-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Skacok egy AMD 5600G APU 16 GB RAM mellett el bírná a 4K HDR cuccokat tolni? Alacsonyabb fogyasztású masinán gondolkozom az áram számla vissza szorítás miatt
Jelenleg i7-4790K + GT 1030 GDDR5 van 16GB DDR3 mellett és alapjáraton is 40+ wattot kér ha meg megy valami letöltés 80-100 wattot amit próbálnék lentebb vinni.
MPC-BE + MPC Video Renderer-t használok -
TeeJay
félisten
Jól értem az összefoglalóban hogy
- legyen egy jó PC-m ami megvan mert i7-4790K proci meg GT1030 elég mindenre
- legyen HDMI 2.0 kábel a 4K TV-re kötve, ez is adott TV-t meg hamarosan veszek
- PC-n MPC-BE + madVR és a hangot meg majd megoldom ha DTS lenne és nem tudja a TV kezelni kiküldöm a 2.0 hangfalra
Más egyéb kell? Ez így már elég jó minőségű lesz filmezni? -
TeeJay
félisten
LG van most és universal media serveren ha DLNA szervert tolok simán látja a TV és játszik róla. Csak ugye a PC mindent lejátszik a TV meg lehet valamit nem fog
3méter HDMI2.0 kábel meg pár ezer forint, a GT1030 VGA meg dekódol mindent (4K-t teszteltem és eddig mindent vitt még)
Edifier R2730DB meg sztereó RCA-n van kötve a PC-re nekem bőven elég a 2.0, nincs nagyobb igényem
ebben legalább van basszus rendesen mert 6,5" a mély benne meg 4" a közép
Szóval akkor ez így járható út? Tudom TV-n kényelmesebb rámenni a szerver mappára és indítani a filmet, csak feliratban is béna meg hangsávokat sem jelzi melyik milyen csak 1-2-3-4 stb...
ISO-t sem játszik -
TeeJay
félisten
válasz
SunMount3r #55102 üzenetére
Igen ezért gondoltam erre mert a lejátszó program tudja kezelni és a PC-re van kötve egy 2.0 Edifier R2730DB hangfal és így tuti lenne minden esetben hang ha a TV nem tudja kezelni akkor is mert max átváltom a hangfalat AUX-ra és kapja a hangot PC-n
-
TeeJay
félisten
most is DLNA-n nézünk de csak fullHD TV-n (LG első webos széria és nagyon lassú),
vennék 4K TV-tt és az új 2020-as szériákban már nincs DTS kódolás bár nem nagyon fenyeget hogy magyar hangból ilyen jöjjön valami filmre
csak már 4K-val lehet nem szórakoznék DLNA-n meg bénább is a feliratozás és 3méter HDMI2.0 kábel meg nem gázos
torrentes gép meg úgyis megy évek óta 24/7-ben szóval csak rátolom a vezetéknélküli egeret és ágyból irányítom mi menjen -
TeeJay
félisten
Gyors kérdésem lenne
Van egy i7-4790K + 2x8GB DDR3 + Geforce GT1030 torrentes gépem
Vennék 4K TV-t és 3méter HDMI2.0 kábellel tudnánk majd 4K filmet nézni mert a GPU vígan tudja dekódolni a videókat, kábelen átmegy a hang is ha jól tudom
Az lenne a kérdés hogy DTS is át fog menni ha valamelyik filmnek csak olyan hangja van?
Média lejátszóból MPC-BE-t használok és sokkal több igényünk nincs
Ez így mennyire vállalható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged