- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- DIGI Mobil
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
atosan
veterán
Üdv,
Visszahívás óta használja valaki? Vagy senkinek nincs ikyen telefon? Mik a tapasztalatok? Eltűntek az elején leírt problémák?[ Szerkesztve ]
Maine coon
-
válasz Luck Dragon #92 üzenetére
Mi történt azóta? Vagy a Németben visszahívott készülékeket árulják nálunk?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zoli8814
aktív tag
A billentyűzet alatt bal oldalt azt a kis nyilat hogy lehet eltüntetni?
Xiaomi 14 Ultra
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz Luck Dragon #92 üzenetére
Akkor nem az általam kihozott készülék volt hibás. Kicsit megnyugtat, hogy nem csak belenyúltam.
-
Úgy néz ki visszahívás történik a modellre , szoftveresen nem javíthatósága miatt . [link]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Egy kínai OEM gyártóval legyártottak X ezer darabot. Aztán nézték, hogy mennyiért tudták eladni, mennyi volt a gyártási, logisztikai, marketing költség és a garanciális javításra mennyi pénz ment el. Esetleg kértek még egy ajánlatot az OEM gyártótól egy következő adagra. Ez alapján hoztak egy döntést. Ilyen a kapitalizmus...
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
M_norbi
csendes tag
Sziasztok! A mobilarénás teszt alapján szerettem volna megnézni élőben a készüléket, de Bp-en több üzletben néztem és nem igazán találtam meg a kínálatban. Ahogy néztem a lakossági webshopban sincs fent. Esetleg kivezették a kínálatból?
-
GreatL
őstag
A vezetéknélküli töltéssel, meg egy fényképezőgéppel a nyakamban pont jó lenne. Kár hogy megvettem a Samsungot anno.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
janeszgol
félisten
Csak hogy ne maradjon itt a pontatlanság. Az SD6 gen 1 az nem az SD695 átcímkézve. Az az SD6s gen 3.
SD6 gen1: LPDDR5, wifi 6, 4 db A78-as mag, 4K videófelvétel, adreno 710, ufs 3.1.
SD6s gen3: LPDDR4x, wifi 5, 2 db A78-as mag, FHD videófelvétel, adreno 619, ufs 2.2.Oké, az Adreno 710 alig gyorsabb, mint az Adreno 619. CPU egy magosban egál a kettő, de többmagosban brutál nagy a különbség (2092 vs 2767 az SD6 gen1 javára).
És akkor engem szoktak megtámadni, amikor fikázom a 7s gen3-at. Az meg az SD 6 gen1 kb, csak jóval drágább telefonokban (200k+ huf).
-
haruspex
aktív tag
A dxomarkt ugye eredetileg egy fotós oldal volt, igazából a pontozás miatt lett népszerű, nekem sosem volt a kedvencem, mobilnál persze érdemes ránézni, nem e pontokra mármint, hanem a cikkekre, ha ez a fontos. Fényképezőgépnél, sosem volt nálam mérce.
Mondjuk az olyan varázslatok, hogy valami téma legyen a képen, hogy ki lehessen találni mit kellene nézni, meg vonalak, felületek, stb, azért nem egy irreális elvárás azt gondolom, de a fent linkelt képekhez hasonlóak rendszeresek, és már hosszú évek óta. Kb most először szempont nálam a kamera pl, de ezt sosem értettem, ez egyszerűen beleszaromság, csak azért mert Bog oda jár kutyát sétáltatni. Mint pl. hogy egy 3 perces video nincs az ui-ról, meg a méretekről, illetve ahol a amúgy egyáltalán videó (rapidteszt), az sincs linkelve szerintem.
Egy gsmarénánál képesek lefotózni minden tesztben ugyan azt az épületet lefotózni, egy hasonló már level 2 lenne, az összehasonlíthatóság végett.
A level 3 mondjuk ha összeraknak egy teszt táblát két lámpával.
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
Alapvetően csak viccnek szántam, de igen az valószínűleg benne van, csak azért ez tudja erodálni egy oldal hitelességét. Leszarozni meg nem kell feltétlen, csak azt mondani rá, hogy ez jó vétel az gond. A hitelesség számít, mert ránézel egy telefon adatlapjára, ma már és majdnem bármit tudsz róla, az esetleges bugokért és akku, és kameratesztért olvasod el.
Itt meg nincs mozgókép a telefonról beágyazva, a kamera tesztek meg évek óta értékelhetetlenek nagyrészt, és a többit meg el kell hinni. Alapvetően a fentebb részletezett okokból már jó ideje nem olvasok rendszeresen teszteket,csak ha venni tervezek valamit, vagy ha ajánlani kell, de most pont belefutottam ebbe.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Inkább csak arról van szó, hogy meg kell őrizni a jó kapcsolatot a potenciális ügyfelekkel. Teljesen érthető (sajnos). Meg eleve nem feltétlenül szerencsés bármit is leszarozni csak azért, mert nem a legjobb = van tőle jobb.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
haruspex
aktív tag
válasz janeszgol #71 üzenetére
szar kamera, vastag kávák, bekapcsológombi ujjlenyomat olvasó (amit lehet szeretni, de inkább elavultnak számít). Ez nincs rendben hardveresen sem, max nem gáz a soc...
mindezt nem olcsón, szoftveres gondokkal. EZ a telefon ennyiért nagyon nincs rendben. Kedvezménnyel meg normális készüléket is vehetsz, ez meg max elfogadható.Persze a t az keres rajtuk rendesen gondolom, az egyszeri felhasználó, akire rátukmálják meg szív, és emiatt a legfelháborítóbb az egész, pláne, hogy egy szakmai oldalon is ajánlottak ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
-
kbyte1024
veterán
válasz Luck Dragon #67 üzenetére
Sok a gond vele. Ahogy egy kolléga írta itt. Na meg nem viszik mint állat a tkomos barátom szerint
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
válasz kbyte1024 #66 üzenetére
Ha olyan szépen javítják sw problémákat, mint az első generáció esetében , akkor azért annyira rossz nem lesz. Persze mostani helyzetén ez nem befolyásol , meg nem is segít , na meg kérdőjeles is.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
kbyte1024
veterán
válasz Luck Dragon #65 üzenetére
Hát kb Jézus miket lehet itt olvasni
-
-
Usgyi
aktív tag
Másodlagos készüléknek vagy olyanoknak, akik nem fotóznak sokat és egy használható mobilt szeretnének olcsón, azoknak tökéletes lesz...
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
-
Jagon
tag
-
haruspex
aktív tag
válasz vilmose33 #41 üzenetére
Sztem az értesítésekkel a legtöbb saját felület szenved szerintem AZ első generávió is kb nettó átverés volt, ismertem olyat aki megvette a feleségének, mert éppen volt és olcsó volt, ahelyett amit ajánlottam aztán láttam hogy néz ki élőben...
Ami ennyire igénytelenül van összeollózva legolcsóbb alkatrészekből arról nehéz elhinni, hogy a szoftert megírják hozzá használhatóan.
A Xiaomit lehet nem szeretni, de működik, bár 10 éve nem tudnak kinőni néhány hibát. tedd oda bármelyik note 13-at emellé a csoda mellé....
Ebben tényleg annyit látok, hogy hurrá amoled. meg hogy hurrá 5g (a legggyengébb chippel)-de az meg minek 100k-s listaáron. AZ meg nem éppen olcsó. -
vilmose33
őstag
Papíron jó, nem drága, biztos garancia stb..csak ugye használatnàl derül ki,ahogy fentebb is írták ,hogy azért árnyaltabb a helyzet. Illetve kollégám a fiának az A53-t most küldte szervízbe, illetve az ő A54 is haldoklik, ezeket is úgy tudom bérgyártásba készitík a Samsungnak. Motoroláról nem tudok nyilatkozni , Xiaomit meg vagy nagyon szeretik vagy soha többet véleményeket olvasok. Annó volt Mi Mix 2-m, nekem nem volt vele gondom,értesítelek nem mindig jöttek meg.
[ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Leírás alapján jó vételnek tűnik, viszont ahogy a tapasztalatokat olvasom ,minőségben vannak gondok.
A jövő most van
-
-
odani2000
csendes tag
A sima és a pro is versenyképes telefonok lettek. Ennyi pénzért remek ajánlat mindkettő.
-
kbyte1024
veterán
Sőt ha nem létszükséglet az 5g,akkor kb minden jobb ennél.
-
-
janeszgol
félisten
Ha tényleg nagyon hasonló a két telefon, tehát nem úgy, mint itt (RN 13 5G vs TPhone 2 Pro, hogy előbbinek jobb a kamerája és sokkal jobb a szoftvere, használhatóbb), akkor azt, amelyikhez adnak cuccot. Ha nem dzsunka vs bejáratott márka az összehasonlítás.
Kicsit bonyolultabb kérdés ez, van pár ha.
-
haruspex
aktív tag
EZ továbbra sem jó, maximum kevésbé szar. Egy xiaomi note 13 messze jobb vétel sztem, meg még pár dolog.
Itt mindegy, mert dísznek meg menetrend, és qr-kód fotózásra jók legfeljebb, viszont a kamera tesztekkel csináljatok már valamit. Csak abban vagytok konzisztensek, hogy általában nem sokat érnek. Mondjuk lehetne,hogy ugyanazt az épületet fotózhatnátok kezdetnek, itt még teszten belül sem sikerült.Megpróbálhatnátok, hogy legalább azt lehessen látni, mi a téma aminek élesnek kellene lenni...
Pro tipp, a fű fotózást sem kell erőltetni, mert az AA filter miatt (ha van) nem nagyon lesz éles úgysem. -
tag
válasz janeszgol #14 üzenetére
Ha már említetted a Redmi Note 13 5G-t és a Telekom Mobil M + Net 5 GB csomagját, én inkább a Redmi Note 12 Pro-t venném meg 90750 forintért. Oké, 2022-es modell, viszont van Dolby Vision és HDR10+ támogatás, 4K@30fps videó, sztereó hangszóró, Wi-Fi 6 és 67 wattos gyorstöltés is.
No Cat No Life
-
Jagon
tag
Köszönjük a részletes leírást!
"...első használatba vételkor rendszerfrissítés után gyári visszaállítás..."
Lehet, tudatlan vagyok, de ez miért jó? (A-ból B-be, aztán vissza B-ből A-ba)?
"Mit jelent a rendszerváltás? ... Például Windows telepítés?" - Molnár Krisztián, vlogger.
-
Tschubi
tag
válasz janeszgol #14 üzenetére
A RN 13 5G védelmében még annyit, hogy a 8/256-os-t meg lehet venni már kb 105eFt-ért (tudom, valakinek a 5eFt is pénz, jogosan), van hozzá tok és 33W-os töltő. És ezen teszt, valamint a fentiek alapján nem kicsit jobb a kamerás képessége. A SoC valóban gyengébb, de talán a többi előny bőven ellensúlyozza ezt.
-
janeszgol
félisten
Köszi a visszajelzést. Hajlamosak vagyunk hardver alapján ítélkezni. Azt tudom, hogy a legelső TPhone évekkel le volt maradva szoftveresen. Meg olyan szoftveres bajokat produkált, amit nem láttam még. Persze sokat kijavítottak, eléggé gatyába rázták, de úgy látszik nem elég tapasztaltak.
Inkább ajánlok ebben a kategóriában egy Galaxy A15-öt (bár az A25 lenne az ideális), vagy több Motorolát, Xiaomit a gyengébb hardver ellenére is.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Luck Dragon #10 üzenetére
A két modell közös hírtopikjában ígértem, hogy írok majd róla a héten, de ma meló után azzal fogok foglalkozni, miként küldhetem vissza. A fényerőszabályzás katasztrófa, a fotók használhatatlanok (gcam-et végül meg sem próbáltam felvarászolni), navigáció nem lenne rossz, de néha pont akkor gondolkodik, amikor gyorsan kellene dönteni (vidéki falvak), az akkustat néha meghülyül (órányi részek tűnnek el a grafikusból és ezzel párhuzamosan a SoT is ugrál, elveszik belőle valamennyi), de ami az abszolút dealbreaker, hogy néha percekig, néha hardresetig semmire sem reagál a készülék, azaz az ujjnyomat megérintésére se kép, se hang, se rezgés, megnyomásra, duplakoppra ugyanez. Ezt bő egy hét alatt - emlékeim szerint - ötször játszotta el, ebből egyszer 100%-os töltöttségről éjszaka néhány óra alatt nullára is merült, valamint ebből az ötből két alkalommal bekapcs után nem fogadta el a beállított 6 számjegyű kódot, csak ismételt restart után.
Metódus: első használatba vételkor rendszerfrissítés után gyári visszaállítás, majd teljes belakás (a gyáriakkal együtt 131 app + testreszabás, de semmi launcher, vagy ilyesmi)
Az első hiba után újra gyári visszaállítás, majd kb a felé app telepítése, kisebb testreszabás, majd tegnapelőtt ismételt gyári visszaállítás, semmi telepítés, semmi testreszabás és így is megmakkant.Nagyon régi dzsunka kínais utánérzetem van (nem emlékszem már a készülék gyártójára, típusára), ez akkor is igaz, ha ez a kikapcsolós/nem reagálós móka vélhetően egyedi hiba és nem általános, valahogy érződik az egész készüléken (számomra) az esetlegesség, amit a
nagyobbközkedveltebb gyártók mára többnyire kinőttek, minimum a középkategória aljától felfelé.Részemről ez így BIG NO.
(ha van mód visszaküldeni, inkább
feljebbtovább nyújtózom árban/havi költségben, egyelőre az A55 és a 13T a két opció, valószínűleg a 13T lesz a befutó)Mindezektől függetlenül el tudom képzelni, hogy sokan fogják elégedetten használni a típust, ha nincs a kikapcsolós mizéria, a kompromisszumokkal együtt is oké lehet, a kijelző például egész oké (fix fényerővel használva)
Részemről ennyi, nem tervezek többet írni a készülékről.
Szerk.: akkustathoz két egymást követő screenshot egy óra
különlegességgelkülönbséggel:Természetesen az üres rész is bekapcsolt készülék mellett, aktív és passzív használat közben született.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
A legolcsóbb havi előfizetéshez nézve (6000 ft, 5 GB net, M-es hang):
Galaxy A15: 58.410 ft (4/128 GB, lényegesen gyengébb SoC)
TPhone 2 sima: 51.810 ft (6/128GB, SD6 gen1)
Redmi Note 13 5G (6/128GB, gyengébb SoC, sokkal jobb kamera és kijelző) 90.090ft
TPhone 2 Pro, cikkünk tárgya, 91.850ft.Tehát innen is látszik, hogy a TPhone 2 Pro (2024) gyakorlatilg best buy, ha a kamerát nem nézzük. A többi mobil bőven elmarad teljesítményben, nincs vez. nélküli töltés, kevesebb memória.
Extra tipp: A Tavalyi TPhone Pro már 48 ezer ft. Ez is megéri a pénzét.
[ Szerkesztve ]
-
"ráadásul csak kicsit kell hozzátenni, hogy egy Nothing, egy Poco, egy Redmi, vagy akár egy Samsung is a kosárba kerülhessen".
Konkrétan melyik Poco, Redmi, vagy Samsung, ha éppen valaki vásárláson gondolkodik? Merthogy ezekből van féláron is, csak kicsit lassú és 4G-s, aztán megy felfelé a termékpaletta.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
-
janeszgol
félisten
Kijelző ok, SoC ok, bár itt meglepődtem, hogy mennyire gyenge az Exynoshoz képest, illetve a Mediatekhez képest. És azon is meglepődtem, hogy az SD7s gen2 egy kalap szar. Na mindegy.
Hát a kamerás setup nem jó. Csak a fő kamera értékelhető. Az is csak nappal. Szép természetes színekkel dolgozik, már ha nem ég ki a kép. A videó képminősége közepes, a hang is közepes.
Az akkuidő kiváló.
[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
Az összegzésnél a csak egy kicsit kell hozzátenni egy Poco, Redmi, ... telóhoz résszel nem értek egyet.
Valószínűleg azért vesz ilyen telefont bárki, mert ez a teteje, amit rá tud szánni egy mobilra.
Ha pedig ez a teteje, ne kukucskáljunk "kicsit fentebb".Ennyiért ez egy jó buy, simán ajánlott részemről, ha valaki kérdezi, mit vegyen 100k alatt
-
jeni
félisten
válasz Plazmacucci #2 üzenetére
A Xiaomi 14 Ultra csak porszem ehhez a T-Phone 2 Pro-z.
Sőt a Xia még nagyon fájdalmasabb is.
pl.:
Ha leejted véletlenül az Ultra-t akkor 1 hétig semmi kedved semmihez sem.
Bezzeg ha a Phone 2 Pro esik lefelé az anyaföld felé,akkor van egy mondás rá:
Van mááááásik.[ Szerkesztve ]
-
kbyte1024
veterán
Mazok vagytok
-
giroud199
senior tag
válasz Luck Dragon #4 üzenetére
Talán lesz ra valami normális gcam ,kíváncsiságból berendeltem én is egyet
>>iPhone12ProMax&SamsungS21<<
-
Fotós képességei tényleg rosszak , ellenben nekem nagyon tetszik ez a modell . Megfelelő díjcsomaggal tényleg jó választás lehet.
-
vacs
veterán
És független-e?
"Revvl 7 pro néven kell keresni Aliexpress-en tokot és üveget a telefonhoz!"
(^)(>.<)(^)
-
félisten
Az az 50 mp kép odabsz.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Hallosz
senior tag
Kb. két hete használom másodtelefonnak, rengeteg hívás, üzenet, navigáció Messenger, Viber.
Kifogástalanul teljesít. A fotózás az nem a csúcs, arra van más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Asszociációs játék. :)
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest