- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
SunMount3r #55063 üzenetére
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
Patice #55060 üzenetére
Azt hogy érted, hogy ezen a szinten?
Amúgy egy két gondolatot még hozzátennék.
Azért van igényem a minőségi képre és hangra. Csak ha ezek szempontjából nincs jelentősége a vga-nak ill. hangkártyának, mert úgy is az AVR végez el mindent, akkor feleslegesen nem költenék ilyen komponensekre.
Nagyjából erre gondoltam:
Ryzen 3 3200G
Középkategóriás mini ITX lap
8GB ram
Sata 3 ssd
Külső hdd
Megbízható táp, ami ezt kiszolgálja
Raijintek Metis Plus -
RudiSZT3
csendes tag
Sziasztok!
Tervben van egy HTPC építése, és van egy rendkívül alapvető kérdésem (talán nagyon buta kérdésnek tűnik, de ilyen projektbe még sosem fogtam bele).
Szóval úgy nézne ki a dolog, hogy a HTPC lenne a lejátszó, onnan HDMI-n küldeném a képet és hangot a házimozi erősítőbe (Marantz SR-5011), onnan menne tovább a kép a TV-be.
A HTPC-t szeretném olcsón megúszni, mert gyakorlatilag a film/sorozat nézésen, némi böngészésen kívül semmi másra nem használnám. Így aztán pl. dedikált vga-t feleslegesnek tartok. Az úgy működne, hogy csak a prociba integrált videókártya lenne, és az alaplap hdmi portján küldeném tovább a jelet az erősítőnek? A hang formátumok, azok feldolgozása, minősége szempontjából van bármi jelentősége akár a procinak, akár az alaplapnak (pl. hogy milyen integrált hangkártya van rajta), vagy csak egy "nyers" jelet küldene az erősítőnek, és mindent az AVR végez el innentől kezdve? Az erősítő tudja, ami nekem fontos (4K@60, Dolby Atmos és DTS:X, stb.), de nem szeretném, hogy a lejátszó (HTPC) legyen szűk keresztmetszet.
Bocsánat a szakmaiatlan megfogalmazásért, de ebben a témakörben teljesen tapasztalatlan vagyok. Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged