- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz
Zsolty20 #56421 üzenetére
Én ezt használom filmnézésre, meg minden mára is (torrent, web)
Gigabyte B450M DS3H 2.0 HDMI miatt
Ryzen 3400G
Viper 3000 16 GB is (2x8-as KIT)
120 GB Crucial BX500 (Rendszer Windows 10)
Samsung 860 Pro 512GByte (torrent)
6TByte WD Purple (30WDEFRX) (adattárolás)
Pioneer BDR-212EBK
Cooltek Jonsbo G3+Seasonic Prime SnowSilent 550W Gold -
Calogero
addikt
Nekem úgy van beállítva hogy amikor a táp áram alá kerül akkor kapcsol be a gép.
A gép egy távirányítós konnektorba van bekötve, és amikor a távirányítóval bekapcsolom a konnektort bekapcsol a gép is. Kikapcsolás egérrel leállítom a gépet, majd a távirányítóval pedig kikapcsolom a konnektort. -
Calogero
addikt
Az egész onnan indult hogy nyár közepén megleptem magam egy LG 65E8 OLED tvvel és az
Asrock J5005 nem birkózott meg a 4K HDR-rel. Közben meg tönkrement az asztali gépem, Így kellett egy olyan vas ami eltudja látni mindkettőnek a szerepét. Igaz így a gép nem kimondottan HTPC, de így könnyebb volt az asszonynak tálalni...A tv után még mondtam volna neki, hogy kell még egy számítógép meg utána majd még egy......frászt kapott volna az biztos.
lancerboy : A 3400G hűtőjéhez nem volt szerencsém, mert ami a gyárilag vele volt csomagolva az törött volt.... Így csak a procit kaptam meg... csökkentett áron mint outlet termék. Gyakorlatilag 3200G árában adták ide.
Cryorig M9a került a procira.
-
Calogero
addikt
válasz
gerdei26 #54053 üzenetére
Én nem régen fejlesztettem Asrock J5005-ről..
Gigabyte B450M DS3H (B450M DS3H) 23K-25K
AMD Ryzen 3 3200G 30K-34K vagy AMD Ryzen 5 3400G 46K-50K (Én 3400G vettem mert 3200G árában tudtam szerezni)
Hűtő: 10K (gyári az hangos)
Viper 3000 16 GB (2x8-as KIT) 20K-25KTáp+Ház+ODD+SSD+HDD+Billentyűzet+egér (ezek már nekem adottak voltak)
Ha semmi sincs akkor úgy a 100k az kevés.
-
Calogero
addikt
"Amúgy meg igen, sajnos Samsung egyre xarabb. Tavalyi Q7FN-t szerettem volna, de kiárusították...."
Így jártam én is, Q7FN-re gyűjtöttem, csak 1 helyen találtam, de az meg bontott volt és a cég nem volt hajlandó felvilágosítást adni hogy mennyit ment a készülék
.... Így hirtelen felindulásból vettem inkább egy LG OLED65E8-t.
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Upgradelem a régi HTPC-met az új tévém miatt, valamint megleptem magam egy új hangcuccalGigabyte B450M DS3H
Ryzen 3200G + be Quiet Pure Rock Slim
Viper 3000 16 GB is (2x8-as KIT)
120 GB Crucial BX500 (Rendszer Windows 10)
3TByte WD RED (30WDEFRX) (adattárolás)(régi HTPC-ből)
Samsung 860 Pro 512GByte (torrent) (régi HTPC-ből)
Pioneer BDR-208D (régi HTPC-ből)
Cooltek Jonsbo G3+Seasonic Focus Plus 450 Gold + be Quiet Pure Wings 2 120 (régi HTPC-ből)TV: LG Oled65E8
Hang:
1 pár Jamo S 803 polcsugárzó
1 pár Jamo S 801 polcsugárzó
1 db Jamo S 83 CEN centersugárzó
1 pár S 8 ATM atmos sugárzó
1 db S 808 mélysugárzó
1 db Yamaha RX-V585 házimozi erősítő
4 db NorStone Stylum 3 állvány1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
- Általános felhasználás (web, youtube, torrent)
- Film nézés (4K HDR, Dolby Atmos, HD hangok, kadenciahelyes lejátszás) -
Calogero
addikt
Asztali számítógépem 11 év után megadta magát valószínű hogy az alaplap vagy a proci. (Lehet a táp is.)
Két variáción gondolkozom
1.
Alaplap + CPU + Memória + GeForce® GTX 750 Ti KalmX(ez adott)+ tápegység (a régi halott)
CPU vagy i3-8100 vagy Athlon 200GE vagy Ryzen 2200G2.
Asrock J5005 ITX + 8 GByte DDR4 2400MHzEzek már megvannak
Samsung SSD840Pro 128 GByte
WD RED 3TByte
Pioneer Blu-Ray Író
Cooltek G3
Chieftec 120W CDP-120ITXA 2. variáció olcsóbb de vajon elég általános felhasználásra.. DVD, Blu-Ray akár 4K-s filmek nézése mellett netezés (facebook, Youtube.) Az internet szolgáltatóm DIGI, ki tudom vele használni az 1000-es netet.(nem a gép végezné el a PPOE kapcsolatot, hanem router mögött lenne)
Válaszokat előre is köszönöm
-
Calogero
addikt
válasz
Patice #48788 üzenetére
Alaplap:ASROCK J3710-ITX
Memória:8 GByte DDR3L
Háttértár: SSD
ODD: Blu-Ray olvasó
Kijelző: SAMSUNG UE75MU6102KXXHÁltalános felhasználásra van használva a gépezet (Filmnézés,képek nézése, zene hallgatás hálózatról (NAS), DVD, Blu-Ray filmek nézése)
Nem vagyok profi a kodihoz.
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Érdemes a Kodi 16-ot lecserélni Kodi 17-re? -
Calogero
addikt
válasz
kokosmith #45525 üzenetére
ODD: Blu-Ray olvasóEhhez ezt a tápot vettem: [link]
A házban 1 gyári halk ventilátor (12 cm) van, amit a lap szabályoz. Így szinte hangtalan, de ventilátor nélkül is sincs gond a melegedéssel.
BD3D-t és a HD Audiót nem próbáltam még ki (a párom állandóan használja a gépezetet (Sorozat Barát
))
-
Calogero
addikt
válasz
Calogero #45316 üzenetére
Egyedül a Blu Ray filmek lejátszása nem megy lemezről.
Most már minden gondom megszűnt.
Innen leszedtem a 2 két file-t[link] (KEYDB.cfg, libaacs.dll (32bit))
A KEYDB.cfg filet bemásoltam: C:\ProgramData\aacs\ könyvtárba (ha nincs aacs könytár akkor létre kell hozni)
libaacs.dll filet pedig bemásoltam eredeti néven: C:\Program Files (x86)\Kodi\system\players\dvdplayer könyvtárba.
libaacs.dll filet átneveztem ibbdplus.dll-re és azt is bemásoltam C:\Program Files (x86)\Kodi\system\players\dvdplayer könyvtárba.Így már nem kell külön programot használnom, hogy a blu-ray lemezet le tudjak játszani.
Most már megy KODI alatt is, csak beteszem a lemezt és indul is.Amit próbáltam az nem 3D-s film volt.
-
Calogero
addikt
válasz
Patice #45121 üzenetére
Az a kis alaplap teljesen elvész a nagy házban [link]
A táp rögzítésénél szerencsém volt, hogy gyárilag volt a házban olyan lyukak kifúrva, ahová pont befért.
Igaz vennem kellett egy 24 tűs ATX hosszabítót, hogy elérjen a lapig. [link]A bekapcsolást távirányítóról úgy oldottam meg, hogy a BIOS-ban engedélyeztem az USB-ról való bekapcsolást. A "távirányítón" van egy on/off kapcsoló, így ha off állásban akkor nem lehet bekapcsolni a gépet, ha pedig on-ra van kapcsolva akkor bármely gomb elnyomására indul a gép.
A usb-s vevő egység 6 méterről is vette a jelet, a világítás is jól használható [link] [link]Nagyából mindent sikerült beállítani a KODiba, megy a online sorozat nézés, lemezről,hálózatról a filmek nézése, gyári DVD filmek nézése. Egyedül a Blu Ray filmek lejátszása nem megy lemezről.
-
Calogero
addikt
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segítettek, jó tanácsokkal elláttak.
Összeállt a gépezet
ODD: Blu-Ray olvasó
Chieftec 85W CDP-085ITX
Ház:Cooltek G3
Billentyűzet (világítós): Amiko Wlk-100 -
Calogero
addikt
válasz
Patice #44708 üzenetére
Szia!
Megvan a ház :[link]
Ebbe kéne beköltözni.
Optikai meghajtó: LG CH10LS28, vagy Samsung SH-B083L (még nem tudom hogy melyik jobb)
Ami van még elfekvőben a fiókban: 1 db Audigy 2 ZS (SB0350), SB Live 24bit (SB0410) , de lehet, hogy ezekre nem is lesz szükség. Van még egy jogtiszta Windows 7 64bit .
A Tv: Samsung UE65KU6000WXXH UHD SMART LEDEz jó lenne nekem?
[link]Később talán még kerülne bele egy ilyen, ha marad még költeni való: AverMedia H727 3D CaptureHD
-
Calogero
addikt
Mivel bedöglött a mostani lejátszóm (DVD/DIVX) ezér elgondolkoztam egy HTPC-ben.
Ilyen TV-m van most, erre lenne rákötve.
Nincs semmim hozzá.
Elég sok DVD filmem van (gyári), ezét szeretnék bele optikai meghajtót is.(Blu-Ray olvasó)
Linuxhoz nem értekOlyan 100 000-120 000 Ft lenne rá a keret, csak filmnézésre lenne használva, semmi torrent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Hálózati / IP kamera
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- HyperX SoloCast gaming USB mikrofon
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged