Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz t72killer #32000 üzenetére

    Jó, Nikonra nem, de Sonyra?

    Van használt bőven, tele van a piac akár új olcsóbb Sigmákkal, vagy haladó kategóriás Samyangok, igazából bármi. Sonynak az alap 18-135ös obija szerintem meg már baromi jó cucc, de az alap 24-70 is atom király. Igaz drágább is, de valamit valamiért. 16 vagy 30mm környéki fixekkel szintúgy tel minden, manuális Meike/TTartisans olyan műszaki paraméterekkel zsákszám, hogy ihajj.

    Aztán lehet gondolkozni, ezért mondom, hogy akár kisebb A6xxx-es valami vázat és ha bejön a dolog akkor később még nézhet 6600at. Ami most nem kevés pénz, de nekem most ezzel ütötte meg a Sony azt, amit meg kell. Fókuszban az A7-III volt itt, ott hiába vettem volna meg a vázat, reménytelennek tartottam obikkal etetni. Gyutáv miatt madarászni meg a Pana adta ki magát 100-300as obival, aminek másra nehéz alternatívát keresni.

    És ugye Tamron-Sigma nem gyárt Nikonra, de saját maga a Nikon sem bővelkedik. Mondom sok év lemaradásuk van, miközben Tamron, Sigma, Samyang/Rokinon, Viltrox, Laowa, Sirui, Irix... Annyiféle verzió van, hogy alig bírsz válogatni, míg Canikonra meg vakarni kell a fejed azért, hogy értelmes választás legyen és jönnek a konverteres megoldások. És akkor a különféle Andoer meg Rockstar obikat direkt nem emlegettem.

    Amúgy Sigma és Viltrox pldf. csinál Mes obit, többit még annyira nem követem, pár havonta ránézek és meg lehet állapítani, hogy első sarki közértben ha leszűröd bajonettre akkor lesz 10-20 féle lehetőséged, azok is elég nyüszítősek, E bajonettre meg knb. 100-200 mindenféle. Használtban meg aztán főleg. És akkor nézzük meg, hogy most jelen körülmények közepette miért vennék olyat. Aztán ez 3 év múlva változik, majd meglátjuk.

Új hozzászólás Aktív témák