- iPhone topik
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- Nem lesz Xiaomi 16
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Elindult a One UI 8 frissítés
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sigma-VXP-s médialejátszót csinálok a HTPC-ből,
de este ránézek a 14.4-ben található képjavítókra, legalábbis azokra, amiket Kabini alatt elérni.
Tömörítési hibák, Detail enhancement már a H.265 és 4k miatt is készül, vagyis kötelező lesz. 3D helyett 4k mániát kapunk, márpedig az 1080p>4k felskálázás állítólag hibajavítók nélkül reménytelen vállalkozás. Ismét előjön amiről beszéltünk, vajh tisztán Full HD forrás mellet van-e értelme, vagy sem. A VXP is alkalmaz mosquito noise reduction-t, ezt például AMD esetén dicsérik.
Amin magam sokadszorra meglepődök, az élkiemelés túlhúzása, amivel még az apró részletek színeit is el lehet torzítani. Non plus ultra a Dynamic contrast használata, állóképnél elmegy, de amint megmozdul ... nem hiszem el, hogy komoly szakember - még annak sem kell lenni - nem látja a millió hibát, amit magával hordoz.
Alábbi a 200 pontos beállítás (vagy a 14.4 gyári is hasonló lehet ), amihez hasonló, de még csökkentett érték is katasztrófát okozott Trinity A-10 esetén, de Brazoson is. 14.4-ben állítólag finomabban lehet alanti értékeket használni, kínzom magam hülyeségekkel, de kív vagyok, kipróbálom.
Dinamikus kontrasztot természetesen semmilyen körülmények között nem kapcsolom be, ahogy linkelt setup-ot is jóval alacsonyabbra szánom.
Color vibrance:40
Flesh tone correction: 50
Edge enhancement:35
De-noise:64
Mosquito noise reduction:50
De-blocking:50Más:
Abu85-öt kérdezem Kaveri és Fluid Motion 60Hz-ről. Engem látatlanban elsősorban 3D mellett érdekelne, egyelőre 24p-s BD mellett sem tévén, sem vetítővel nem találtam kielégítő interpolációs technológiát, kivéve néhány BFI-s tévét. Ő azt mondja 3D esetén nem támogatott, 2D-hez pedig csak DXVA-képes lejátszó szoftver a követelmény, pedig a 3D-t én is jobban, szeretem szappanoperásítva
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Phenom II X4 9xx & 8xx topic (Deneb)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Napelem
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest