- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Köszi!
Nem néztem még utána, de a "valamilyen compute" támogatás mely VGA-kban van? Mikortól kezdett el terjedni? (Ezalatt az OpenCL támogatást érted? Mert ha igen, akkor Wiki szerint akár egy J1900-as lapon lévő, Ivy Bridge-es IGP is már rendelkezik OpenCL 1.2 támogatással. Az új Braswell széria meg már akár 2.0-val is.)
Szerk.: Link betéve
-
törölt tag
....Bár a leírásból az sem teljesen világos,...
Csak erre a jelenségre koncentrálva:
Természetesen film elindítása, majd auto freki váltás után nézve, folyamatos lejátszással befejezésig pause, tekerés és léptetés nélkül (múlt heti Nightly verzió):
Kodi plusz DXVA2 Frame Drop: 0, Skip: 3-5/film hosszúságtól függően
Kodi plusz szoftveres dekódolás: Drop: 0, Skip: 0MPC-HC DXVA2 Drop: 0 Skip: 0
MPC-HC szoftveres dekódolás: Drop, 0 Skip:0Nyilván kevés, nyilván alig látható, sokak számára semennyire, de zavaró hiba.
Más:
Intel 4130T Firefoxszal és Explorerrel
-
törölt tag
..... Régi AMD APU-val! (?)
Kb öten foglalkozhatunk ezzel a kérdéssel itt a fórumon, meggyőződésen legtöbb embernek fel sem tűnik 1-2 képkocka kihagyása, eldobása, de ha már összejöttünk és fórumtárs is részletesen érdeklődött ide írom... (ráadásul akármikor javíthatják és feleslegesen pánik keltek, tényleg a mai napra vonatkozik a kérdéskör) Ezért alábbiakat csak te olvasd el, uncsi lesz másoknak!
Összefoglalván,
a bibi, amit többször írtam korábban Kaveri/Kabinire vonatkozik XBMC/Kodi DXVA-val. Így valóban pontosabb fogalmazni, mint egy kalap alá venni az AMD-t.
13.2-es verzióval számos érintetlen Blu-ray remegő képpel indul, vagy remeg ha léptetsz/tekersz, de nincs képkocka eldobás olyan anyagoknál, amiket "szeret", tehát pl 720p, 1080p kifogástalan, ahogy a BD50 is, ha már elindult vagy nem lépkedsz filmen belül. Brazos ill Trinity ugyanezen érintetlen anyagokkal hibátlan, tehát a 13.2 még nincs frissítve a 2 új AMD platform hardveres dekódoló részéhez.
14-es verzió már hibátlanul indul, léptet stb, de skippel.
Azaz megoldották a hardveres gyorsítás említett problémára vonatkozó részét, de az összes anyag képkockát dobál, tök mindegy, hogy BD, 720p vagy 1080p. Szoftveres dekódolással sima a lejátszás. Azonban tudvalevő, hogy a Kodi DXVA-ba mélyen belenyúlnak, jelenleg a 2 új AMD-vel pocsék az összhang. Ahogy korábban fogalmaztam: 13 már nem OK, 14 még nem OK.
Mindezek mellett MPC-HC tökéletesen pontosan játssza a 24.000 és 23.976 anyagokat hardveres és szoftveres dekódolással is, azonban DXVA-val érintetlen anyagok esetén a kép bizonyos ideg tartó remegése szintén előjön. Szoftveresen itt sem, ebben a formában így is tökéletes.
Végeredményben egyértelmű, hogy az új platformok hardveres dekódolásához még nem sikerült az összes lejátszó programot hozzáigazítani. Kodi esetén megoldottak egy fontos problémát, helyette viszont kaptunk egy olyat, amivel évek óta nem kellett foglalkozni.
Ezután persze érdekes kérdés, hogy egy régebbi AMD APU miként viselkedik DXVA frame drop/skip ügyben az új Kodival, de ezt már nem én fogom megnézni
Sejtésem szerint ugyanúgy dobálózik, mint a Kaveri/Kabini.
Végül a legfontosabb, az egész problémakör, filózás 1-1 frissítés után okafogyottá válik, hisz a 2 lejátszó külön-külön tökéletesen működik, a kettőt kell összehozzák. XBMC-ben DXVA+képkocka pontosságot, MPC-HC LAV-DXVA mellett pedig a pillanatnyi kép ugrándozást, ami kénye kedve szerint vagy helyreáll, vagy nem. Ahogy az is egyértelmű, hogy a Keveri/Kabini hasonló hardveres dekódolást alkalmaz, eltérőt a korábbi AMD APU-khoz képest.
-
drdr
senior tag
Sajnos nem placebo. Az AMD is folyamatos, de néha -talán- mikro remegésnek nevezték itt páran a jelenséget ami előfordul, ill. induláskor is előfordul szakadozás frame drop nincs szinte sosem. Viszont az intellel nem volt semmi ilyen jelenség, az volt az érzésem, hogy folyik a kép... Minden ugyanaz. TV, erősítő kábelek... a PDVD nekem az összes Llano, Trinity, Richland, lassú volt. mármint a program működése... Lassan indul a film, a beletekerés is, befejezéskor is hosszú idő mire ismét a "menü" jön elő. Magával a programok indulásával nincs baj, főleg hogy SSD-ről indul minden, szóval az még gyorsabb is mint i3-on volt. De pont a mozi és hang az ami nem hagy nyugodni. Mellesleg a gyerekem is látta/hallotta, hogy más, mint az AMD.
Nem akarom azt mondani, hogy rosszabb/jobb lenne mint az intel, de végre szeretném megfejteni mi lehet az oka annak is, hogy ki kell "herélni" a windows-t hogy hozza a hangminőséget, míg a másik rendszeren nem kellett.
Ha már "ilyen erős" procin ezt kell tenni, mire számíthatok egy gyengébben. Szóval ezért érdekelnének a tapasztalatok...Valaki használ PDVD-t BD3D lejátszásra (frame packed) és lehetőleg az új generációs AMD v. Intel cuccokat használja?
(Nyilván nem akarok i5 sőt i3-as árfekvésű processzort venni HTPC célra...)
-
drdr
senior tag
Először is
(#28924) dabadab: hibátlan gondolat menet, teljesen egyetértek.
Nekem is kellene építenem egy újabb gépet HTPC céljára. Viszont a fentieket olvasva és korábbi tapasztalatom alapján kétségeim merültek fel.
Azaz említett korábbi i3-as gép sokkal jobb/folyamatosabb képet és hangot adott, frissen telepített W8.1 Pro-n, mint az én A10-6800-am (XBMC 13.2). Korábban a BD3D-vel (frame by frame) sem voltam megelégedve, PDVD meglehetősen lassan indult és döcögős volt, mintha kevés lenne a cpu erő....
Szóval most ténylegesen milyen proci is kellene a következőkhöz?
- BD3D (frame by frame), PDVD
- fogyasztás nem számít / nem lesz alul feszelve, nem kell alacsony fogyasztású T-s proci
- xbmc/kodi lesz rajta főképp
- viszonylag jövőálló, 4K...
- Windows 8.1/10
- és az ár legyen a lehető legalacsonyabb (ne lőjjünk ágyúval verébre, azaz ha nem muszáj nem vennék A10-es árú processzort)
- SSD és HDD lenne háttértárként...Köszi a javaslatokat.
-
törölt tag
Volt egy projektem ami kissé parkolópályára került, de lassan fel kell melegíteni,
az alapja egy passzívZOTAC GeForce GT 730 (25W TDP) lenne. Ami lényeges: Hardware accelerated Blu-ray 3D playback, illetve Advanced Dolby TrueHD and DTS-HD Audio lossless multi-channel HD audio bitstreaming. Mit gondolsz, egy Celeron G1820/1840/1840T képes lenne vele BD3D-re? Vagy ehhez Pentium, esetleg i3? Nem igazán találtam netes infót hasonló összeállításról.
Celeronnal árban kb Kaveri A8-7600, vagy a másik oldalról i3 4130T. T-s végű Pentium már drágább. Most az mellékes kérdés, hogy miért nem integrált graf egység...
-
törölt tag
Brazos és Trinity még tökéletes volt, 13-as XBMC-ig a Kabini/Kaveri gyakorlatilag full pontos.
(#28948) adodaniel
Úgy tudom, hogy az Intel elcseszte a Windows drivert és valamiért nem javítja. Vagy Win plusz licensz, nem emlékszem pontosan. De ha van itt friss tulaj, majd megerősít.
-
törölt tag
Ja, fejlődünk visszafelé.
Persze lehet offolni a hardveres gyorsítást, és kivárni a javítást (nem győzöm hangsúlyozni alfa állapotról beszélünk Kodi esetén). Mindkét platform röhögve elbír CPU erővel is mindennel. Ha pedig valaki szeret izegni mozogni filmekben, akkor szoftveresen még pontosabb is lehet a lejátszás. Nálam a Kaveri plusz MPC szoftveresen ment mindig, chroma és egyebek megy gpu-ból, a családbarát felhasználású AM1 plusz XBMC pedig DXVA-val, de azt Kodival kilőttem mert 2 szobával arrébb is zavar ha eldob egy képkockát
(#28946) PeterPH
Ha szempont, Bay Trail + Windows alatt nincs HD audio bitstream, Openelec OK ebből a szempontból. Azért említem mert kolléga ismerős HM topikból, de nem tudom milyen AVR-t használ.
-
törölt tag
De látod, nem mindig a driver hibás DXVA alatt sem. Vagy nem csak a driver, hanem a a lejátszó és driver közötti összhang. Pl a Kaveri vagy Kabini nem dobál frémet MPC-HC (madVR) + DXVA sem, míg a Kodi 14 ultrasz@ar hardveres gyorsítással (szoftveressel természetesen kezesbárány).
-
istvan170
aktív tag
Köszönöm a tanácsokat! Ránézek a legújabb driverre, de asszem az van. XBMC-t nem cserélném le semmire, már annyira megszoktam. Most, hogy volt ez az anomália, megnéztem az MPC-HC-t, meg a VLC-t is de nekem valahogy nem adják. Androidos távirányításuk se tetszett, meg az xbmc után minden olyan macerásnak tűnik. Első szériás I5-520M van a laptopban, de mindennel elboldogul. Mióta kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, minden folyamatos újra. Ráadásul most ez a Kodi-t hagytam fent, de még semmi problémába nem ütköztem.
-
törölt tag
Szervusz,
Néhány infó
XBMCKodi 14 háza tájáról. FFmpeg 2.2.4 támogatású lett, h.265 (HEVC) szoftveresen, azaz CPU erőből. Érdekesebb, hogy az FFmped egyébként 3D lut képes, kív leszek integráljálk-e a Kodiba is. Egyébként a Kaveri hardveresen is h265 támogatott, hogy a jövőben miként jelenik meg a lejátszó programokban, arról nem tudok semmit.Erős negatívum lehet, hogy a frissítés miatt átírják (folyamatosan) a DXVA motort, eddigi tapasztalataim alapján bugtenger AMD vonalon. Ha azt kérdeznéd tőlem, hogy a 2 új platformra, azaz AM1 ill Kaverire alkalmas-e a Kodi (más gépem most nincs), rávágnám, hogy jelenlegi állapotában nem, sőt katasztrófa.
Hang része rendben van, de a DXVA (egyelőre?) minősíthetetlen. Legszomorúbb, hogy dobálja a képkockákat 23,976 alatt (miközben MPC-HC tökéletes), bizonyos filmek vibrálva indulnal(tak). Néhány nightly verzió esetén az egész háttérkép, színek remegnek, a 24.000Hz-es videókat 23,978-on játssza folyamatos képkocka dobálás mellett. Szóval az utóbbi idők dicsérete mellett nem tudom elhallgatni mennyire siralmas a mostani helyzet.
Szóval a Kodi-s srácoknak össze kell dobniuk magukat, hogy használható legyen AMD-vel. Nyilván szélsőséges elvárásaim vannak, általános igények mellett lehet észre sem veszik miről hablatyolok
-
Narmiaren
tag
Nem csak Film nézésre lessz, de igen, az lesz a fő feladata beleértve a 3D-s BD ISO-t is. Persze ha a proci vásárláshoz érek még át fogom gondolni és lehet hogy kisebb lesz majd végül.
De maradjunk a táp kérdésnél
Megtetszettek a napokban emlegetett BE QUIET! Pure Power L8 tápok, gondolom ez nekem is jó lesz...?
Ugyhogy még 1 kérdés: Mekkora kell nekem? 300 elég vagy nagyobbat vegyek? 350-400? -
Warter
addikt
Ez most nem a htpc-hez lesz, hanem a szerveremhez. Amiben most egy 90W-os táp van. De később, ha 4 HDD lesz benne pluszban, akkor lehet, hogy kelleni fog egy kicsit több kakaó. És az ugye megy 0-24. Ezért is gondolkozom a jobb hatásfokban. Mondjuk abban igazad van, hogy a nagyobb max teljesítmény miatt elveszik a valós különbség. Egyelőre én is a L8 felé tendálok.
-
törölt tag
Na, hogy az érdemibb részre is reagálják, innen is néztem néhány vodiót ( 12 perc 6GB
). MPCHC+LAV+EVR, pipálgattam DXVA2 mellett Codecs for HW Decoding UHD, de úgy látom van itt még javítani való driver szinten is (W8.1+Cata14.4). Van amit akadás mentesen lejátszik, de 90% körüli, feletti proci terheléssel, GPU 30-40%.
-
Tomacko
őstag
akasztottam már rá, egy nagyon drága 700 forintos vackot próba képpen, árához mért hangja és fordulata volt(3600-s fordulat, a hang pedig mint ha beléptem volna a szervertermünkbe munkahelyen
), hogy felesleges-e egy drágább, halk verziót beszereznem...... működik, van haszna úgy kb 7-8 fokot kapok vissza, ami pont elég is lenne a nyáron, ezért kérdeztem rá ezekre a hűtőkre, hátha tud valaki konkrétumot róluk. A ventis Scythe az gondolom jó lehet, egyedül a passzív darabok amik nálam kérdőjelesek.
-
törölt tag
Tévét beszéltük, ott valóba nincs értelem, átugorhatjuk. 3,5 méterről tudok 2,3-as vászonra vetíteni, távolsággal nem lenne gond. Egyelőre a 4k vetítők árával van baj, legalábbis amiről olvasni lehet ( sajnos működés közben még nem láttam UHD projit ), hogy megfelelő minőségben képes vetíteni, ezért is írtam, hogy el kéne érni legalább azt, amit a HW55 tud Full HD-ben. A téma is a BD 4k szabvány miatt merül fel, mert ha elkezdik néhány hónap múlva ebben a formában piacra dobni a filmeket, némi hiányérzetem lépne fel, mi ez az 1080p pixelhalmaz itt előttem formában
De ott van az általad vázolt technikai része, aztán a 3m proji, úgyhogy némi gondolkodás, álmodozás és rózsaszín felhők után elvetettem az ötletet, úgy néhány évre biztosan
-
slashing
senior tag
Amúgy én külső scrappert használok és nálam a watched flag nincs is használva szóval ez csak ajánlás volt részemről, azon kívül hogy egyszer kipróbáltam az export importot nincs használva nálam. mert alapból ott vannak a könyvtáron belül az infók.
Hát fejből nem vágom de szerintem van dátum alapján is rendezés nem csak hozzáadás, szerintem ez nem ugyan az mert az egyik elvileg a fájl létrehozásának alapján rendez a másik meg az adatbázisba kerülés alapján de ennek utána kéne nézni hogy pontosan hogyan van. De lehet hogy működőképes.
Esetleg a ráfrissítésnél nem töröld az adatbázist csak a programot akkor? De ez is képlékeny. Meg verzióváltásnál kitudja mi kavarhat be.
-
slashing
senior tag
Arra gondolsz hogy pl. watched helyett mittudomén egy csillaggal vagy felkiáltójellel megjelölni? Nem tudok róla hogy lenne ilyen de nem is hiszem hogy ez valami nagy ördöngösség lenne. Ha xbmc fórumon felveted lehet valaki összedob valamit, mert nem tűnik bonyolultnak csak kérdés hogy van-e olyan ember akinek szintén jól jönne és ért is hozzá.
Nekem speciel rohadtul nem fekszik az xbmc kódolása egyszerűen nem látom át pedig írtam már át nézetet meg scrappert(csak úgy szimplán nem túl bonyolultan) de egyszerűen a skinelés meg úgy önmagában ez a kódrendszer nekem egy rohadt nagy kavarcnak tűnik, millió egy "hivatkozás" megy innen oda onnan amoda majd vissza, képtelenség kiigazodni rajta, aeon nox-ba például képtelen vagyok új nézettípus felvinni így kénytelen voltam az egyiket feláldozni azért hogy használhassam a sajátomat (egy egyszerű 5x5 téglalap nézet 16:9 arányban, megőrültem a kockáktól)
A csoportosítást most is meg lehet oldani vagy custom műfajjal vagy egyéni movie settel ne adj isten kedvencekkel vagy playlisttel, bár nyílván az egy gombnyomással bindelés jóval kényelmesebb dolog
-
gorbep
senior tag
Szívemből beszéltél.......
Hajrá 60 FPS fimek! 4K meg monnyon le!
Csak szopunk miatta..... a 60FPS ellen még mindig az az érv, hogy drága a film!!!!!!
A ku..... anny....kat! Nem is forgatnak már filmre, meg ha valami "művész" rendező mégis, a költségvetésnek ez csak elenyésző része.... Másik érv, hogy túl nagyok leszenek a file-ok, közben a BD-k reklámokkal, meg feature-ekkel vannak félig, meg azerbajdzsáni, meg grúz DTS-HD-MA hangsávokkal!!!! A 60 FPS-nél a korrelált + tartalom miatt is max. 30% többlet méretet eredményez..... ha lehetne ez ellen a szándékos kicseszés ellen tüntetni, eskü, hogy mennék.....
Ez sokkal nagyobb bűn a kiadók részéről, mint a gyártókéról a tervezett elavulás....
-
slashing
senior tag
Elég lenne egy köztes megoldás mondjuk 30fps meg aztán lefixálni hogy akkor milyen ratio-ban is dolgozunk mert ha már ránk erőltették a 16:9-et a fekete csíkok miatt akkor nekem ne cinamascope-ozzanak mert ugyan ott tartunk mint a anno mikor behozták a 16:9-et a 4:3 helyett és bámulhatjuk a fekete sávot. (ez az én vesszőparipám szét tudnám verni a fejét aki ezt divatba hozta főleg mikor jön a rendezői szabadság dumával pedig mikor a stúdió azt mondja kell egy kutya a filmbe mert az cuki akkor igen uram sőt rakok oda még egy kisgyereket is mert úgy mégcukibb de a cinamascope az az maga a nagybetűs rendezői szabadság pedig aztán semmi haszna, csak annyi hogy a mozitermet kiszélesíthették a vászon miatt és több néző van előtte. Én sorozatfüggő vagyok de még egyszer nem éreztem az a 16:9 miatt hogy hiányzik két oldalról még néhány centi felesleges képinformáció ettől még nem lett rosszabb egy film/sorozat sem)
Amúgy szerintem nem is a blur-el van a gond hanem inkább a sok filter ami önmagában is zajosít de arra még rádobnak egy digitális zajt is amitől aztán olyan hangyás lesz a kép mint a fene nah ezt nem tudom hogy mutatna felskálázva 4K-ba. Nah most ha az ember erre rádob egy szűrőt hogy ne legyen annyira zajos akkor lesz igazán blur az egész...
-
törölt tag
Sigma-VXP-s médialejátszót csinálok a HTPC-ből,
de este ránézek a 14.4-ben található képjavítókra, legalábbis azokra, amiket Kabini alatt elérni.
Tömörítési hibák, Detail enhancement már a H.265 és 4k miatt is készül, vagyis kötelező lesz. 3D helyett 4k mániát kapunk, márpedig az 1080p>4k felskálázás állítólag hibajavítók nélkül reménytelen vállalkozás. Ismét előjön amiről beszéltünk, vajh tisztán Full HD forrás mellet van-e értelme, vagy sem. A VXP is alkalmaz mosquito noise reduction-t, ezt például AMD esetén dicsérik.
Amin magam sokadszorra meglepődök, az élkiemelés túlhúzása, amivel még az apró részletek színeit is el lehet torzítani. Non plus ultra a Dynamic contrast használata, állóképnél elmegy, de amint megmozdul ... nem hiszem el, hogy komoly szakember - még annak sem kell lenni - nem látja a millió hibát, amit magával hordoz.
Alábbi a 200 pontos beállítás (vagy a 14.4 gyári is hasonló lehet ), amihez hasonló, de még csökkentett érték is katasztrófát okozott Trinity A-10 esetén, de Brazoson is. 14.4-ben állítólag finomabban lehet alanti értékeket használni, kínzom magam hülyeségekkel, de kív vagyok, kipróbálom.
Dinamikus kontrasztot természetesen semmilyen körülmények között nem kapcsolom be, ahogy linkelt setup-ot is jóval alacsonyabbra szánom.
Color vibrance:40
Flesh tone correction: 50
Edge enhancement:35
De-noise:64
Mosquito noise reduction:50
De-blocking:50Más:
Abu85-öt kérdezem Kaveri és Fluid Motion 60Hz-ről. Engem látatlanban elsősorban 3D mellett érdekelne, egyelőre 24p-s BD mellett sem tévén, sem vetítővel nem találtam kielégítő interpolációs technológiát, kivéve néhány BFI-s tévét. Ő azt mondja 3D esetén nem támogatott, 2D-hez pedig csak DXVA-képes lejátszó szoftver a követelmény, pedig a 3D-t én is jobban, szeretem szappanoperásítva
-
törölt tag
Pont 2 topikban is felmerült hasonló téma, úgyhogy hasonló linkem van. Itt már elkezdődött a maximum 200 pont körüli AMD eredmény, alul látod is az 5750 ill 6850 bekapcsolt képjavítóit, annak 1-100 skálán túlhúzott értékeit. Írtam is másik oldalon, hogy ha olyan képminőséggel kéne mozizni, mit amit ezzel elérünk HD estén... grrrr
A 2-3 új képjavítónak nevezett eljárás már kissé másról szól, erre visszatérhetünk ha fizikai valójában látom..
-
törölt tag
Azt tudtam, hogy a tesztben bekapcsolják a "képrontókat", ami HD esetén végeredményben kinyírja a képminőséget, az ért maglelepetésként, hogy a HQV teszteknek megfelelve fejlesztenek. Érdekes, hogy eddig az AMD képjavítók telepítés után bekapcsolva érkeztek, és ugye mindent szépen kilőttük. Tiszta telepítés esetén Cata 14.4 W8.1-gyel már kikapcsolva.
-
törölt tag
Köszi, érdekes eredmények. A Kabini esetében általunk tapasztaltakat később Catalyst, vagy madVR frissítés is befolyásolhat! Ha jól emlékszem radi8tor1 is kipróbálta a full screen/24+jinc kombót, és nála is akadozott. De! Annyira új még a platform .. beszéltünk madVR plusz+BD50-m2ts beletekerés hibákról, kell néhány mp míg magára talál, XBMC is küzd hasonlóval, szóval nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben a madVR teljesítmény is javul, vagy megjavul.
-
törölt tag
Bicubic ill Spline szinte egyforma, mehet mindkettő esetén AR, elbírja. Jinc nem megy sehogy, nemhogy AR-rel
AR egyébként is vitatott, hogy szükség van-e rá. Egyébként még vásznon sincs "hűdenagy" különbség az eljárások között (ugye magunk Full HD-ről beszélünk), max ha mikroszkóppal nézed. Ahogy említettem, említettük Cata kikapcsolt képjavítókkal már az XBMC sem szégyenkezhet ...
Másik kérdés, nálam DXVA2 ugyanúgy hajtja GPU-t, de pont a különböző eljárások miatt használjuk a renderert, megkerülve az Cata EVR-t.
Nehéz téma, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle megjelenítőt, kábelt, HTPC-t stb használunk. Ami nálam kis különbség, nálad lehet óriási és fordítva. És akkor még nem beszéltünk egyéni érzékenységről, jó példa erre a 24p kérdése. Megjelenik egy új hardver, és sokan egyből ezzel kezdjük, ezután érdeklődőnk, mert pontos 24p nélkül sokunk bele sem kezdene az egészbe, legyen bármilyen kép és vagy hangminősége. Másoknak meg a könyökén jön ki a téma, se frame dropot, se ismétlést nem érzékel, míg ha fizikailag ott is van.
-
törölt tag
Így van. Valószínűleg ez a proci is elmenne passzívan egy hővezetős házban (pl plex, streacom stb), abban az esetben, ha a tápellátás Pico vagy panel (bár valamennyire ezek is melegedhetnek házon belül, adhatnak át hőt). Úgy néz ki, hogy a lap adapterrel rendesen befűt, de ez mindaddig lényeg, amíg nulla ventivel akarjuk használni. A Chieftec táppal ment is így, adapterrel nem, ahogy említettem még a ház is egész átmelegedett. Most a minimal ventivel nem is érezni, hogy megy a gép, hőmérsékletek rendben, ház oldala langyosnak sem nevezhető. Szóval elképesztő sokat számít, ha pedig a 3,5" HDD épp aktív, sokkal hangosabb, mint a ventilátor
-
törölt tag
Na, saját cucc is teljesen összerakva, szintén 5350 és adapteres Asrock lap. Fos a mérőm,
ez nyilvánvaló, ma kiderült. Nem készül(t) el az ígért speckó adapterem, így elhoztam egy
FSP 90W (FSP-NB90)-et. Lehetséges ilyet is rendelni (FSP-NBV90), a kettő között nem tudtam rájönni mi a lényegi különbség, előbbihez írtak zajcsökkentő áramkört és egyebeket. A harmadik, egyben legolcsóbbat nem akartam megvenni, az mindig gyanús.Szerencsére semmi hangja, nem cicereg, jó választásnak tűnik. 1HDD plusz SSD-t kell elbírnia, 1600-as RAM és 6-7 USB-s eszköz mellett, köztük külső tápos HDD-k. Ha valaha megjelenik a 7600-os Kaveri, oda már HDPLEX táp kerül.
Amit gyorsan megmértem: Idle 17W körül, Prime alatt beáll stabil 40W-ra, azonban filmek alatt (BD) eszement módon izeg-mozog. Többnyire 18-32W között, de néha 2W-ot, néha 62W-ot mutat, igaz csak pillanatokra.
Mivel nálam némi átalakulás megy végbe házimozi részlegen, az előzőhöz már nem tudom érdemben hasonlítani, de a hangja kifejezetten tetszik, visszalépés biztos nincs a Trinityhez képest. A néhány film esetén előkerülő m2ts probléma az egyetlen, ami nem OK, sajna még 14.4 RC driverrel is.
Amit egyelőre nem tudok megoldani, az Asrock lap minden kikapcsoláskor áram alatt hagyja az USB portokat - úgy emlékszeme 8.1 update óta - , de ez nem 100%, lehet hogy az alaplap hülyesége. Minden lehetséges dolog kikapcsolva BIOS és oprendszerben is, mégis.
-
PeterPH
senior tag
Gigabyte GA-J1800N-D2H alaplappal megnéztem a fogyasztás adatokat a táblázatodhoz.
Konfig: Alaplap + 2db 1.5V-os 2GB SODIMM memóriamodul + SSD + 90W PicoPSU + LC-Power 75W külső kocka
Fogyasztások
Idle: 9-10W
Prime95: 15W
XBMC főmenü: 10W
XBMC library statikusan 11W, folyamatos scrollozás mellett 16W
XBMC playback: 11-12W
PDVD13 BD3D: 12-16WCPU Queen: 9679
-
bajnokpityu
félisten
+regger:köszöntem a közreműködést, remélem végre teljesen csöndes lesz a gépem...
hasonló élmény volt egy estére a paneltáp egyébként,mint amikor kikapcosltam zenehallgatáshoz a TVt, és telóról browseoltam a könyvtáramat. jobban figyel az ember a zenére, nem vonja el egyik érzékszervet a számgép.
-
törölt tag
-
törölt tag
14-es PowerDVD-t próbáltam ki, ajánlgatták, hogy milyen pörgős lett, ráadásul támogatni fogja az AMD Fluid Motion technológiát, ami 3D esetén is (vagy csak ott) izgalmas lehet. Az biztos, hogy barátibb a működése, mint a TMT-nek, de pl beágyazott PGS feliratokat nem lát, amit nem tudok mire vélni. Érdekességképp megnéztem az említett néhány problémás m2ts-t - szintén bekapcsolt DXVA - és játssza hiba nélkül.
-
törölt tag
Még annyit fontos megjegyeznem - lehet felületesen vázoltam a kérdést- , hogy ezeket a fájlokat amúgy gyönyörű kép és hangminőséggel játssza az AM1. XBMC esetén az anyag elindításával van gond, tehát a film kezdetekor ugrál, mint a barom, utána léptetsz néhányat az idővonalon és helyrejön, ami után akár a film elejére is ugorhatsz, immár tökéletesen játssza!
MPC-HC és madVR pedig jól kezdi el játszani, azonban ott a beletekerések okoznak hasonló problémát, ami néhány mp után szintén helyrejön. Ellenben sokkal több film/koncert esetén csinálja, mint XBMC. Mindkettőnél megszűnik, ha a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva. Ebből gondolom, hogy a hardver frissessége miatt talán driver szinten lehet probléma.
-
törölt tag
De sajna nem az anyag, Trinityvel mindegyik OK, ahogy hardveres gyorsítással ugyanezen konfig plusz Openelec esetén is. AMD driverre gyanakszom, ami valamit elbarmol magas bitrátás anyag esetén (kódolás is számíthat, hisz nem mindegyiknél) bekapcsolt hardveres gyorsításnál.
-
_Smooth
senior tag
Én ezt a TDP harcot (de magát a "meghatározást") sem igazán értettem soha.
Az én A6-5400K APUmra azt írják, 65W TDP.
Na most falon mérve a rendszer 60-65W környékén szépen muzsikál is. (80W környékét csak Prime95 alatt hozta)
Tehát a "Tipical" adatot tartja is (a teljes rendszer, nem csupán az APU önmagában). -
törölt tag
Trinity is hasonló (épp most adtam el
) volt nálam, 23,976xx, míg az Anandtech 23,977xx-et mért rá, igaz 4 órás frame repeat-tel. A Haswellre 23,97605-öt kaptak, Kabini is kb ugyanez, magyarul mindkettő tökéletes. Igaz Kabinivel előfordul, hogy beáll 23,9703-ra, ilyet még HTPC-ben nem láttam (persze tök mindegy az néhány egység
)
GPU használat 40% körül Chroma/Spline 1080p mellett, 720p esetében 50% környékén, szintén Chroma-Image/Spline.
Fogyasztás adapterrel kicsit csökken majd, de valóban magam is kevesebbre számítottam, ellenben egész biztosan passzívan üzemeltethető egy arra alkalmas házban.
Az XBMC képminőség terén történt pozitív változásait nem csak én vettem észre, de nálam annyi minden csere volt és van mostanában, lehet hogy ez is közrejátszik
szerk:
Látom már bajnokpityu is ue írja, észrevehető tévén és vásznon is. -
törölt tag
Végigment XBMC alatt egy 1:40 hosszúságú film, nem volt frame drop (kivéve ugye az indításkori). Friss update w8.1, 13.12 catalyst, 13.3 XBMC. Ebben a formában MPC-HC plusz madVR 23,97603-06 körül mozog, tehát egész pontos.
GPU-ból madVR 720 és 1080p full képernyő 24Hz chroma: Bicubic vagy Spline-ra elég az erő, image u. szintén. AR itt talán épphogy bekapcsolható, de szvsz értelmetlen. 60Hz Smooth Motion bekapcshoz is kevés az erő, akinek hasonlóra fáj a foga. Egyébként normál tévéseknek (vagy proji mellé) elég lehet az XBMC is, nagyon jó a képminőség ott is.
Fos 200w (adapterem utazgat) Chieftec táppal 14-50w között ugrál a fogyasztás, 2HDD-vel egyszer 70w-ra ugrott. CPU hőmérséklet 40 fok körül, még a gyári hűtéssel 40%-on.
A hang pedig meglepően jó. Részemről ajánlott plecsni a cucc.
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
bajnokpityu
félisten
sztem nem fogalmaztam sztem ennyire szélsőségesen.
úgyhogy kéretik személyeskedést csirájában elfojtani, peace.
ha vki nem szereti az interpolált képkockákat, neki az is zavaró. nekem nem.
de volt, aki azt hitte,h a 4 percenkénti eldobott képkockát látja,közben csak az interpoláció be volt kapcsolva.
ott esett le,hogy nem zavarhatja, hiszen 4 percenként kéne rámutatni a képre, hogy nah,most duplázott/droppolt egyet a mocsok.nekem viszont az zavaró,ha rossz a digi kábel,digi forrás,stb.. ami szintén nem hit kérdés. elfogadom,h van,akit zavar, de, hogy nem általános, arra mutattm rá. Sztem szimplán más hibát vél dropnak.
-
Sanyi.mTs
addikt
egy kis segítség kellene:
- xmbc-ben beállítottam, h hdmi-n keresztül szóljon a hang és 5.1 a hangrendszer. van egy olyan menü, h "sztereo szóljon minden hangfalon", de csak az első kettőn szól. mi lehet a gond?
- milyen vezeték nélküli bill + egér kombót ajánlanátok (női szemnek is meg kell felelnie)? a htpc ezen komponensét asszony választotta [link]. a linkelt oldalon a vélemény tőlem származik, de lehet, h csak hibás szériát kaptam ki. -
_Smooth
senior tag
Na erről beszélek
Én nem a Te nézetedet cáfolom. Ahogy írtam, én is optimalizálom a rendszert arra, amire használom.
Nálam csak házimozi meg némi böngészés, így egy egyszerűbb vas + célszoftver.De azért az Ő gépét se neveznéd asztali, irodai PC-nek, vagy akár gamer confignak (akkor hol a sok világítós nyavaja, minek a 21TB háttértár, és hol a böszme nagy ház, vízhűtés, matricák stb - talán kicsit elvetettem már
)
De akkor azt minek neveznéd? MGPC-nek?
Végülis mindegy is, nem akartam belefolyni meg nem is akarom túlzottan széthúzni a dolgot, csak gondoltam, valahogy összekötöm a szálakat (bár tudom, hogy azért nem fogtok vérremenni).
Na de, hogy kicsit ON is legyek és végre felejtősbe eresszük ezt a témát, nincs valakinek tippje Spotify - XBMC integrációra?
Alapból XBMC-vel tölt be a gép és nem szeretnék kilépkedni, ha zenét akarok hallgatni, ahogy nem szeretnék azért se kilépni, hogy épp leállítsam egy film indítása előtt. -
_Smooth
senior tag
"Pl. attól, hogy traktorral viszed a gyereket oviba még nem lesz városi kisautó.
"
Ez így azért nem egy helytálló példa... akkor inkább egy Gallardoval.
De ha maradunk is a példádnál, akkor; amint utcai gumikat dobsz a traktor alá, meg gyerekülést bele, mindjárt sokkal inkább lesz városi/közúti jármű, mint földmunkás. Egy takaros kis ház (ami az erősítő mellett tökéletesen passzol a többi házimozi komponens közé), egy célszoftver rá és máris inkább HTPC, mint gamer gép (vagy akár irodai, asztali).Amúgy meg, ha megnézed külföldi fórumokon (vagy akár OEM - gyárilag ennek tervezett, összerakott és HTPC-nek dedikálva árult) gépeket, akkor ott is sűrűn bele lehet szaladni gond nélkül i5-be, akár i7-be, meg igen komoly VGA-k.
HTPC nem attól lesz az adott gép, hogy 40k-ból kijön-e és 40mm-nél nem magasabb-e a ház, hanem, hogy mire használod, hogyan/milyen célszoftverekkel vértezed fel.
Ha én most fognám a desktop PC-met, elfektetném és betolnám a TV alatti kis asztalkába, majd feldobnék rá egy XBMC-t és rákötném az egészet egy HDMI-vel a TV-re, akkor az részemről már HTPC lenne.
Hogyha emellett közben kedvem támad rajta játszani is, akkor hát miért ne.Egyébként én inkább SteamBox-nak cimkézném Vikthor gépét (csak nem SteamOS fut rajta).
21TB még engem is hanyatt vágott
Pedig tudom, mennyi helyet foglal egy jó BD ISO - pláne sorozatok.Jelenleg 2TB-t sikerült megtömni és néha kis törölgetéssel frissen tartva mindig elfér még rajta 1-2 újabb szerzemény, de alapvetően jól jönne már nekem is egy újabb 2TB
(pedig ott hever 1-2 80GB-s, 2×160GB WD RE, meg egy 640GB WD - de már nem is veszem a fáradtságot, hogy küzdjek ezek felhasználásával - sokat enne már így a rendszer, sokkal több hő és zaj, és alig több tárhely)
Amúgy már nem is tűnik olyan távolinak/elérhetetlennek a nagyobb kapacitás SSD téren.
Samu 1TB SSD -
Tamoo
nagyúr
Így van. Tényleg a HDD-kkel van a legnagyobb baj hang szempontjából.
Rendszert meg aztán végképp nem szabad rárakni, ha valakinek csendes gép a cél kizárólag SSD jöhet szóba.
(#26756) Vikthor: Már párszor leírtad mennyire kúl', de a HTPC lelke végletekig lecsupaszított, médiára kihegyezett OS. Nálad ez nem biztos hogy megvan.
Ettől persze jó, csak már sok ez a fényezés. -
előítélet bűzét érzem terjengeni nálad... megint meg akarják mondani, hogy én hogyan csinálom...
Tényleg főleg mozira van használva és csak 10% game, ott viszont nem ismerek kompromisszumot ezért kellett beruháznom minőségi és kussoló VGA-ra, neszpa? Majdnem hogy teleportál a gyere a suliba, mert csak 2 perc sétára van
És ha még nem mondtam volna, nekem itt kezdődik a HTPC, és nem azoknál a kicsi "kütyüknél" amiben szinte nincs semmi. Viszont elfogadom, hogy valakinek az már HTPC és az kell neki, hát nekem nem elég az a szint és kibővítettem olyan funkciókkal a HTPC-met amit más meg max árgus szemekkel néz, hogy basszus Viktor a géped egyáltalán be van kapcsolva és ilyen grafikára képes???? Csak ámulnak, de mindez kivitelezhető, csak a komponensekre kell jól odafigyelni és gondosan megválogatni és összeépíteni a konfigot.
Írtam is, hogy All-in-One, de attól még HTPC.
-
BullZeye
veterán
Semmilyen késése nincs (és igen, Harmonynál olvastam külföldi fórumokon ezt a hibát, volt aki emiatt cserélte le az olcsóbb one4all-ra). De itt tényleg a gombok mozgása a szokásos távolság töredéke, és a kattanás pillanatában már küldi a jelet és tévén hajtja is végre a copy parancsokat érzékelhető késés nélkül.
Jobb/gyorsabb mint az eredeti Samsung távirányító, és folyamatosan tolja a jelet ütemesen és gyorsan, ez jól meg is szívatott elsőre, mert pl PCn a sleep gomb-ot 2-3x nyomta meg
de már megoldottam, csak átállítottam, hogy ne 150ms legyen, hanem 300ms a 2 jel fogadása közötti minimális idő, így már tökéletes, és még így is elég gyorsan XBMC aljára érek vele, de nem nyomok duplán semmit.
Előző távdihoz képes durva, mert ezzel már a falról visszaverődő jeleket is fogja a gagyi ezer éves infrám, szóval rá se kell látnia, ha teljesen háttal van a távirányító (sőt még egy pléd is van köztük), akkor is tudok váltani
Ami használhatatlan vagy legalábbis teljesen fölöslegesnek érzem, az a Macro. Gondoltam kiiktatok pár gombot, de nem lehet, mert csak meglévő és aktív gombokból lehet macrót csinálni és azokat nyomkodja, szóval nem lehet beállítani a macro-t majd törölni a gombot, mert akkor a gomb új funkcióját használja
Szóval ezt autohotkeyyel oldom majd meg inkább windowsbanErről az adatbázisos dologról tudok, és ELMÉLETI szinten ez a készülék is tudja, csak ugye itt nincs USB amivel rá tudom kötni a gépre, viszont bármilyen gombot lehet bármire programozni adatbázisból, amihez én nem férek hozzá, viszont ELMÉLETILEG (már küldtem nekik mailt) a support elküldi az összes kódot amit csak tud.
Viszont van rajta JP1.3 csatlakozó, amihez kéne kábel, de nem igazán tudom honnan érdemes beszerezni, szóval lehet nekem kell majd házilag eszkábálni.Viszont megint csak ELMÉLETILEG, ha van egy alig működő logitech távirányítód, a copy paranccsal tulképp csinálhatsz belőle egy logitech koppintást, és ugyanazt tudja majd, mármint a speckó gombokat.
Amúgy nagyon kényelmes, és ami bónusz feature, ha hozzányúlok, bekapcsol rajta a háttérvilágítás
ez nem tudom mennyire zabálja akksit, de amíg a kezembe van, világítanak a gombok rajta, ha lerakom elalszanak.
(#26628) canniball
Kinek a pap.... én szeretem saját magam programozni a dolgaimat, és nem bízom másra
Harmonynál pedig kell ugyanúgy driver-t telepíteniszóval logitech programot használsz hozzá, de ezért jó 10k-val többet is fizetsz érte
De ha W7 magától mindenféle program telepítése nélkül tökéletesen érzékeli a távdidat, akkor leborulok nagyságod előttés veszek én is olyat
WD My Cloud-ot is azért vettem a Synology helyett, mert ugyanazt tudja mindkettő, csak az egyik 4x annyiba kerül, cserébe a másikon át kellett olvasnom pár dolgot, hogy beállítsam, viszont a zsebembe maradt 60kAzon gondolkodom, hogy beszerzek egy IRTOY-t, az oda-vissza tud küldeni infra jeleket, szóval pure fun lenne azzal vacakolni picit
-
Immy
őstag
Köszönöm a választ.
Közben neten viszonylag sok problémát láttam a paneltápokkal, ezért inkább kerestem egy olyan alaplapot, ami alapból dc-in csatlakozóval rendelkezik és talán jobban bírja a 7/24-et: Asus H81T [official webpage]
Mi erről a véleményetek? 23ezer forint körül már lehet venni. -
tozso76
aktív tag
-
canniball
nagyúr
Hova jutott, hova jutott... Ki gondolta volna 15 évvel ezelőtt hogy mostanában olyan mini számítógépeket fogunk a zsebünkben hordozni, amik többszörösen körberöhögik az akkori PC-k teljesítményét? A technika folyamatosan fejlődik...aztán egyszer majd csak lelépnek a köztünk élő idegenek a technikájukkal együtt és mi itt maradunk a romokon.
-
zzola
titán
Köszi! XBMC van, amikor 24p-t ír ki lejátszás közben...
Intel Bay Trail alapú lapot/CPU-t szerettem volna, egy GIGABYTE GA-J1800N-D2H-t, de sajnos nem lehetett kapni, amikor összeraktam a lejátszómat. Brazost nem szerettem volna már, mert az elég koros. Pechemre a PCland-nál már elérhető a fent említett alaplap CPU-val... -
törölt tag
FHD mellett nem is az image, hanem megfelelő megjelenítőt feltételezve a chroma upscaling lényeges. Ha komolyabban érdekel, és esetleg kalibrált tévét használsz, olvass utána ennek és a 3DLUT kezelésnek. Hülye vagyok ennek értelmes és rövid elmagyarázásához,
használni szeretem.
Egyébként az érdekes kérdés, hogy mit látunk ebből saját megjelenítőn, milyen tévé vagy proji szükségeltetik, hogy valós, jól látható differencia keletkezzék Spline vs Jinc, vagy XBMC ellenében, feltételezve FHD tartalmat. Csináltam már összehasonlítást gyengébb és erősebb gépen, ahogy projin és tévén is, készültek screenshotok is, majd berakok ha sikerül előkaparnom. Nyilvánvalóan vetítőn beszélhetünk drámai különbségekről.
-
Domy
aktív tag
Eddig semmi, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy tegnap este lettem kész vele
szóval túl sok időm nem volt nyúzni. Kíváncsi vagyok, ha felteszitek, mit tapasztaltok.
Egy bajom volt még a 13-assal, de ezt csinálta Inteles konfigon is W7 alatt, hogy a videó elindításakor szagatottan játszotta a hangot, a kép inkább olyan volt közben, mintha hullámozna a framerate. Ilyenkor megállíottam a videót stop-al, és újra elindítva tökéletesen játszotta végig! Feltételezem ez is egy bug lehet a béta verzióban.
Sajnos a Brazos lap elég sovány teljesítményben, de majd ha lesz időm, nekifutok egy MadVR beállításnak. Gondoltam rá, hogy diszkrét VGA-t tennék a Brazosba, ami GPU-ban erősebb, pl. egy R240 vagy R250 sokkal combosabb mint ami benne van. Vajon elég lehet hozzá a proci? Ez persze csak a MadVR-hez érdekes, XBMC-hez elég ez a vas is.
-
Domy
aktív tag
Nem is olyan régen, alig több mint egy hete váltottam pár privátot egy fórumtárssal, és a Madvr-ről faggattam, továbbá arról, hogy az új 13-as béta XBMC hogy viszonyul hozzá minőségben?
Azóta összeállt a Brazos rendszerem, így leírom a tapasztalataimat néhány mondatban.
Az Openelec 13-as beta verzió tökéletesen működik, viszont egyrészt nem kezeli az USB-s hangkártyámat (DXIO Pro), másrészt az upscaling szűrői gyakorlatilag nem működnek jól, így a 720p-s anyagok "szép" pixelesek és maradnak, és a tömörítési blokkok is jól kivehetőek.
Kapott a rendszer második körben egy Windows 7-et, majd utána gyorsan egy Windows 8.1-et, ennél maradtam. Bár a 7-essel komoly gondjaim nincsenek, valahogy mégis az az érzésem, hogy hangminőségben a 8.1 jobb, kiegyensúlyozottabb, a kép pedig mindkét esetben számomra megfelel. Működnek az upscaling szűrők is, a képminősége pedig mintha jobb lenne, mint a 12.3-as XBMC-nek.
-
tom_tol
addikt
Szerintem próbáld ki. Nekem TMT van, távval tudok hang és felirat sávot váltani, illetve fejezetenként ugrálni. Nincs benne xsec ugrálási lehetőség (sajnos) és nem működik az előre-hátra tekerés sem mert arra az "F" és még valamelyik billentyű van beállítva ami nekem nincs a kínai kütyümön.
Igaza lehet regger-nek, nem lesz benne az xbmc-ben soha sem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest