- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Régebben volt egy jó leírás a MadVR beállításához, de már nem találom. Tudna valaki adni egy linket. MPC-BE-vel szeretném használni. -
kelna91
senior tag
válasz
kelna91 #55591 üzenetére
Megválaszolom magamnak, hátha valakinek még segít.
A madVR-ral nem volt baj, nem az élesítette a képet. A TV volt elállítva. És ez azért kerülte el a figyelmemet, mert azt hittem, hogy a madVR állította át a TV beállításait. De valójában az történt, hogy a változó bemenet hatására (madVR exkluzív full screen) a TV átállt egy másik módba (ami addig korábban nem is volt elérhető, amíg csak a "sima" PC-s képet kapta), és ebben a módban túl volt húzva az élesítés és a kontraszt. Eddig ezekhez a beállításokhoz nem nyúltam, mert azt hittem, hogy a madVR átvette az irányítást (kicsit belenyúltam egyszer, és nem láttam változást). De átállítva Movie módba, a csúnya artifaktok eltűntek, minden fain. -
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Telepítettem és beállítottam az MPC-BE-t és a madVR-t. Láthatóan működik, a kép módosul, amikor elindítom a filmeket, a TV beállításai is átállítodnak. Viszont nem vagyok megelégedve a képminőséggel. A kontraszt és a háttérvilágítás fel van tolva maximumra, és eszméletlenül éles a kép, nekem ez nem tetszik. De ami a legrosszabb, hogy durva aliasing jelentkezik, ami különösen zavaró a hajszálaknál, épületek falainál. Mit lehet ezzel csinálni? Végignéztem és próbálgattam a madVR beállításait, de nem tudtam sehol ezeket az értékeket állítani. Eddig 2160p-s videókkal próbáltam, úgyhogy elvileg a skálázás nem szól bele, csak meg kéne jelenítenie. -
kelna91
senior tag
válasz
kelna91 #55108 üzenetére
Mivel az imént kiderült, hogy mi okozta ezt a hibát, leírom, hátha egyszer még segíthet valakinek az infó.
Nem szoftveres gond volt, és nem is a PC-vel volt probléma. A HDMI eszköz volt a hibás, azaz a Samsung Q70R hangprojektorom. Valami firmware baja lehet, pedig a legrissebb van rajta. Időnként lecsatlakozik a wifiről, és ezek szerint időnként elfelejt megszólalni, ha HDMI-n kapja a jelet. A megoldás mindkettőre, hogy áramtalanítással újra kell indítani. Mire rájöttem...
Amikor először fordult elő a problémám, akkor vaktában mindennel próbálkoztam, és egyszercsak újra ment a hang. A jelekből szoftveres (driver) hibára gyanakodtam, de nem tudtam pontosan azonosítani. Aztán egy ideje megint elment a hang, emiatt nem tudtam filmet nézni. Most volt időm újra nekiesni, és végre, nagy nehezen rájöttem, hogy hol a hiba. Elég idegesítő, hogy egy nyomorult hangrendszer is olyan bonyolult már, hogy szoftverhiba miatt nem működik, pedig csak a kábelen jövő jelet kéne megszólaltatnia. -
kelna91
senior tag
válasz
SunMount3r #55110 üzenetére
Közben amúgy engem is érdekelne egy légegér. Tudja valaki, hogy a Minix Neo W2 linuxon működik-e? A termékoldal kifejezetten azt írja, hogy csak Windows-t támogatnak, Androidot nem, de más rendszerről nincs szó. Csak nem olyan nagy varázslat ez, működnie kéne.
Arról pedig ne is álmodjak, hogy esetleg találok magyar kiosztású légegeret? Nem olyan fontos, de mégis jó lenne. -
kelna91
senior tag
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Remélem, jó topikot találtam a kérdésemnek. Az a problémám, hogy egyszercsak elment a hang az "Nvidia High Definition Audio Device"-omból, azaz HDMI-ről.
A legutóbbi bekapcsolásnál még gond nélkül néztem filmet a gépen, és a hangot szokás szerint HDMI-n küldtem ki a hangprojektornak, erre ma újra bekapcsolom a gépet (Windows 10 Pro 2004), és nincs hang HDMI-n semmilyen beállítással, semmilyen hangforrással. Próbáltam már:
- újratelepíteni a VGA drivert (többször, Game Ready és Studio driverrel próbálkoztam, teljes újratelepítéssel is)
- frissíteni/visszaállítani a hangeszköz driverét
- törölni a hangeszközt eszközkezelőben
- letiltottam az alaplapi hangkártyát
- kipróbáltam más forrással (TV) a hangprojektort, van hangja
- frissítettem a BIOS-tÉs továbbra sincs hang HDMI-n. Emlékeim szerint semmit sem változtattam a gépen azután, hogy utoljára működött, addig, amíg már nem, így fogalmam sincs, mi idézhette elő. Naponta többször váltogatom a hangkimenetet HDMI és külső hangkártya között, és mindig tökéletesen működött. Még az Atmos is ment HDMI-n.
Valakinek valami ötlete?
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Lefagyott a gépem, miközben MPC-HC-ben madVR-ral néztem filmet, és most úgy maradt a kijelzőm. Azóta akárhányszor indítom újra a gépet, bármit csinálok a képernyőbeállításokkal, szar a kép. Eleinte még a képfrissítés is 24 Hz-en maradt, és iszonyú lagos volt az egér, de mostanra ez elmúlt, viszont még mindig életlen a kép, a szöveg is homályosan és színtorzítással jelenik meg, mintha gyenge JPG lenne. Van valakinek ötlete, hogy mit lehet tenni?
-
kelna91
senior tag
válasz
kelna91 #54737 üzenetére
Talán még rosszabb a helyzet, de most már teljesen belezavarodtam.
A tévé hangbeállításainál a "HDMI Audio format"-nál Bitstream van beállítva, elvileg ez a helyes. Viszont alatta van egy sime "Audio format" is, az pedig PCM-re van állítva, nem tudom, ez jó-e. Viszont Dolby Digitalra nem lehet állítani, ez az opció ugyanis inaktív. Az egyetlen másik opció a DTS Neo 2:5. -
kelna91
senior tag
Sziasztok ismét!
Van egy Samsung tévém és egy Samsung Q70R atmosos hangprojektorom, viszont máig nem tudtam Atmos hangot kicsikarni belőle. Legalábbis szerintem. Ti. a Q70R elvileg kiírja, hogy "Atmos", ha olyan adatfolyamot kap, márpedig még sosem írta ki, pedig néztem ilyen filmeket, és a windowsban is úgy van beállítva, hogy "a térbeli hang formátuma Dolby Atmos for Home Theatre".
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire hallanám a különbséget, de ha már tudja dekódolni, akkor mégiscsak szeretném kihasználni. Most felfedeztem, hogy mi lehet talán a hiba. Úgy van bekötve, hogy a PC-ből megy a HDMI a hangprojektorba, és onnan HDMI-ARC a tévébe. A windows hangeszközként a tévét tünteti fel. Ebből azt gondolom, hogy a TV végez minden feldolgozást, és a HDMI-ARC-on visszaküldi a hangot a soundbarnak. És a tévének támogatnia kéne az Atmost, hogy ez így működjön. Jól gondolom?A TV, mint hangeszköz tulajdonságait megnyitva a windowsban, a "támogatott formátumok" fülön a "kódolt formátumok" felsorolásban ezek vannak:
DTS Audio
Dolby Digital Plus
DTS-HD
Dolby TrueHD
Dolby DigitalÉs Atmos nincs. Szóval a tévém nem támogatja az Atmos dekódolást, így nem tudja elküldeni a hangprojektornak, ami így tehát nem Atmos jelet kap? Hanem mit, hogyha az adatfolyamban az van? Van vmi nem objektumalapú backupadatfolyam az Atmos hangsávban?
Egyébként ezzel a felállással szoktam tapasztalni egy furcsa recsegést, amikor elindítok egy filmet vagy zenét, de csak az induláskor reccsen egyet a Q70R. Ha a "térbeli hang" nem Atmos for Home Theatre-re van állítva, hanem bármi másra (pl. 5.1, 7.1), akkor nincs reccsenés. -
kelna91
senior tag
válasz
MasterMark #54690 üzenetére
OK, köszi, ez árban már elfogadható. De azért az 5 méteres figyelmeztetés sem biztató. Meglátom, mi legyen.
-
kelna91
senior tag
válasz
MasterMark #54687 üzenetére
Megtaláltam ezt a KáCsa Audiót. A legolcsóbb megfelelő hosszúságú HDMI kábel 43 ezer Ft. Kétlem, hogy valóban szükséges lenne digitális jelátvitelhez ilyen drága kábel. És pontosan ezt állítja az LTT is és más, méréssel igazolt cikkek is, amiket olvastam.
Azt el tudom képzelni, hogy vannak gyártásminőségbeli különbségek és érdemesebb megvenni egy 5k Ft-os kábelt, mint egy 3k Ft-osat, de hogy nagyságrendi különbség legyen, azt nemigen tudom elfogadni.
A soundbar és a TV között azért olyan hosszú a kábel, mert a TV egy Ergotron karon van, a hangcucc meg egy polcon fölötte.
hash99: OK, de ez nem megoldás, csak a probléma megkerülése. Ráadásul én úgy szeretem, hogyha elalszik a képernyő. -
kelna91
senior tag
Sziasztok!
A felállás: PC (4k60p) --(7,5m-es HDMI)-> Samsung Q70R hangbár --(4m-es HDMI)-> Samsung TV. Ezt tegnap kötöttem így össze a hosszú kábelekkel, azelőtt rövidekkel voltak összekötve, és minden ment rendesen. Azóta viszont furán viselkednek, "elejtik" a képet. Konkrétan az van, hogy bekapcsoláskor minden rendben, van kép, mikor egyszerre kapcsolok be mindent. És ez így is marad egészen addig, amíg 10 perc tétlenség után elveszi a képet a PC, a TV pedig kiírja, hogy nincs jel. És innentől az Istennek nem jön vissza a kép. Akárhányszor indítom újra a hangprojektort és a tévét, nincs jel.
Most kicseréltem a 7,5 méteres kábelt egy rövidre, és ezzel újra minden normális. Kérdésem, hogy ez a viselkedés normális-e?Tényleg nem várható egy 7,5 méteres kábeltől, hogy stabilan működjön?
Hogyha lecserélem egy 6m-esre, azzal nagyobb szerencsém lesz? Igazából annyi is elég lenne. Milyen márkát vegyek? Ezek most Lanbergek.
Köszi a segítséget! -
kelna91
senior tag
válasz
SunMount3r #54616 üzenetére
Tegnap megcsináltam ezt a procedúrát, és megnéztem egy atmosos 4k filmet. Tökéletesen ment a lejátszás! A madVR durván eltorzította a színeket és a megjelenést a filmen kívül, de a film remekül nézett ki. Nem értem pontosan, mit csinál, de látom, hogy a filmhez állít be mindent. Most leteszteltem, és látom, hogy a juddermentes 24p lejátszás is megy, pedig nem is gondoltam volna, hogy a tévém képes rá. Letöltöttem az Rtings juddertesztjét, és látom, hogy VLC-ben nem megy át a teszten, de az MPC-HC hibátlanul játsza. Szóval köszönöm!
-
kelna91
senior tag
Köszönöm mindenkinek a sok választ, lesz miből válogatni!
-
kelna91
senior tag
Ma megpróbáltam lejátszani egy 4k filmet, de szaggatva játszotta le a VLC, úgyhogy inkább az 1080p változatot szedtem le, azzal nem volt gond. Mi lehet a hiba? Saját 4k anyagaimmal nem szokott gond lenni. A gép elég erős, nem valószínű, hogy ott a hiba: Ryzen 2700, 32GB RAM, RTX2060 Super.
Más: Tudtok ajánlani PC-hez médiatávirányítót? -
kelna91
senior tag
válasz
SunMount3r #54525 üzenetére
Milyen lejátszó programot használsz?
VLC-t használok. Az nem jó?Dolby Digital + Atmos-ról van szó, vagy True-HD Atmos-ról?
Nem tudom. Sima letöltött filmet szeretnék lejátszani, aminek atmosos a hangja. De már annak is örülnék, ha a Dolby Atmos hangmintákat le tudnám játszani úgy, hogy kiírja a hangbár, hogy Atmos, mert akkor tuti átmegy a hang.
Ez alapján egyébként a Dolby Digital, a TrueHD és az Atmos három különböző kodek. Nem? -
kelna91
senior tag
Sziasztok! Windowson hogy kell beállítani az Atmost? Van egy atmosos Samsung Q70R hangprojektorom a két kiegészítő hátsó hangszóróval, szóval egy 5.1.2-es szett. Letöltöttem a Dolby Accesst, mert ezt akarta mindenáron a windows. De ebben nem lehet semmit beállítani. Igaz ugyan, hogy most tudom Dolby Atmosra állítani a hangzást, de nem vagyok benne biztos, hogy valóban eljut az atmos hang a hangprojektorig. Illetve valószínű, hogy nem, mert elvileg ki kéne írnia olyankor, hogy Atmos, és nem lehetne váltogatni a különböző hangzások között a távirányítóval, én mégis tudok.
A bekötés: Nvidia 2060 Super videokártyából HDMI a hangprojektorba, és onnan HDMI-ARC a kijelzőbe (TV).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- World of Tanks - MMO
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Éjszakai műszak
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest