- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicbox
senior tag
Volt időm játszani... Feltettem a madVR + MPC-HC kombót, szép és jó, de nekem external player-ként nyűgség volt használni nagyon. Lassan indult, lassan állt le, néha beleállt a freki váltásba, néha nem (természetesen kivettem MPC-HC frekiváltását). Indításkor néha bedöcögött a hang, néha nem. Volt, hogy be is fagyott az egész gép. Minden alapbeállításon volt, ahogy a leírásban van. Szóval tényleg szép a kép stb... de sima KODI-n keresztül nekem játszós. Már maga a távirányítás sem működött ugye Yatse-val, max Unified-el éppen hogy. Szóval ez a része borzalmasan kényelmetlen is volt, mert mindenhez kellett a billentyűzet. Biztos be lehet állítani jobban, szépen stb. de ezt a lehetőséget kihagytam.
Nem, nem tettem fel a DSPlayert csak azért, hogy használjam a madVR-t.
Kipróbáltam viszont a fórumban is ajánlott KODI 19 HDR forkolt verziót, igaz tiszta telepítés kellett, egy csomó kiegészítő nem kompatibilis a Python 3 miatt stb. De ez gyönyörűen, egyszerűen, villámgyorsan működik minden általam kipróbált HDR filmnél. Szkeptikus voltam, de eddig, a saját felhasználói szokásaimat nézve, nem találtam hibát. Szerintem (nekem) simán hozza a madVR képminőségét mindenfajta szívás nélkül. Fogalmam nincs, mit és hogyan oldottak meg, de egyben van. Röviden ennyi.
-
magicbox
senior tag
válasz
tupacamaru #54047 üzenetére
Huh... Ezt inkább nem is kommentálom. nVidia forever... nVidia the best...
Szakadjatok le rólam. Mindenki elmondja a tapasztalatát, vagy véleményét, és azt használ amit akar és úgy használja ahogy akarja... De az a legviccesebb, hogy alapból 1030-al indultam neki a projektnek, de ha az nekem nem tetszik, akkor már elbuktam
-
magicbox
senior tag
válasz
Alien! #54045 üzenetére
Szerintem is felesleges ezen vitázni, nekem olyan módon szerencsém volt, hogy rögtön tudtam kártyát cserélgetni és tesztelni, illetve mellette ott volt még a HiMedia box is. Így tudtam megfelelő visszajelzést kapni, hogy mi az ami nekem legjobban tetszik. Különben én ezt a duplázós vagy nem tudom milyen jelenséget gyakrabban érzékeltem, passz nem tudom. De el tudom fogadni, hogy másnál jó, vagy nem zavarja, vagy szűrővel korrigálja.
-
magicbox
senior tag
válasz
Alien! #54038 üzenetére
Simán lehet, hogy igazad van. Annyit nem szórakoztam a 1030-al. De ez a kerekített fps nagyon idegesített, nem kerestem rá szűrőt és hidd el, hogy nagyon észrevehető volt.
Az AMD 460 mellett azért az is szól, hogy simán megy a 10 és 12 bit, és nekem a komolyabb Samsung 4k-s tévén sokkal szebb a kép mint az nVidia 1030-al volt.
A HDR-t úgymond ideiglenesen elengedtem, mert nagyon ritkán nézek ilyet, nincs kedvem külső szűrővel szórakozni. És biztos vagyok benne, hogy lesz a későbbiekben normális támogatás KODI-ban.
Különben tesztelgettem a külső lejátszó programokat. Létezik ezekből olyan ami automatikusan frekit vált indításkor utána meg visszaáll 60-ra mikor leállítom a filmet? Nálam a legjobb minőséget ez hozza, mivel a tévém szépen igazodik hozzá. Igaz ilyen funkciót csak a KODI-ban találtam.
-
magicbox
senior tag
válasz
SunMount3r #54035 üzenetére
Gyengébb Philips tévémen imádtam az Imprex-et
Ahhoz jó volt
Különben, a most épített gép kép minőségre simán megveri a HiMedia-t FHD és sima 4k anyagoknál, mivel volt alkalmam egymás mellett tesztelni a kettőt. Ugye a HDR még játszós, de abból marginálisan keveset néztem eddig is. De hogy ez az AMD-nek, vagy másnak köszönhető azt nem tudom... Okosok talán megmondják.
-
magicbox
senior tag
válasz
djnice #54030 üzenetére
Köszönöm! Most váltottam HiMedia Q5 Pro-ról, ami jóval jobb és erősebb mint amit javasoltál. Ha boxot akartam volna, akkor megtartom
Igen, azon is mennek a HDR-es filmek. De nekem már lassú, KODI-val állandóan szívok, a firmware-t nem fejlesztik, egyszerűen kevés. Azért most van egy villámgyors HTPC-m, amivel sokkal több lehetőségem van bármire, és fejleszthető. Azt feldolgozom, hogy pár másodperc alatt már a KODI felülete fogad, és gigabiten 120-130 körül tudok normálisan a vinyóra anyagokat mozgatni. A HiMedia indulása és döcögése meg már borzalmasan zavart, a másolás sebessége lan-on 5 és 35 között mozog. És igen, egy normális HTPC-t nem lehet olcsóbban kihozni 2019-ben. Persze szvsz.
-
magicbox
senior tag
válasz
SunMount3r #54026 üzenetére
Minden képpen játszok majd még vele. Nekem az volt a furcsa, hogy 2 teljesen különböző konfigon ugyanaz a képminőség hiba. 2 különböző lejátszóval. A teljes képernyőből való kilépés tuti nem segített.
Most mondjuk poénból rgb-s led csíkot építek a házba, hogy elől vmi szép enyhe fluoreszkáló fény szűrődjön ki a rács mögül. Tudom, komoly probléma
-
magicbox
senior tag
Elkészült a HTPC projektem
Konfig:
Ház: Kolink Satelite, Táp: FSP RAIDER II 450W, Alaplap: Biostar H81MHV3, Processzor: i5-4570T (passzív hűtés), RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 1600, VGA: GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4GB GDDR5. 240GB Kingston UV500 SSD, WD Red 3.5 4TB (egyedül a CPU, a CPU hűtő, és a RAM-ok használtak). Szerencsére semmi plusz hűtő nem kellett.
A fórumban jelzett hozzászólások fedik a valóságot, az nVidia 1030 teljesen felejtős. Egyrészt én nem bírtam rávenni HDR-re, mert 8 bit volt a max, amit kitudtam hozni belőle, a Samsung HDR 10bit-es tévémen véletlenül se működött. Azonkívül az írt 23.976 – 23.980 kerekítés kadencia hiánya miatt, iszonyat irritáló a kép, és nem is igazán szép. Tehát HTPC építés esetén az nVidia használhatatlan.
Próbáltam úgy összerakni a konfigot, hogy halk legyen. A táp kifejezetten ilyen, ha jól emlékszem 21db zajszint és 88%-os, a CPU hűtő passzív, a VGA meg csak komolyabb terhelés esetén kapcsol be, ami HDR-nél se volt igazán érzékelhető. Durva Aida FPU stressz teszten + Furmark, a melegedés CPU esetén max. 75-80 fok, GPU 74 fok. A projekt ez a része sikeres. Átlagfelhasználás közben HDR-nél: GPU 40-50 fok/ CPU 40-45 fokos átlagok jöttek ki, FHD esetén meg bőven alatta.
Viszont teszteltem a madVR-t, Kodi 18.5 ugye nem kezeli, mókoltat, KODI-ból nem akartam feltenni, külső lejátszókkal megy (PotPlayer, MPC-HC). De haljak meg nem értem mi ez a hype körülötte. Minden alapbeállításon volt hagyva… Nálam a képe csúnya, pirosba/rózsaszínbe húzó, néha kifejezetten zajosnak tűnő valami volt. Kb. minden szereplő szája, mintha ki lett volna rúzsozva, az igazi fekete meg konkrétan eltűnt. A lassú kameramozgásoknál (svenkelések, le-föl-oldal) pedig döcögős, mint a dög, gyors mozgások szépek. Az asztali gépemen dettó, pedig ott FHD Samsung monitorok vannak, VEGA56 8GB rammal, és a proci is i7-8086K. Szóval a hardvert kizárnám. A madVR-en kívül csak egy k-lite codec pack volt fent mindenhol. Ami kimaradt, HTPC-n legújabb 2020-as Adrenalin AMD driver, 4:4:4, 12bit, 60Hz. Alapból erre is áll rá.
A legszebb képet HDR-es mozin a PotPlayer produkálta, a saját kódekjeivel. Ott viszont a TV nem írta ki, hogy HDR a forrás, viszont a képi világ olybá tűnt. Szóval zavar van az erőben. De ott a színek, svenk stb. minden rendben volt.
Különben madVR használata esetén is átlag max 30-35 százalék volt a GPU terhelése, CPU 5-10%.Most elsődlegesnek maradt a KODI alap lejátszója, villám gyorsan indul feladat ütemezve bejelentkezéskor, nagyon szépen megy auto freki fps váltás, másodlagos lejátszónak meg a PotPlayer.
Távirányításra Yatse. Jól konfigurálva, szépen elindítja a gépet (lekapcsolt állapotból, nem csak alvóból), minden funkció működik, így a Logitech K400 nem is nagyon kell. Nagyon rákattantam a programra, minden más fajta távirányítót feleslegessé tesz. Max a CEC hiányzik, de azt feldolgozom.
Szóval nagyon elégedett vagyok a géppel (pláne, hogy az első HTPC-m), de a hibátlan HDR-hez mi kellene, azt nem tudom
Bocsánat, ha hosszú voltam.
-
magicbox
senior tag
Sziasztok!
Gondolatban alakul HTPC gép a fejemben. Leírom amit szeretnék, és ha valami tanáccsal láttok el, akkor örülnék. Az alap ami már megvan, Kolink Satelite ház, Táp: FSP 350W Alaplap: Biostar H81MHV3, Processzor: i5-4570T (nagy passzív hűtés), 2x8GB RAM. Ahol megvagyok állva, hogy én alapból egy low profile-os passzív hűtésű 1030-ban gondolkodtam, de itt AMD párti a közösség. Szoftver, azt hittem sima Kodi elég lesz, de itt mindenki egy forkolt verzióról beszél, meg madvr-ről
A sima gépemen nagyon szeretem a PotPlayert, azt terveztem a KODI-ban alapértelmezetté tenni. ISO, Blu-Ray nem játszik. Full HD és 4k-s mkv igen (a tévém új, Samsung 4k HDR stb.) Vezérléshez egy Logitech K400 lenne. A bajom még a CEC, ami gyanítom felejtős, illetve gondolom a gép bekapcsolása se oldható meg valami egyszerű módon. Semmi normális IR távirányító megoldás nincs ami allinone működne? Szóval kicsit elvagyok veszve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest