogy akkor most mire is lenne kivezetve közvetlenül a hang? Ha van HDMI-s erősítőd, akkor nem kell külön hangkari, csak ha analóg bemenetes (akármicsodád) lenne.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
"Ennyi erővel, a mostani i3-hoz lökök egy vga és hang karit és kész?"
Jaja! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54537 üzenetére
A MadVR-nek a csillagos és (sem) határ VGA-ban, ha mindent ki akarsz max-olni. Mondjuk max. FHD-ig nyilván egy sokkal gyengébb kártya is elég lenne, de te írtad, hogy a pénz nem számít és gondoltam "időtállót" (UHD / HDR) is akarsz ezért írtam azt amit.
AMD "vonalon" én is írtam már konkrétumokat, proci-nak meg a mostani belépőszint is megteszi.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54526 üzenetére
Én is morfondírozok ezen a PC-s processzálás témán.
Nálam annyi a különbség, hogy minél olcsóbban szeretném.
Csak ugye amihez ragaszkodnék:
STX hangkártya
Seasonic táp
VGA-ból olyan ami tudja a HDR-SDR konverziót hardveresen.
alaplap proci memória ... nem gondolnám túl, nem kell erőmű. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #54528 üzenetére
Mint említettem már, kiváltható a proci a HTPC-vel sőt, 1x beállítod aztán évekig hozzá sem kell nyúlnod, én már túlvagyok néhány processzoron, most HTPC teljesen átvette az irányítást.
Tudásban, kalibrálhatóságban messze túlszárnyal minden alternatívát, ennél rugalmasabb eszközt most egyelőre nem is tudok a piacon említeni. Én AMD vonalat javasoltam, és javasolok továábra is a processzorra szánt összegért HTPC- és egy jó végfok is kijön. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54531 üzenetére
Jah, hát akkor mondjuk egy RX 5700XT-t videokártyának az biztos.
A többi komponens HTPC szempontból már nem olyan lényeges, hogy "izmos" legyen. Egy Gemini-s Pentium is megteszi a procinak.
Tápnak pl. BitFenix Formula 550W Gold (kell ennyi annak a videó kártyának és egy erősebb procit is elbír).A többiről annyira nem tudok nyilatkozni, mATX lapok között is van egy rakat jó Intel fronton is, de akkor AMD-re írok egyet: B450M MORTAR Max és mondjuk a hozzávaló RAM-ok: Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz.
De ha mindent ki a akarsz max-olni, akkor a Milyen gépet vegyek?, vagy a Processzor-os Topic-ban kérdezz inkább. HTPC (videózás) szempontjából a videokártya a legfontosabb, arra pedig írtam, hogy (én) mit.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Biztos nem költenék 600k-t PC-s lejátszásra.
Semmi értelme. Inkább vegyél egy csúcs lejátszót és adjad neki. Hidd el, nem olyan vicces dolog most HTPC-vel mozizni, mint pár éve a BD korában. Ezért sem folytatom én sem ezt a vonalat most...
Milyen megjelenítőhöz?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Emo proci?! Amúgy nem nagyon értem merre-meddig, most akkor 600K-s keret van CSAK a HTPC-re?
Ezért már olyan erőművet lehet venni, ami nem csak HTPC-re, hanem a mai csúcs Gamin-re is kompromisszummentes.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54526 üzenetére
Mégis mi a pénz felső határa? Az AMD vonal megy nagyon + videokártya.
Még nem volt HTPC-d? -
PuMbA
titán
válasz
ctrlaltdel13 #49718 üzenetére
HD filmek lejátszása topik összefoglalója
-
Melorin
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #39234 üzenetére
Ha megnézed a képeit, rögtön kiderül, hogy MPCHC.
-
envagyok
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #39203 üzenetére
Ssd-t Torrentre?
-
canniball
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #39203 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok segíteni: mivel az én igényeimet kielégítik az integrált lapok és az épített gépek jóval drágábbak ezt a területet nem követem/nem ismerem. De talán más majd tud javasolni ilyen konfigot is.
-
Celtis
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #39199 üzenetére
A torrentezés miatt mindenképpen valamilyen kisfogyasztású, integrál procis alaplap kéne. Jó esetben passzív hűtéssel, és integrált DC táppal. Így teljesen zajtalan lesz a gép. Én szokásom szerint Openelec rendszer javaslok. Ennek bőven elég 2GB RAM és egy pendrive a rendszernek, de akár a letöltős diszken is elfér. Arra figyelj, hogy a megfelelő SPDIF kimenet legyen az alaplapon.
Távirányítós ház ha létezik is, ritka és drága lehet. Főleg ha kijelzős, ami szintén csak drágít, de semmire sem jó. Inkább külön IR vevő és távirányító kéne. Esetleg az otthoni távirányító halmot kiváltani egy közös távval (Logitech Harmony)
Ha TV-d tud HDMI-CEC-et, akkor egy USB-CEC adapterrel a HTPC távja kiváltható. Sajnos ez az adapter egy jobb távirányító árában van. -
canniball
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #39201 üzenetére
Nincs mit! Nézz körül, aztán kérdezz nyugodtan!
-
canniball
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #39199 üzenetére
Én a helyedben vennék valami egyszerűbb alaplapot (pl. Intel: Asrock N3150-ITX vagy AMD: Asrock AM1H-ITX+5350 CPU), hozzá 4GB memóriát (ami az adott boltban kapható), SSD-t a rendszernek, noti HDD-t a filmeknek, házat-tápot tetszés szerint és a netezős funkció miatt egy tapipados billentyűzetet (pl. Logitech K400). De nyilván nem egyformák az igényeink, ha ragaszkodsz a két SSD-hez már más fog a kosárba kerülni, ha akarsz távirányítót is (és nem jó pl. egy androidos alkalmazás) akkor az is kelleni fog, ha szükséged van ilyen-olyan képjavítókra akkor erősebb vas kell stb. stb.; azért kérdezünk ennyit hogy ennek ismeretében tudjunk segíteni.
-
Celtis
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #39196 üzenetére
És hova torrentezne az a gép, az SSD-re?
-
canniball
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #39193 üzenetére
"...netezésre is használnám a gépet ,ezért nem értettem a dolgot,gondolom ahhoz csak kell az egér és bill."
Ahhoz kell, a távirányító a HTPC-funkcióhoz jobb; és persze a kettő nem zárja ki egymást."Az ssd csendesebb,és kisebb helyszükségletű."
Hogy csendesebb az tény, viszont egy noti HDD-nek pont ugyanannyi hely kell mint egy SSD-nek.Viszont nem értem a dolgot: te a hűtő köré építed a rendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged