-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
SunMount3r #56534 üzenetére
Csak analóg bemenet van a hangfalszetten. A tv-hez van pozícionálva, mert annak idején 1 hdmi kábelt áthúztam a szoba közepén még parkettázás előtt a számítógép és a tv között, hogy a számítógépről tudjak nézni filmet a tv-n. Csak azóta változtak a dolgok
-
chris-v
senior tag
válasz
SunMount3r #56532 üzenetére
Mert a tv hangját szeretném a pc-ről hallani.
Példa: elindítok valamit a disney+ -on akkor annak a filmnek a hangját szeretném a pc hangszóróin hallani.
Vagy másik példa, tv-n elindítok a plex-en egy filmet, annak a hangját szinten nem a tv hangszóróin szeretném hallani. A plex egy másik pc-n fut a hálózatba.Nincs erősítőm külön, hanem egy 5.1 Logitech hangszett van a pc-re kötve. Nem akarnék még egy 5.1-es hangszettet és erősítőt venni, ezért gondoltam, hogy akkor a tv-ből vissza küldöm a hangot a pc-re az egyszerűbb.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56524 üzenetére
sztem ne görcsölj, rendeld online az alzából (Ventionnál minimális az árkülönbség Kínához képest) max visszaküldöd, ha nyűg van.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56527 üzenetére
Igen a 20-as pinen kap áramot.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56524 üzenetére
A DP++ az egy beletehető dolog hogy támogassa natívan a HDMI-t, de nem kötelező.
Amiket linkeltél kábelek szinte biztosan aktív elektronikás átalakítók, szóval mindegy hogy van-e DP++ vagy nincs.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #56502 üzenetére
No itt sem írnak semmi egyértelműt a DP Dual Mode-ról. Csak annyit, hogy "nem kötelezően" van bennük ez a ficsőr, de benne LEHET és hogy a modernebb eszközökön "általában azért benne szokott lenni". Meg, hogy ezt egy külön DP++-os logóval jelezni is szokták, de nem mindig. Ez még mindig elég lutri így.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
SunMount3r #56514 üzenetére
MPCHC jó tipp, bár megszoktam már ezt a mozis-feelinget amit a plex nyújt. Úgy látom a kodi is valami hasonszőrű dolog. Egy próbát megér, hátha megoldást jelent, köszi
-
Freddy TNT
őstag
válasz
SunMount3r #56505 üzenetére
kössz a tippet, utánanézek mi ez és hogyan működik. Plex-et használok, Nas-ról szedi a filmet.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56497 üzenetére
Az a jelen nem változtat semmit, csak a csatlakozó formája más.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56497 üzenetére
tapasztalat, van otthon pár ilyen kábel + adapter is.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #56495 üzenetére
DP—>HDMI irányhoz elég egy passzív kábel a megfelelő végekkel.
A fordított felálláshoz már aktív átalakító kell, hogy működjön. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56495 üzenetére
szerintem fullhd-re a piacon lévő kábelek nagy többsége jó, az irányára figyelj (miből mivé alakít), az nagyon fontos!
-
Immy
őstag
válasz
SunMount3r #55189 üzenetére
Nem jól fogalmaztam az előbb. Bluray lemezem van, amit playstation-el játszok le és arra a kérdés arra vonatkozik, hogy itt hogyan tudnék behúzni feliratot vagy szinkront
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #55158 üzenetére
Mi box S 1080p-ig lokális videózásra?!? Tökéletesen játsza a 4Kban a HDR filmeket Kodival/Embyvel/ kadenciahelyesen. Persze Dolby Vision támogatás még nincs benne.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #55158 üzenetére
Sorry, úgy látszik kicsit eltévedtem az előbb.
(Azt hittem, erre, hogy a Média lejátszós Topic).
Szóval akkor épp fordítva, ha az előző két kérdezőt érdekli az Android Box-os megoldás, akkor itt kérdezzetek rá. -
Yogi Bear
aktív tag
válasz
SunMount3r #55153 üzenetére
Köszi!
PC-re nincs tipp?
Tulajdonképpen egy könnyen hordozható HTPC kellene.
-
nemmaradtnév
tag
válasz
SunMount3r #55155 üzenetére
Hát valószínűleg begyöpösödés/tudatlanság. Utána nézek, hogy egyáltalán mi az
-
kelna91
senior tag
válasz
SunMount3r #55110 üzenetére
Közben amúgy engem is érdekelne egy légegér. Tudja valaki, hogy a Minix Neo W2 linuxon működik-e? A termékoldal kifejezetten azt írja, hogy csak Windows-t támogatnak, Androidot nem, de más rendszerről nincs szó. Csak nem olyan nagy varázslat ez, működnie kéne.
Arról pedig ne is álmodjak, hogy esetleg találok magyar kiosztású légegeret? Nem olyan fontos, de mégis jó lenne. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #55130 üzenetére
Na ez már döfi😊.
Miért nem ezzel kezdted?
Köszi. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #55127 üzenetére
"Erre gyak. bármelyik alkalmas".
Ezt néztem ki.
Ezen hol találom a média billentyűket?
[link] -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #55123 üzenetére
Igazából projektorozáshoz kell.
Tudjak navigálni a tv vagy vásznon, mikor indítom a filmet.
A film közben meg meg tudjam állítani.
Van k400-am, de a touch padra nem áll rá az ujjam.Az ir-t mire használjátok még?
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
A minix miben minőségibb mint az mx3?
-
Dorian
félisten
válasz
SunMount3r #55116 üzenetére
Nincs alatta semmi. A kanapé karfáján (ezért bal kézzel
) tologatom, ott még elfogadható, de az ülőfelület "varrott-hepehupás" részén csak idegesítő.
Lehet, h egyszerűen egy kemény vmire ragasztok egy egérpadot és oda teszem magam mellé. De akkor hová fekszik a kutya? -
Dorian
félisten
válasz
Ezt a légegeret hogyan kell értelmezni? Hogyan tudok vele pl Win alatt "egerészni"? Az infáját oda kell irányítani ahová az egérmutatót akarom?
-
TeeJay
félisten
válasz
SunMount3r #55102 üzenetére
Igen ezért gondoltam erre mert a lejátszó program tudja kezelni és a PC-re van kötve egy 2.0 Edifier R2730DB hangfal és így tuti lenne minden esetben hang ha a TV nem tudja kezelni akkor is mert max átváltom a hangfalat AUX-ra és kapja a hangot PC-n
-
aujjobba
addikt
válasz
SunMount3r #55077 üzenetére
Igen azt sejtettem, eloszor kimasolom majd a fontos cuccokat kulso vinyora, majd onnan vissza.
Koszi. -
RudiSZT3
csendes tag
válasz
SunMount3r #55063 üzenetére
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #55049 üzenetére
Vention,Ugreen,Baseus,Samzhe
Ez mind jó az Ali-ról. Megveheted bármelyiket. -
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #55049 üzenetére
Ugreen Aliexpressről.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54966 üzenetére
Ja látom a webshopba nincs most kirakva a 3 méteres KCE, nem tudom hova lett. Az is ennyi körül volt. És a Kácsa az egy bolt, bemész és megveheted.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54964 üzenetére
Kácsa?
-
vegyszer
addikt
válasz
SunMount3r #54947 üzenetére
Van, akinek még a passzív hűtés is hangos...
És neki a trafó/tv/parketta hangja is fülsüketítő.
Én se értem. Nálam 9 éve egy 5400as fordulat lú SSD teszi a dolgát. Mikor a win seekel, hallom. Egyébként nem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
SunMount3r #54945 üzenetére
Nem derült ki egyértelműen, hogy tárolásra gondolt-e. Tárolni én is HDD-n tárolok természetesen, de azok a HDD-k nem a HTPC-ben vannak.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #54936 üzenetére
Nekem a gépem egér klikkre kapcsol be.
Kikapcsolt, nem hibernált állapotból.
Bioszba be lehet lőni. -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54902 üzenetére
...PC-s NF használó véleménye is... Én is kíváncsi lennék. Nem hiszem, hogy itt mindenki csak letöltött torrentekre használná a HTPC-t.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54900 üzenetére
Kérdezd a Netflix-et.
Ugyanannyira nincs értelme mint, hogy CE alatt sem megy.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54897 üzenetére
Szerintem nagyon vakvágányon vagy ezzel kapcsolatban...
Szerintem meg Te vagy, de nem OFF-olok itt tovább.
Integrált Intel GPU használata esetén: ...
Beépített NVIDIA GPU használata esetén: ...
Bővítem a listát a miniPC-n felül még, Tabletek, Notebook-ok, integrált CPU-s lapokkal.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54895 üzenetére
Engem nem izgat a téma különösebben de megtaláltam amire gondolsz... [link]
Netflix HDR minőségben
Integrált Intel GPU használata esetén:
Windows 10 alkotói frissítés (1709-es verzió).
Processzor: 7. generációs (i3, i5 vagy i7modellek 7xxx vagy 7Yxx sorozatokból), illetve újabb processzorok.
Grafikus illesztőprogram: 22.XX.XX sorozat, 4708-as vagy újabb verzió.
MEGJEGYZÉS: Az eszközöket gyárilag kell engedélyezve lenniük a HDR megjelenítésére.
Beépített NVIDIA GPU használata esetén:
Windows 10 őszi alkotói frissítés (1709-e verzió).
GPU: 1050-es, 1060-as, 1070-es és 1080-as kártyák legalább 3 GB memóriával.
Grafikus illesztőprogram: 387.68 (23.21.13.8768) vagy újabb.
MEGJEGYZÉS: Az eszközöknek támogatniuk kell a Microsoft PlayReady 3.0-s vagy újabb verzióját.Ezek egytől egyik, kis miniPC-k, integrált GPU és CPU-val, nem olyan amit darabonként raksz össze otthon.
Szóval a válaszom továbbra is, nem. Nem megy a 4K HDR Netflix egy félmilliós épített PC-vel sem.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54893 üzenetére
Ez nem így működik. Egy összerakott PC-ben sosem lesz Widevine L1.
Ha csak nincs integrálva a lapra a chip, de ez nem a VGA-ban van.
Csak a Netflix ilyen egyébként, más stream szolgáltatónál nincs ilyen kritérium.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54889 üzenetére
Kibeszéltük már az Amlogic topikban is a témát párszor, azok a BOX-ok is kisujjból kiráznák a 4K HDR-t, de L3 miatt korlátolt, mert csak szoftveres a dekódolás, ezért is van az, hogy gyengébb gépeken már az 1080p is akadós. A Windows app-ot nem ismerem. De a 4K HDR-hez feltétel a Widevine L1.
L3 az van mindenen, mivel az csak szoftveres, L1 már hardver+szoftver.
-
Airmans
csendes tag
válasz
SunMount3r #54886 üzenetére
Köszönöm a szuper választ. Akkor egyenlőre dobom a procivásárlást és tesztelem így a configot.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54884 üzenetére
Nem. Csak Netflix tanúsítvánnyal rendelkező eszközök. Minden máson, szoftveres dekódolás és max 1080p van.
Még a félmilliós PC-n is Kodiban, böngészőben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SunMount3r #54884 üzenetére
HDR az más téma, de 4K felbontás az nem okoz gondot még egy laptopnak sem. Vagy rosszul sejtem?
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54694 üzenetére
Szerintem te hiszed.
Csak megerősítésképp írtam, kifejtve.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54692 üzenetére
Szerintem jó lenne. Ők odaírják kerek perec, hogy csak 5 méterig vállalják, hogy működni fog. Egy 12 ezer forintos kábelnél. Szerinted akkor egy noname 2 ezer forintos 10 méteres kábelen hogy működne normálisan, ha erre sem írják rá inkább? (Arra persze mindent ráírnak kamuból. Itt meg nem kamuzzák le a csillagot az égről.)
Ha nem működik, akkor vissza lehet vinni.
Meg kell próbálni vagy ezt, vagy a KCS-t.
Ami biztosan menne, az az AQ Pearl minimum, gondolom azt találta meg jó drágán.
-
kelna91
senior tag
válasz
SunMount3r #54616 üzenetére
Tegnap megcsináltam ezt a procedúrát, és megnéztem egy atmosos 4k filmet. Tökéletesen ment a lejátszás! A madVR durván eltorzította a színeket és a megjelenést a filmen kívül, de a film remekül nézett ki. Nem értem pontosan, mit csinál, de látom, hogy a filmhez állít be mindent. Most leteszteltem, és látom, hogy a juddermentes 24p lejátszás is megy, pedig nem is gondoltam volna, hogy a tévém képes rá. Letöltöttem az Rtings juddertesztjét, és látom, hogy VLC-ben nem megy át a teszten, de az MPC-HC hibátlanul játsza. Szóval köszönöm!
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54661 üzenetére
Nekem is van ilyen egy 720p-s TV-n. Azt nem tudom, hogy mennyi így a max felbontás, de elvileg ez dual-link, már ha minden szükséges pin be van kötve.
-
kavalkád
senior tag
válasz
SunMount3r #54642 üzenetére
köszi, tudnál adni egy linket ahonnan megrendelhetem, hogy biztosan olyat vegyek?
-
kavalkád
senior tag
válasz
SunMount3r #54625 üzenetére
1.4-es szabványú HDMI kábelem van és MSI Radeon RX 570 kártyám van.
MHCP, VLC és KMPlayerrel néztem, mindből a legfrisebb elérhető verzió.
Feltettem a madVR csomagot, bár nem tudtam, hogy kell-e azon állítgatni, csak lefuttattam az install.bat-ot.Délután elolvasom az összefoglalót és megcsinálom ami le van benne írva.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #54621 üzenetére
YT-ozásnál, koca böngészésnél nekem elég jól szokott jönni a légegér, a billentyűzet és a mikrofon is.
Ezekre pl alkalmatlan a Harmony. A kérdezőnek kellene eldönteni, hogy pontosan mire és hogyan használná az eszközt. -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #54618 üzenetére
Harmonynak az activitik a hatalmas előnye, egy távval tudsz minden eszközt irányítani. Én már vagy 10 éve használom és semmi nem tudná helyettesíteni sztem. Egy gombnyomásra kapcsol be minden szükséges eszköz és vált a tv, erősítő a megfelelő bemenetre. Egy időben pl a hangerő gombokkal az erősítőt vezérli, míg a többivel a Kodit. Ezt nem tudja egyik légegér vagy kínai táv se. Persze lehetnek azok is jók, de htpc-n mozizni biztos nem hozzák egy harmony kényelmét.
-
viperabácsi
addikt
válasz
SunMount3r #54611 üzenetére
mindkét szett tesztelt 2600-al mennek hibátlanul ( ajánlottak is ! )
Én vásárlás elött szoktam kérdezni -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #54602 üzenetére
Nem tudom, de ennyi a hivatalos követelmény valamiért
-
kelna91
senior tag
válasz
SunMount3r #54525 üzenetére
Milyen lejátszó programot használsz?
VLC-t használok. Az nem jó?Dolby Digital + Atmos-ról van szó, vagy True-HD Atmos-ról?
Nem tudom. Sima letöltött filmet szeretnék lejátszani, aminek atmosos a hangja. De már annak is örülnék, ha a Dolby Atmos hangmintákat le tudnám játszani úgy, hogy kiírja a hangbár, hogy Atmos, mert akkor tuti átmegy a hang.
Ez alapján egyébként a Dolby Digital, a TrueHD és az Atmos három különböző kodek. Nem? -
viperabácsi
addikt
válasz
SunMount3r #54538 üzenetére
Arra figyelj , hogy MSI Mortar MAX nem tud natívan HDMI 2.0 -át ? Az pedig kell a 4K 60 hz HDR-hez. Mondjuk ennek csak akkor van jelentősége ha AMD APU-t használsz VGA nélkűl .
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SunMount3r #54545 üzenetére
SD/720p->FHD konverziót igen, de 4K (eleve SDR)->FHD konverziót nem. Nem szerzek be 4K-s filmeket. Sőt 720p-t is csak egyszer próbáltam. Mindig mindent FHD-ban nézek, mivel a mgejenítő max ezt tudja.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #54541 üzenetére
Akkor hogy értsd.
Az avr-t eladnám, egy rakás szar sok pénzért.+ Az amlogic-ot is.
Helyette kell valami ami lejátsza a filmeket,Tidal képes és kiküldi az 5.1-et analógon. A megjelenítőnek meg a full hd-t.
A rew-es mérést közbe tudom iktatni ezzel is optimalizálni a kapott hangot.
Kb.A mostani gépem csak torrent kliens futtatására van.
De ha jó az is lehet azt fejlesztem. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #54538 üzenetére
Írtam az elején, full hd kép amire kell, semmi több, csak azt vigye rendesen.
Köszönöm hogy szánsz időt a "hülyeségemre", de ha ajánlottál egy full vga-t, ahhoz hogy jön egy alap, belépő proci?Ennyi erővel, a mostani i3-hoz lökök egy vga és hang karit és kész?
Azt hittem ennél komplikáltabb az alkotó elemek össze válogatása egy normális htpc-hez.
Ezért is mertem kérdezni eme topik lakóit. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #54529 üzenetére
Emotiva xmc1 ha így jobban beugrik.
Mint írtam nem a pénz dominál, kár ezen lovagolni.
Inkább az alkotó elemek érdekelnének.
Ha lenne ennyid rá, mit és miből raknád össze? -
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54522 üzenetére
Hát ez az. A Philips rendszere egyébként is segghülye.
Viszont a kép szép.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54520 üzenetére
Azt elvileg szoftveresen is ki tudom kapcsolni, majd megnézem.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54515 üzenetére
Gyűrűk uráknak a DTS-HD MA sávnak DTS-ES a core-ja pl. Meg sok másiknak is a core ilyen.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54517 üzenetére
Nem is rossz ötlet, megpróbálom majd kizárni. MicroHDMI --> HDMI kábellel csatlakozik a TV-hez, szóval akár valami trükközés is lehet ott. De akkor ezen segítene az átalakító, amint linkeltél?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54515 üzenetére
Van egy kis VoyoV1 MiniPC, egy Digi beltéri és egy Soundbar az ARC-ra (HDMI1) dugva. Volt, hogy kihúztam a Voyo-t, akkor hirtelen bekapcsolt a bar, de volt, hogy nem tudtam reprodukálni.
Játszottam a kábelekkel is, a CEC-et is kikapcsoltam, de nem volt jó. Nem tudom minek van ilyen funkció egy TV-n, ha nem megy..
Lehet kipróbálom majd az adapteres tipped, köszönöm!
Azon is gondolkoztam, hogy a Digi-s beltérit smart card-ra cserélem, így felszabadul egy HDMI csatlakozó és talán nem problémázna annyit. -
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54512 üzenetére
Az ARC nem akar működni valamiért, csak néha, ha kihúzom valamelyik eszközt. Hihetetlen, hogy így megy, de ez van. Philips 65PUS6162
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54512 üzenetére
SPDIF-en max: DTS-ES Discrete 6.1 és Dolby Digital EX 6.1.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54506 üzenetére
4k Netflix-et támogat HDR-rel?
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #54462 üzenetére
19.12.1- es verziót tedd vissza, és mindem működik ismét.
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #54455 üzenetére
Én is így voltam vele, aztán ha nem válik be, odaadom anyáméknak.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #54428 üzenetére
HDR-re szükség van. Szóval...
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #54426 üzenetére
Köszi. Akkor valószínűleg létrehozok win alatt egy másik felhasználónevet és majd ott kigyomlálok mindent. Kár, hogy nincs normális minimál win, mint pl a Linuxnál.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #54376 üzenetére
Köszönöm a választ uram
-
Hohocali
aktív tag
válasz
SunMount3r #54371 üzenetére
Igen, ez a probléma, hogy akkor levált, és oda a madvr upscale.
De a Gemini Man lejátszásakor is ki kellett venni a ..p23-at, mert 23Hz-be váltott akkor is.(#54372) viperabácsi: mivel JRiver-t használok, ami automatikusan letölt/beállít minden hozzávalót, ezért nem vagyok igazán benne a kézi konfigurálásokban, ami pl. az MPC-HC-hoz kell. Ezért ezt a leírást követtem. LAV filter.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #54374 üzenetére
Igen, ezt tudtam, csak hogy van-e a fejlesztések között különbség? Pl. ami a Kodira elérhető hamarabb, az jóval később fog-e megjelenni a CoreElecre? Bocsi, nem volt egyértelmű a kérdés feltevésem.
-
tom_tol
addikt
válasz
SunMount3r #54342 üzenetére
A felsorolt lejátszók közül Kodi-n kívül melyik "távirányítható" ? Nem telefonos app, sima táv.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #54292 üzenetére
Igen, a Gemini Lake Refresh prociknál leginkább csak az alap + turbo órajel lesz magasabb, minden más változatlan marad. Év végéig még velünk lesznek aztán jön a Tremont mag + Lakefield a helyére, 2021-re meg már az Intel a Gracemont magokat vetíti (nem hiszek nekik
).
A linkelt fórumot olvasgattam és linkelték azokat az oldalakat, ahol az Intel fejlesztői írják le a jelenlegi IGP driver fejlesztését, vicces ez a rész:
"Support for HDR10 video was introduced in DisplayPort 1.4. On GLK+ platform, in order to use DisplayPort HDR10, we need to support BT.2020 colorimetry and HDR Static metadata.
...
These patches tested on below test environment. Test Environment:
- Tested System: GLK and Gen11 platform.
- Monitor: Dell UP2718Q 4K HDR Monitor.
- In order to test DP HDR10, test environment uses patched Kodi-gbm, patched Media driver and HDR10 video.You can find these on below.
[patched Kodi-gbm]
- repo: https://github.com/Kwiboo/xbmc/tree/drmprime-hdr[download 4K HDR video file]
- link: https://4kmedia.org/lg-new-york-hdr-uhd-4k-demo/[Media Driver for GLK]
- repo https://gitlab.freedesktop.org/emersion/intel-vaapi-driver
master branch[Media Driver for ICL]
- repo: https://github.com/harishkrupo/media-driver/tree/p010_composite"Annak idején - amikor bejelentették a Gemini Lake-et - nagy volt a hallgatás arról, hogy képes-e a HDR-re vagy sem. Mindenhol csak írogattak/beszéltek össze-vissza.
Kb. mindenki sejtette, hogy a hardver képes rá, csak az Intel szándékosan nem adta ki rá a drivereket, hogy nehogy házon belüli konkurenciát csináljon a Core prociknak.
Most meg hogy kifutó a platform hirtelen mégicsak képes rá, és a teszteléshez is a Kodi-t használják.Szerintem ha elkészülnek ezzel a driverrel, akkor Win-re is nagy valószínűséggel ki fogják adni.
Miért? Azért, mert a Tremont mag a korábbi Goldmont Plus mag egyenes ági leszármazottja, ergó driveres szinten (szerintem) nem lehet nagy különbség köztük.
És most nagy a nyomás az Intelen, mert lemaradtak az AMD-hez képest, kell valamit villantaniuk a belépő szinten is. És pont azzal tudnának ismét vonzóvá válni, ha megint lenne olyan SoC a kezükben, ami problémamentes médiagép lehetne a 4K/HDR idejében. -
matahari123
csendes tag
válasz
SunMount3r #54310 üzenetére
-
matahari123
csendes tag
válasz
SunMount3r #54310 üzenetére
Eminent EM7680, amin Kodi Kryton ment sokáig. Decemberben frissítettem a legújabbra, aztán mindent vissza is csináltam egy hard resettel. (mert nem ment a Transmission, ill., mert nem volt olyan skin, aminek elég jó nagyok a betűi, és nem csak a főlapon, hanem a filekezelőben is) Ezután a youtube-ra sehogysem sikerült belepnem, a második kódbeírás után az jött, hogy " A google-al való bejelentkezés ideiglenesen letiltva. Az alkalmazást még nem ellenőrizte a G. a G-al való bejelentkezés szempontjából." Kotortam a neten egy régebbi youtubeot, 6.04-et a legujabb 6.5.2 helyett, ott már egy közben létrehozott API kulccsal sikerült belépni. Öröm és bódottá. Pár nap után egyszercsak nem indul a lejátszás, "no stream found" illetve mindenféle python error message jön (képet csatolok, ha lehet) Az égvilágon mindent próbáltam... nem megy.
Van hangproblémám is, már az Eminenttel is e-maileztem, eredménytelenül. Egyik másik film (semmi logika nincs abban, hogy milyen kódolású a hang ill. a film) teljesen némán indul. Többszöri nekifutásra egyszercsak van hang. Ezzel egy éve kűzdök, mindenféle hangbeállítással próbálkozva, sokat nézelődtem a neten is. Minden hdd-n előfordul. A tv-m egyébkent egy régi (de szuper, hibátlan) Panasonic plazma, ha jó emlékszem GT30-as sorozat. Hát ennyi, nagyon kéne a youtube. Kösz, ha valaki elgondolkozik ezen. -
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #54307 üzenetére
Az UHD filmek Topic összefoglalóját olvasd át.
Nagyon köszi, két napja keresem ezt a topikot.
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #54303 üzenetére
G4400 pár ezressel olcsóbb lenne, az is tudja azt ami kell? A gépet másra nem használom.
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #54300 üzenetére
Oké majd körbenézek. Nincs túl nagy választék sajnos.
Prociban a G4560 elegendő?
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #54288 üzenetére
Köszi, hogy figyelted/belinkelted.
Kipróbáltam egy J5005-ös Intel NUC-on.
A HDR működik, viszont a hang nem.
+ amit még észrevettem: bemenetváltás után visszatérve a PC-hez nem vette a TV, hogy ismét HDR jelet kap, csak a TV ki-be kapcsolásával állt helyre.
Bíztató amúgy, bugos még sajna, de remélem lesz valami belőle, mert akkor megint lenne értelme HTPC-zni.
A Kodi GUI is ment simán 4K/60fps-sel. -
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54264 üzenetére
Jó, előveszem a 3D szemüvegem és megnézem mi a helyzet.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54261 üzenetére
Akkor mi most a favorit 3D lejátszó ami PC-ről ki tudja küldeni normális frame-packed 3D-t?
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #54259 üzenetére
Úgy értettem az eltűnést, hogy az új tévékben már nincs 3D, új fejlesztés már nincs PC-re 3D-vel kapcsolatban. Ami van az van.
Amúgy amik most jelennek meg 3D filmek, azok már mind felkonvertáltak?
-
robi-k
őstag
válasz
SunMount3r #54254 üzenetére
Ha figyelmesebben megnézed, azt írtam, hogy "korszerű kép- és hangformátumokat támogató lejátszó programok" - az általad felsoroltak egyike sem alkalmas pl. a HDR10+ vagy DV-re (ami nem is egy, hanem sok különböző formátum gyűjtő fogalma):
Aktuális Dolby Vision profilok:
4 - dvhe.04, BL codec: 10-bit HEVC codec level 5.1 high; EL codec: 10-bit HEVC codec level 5.1 high; BL compatibility: SDR/HDR. Leginkább különböző teszt és demó anyagokat kódolnak ebbe a profilba annak érdekében, hogy bemutassák a két BL és EL dekóder támogatását.
5 - dvhe.05, BL codec: 10-bit HEVC codec level 6.2; EL codec: N/A; BL compatibility: None. Ez a fő profil a stream anyagok és a PC média anyagok lejátszásához.
7 - dvhe.07, BL codec: 10-bit HEVC codec level 5.1 high; EL codec: HEVC10; BL compatibility: Blue-ray HDR10 (Ultra HD Blu-ray Disc HDR (a hivatalos Blu-ray Disc Association standard profilja). )
8 - dvhe.08, BL codec: 10-bit HEVC codec level 6.2; EL codec: N/A; BL compatibility: HDR10 megfeleleően az EBU TR 038 (vagy) SDR: BT.1886, ITU-R BT.709, YCbCr 4:2:0 (vagy) kompatibilis az ATSC 3.0 (lsd. ETSI TS 101 154 V2.6.1) и HLG. Ez a fő profil a TV és a média PC anyagokhoz.
9 - dvav.09, BL codec: 8-bit AVC codec level 4.2; EL codec: N/A; BL compatibility: SDR: BT.1886, ITU-R BT.709, YCbCr 4:2:0 -
Thom!
veterán
válasz
SunMount3r #54248 üzenetére
jó volna AMD Renoir alternatíva
-
robi-k
őstag
válasz
SunMount3r #54248 üzenetére
A vas - bármilyen jó is legyen - megfelelő szoftver (lejátszó program) nélkül nem sokat ér...
Jelenleg a 4K esetében pedig épp a jó, a korszerű kép- és hangformátumokat támogató lejátszó programok hiányoznak. -
Khaosz55
addikt
válasz
SunMount3r #54109 üzenetére
Ok értem, akkor tudnátok valamit ajánlani, milyen eszközzel tudom a számítógépről az erősítőbe küldeni a jelet koax vagy optikai kábelen, ami jobb mint egy alaplapi optikai kimenet. Mert akkor nem veszek feleslegesen optikai kimenetes alaplapot, csak nem ismerem ezeket az eszközöket.
-
DAMM
csendes tag
válasz
SunMount3r #54040 üzenetére
Remélem ebből is lesz valami:
https://forum.libreelec.tv/thread/13738-intel-true-10bits-hevc-hdr-support/ -
magicbox
senior tag
válasz
SunMount3r #54035 üzenetére
Gyengébb Philips tévémen imádtam az Imprex-et
Ahhoz jó volt
Különben, a most épített gép kép minőségre simán megveri a HiMedia-t FHD és sima 4k anyagoknál, mivel volt alkalmam egymás mellett tesztelni a kettőt. Ugye a HDR még játszós, de abból marginálisan keveset néztem eddig is. De hogy ez az AMD-nek, vagy másnak köszönhető azt nem tudom... Okosok talán megmondják.
-
magicbox
senior tag
válasz
SunMount3r #54026 üzenetére
Minden képpen játszok majd még vele. Nekem az volt a furcsa, hogy 2 teljesen különböző konfigon ugyanaz a képminőség hiba. 2 különböző lejátszóval. A teljes képernyőből való kilépés tuti nem segített.
Most mondjuk poénból rgb-s led csíkot építek a házba, hogy elől vmi szép enyhe fluoreszkáló fény szűrődjön ki a rács mögül. Tudom, komoly probléma
-
bnorci71
addikt
válasz
SunMount3r #54014 üzenetére
köszi
igen egyenlőre FHD aztán majd egyszer ha a TV cserére kerül akkor kel majd 4K
De az is lehet a TV saját lejátszója lesz használva 4K-ra és beújítok egy rendes erősítős házimozit -
bnorci71
addikt
válasz
SunMount3r #54006 üzenetére
J4150 egy videókártyával alkalmas lehet majd a késöbbiekben4K HDR-re?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SunMount3r #53994 üzenetére
Nappaliban történő vetítés miatt a világos falak elé szeretnék elhúzható függönyt
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #53976 üzenetére
szerintem erre van egy teljesen egyszerű megoldás: veszel egy AMD kártyát, teszteled majd eladod, veszel egy Nvidia kártyát és teszteled. Ha az utóbbi kártya "hibái" zavarnak gyakorlati felhasználás során (tehát észreveszed azt az x percenként ismételt képkockát és az esetleg pontatlanul átküldött HDR metaadatokat szabad szemmel) akkor eladod marad az AMD, de ha nem (és valószínű, hogy inkább ez lenne, ez tapasztalat) akkor tarts meg a zöldet, mert kevesebb fogyaszt/hőt termel ergo halkabb is.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53974 üzenetére
NGU és / vagy több madVR algoritmus gyorsabban fut NVIDIA alatt vagy valami hasonló okra emlékszek
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #53903 üzenetére
Nem lesz jobb, csak a futo programok nem fognak zavarni pld, halozati lejatszas esetében, meg nem terhelik pluszba a rendszert. Ennyi, nem kell tulgondolni ezt. Tök egyszerű a képlet...👍
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #53878 üzenetére
Én is arról beszéltem (HTPC otthoni felhasználásra).
Win10 nem biztos, hogy az egyik legjobb alap, sok a sallang, a felesleges komponens egy mezei installban, ezért léteznek a különböző ingyenes és fizetős optimalizáló szoftverek.Nem kell elhinni, hogy a felsorolt hardverelemektől jobb lesz. Keresni kell az alkalmat, hogy ki tudd próbálni.
A kábel témát nem akartam idehozni, mert ahogy eddig tapasztaltam a milliós kábeleknek is megvan a maguk helye. De nem az átlagember rendszerében. Oda tényleg fölösleges.
Szerencsére nem kell olyan sokat költenünk, hogy átlag feletti kép és hangminőséget érjünk el, ha van igénye, ideje és akarása az embernek. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mindig van feljebb. Csak az már kemény pénzekbe fájna és ezt a legtöbben - teljesen racionálisan nem fogják meglépni, mert ennyit nem akarnak rákölteni.
A MadVR által használt algoritmusok tényleg nagyon jók, de a szoftver csak az egyik oldal, a hardver a másik. Az optimális ár/érték arány elérése a lényeg szerintem mindenkinél. Ebben tudunk itt egymásnak segíteni.
Én nem akarok senkire ráeröltetni semmilyen definíciót, meg kategóriákat. Ha valakinek kell pl. MadVR, akkor ahhoz erősen ajánlott a részemről is dedikált VGA kártya és ha már ilyen hardvert rak össze az ember, akkor miért ne használhatná akár játékra is, szíve joga. Én ilyen hibrid felhasználáshoz pl. dual, vagy tripla boot-os felállást csinálnék és akkor azt az installt választanám, amire épp használni akarom a gépet.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #53871 üzenetére
"A mai legjobb eredményhez ismerjük az összetevőket: szoftveres részről Win10 és valamelyik lejátszó LAV Filter-el és MadVR-el és kb. ennyi."
Ezt fogjuk föl magánvéleménynek. Attól, hogy valamit még nem volt szerencséd megtapasztalni, attól még létezik. Persze jóval magasabb szinten, ahol elkezdenek a kisebb részletek IS számítani.
"Milyen más hardvert tudnak ők belerakni a PC-be, amit mi a boltból nem tudunk megvenni és amikből amúgy ugyan úgy a többi PC-t is össze szokták rakni és amiktől konkrétan jobb lenne a videó/hang lejátszási képesség?"
Pl. EGYEDI fejlesztésű lineáris táp, tuning órajelgenerátor, akár több darab, egyedi ház a készüléknek, saját hűtési megoldással + rezgéscsillapítás.
Többieknek:
A HTPC fogalma mindenkinek mást jelent. Van akinek semmit, van akinek dedikált célgépet és vannak akik keverni szeretik a különböző funkciókat, pl. HTPC+NAS együtt gyakori igény, vagy erre még egy játék igény is rárakódik. Ezek már nem célgépek, hanem átlag PC-k, amit TV-re kötve használ a tulaja.
Természetesen mindenki azt csinál, amit akar, arra használja a gépét, amire szeretné, de a HTPC az egy célgép, házimozira. Zenelejátszásra megint másik célgép való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Nyaralás topik
- Spórolós topik
- Amatőr csillagászat
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest