-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
válasz
kelna91 #55591 üzenetére
Megválaszolom magamnak, hátha valakinek még segít.
A madVR-ral nem volt baj, nem az élesítette a képet. A TV volt elállítva. És ez azért kerülte el a figyelmemet, mert azt hittem, hogy a madVR állította át a TV beállításait. De valójában az történt, hogy a változó bemenet hatására (madVR exkluzív full screen) a TV átállt egy másik módba (ami addig korábban nem is volt elérhető, amíg csak a "sima" PC-s képet kapta), és ebben a módban túl volt húzva az élesítés és a kontraszt. Eddig ezekhez a beállításokhoz nem nyúltam, mert azt hittem, hogy a madVR átvette az irányítást (kicsit belenyúltam egyszer, és nem láttam változást). De átállítva Movie módba, a csúnya artifaktok eltűntek, minden fain. -
kelna91
senior tag
válasz
kelna91 #55108 üzenetére
Mivel az imént kiderült, hogy mi okozta ezt a hibát, leírom, hátha egyszer még segíthet valakinek az infó.
Nem szoftveres gond volt, és nem is a PC-vel volt probléma. A HDMI eszköz volt a hibás, azaz a Samsung Q70R hangprojektorom. Valami firmware baja lehet, pedig a legrissebb van rajta. Időnként lecsatlakozik a wifiről, és ezek szerint időnként elfelejt megszólalni, ha HDMI-n kapja a jelet. A megoldás mindkettőre, hogy áramtalanítással újra kell indítani. Mire rájöttem...
Amikor először fordult elő a problémám, akkor vaktában mindennel próbálkoztam, és egyszercsak újra ment a hang. A jelekből szoftveres (driver) hibára gyanakodtam, de nem tudtam pontosan azonosítani. Aztán egy ideje megint elment a hang, emiatt nem tudtam filmet nézni. Most volt időm újra nekiesni, és végre, nagy nehezen rájöttem, hogy hol a hiba. Elég idegesítő, hogy egy nyomorult hangrendszer is olyan bonyolult már, hogy szoftverhiba miatt nem működik, pedig csak a kábelen jövő jelet kéne megszólaltatnia. -
kelna91
senior tag
válasz
kelna91 #54737 üzenetére
Talán még rosszabb a helyzet, de most már teljesen belezavarodtam.
A tévé hangbeállításainál a "HDMI Audio format"-nál Bitstream van beállítva, elvileg ez a helyes. Viszont alatta van egy sime "Audio format" is, az pedig PCM-re van állítva, nem tudom, ez jó-e. Viszont Dolby Digitalra nem lehet állítani, ez az opció ugyanis inaktív. Az egyetlen másik opció a DTS Neo 2:5. -
MasterMark
titán
válasz
kelna91 #54697 üzenetére
Ezért írtam le, hogy ha itt kiírják az öt méteres figyelmeztetést, akkor szerinted a filléres noname kábel hogy tudhatná a végtelen hosszon a 8K meg mindent amit ráírnak? Pont hogy az nem biztató, amikor mindent ráírnak hogy tud, aztán mégis villog vele a kép.
De mint mondtam Kácsánál van lehetőség úgy elvinni bármelyik kábelt, hogy letét ellenében, és bármikor visszaviheted, ha mégsem működik.
(Az se véletlen egyébként, hogy a 10 méteres AQ kábelek is már aktív elektronikás kábelek. Nem véletlen drágák azok se.)
szerk.: Persze a kábel hiba a te hibamegállapításodból adódik. Amit leírtál, hogy rövid kábellel minden jól működik az alapján én is a kábelre gondolnék, de a pont 10 perc pedig inkább tűnik valami beállítás problémának, ahogy azt már korábban írták.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kelna91 #54689 üzenetére
A KÁCSÁ-kat én is drágának érzem (mondjuk legalább biztosak), de ez a cikk is igazolja mennyit számíthat a minőség egy bizonyos hossz felett, és itt még csak 1080p-ről volt szó, nem is 4K / 60Hz / HDR-ről, ami sokkal nagyobb (18Gbit/s) sávszélességet igényel. Nem a legdrágább kell, nyilván sok a feleslegesen túlárazott kábel is, de legalább olyan ami a minimum a kellő hosszúságon a leírása szerint is biztosítja a kellő sávszélességet. A legtöbb olcsóbb/noname-ebb kábel esetén általában a 4K / 60HZ / HDR-re 3m-nél van a határ.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kelna91 #54663 üzenetére
No igen, a VLC egy elég régről begyepesedett program/szokás, hogy sokaknak még mindig az ugrik be valahogy, hogy az a tuti. Még a CD/DVD-s korszakból való, akkoriban azért kedveltük, mert minden extra kodek és dekóder telepítés nélkül megevett kb. bármit amit rádobtunk. De komolyabb videózásra már akkor is az MPC volt a jobb. Mára már sokat változtak/fejlődtek a dolgok és van egy csomó sokkal jobb lejátszó alternatíva is. Nem is tudom a VLC ma melyik platformon állná meg még a helyét, Android-on biztos nem, talán Linux-on?!
Egyedül talán az IPTV képességeire lehet mondani, hogy hiánypótlóak.
-
bnorci71
addikt
válasz
kelna91 #54615 üzenetére
én ezt a 2-t használom
a Kodiba ezt jobban szeretem
https://www.ebay.com/itm/USB-Wireless-Media-Desktop-PC-Remote-Control-Controller-Combos-For-pc-XP-Vista-7/223801922618?hash=item341ba2543a:g:rWsAAOSwzQFd-edb
Ez légegér is de én azt a funkciót utálom ez csak a win indulásnál a jelszó beírás miatt van, meg ha youtubon kel a billentyűzet, de a youtube irányításhoz még mindig kényelmesebb nekem egy rendes egér
https://www.ebay.com/itm/Android-TV-Box-Wireless-Remote-Control-Keyboard-Air-Mouse-2-4ghz-for-KODI-PC-TV/332101423093?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- LG 75QNED87T3B 190cm 4K UHD 120Hz 3ms HDR 10 Pro FreeSync Premium
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest