- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZephX
senior tag
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Lehet persze, akár még az expot is belőheted jól és pontosan vagy a WB-t. Viszont a kisördög nem alszik, én úgy még nem jártam képemmel, hogy ne akartam volna hozzányúlni. Mindenesetre ez is ilyen ízlések és pofonok téma, kinek mennyi ideje/türelme van hozzá és mennyire ismeri önmagát. Harctéri idegbajt kapnék ha valamin húznom kéne és nem tudok normálisan belenyúlni, de ez csak én vagyok...
Pl előszeretettel mászkálok ki este fotózgatni bármit IS.
Ott muszáj. Nyilván nappali viszonyoknál egyszerűbb.
-
-
Salex1
őstag
Igen, kikapcsolat VR-el is csinálja. A régi 70-200-ban nincs is.
Próbálom jobban szemléltetni: Néha a fókuszálás pillanatában a keresőben a lencse fordul egy kicsit, pár mm-t. De nagyon gyors, és nem mindig csinálja. Viszont mindig óramutató járásával ellentétesen. A sima üveg lencsén nem is biztos, hogy észre venném, de a fókuszpontok, is mozdulnak. Remélem érthető. Live View-ra kapcsolva még nem jelentkezett a probléma.
-
t72killer
titán
biztos a rajkóknak elfogyott az optikai kence a gyárban, így maradt a lekár
.
Értem, tehát mosószer+desztvíz a zeiss-ék szenteltvize
. Nekem anno a komplett nikonos készletem (pár nikkor, egy 3.5/17-es Tokina), és a m4/3 obijaim is meg lettek keresztelve izopropil-alkoholban
. Meg ugye 1-2 szenzor is kapott, nehogy negligálva érezzék magukat
#26244: így van, pedig mind a kettő a tiszta valóság.
-
t72killer
titán
Wow, NDK-s bevonat
? Az izopropanolnak nem szabadna semmilyen optikai bevonatot leszedni, kb "ipari szabvány" a használata... Amúgy valóban szoktam néha vadulni, személyszerint mostam már infraszűrőjétől megfosztott d5100 szenzorát is
.
"Vegyél zeiss tisztítót nem egy vagyon még itthon sem" - szórakozzatudodkivel
. Ha már fel kell állni érte a székből, és lemenni a postaládáig, akkor túl drága
Egyébként abban is izopropanol lesz, ha jól tévedek
-
mircike1
tag
Neked is köszi.
Ez jól néz ki: http://www.elemdepo.hu/Energizer-Lithium-Ultimate-AA-L91 .
Ezek után mondjam meg, hogy mennyi volt?
Szállítással 17 ezer. Most már 24 ezernél járok és még lesz a kártyaolvasó, összesen 27 ezer lesz.
Ha esetleg erre is azt mondjátok, hogy miért nem néztem körbe: azért, mert egy nő agya nem úgy működik, mint egy férfié. Én képtelen vagyok dönteni, hogy most melyik lenne jó. Itt nem kellett gondolkozni, valaki írt, hogy lenne egy eladó gépe, kérdeztem egy csomó dolgot, arra kaptam választ, megvettem.Amikor megérkezett a gép, úgy örültem, mint egy kisgyerek. És aztán kezdődtek a viszontagságok.
-
MrChris
nagyúr
Így vettem gh2-t, mintha beletüsszentettek volna
Fültisztító pálcikával vakartam le róla, először alkohol segítségével, de az a cukrot nem igazán oldja, vízzel jobban jött, de még úgy is maradt rajta. Nemtom mi lehetett, de erőből kellett dörgölni. Viszont tökéletes lett a végeredmény. Se lupéval a szenzoron, se a képeken nem láttam hibát.
-
törölt tag
Így van, elfelejtettem odaírni, hogy egy Huawei P9 Plus!
Szoftvert frissíteni tudok, de nem tudom megoldja-e a gondot. Van esély mindkét hibalehetőségre, az ellenfény miatt visszatükröződésre, illetve a szoftveres hibára is. Habár volt egy olyan érintett kép is, ahol nem volt ellenfény, mégis ott volt a hiba. Sőt, amit linkeltem képet, abből még van kb. 3db, ami ugyanabban szögben, ugyanabban a percben készült, mégis hibamentes. -
StLui
veterán
Nem az enyém a gép, kolléganőé, nem is láttam még. viszont nem működik a képvisszanézési funkciót indító gomb sem, ha jól értettem, tehát a lejátszás gomb, ez gondolom nem elállítási probléma, de azért megmondom neki, köszi!
szerk: megmondtam, és kértem tőle holnapra egy tesztképet is, lássunk is valamit -
Fotonhámozó
senior tag
Köszi! Már nem fogom megpróbálni a legújabbat, különböző verziójú Catalysttel különféle hibák jöttek elő eddig,meguntam, hogy 1-1 driverfrissítés után szórakozhattam az újabb hibák kijavításával. Besokalltam, teljesen elásta magát nálam a márka, mindenképpen váltok nVidia-ra. Win 7 64-et használok, programban aktiválható a hw-s gyorsítás,de utána vagy lefagy a program (rosszabb esetben a gép) vagy szétesik a képernyő, ahogy már előzőleg is írtam.
-
Lassú Víz
addikt
És azzal hogy kalibrálsz monitort?
Szerintem monitorhoz a kalibrálók közül kell válogatnod. -
copass
veterán
Ropi nekem ezt ajánlotta
-
saril
senior tag
engem kizárólag fix objektíves gép érdekel! volt már dslr-em, de köszönöm nem kell se dslr sem milc csak kompakt vagy bridge gép érdekel 1" vagy 4/3" érzékelőkkel ha van ilyen jó áron vagy használtan ne tartsátok magatokban!
szerk.: köszönöm a milces linkeket btw! de én nem akarok obj cserével kinlódni meg raw-okkal utómunkálkodni (tudom hogy tud a milc és dslr is jpg-be fotózni de akkor sem érdekel)
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest