- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Nekem tmt 30ra vált több filmnél is, beállítani manuálisan nem lehet. Powerdvd meg brightness egekbe húzza nálam. Más alternatíva van fhd 3d lejátszására? Xbmc 13 csak passive támogatást kapott.
2dben nincs baj 60 fps bármivel megvan, hiba nélkül. Fhd 3d 30p ami hibázik.
Írtam, Wolverine de mással is, pl pacific rim. Tulkepp minden 3dssel 30p.
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Rosszul fogalmaztam, más nem használja és filmezésnél tényleg csak az egyik HDMI kimenet aktív (ami az erősítőbe megy) és így is fenn áll a probléma, most teszteltem újra: 21,0 Mbps kép és Angol DTS-HD MA 7.1 @ 5445 Kbps hang mellett szörnyen akadt. Az átváltás pedig sikeres volt 24hHz-re, tehát az a beállítás ok.
Inkább az a kérdés, hogy mit nem telepítetettem, nem? A program mellett kellene valami kodeket stb, K-lite van fenn km playerhez régről (fél éves).
Ezen kívül még1 kérdés: egy HTPC képminőségben veri a médialejátszókat?
Lehet, hogy csak a beállításaim rosszak, nincs valami guide (angol is tökéletes), ahol le van írva, hogy win7ből hogyan lehet BD50 lejátszót varázsolni HDMI kimenetre XBCM-en keresztül?
upd.: esetleg az amd catalyst babrálhat bele?
Tibi
-
törölt tag
Nálam sem, el sem tudnám képzelni, hogy az asztalin mozizzak, de megértem akik nem akarnak (feleslegesen) médialejátszóra vagy HTPC-re költeni. Gondolom sokaknál a szoba adott, és így egyszerű megoldani a filmnézést, ha már ott van a pécé is. Lehet egyébként klónozott módot is használni, ilyenkor nem huzigálod az egeret. Mindkét megjelenítőn azonos a tartalom, tán ez a legegyszerűbb megoldás.
-
mpierre
veterán
Vannak jó, meg drága megoldások. Sajnos ott kezdődik, hogy a melómból kifolyólag már 60dB-s halláscsökkenésnél járok és ez csak rosszabb lesz. Tehát nincs értelme vájtfüleskednem, mert úgyse hallom.
Így én inkább az egyszerűbb megoldás felől közelítettem meg a zenét. Ami nem biztos, hogy tökéletes. Htpc-be egy jobb hangkártya (xonar d2), ami optikán viszi a jelet az erőlködőbe. Az meg kiabál hangosan...Egy dologról nem mondtam még le, az egy bakelit lejátszó lesz.
Szerk.: Nem is tudom, talán off....
-
sb
veterán
Én 2 hete megnéztem életem első 3D filmjét a saját TV-men.
A kábel ugyanaz, amit behúztam 4 éve a kábelcsatornába, kissé meg is törve és amit évek óta emlegetek itt, ha kábelekről van szó: 10m-es 2400 Ft-os noname cucc. Ment rajta a frame packed FHD 3D is.Egyébként amit írsz az lehet: nyilván nem egyforma minőségűek a kábelek. Hossz alapján pedig még inkább előjöhetnek minőségbeli különbségek. Csak ezek a hibák nem fakó színekben vagy szellemképben fognak megjelenni ahogy a legenda tartja. Vagy képhiba, vagy át sem megy a kép.
Ezzel viszont nyugodtan vissza lehet vinni a boltba, hiszen megvan a szabvány alapján, hogy pontosan minek kell rajta átmennie. -
-
cekkk
veterán
-
-
Attas
aktív tag
Igen tudom, hogy a torrent ülteti le a rendszert, illetve a HDD-t. Max 8 torrent feltöltés van egyidejűleg és ugyanennyi le. Csak a kapcsolatok száma sok. De annyira nem zavar. Amúgy is sajnálom, sajnálnám azt a 45GB helyet egy BD ISO-nak.. Szinte ugyanezt a minőséget megkapom 20-25GB MKV-ban. (igaz nincs 6 nyelven rajta) ott meg nincs akadás soha.
-
Paulo81
aktív tag
Azért a driver írásnál még nem tartok.
Ami sokat hozott a rendszernek azok az alátétek. Kategóriát ugrott. (Tudom, nem hájendde azért elég jól szól)
Szoftveresen a windows thin pc amit még nagyon jónak hallok, ez van "feltuningolva". (Letiltva felesleges szariok, stb..)Passzív ház meg passzív gép azért kell, mert ha már említve volt a tabla, a human audio tartott pár éve egy előadást a triódás találkozón, hogy minden ventillátor, mint elektromos motor zajt visz vissza az áramba, tudom szarul fejezem ki magam, de esküszöm ez volt a lényege amit mondtak. Ezután ki is próbáltam, hogy lehet-e hallani ugyanazon a gépen különbséget, ha kicseréljük passzívra a hűtést és leesett az állam mennyit számít.
Értem mit mondasz, igaz is, nem feltétlenül akarom levenni a feszt, csak ha nagyon muszáj.
De bízom benne, hogy nem lesz nagy melegedés.
A hdplex házhoz lehet rendelni többféle tápot, még nem döntöttem el melyik lesz. (Vajon a hifi-grade táp csak reklámszöveg?)http://www.hd-plex.com/hdplex-h1.s-fanless-computer-case.html
-
gorbep
senior tag
Most nem a Linn volt a példa, HTPC-t hasonlítsunk HTPC-hez, ne keverjük a szezont a fazonnal..... a promt időzítés egy Oprendszerrel rendelkező gépben sajnos igen komoly műveletvégzési sebességet, sok magot óriási erőtartalékot igényel.... sajnos
Úgy látom ez a HighEnd legtöbb területén így van, nem csak a digitális részen.... de lehet tévedek, majd kijavítotok....
-
Paulo81
aktív tag
-
Paulo81
aktív tag
A jplay-t kipróbáltam és szeretném használni majd az új gépen, a jelenlegit (notebook) nagyon leterheli, van, hogy 60-70 %-ra is. Na meg még meg kell venni a full verziót, ami nem némul el.
Ha ismernéd a jplay-t, akkor tudnád, hogy egy layer-t (bele lehet kötni, ha nem az) hoz létre az oprsz-ben, amit aztán a lejátszó szoftverrel kiválaszthatsz, pl. foobar. De szerintem tudod, csak csesztetni akarsz mindenáron.Mit szeretnél miről írjak? A szar ethosz rendszeremről? De tényleg, mondd meg miről! A "hang előállításáról"? Ez mit jelent nálad? Látod, megint csak csesztetsz.
Igen, tessék, úgyis ezt akarod hallani,:
Lehet, hogy alábecsültem a ph-s fórumozókat, azt hittem itt csak kockák vannak akik semmit sem értenek a hifihez, de kiderült, hogy született high-end-esek.
A hifis fórumon is a keménymag leugatja a kezdőt/tapasztaltlant, de ilyen stílust még ott sem láttam.
Jól lealáztál/lealáztatok, ahelyett, hogy segítettetek volna, tessék, remélem jól esett, egészségetekre! Most röhöghettek, hogy mennyire megsértődtem... -
gorbep
senior tag
Kívülről olvasva te kezdesz ki itt kezdő fórumozókkal.... és ez nem az első eset...... olvasgasd a JPLAY fórumát, abból talán megérted miért kell gyors, lehetőleg sok magos CPU a minőségi zenehallgatáshoz....ezt a meccset nem az alacsony fogyasztásra játsszák....
de te biztos úgy születtél, hogy mindent tudsz.... és ebbe a fórumba is biztos úgy jöttél, hogy soha nem írtál tudatlanságból hülyeséget..... ha nincs türelmed, akkor inkább ne írj, sokan tanulni jönnek ide, és a tiédhez hasonló stílus miatt nem mernek kérdezni....
Kérdezd meg Pityut miért nem 1 magos 10 éves cerkán hallgat zenét, mert szerintetek arra az is elég, vagy XT-t mekkora kapacitású CPU-kra fejlesztik a zenelejátszó audiophile- HighEnd PC-ket.....
De azért PEACE
Peak: azért a bufferelés sem mindenható.... Pityu elmondja neked miért nem hajítja ki a Tablát, hiába bufferel a DAC..... ha igazad lenne, az alaplapi ugyanúgy szólna.... és annak én örülnék a legjobban, hidd el....
-
Paulo81
aktív tag
-
Paulo81
aktív tag
Ethosz audio rendszerem van
http://www.artonius.hu/ethosz/HuFrameset.htm
Engem még "csak" 5 éve kapott el a gépszíj, tudom, hogy sokan mac mini-znek megy lumin-oznak, de:
Hallottam mac mini-t, engem nem győzött meg
Egy pc-t sokkal hogyismondjam szabadabbnak találom, mint egy hálózati vagy bármilyen medialejátszót, ahol adott a szoftver/hardver, stb...Amit belinkeltem cikk az a jéghegy csúcsa meg már régi is. Sokat kell hifi fórumozni meg tapasztalatot szerezni, próbálgatni.
Igen, a hifi rendszer összeállításáról igenis oldalakat lehetne írni, ha tényleg JÓ hangot akarsz... -
drdr
senior tag
Pfff. Azért vagy nekem hiányosak az ismereteim vagy az AMD nem nézi mit ír ki:
Available Models:
AMD A-Series PIB Package FM1: A8-3850, A8-3820, A8-3800, A6-3650, A6-3600, A6-3500, A4-3400, A4-3300 FM2: A10-6700, A8-6600K, A10-5700, A8-6500, A8-5500, A4-5300, A4-4000
AMD A-Series Black Edition PIB Package FM1: A10-6800K, A10-5800K, A6-6400K, A6-3670K FM2: A10-5800K, A8-5600K, A6-5400KFM1: A10-6800K ???
-
drdr
senior tag
Én abban az időben többször megnéztem, tuti hogy A8 volt akkor is a BD 3D támogatás alja. (Lehet, hogy a játékok terén volt akkor is vmi színes szemüveges 3D támogatás A4-re és A6-ra, azt nem tudom....)
(más: van rá ezen a fórumon (mint más helyeken), lehetőség, hogy lássam a hozzászólásaim, visszamenőleg az összeset? Akkor megkeresném a linket, bár gyanítom a link maradt, a tartalom változhatott....)
-
Maga a HDMI csatlakozo (meg a HDMI kabel) gyakorlatilag semmit nem valtozott az 1.0 ota*, tehat nem erdemes ugy tekinteni a dologra, mintha a csatlakozo barmit is befolyasolna (mert nem tesz ilyet). Ami befolyasolja, az az, hogy a GPU mit tud feldolgozni, mert itt valik el a dolog.
(#23408) radi8tor1: na, pont errol beszelek, hogy ez nem igaz
*: illetve ami valtozas volt, az a HTPC-s felhasznalast abszolut nem erintette, mert a HDMI 1.3-mal bevezetett magasabb max. atviteli sebesseget semmi sem hasznalja ki, ahogy az 1.4-ben megjelent opcionalis Ethernet csatornat sem.
-
BullZeye
veterán
Nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy a cég ahol dolgozom NAS-t használ évek óta, amit tudok használni egy ideje, és használom is (de csak mint mezei felhasználó), ahol ugyancsak gigabites net van, viszont kevés tárhelyem van, és ezért törekszem egy otthoni olcsó, de jó NAS szerverre, és ezért várok még, mert tudatos vásárló lévén, tudom, hogy 1 hónapon belül jön várhatóan a DS214, DS114, és kapható lesz a WD Cloud.
De egyrészt úgy érzem a világon semmi közöd nincs hozzá, hogy ÉN mióta és hogyan és mit használok, másrészt ha trollkodni akarsz, van ezer másik fórum, ahol ezt megteheted.
De csak mert teljesen ráérek:
Ez egy átlagos nap, 4 olyan user életében, akik használják amire lehet a NAS szerver-t 2013-ban.Hm, akkor én és a másik kolléga sem átlagos
Akkor mégse mindenki az, elég régen használok szervert otthon és elégé belelátok a képességeibe és a korlátaiba is.
Átlagos nap =/= átlagos userrel, ahogy az átlagos kenyér sem egyenlő az átlagos házzal.
Csak neked sem úgy kellene előadnod az egészet, mintha így használnád, amikor nem használod, nálam ez csapta ki a biztosítékot.
Mindenhol használtam a HA szót, ami csak várható az elkövetkezendő hónapban, ahol nem azt használom ma is a céges NAS szerverről.Mivel te átlagról beszélsz
Azóta sem, én a saját esetemet írtam le.Maradjunk annyiba, hogy vannak felhasználói szokások, és ki hogy használja a gépét. De ne általánosíts.
Az, hogy valaki nem használja ki azt a részét amire talán a legjobb a NAS szerver, az sajnos nem az én problémám, de még mindig nem általánosítottam, azóta is csak saját példát hoztam fel.Nem tudom mivel vagy mikor bántottam meg a kis lelkivilágodat (mert máshol is kötekedtél), de ha eredendően vagy ilyen, akkor Én kérek elnézést, van autista gyerek az ismeretségi körömben.
-
BullZeye
veterán
Ki mondta, hogy 10 éve használom? Ez egy átlagos nap, 4 olyan user életében, akik használják amire lehet a NAS szerver-t 2013-ban.
Az, hogy 1 hónapja azt se tudtam mi az teljesen irreleváns, azóta elolvastam 100 cikket, leírást, manualt, és fórumot vele kapcsolatban, HA nagyon érdekel valami, akkor 1-2 nap alatt több tudást szerzek belőle, mint amit más megszerez 10 év alatt, és most 30+ nap telt el, nem igazán értem, mi köze van ahhoz, hogy mióta használja az illető.Szűk keresztmetszet; Itthon DIGI van, Németországban pedig gigabit nővéreméknél, rajzfilmeket meg nem BR lemezekről fogják nézni NASról, elhiheted. De ez csak egy példa volt, hogy miért jó, ha 24/7 megy. És a példában egy kis falut nem említettem, sztem.
WOL egy jó dolog, viszont jó 1,5 perc míg feléled egy rendszer, ha még komolyabb biztonsági dolgok is vannak rajta, akkor még több, és "én csak 3 képet akartam megmutatni a tavalyi nyaralásról a munkatársamnak", és ilyenkor jön a 2-3 perc kínos várakozás, de valóban, ez is egy alternatíva, viszont elveszti a szabadság érzetét az egész.
-
djg
aktív tag
Hmm.. Még 2.1-eset se?
Nem vagyok annyira képben, de még régebben vettünk egy 5.1-es rendszert dvd lejátszóstul 20k-ért.
Gondoltam 20-30k-ból csak lehet lejátszó nélkül és akár 2.1-ből valamit kapni.
Szerintem az lehet, hogy Te a tisztességes alatt azt érted, hogy nem közép vagy alsó kategóriás. De nem lehet, hogy nekem már egy középkategóriás is nagy ugrás lenne a tévé hangszórói helyett?
Ha nem így értetted, akkor sorry. -
alázógyík
addikt
Nekem Inteles van, ilyen házban. Jól szellőző, de cserébe nem halk.
Panel táppal, mem. és cpu alul feszelve.
A pwm-es ventim a minimum fordulatszámra van állítva, nincs is hangja, de az 1db 2TB-os hdd hallható rendesen. Tehát a passzív dolog már itt elbukna. Valamelyik totyik társ írta, hogy nála van másik helységben a NAS, így van k.b. értelme teljesen halk rendszerről beszélni.
Lehet, hogy van nagyon jól hangszigetelt ház HTPC-nek, de azok meg melegednek, mint a kályha.
Tehát a 2 dolog üti egymást.Egyébként az új Intel driver óta semmi problémát nem vettem észre, tökéletesen teszi a dolgát minden. Ha meg adatot kap az cpu gyártó, hogy Breaking Bad-et v. koncertet nézek, hát Istenem. Egészségükre.
-
BullZeye
veterán
De sőt, mondok mást. Használt laptop hibás LCD, fogyaszt 20 wattot és passzív is megy, ha olyat veszek. És 50k ból megvan, úgyhogy tényleg fingom nincs mi olyan mulatságos a kérdésemen. Tele van ez a fórum ovisokkal.
Regger, ezeket néztem már, de ezek nem konkrét laptop procik?
-
BullZeye
veterán
Annyira szeretem az ilyen segítőkész válaszokat. Írtam, hogy 80k+50k lenne egy NAS+Médialejátszó páros, segítek az 130k, ergó ha ilyen árból kihozom, akkor már boldog vagyok, ha 80kból megvan még boldogabb.
Már évekkel ezelőtt olvastam olyan HTPC házakról, amik fémből vannak, és túlképp az egész egy nagy hűtőborda, ha egy procinak max TDPje 15 watt körül van, amit én szeretnék, akkor azt passzívan egy nagyobb borda, vagy egy ilyen ház elviszi, tekintve, hogy 3570km jelenleg passzívan üzemel picit magasabb TDP-vel 4ghzen, ezért gondolom egy kisebb proci röhögve megoldható, tápból se hiszem, hogy 550 wattos kellene, talán megoldható laptopokéhoz hasonlóan egy külső táp, ami megint csak elég, ha 50 watt körül ad le.
Úgyhogy te mint hozzáértő, mutass arra a pontra, amin megbukik, vagy kigúnyolandó ez a kérdés.
szerk.: Intelről olvastam mostanában (pár napja) hogy jön ki valami hihetlen SOC-kal, kérdés, hogy ez csak tabletekbe lesz, vagy jön desktop változata is ennek? (gpu gyorsabb mint tegra, fogyasztás kedvezőbb mint atom (10 órás tabletidő), teljesítmény meg I3-éval vetekszik, stb stb)
-
Pista0001
addikt
...mint a Schindler listája, a Titanic, a Gyűrűk ura bármelyik része...
Ha a kis méret ennyire fontos, akkor ARM és Android szvsz. Léteznek Raspberry Pi jellegű holmik sokkal erősebb SoC-al is, értelemszerűen némileg drágábban, csak HTPC-nek (XBMC van ugye már Androidra is) és letölteni tökéletes, fogyasztás (merevlemez nélkül) 1-2 watt.
-
drdr
senior tag
Igen. 3D már megy is, megduplázza a vezérlő gombokat SBS formátumnál.
Sajnos a 3840 széles mkv-kel nem tud mit kezdeni és a 3D BD iso-kal és mappákkal sem (mint ahogy a BD menüvel sem)...
De idő kérdése, lényeg hogy neki kezdtek...Kicsit érdekes a dolog, mert SBS alatt a TV-n bekapcsolom a 3D-t, majd visszalépek a film listához, ekkor frekit vált az xbmc, aminek következtében a TV kiugrik 3D-ből, de a xbmc gui-ja marad felosztva...
(Valahol volt egy ilyen beállítási lehetőség, hogy ilyenkor a gui is visszaálljon-e 2D-re).
Szóval jó lesz ha mindent visz, nem kell PDVD-vel v. TMT-vel bajlódni (ami nekem egyik sem nyerte meg a tetszésem, utóbbi nem is működött). -
gorbep
senior tag
Természetesen a hang nem csúszik el, a reclock azt is újra ütemezi......Ha van kedved játszogatni vele, lehet vicceseket gyorsítani-lassítani vele, még extrém fps értékeken is tökéletesen működik.
Peak: amúgy is illeszti a hangot, mert a hangsáv szabványoknak(szerencsére) közük sincs az idióta 23.97 pfs képfrekvenciához......ott szerencsére megmaradtak a 96/192 Khz-es mintavételek..... bár még valaki ktalálhatja hogy lehetne oda is bekeverni valami köbgyök Pi-s konstanst.....
-
Peak
addikt
A hangból gondolom szépen kihagy blokkokat. mivel ha runtimeban kéne mondjuk 8 nagyfelbontású hangsávot pluszban resamplingelnie nagyobb frekire, egy picit gáz lenne, plusz mekkora ciki már
ha gagyin csinálja, pattan. ha jól, akkor nem.
de volt olyan ötödikelem DVD a "piacon", ahol a 44khzes eredeti hangot valamelyik állat 48khzre resamplingelte, és siralmas lett a hangja a filmnek... ezek is inkább disznót tenyésztenének, mint releaseket csináljanak.eleve nem értem miért áll bele bárki is intellel szenvedni, mikor a leggagyibb brazos is képes megugrani ezt az apró dolgot.
no offense!!!
-
törölt tag
A 2 linkelt lejátszó csak 24.000 Hz-et tud, 23,976-ot nem. Intel Haswell fasza, Ivy kicsit sz@rabb 6x lappal, 7-tel már közelíti a 23,976-ot, olyan 23,973 körüli, de múltkor sb kolléga is panaszkodott, hogy azért látni némi anomáliát. Az Intel a még pontosabb értékhez állítólag ígér BIOS frissítéseket Ivy plusz 7x lapokhoz.
-
bigdady
nagyúr
Router dhcp-je osztja a local ip-t, ahogy látom mindegyik eszköznek mindig ugyanaz.
A pc mac ciméhez a saját local ip-jét hozzárendeltem.
Próbáltam forwardolni 255-re és a saját local ip-jére is both-szal és csak udp-vel egyaránt.Router topicban sincs ötlet
Ez feladta a leckét
-
canniball
nagyúr
"De most nézem abból is kelteni tudja valamit hibernációból is."
Igen, ha a "mélyebből" kelti akkor logikusan a kevésbé "mélyből is"."bigdady
A portokat be állítottad, hogy..."
Azt írta (hogy itt vagy a másik topikban azt már nem tudom), hogy kikapcsolás után rövid ideig, valamint készenlétből működik nála a dolog, csak hosszabb kikapcsolás után nem (helyi hálón sem). Ebből szvsz egyértelmű hogy a probléma gyökere ott található hogy utóbbi esetben nem kap naftát a lan, ha ennek kiküszöbölésére nincs kapcsoló a BIOS-ban akkor pedig veszett fejsze nyele. -
NTX
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest