- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#31733248 #32710 üzenetére
Hasonlóan sokat pepecselek (más szemsögből nézve, balf@szoskodok) én is ilyen helyzetben. Tanultam a dologból, 1 nő 2 óra, és akkor jut mindenre idő, nem kell kapkodni. Ha az ember hobbista, annak meg van az az előnye, hogy nem számít az idő, hiszen pont az a lényeg, hogy a fotózáson mindkét fél jól érezze magát. Ez nekem kapkodva, a beállításokra feszülve nem megy. De ebben a glamour / boudoir témában amúgy is kell szerintem az idő az oldódásra, illetve nem tudom, a kőprofik hogy bánnak a civil lányokkal, én először sima portrékat lövök, aztán amikor már "jobban értjük" egymás szavait, mozdulatait, akkor kezdek csak olyan témába, aminél már esetleg rosszul sülhet el (a modell hangulatára nézve) egy rosszabbul megfogalmazott mondat, vagy a túlzottan sok instrukció.
Ha itt van Hedzsi vagy a Budapestboudoir-os kolléga, mesélhetne erről, rengeteg civil lányt fotóznak, és a legtöbb képük baromi jó, látszik rajta, hogy oldott a modell, pedig civil szinte mind.
@Jahno: én arcra mérek a fénymérővel, és főfény irányába, a többit ahhoz állítom ízlés szerint. De muszáj, mert kezdetben rendszeresen viccelt meg a kijelző, és rengeteg alexpós képet lőttem, ami a kijelzőn jól mutatott, és mivel sok volt a fekete háttér, a hisztogram sem árulta el a problémát. Persze a rutinos Öreg Rókák biztos megoldják már ezt kisujjból, én inkább használom ezeket a dolgokat, megnyugtat.
-
válasz
#31733248 #32706 üzenetére
Utóbbi problémát megoldja egy ostor, és kelléknek se utolsó!
Szürkekártyám nekem is van egyébként, és nem félek használni. Mások szerint a fénymérő is hülyeség, én szívesen használom azt is, ha van rá lehetőség és idő. Tudom, minek, szemre jó az, meg ott a hisztrogram!
Visszatérve a feleség problémájára: nekem pont vele a legnehezebb dolgozni, alkalmi modellekkel valahogy egyszerűbbnek érzem sok esetben a kommunikációt.
-
Jahno
veterán
válasz
#31733248 #32704 üzenetére
A legtöbb megrendelő általában az alapján is választ fotóst, vagy mutat 3 mintát a netről, hogy mire van szüksége. Ha nem így csinál, akkor hülye. Szürke kártya meg ilyen mambójambó kell a fenének, szürke az maradjon meg a filmeseknek, aztán ennyit képenként sem szórakoznak semmivel, hogy majd méterenként minden képhez colorcheckert igazítsanak és utómunázzanak, hát persze
-
válasz
#31733248 #32694 üzenetére
"A magyar társadalom sokkal jobban járna, ha három évtizeddel a rendszerváltás után kigyógyulna végre a kádárizmusból és hozzászokna a jelentős anyagi különbségek meglétéhez."
De mocskosul felb@sztál ezzel a mondatoddal így vasárnap délben!
A legbosszantóbb ebben, hogy teljes mértékben igazad van, ezért nem is próbálom vitatni. Ettől mondjuk én még továbbra is hányok attól a trendtől (és erre célzott itt ph5.5 is, ha jól érzem), hogy valaki csak azért boldogul a többiekkel szemben egy adott piacon, mert külső forrásból származó versenyelőnyhöz jut. Legyen az extra pénz, kapcsolati tőke, bármi. Bennünket, akiket az előző rendszerben szocializáltak (vagy azok szocializáltak, akik az előző rendszerben nőttek fel, és továbbadták nekünk "az igét") még zavar az, ha valaki nem saját erőből, tudással, tehetséggel érvényesül. Még akkor is, ha ma már ez törvényszerű, és kábé régen is így volt, csak a mantra volt más mellé. Egyáltalán nem tartom üdvözlendőnek, hogy ilyen brutálisra nyílt a társadalmunkban az a bizonyos olló. Semmi jóra nem vezet ez sem, mint ahogyan a szocializmus se vezetett sehova. Nem akarok poltizálásba kezdeni, csak le kellett írnom, mert lefőtt agyban a kávé ettől a mondattól, nézőponttól. De no offense, semmi személyes, csak épp Te írtad le azt, amit már kerülgettünk egy ideje.
-
Jahno
veterán
válasz
#31733248 #32692 üzenetére
Lehet nem értelmes társaságba viszi :-D Viszont lehet rájöttem, hogy 1-2 arc miért kerül el csajostól. Lehet jobb is. Nem tudom mi a ciki meg lehet nem egyre gondolunk, de nálam családban is akad aki merdzsót kapott, meg utazásokat és persze pár céget és nincs más dolga csak egész nap fitnesszelve jól kinézni meg Vian caféba vagy hova járni
Ezekkel mondjuk tele van az univerzum az biztos.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
#31733248 #32684 üzenetére
A piac évek óta nem arról szól hogy ha jobbat adsz akkor tied a munka, hanem arról hogy ki hova fér be barátai, üzleti kapcsolatai, rokonai... egyéb dolgok révén.
Ha most kell összefoglalnom az évem akkor nincs okom panaszra sem a munkáim mennyiségére sem a jellegére. Ami viszont biztos- nem tudom meddig lesz ez így. Mármint sok normális meló és normális bevételek...A Rózsadombi anyukák pedig nem mese. Nem Bp-n élek.. itt más a megnevezés de a lényeg az unatkozó gazdag feleségek szemmel látható módon ebben élik ki fantáziájukat. A mi városunkban ha lenne 5 percem 20 ilyen anyukát fel tudnék sorolni... úgy hogy csak hallomásból tudom kik ők, de egyre több helyen bukkannak fel a melók során.
Amúgy lesz ismét hiánypótló könyv a piacon... egy végtelenül hiteles személy már reklámozza és a fotózás marketingjéről szól. (irónia természetes a hitelességre vonatkozó rész) Ebből a "haveri" körből ismét elindult egy olyan személy aki hirdeti magát... csak épp a hirdetésben szereplő fotókhoz elfeljetete odaírni hogy illusztráció, mert stock képeket használ, neki ugyanis nincs ... és a helyszín amit használ távolról sem hasonlít a stock fotók környezetére.
A gazdag anyukák leginkább stúdiót nyitnak, babákat és kislányokat fotóznak. Majd terhes anyukákat... fő ismeretető jegyük hogy megveszi a Profoto cuccait (majd beteszi a sarokba) és vesz ledet.
Nálam volt olyan csaj stúdiót bérelni akitól megkérdeztem mivel szeretne világítani: vaku vagy led? Válasz: neki milce van. Azzal nem lehet vakuzni- leddel természetesen.#32686Econ
"Oké, csak ez nem a "rózsadombi" kategória."Az az általam felsorolható gazdag anyuka mind azért gazdag mert a férje az. Van aki csak sima építkezési vállalkozó (mármint itt a férjekre gondolok) mondjuk havi 10-15 milla netto jövedelemmel, de van aki ennél sokkal sokkal nagyobb összeget visz haza.
Egy elbeszélésből tudom hogy az egyik férj azt mondta hogy neki mindegy mennyit bukik havonta a párja a fotózások miatt, de csinálja ha jól érzi magát és addig sem ül otthon és nem őt bosszantja. A csaj kiéli lelkesedését- bármit megvehet... és az hogy nem megérős a munkája senkit nem érdekel. Most divatos fotózni... majd ha festeni lesz az, akkor feltehetően festő lesz. Utána meg saját divatmárkát indít vagy bármit... -
Jahno
veterán
válasz
#31733248 #32686 üzenetére
De az is lehet, ott meg azt nem értem mikor egy táskát előbb megvenne drágábban, mint egy fényxképezőt meg mindenfelé messze el lehetne menni, mikor valami kitartott nőci lehet és drága cuccot kap, hogy csendben legyen a sarokban és játszódjon, de világról nincs fogalma, az megint más kaszt. Erőből kell kerülni, egyik sem jó.
-
Jahno
veterán
válasz
#31733248 #32684 üzenetére
Nem legenda, elterjed, de hosszú történet. Fotós anyukák nálam amúgy is a mumus, mindig valami értelmezhetetlen balhéba szoktunk keveredni.
"kb. nincs is olyan köztük, "
Nézzél fotós csoportokat, 100ával esnek be, megszületett a gyerek, odahaza unatkozok, Xezer a babafotós, fotózni fogok gondolkodásmóddal rendelkezők. Elsőre azon szoktak rinyálni, hogy 40ezres befektetésből sokra nem jut, másodikra azon, hogy tanulni is kellene.
Anyagi jólétben ülőt nem tudjuk, de volt már nekem is zűrös gondolatmenetem, lehet ugyanazért mert más meg gyufaszálakból épít Eiffel tornyot. Pár órát tudnék mesélni az ilyen anyukákról...
-
Matska
senior tag
válasz
#31733248 #25447 üzenetére
+1
Annyival egészíteném ki, hogy nem muszáj rögtön lecserélni, csak legyen nála a gép mindig. DSLR is befér táskába, munkába menet/jövet lehet nézelődni.
+ érdemes elolvasni 1-2 Scott Kelby és David Prakel könyvet.
+ néha azzal szórakoztatom magam, hogy direkt szar fények között valami értékelhetőt próbálok alkotni (változó sikerrel).
+ sok 500px és Flickr nézegetés. -
-
pibácsi
senior tag
válasz
#31733248 #24717 üzenetére
Szia Econ!
Hát... igazságod van. Én erről teljesen megfeledkeztem. Amikor a gépet megvettem, akkor feltettem, de mint szerkesztő nem tetszett, akkor még RAW-al nem foglalkoztam. Most, hogy írod, megint előkerestem és feltettem. Hát kívánni valókat hagy maga után, de a lencse torzítást megoldja, legalább is nagyjából. A kép kidolgozását továbbra sem jól oldja meg (sztem), de ha csak az alap RAW felvételt akarom átalakítani Jpeg-re, akkor az jó, és úgy mondom, hogy megegyezik azzal amit a gép Jpeg-be kiad (akkor meg minek átalakítani). Valahogy nem több. Persze lehet variálni, de nemigen jön be. A RawTherapee sokkal jobb, de ott nincs megoldva a lencse torzítás csak félig (aut).
Megtaláltam az Olympus szoftverét is, ott is alkalmazza a lencse korrekciót felhasználva a gyári adatokat - bár nem kell bklikkelni a kockát, mivel akkor rossz értelembe módosít. Üresen hagyva megegyezik a gép Jpeg képpel. Hát ennyi a tapasztalatom, de megnyugodtam. Egyébként a FastStone Image Viewer egy nagyon ügyes program a RAW átalakításokhoz, de a Jpegre is, csak itt kezdtem el keresni a lencse torzítást, mivel nincs benne korrekciós lehetőség, kár, hogy kihagyták belőle. Itt van lehetőség behívni külső szerkesztőket, de oda már csak az alap RAW képet adja tovább és nem az itt átszerkesztett képet, hogy csak a torzítást kelljen kivenni. Mégegyszer köszi, hogy szóltál én már megfeledkeztem a programról.
(Először az ember a saját házatáján nézzen széjjel).Üdv. Pibácsi.
-
Rapid136
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest