- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30326 üzenetére
Berakod mpc-t external playerkent. Első hozzászólás végén található Playcorefactory.xml-t bemásolod a userdata mappába. Az xml-ben tetszés szerint módosítod a lejátszani kívánt fájlneveket és az mpc elérési útját.
-
korcsi
veterán
válasz
bajnokpityu #30303 üzenetére
Ha külső lejátszót használsz, szerintem azt úgy állítod be ahogy akarod. External playersAzért MPC-HC-val lehetne tenni egy próbát.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30305 üzenetére
Devilt épp most kérdeztem, pont ugyanolyan szép, mint az eddig nála üzemelő Popcron A400 volt, folyamatos akadásmentes a lejátszás. Majd megerősíti.
Nem tudom mi lehet, driverre gyanakszom, XBMC-t rosszul nem nagyon lehet beállítani. Illetve még ami lehetséges, a megjelenítő valamiért válogat a hardverek között, amit befolyásolhat oprendszer és hardver kapcsolata is. Ezért hangsúlyoztam, hogy optimális esetben egy mai modern APU-IGP nem akadozhat.
Legalábbis én még nem találkoztam ilyen esettel, de elhiszem, hogy ti ezt tapaszoljátok. Magad is vetítesz, ott különösképp feltűnik, feltűnne devilnek is.
-
PeterPH
senior tag
válasz
bajnokpityu #30300 üzenetére
Biztos remek ötletnek találnának egy Windows specifikus eszközt beépíteni egy multiplatform szoftverbe...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30292 üzenetére
nem akarok hülyeséget bezsélni, mintha régebben olvastam volna vagy említette valaki, hogy HD5xxx kártyákon nincs 23Hz, HD6x és felette van. Te utóbbiba tartozol, kéne, hogy legyen. Ez a Server? Lehetséges ott keveredett el valami.... ami esetleg magyarázat a furcsa frekiváltásra is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30290 üzenetére
Csak a biztonásg kedvéért, asztalon állítod vagy driverben? Asztalon tudsz 23-at így.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30288 üzenetére
Tedd 23Hz-re az asztalt. De fura, hogy egyik esetben megy, másik nem.
A mozgmegjelnítésnél jól beállított szoftver-hardver kapcsolatot feltételezek. Az akadozó kép lehet egy bárhol elcsúszott beállítás. Vagy az Intel régebbi, hírhedten elképesztően pocsék driverei. Nyilván 7alvó arra enged következtetni, hogy a 760as VGA többet tud egy alacsonyabban rangsorolt VGA-nal ebben a kérdéskörben, de ez egyszerűen nem igaz.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30285 üzenetére
Persze nézz rá, nekem most nincs Severes konfigom. Vagyis elmentve van képben, de ezért nem túrnám szét a rendszert, amúgy is MPC-t használok. Gondolom a Server DX verziójától is függ, vagyis csak attól.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30248 üzenetére
Ja, és hatalmas a választék, pl PHT minden képe/kategória külön sorozat. Itt aki nem talál házat...
Árulnak Streacom és Wesena házakat, de van ott Origen is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30238 üzenetére
Itt keresgélhetsz dizájnosabb házakat, P. H. T. fanless sorozat, de ugyanitt található több típusnál. Azóta költöztek, de tőlük jött a Wesena házam.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30124 üzenetére
Igen, pont ezért tartottam tegnap komolytalannak gyári megjelenéssel.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30111 üzenetére
Tegnap komolyan kamunak hittem,
de nem. Omega WHQL Bevált a tippem, dedikált vga-k is megkapják a fluid motiont.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #30111 üzenetére
Az enyémben nincs gumiágy,,,,
ez kb 4 éves....Imon+ VFD-s....
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #30108 üzenetére
nekem az alaplap vezérli a shurikent egy Q6600-on ami nem a kis fogyasztásáról híres, és mégsincs hangja.....ja és szintén chieftech HTPC házban.... ( bár ha megizzasztom tartósan 100%-ra akkor hallható, de csak ha leveszem a ház tetejét. Ha felpörög egy HDD az sokkal hangosabb. de a Foobar lejátszás memóriából megy, és a HDD-k lekushadnak...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30100 üzenetére
Nem nyílik meg a linked.
Felületesen átfutottam, lesz benne a Kaverihez szoftveres elérhető Fluid Motion-höz hasonló eljárás, gondolom kiterjesztve az összes AMD VGA, APU-ra. De több videós dolog is érdekes lehet, bár többségük gyengébb videóhoz, vagy eleve parasztvakító funkciónak tűnik.
(#30099) Kiskopika
A Noctua NH-L9a-val nagyon elégedett vagyok, nincs hangja, lapos házban sincs több 40 foknál az APU. Igaz ez AMD-s cucc.
-
Melorin
addikt
válasz
bajnokpityu #29939 üzenetére
Hogy érted, hogy remek a hangja? Az integrált hangkártya analóg kimenete? Mert nekem SPDIF-ről lesz levéve a hang az alaplapi tüskéről.
Apropó: nem tudjátok mi a neve és hol lehet venni alaplapi tüskéről a PC hátuljára kivezető cuccot? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29861 üzenetére
OK, akkor az egy jó kis konfig, annyi, hogy ugyanott kapni - valószínűleg jobb minőségű - FSP-t is, talán annyit változtatnék rajta.
(#29860) drdr
Lehet, hogy a Windows részlegbe kellett volna külön topikot nyitni a kérdésnek, tisztán és érthetően megfogamzott címmel. Szvsz a DXVA-hoz nincs köze a jelenségnek, aki tud róla vagy segítene, lehetésges be sem néz oda. Ahogy látom RC1 is ugyanez, szomorú. Nem tudom próbáltad-e, ue az APU MPC-vel pöccre pontos minden fps-en.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #29818 üzenetére
Nálam most a kis audio-gd táp van szabadon kísérletezni, de ez csak 240mA.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29814 üzenetére
MSI-nek is van vagy volt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29813 üzenetére
egyébként csak a giga csinál ilyen okositott usb csatikat?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #29805 üzenetére
ja es cserebe at kell mennie az alaplapon a jelnek. ki tudja mik alatt, mik felett.
a videoprociig beszelhetunk csak rovidebb jelutrol, onnan a dedikalt nyer. adatokat igy is ugy is hibatlanul megkapjak. kifele pedig mar nincs hibakorrekcio a hdmin.
szerintem 1 hdmi csati mindenkeppen szukseges a kephezes az alaplapokon eleg olcsoverzio van.
a forrasztasok szamaba ne menjunk bele -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #29802 üzenetére
de szerintem pont ugy gondolom, hogy a regin is mennie kell es ezert a ujak negyede teljesitmenyet se hasznalja, hogy ne szaggasson a regin.
most erted hiaba agyalunk, megis valami van a dedikaltakban. nalam is ilyen erzes van.
volt nekem integralt amd-m is. asszem egy honapig, ivy nem lett se jobb se rosszabb.
talan, hogy nem a prociban van, valicske kis kulon feszstabbal rendelkezik, kicsit le van valasztva, van kulon vram-ja, ertelmesebb csatlakozo van rajta. talan ezek is szamitanak. -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #29798 üzenetére
ertem, de nem lehet, hogy az intel vga keves eroben. a tobbiek pedig birjak.
esetleg az intel nem tamogat mindent. azert ha intel akkor bele kell venni, hogy a regiekre is optimalizalni kell. hd2500 es tarsai. gondolom egy kalap ala veszik oket.
nalam az ivy kemenyen alulmarad a kis nv ellen. a haswell-rol nem mondok velemenyt.akkor megis csak jo volt a szemem...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29794 üzenetére
Ja, úgy lett volna pontos, ha írom, hogy plex lin.
Utálom a Darbeet, mint a .... ahogy minden hasonló parasztvakító eljárást. Természetes képért teszek meg mindet, amit tudok.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29791 üzenetére
Ez a legutóbbi infó, amit találtam, kív lennék a mai VGA-k, APU-k miként kezelik.
Code:
Scaling | AMD | NVIDIA | Intel
--------------------------------------------------------
SD --> HD (1.5x) | Lanczos | Bilinear | Lanczos+AR
SD --> FHD (2.25x) | Lanczos | Lanczos | Lanczos+AR
SD --> 4K UHD (4.5x) | Lanczos | Lanczos | Lanczos+AR
HD --> FHD (1.5x) | Bilinear | Bilinear | Lanczos+AR
HD --> 4K UHD (3x) | Bilinear | Bilinear | Lanczos+AR
FHD --> 4K UHD (2x) | Bilinear | Bilinear | Lanczos+ARNagyon jó egyéni rendszerbe foglalta a 2. linken szereplő srác az eljárásokat, level 1-től level 5-ig, és ehhez társított millió nagyon nagyon beszédes tesztet. Csak 29 oldal, aki oylan zakkant, mint én, átfuthatja, bár tanulságom nincs. nagyon aprók a különbségek, van amit csak vásznon látok, tévén nem. Vagy tévén is, de 1m-ről. Nem beszélve 1080p vagy BD anyagról, ott nem beszélhetünk ilyen difikről.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #29709 üzenetére
Igen, egyébként ezzel is pontosan ugyanúgy csinálja.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #29709 üzenetére
És az oprendszer?
-
válasz
bajnokpityu #28284 üzenetére
Hawell integrált VGA-val nekem is most már jók a tapasztalataim. XBMC 13.2 beta-val bohóckodom kicsit, eddig OK, a távirányításon akarok még faragni + felület, jukebox.
Alap esetben kicsit fakó volt a Dune-hez (HD-TV301) képest a PC, aztán kikapcsoltam a driverben, amit lehet és már így is jobb, szebb egy picivel, mint a Dune-é. És még nem csináltam semmit annak érdekében, hogy még jobb legyen (madVR, lavFilters, stb.).
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28284 üzenetére
Pl 4130T kiváló alap, bármikor építkeznék rá, ahogy az újak közül az A8-7600-ra, vagy általános igényekre ( akár többre is) AM1H-ITX plusz 5350 Kabini (később 15W TDP Beema fejlesztési lehetőséggel) DC táppal. Bár utóbbiból nemrég építettem havernak gépet, hardveres dekódolással még mindig nyekereg bizonyos BD50-ek elindításakor, vagy egyéb lejátszó szoftverek esetén tekerés ill fejezet ugrásnál. Idióta driveres hiba, még a Brazos vagy annál gyengébbeknek sincs hasonló gondja.
Nem szentírás, szimpla véleményem, hogy az említettek mellé nincs szükség VGA-ra, ha egy 50-60k-s kártya nem hozz látható, hallható pluszt. Ha úgy jobban tetszik, értsétek úgy, hogy saját rendszerben vizsgálva, aminek természetesen vannak korlátai.
(#28282) canniball
Tulajképpen semmi változás nem lesz a névváltáson kívül, halad a fejlesztés normál ütemben, Kodi 14.0 alfa már létezik, végleges, stabil megjelenés gondolom még jó messze van...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27886 üzenetére
Holisztikusan
gondoltam az optimalizált rendszerre. Tehát ha összeválogattuk az elérhető legjobb hardvereket, beállítjuk a legjobb lejátszó szoftvert, akkor talán egy bazi nagy vásznon egy jó minőségű vetítővel lehet különbség képminőség terén is a 2-3 favorizált oprendszer között. Mondom ezt úgy, hogy amíg hangban nyilvánvaló volt a különbség, addig képminőség terén semmi 8.1 vs Server között, pedig rám lelet mondani, hogy minden hülyeségre képes vagyok, ha képről van szó, eszementebbnél eszementebb időpocsékoló tesztekre is, de itt placebo sem jelentkezett.
Talán majd következő életemben Sim2 SuperLumisszal
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27772 üzenetére
Az a + fél Volt nem okozhatta...
-
Mercutio_
félisten
válasz
bajnokpityu #27765 üzenetére
Asszem erősen falhozb.... kenném azt a tápot ami kinyirja a cuccokkal teli vinyomat.
Pont azért veszek minőségi tápot, hogy óvjam a többi alkatrészt. -
törölt tag
válasz
Köszi!
-
robim
tag
válasz
bajnokpityu #27768 üzenetére
Igen, köszi a kiegészítést, ez lett volna a lényeg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tiszta gazdaságos megoldás.
Specifikáció szerint is 12.5V-ot ad le? Vajon miért? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27606 üzenetére
Korábban írta: ...Ez most nem a htpc-hez lesz, hanem a szerveremhez....
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #27603 üzenetére
Nem, nem akarok gányolni. Jó eséllyel egy Chenbro SR30169 ház lesz, amiben szabvány ATX táp kialakítás van. Nem akarok szórakozni vele, nekem a üzembiztos működés a fontos.
Patice: Igen, erre jutottam én is.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #27585 üzenetére
Köszi, kedves vagy, de már megrendeltem azt a BQ tápot, amit regger linkelt.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #27432 üzenetére
Igen, arra a gombra gondolok ott az OSD-n. Na az nem hívódik meg automatán, gomb nyomásra. Csak ha odamegyek és rányomok a "Letöltés" feliratra.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #27429 üzenetére
Azokat hozzáadtam, azzal nincs gond. Keres is, ha rákattintok az OSD-n belül a subtitle, majd ott megjelenik egy "buborék" és benne a Letöltés feliratra. Szóval ez így megy, de elvileg az a script... sor arra van, hogy ezt automatán meghívja, de semmit nem csinál. Most vagy nálam vacakol, vagy átírták megint.
-
zsozso1
tag
válasz
bajnokpityu #27127 üzenetére
Csak xbmc-vel mással pedig jó? Hát nem tudom még játszok vele aztán ha nem akarja akkor marad a külső lejátszó mint ahogy eddig.
-
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #27122 üzenetére
Sajnos nekem ez nem adatik meg mindaddig, ameddig le nem cserélem a projektort, ugyanis az csak 24 Hz-en működik rendesen. Amit a múltkor beszéltünk, valóban átváltja az XBMC, meg a madVR is 23, 976-ra, de csak az erősítőn keresztül, de ha direktben megy, akkor nem. Eddig nincs is baj, DE ilyenkor a felbontás nem 1920x1080, hanem 1921x1080, és sajna jócskán észrevenni, mert az egész kép homályosabb, mint a natív felbontás mellett, illetve a kép bal szélén van egy zöld csík, kb. 1-2 pixelnyi...
Szóval egyelőre marad a 24 Hz, illetve lehet, hogy kipróbálom mindjárt nVidia-val, hogy tudom-e kényszeríteni a 23,976-ot... -
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #27110 üzenetére
Ahhoz már én is! Néhány éve...
HTPC szempontból érdekelne, illetve madVR kapcsán jutott eszembe konkrétan. Igazából EVR-t preferálom, de volt olyan helyzet, mikor a madVR jobban működött, és az igencsak megdolgoztatta a VGA-t...
-
válasz
bajnokpityu #27093 üzenetére
Én is ezért csípom a NAS-ról lejátszást és USB-n kiküldést. Telefonról simán vezérelhető és csak az erősítőmet kell belőni hozzá. Akár a kertből is kapcsolgathatom, ameddig a wifi tart.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #27091 üzenetére
Ez így teljesen jól hangzik. Boot is csak pár másodperc, ott 8A-ig, 96W-ig nincs gond. Én amaitt nem aggódnék.
A folyamatos fogyasztást meg megnézed ahogy írtad. Ha az említett 30-40W között, idle 25-30W körül lesz, akkor az kényelmes bőven. Ha felette akkor meg azon múlik tényleg, hogy milyen hosszan tart a magasabb fogyasztás.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #27089 üzenetére
Kb. reális amit írsz szerintem. Szóval elbírja bootnál.
Utána terhelésfüggő, de ott már a két HDD 8-10W között elvan alapból, torrenttel vagy hajtva is 15W körül.
A proci+lap+többi cucc maxra terhelve azért szerintem megütheti a 60-65W-ot. Tehát 70-80W lehet max terhelésen. Ez is belefér, ha nem fogod huzamosabb ideig így terhelni, pl. renderre vagy hasonlókra.Filmlejátszás, torrent és hasonló lightos terhelés mellett szerintem 35-40W körül ellesz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #27086 üzenetére
Tápláld meg picoPSU-n kívülről a CPU-t és szerintem nem lesz gond.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27086 üzenetére
Tehát ugye 2x3.5 HDD, SSD, Haswell 54W, és egy 120W 7A Pico. Azt mondom nálam ez a határeset, már be merném kapcsolni
Azért várjuk meg mit mondanak a többiek.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27060 üzenetére
A 2 red több volt, mint 60k, nem tenném őket kockára, én is visszaküldeném.
-
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #27053 üzenetére
Pityu!
Milyen vincsid van neked, hogy kettő is néma?
-
hati
addikt
válasz
bajnokpityu #27053 üzenetére
Menni fog az.
-
hati
addikt
válasz
bajnokpityu #27046 üzenetére
Nálam a paneltáp és a 120W-os külső táp elvisz egy E2180-es C2D-t és egy ATI HD4450-es videó karit. HDD nincs rajta, csak egy SSD.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27046 üzenetére
Úgy elvben elég lehetne. Nálam a Kabini is csinált pillanatnyi 70w (legalábbis mérő szerint) csúcsfogyasztást, 1hdd plusz ssd. Nekem is érkezik egy 90w 90% adapterem, de ott is kétségeim vannak, hogy a lap majd bírja-e a 2 hdd-t. Pico sokkal biztonságosabb, mint a panel, ahogy előttem is írták.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27041 üzenetére
Valódi bizony, ezt egy ssd plusz brazos mellé is kétségekkel használnám.
-
Celtis
veterán
válasz
bajnokpityu #27037 üzenetére
Ez a paneltáp sz@rt sem ér, mert gyenge. 120W-osnak hazudják, de valójában 50-et bír.
-
cekkk
veterán
válasz
Lehet kevés a 12V-s ág ami a procihoz megy.
Ezeknek a panel tápoknak ez a rákfenéjük. Legalább is én így emlékszem.
Te nem valami nagy drága tápot használtál? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Köss rá csipogót, az elcsipogja neked mi a baja. Amúgy az alaplap topicjában kérdezz rá.
(amúgy paneltáp a hivatalos neve) -
_Smooth
senior tag
válasz
bajnokpityu #27026 üzenetére
Én egy ilyet vettem.
Nekem nem ugrált sehova. 100% terhelés alatt 82W +-5%, normál használat mellett stabil 62W +-10%.A6-5400K + SSD
-
drdr
senior tag
válasz
köss rá egy 60W-os izzót (vagy negyveneset) az tisztán hasznos-teljesítményű, azaz cos fi = 1. De egy vasalló is megteszi v. egy grill sütő....Ezeknek mind ismertek a teljesítményei...
-
válasz
"az olcsóbb 3-4e Ftos fogysztásmérő mennyire jó mérésre?"
Igazabol a taptol fugg. Ha szepen veszi fel az aramot, nem produkal csunya phi-ket, meg ugy altalaban kulturaltan viselkedik, akkor siman. Ha nincs olyan jol megcsinalva a tap es ossze-vissza veszi fel az aramot, akkor nem igazan.
-
válasz
Nálam a konfigot egy BeQuiet! SFX350-es táp látja el árammal. Konfig: i3 4330 + Giga mATX lap, 8 GB RAM, SSD + 2TB WD RED + Optika. Lidl-ös fogyasztásmérő kb. 35-95 W konnektorból felvett "fogyasztást" mért ugrálva, bekapcsoláskor. Idle kb 40 W körül állapodott meg.
Tájékoztató jelelgűnek tartom, nem túl pontos, de ha téved is +-1-2 W-ot, akkor is nagyságrendileg rendben van amit mutat. Szerintem.
-
Celtis
veterán
válasz
Nekem megbízhatónak tűnt. Én egy Pico PSU-hoz vettem egy LED világításhoz használatos kínai fémkocka tápot 12V/10A.
Különböző terheléseknek vetettem alá. A 230V-on egy ilyen olcsó fogyasztásmérővel, a 12V-os ágon pedig multiméterrel mértem a be-, illetve kimenő teljesítményt. A pontos adatok most nincsenek előttem, de végig kb. 80-82%-os hatásfokot mértem, ami meglehetősen hihető. -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26951 üzenetére
Nem kétlem hogy így van. Ugyanakkor úgy vélem hogy egy szűk réteget képeztek, és egy szűk réteg igényét nem gondolom "alap"-nak.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26977 üzenetére
Vendégségbe úgyse illik menni üres kézzel, nekem néhány sört megér, hogy halljam/lássam a különbséget az osx és a win között.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26975 üzenetére
Még mindig nem tudom, hogy mi az a kocka sör, de nem fogadásról beszéltem, hanem vaktesztről pár sör után.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26968 üzenetére
Bár nem tudom, hogy mit jelent az, hogy kocka sör, de egy 6-os packot szívesen viszek. Aztán jöhet a vakteszt.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #26971 üzenetére
az asrock brazos lapomon nem volt... ezért is kérdezem.
nagyon tetszik az új platform.
erősen gondolkozom a brazos cseréjén. csak mindenképp olyan lap kell, amin van koax, mert csak így tudom etetni a rotel procit.
optikait nem akarok használni...
PeterPH:
kösz, meglesem.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26968 üzenetére
Próbáltam pl régebbi xbmc-vel és régebbi driverrel, majd ezek kombinációjával, s ugyanazok az anyagok nem tetszenek neki.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26964 üzenetére
Szerintem ami egy pohár sör után nincs, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26941 üzenetére
Ne kezd te is, amit Dorian. Én elhiszem, hogy van különbség. Az már más tészta, hogy milyen rendszer kell hozzá és az egyéb komponensek mennyire meghatározók emellett. Gyanítom egy fárasztó nap után nem tudnád megkülönböztetni a win95-t az osx-től. No offense.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26953 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy ne az os kényszerítsen arra, hogy mit használhatok.
Mondjuk nekem most mindegy, hogy osx vagy win vagy Linux. -
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #26956 üzenetére
De ez csak akkor lényeges, ha nincs külön VGA a gépben, igaz?!
(egyébként nem 0,04, hanem 0,004 a difi, de csak építő jelleggel mondom...) -
Játékos
addikt
válasz
Lemaradtam. Mit tud a 4330, amitől nincs frame drop?
Mert egyébként sajnos engem is zavar. Már a tudata is, hogy dobál/kettőz képkockát...
-
cekkk
veterán
válasz
Vagy az oprendszer támogassa már a procit nem?
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26938 üzenetére
No offense, nem szándékom senkit és semmit védeni, de ez az OSX-támogatás csak a te vesszőparipád, ennek fényében alapnak nevezni kissé túlzásnak érzem...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26943 üzenetére
Látod ezt nem tudom. Megnézem w7-tel, hogy kizárjam az op rendszer hibát.
-
pFEFErohni
tag
válasz
Akkor Intel vonalon melyik az ajánlott konfiguráció?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
najó, az utolsó mondatomat visszavonom. aki érzékeny a hangszerek élethűségére, textúráira,annak hatalmas a difi, akinek csak a csimmbum kell, nekik semmi difi nem lesz. és azért a difi sincs akkora, csak,ha már valaki meghallotta otthon az osx-et, és érzékeny rá, az utána jó eséllyel nem fog win alatt zenét hallgatni.
regger: régen voltak nem betás, hanem gyártófüggetlen driverek is ATIra. ezek ma már nem dolgoznak?
-
törölt tag
válasz
MP kizárva, inkább a halál
Amúgy nagyon jó a Kabini, hangja is meglepően rendben van, megfordult a fejemben, hogy nem ideiglenes lesz a Kaveri megérkezéséig, hanem végleges, vagy második, de most picit megrendültem.
Nincs semmi hardveres szarság bekapcsolva, képj és hasonlók is inaktívak, ráadásul MPC ezeket megkerüli, mégis ugyanazt a hibát produkálják. Lehet betámadom radi8tor1 kollégát egy privivel.
hangban nagyságrendileg akkora a difi a server 2012 és a kiokosított osx között, amekkora a w7 és server között.
Elhiszem neked, de most nincs erőm belekezdeni az osx-be, ráadásul "csakmozi" a gép.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Azt írtam, hogy "talán" a legjobb
. (sokkal többen építenek amd alapra HTPC, mint intelre. És mindkét oldalnak van olyan ami miatt némia kompromisszumot kell kötni)
-
törölt tag
válasz
Az a baj, hogy az m2ts formában tárolt filmjeim 80%-át érinti, akkor is ha áttolom mkv-ba! Eszement egy hibajelenség, remélem nem a HD8400-re rossz az AMD drivere. 13.12 és a legújabb beta 14.3 is ugyanúgy hibás. Talán w7-tel lehetne kipróbálni, de azt akkor se használnám, ha agyonütnek
-
válasz
bajnokpityu #26914 üzenetére
nálam nem dobál framet 1et sem a filmek alatt, nekem van más, ha duplicate-re van a kijelző állítva a 2x TV miatt, akkor tearing effect van a nagy TV-n. Ezért profilt kellett megint létrehoznom, ami plussz adminisztráció... korábbi VGAval régebbi Catalysttal persze jó volt...
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #26909 üzenetére
"intel tdp-t meg régebben úgy határozta meg, hogy a platform általi elméleti maximumot irta. namost eleve kisebb frekin mennek a kisebb procik, meg még az energiahasználata is jó, szóval lehet,h áramfogyiban is visszahozza az árát."
Azzal tisztában vagyok, hogy TDP osztály van, amibe ugyanúgy belekerülnek a kisebb procik. Nade ha a TDP osztály felét eszi akkor azért nagy információtartalma így nincs az egésznek.Másfelől pedig az sem igaz hogy a TDP az elméleti maximum Intelnél. Már csak a nevéből kiindulva sem lehet igaz, mert "Tipical", nem maximum. Régen kb. minden proci át is lépte Intel oldalon is.
Ma már nem mind, de a Turbo-s modellek még simán átlépik továbbra is. Biosban állítható az átlépés. -
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #26817 üzenetére
Az a gond, hogy már sokadszorra hozod elő a témát.
És míg itt van kézzelfogható érv, hiszen látszik programon belül is a hiba: dropolt frame-ek száma növekszik, frissítést pontos értéke kiíratható, stb... ezért nem értem miért kell ezzel kötekedni.Azt meg elhiheted, hogy nem azért sz*patjuk magunkat gépcserékkel mert nincs jobb dolgunk és ráérünk hanem mert látjuk. Nézem a filmet, megakad a kép, nyomok egy OSD info-t az XBMC-ben és láss csodát a drop számláló 1-el nagyobb mint 1 perce volt.
Ennyire egyszerű. Ehhez nem kell nagy tehetség, 1 frame nem tűnhet soknak, de teljesen átlagos néző is észrevesz egy jól látható ugrást az egyébként teljesen folytonos mozgás közben.
Tehát ez:
1. Látható simán.
2. Magyarázható is 2 perc alatt egyértelműen, tényszerű okai vannak.Ezzel szemben digit hangnál "hallom", "érzem"-en kívül sok érv még nem hangzott el soha, hogy miért más egy bitre azonos 0-1 adatsor egy másikhoz képest. (DA átalakítást, jittert, stb most hagyjuk ki, mert tényszerű megintcsak, azon nem lehet vitatkozni, hogy létező probléma. Max annyin, hogy mennyire és milyen esetekben létező/zavaró.)
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #26810 üzenetére
Mit magyarázzak el?
Megduplázza. Attól hogy nem látod még tény és mások látják.
Vannak még ilyen dolgok a világon. Pl. cunami is van attól, hogy vélhetően nem láttál még élőben. De a homokba is dughatod a fejed és lehülyézheted azokat akik látják.Persze aki látja a droppolt frame-et az b*zi, de aki nem hallja a különbséget két ugyanolyan bitsorból képzett digitális hang között az is b*zi.
Kicsit szánalmas ez a kettős mércéd. Hinni tudsz, de elfogadni tényt, azt nem.
-
FishAir
senior tag
válasz
bajnokpityu #26786 üzenetére
Én nem javasolnám egyik betat sem, semmilyen formájában. Csak a gond van vele, döcög-röcög a lejátszás. Az április 4-ei openelec beta 4 pl nálam képet se adott tv-n, a beta 3-on meg akadozott a 23.976. Mondjuk openelec richlandekkel alapból nincs kibékülve. Nálam még mindig a 3.2 van fent, ami atom stabil. XBMCBuntu beta 2 meg rendszeresen kifagyott menet közben, főleg mikor feliratot akartam letölteni. Ez az új beépített felirat kezelés egy borzalom szerintem, add-on-ként sokkal jobb (volt). Mondjuk Windows oldalról nem tudok nyilatkozni, lehet hogy ott minden rendben. Fent van az egyik gépemen, de az még csak beta 2.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #26680 üzenetére
Meg a frame interpolációhoz 60 Hz-re.....
-
válasz
bajnokpityu #26597 üzenetére
Nincs olyan, hogy OSX színvilág meg egyebek. Azon a szerencsétlen HDMI kábelen a végén mindenképpen ugyanúgy 8 bites színek mennek ki, az egyetlen különbség az lehet, hogy előtte milyen transzformáción esnek át a színek, azt meg kalibrációval mindhárom OS-en ugyanúgy lehet állítani.
Ha egymás mellé teszel rendes bekalibrált windowsos, OSX-es és linuxos gépet, akkor nem szabad a színeik között különbséget látnod (n.b.: a kalibrálás csak azt jelenti, hogy pontosan adja vissza a színeket a monitor, nem azt, hogy szubjektíven szebb lesz). -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26576 üzenetére
Tudod nálam szinte kizárólag mozigép plusz koncert BD, ezért belezett 8.1 van és lesz a jövőben is, de a ház már direkt fel van készítve Micro ATX-re a Kaveri A8-hoz, ugyanis ott nem szeretnék ITX-re alapozni. Csak tudnám miért késik ennyit ez az APU
...
(#26575) dabadab
De én nem állok a folyamatosan kardozók táborába, kábelviták terén sem - többnyire 1 mondat erejéig sem -, ahogy a magam igazát sem erőltetem senkire, ez utóbbit fontosnak tartom. Mindössze finoman célozni szoktam rá, hogy felesleges vitát elkerülendő próbálja ki az illető saját rendszerben, vagy hallgatózzon ahol, akinél lehetőség adatik rá.
-
FishAir
senior tag
válasz
bajnokpityu #26565 üzenetére
Huha regger mindjárt lenyel keresztben.
Csak azért mert egy mpchc+madvr simán üt bármit és azt csak windows alatt tudod összehozni. Az más kérdé, hogy megvan-e hozzá az eszközöd, illetve szemed, amin észre is veszed ezt a különbséget.
-
törölt tag
válasz
Sajna észreveszem
bár azt aláírom, hogy erősen megjelenítő függvénye, ahogy egyéni érzékenységé is.
-
válasz
"3250 azért jó,mert a benne levő vidkarit szereti az ios, a mac-ek oprendszere."
Ja, hogy az
Azt OSX-nek hivjak, iOS iPhone-on meg hasonlo cuccokon van.
"reméljük egyszer lesz HD hang is xbmc alatt."
Ezer eve van.
"ha észreveszed a 4 percenként eldobott képkockát"
Mondjuk ott legalabb van tenyleges kulonbseg, ellentetben a HDMI passthrough-s hang kozott.
-
válasz
bajnokpityu #26561 üzenetére
"még ios is futni fog rajta."
???
-
FishAir
senior tag
válasz
bajnokpityu #26554 üzenetére
Szerintem fel, csak az lesz a gond, hogy ugyanazt a userdata-t fogják használni. Tehát amit az egyikben variálsz azt megkapja a másik is. Még nem próbáltam, de állítólag XBMC-t lehet portable módban futtatni a -p kapcsolóval és akkor nem az appdata könyvtárba rakja a beállításokat, hanem a C:\Program Files ((x86))\XBMC\portable_data könyvtárba.
Egyébként nálam is meg-meg röccent a gotham beta 2-es openelec, ment vissza a régi. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26551 üzenetére
Írták itt korábban, hogy meg-megugrik a kép. Én is filóztam, hogy feldobom, de szerintem kivárom a végleges verziót.
-
kopidoo
senior tag
válasz
bajnokpityu #26551 üzenetére
Nekem ilyen tapasztalatom van.
-
Celtis
veterán
válasz
bajnokpityu #26399 üzenetére
Most lehetne flame-et indítanii a HDMI kábelek ár/érték arányáról Kácsa 8m nem jó vs. noname 10m jó.
Lehetne, de nem teszem -
válasz
bajnokpityu #25346 üzenetére
Virtuálisan már megvan egy Mavericks, csak az USB-t nem akarja látni...
Meglátom majd mi lesz a médialejátszó program PC-n. Első körben a zene érdekel Hackli alól. Kíváncsi leszek az alaplapi koax kivezetés vs. USB kiemenet közti különbségre.
A jelenlegi Win rendszeremet le akarom menteni valamilyen lemezképbe és akkor OSX alatt folytathatom virtuális gépként, nem kell újra rakni mindent.
Remélem ez így össze is jön.
(Bár ha virtuálisan futtathatok egy Win-t, akkor pl. egy OpenElec is elketyeg ha éppen filmezni támadna kedvem.
Tartaléknak ott van még a Dune 301 is. Még működik.)
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #25059 üzenetére
Nem én gyártom. Létezett. Hosszú hónapokig. Szerinted egy leendő usert nem érdekel, hogy milyen csapnivaló a drivertámogatás, és hogy adott esetben hónapokat kell eltöltenie ilyen alapvető hibákkal?
Én pl. kb. 2 hónapig néztem a mosott, fakó színeket, akárhova állítottam a limited-full RGB kapcsolót.
De ezt már leírtam... aki tud magyarul az megérti.szerk:
Sőt akár évekig is vissza lehet keresni már Sandy-től pontosan ugyanezekre a hibákra az intel fórumán. Talán nem véletlen, hogy 2-3 évig vissza-visszatér ugyanaz a hiba. -
drdr
senior tag
válasz
bajnokpityu #25055 üzenetére
Végülis i5-4670, az azért annyira nem öreg azt hiszem, 2 ünnep között próbáltam, a lehető legújabb driverrel (nem béta), HD4600-hoz... Én láttam különbséget amd-hez képest, még pedig éppen fakóbb is volt a kép, melyet a szürke skála teszt is alátámasztott. Nem kritizálni akarom a rendszered, csak az hogy neked és sokaknak nincs problémája vele az nem azt jelenti, hogy nincs is probléma, csupán nem volt pl. amd-vel összehasonlítva.
(Én mindig is intel párti voltam, most is az vagyok, sokára barátkoztam meg az amd-vel, még hónapokkal ezelőtt is kételyeim voltak vele, de több saját tapasztalat és teszt azt bizonyította, hogy alkalmasabb HTPC-re az amd. Kivéve talán a fogyasztást...)
Végülis nekem mindegy ki mit vesz, csak saját tapasztalataim akartam elmondani (, hátha segít).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest