Hirdetés
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
barnam_ #26343 üzenetére
Amire neked kell arra valóban jó az ajánlott Brazos és mindkét Bay Trail Atom is, amit te írtál. Valamint az új AMD Kabini is megfelelne.
Megpróbálom összefoglalni:
1. A J1900 kb. egálban van az általad használt Z3740-al, 4 mag, majdnem azonos órajel. A J1900 kicsit nagyobb órajelű, az IGP is, így az is erősebb kicsivel.
Erőben tudod mire számíthatsz, nem egy erőgép, de a régi Atomoknál 3-4x gyorsabb, kb. tényleg egy lassabb C2C szintjén lehet. HTPC/NAS-nak teljesen elegendő. 10W TDP.2. J1800: 2 mag, tehát kb. feles cpu teljesítmény. HTPC/NAS-nak ez is elég. Én azért a 4 magost venném, mert mégiscsak számít az irányításnál, de főleg netezésnél. 10W TDP.
3. Brazos: Ugyanúgy elég mindenre, régi Atom-nál kicsit erősebb cpu-ban, tehát kb. 1/3-a a J1900-nak. Én már nem vennék ilyet, ha netezni is kell, max nagyon nyomott áron. De féláron sem lehet kapni valószínűleg ami még mindig relatíve drága a J1900-hoz képest teljesítményben. 30W kb. a komplett rendszer, 25W TDP lehet kb.
4. AMD Kabini.
Cpu erő kb. ua, mint a J1900. 4 mag, 2GHz. IGP-ben erősebb, 24p-t garantáltan tudja. Hátránya, hogy 25W TDP. Előnye, hogy pl. az Asrocknak lesz alaplapja, amihez nem kell paneltáp külön, csak egy 19V-os külső notebook tápot kell beledugni és már megy is.Az Intelnél még kérdés a 24p, de ahogy írtam fentebb, elvben a Bay Trail-ek már tudhatják jól. Kérdés persze az is, hogy szükséged van-e rá. Szerintem nem árt.
Én 1. és 4. közül választanék. A 4-nél még kérdéses az ár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motoros topic
- Gyúrósok ide!
- Intel találgatós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Renault, Dacia topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Asus VivoBook 17 S712F / 12 hó jótállással
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest