- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xerobyte
aktív tag
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Rosszul fogalmaztam, más nem használja és filmezésnél tényleg csak az egyik HDMI kimenet aktív (ami az erősítőbe megy) és így is fenn áll a probléma, most teszteltem újra: 21,0 Mbps kép és Angol DTS-HD MA 7.1 @ 5445 Kbps hang mellett szörnyen akadt. Az átváltás pedig sikeres volt 24hHz-re, tehát az a beállítás ok.
Inkább az a kérdés, hogy mit nem telepítetettem, nem? A program mellett kellene valami kodeket stb, K-lite van fenn km playerhez régről (fél éves).
Ezen kívül még1 kérdés: egy HTPC képminőségben veri a médialejátszókat?
Lehet, hogy csak a beállításaim rosszak, nincs valami guide (angol is tökéletes), ahol le van írva, hogy win7ből hogyan lehet BD50 lejátszót varázsolni HDMI kimenetre XBCM-en keresztül?
upd.: esetleg az amd catalyst babrálhat bele?
Tibi
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Most építettem magamnak házimozi rendszert, már csak a meghajtáson gondolkodok (HTPC vs. médialejátszó). Ami adott: 4mag 3.1 GHz, 8GB RAM, 1GB AMD 6850 vidkari.
Alapvető problémám, hogy 2 monitor és 1 TV (erősítő) van a rendszerbe kötve, ebből aktív DP nélkül csak kettőt kezel az AMD és 3/2 kiválasztása elég problémás (UltraMont használok hozzá), de ez még okés is lenne, de a filmeknél mióta meg van az új erősítő elég nagy szívások vannak. Laggolás, szaggatás, akadozás: úgy érzem ezzel a PC konfiggal simán vinnie kellene...
Próbáltam már TMT, powerDVD, XBMC programokat, de nem nagyon jutottam semmire, ha pedig a hangot felvettem DTS-MA-ra, akkor végképp lehalt a rendszer.
A probléma biztosan nem a kábel, mert nem csak a TV, hanem a sima monitor is ezt csinálja, pedig arról a kábelről biztosan tudom, hogy jó.Ezen kívül másik probléma volt, hogy a hangforrást nem ismerte fel az erősítő, tehát ha váltottam sima DTS-ről, DTS-MA-ra akkor semmi...és nem az erősítő a gond.
Tehát akkor az igények: pl. 35.000 kbps kép, 5.000 kbps hang tökéletes lejátszása (3D Bluray DTS-MA hang). Ki tudom ezt varázsolni a gépemből, vagy az AMD + catalyst kombó nem erre való és jobban járok egy médialejátszóval?
A megjelenített kép minőségében (a lejátszó fél oldaláról) melyik a jobb, egy új csilivili médialejátszó vagy egy HTPC?
Köszi!
Tibi -
xerobyte
aktív tag
XBMC-be próbaképp beraktam egy mkv-t, a sima DTS-t kiválastva minden OK volt, az erősítő fel is ismerte, hogy dolby digital van. Ellenben,a mint váltottam a DTS-MA hangsávra az egész irtózatosan belaggolt, az erősítő pedig stereonek vette a jelet.
24Hz alatt most mire gondolsz? Erősítőn át tudom állítani, de a PC HDMI kimenete 60Hz.
-
xerobyte
aktív tag
PowerDVD13, kmplayer.
Most jelenleg ott tartok, hogy minden kábelt minden eszközzel lecserélek, hátha itt van a bibi.
Mintha lett volna olyan, hogy jobb lett volna, de aztán mégse vagy csak már káprázik a szemem. A géphez 3 monitor csatlakozik és kettőt váltogatok. 1 display portos. Lehet ez zavar vagy az asztalkezelő bogozódott össze.Most úgy próbáltam, hogy csak a TV-t kötöm rá, minden mást kihúzok. Ekkor egy darabig mintha jó lett volna, aztán ismét látni véltem az akadozást.
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a nem rég beszerzett pioneer vsx 922-es erősítőmmel.
Hiba leírása: az erősítőt HDMI bemenettel meghajtva és HDMI kimenetet
kiadva a csatlakoztatott TV-n már zavaró szinten alacsony a
képkocka/másodperc, akadozik a kép, nem folyamatos a szemnek. (FullHD
tartalom, amely máshol tökéletes).
A következőket teszteltem le eddig (felállásom: PC -HDMI1-AVR-HDMI2-TV):
- HDMI1 kábel direkt a TV-be kötve PC-től: minden OK, nincs zavaró fps
- HDMI2 kábel csere: marad a hiba
- Erősítő video convert OFF-ra állítva: marad a hiba
- Erősítő video resolution pure-ra állítva: marad a hiba
- Erősítő kikapcsolt állapotbeli passthrough bekapcsolása után: marad a hiba
Ez alapján én arra tudok gondolni, hogy a HDMI panelja romlott el,
főleg az első és ötödik feljegyzést tekintve, hiszen a forrás, a
kábelek és a megjelenítő biztosan rendben vannak.A gép: Win7 alatt AMD Radeon HD 6850 1GB, 8GB Ram, i5.
A furcsa az, hogy egyik lejátszandó fájlról hirtelen jött ez elő. Ezért gondolom, hogy nem a PC-ben van a hiba, hanem az erősítőben.Találkoztatok már hasonlóval, mi lehet a gond? Vagy szerviz?
Pont ma érkezne hozzá az új hangfalszett...Köszi a válaszokat!
Tibi
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Battlefield 6
- bambano: Bambanő háza tája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Dacia topic
- Spórolós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest