-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54522 üzenetére
Hát ez az. A Philips rendszere egyébként is segghülye.
Viszont a kép szép.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54520 üzenetére
Azt elvileg szoftveresen is ki tudom kapcsolni, majd megnézem.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54517 üzenetére
Nem is rossz ötlet, megpróbálom majd kizárni. MicroHDMI --> HDMI kábellel csatlakozik a TV-hez, szóval akár valami trükközés is lehet ott. De akkor ezen segítene az átalakító, amint linkeltél?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54515 üzenetére
Van egy kis VoyoV1 MiniPC, egy Digi beltéri és egy Soundbar az ARC-ra (HDMI1) dugva. Volt, hogy kihúztam a Voyo-t, akkor hirtelen bekapcsolt a bar, de volt, hogy nem tudtam reprodukálni.
Játszottam a kábelekkel is, a CEC-et is kikapcsoltam, de nem volt jó. Nem tudom minek van ilyen funkció egy TV-n, ha nem megy..
Lehet kipróbálom majd az adapteres tipped, köszönöm!
Azon is gondolkoztam, hogy a Digi-s beltérit smart card-ra cserélem, így felszabadul egy HDMI csatlakozó és talán nem problémázna annyit. -
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54512 üzenetére
Az ARC nem akar működni valamiért, csak néha, ha kihúzom valamelyik eszközt. Hihetetlen, hogy így megy, de ez van. Philips 65PUS6162
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r #54506 üzenetére
4k Netflix-et támogat HDR-rel?
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz
viperabácsi #54483 üzenetére
Ez nem rossz, de a Ryzen3200G már Netflix-es DRM-et megkapta? Volt ott valami zűrzavar az AMD körül, nem?
(#54484) tupacamaru
Kuponnal nem rossz már az ár: [link] Így közelébe sem ér a Brix. -
tibcsi0407
félisten
válasz
viperabácsi #54477 üzenetére
Igen, bár szerintem már a Kaby lake-es lapokon az van.
Azért is linkeltem korábban azt a MiniPC-t, mert az eléggé ár/érték bajnoknak tűnik ilyen tekintetben. -
tibcsi0407
félisten
válasz
viperabácsi #54453 üzenetére
Csak egy memóriakártya kell hozzá és annyi. Nagyon jól működik, HDR és VP9 is van.
De a 4k-s Netflix nincs. Ugye arra a Mi Box S lenne még jó, az viszont más területen gyenge.
Gondolkoztam még az Amazon Firecube-on is, de ott meg tolják a sok Amazon tartalmat az arcodba, a tesztek szerint idegesítő. Bár nincs vele személyes tapasztalatom.
Még ez a MiniPC is jó lenne, kuponnal eléggé lehúzható az ára: [link] -
tibcsi0407
félisten
válasz
viperabácsi #54451 üzenetére
Tud Corelec-kel.
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
4K Netflix-re és HDR-re melyik most a legjobb budget konfiguráció? Csak tartalomfogyasztásra kellene. (HBO Go, Netflix, alkalomadtán 1-2 film SAMBA-n megnyitva)
Jelenleg egy Voyo V1 van a TV-n befogva stream-elésre, de ezen nincs HDMI 2.0. -
tibcsi0407
félisten
Megírtam tegnap este a Voyo V1 tesztet, be is küldtem korrektúrára. Másik blogon is elérhetővé tettem, de azt itt a szabályok miatt nem szeretném megosztani.
Ha esetleg valaki kíváncsi rá, akkor privátban el tudom majd küldeni. -
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
Beszereztem egy Voyo V1 MiniPC-t. Készülök Logout tesztet írni róla. Az lenne a kérdésem, hogy a videólejátszós képességeihez van-e valami benchmark? Tehát egy olyan, amit több codec-kel több felbontásban is lefuttat videókat, majd közli az eredményt?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
cinemazealot #43365 üzenetére
Igen. Valami flexibilis támaszt kellene az oldallap és a ventilátor közé tenni. A ventilátor rezgése is tudna zajt csapni.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
cinemazealot #43363 üzenetére
Úgy tényleg közvetlenebbül tudja szívni a levegőt. Akkor maradok ennél az opciónál.
Melyik a leghalkabb megfelelő légáramlatú venti, amit javasolsz? Az asztali gépben 2 db Arctic F12 van, azokkal elégedett vagyok, de talán még csendesebb kellene. -
tibcsi0407
félisten
válasz
cinemazealot #43361 üzenetére
Ez igaz. Alternatívaként még arra gondoltam, hogy a merevítőre rögzítenék egy vízszintes állapotú ventillátort úgy, hogy a borda fölött helyezkedjen el. Oda lehet egy 12 centis is elférne. Vagy jobb az oldalakon megoldás?
Nem, a táp egyből ki tud fújni az oldallapon. A másik oldalon meg beszív. -
tibcsi0407
félisten
válasz
cinemazealot #43359 üzenetére
Köszi, én is ilyesmire gondoltam, megerősítettél benne. A tölcsér dolgot még kitesztelem, mert ha nélküle is elég hűvös lesz a CPU, akkor inkább nem teszem rá majd a hűtőre, hogy a két HDD is kapjon az extra légáramlatból.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
cinemazealot #43357 üzenetére
Ilyen Codegen MX31 ház: (a tápot már kicseréltem egy FSP300-60EP(1)-re.
Hátul van egy 8 cm ventillátor is beszerelve. Jelenleg a házhűtő és a CPU hűtő kábele fel van cserélve (már úgy vettem, de értem, hogy miért csinálták. Üvölt mégjobban, ha a helyére dugok mindent) -
tibcsi0407
félisten
válasz
cinemazealot #43355 üzenetére
Köszönöm. De arra a pici bordákat hogy tudok egy nagyobb ventit applikálni szakszerűen? Esetleg valami átalakító segítségével?
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
Vettem egy HTPC-t használtam ASUS C8HM70-i/HDMI lappal és az lenne a kérdésem,hogy azt a kis pici ventilátort mire lehetne cserélni? Nincs rá valami alternatíva, hogy rámenjen egy csendes 8cm-es kis bordákra?
Szeretném, ha csendes lenne, mert 0-24-ben menni fog. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Patice #42960 üzenetére
Én egy alap integrált procis kis készülékre gondoltam. Valami kis J1900, vagy ilyesmi. De azon belül viszont elég nagy a választék, így tanácstalan vagyok. Valamint a legfontosabb egy valóban hűvös és csendes és minél kompaktabb házikó lenne, amiben legalább egy (de az sem baj, ha kettő
) 3.5" HDD elfér.
A gép elsősorban egyszerű szerverfunkciót töltene be, de néha megnéznénk 1-1 filmet is rajta. -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #42922 üzenetére
Erre valakinek ötlete?
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!
40k körül milyen mITX alapú konfigot javasolnátok? Az elsődleges cél a halk üzemmód mellett házi fájlszerver és néha filmnézés lenne. Az sem lenne baj, ha a fájlcserélés szerepét levenné a router válláról.
Főleg a gépházakkal kapcsolatban vagyok tanácstalan. Kellene egy szellős, csendes és legalább 2db 3.5" HDD-t befogadó ház.
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest