- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
HTPC-be intel vagy amd processzor az ajánlott vagy teljesen mindegy?
-
Vhiktor
nagyúr
RX570 videokártya támogatja a 3D ISO lejátszást kadencia helyesen?
Illetve elegendő 4k 60fps és hdr-re?
Ha már ennyire nem jó a médialejátszók 3d iso támogatása, akkor lehet maradnék htpc vonalon. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #54863 üzenetére
Viszont az nem baj, hogy a kimenetnél microsoft szolgáltatja a drivert? Nem inkább AMD driver lenne ott is a célszerű? -
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
@Tamoo
@devil-k
Tudom ez egy kcisit off, de ezek a "gépek" tudják megfelelően a 24p-s lejátszást, be lehet állítani, hogy RGB full/limited vagy YUV legyen a kimenet és továbbítanak mindenféle hangformátumot az erősítő felé?
Ha hálózattal van csatlakoztatva a pc-hez, akkor is akadsámentesen lejátszik mindent? -
Vhiktor
nagyúr
És ha közvetlen projektorra kötöd akkor megjavul?
Egyébként elmennek a p@csába az edid és handshake dolgokkal, mert én is ez miatt szívok, hogy egyszerűen nem hajlandó a pc felismerni, hogy az erősítő tudja dekódolni a DTS HD MA és Dolby True HD hangsávokat, csak sima DD-t és DTS-t ajánl fel. Nem értem, hogy miért nem lehet manuálisan kiválasztani egy listából, ha én egyszer tudom, hogy mire képes, rá erőltetik az emberre ezt a szar automatikus felismerést, ami csak akkor működik megfelelően ha úgy állnak a csillagok.,......
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SunMount3r #54545 üzenetére
SD/720p->FHD konverziót igen, de 4K (eleve SDR)->FHD konverziót nem. Nem szerzek be 4K-s filmeket. Sőt 720p-t is csak egyszer próbáltam. Mindig mindent FHD-ban nézek, mivel a mgejenítő max ezt tudja.
-
Vhiktor
nagyúr
FHD-hoz szerintem sem kell erőmű.
Én ezzel tolom most és minden tökéletesen műköüdik még madVR-al az ajánloptt beállítások mellet is. De pl HDR->SDR konverziót nem használok.
cpu: AMD Athlon II X3 450 3.2 GHz. GPU: Ati HD6770. Ram: 8 GB
Látható, hogy egy régi vacak a gép és mégis erre a célra egyenlőre tökéletesen megfelel. BD3D-t is viszi simán. -
Vhiktor
nagyúr
Az mitől lehet hogy power dvd használatakor amikor 3d isot nezek, akkor vetítés közben pár másodpercre olyan mintha átallaná a videó szint limitedről fullra majd magától visszaal. Aztán percekig jó utána pár másodpercre megint átvált és így tovább.
-
Vhiktor
nagyúr
BD3D ISO fájlok lejátszására mi az alternatíva PowerDVD helyett?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SunMount3r #53994 üzenetére
Nappaliban történő vetítés miatt a világos falak elé szeretnék elhúzható függönyt
-
Vhiktor
nagyúr
A fekete és a sötétbarna függöny között mekkora különbsg van fényvisszaverésben?
Vagy ha már függönyözök akkor legyen fekete?
Illetve mennyire legyen vastag az anyag? -
Vhiktor
nagyúr
Mitől lehet, hogy ha rákötöm a PC-t az erősítőre HDMI-vel, akkor a háttérsugárzókból pár másodpercenként puffogó, pukkanó hang jön? Ez akkor is fenáll amikor nem játszok le rajta hangot. De csak akkor csinálja, ha a PC van rákötve egyébként nem. Hol lehet a probléma?
-
Vhiktor
nagyúr
Akkor lassan a gpu-kból is kihal a 3d támpgatás mint a tvkből?
-
Vhiktor
nagyúr
Érdekes kérdéssel fordulok Hozzátok.
Úgy döntöttem, hogy lecserélem a régi HD6770-es videokarimat egy GTX1050TI-re.
De ez a lelkesedésem csak addig tartot míg kiderült, hogy a 1050TI-vel egyszerűen nem tudok 3D-s filmet nézni (frame packed). A régi ati kártyámmal PowerDVD-n keresztül simán működk, míg a 1050-esel a PowerDVD kiírja, hogy nem támogatja a kártya a 3D formátumot.
Majndnem magamalá csináltam, hogy egy lényeges jobb, újabb kártyával ez nem megy......
Külföldi fórumokon láttam panaszkodást, hogy nekik sem működik 1050, 1070-es kártyákkal.
Vissza is tettem a régi atimat és megint tökéletesen működött minden.Tehát ha videókarit akarok cserélni, akkor melyik ajánlott amelyikkel bitosan menni fog a FHD 3D?
-
Vhiktor
nagyúr
MadVR-al is megy a 24p.
Viszont a hd hangok továbbra sem mennek kodiban, mpchcben meg a trueHD.Power DVD-t is be lehet állítani 24p-s lejátszásra?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Borisz76 #53771 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
A 24p lejátszás így megoldódottViszont a hang továbbra sem.
Ha Direct Sound-ra állítom mint Te, akkor nem írja ki az avr nevét mint Nálad, hanem nekem csak, hogy AMD High Definition Audio Device. És máris csak AC3 lesz elérhető a hangtovábbításnál.Ha WASAPI-ra váltok, akkor elérhető lesz minden, csak a HD hangsávok nem szólnak.
Külön telepítettél Direct Sound drivert?
Nekem a Vezérlőpult/Hang-nál így néz ki az audio driver:
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #53769 üzenetére
Mégy annyit sikerült kiderítenem, hogy a Kodi nem is fogja átvinni a DD+, DTS HD és TrueHD formátumokat amíg az AMD HDMI Output Támogatott formátumok részen csak a DD és DTS szerepe l. Tehát ott az a baj, hogy a driver nem ismeri fel a HD kódolásokat amikor a gpu képes rá.
Márpedig képes rá mert power dvd-n bypassolva minden és szépen szól.A 24 hz most jelenleg jobban zavar, mert aa hangot megoldom mpc-vel vagy power dvd-vel.
-
Vhiktor
nagyúr
Most volt időm kicsit tesztelgetni.
Power DVD visz rendesen mindne hangformátumot, még a DTSHD MAt és a Dolby TrueHD-t is.
Kodi csak DD és DTS-t hajlandó megszólaltatni. DD+tól felfele semmi.
MPC HC TrueHD kivételével megszólaltat mindent.24 HZ egyikkel sem működik, a megjelenítő mindig 60HZ-et ír.
-
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok.
Tegnap beüzemeltem a pc-t mint lejátszó eszközt. Monitor állandóan rá van kötve, filmezni viszont a projektoron szoktunk.
Ha megnézem a rivernél a támogatott formátumokat, csak DTS és DD szerepel, pedig a a gpu leírása szerint tudja a DTS HD MA-t és Dolby True HD-t is.
HDMI-vel van rákötve az AVR-re ami szintén udja ezeket a formátumokat.A másik problémám, hogy a kijelző szerint 60 HZ-en megy minden, ez addig nem is zavar amíg az asztalon vagyok, de ha elindítok egy filmet jó lenne ha átváltan 24 HZ-re vagy annyira mint amennyit a film tartalmaz.
A 24 HZ-t csak úgy tudom elérni, ha a gpu driverben fixen 24 Hz-re állítom a képfrissítést.
Ezt én úgy gondolom, hogy a videólejátszónak proginak kellene állítania.
Kodival és MPCHC-val próbáltam.Kodinál nincs hang ha passthroughra állítom és WASAPI HDMI-re, a formátumok be vannak jelölve rendesen. És akad is a lejátszás
MPCHC-nél a hang legalább megy és nem akad semmi sem. True HD viszont ott sem, valami LAV filter codec hibát dob.
POWER DVD rendesen megy 3D ISO-val is.De egyik lejátszó sem állítja 24 Hz-re a képfrissítést.
Ha az avr-en közvetlenül játszom le a filmeket a saját lejátszóján keresztül, akkor automatikusan beállítja a filmhez passzoló megfelelő képfrissítést. Filmeknél 24, sorozatoknál 50 HZ.
Van valami ötletetek? Esetleg valami részletes leírás, hogy mit hogy kell beállítani?
Ja és Realtek audio driver még véletlenül sincs installálva.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #53757 üzenetére
Akkor nem kell túlzásba vinni
Power DVD-t csak a 3D-s iso fileokhoz kell használni, az összes többi-hez mehet a Kodi vagy az mpc-hc?
-
Vhiktor
nagyúr
Ahhoz hogy az erősító megszólaltassa a HD hangsávokat, mit kell beállítani pc-n a lejátszó programokban?
-
Vhiktor
nagyúr
A lejátszó programot vagy a madVR-t hogy kell helyesen beállítani projektrohoz vagy tv-hez?
Számomra nagyon fontos, hogy érintetlenül továbbítsa a képet, nem akarok semmiféle javítást, belenyúlást egyéb ökörséget, úgy jöüjjön ki a kép, ahogy azt megálmodták.Láttam, hogy madVR-ben mindenféle "javításra" van lehetőség.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #53746 üzenetére
Természetesen 3DBD lejátszó.
Eddig is a BR lejátszón keresztül néztünk filmeket, de az utóbbi időben vannak olyan kódólású fileok amiket egyáltalán nem vagy csak akadozva tud lejátszani. Ezekre most a PS3at használtam, de pl iso BD iso fileokkal ő is hajlamos volt az akadozásra és ez már csak a film negyedénél derült ki. Ezért gondoltam a pc-re azzal nem lenne ilyen probléma. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #53742 üzenetére
A blu ray lejátszómon 1 db HDMI kimenet és 2 db HDMI bemenet van. Direkt ilyet vettem. Jelengle arra van kötve a PS4 és PS3- is. A PS3 helyére menne a pc.
A dinamikus tartományt sem kell beállítani a driverben? Ha jól értem a szavaidat, akkor ezeket mind be lehet állítani a lejátszó progiban?
@Valkűr:
Mi is pontosan a MAD VR? -
Vhiktor
nagyúr
Asztali Pc-met szeretném médialejátszóként használni projektoron és tvn.
HD6770-es videokártyám van, azt látom, hogy támogatja a hd hangokat és a 3D-t is.A kérdésem az lenne, hogy a gpu drivernél mit kell állítani, hogy megfelelő legyen a kép? Nvidia driverra találtam léeírást, de amd-re nem.
Illetve milyen programot használjak, hogy kandencia helyes legyen a lejátszás?Még az is bejátszik, hogy alapértelmezetten monitorra van kötve a pc, 1680x1050 felbontással.
HDMI-n lenne rákötve a Blu Ray lejátszóra. Van 2 HDMI bemenete, ez azért fontos, mert beépített erősítóvel rendelkezik, tehát az szólaltatná meg a hangot a képet meg egyszerűen csak tovább adja a projektornak.
Be lehet állítani a gpu duirverben, hogy bemenettől függően különboző felbontásokat használjon, különböző feketeszinttel (teljes, limitált), stb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest