-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tibcsi0407 #54521 üzenetére
A szoftveres kikapcsolás sem mindig oldja meg.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tibcsi0407 #54518 üzenetére
Nem mondtam 100%-ra, hogy biztos segítene, csak egy "tipp" erre, mert kb. épp arra lenne való, hogy az ilyen CEC-es inkompatibilitási problémákat megoldja. Ezek között pedig lehet az is, ami az ARC működésébe zavar be. Így nyilván csak akkor hatna, ha valóban a CEC-el van valahol a gond, ami ezt okozza.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tibcsi0407 #54516 üzenetére
Én mondjuk ebből a Voyo-ra gyanakodnék leginkább. Bár annak az IGP-nek elvileg van natív HDMI támogatása, de sok Intel-es procinál DP->HDMI konverter chip-et alkalmaznak (ami pl. ilyen problémákat is okozhat), egy ilyen kínai kis Box-ban meg ki tudja épp hogyan/mivel oldották meg. No de ez csak találgatás.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tibcsi0407 #54511 üzenetére
A DD+Atmos nem is megy ki SPDIF-en, de még a sima DD+ sem, ahhoz már HDMI (TV-k esetén ARC) kell. Amik kimennek SPDIF-en az sima DD és a DTS és a sztereó PCM.
Magában a Netflix meg biztos engedi, más különben nem sok értelme lenne.
Aztán ez TV-től függhet, de a DD+Atmos-t is le lehet konvertálni sima DD-re és úgy már ki tudja küldeni optikán. Ehhez fullos DD Licenc kell, amit gondolom sok TV-ből kispórolnak. Samsung-ok, Sony-k esetén hallani ilyesmiről, de az LG-kben meg általában benne van.
Vagy csak eleve sima DD sávos stream-re vált a Netflix, mert olyan is van.
-
tupacamaru
veterán
válasz tibcsi0407 #54481 üzenetére
Ennek tükrében azért nem annyira...szerintem.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
viperabácsi
addikt
válasz tibcsi0407 #54481 üzenetére
Most egy olyan konfig összerakásán ügyködom ami jó lenne erre .
[gigabyte b450m ds3h] Ezen a lapon 2.0 b csati van !
Ryzen 3200g
Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBKAz Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
viperabácsi
addikt
válasz tibcsi0407 #54474 üzenetére
És a HDMI -nek 2.0 vagy felett !
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
viperabácsi
addikt
válasz tibcsi0407 #54452 üzenetére
értem az megint "szögelős "
Sokáig próbálkoztam kodival pc-n , de szinte hetente szögelgetni kellett valamit. Akkor inkább marad MPC-HC + mad Wr[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
kutga
nagyúr
válasz tibcsi0407 #54448 üzenetére
Nálam G4560, Rx550 és 8 giga ram van befogva, nemrég pedig rendeltem egy pár ezres amlogic kínai boxot erre.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Egy-két
tag
válasz tibcsi0407 #48144 üzenetére
Ja igen a korrektúra jól el tud húzódni
-
Egy-két
tag
válasz tibcsi0407 #48142 üzenetére
Na az király, örülök neki én észre se vettem azt a linket 😞
Amúgy a cikket logout főoldalasra tervezed vagy személyes blog bejegyzésben ?
Tök amatőrként az jutott eszembe, hogyha mindent szépen visz, akkor esetleg azt megnézni hogy megy e hardveres decode, mert ha jól rémlik a kisgép igen bika, tehát akar szoftveressel is elvinné. Ez a feladatkezelőben érhető tetten, avagy a Media Player Classic Hcben a videó beállításoknál is mutatja elvileg. -
Egy-két
tag
válasz tibcsi0407 #48129 üzenetére
Fu engem érdekel az a készülék és várom a cikkedet !!!
Én úgy tudom hogy van egy videó pakk amit a gépek tesztelésénél anno használtak vagy használnak, de ez ilyen teszt videókból összeállított dolog, szóval ha Te kiprobalod a mostanában legelterjedtebb formátumokat és kodekeket akkor mindent jól csináltál.
H264 minden fele bitratajú ultra HD hang és egyéb egyszerre, egy kis hevc h265, 4K meg minden.
Talán egy olyan Google keresés segíthet neked hogy média center test videos egy próbát megér.Amúgy a fránya mindenit az őshonos fórum tagjainak ennek a topicnak!! Egy tok korrekt kérdést feltettem pár napja és jó magasról sz*rt rá az egész bagázs !! Bezzeg a transmission szerencsétlenkedést lehetett magyarázni, pedig arról van Google + 4milliard tutorial !? Na meg persze józan paraszti ész is.
-
szasanyi
félisten
válasz tibcsi0407 #48129 üzenetére
-
cinemazealot
addikt
válasz tibcsi0407 #43364 üzenetére
Megfogtál, mert ennyire nem ismerem a piacot. Viszont nekem is Arctic hűtőm van az asztali gépemben, amivel maximálisan meg vagyok elégedve.
Viszont eszembe jutott az, hogy bármennyire is halk ventit teszel az oldalrácsra, maga az oldalrács közelsége okozhat olyan "süvítést", ami majd rontja az egész rendszer zajszintjét. Lehet, hogy macerásabb lesz úgy a felszerelés, de megpróbálnám kicsit eltartani azt a ventit a rácstól.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz tibcsi0407 #43362 üzenetére
A bordás elrendezést nem értem. Ha a borda fölé kerül a vízszintes ventilátor, annak lesz honnan beszívnia friss levegőt? Az oldalfalat azért javasoltam, mert ott már eleve van rács, a rács lukjaiba be tudsz tenni csavarokat (amiből talán elég kettő a ventilátor két átellenes sarkába, így nem kell új lyukakat fúrni a fedéllemezbe), és oda akár egy 12 cm-es ventilátor is elférhet.
-
cinemazealot
addikt
válasz tibcsi0407 #43360 üzenetére
A tölcsért én azért javasolnám mégis, mert a CPU bordája kicsi és jelenleg közvetlenül kapja a hűtést. Viszont ha a ventilátor nem közvetlenül rá fújja a levegőt, akkor a bordán nagyon elenyésző lesz a légmozgás. Így gyakorlatilag egy igen kis méretű passzív hűtésed lesz házra szerelt ventilátorral, ami a CPU szempontjából bolhafing, félő, hogy fel fog forrni. Ha a hátsó 8 centis ventilátort megtartod, az elég légmozgást csinálhat a két vinyó számára is, ráadásul, ami levegőt a proci ventije befúj a házba, az akár a vinyó körül is kiáramolhat, ergo azzal a HDD-k körüli légmozgás is megoldott lehet.
Az új táp is ilyen szerencsétlenül a gépházba pöfékel? Mert ha annak a kimenete nincs közvetlenül kiirányítva (a gépház rácsa felé), akkor az is meleg levegőt pumpál a házba, ami rontja az egész rendszer hatásfokát.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz tibcsi0407 #43358 üzenetére
No, én az új ventit (legyen az akármekkora) a ház fedelének oldalrácsára szerelném fel, így a friss levegő biztosítva van. Belül pedig szerelnék a ventilátorra egy olyan (vékony műanyagból, vagy kartonból hajtogatott) tölcsérszerű légterelőt, ami a ventilátorból a levegőt közvetlenül a proci hűtőbordájára irányítja. Nyilván így leszerelt háztetővel a gép nem üzemelhet (hiszen akkor a proci hűtése csak a passzív borda által biztosított), illetve ha leszeded a háztetőt, vigyáznod kell, hogy a ventilátor vezetékezése ne szakadjon le.
-
cinemazealot
addikt
válasz tibcsi0407 #43356 üzenetére
Én lehet, hogy nem is a bordára erősíteném a ventilátort, hanem belógatnám fölé valamilyen a házhoz erősített tartó konzolon. A lényeg az, hogy a ventilátornak megfelelő légellátása legyen, és kellő mértékben fújjon a bordára.
Ez egyébként már csak azért is megfontolandó, mert egy nagyobb ventilátort -- hatékonyan -- csak aszimmetrikusan tudsz a bordára irányítani (mert ha centrikusan teszed rá, akkor a forgórész motor része be is "árnyékolja" a bordát), úgy viszont komoly hajlító erővel hat majd a bordára, ami nem biztos,hogy jót tesz az alaplapnak.
Milyen házban van a gép? Tudsz róla feltenni egy-egy képet nyitott és zárt állapotban?
-
cinemazealot
addikt
válasz tibcsi0407 #43352 üzenetére
Szerintem bármilyen nagyobb átmérőjű és alacsonyabb fordulatszámú (ezáltal halkabb) ventilátort felapplikálhatsz a hűtőbordára (vagy a mellé), amíg a venti vezetékezése kompatibilis a régivel, illetve az alaplappal. Olvasd el ezt a leírást és egyértelmű lesz a vezetékezés mikéntje. Ennek alapján már csak megfelelő csere-szélgépet kell találnod, amit úgy kell felszerelned, hogy az kellő légáramlást biztosítson a hűtőbordának.
Ja, esetleg az új turbina teljesítmény felvételét is érdemes figyelni, nehogy leolvassza az alaplapod tápvezetékeit.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest